abonnement Unibet Coolblue
pi_82041218
quote:
Op vrijdag 28 mei 2010 20:07 schreef WupWup het volgende:

Oh en tip: bij de natuurvoedingswinkel heb je ook gewoon rijstewafels zónder zout. Dus niet zo min mogelijk, maar gewoon geen!
Ze staan in de supermarkten ook tussen de biologische spulletjes

Echt een leuk topic dit! Maar ik weet toch niet of het wel wat voor ons/mij is, ik vind dat kokhalzen zo verschrikkelijk naar! Nou is hij binnenkort ook pas 6 maanden hoor, maar blijf toch liever voorlopig bij gepureerd aanbieden denk ik,prettiger voor mijn eigen gevoel
“I mean, nobody’s scientifically perfect, but Suzie’s about as close to being perfect as any human could possibly be.”
  vrijdag 28 mei 2010 @ 22:12:12 #177
257049 Grasjes
met bloemetje
pi_82042357
Ooh wat is Esmee een schatje zeg!

Poppejans, hier werd bijna niet gekokhalsd (lekker woord) hoor en 50/50 kan ook! Ik heb ook niet volledig rapley gedaan en heel, stukjes of gepureerd ging hier allemaal.
pi_82053088
Hier valt het kokhalsen ook heel erg mee Poppejans, en dat zeg ik, met mijn overgeeffobie Maar het verschilt heel erg per kindje. Vanaf 6 maanden is het sowieso goed om niet meer glad te pureren, maar steeds grotere stukjes aan te bieden, anders heb je kans dat hij het kokhalsreflex langer voor in de mond blijft zitten dan nodig is. Ik prak soms ook wat voor Niels als hij het zelf niet zo goed weg krijgt, nectarine bijvoorbeeld is veel te draderig voor hem.
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
  vrijdag 4 juni 2010 @ 11:25:54 #179
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_82320851
En als je dan zelf een banaan rapley-ed....


...kan er wel eens iets mis gaan
pi_83182026
Ah, hier is het topic. Esmeetje.

Zijn jullie wel eens aan het twijfelen geslagen over Rapley'en door het kokhalzen? Recentelijk slikt Ivan veel te grote stukken door die hij weer omhoog kokhalst en werkelijk meteen nog een keer probeert door te slikken. Hij kauwt of zuigt dan niet eens nog een keer. Mijn hart heeft nu al een paar keer stilgestaan. Mijn schoonmoeder vindt het inmiddels zo eng dat ze ineens alleen maar prutjes wil geven.

En hoe hebben jullie het introduceren van brood aangepakt? Snijd je een snee in 4 grote stukken? Geef je het droog of doe je er bijvoorbeeld wat appelstroop op?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator woensdag 23 juni 2010 @ 10:05:00 #181
5428 crew  miss_sly
pi_83182165
Nooit getwijfeld, ik ben helemaal Rapley fan!
Kokhalzen weet ze prima op te lossen, ook nu nog. Daar is de reflex voor, hou ik me dan maar voor. Prutjes vind ik alleen maar lastig, omdat ik dan de hele tijd bezig ben met lepeltjes of vorkjes met een hapje in haar richting te sturen, en mijn eigen eten koud wordt. Gisteren het summum van Rapleyen: mijn vader had sla gemaakt, met tomaatjes, druifjes, appel, banaan, kaas, zilveruitjes, augurkjes. En Senna pikte er telkens de dingetjes uit waar ze zin in had

Brood snij ik in kleinere dobbelsteentjes en bied haar telkens een stukje aan. Begonnen met droog brood, maar tegenwoordig altijd beleg: appelstroop, roosvicee jam, roomkaas, pindakaas, geprakte banaan, geprakte avocado, alleen wat boter.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_83182191
Oh ik was dit topic ook kwijt! Esmeetje met banaan

Claudia brood introduceren hebben we hier gedaan door eerst alleen de korstjes te geven, toen na een week of zo ook een stukje zonder korst, maar daar kon hij nog niet veel mee... dat hebben we ook weer een tijdje vol gehouden, gewoon telkens aanbieden en op een gegeven moment ging hij het ineens doorslikken.. Toen zijn we er boter op gaan doen, gewoon dun laagje en lieten we de korstjes ook gewoon aan de boterham zitten.. En toen dat goed ging zijn we met beleg begonnen.. Maar de stukjes snee ik allemaal in hapklaar formaat zegmaar

Hier gaat het warm eten telkens een beetje beter Eerst moest hij er niks van hebben maar gisteravond aten we pasta en hij stopte alles gewoon zelf in zn mond zonder vies te kijken. (ok wel nadat hij eerst alles door de kamer gegooid had, maar dat negeren bleek te helpen...)
pi_83182276
Bedankt voor de tips!

Vanaf wanneer ga je etenswaren mengen? Ik bied nu alles individueel aan, maar op een bepaald moment zal hij bijvoorbeeld spaghetti met tomatensaus krijgen en mijn schoonmoeder heeft hem gister gemengde prutjes gegeven.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_83182366
brood geef ik gewoon in stukjes Claudia, euh, ik snij het in drie lange stukken zeg maar en die dan door de helft. Dan telkens 1 stukje aangeven en zo gaat dat meestal prima.
Als beleg doe ik er of alleen een laagje roomboter op, of rozenbotteljam (iets minder zoet), smeerkaas of geitensmeerkaas (met name die laatste trekt ze bijna uit mn handen ), een plakje jonge kaas kan ook, of appelstroop inderdaad. Ze eet er prima van.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_83182420
en het avondeten gaat net zoals het uitkomt. In de vriezer staan heel veel prakjes. Als we een pizza of iets anders makkelijks eten dan gaat er een prakje in de magnetron. Als ze wel mee kan eten met ons, idd pasta ofzo dan gaat het via rapley en dat gaat gelukkig nog prima. Beetje half half net hoe het komt dus.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_83183116
Gisteren hadden we dus pasta en Timo had er lol in



pi_83183168
oh wat leuk om Timo weer te zien wat een heerlijk manneke en wat een heel kind al zo! Wat wordt ie groot!!
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  Moderator woensdag 23 juni 2010 @ 10:34:14 #188
5428 crew  miss_sly
pi_83183234
Wat heeft ie toch een heerlijk koppie, Chan

Senna krijgt wel eens een potje, maar ze vindt ze eigenlijk ook niet echt lekker allemaal. Ze houd tniet van dat gladde, heb ik het idee, want afgelopen zondag hadden we patatjes en had ik voor haar een bakje van Olvarit a la Carte warm gemaakt en dat waren meer echt stukjes, met pasta, wortels, doperwtjes, mais en dat at ze dan weer wel echt goed.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_83186466
Twijfels over de aanpak heb ik ook echt niet. Eenmaal heb ik Emma uit d'r stoel getrokken, maar dat was eigenlijk te voorbarig van me.
Momenteel zijn we al 6 dagen gestopt met alle bijvoeding, omdat ze last had van wel erg prakkerige ontlasting. Even wachten totdat dat weer goed op gang is, maar ik verwacht eigenlijk vandaag wel weer een luier.
pi_83186820
Timo, wat een heerlijke foto's. Smullen he jochie.

En Esmee, ook al zo heerlijk aan de smikkel.

Hier ook geen twijfels. Het gaat eigenlijk heel goed. Kokhalzen gebeurt hier bijna nooit.
Ko heeft eigenlijk nooit een potje gehad, wel af en toe een prakje van een lepel. 3 keer ofzo. Hij wil dat namelijk niet. Hij wil stukjes.
En tegenwoordig wil hij trouwens al helemaal niet wat er op zijn bordje ligt. Hij wil wat er op ons bordje ligt.
Dus met de pot mee eten gaat hier ook steeds meer vanzelf.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_83187604
Leuke foto's van Timo!

Ivan vindt eigenlijk alles wel best. Volgens mij zou hij prutjes ook prima vinden. Ik wil niet dat we Rapley'en voor mij maar voor hem, en daarom vraag ik me nu wel af of ik niet net zo goed prutjes zou kunnen geven. Hij verslikt zich er misschien minder in, het maakt mij dus minder ongerust en hij vindt het allemaal prima. Dat gewone eten komt dan later wel.

Nou ja, dat gaat er dan door m'n hoofd. Ik weet ook wel dat het kokhalzen een functie heeft, dat het telkens nog goed gaat, dat dit goed is voor zijn motorische ontwikkeling en dat de komende maanden toch zo voorbij zijn. We beginnen zometeen met brood en dat ga ik ook niet pureren.

Ivan heeft net voor het eerst yoghurt gehad die hij zelf van een lepeltje at. Hij vond het geweldig!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  woensdag 23 juni 2010 @ 12:18:55 #192
272309 Groofsken
De goeie ouwe zak.
pi_83187724
Misschien kun je allebei doen claudia? R krijgt onze groente om mee te spelen en een zelfgepureerd prakje als daadwerkelijke voeding. Dan wordt zijn grootste honger gestilt en is het gesabbel op een stuk broccoli puur om de unieke smaak en strcutuur te leren kennen. Deed het bij S ook zo en het bevalt heel goed.

En S is (momenteel, want ze heeft ook wel haar mindere weken) een goede gezonde eter, die alles durft te proeven .
pi_83187849
Maar Ivan eet best veel, ook als hij gewoon stukken krijgt. Van het een (rijstwafel, zacht fruit) krijgt hij meer naar binnen dan het ander (komkommer, wortel), maar verzadiging is het probleem niet. Ik vind het gewoon eng dat hij zulke grote stukken naar binnen werkt en niet goed genoeg kauwt/sabbelt. Ik denk dat ik geduldig moet zijn en hem de kans moet geven om het te leren. Hij krijgt nu tandjes, misschien scheelt dat wel?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  woensdag 23 juni 2010 @ 12:26:44 #194
272309 Groofsken
De goeie ouwe zak.
pi_83187983
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 12:22 schreef Claudia_x het volgende:
Maar Ivan eet best veel, ook als hij gewoon stukken krijgt. Van het een (rijstwafel, zacht fruit) krijgt hij meer naar binnen dan het ander (komkommer, wortel), maar verzadiging is het probleem niet. Ik vind het gewoon eng dat hij zulke grote stukken naar binnen werkt en niet goed genoeg kauwt/sabbelt. Ik denk dat ik geduldig moet zijn en hem de kans moet geven om het te leren. Hij krijgt nu tandjes, misschien scheelt dat wel?
Maar kan het niet zo zijn dat hij wat minder gulzig eet als hij bijvoorbeeld eerst al een prakje opheeft? Zodat het wat meer spelen dan eten kan zijn? Dan verslikt hij zich misschien ook minder, dacht ik.
pi_83188090
Op zich niet zo'n gek idee! Maar Ivan is altijd gulzig. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar hij heeft vanochtend een hele banaan, een paar stukken peer en wat yoghurt gegeten. En ik had er nog gerust een grote fles melk achteraan kunnen geven.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_83188171
Het gekke is dat ik begrepen heb dat je meer kans op kokhalzen hebt als je gepureerd voedsel aanbiedt omdat dat opgezogen moet worden en dat daar meer kans op verslikken is.

Daadwerkelijke honger hoefde hier nooit gestild te worden omdat ik nog bv geef, als je dat niet geeft is het misschien belangrijker om honger te stillen met vast voedsel. Alhoewel het eerste jaar vast voedsel nog steeds geldt als bijvoeding en de meeste energie nog uit melk komt.

Ik snap goed je twijfels, ik heb ze ook wel gehad. Maar het ging hier dan steeds net weer heel goed waardoor ik uiteindelijk gewoon heb vastgehouden aan deze manier. Nu vindt ik het erg fijn. Als we ergens anders zijn is er altijd wel iets dat Ko kan eten. Hij is zo gewend aan verschillende structuren.
Alhoewel hij zeker zijn voorkeur heeft. Broccoli vind hij nog steeds niet te eten.

Yoghurt is hier ook een grote hit! En geitensmeerkaas!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_83188239
Tja, je kan natuurlijk ook de grote honger voor zijn en voedsel aanbieden als het alleen nog maar lekkere trek is.
Kun je de banaan en de komkommer niet in iets kleinere stukken aanbieden? Dat geeft iets meer rust en is voor hem misschien ook fijn.
En tandjes scheelt een hoop inderdaad!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_83206486
Als mijn kinderen nu klein zouden zijn, zou ik dit in meer of mindere mate zeker weten doen.
Ik had kwezels met eten, niets lustten ze zonder dat wij het met appelemoes gemengd hadden

Nu eten ze wel alles, 19 en 21 jaar, zelfs hond en slang.
  woensdag 23 juni 2010 @ 19:34:37 #199
272309 Groofsken
De goeie ouwe zak.
pi_83206686
Stand van zaken:

Mango is de absolute nummer 1 met direct daarop volgend alle andere soorten fruit die hij tot nu toe gehad heeft (appel, peer, banaan, aardbei en meloen, zowel gepureerd als uit het handje)

Rijstewafel en liga zijn om op te sabbelen, niet om te eten .

Diksap is echt héééééél erg lekker, zo blijkt.

En groenten in de hand zijn leuk (om je stoeltafeltje mee in te smeren en vervolgens op de grond te mikken )

Geprakte groente is , om de bibbers van te krijgen.
pi_83207928
Ivan vond aardbei ook heel lekker! Alleen staat in het lijstje van borstvoeding.com dat je er beter mee kunt wachten tot de leeftijd van 1 jaar. Ik heb ergens gehoord dat je het allergierisico ongedaan kunt maken door aardbeien af te spoelen met warm water. Is dat nou een fabeltje of zit er echt iets in? Hoe werkt dat dan?

Bij Ivan staat rijstwafel op nummer 1, fruit op nummer 2 en daarna komen de groentes. Vandaag heeft hij yoghurt gehad en ik denk dat yoghurt een goede kans maakt om op nummer 1 of toch zeker 2 te komen. Brood heeft hij ook gekregen. Hij at met gemak 1 droge boterham op. Ik heb maar niet uitgeprobeerd of hij nog meer lustte.

We hebben hem vandaag een bakje met tomaatjes en komkommer gegeven. Hij viste er eerst de tomaatjes uit en daarna at hij met tegenzin nog wat komkommer. Erg grappig om te zien. En hij kieperde zowaar het bakje niet meteen om maar viste er zorgvuldig zijn groenten uit! Hij wordt steeds beter in eten.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')