abonnement Unibet Coolblue
pi_81262359
Ik ben al een zeer lange tijd op zoek naar een geschikt tv-meubel, maar kan niks vinden wat prcies aan mijn wensen voldoet. Bij de IKEA heb ik wel een prima meubel gevonden in de Besta serie die ik zelf kan aanpassen alleen blijf je met het probleem zitten dat wanneer je er een fatsoenlijke versterker in wilt zetten dat deze zal uitsteken omdat het meubel niet diep genoeg is.

Toen ben ik verder gaan zoeken naar meubels die niet geverfd zijn (ik zoek gewoon een wit meubel) en kwam ik op dit meubel uit wat de perfecte indeling en afmetingen heeft, alleen is dit meubel in hout kleur:



Is het mogelijk om als laatste redmiddel dit meubel te kopen en dan wit te verven of is dat geen doen/geen gezicht met Teak hout?

Als mensen een wit tv-meubel met een breedte van minder dan 2 meter en dieper dan 40 centimeter weten + 4 vakken dan hou ik me ook aanbevolen
pi_81263054
Onbehandeld Teak - olie of beits?
Teak in de badkamer???

Natuurlijk kun je teak dekkend verven - waarom niet?
Als je de spaanplaat-met-fineer look zoekt die je bij goedkopere meubels vindt gaat dat niet helemaal lukken, omdat het echt hout is. Maar goed, dan ziet het er uit als geverfd hout.
Alleen een beetje jammer van het teak. Volgens mij willen de meeste mensen die teak kopen op een of andere manier het hout blijven zien.
pi_81266809
Elk hout kun je verven, natuurlijk. Dit meubel heeft wel een paar nadelen, denk ik:


- teakhout is van nature een beetje vettig. Daarom is het duurzaam buiten, maar je moet het voor het schilderen dus wel erg goed ontvetten

- als ik die lades zo zie, dan hebben die mogelijk geen aparte geleiders? Hoeft ook niet, omdat teakhout van nature vettig is. Maar als het geschilderd is, passen de lades dan nog? En schuurt je verf er dan niet af?

daarnaast is het natuurlijk uit principe niet zo handig om teakhout van een plantage (of uit Burma, als je nog meer pech hebt) hierheen te laten komen om het vervolgens wit te schilderen, zodat je net zo goed beuken uit een Nederlands bos had kunnen gebruiken...
unieke geschenken, exclusieve cadeaus uit de mooiste Nederlandse bomen:
handgemaakte houten vazen http://www.hetmooistehout.nl
handgemaakte houten schalen http://www.houtenschalen.nl
pi_81267234
Niet verven, hartstikke zonde!
Gewoon zo laten!
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_81270822
Misschien kan je uit een TV-meubel de laden weglaten zodat je extra open vakken krijgt.

Bijvoorbeeld IKEA Besta Jagra TV-meubel. 60 diep en 120 breed.

En er bestaan ook Besta elementen van 49 diep.
Hoge bomen zijn ook klein begonnen
pi_81284963
Het hout is ook gewoon erg mooi alleen mijn appartement heeft straks al teveel meubels en vloer van hout, dan lijkt het straks teveel op een skihut ;-)

Hier heb ik trouwens nog een perfect meubel gevonden, alleen ook maar weer twee vakken:

http://www.urbindsign.nl/(...)t/lucky-tv-lcd-tafel

De besta Jagra is inderdaad ook wel in order alleen iets te klein denk ik, ja ik ben een zeikerd
pi_81288035
Teakhout is bijna niet te schilderen en zeker niet met verf uit de bouwmarkt.
pi_81288986
wil je het schilderen dan:

goed schuren,
goed ontvetten (thinner),
een goede lak gebruiken. (niet op polyesther basis, bij voorkeur zuurhardende lak)
  dinsdag 11 mei 2010 @ 11:40:58 #9
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_81289054
ik zou gaan voor een polyurethaanverf. maar vind het verder doodzonde van het hout.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_81304524
Polyurethaan is zo een beetje het enige wat echt hecht op teak maar daar heb je ook weer een speciale primer voor nodig. Al met al duur en zeer tijdrovend.
  dinsdag 11 mei 2010 @ 18:20:13 #11
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_81306694
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 17:23 schreef machtpen het volgende:
Polyurethaan is zo een beetje het enige wat echt hecht op teak maar daar heb je ook weer een speciale primer voor nodig. Al met al duur en zeer tijdrovend.
die kosten vallen dus best mee, niet duurder dan simga of andere kwaliteitsverf. je moet idd eerst primen. grote voordeel is dat je het maar een keer in je leven hoeft te doen. nadeel is dat het er nauwelijks af te schuren is.

misschien een optie voor ts om een gekleurde olie te nemen die anders kleurt dan de rest van het hout in huis. je blijft dan wel gewoon de nerf goed zien. tungolie is erg goed hiervoor.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 11 mei 2010 @ 21:25:08 #12
245626 error_404
nee, toch niet...
pi_81314723
Niet elk hout is te schilderen, teak is een van die houtsoorten, net als WRC. Je kunt het kleuren met gekleurde olie of was, maar lakken moet je idd niet willen. (Dit is overigens iets waar ik ervaring als prof mee heb.)

Daarnaast is het natuurlijk van de zotte om een meubel in zo'n dure houtsoort te kopen, terwijl je voor hetzelfde geld iets op maat kunt laten maken naar jouw wensen. Je kunt dus beter een meubelmaker of interieurbouwer contacten TS, grotere kans dat je met tevredenheid slaagt.
Op vrijdag 4 september 2009 schreef MarkyMarkx het volgende: Held _O_
hier schreef tong80 het volgende: _O_ :P
hier schreef stevenmac26 het volgende: :D
pi_81316124
quote:
Op maandag 10 mei 2010 18:40 schreef Wooldoor het volgende:
Als mensen een wit tv-meubel met een breedte van minder dan 2 meter en dieper dan 40 centimeter weten + 4 vakken dan hou ik me ook aanbevolen
Wij hebben deze van Ikea uit d besta serie en die is maar liefst 60 cm diep!, je kan ervoor kiezen de laden er niet inplaatsen en dan heb je 4 plekken, maar op de bovenste plank kan je wel 2 apparten op elkaar plaatsen gezien de ruimte. Dat ijzeren houdertje onder de tv zit los, kan je eruit laten als je er een tft / lcd scherm opzet.



BESTÅ JÄGRA
Tv-meubel op wielen
¤ 99.- / st

Breedte: 120 cm
Diepte: 60 cm
Hoogte: 54 cm
Max. belasting: 100 kg
Max. beeldgrootte: 32 "

Voorkant lade/ Plank/ Achterkant: spaanplaat, Acrylverf, ABS (kunststof)
Zijkant: spaanplaat, hardboard, Acrylverf, ABS (kunststof)
Tussenwand: spaanplaat, ABS (kunststof)
Afdekblad/ Bodempaneel: spaanplaat, hardboard, Acrylverf, honingraat-vormige vulling van kringlooppapier, ABS (kunststof)

Je kan natuurlijk de wielen eraf laten en er witte blokjes onder zetten (gewoon hout kopen en wit verven ofzo.

Hij is trouwens 60 diep, vind het heerlijk omdat ik de dvd speler en home cinema set, dvd recorder en digitale tv decoder helemaal achteirn kan plaasten zodat de grijpgrage handjes van de kids er niet goed bijkunnen
pi_81322145
Zelf maken van MDF en dan aflakken met lak op waterbasis.
Met een verfspuit krijg je een nog mooier resultaat.
~*~ to do het zelf or not, that's the question ~*~
pi_81322787
In de watersport gebruiken ze coelan urethaan lak voor teakhout en dat werkt prima, maar dat is wel duur. Reken op over de 100 euro aan verf en er gaan veel uren inzitten.

Een andere nieuwe methode is de teak met epoxy af te sluiten en daar overheen te schilderen maar daar heb ik zelf nog geen resultaten van gezien. Western red cedar is trouwens ook prima te verven, hier staat het al 20 jaar in een bootlak.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')