abonnement Unibet Coolblue
pi_82905577
quote:
Op maandag 14 juni 2010 01:41 schreef Arn0 het volgende:

[..]

Ik quote het maar even
Omdat het er anders nooit meer van komt, alvast even snel een stukje onsamenhangend verslag:

Kwam vrijdagavond aan in Dublin, na 2 dagen in Liverpool vertoeft te hebben. Daarover later zeker meer! Na zaterdagochtend vroeg snel een beetje de toerist te hebben uitgehangen in het centrum, was ik 's middags alweer terug voor McCartney D-Day . M'n hotel was om de hoek bij het RDS Stadium, en daardoor had ik alle tijd om de omgeving te verkennen.



Om een uurtje of 13:00 lagen de eerste mensen met staanplaatsen (achter het vlak van de zitplaatsen) al voor de ingang. Het was een openlucht-stadion, niet eens zo groot, dus vanaf die plek kon ik zien dat we van buiten al prima zicht op het podium en de schermen hadden, wat dus betekende dat we de soundcheck zouden kunnen horen en zien.

Na wat sympathieke mede-fans ontmoet te hebben, kwam ik rond 15:00 terug bij het stadion, waarna ik Rusty, Abe, Wix en Brian al op het podium bezig zag met hun soundcheck. Ze speelden individueel flarden van vooral de Wings-nummers. Ik hoorde overigens dat McCartney ook al een dag eerder uitgebreid gesoundcheckt had.

Toen was het ongeveer 15:30, de band stond op het podium, dus ik dacht dat het wel leuk zou zijn om McCartney weer te zien arriveren. Al was de omgeving rondom het stadion mega, en waren er minstens 10 ingangen, was ietsje verderop de ingang die het dichtste bij het podium leek. Toen ik daar heen liep, had ik wel het idee dat ik goed zat, aangezien er ineens een heleboel beveiligers om me heen stonden. Er stonden een handjevol mede-fans, echt maar een stuk of 10. Heel anders dan de hysterische Beatlemania-achtige taferelen die ik vorig jaar in Amerika had meegemaakt. En jawel, zoals altijd de willekeurige eBay-handelaar met een "Abbey Road"-LP in z'n hand .

En natuurlijk, 5 minuten later kwam er een snelle auto aan geracet, vlak voor de ingang remde de bestuurder af, het raam ging open, en daar was-ie weer, breed lachend en zwaaiend: Paul McCartney. Aangezien er niemand aan de kant van zijn raam stond, dook hij over de bestuurder heen, en groette het eerste groepje fans vrolijk: "Hi guys!". Daarna kwam hij langs mij, zwaaide vrolijk, knikte even, en weg was-ie weer. Vind dat bij hem van zo veel vriendelijkheid getuigen. Hij kan ook makkelijk doorrijden, maar hij kiest er altijd voor om (voor hoe veel of weinig mensen ook) zichzelf even te laten zien.


Ter illustratie, een foto van zijn vertrek een dag eerder, op dezelfde plek.

Daarna liep ik terug naar mijn plek vanaf waar ik, tussen de bomen door, een glimp van het podium kon opvangen. Gelijk kwam McCartney samen met zijn zoon James het podium oplopen. Hij communiceerde met de band, en opende met een uitgebreide jamsessie op z'n Les Paul gitaar. Daarna wendde Paul zich tot het publiek: "Welcome to the soundcheck. What a nice little audience......... We expected more." . Hij zette "Matchbox" in. Daarna improviseerde hij weer met de band, waarna hij zijn Hofner bas omgehangen kreeg en "Letting Go" speelde. Daarna klonken tot mijn grote vreugde de klanken van "Penny Lane". Zijn stem klonk erg ruw, en hij had erg veel moeite met de tekst en de basnoten.

Daarna volgde "Flaming Pie", liep hij naar zijn vleugel voor "C Moon" (ook leuk om eens live te horen!) inclusief reggae-kreten, "Nineteen Hundred and Eighty Five" (met schreeuwende climax à la de studio-versie), "My Love" en daarna "Celebration" van zijn klassieke album "Standing Stone" uit 1997 inclusief het stukje "Hope of Deliverance", en zelfs een gedeelte waarin hij tekst zong. Terug naar voren, op z'n akoestische gitaar een losse versie van "San Francisco Bay Blues", die speelt hij ook nooit tijdens het concert. "Two Of Us", en daarna een ander hoogtepunt: "Every Night", in het arrangement zoals hij het in 1979 live speelde, met volledige band. Maar het refrein werd gespeeld zoals tijdens de akoestische tour in begin jaren '90. Prachtig.



McCartney communiceerde continu met het publiek tussen de nummers door, en gaf de crew vanzelfsprekend technische aanwijzingen. Na "Every Night" las hij wat borden voor, en vroeg hij zich af wat het grote bord wat één van de aanwezigen had meegenomen moest voorstellen. Nadat er een camera op het groepje fans gericht werd, reageerde hij met een korte: "Hm, haha". Het was een bord met een foto van de Wings line-up uit 1979, met in de plaats van Laurence Juber en Steve Holly, niemand minder dan John Lennon en Ringo Starr.

Ook leuk was "Twenty Flight Rock", want ik had natuurlijk de dagen daarvoor continu gehoord over hoe Paul en John elkaar voor het eerst hadden ontmoet, en het was bijzonder om het de man zelf 53 jaar later in levende lijve te horen spelen. Nadat hij z'n mandoline erbij pakte voor "Dance Tonight", en daarna z'n ukelele voor (wat ik verwachtte) "Something", hoopte ik natuurlijk maar op één ding. En dat gebeurde ook: "Ram On" !!!! De band viel in. Onbeschrijfelijk mooi, al duurde het amper een minuut.

"Something" werd gespeeld, met een aantal onderbrekingen. Weer terug naar de akoestische gitaar voor "Yesterday". De piano voor "Lady Madonna". Ondertussen liepen verbaasde buurtbewoners langs, iedereen natuurlijk meezingend. Paul deed nog een korte improvisatie op "You Never Give Me Your Money", waar hij de eerste zinnen steeds herhaalde en bijna croonde. Hij besloot met een uitgebreid afscheid aan het publiek, en zo waren we anderhalf uur verder.
  woensdag 16 juni 2010 @ 22:35:38 #252
159761 Arn0
Abbey Road
pi_82908589
Bedankt voor je verslag, altijd interessant En nu krijg ik steeds meer zin.. Nog maar 9 dagen
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_82909563
Ga je nog naar Liverpool? Want ik heb vanzelfsprekend wel wat leuke tips voor je. Ja, concertverslag komt d'r ook nog aan.
  woensdag 16 juni 2010 @ 22:55:11 #254
159761 Arn0
Abbey Road
pi_82909732
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 22:51 schreef Aisumasen het volgende:
Ga je nog naar Liverpool? Want ik heb vanzelfsprekend wel wat tips voor je.
Nee, helaas niet meer dit jaar. Planning van school is lastig Maar ik heb voor volgend jaar doch al wel gepland om naar Liverpool en Londen te gaan en dan echt 5 dagen hardcore Beatles-plekken te bezoeken (en ik heb zelfs nog iemand gevonden die geïnteresseerd is om mee te gaan, ook wel interessant )

Tips zijn uiteraard welkom
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_82917951
ArnO, bedankt voor je verslag. Altijd beter van een mede-fan die weet waarover hij het heeft dan een journalist die zijn werk doet met de nodige researchwerk achter de kiezen (maar nooit compleet en niet altijd juist)
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:59 schreef Writersright het volgende:
Maar band on the run wordt dus als eerste uitgebracht? Hmm ik heb de deluxe versie al dus ben erg benieuwd naar wat er op die dvd's staat...
Ik hoop dat ze niet weer diezelfde 2CD uitbrengen als de vorige keer, maar nu met iets nieuws komen. Want die hebben we al. Daar is ook niet veel meer aan te remasteren dat het nog interessanter wordt . Ik hoop de multidisc te kunnen bemachtigen.
  donderdag 17 juni 2010 @ 15:24:41 #256
159761 Arn0
Abbey Road
pi_82934253
quote:
Dear customer,

We can now confirm that all international customers will need to collect their tickets from the box office at the Millennium Stadium on the day of the show.
Het zal weer eens niet
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_82935592
Nou, dat gaat nog wat worden die avond... Lees ook dat mensen hun tickets voor Glasgow (dit weekend) nog niet ontvangen hebben. En ik was juist net zo te spreken over CrowdSurge na mijn ervaringen in Dublin...
pi_82936281
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 09:06 schreef awijmans het volgende:
ArnO, bedankt voor je verslag. Altijd beter van een mede-fan die weet waarover hij het heeft dan een journalist die zijn werk doet met de nodige researchwerk achter de kiezen (maar nooit compleet en niet altijd juist)
[..]

Ik hoop dat ze niet weer diezelfde 2CD uitbrengen als de vorige keer, maar nu met iets nieuws komen. Want die hebben we al. Daar is ook niet veel meer aan te remasteren dat het nog interessanter wordt . Ik hoop de multidisc te kunnen bemachtigen.
Graag gedaan .

Over "Band On The Run": De deluxe-editie uit 1999 is inderdaad waardeloos. Interviews die je één keer of zelfs nooit luistert, die saaie soundchecks uit begin jaren '90, wat snippets... De mastering was stukken beter dan de versie uit 1993, maar de mastering door Steve Hoffman op het DCC-label blijft onovertroffen. Daarom sta ik niet echt te springen om nóg een remaster. Maar ik zie het rooskleurig in, McCartney zei in de recente live-chat dat de deluxe-editie "loads of bonuses" met onder andere een nooit eerder vertoonde video-opname van de studio-sessies in Lagos zal bevatten.
pi_82944198
Ik zal voor mijn trip naar Londen ook wel een fotoverslagje proberen te maken
Ga o.a. Abbey Road en Cavendish Avenue langs
  vrijdag 18 juni 2010 @ 00:03:42 #260
159761 Arn0
Abbey Road
pi_82960825
En toen was hij alweer 68 jaar. Gelukkige verjaardag, Paul
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_82960910
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 00:03 schreef Arn0 het volgende:
En toen was hij alweer 68 jaar. Gelukkige verjaardag, Paul
  vrijdag 18 juni 2010 @ 00:18:51 #262
159761 Arn0
Abbey Road
pi_82961406
Wel tof om op je verjaardag dit nieuws te horen
quote:
Paul McCartney not invited to daughter’s wedding

London: Paul McCartney was not invited to the wedding of his daughter Mary McCartney. McCartney’s 40-year-old daughter wed writer and director Simon Aboud, 44, at a Register Office in London and her father only came to know of it three days later when the groom posted a picture on his Twitter page, reported Daily Mail online. Mary decided not to invite her father because she did not want any media attention.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_82962314


Al hebben we het hem afgelopen zaterdag nog persoonlijk toegezongen tot zijn grote ongemakkelijkheid, ook maar even via deze weg : Gefeliciteerd McCartney!
pi_82964284
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 00:18 schreef Arn0 het volgende:
Wel tof om op je verjaardag dit nieuws te horen
[..]


http://post.ly/ja2a (van de betreffende twitterpagina

En trouwens:

HAPPY BIRTHDAY TO PAUL
pi_82964937
Paul McCartney writing music for ballet
quote:
Sir Paul McCartney has revealed that he's been commissioned to write the music for a ballet.

Details still need to be fleshed out but he's already started work on the score and says he's "enthusiastic" about it.

"I'm interested in doing things I haven't done before," he said.

"That offer came up and I love writing music, the two went together and I said, 'Yeah,' so I just accept things before I even know what I'm doing."

There's no set deadline yet and when asked what the ballet would be about, McCartney admitted it was early days.

"I don't really know that much about it yet," he admitted. "I'm just writing music for it, but it's a switch!"

Obama performance

The former Beatle has written classical music before.

His first orchestral score was 1991's Liverpool Oratorio and more recently McCartney released Ecce Cor Meum (Behold My Heart).
Continue reading the main story

Earlier this month McCartney became the third person to receive America's Gershwin Prize, awarded for a lifetime contribution to popular music.

It involved a ceremony at the White House where Sir Paul performed for President Obama and his family, cheekily playing the Beatles' classic Michelle, for Michelle Obama.

It went down well though, as Sir Paul recalled: "I start singing Michelle, and he (Barack Obama) starts singing it to her."

"It's great, I couldn't believe it, he's singing the French bits, he's leaning over to his kids and going, 'This is about mum!'"

Dave Grohl, Jack White, Stevie Wonder and Elvis Costello were also at the 2 June event.

McCartney says he also got the Jonas Brothers invited to liven up the ceremony for Obama's young daughters Sasha and Malia.

'I love Wales'

After closing the Isle of Wight Festival last Sunday (13 June), this weekend marks the first time in 20 years that Sir Paul will play in Scotland, with a gig at Glasgow's Hampden Park.

He admits he's surprised it's been that long but says it wasn't "by design".

Then on 26 June he performs at Cardiff's Millennium Stadium, ending a 35-year gap from playing in Wales

"It sounds bad, doesn't it?" McCartney admitted. "Truth is I don't think of it like that.

"I don't look at the world like that, 'How long is it since I was there?'

"It's actually just a case of your promoter saying, 'Would you like to play Cardiff? We can get the hall on that night,' and I go, 'Oh, I'd love to!'"

Sir Paul is pleased with the venue though.

"Actually I have been trying to do Millennium Stadium for a little while," he admitted. "I love Wales, we used to hitch-hike there when we were kids. It's a great place."
  vrijdag 18 juni 2010 @ 12:28:56 #266
139330 TNA
For the stars that shine
  vrijdag 18 juni 2010 @ 13:30:10 #267
279726 Robijn48
Music was my first love
pi_82976198
Hoi, groetjes van een groot Beatles fan sinds haar 8ste
Ik zal eerst een paar delen terug lezen, en dan reageren wanneer ik iets toe te voegen heb.
Leef en Laten Leven
pi_82978223
quote:
Sir Paul McCartney: 'Blackbird' and 'Here, There and Everywhere' are my favourite songs

Sir Paul, who is 68 today, chose the lesser-known tracks over more commercially successful songs such as Yesterday, which has been covered 3,500 times.

Neither Blackbird nor Here, There and Everywhere – both co-written with John Lennon – were even released as singles. But Sir Paul picked them from his back catalogue, which runs to hundreds of songs including 32 that topped the US charts, as his best compositions, the Daily Mail reported.

He said he "strangely enough" is not playing Blackbird, from the 1968 album The Beatles, on his current tour of Britain and Ireland. But he added that the song, which alludes to race issues in America, is one he is often requested to play because it is a popular tune with guitar pupils.

Here, There and Everywhere, which is about the heightened media interest he experienced while in a relationship with Jane Asher, was on the Revolver album, released in 1966.

The former Beatles and Wings star is currently on a five-date run of shows in Britain and Ireland as part of his Up And Coming Tour, which also includes dates in North America. His next performance will be at Hampden Park, Glasgow on Sunday.

http://www.telegraph.co.u(...)favourite-songs.html
Eh...?
  vrijdag 18 juni 2010 @ 14:47:18 #269
139330 TNA
For the stars that shine
pi_82981148
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 13:30 schreef Robijn48 het volgende:
Hoi, groetjes van een groot Beatles fan sinds haar 8ste
Ik zal eerst een paar delen terug lezen, en dan reageren wanneer ik iets toe te voegen heb.
Welkom Robijn
  vrijdag 18 juni 2010 @ 20:37:59 #271
279726 Robijn48
Music was my first love
pi_82997167
Thanks, en gefeliciteerd met Paul
Leef en Laten Leven
  vrijdag 18 juni 2010 @ 20:56:53 #272
159761 Arn0
Abbey Road
pi_82997994
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 13:30 schreef Robijn48 het volgende:
Hoi, groetjes van een groot Beatles fan sinds haar 8ste
Ik zal eerst een paar delen terug lezen, en dan reageren wanneer ik iets toe te voegen heb.
Ha, eindelijk! Welkom

Heb je John Lennon's dood dan ook bewust meegemaakt, als ik vragen mag?
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 21:05:23 #273
279726 Robijn48
Music was my first love
pi_82998394
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 20:56 schreef Arn0 het volgende:

[..]

Ha, eindelijk! Welkom

Heb je John Lennon's dood dan ook bewust meegemaakt, als ik vragen mag?


Oh ja. Ik was 19 toen. Het was zo totaal onverwacht, hij was pas 40! Ik weet nog hoe verbijsterd iedereen was, een beetje te vergelijken met de dood van MJ.
Een vaak gestelde vraag toentertijd was: "wanneer komen de Beatles weer bij elkaar"? En hiermee werd die hoop voorgoed de grond in geboord.
Leef en Laten Leven
pi_83004656
The Beatles in de '80s, ik moet er niet aan denken. Muzikaal dieptepunt, dat decennium.
pi_83005878
quote:
The Ultimate Paul McCartney Album Guide

Paul McCartney is all over the news these days, with his Up and Coming Tour hitting exotic and rare ports of call (like Gibson.com’s hometown of Nashville!), rumors abounding over a massive CD re-release program and that almost Lennon-like controversy at the White House. With all the hoopla, it almost goes unnoticed how good Sir Paul still is. His touring band, which has been with McCartney since the Driving Rain sessions in 2001, is arguably his rockingest outfit since the Fab Four. And his last few albums have produced some of Macca’s most noteworthy material in decades.

But then, Sir Paul has always been the master showman, and the consummate professional musician. On the occasion of McCartney’s 68th birthday, as his post-Beatles career hits an unbelievable 40th year, let us pause to take a look back at the many highs and occasional lows of this unparalleled career.
http://www.gibson.com/en-(...)cartney-albums-0618/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')