abonnement Unibet Coolblue
pi_80944694
wrm is eten zo'n issue voor jou claudia? Ik proef uit meerdere posts dat je negatieve ervaringen met eten hebt. Sorry als ik teveel vraag nu.

En Miss, wat klinkt dat schattig

Hier hebben we een hele tijd gehad dat alles wat nat was vies was. Rijstwafel en brood at ze wel uit de hand, maar groente en fruit niet. Nu doen we dus maar een beetje mixen. Vooral omdat we nog maar op 3x bv per dag zitten, vind ik dat ze wel goed moet eten. Fruit en groente krijgt ze dus gepureerd met stukjes en tussendoortjes en brood mag ze zelf mee knoeien. Ze legt het op tafel tegenwoordig en gaat er dan met d'r mond naar toe, dus ondertussen krijgt ze ook stukjes brood in dr mond gegeven. Luilak
Lotte!
Noah!
pi_80944744
Hahaha die Ivan!!
Dat heb ik ook Claudia, ik heb de neiging om hem heel blij aan te gaan staren omdat ik het zo leuk vind wat hij doet, maar dat kan hij ook als beloning zien. Dan probeer ik maar weer heel hard om mijn aandacht op iets anders te richten, maar dat lukt niet echt
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
  Moderator zondag 2 mei 2010 @ 20:27:14 #53
5428 crew  miss_sly
pi_80945371
Ow, maar ik zeg bijvoorbeeld best dat ik het knap vind dat ze zelf kan eten. Niet DAT ze eet, maar dat ze zelf de stukjes naar haar mond kan doen, of zelf pakken met vinger en duim. Of da tik het zo gezellig vind met z'n drietjes aan tafel. Ik zal haar alleen niet prijzen omdat ze EET, want dat moet geen issue zijn.

Senna is ook heel duidelijk wanneer ze klaar is, dus ik zal het ermee moeten doen als ze weinig eet. En ik moet zeggen dat dat ook prima gaat. Juist omdat ik weet dat ze duidelijk is wanneer ze niet meer moet, ga ik er ook maar vanuit dat ze duidelijk is wanneer ze wel wat wil. Gisteren heeft ze bij de lunch bijvoorbeeld anderhalve boterham en een mandarijn op Doet ze anders nooit maar eerder was ze gewoon duidelijk nog niet klaar.

Ik heb ook wel eens gehoord en gelezen (weet zo gauw niet meer waar) dat gezonde kinderen tot een jaar of 6 niet groeien van eten an sich, maar van de groeihormonen die hun lichaam aanmaakt. En die maakt het lichaam ook aan als ze weinig eten. Hoe eerder je leert om er geen issue van te maken, hoe beter het dadelijk gaat als ze groter zijn. Want dan kun je met al je trucs toch neit meer naar binnen krijgen dan ze echt willen eten.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_80945493
Zo gaat dat hier ook. Soms eet ze 's morgens een halve boterham en soms met gemak een hele. Zelfde met rijstwafel. Alleen fruit heb ik altijd het idee dat ze wel meer wil. Maar meestal heeft ze zo'n nuby-bakje 3/4 of helemaal vol. Dat is dan een grote peer of een grote appel. 1/3 honingmeloen ofzo. Dan beslis is dat het wel genoeg is. Vooral omdat ik weet dat er achteraf een deel terugkomt, omdat ze over-eet
Lotte!
Noah!
pi_80946359
Ko eet eigenlijk het beste als we er niet met onze neus boven op zitten. Als hij zelf mag rommelen en doen. Dan gaat er gewoon heel veel naar binnen.
En soms is dat stukjes in zijn mond stoppen, een lepel in de yoghurt dopen inderdaad of zelf pakken of voeren.
Maar ik zeg wel vaak, zit je lekker te eten? Of dat is lekker he?

Wat slim van Lotte om broodstukjes rechtstreeks van tafel te eten! Liever lui dan moe is ze.

Claudia, vervelend dat je daar nu al tegenop ziet. Probeer Ivans eten los te zien van jouw eten.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_80946820
Oh, ik bedoelde het helemaal niet zo zwaar, hoor! Ik ben er zelf gewoon heel enthousiast over en ik vind het een enorme mijlpaal om hem (zelf!) te zien eten. Ik vind het moeilijk om er niet voortdurend met een camera boven te hangen en om bij elke geknoeide kruimel te kirren.

Over mijn relatie met eten: wij aten thuis heel slecht (lees: veel en vet). Iedereen in mijn familie is dan ook erg dik. Pas toen ik 21 was kon ik me daarvan losmaken, maar het heeft me veel moeite gekost en het vergt nog altijd een voortdurende inzet van me. Ik kan het nooit normaal bij één koekje houden bijvoorbeeld, en ik moet altijd verstandelijk ophouden met eten omdat ik makkelijk te veel eet.

- Dramatisch verhaal weggehaald omdat ik het hier niet vind passen. -

[ Bericht 25% gewijzigd door Claudia_x op 02-05-2010 21:25:56 ]
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_80959165
Lars, super dat rijstwafel ook goed gaat

Leuk al die proevende en ontdekkende kindjes. Broccoli is hier wel een hit, al gelijk vanaf het begin. Het liefst gelijk de bovenkant in haar mond en sabbelen, smakken en smikkelen .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_80967854
Vraagje: gebruiken jullie een antilekbeker of gewoon een open beker? En wat zijn de ervaringen ermee?
pi_80968072
Tuitbeker. Ervaring tot nu toe: Sinds ze doorheeft hoe die werkt gaat het als een trein en snapt ze een gewone beker ook beter! In het begin stak ze dr tong in een beker. Nu doet ze netjes d'r lippen eromheen en zuigt dan het water eruit. en laat alsnog de helft ernaast lopen Maar antilek gaat nu echt heel goed
Lotte!
Noah!
  maandag 3 mei 2010 @ 14:19:22 #60
108648 cattie
lieve moeder
pi_80968179
Wij hebben een tuitbeker zonder anti-lek. Fee snapt anti-lek niet. Een open beker gaat heel goed, maar ze knoeit ook heel goed en graag. Een tuitbeker op kop, daar loopt het water iets minder snel uit dan een open beker op kop.
pi_80968836
quote:
Op maandag 3 mei 2010 14:19 schreef cattie het volgende:
Wij hebben een tuitbeker zonder anti-lek. Fee snapt anti-lek niet. Een open beker gaat heel goed, maar ze knoeit ook heel goed en graag. Een tuitbeker op kop, daar loopt het water iets minder snel uit dan een open beker op kop.

Gewoon uitproberen dus. Op zich ben ik wel voor zonder anti-lek met het idee van 'leer maar gelijk wat er dan gebeurt', maar ik denk dat vriend zal vrezen voor het laminaat. Even kijken wat er allemaal bij de drogist ligt als het ooit nog droog wordt buiten
pi_80968993
Ik heb een tuitbeker die je met en zonder anti-lek kan gebruiken, maar zonder antilek komt er gewoon nog teveel tegelijk uit voor dr. Dus dan laat ze de helft uit d'r mond lopen omdat het niet past
Lotte!
Noah!
pi_80969568
rietjesbeker hier.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_80975979
Claudia,

WupWup, hier ook een rietjesbeker. We hebben een antilekbeker geprobeerd maar het lukte niet echt. Een gewone beker ging beter. En ik had de Difraxbeker met neusuitsparing.
En toen in een opwelling een rietjesbeker bij de Hema gekocht, en die begreep hij meteen. Zo schattig als hij uit dat rietje drinkt. En in cafe's en restaurants kan hij nu ook met gewone rietjes water drinken.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_80976173
Wat is het verschil tussen een tuitbeker met en zonder antilek? Wij hebben een beker die niet lekt met een siliconen tuitje. Wa's dat dan?
pi_80976459
Komt er alleen water uit als je in het tuitje knijpt? Dan is het een anti-lek.
Maar als hij niet lekt is het sowieso een anti-lek!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_80976965
quote:
Op maandag 3 mei 2010 18:07 schreef oeke het volgende:
Komt er alleen water uit als je in het tuitje knijpt? Dan is het een anti-lek.
Maar als hij niet lekt is het sowieso een anti-lek!
Euh, er komt idd alleen water uit als je in het tuitje knijpt. Of als je 'm niet goed dichtdraait. *Check.

Maar dat tuutje is dus van silicoon. Lijkt me qua mondcoordinatie niet veel verschillen van een speen, toch? Is het dan niet beter om te beginnen met een harde tuit?
pi_80977020
Ik weet niet wat beter is Ssserpente. Wij hebben een harde tuit en in het begin ging ze er idd op kauwen. Bij een siliconentuit krijg je er dan natuurlijk wel wat uit, dus weet niet of ze dan gaat zuigen op een gegeven moment...

En ik vergeet steeds op Claudia te reageren Klinkt bekend, je verhaal...helaas. Bij ons vroeger was het ook: "geen zin om te koken, och, dan halen we gewoon een tas snaai bij de suup en dan komen we ook de avond wel door" Of 3x per week patat ofzo Wel erg lekker, daar niet van Sinds ik op mezelf woon is dat wel verbetert, maar het is nog niet super. Ik wil in ieder geval voor Lotte dat het anders wordt. En als ik mn snaaiaanvallen niet kan inhouden, vind ik dat ik dat moet doen op tijdstippen dat zij er niet bij is, omdat ik niet wil dat ze denkt dat zoiets normaal is.

Lastig, ik hoop dat Ivan straks een heel gezond etend jongentje is. Met chipjes en patatjes, maar in normale verhoudingen Maar als ik lees hoe je er nu mee omgaat, gaat dat vast lukken
Lotte!
Noah!
pi_81046957
Het is de Avent anti-lek geworden! We hebben bij de Hema gekeken en daar hadden ze er 1 met zachte tuit, maar de onderkant was bijna rond en de handgrepen heel glad. Leek me niet handig voor een baby van 6 maand. Ze hadden er ook 1 met antislip handvatten, maar die had dan weer een harde tuit. Dus we zijn naar de Kruidvat gegaan en daar hadden ze Avent, huismerk, MAM en een Nuby (Nubi?) rietjesbeker. Huismerk was naar mijn idee niet veel soeps, die MAM zat helemaal onder het stof en plakte en ik denk dat ze die Nuby nu nog niet kan handelen. Dus we kijk eerst even hoe het met Avent gaat!
pi_81055620
Ivan eet nu gewoon 1 rijstwafel op. Dat heeft hij wel heel snel onder de knie gekregen.

Hoe zit het trouwens met soepstengels? Daar dwepen mensen in mijn omgeving zo mee ('geef die jongen een soepstengel!'). Is een soepstengel een goede vervanger voor een rijstwafel? Ik kan er op borstvoeding.com weinig over vinden. Soepstengels komen wel voor in een rijtje van dingen die je tussendoor kunt geven omdat er weinig suiker in zit.

Ik heb iets tegen soepstengels. Ik associeer ze sterk met vervelende kinderen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_81055718
Ik ben ook over bekers aan het nadenken, dus ik houd me aanbevolen. Ik heb nu een tuitbeker van de Ikea zonder antileksysteem, maar ik haal het tuitgedeelte er vanaf en geef hem slokjes water zo uit de beker. Hij houdt de beker goed vast, maar hij weet nog niet goed hoe hij zijn mond aan de beker moet zetten. Hij bijt er heel enthousiast in en gooit dat ding met een ruk achterover.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_81055946
Lekker, Claudia, dat ie zo goed eet!

In soepstengels zit volgens mij best nog wel wat zout. Is zuurdesembrood of gistbrood geen optie?

Lente krijgt nu 's ochtends een verse fruithap, 's middags stukjes brood met boter, rond 1600 uur een stuk fruit uit het knuistje en 's avonds eet ze met de pot mee. Op dat stuk fruit na, is het niet echt Rapley meer te noemen. Met een lepel gaat het toch wat sneller en efficienter allemaal. Wel krijgt ze behoorlijke grove stukken. Het fruit en d'r avondeten pureren we niet meer maar prakken we grof met een vork.

Stukken fruit tussendoor krijgt ze dus nog wel zelf in het handje. En af en toe na het eten ook nog een gekookte wortel oid als dat over is. Want het idee achter Rapley spreekt me nog wel erg aan. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat ze de pure smaak en structuur van een stuk groente of fruit leert kennen ipv enkel een gemengde brij eet.
pi_81084212
Weet iemand hoe het zit met pindakaas? Mogen kleintjes dat nou wel of niet al hebben. Ik meen ooit gelezen te hebben dat dat nog niet mag ivm pinda's en allergieen enzo!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  Moderator donderdag 6 mei 2010 @ 13:37:15 #74
5428 crew  miss_sly
pi_81085043
In het toch behoorlijk voorzichtige (ivm allergieen en zulks) introductieschema van KLeintjes mag het vanaf9 maanden. Senna krijgt het hier ook, vindt het heerlijk, maar wij hebben zelf geen enkele allergie en hebben bij haar ook nog nergens een reactie opgemerkt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_81085341
OK dus ik zou het Leander ook zo langzaam aan kunnen geven? Want van internet word ik ook niet veel wijzer. Op de ene site zeggen ze dat het mag met 6 maanden op de andere weer dat je moet wachten tot 2 jaar.
Wij hebben ook geen allergieen en bij Leander ook nog nooit gemerkt dat ie op iets reageerde. Dan gaan we het morgen eens proberen!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')