abonnement Unibet Coolblue
pi_81012272

Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen en de laatste economische nieuws kunt volgen. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op Fok.

Algemene informatie en nuttige links

Grafieken en TA (Yahoo! Charts)
Broker tarief vergelijking (staatvanbeleg.nl)
Leren beleggen (IEX.NL University)

NB: Het innemen van een bepaalde positie geschiedt geheel op eigen risico, ook het overnemen van een beleggingsstrategie van andere users is dus geheel op eigen risico.


BNR Nieuwsradio
Forex Factory (alle economische data's op een rij)
Bloomberg
CNBC
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
[2] (streaming TV)

AEX


Europese Indices




Amerikaanse Indices & Futures
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Intraday S&P 500-index


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)


Wereldwijde Indices





Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen




Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,'expireren', van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico's door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ' 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ' 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Scheefzitten - Een belegger zit 'scheef' als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.

Een uitgebreide begrippenlijst vind je hier.



Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
De Beursvloer #139: Staat de grote ommekeer voor de deur?
De Beursvloer #140: Lets get down down down!
De Beursvloer #141: Als de Fed van huis is dansen de beren
Beursvloer #142: Remember the VW-squeeze!
Beursvloer #143: S_E test zijn geduld
De Beursvloer # 144 waar productiviteit de koersen drukt
De Beursvloer #145: Spekkopers...of kat in de zak?
De Beursvloer #146: Waar de PIGS de greenshoots opvreten
De Beursvloer #147: Waar we vooral daytraden
De Beursvloer #148: Waar de greenshoots verschrompelen
De Beursvloer #149: Waar backtest computers overuren draaien
De beursvloer #150: Waar we verder buurten
De beursvloer #151: Groen de lente in
De Beursvloer #152 Pink Sheets, Green Shoots, Black Swans,
De Beursvloer #153 “A penny saved is a penny earned.”
Beursvloer #154 Waar de S&P de camagra-pot ontdekt.
De Beursvloer #155: Waar Grieken >10% betalen
Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
pi_81012309
Heb meteen de wiki ff aangepast

Lapo:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog

gevoel van.
pi_81012315
tvp
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_81012328
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:32 schreef RvLaak het volgende:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog

gevoel van.
Props
TijdVoorPuts

Wel spannend allemaal, hoe diep zullen we gaan.

[ Bericht 11% gewijzigd door Rejected op 04-05-2010 16:42:21 ]
  dinsdag 4 mei 2010 @ 16:36:10 #5
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_81012344
Toch mooi om te horen dat Spanje zichzelf redt.
Bedankt Hans.
pi_81012352
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:35 schreef Rejected het volgende:

[..]

Props
TijdVoorPuts
"There are no deficits in Spain"
pi_81012354
Wat onverwacht, ik had verwacht dat spanje ging zeggen: "we zitten diep in de shit en gaan waarschijnlijk defaulten".
pi_81012355
Short op de euro denk ik.
pi_81012412
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:36 schreef Dalliance het volgende:
Short op de euro denk ik.
Je bent niet de eerste
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:38:51 #10
862 Arcee
Look closer
pi_81012452
AEX op 336, bijna 3% in de min.
pi_81012511
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:38 schreef Arcee het volgende:
AEX op 336, bijna 3% in de min.
Da's ook een tijdje geleden ... Zo te zien delen veel beleggers mijn visie op de uitspraken van de MP van Spanje
pi_81012575
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:35 schreef RvLaak het volgende:
Heb meteen de wiki ff aangepast

Lapo:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog
[ afbeelding ]
gevoel van.
JUIST als landen in deze tijden met dit soort berichten komen dan weet je dat er iets mis is
Alles om zo snel mogelijk vertrouwen terug te winnen. Ze belazeren de boel misschien dan wel niet maar hebben zeer diepe structurele problemen. Of belazeren ze de boel dan toch wel met dit soort berichten, hmm.
pi_81012788
TVP .
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:47:28 #14
862 Arcee
Look closer
pi_81012802
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:40 schreef RvLaak het volgende:
Da's ook een tijdje geleden ...
Ja, 26 november was er voor het laatst een min van meer dan 3%.

ING trouwens op -7.3%.
pi_81012843
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:47 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ja, 26 november was er voor het laatst een min van meer dan 3%.
we moeten nog ff afwachten wat vandaag doet. Het verlies is momenteel <3%.
pi_81012852
pfffffffffiew
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:49:04 #17
862 Arcee
Look closer
pi_81012889
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:48 schreef RvLaak het volgende:

[..]

we moeten nog ff afwachten wat vandaag doet. Het verlies is momenteel <3%.
Ja, 1 tiende.
pi_81012909
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:49 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ja, 1 tiende.
maar toch
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:56:40 #19
862 Arcee
Look closer
pi_81013230
Spanje inmiddels op -5.3%.
pi_81013391
336
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:00:55 #21
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81013404
Ach of er nu 3% of 20% vanaf gaat, dit blijven stratosferisch hoge koersen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:01:23 #22
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81013429
Alles in het rood

Ik las omstreeks 15h30 nog dat de ami's ons wel weer zouden redden met een matig minnetje, maar nee

Misschien kunnen de PIIGS hun tekorten verminderen door zelf de euro te shorten
Please Move The Deer Crossing Sign
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:04:11 #23
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_81013544
tvp
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:07:53 #24
95427 Hephaistos.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_81013697
tvp
pi_81013727
Shit alles rood
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
pi_81013738
Deze daling had ik dus echt niet verwacht. Ik ben met stomheid geslagen. Ik had juist nieuwe highs verwacht. gelukkig heb ik geen hefboom genomen op de meeste van mijn posities, dan zou ik dubbel pijn hebben.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:11:24 #27
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81013872
Iedereen vlucht naar veiligheid:
- Uit aandelen
- Uit PIIGS
- Uit goud

--> naar kortlopende US Treasuries
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_81013876
Ik had stress dat ze onder de ¤14 euro zouden komen, toen de ¤13 en nu zitten ze al bijna onder de ¤12
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:13:01 #29
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81013962
Wat een dag
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:16:19 #30
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014101
De Griekse 10yr yield is weer >9%
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_81014144
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:11 schreef SeLang het volgende:
Iedereen vlucht naar veiligheid:
- Uit aandelen
- Uit PIIGS
- Uit goud

--> naar kortlopende US Treasuries
En het enige wat nodig is om dit aan de gang te houden is een vage geruchtenmachine. Komt ze goed uit in de US.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_81014187
pi_81014214
Ohja, selang vergeet de vlucht naar cash niet
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:19:40 #34
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81014243
De vlucht naar putjes.
Please Move The Deer Crossing Sign
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:20:10 #35
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014268
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:21:05 #36
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014312
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Ohja, selang vergeet de vlucht naar cash niet
Ja kortlopende staatsobligaties = cash (bijna)
De vlucht uit goud en zilver zal wel een verrassing zijn voor sommigen
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_81014317
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:20 schreef SeLang het volgende:
[ afbeelding ]
Moest ik ook aandenken
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
pi_81014596
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:20 schreef SeLang het volgende:
[ afbeelding ]


Ik vraag me trouwens af hoe een dag als deze word beleefd door royce tostrams:

  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:29:58 #39
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_81014680
Ha, dit begint er ergens op te lijken.
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Afleidingsmanoeuvre&lt;/a&gt;
pi_81014744
335,86 (-3,19 %) Heftig! .
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:33:20 #41
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014833
Maar serieus, het is allemaal nog steeds
"Fair value" (de historische mediaan van de waardering) wordt pas bereikt bij S&P500 = 860.
Maar op die koers wil je nog steeds niet kopen wat je wilt ook nog wat korting hebben.
Dus langzaamaan een lijstje beginnen maken rond ~700.
Daadwerkelijk kopen doen we pas vanaf 500-550 met een korting van 35-40% beneden fair value.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_81014845
Theo Gilisen
Wat een sulletje
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
pi_81014877
Bij Theodoor Gilissen hebben ze een stagiaire naar voren geschoven om commentaar te geven op RTLZ.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_81014996
Tijd om short te gaan mannen?
pi_81015036
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:33 schreef SeLang het volgende:
Maar serieus, het is allemaal nog steeds
"Fair value" (de historische mediaan van de waardering) wordt pas bereikt bij S&P500 = 860.
Maar op die koers wil je nog steeds niet kopen wat je wilt ook nog wat korting hebben.
Dus langzaamaan een lijstje beginnen maken rond ~700.
Daadwerkelijk kopen doen we pas vanaf 500-550 met een korting van 35-40% beneden fair value.
Juist. Al heb ik het (voor)gevoel dat de jaren dat we te ver naar boven zijn doorgeschoten, we ook tever naar beneden gaan. Een absolute historisch lage waardering zou me dus niet zozeer verbazen, al blijft het fijn en nodig om een (vooraf aangegeven) exact instappunt te hebben.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:39:07 #46
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81015052
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:27 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]



Ik vraag me trouwens af hoe een dag als deze word beleefd door royce tostrams:

[ afbeelding ]
Ik heb Tostrams weleens persoonlijk gesproken op een of ander symposium in 1998. Toen voorspelde hij een AEX van 3000 (in guldens, dat dan weer wel).

Maar het is natuurlijk erg makkelijk om mensen aan te vallen op hun voorspellingen, aangezien niemand de beurs kan voorspellen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 17:46:12 #47
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81015301
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:38 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]

Juist. Al heb ik het (voor)gevoel dat de jaren dat we te ver naar boven zijn doorgeschoten, we ook tever naar beneden gaan. Een absolute historisch lage waardering zou me dus niet zozeer verbazen, al blijft het fijn en nodig om een (vooraf aangegeven) exact instappunt te hebben.
Het lijkt een nogal extreem target omdat we zo stratosferisch hoog zitten momenteel en de beurs dus wel extreem veel moet dalen om daar te komen. Maar op 500-550 stap je nog steeds niet extreem goedkoop in. Dit niveau werd op enig punt bereikt in de jaren '00, '10, '20, '30, '40, '50, '70 en '80 en komt historisch gezien dus best vaak voor. Waarderingen bereikten in de jaren '20, '30 en '80 niveaus die nog eens bijna de helft hiervan waren.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_81015742
Spanje wordt verder afgewaardeerd 16 tot 18% is bij ons de verwachting in de komende 4 a 5 maanden
pi_81016002
Voor mensen die een gok willen wagen, we zitten op het uiteinde van de bollinger band dat is een koopsignaal
pi_81016610
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 18:04 schreef deenigeechteTS het volgende:
Voor mensen die een gok willen wagen, we zitten op het uiteinde van de bollinger band dat is een koopsignaal
jij volgt bollinger bands als ze op 1 dag breken ? morgen opend de aex gewoon weer in het rood hoor
Winners never quit,quitters never win
  Knapste mannelijke user 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 18:30:34 #51
206731 Mortaxx
Doomer
pi_81017068
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 18:18 schreef stefan_s het volgende:

[..]

jij volgt bollinger bands als ze op 1 dag breken ? morgen opend de aex gewoon weer in het rood hoor
PPT brengt WS nog wel in de plus
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_81017195
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:21 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ja kortlopende staatsobligaties = cash (bijna)
De vlucht uit goud en zilver zal wel een verrassing zijn voor sommigen
I.v.m. verhoogde kans op deflatie?

Waar is Vandergeld?
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 19:00:11 #53
862 Arcee
Look closer
pi_81018382
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:31 schreef Knallert het volgende:
335,86 (-3,19 %) Heftig! .
Ja, grootste daling van het laatste half jaar.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 19:01:49 #54
862 Arcee
Look closer
pi_81018454
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 18:33 schreef Rejected het volgende:
Waar is Vandergeld?
Hij was zondag nog hier.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:03:02 #55
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81018523
tering, wat een dag...

Zonder de rente op m'n obligaties zou ik dit jaar zelfs weer in de min staan. De rest is een drama.
pi_81018548
Wat een dag! Wel beetje jammer dat het onder de noemer angst geplaatst werd.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81018594
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:03 schreef sitting_elfling het volgende:
Wat een dag! Wel beetje jammer dat het onder de noemer angst geplaatst werd.
Zo te zien moet jij nog veel leren!!!!!
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:08:39 #58
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81018774
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:35 schreef RvLaak het volgende:
Heb meteen de wiki ff aangepast

Lapo:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog
[ afbeelding ]
gevoel van.
Nee, ik heb er wel vertrouwen in.

Spanje heeft in toenemende mate te maken met lage lonen en hoge lasten voor de inwoners. Dit resulteert in veel zwart werken, weinig belastinginkomsten voor de overheid en daarmee een hoog begrotingstekort. De oplossing is simpel: het verlagen van de lasten door de huizenprijzen omlaag te gooien. En laten die nu net enorm gestegen zijn de laatste tien jaar (ondanks een kleine correctie de afgelopen twee jaar). Mogelijkheden genoeg in Spanje, dat ook nog gewoon een economie heeft van productie en export.

Overigens is verlaging van de lonen in Spanje absoluut *geen* mogelijkheid, want daar zijn ze gewoon al te laag voor.
pi_81019015
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:27 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]



Ik vraag me trouwens af hoe een dag als deze word beleefd door royce tostrams:

[ afbeelding ]
Komt hij intraday met 3 verschillende steunlijnen aan of is dit een ongelukkige keuze van de chart?
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_81019176
Ahhh fuck it
pi_81019417
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:04 schreef kowala het volgende:

[..]

Zo te zien moet jij nog veel leren!!!!!
Ik werk bij een propietary trading firm als junior in Londen. Ik mag dan nog wel veel te leren hebben. Maar wat de analyses zeggen op het nieuws en wat er werkelijk gebeurt op de beurzen is niet altijd hetzelfde in definitie. Was dat maar zo gemakkelijk
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:24:39 #62
287405 Zweistein
Einstein versie 2.0
pi_81019485
Even wat overwegingen:

1. We moeten nu binnen de Eurozone, solidair zijn metwie dat verdient.( dus ook met Griekenland, als zij
ervoorgaan.)
2. Je laat NATO-lidstaten niet vallen. Een aanval op een is een aanval op allen.
3. Weerbaarheid van de eurozone is van belang, en dat mag best breed worden opgevat.
4. Ik begrijp niet in veel wetgeving het verstoren van de openbare orde strafbaar is,
in hoeverre kan dit op speculanten worden toegepast ? (gaat misschien ver, maar als de gevolgen groot zijn, zijn misschien buitengewone maatregelen nodig).
Even terzijde hierbij: Spaanse geheime dienst was enige tijd geleden een onderzoek gestart tegen
een aantal niet-eurozoen kranten. dit was gewoon in het nieuws.


Jullie mening graag.
pi_81019591
Het is wachten totdat Spanje gedowngrade wordt Wat een paniek zeg haha.
's Avonds een man, overdags rustig an
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:30:28 #64
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81019803
Hoe zit het eigenlijk met de Ex-dividend date en de Record date

Voor Shell is de Ex-dividend dag morgen 05-05 dus als je ze vandaag had krijg je dividend toch? Maar kan ik ze nu gewoon morgen verkopen of is die Record date 07-05 ook nog van belang?
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_81019929
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:26 schreef Burnie88 het volgende:
Het is wachten totdat Spanje gedowngrade wordt Wat een paniek zeg haha.
Downgraden is zo gebeurd maar ik ben meer benieuwd naar de maatregelen die genomen moeten gaan worden zeker in de fase ( van herstel) waarin we nu zitten en wat is de impact daarvan.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:51:52 #66
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81020874
De economie van Spanje is 4,5 keer zo groot als die van Griekenland. Dat is groter dan van Brazilië, Rusland of Canada!.
Spanje is 'too big to save'. Ze gaan dus gewoon niet om hulp vragen, want dat zullen ze nooit kunnen krijgen.
pi_81021248
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:24 schreef Zweistein het volgende:
Even wat overwegingen:

1. We moeten nu binnen de Eurozone, solidair zijn metwie dat verdient.( dus ook met Griekenland, als zij
ervoorgaan.)
Waarom solidair zijn?
quote:
2. Je laat NATO-lidstaten niet vallen.
Waarom niet?
quote:
3. Weerbaarheid van de eurozone is van belang, en dat mag best breed worden opgeva
Maar is de weerbaarheid van de eurozone niet sterker als je de zwakkere er uit schopt?
quote:
4. Ik begrijp niet in veel wetgeving het verstoren van de openbare orde strafbaar is,
in hoeverre kan dit op speculanten worden toegepast ? (gaat misschien ver, maar als de gevolgen groot zijn, zijn misschien buitengewone maatregelen nodig).
Je wilt speculanten verbieden om te speculeren? Dat is vragen om problemen. Dat is typisch een gevolg bestrijden. Niet de oorzaak.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 20:02:50 #68
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81021294
Het wordt pas echt leuk als Japan aan de beurt is.
Die betalen nu gemiddeld <1% op hun schuld maar vanwege de astronomische staatsschuld gaat wel >20% van het overheidsbudget op aan rentebetalingen op die schuld. Stel dat de rente daar 1% stijgt, dan is de tent failliet. Tweede economie van de wereld (of derde, als je de Chinezen gelooft...)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_81021423
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:51 schreef Lemans24 het volgende:
De economie van Spanje is 4,5 keer zo groot als die van Griekenland. Dat is groter dan van Brazilië, Rusland of Canada!.
Spanje is 'too big to save'. Ze gaan dus gewoon niet om hulp vragen, want dat zullen ze nooit kunnen krijgen.
Bullshit!! Ik zie Spanje het echt niet in zijn eentje klaren als het daar mis gaat! Het feit blijft wel dat we een gezamelijk munt hebben en vergeet ook niet dat spanje 30 jaar geleden nog een ontwikkelingsland was. De komst van de Euro heeft de economie van spanje een flinke boost gegeven. Alleen in tijden van crisis vallen ze dan toch weer door de mand en de economie moet het daar vooral hebben van toerisme en land/tuinbouw wat weer zwaar wordt gesubsidieerd door de EU.

[ Bericht 0% gewijzigd door kowala op 04-05-2010 20:43:30 ]
  dinsdag 4 mei 2010 @ 20:30:29 #70
287405 Zweistein
Einstein versie 2.0
pi_81023516
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:02 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Waarom solidair zijn?
[..]

Waarom niet?
[..]

Maar is de weerbaarheid van de eurozone niet sterker als je de zwakkere er uit schopt?
[..]

Je wilt speculanten verbieden om te speculeren? Dat is vragen om problemen. Dat is typisch een gevolg bestrijden. Niet de oorzaak.
Waarom solidair zijn ? Uit moreel oogpunt, uit eigenbelang en je zit wel in dezelfde club; EU/NAVO
Navo lidmaatschap impliceert dat griekse of spaanse jonge mannen hun leven in de waagschaal stellen als jij en je landgenoten worden aangevallen door een land. Een vrij heftig contract dat is afgesproken met elkaar. Daarnaast trek je gezamenlijk op in de EU, drijf je veel handel met elkaar, deel je normen en waarden.

Daarnaast is niemand gebaat met nog een grote crisis in Europa en de wereld. Speculanten verbieden om te speculeren gaat ver, maar welke vrijheid is wel absoluut. Er zijn altijd grenzen.

Het domste wat je kan doen is nu allemaal de nationale reflex doen vertonen. Dom egoisme, zal ook niet
tot fijne resultaten leiden. Natuurlijk geen vrijbrief voor slecht overheidsbeleid, moral hazard en dergelijke,
maar daar kunnen we het als de storm is gaan liggen nog wel over hebben.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 20:46:34 #71
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81024585
quote:
[b]Op dinsdag 4 mei 2010 19:24 schreef
Jullie mening graag.
Een probleem los je op door de oorzaak weg te nemen. De oorzaak is dat budgetten van sommige landen totaal uit het lood zijn (eigenlijk van zo'n beetje alle landen, alleen is het bij sommigen erger dan bij anderen). Dit kun je alleen oplossen door het weer in balans te brengen. En daarvoor zijn de betreffende landen zelf verantwoordelijk.

Bailouts lossen niets op. Dat is slechts een verschuiving van de kosten naar anderen.

Speculanten de schuld geven is puur populisme. Zou jij geld uitlenen aan iemand die niet kredietwaardig is? dat doe je alleen als je daarvoor dan een hele hoge rente krijgt. Zo simpel is het.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 4 mei 2010 @ 20:59:39 #72
287405 Zweistein
Einstein versie 2.0
pi_81025442
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:46 schreef SeLang het volgende:

[..]

Een probleem los je op door de oorzaak weg te nemen. De oorzaak is dat budgetten van sommige landen totaal uit het lood zijn (eigenlijk van zo'n beetje alle landen, alleen is het bij sommigen erger dan bij anderen). Dit kun je alleen oplossen door het weer in balans te brengen. En daarvoor zijn de betreffende landen zelf verantwoordelijk.

Bailouts lossen niets op. Dat is slechts een verschuiving van de kosten naar anderen.

Speculanten de schuld geven is puur populisme. Zou jij geld uitlenen aan iemand die niet kredietwaardig is? dat doe je alleen als je daarvoor dan een hele hoge rente krijgt. Zo simpel is het.
Ik ben het eens dat er veel bezuinigd moet worden, maar faillissementen van staten lijkt met toch niet de beste oplossing. Ben het met je eens dat sommige overheden echt moeten veranderen in hun beleid.

Ik wil speculanten niet als de (enige) schuldige aanwijzen. Wel zouder er best wel bepaalde grenzen gesteld kunnen worden. Waarom moet Sapnje inneens zoveel meer rente betalen. Wat is er fundamneteel inneens verslechterd aan het land. Ik begrijp dat je de markt de ruimte moet laten, maar niet tot het extreme toe. Er moeten grenzen zijn.

Sommigen hebben graag maximale vrijheid, maar willen totaal geen verantwoordelijkheid dragen. Ik denk niet dat de maatschappij daar bij gebaat is. Normaal is de stelregel dat je vrijheid ophoud als je die van anderen in gevaar brengt. Dit is ook iets waar de meeste liberalen achterstaan (muv de meest extreme misschien). Waarom zou je dit ook niet op speculanten kunnen toepassen (en neen je hoeft daarvoor echt geen communisme in te voeren)
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 4 mei 2010 @ 21:08:11 #73
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81025992
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:59 schreef Zweistein het volgende:

Ik wil speculanten niet als de (enige) schuldige aanwijzen. Wel zouder er best wel bepaalde grenzen gesteld kunnen worden. Waarom moet Sapnje inneens zoveel meer rente betalen. Wat is er fundamneteel inneens verslechterd aan het land. Ik begrijp dat je de markt de ruimte moet laten, maar niet tot het extreme toe. Er moeten grenzen zijn.
Draai het eens om: waarom zou een belegger dezelfde yield accepteren op een riskantere Spaanse obligatie dan op een veilige Nederlandse?

En er is misschien niet "opeens" iets slechter aan Spanje dan een paar maanden geleden. Het is meer dat door recente ontwikkelingen risicos weer realistisch worden ingeprijsd. Wat dat betreft is het hetzelfde als de subprime hypotheekcrisis. Het probleem daar was ook het verkeerd inprijzen van risico's.

Onderstaande plaatje laat mooi de denial zien van de markt sinds het invoeren van de euro. Het is eigenlijk absurd dat er al die jaren zo weinig risico werd ingeprijsd. Het abnormale is imo de periode voor de crisis, niet de situatie nu.

En de oplossing is trouwens heel simpel: als Griekenland e.d. daadwerkelijk vorderingen maken om hun budget weer op orde te krijgen dan zullen die rentes vanzelf weer dalen. Ze hebben het volledig in eigen hand.

"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_81026278
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:30 schreef AQuila360 het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met de Ex-dividend date en de Record date

Voor Shell is de Ex-dividend dag morgen 05-05 dus als je ze vandaag had krijg je dividend toch? Maar kan ik ze nu gewoon morgen verkopen of is die Record date 07-05 ook nog van belang?
Ik vroeg me dit laatst ook af en vond toen de volgende webpage over dit onderwerp: http://www.sec.gov/answers/dividen.htm

Ik trek daaruit de conclusie dat de Record Date voor de belegger niet van belang is. Het is de dag waarop Shell van alle brokers te horen krijgt, wie er op de vooravond van de ex-dividend datum aandeelhouder was.

Je kunt het aandeel op de ex-dividend datum dus weer rustig verkopen.
pi_81026303
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:04 schreef kowala het volgende:

[..]

Zo te zien moet jij nog veel leren!!!!!
Ik mis de PI.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')