abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 27 april 2010 @ 09:57:40 #301
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_80756940
quote:
Op dinsdag 27 april 2010 09:47 schreef poon het volgende:

[..]

Ik hoor niemand over het verbod op mijn kampf. Toen de PVV opperde dat er één publiek net moest komen waren termen als 'staatsomroep', 'propaganda' en 'goebbels' niet aan te slepen.

Het feit dat Wilders de koran wil verbieden is niet erger dan dat mein kampf nu ook al is verboden. De Nederlandse politiek houdt dat verbod al jaren in stand. Mensen die zeggen 'als de koran gaat, dan de bijbel (of iig het oude testament) ook', hebben tot op zekere hoogte een punt, maar dat is geen sterker punt dan wanneer ze zouden zeggen 'mein kampf gaat?, dan de koran ook'. Wilders zegt welliswaar expliciet dat de bijbel juist niet hoeft te gaan, maar dat is effectief niet anders dan de Nederlandse politiek die nu zegt dat mein kampf verboden moet blijven maar de koran juist niet.

Het feit dat de koran/bijbel een hoop aanhang kent vind ik geen argument om iets niet te verbieden. Als dat wel een argument zou zijn dan zou iets met veel aanhang, meer rechten hebben dan iets met minder aanhang, ongeacht de inhoud (ik begrijp dat een democratie juist wel zo werkt, maar dan wel met wetsvoorstellen en niet met een soort ongehouden referendum). Het gaat om de inhoud en dat zou je moeten vergelijken met mein kampf (wat nu ook door de rechter gedaan wordt).
Voor de 784.000e keer dan maar: Mein Kampf is niet verboden. De Staat heeft de auteursrechten en kiest ervoor het niet opnieuw uit te geven. Je kunt het gewoon via Amazon bestellen, je kunt het lezen en lenen in bibliotheken en je kunt het gewoon op je salontafel laten liggen zonder dat de politie je huis binnenstormt om het in beslag te nemen.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')