abonnement Unibet Coolblue
  maandag 20 september 2010 @ 16:57:18 #126
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_86641725
quote:
Op maandag 20 september 2010 16:46 schreef Quacker het volgende:
[ afbeelding ]

Daar ben ik vanaf de kant naar toe en onderdoor gezwommen... Met bril, maar zonder zwemvest, met z'n tweeën: was een lekker stevig zwemtochtje! Je zag die mensen op die boten wel een beetje verbaasd kijken ;-)
  maandag 20 september 2010 @ 19:39:44 #127
89848 Quacker
Don't call me gringo!
pi_86648273
Nice, wij waren toen op een boottocht en moesten zwemvest aan...verzekering enz.
En zwemmen met zwemvest is klote, maar had geen andere keus.

Maar zelfs met zwemvest aan kon ik het voor elkaar krijgen om onderwater te zwemmen (wat 14 jaar waterpolo toch allemaal niet met je doet) :P

En moet die boottoch namen ze ook eten mee, zodat de vissen kwamen, wel mooie kleur vissen enz. had alleen geen onderwater camera, dus daarvan geen foto's.
"Camarón que se duerme, se lo lleva a la chingada" - Willem-Alexander (2009)
  maandag 20 september 2010 @ 20:06:19 #128
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_86649448
quote:
Op maandag 20 september 2010 19:39 schreef Quacker het volgende:
Nice, wij waren toen op een boottocht en moesten zwemvest aan...verzekering enz.
En zwemmen met zwemvest is klote, maar had geen andere keus.

Maar zelfs met zwemvest aan kon ik het voor elkaar krijgen om onderwater te zwemmen (wat 14 jaar waterpolo toch allemaal niet met je doet) :P

En moet die boottoch namen ze ook eten mee, zodat de vissen kwamen, wel mooie kleur vissen enz. had alleen geen onderwater camera, dus daarvan geen foto's.
ik zie ze idd boven water komen op de foto.
In de tunnels in die rotsen heb ik wel wat erg grote vissen gezien, dichter bij de kant waren het vooral mooie gekleurde tropische vissen en één egelvis.

En "don't call me gringo", ben ik helemaal met je eens!
  maandag 20 september 2010 @ 20:30:01 #129
89848 Quacker
Don't call me gringo!
pi_86650616
quote:
Op maandag 20 september 2010 20:06 schreef Lemans24 het volgende:

[..]
En "don't call me gringo", ben ik helemaal met je eens!
Dat is vooral leuk in Vallarta, ze spreken je daar in het Engels met bijv. "Hello my friend" aan omdat je buitenlander lijkt en dan reageren met: "Que pedo", "Que hay" of "Que onda" en dan die gezichten. _O-
En dan is het vaak ook meteen stil, moeten ze niks meer van je hebben of ze willen je niks meer verkopen.
"Camarón que se duerme, se lo lleva a la chingada" - Willem-Alexander (2009)
  dinsdag 21 september 2010 @ 02:41:10 #130
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_86662853
quote:
Op maandag 20 september 2010 20:30 schreef Quacker het volgende:

[..]

Dat is vooral leuk in Vallarta, ze spreken je daar in het Engels met bijv. "Hello my friend" aan omdat je buitenlander lijkt en dan reageren met: "Que pedo", "Que hay" of "Que onda" en dan die gezichten. _O-
En dan is het vaak ook meteen stil, moeten ze niks meer van je hebben of ze willen je niks meer verkopen.
haha dat komt me bekend voor. Overigens vind ik de kustplaatsen niet bepaald ideaal voor pensioen. Het hoogland is kwa klimaat veel fijner. Warm maar niet te warm.

Dan kan je in de winter maandje naar het strand gaan, heb je het hele jaar perfect weer.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_87965166
Vanaf gisteren 2 weken in Mexico (DF). Halloweenfeestjes en de parades op de DIa de los Muertos staan op het programma. Es kijken wat ik naast het werk nog meer kan doen. ^O^
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_88292465
Hoi allemaal!

Ik ben een nieuwe vakantie aan het plannen, door Mexico, Guatamala en Belize. Nu ben ik al even bezig met de route, maar vind zelf dat deze niet lekker in elkaar zit ... Soms te lange dagen in de auto, soms hele korte, soms heel weinig te zien, soms extreem veel ...

Dus daarom vraag ik jullie hulp! Hieronder het reisschema zoals ik het nu heb. We willen de eerste 1,5 week redelijk snel reizen met een eigen huurauto (die ook de grens over mag, heb al een aantal organisaties gevonden) en daarna nog een paar dagen relaxt aan gewoon in de zon zitten of zo :) Ik ga zelf ook ngo even verder zoeken, maar hoor graag jullie commentaar op deze planning :) slaapplaats is iedere keer de laatste plaats van die dag.

1 Aankomst Cancun – ophalen auto
2 Cobá & Ek Balam (Temozon) & Chichen Itza
3 Izamal -> Merida
4 Merida -> Puuc Route (Loltun caves, Chacmultun, Labna, Xlapak, Oxkintok, Sayil, Kabah, Uxmal) -> Campeche
5 Campeche -> Palenque
6 Palenque, Agua Azul en Misol Ha
7 Palenque -> San Cristóbal de las Casas (San Juan Chamula en Zinacatan)
8 San Cristóbal de las Casas -> Chichicastenango (markt do&zo), Panajachel & Antigua (te ver volgens mij)
9 Cobán (grotten van Lanquin en Semuc Champey)
10 Cobán -> Semuc Champey -> Tikal
11 Tikal
12 Tikal -> Caracol, Xunantunich, Actun Tunichil Muknal -> San Ignacio
13 Altun Ha, Lamanai (Orange Walk Town)
14 Belize -> Sian Ka'an
15 Dagtour Sian Ka'an (combine Sian Ka'an and Muyil Tour & Mayan Reef Snorkel?)
16 Sian Ka'an -> Tulum / Akumal (Turtle Beach) OF Sian Ka'an
17 Sian Ka'an -> Tulum OF Tulum / Akumal (Turtle Beach)
18 Bezoek Tulum
19 Inleveren auto – vertrek naar huis

Alvast bedankt voor alle hulp!
pi_88314347
Superleuk programma, maar teveel in te korte tijd. Ik heb deze reis een aantal jaar begeleid en zal je uit eigen ervaring tips proberen te geven.

Dag 1 zou ik vanaf het vliegveld meteen doorrijden naar Playa del Carmen of Tulum om daar te overnachten. Dan zit je al een tot 2 uur dichterbij Cobá.

Dag 2 is niet te doen, tenzij je na het bezoek van Ek Balam doorrijdt naar Chichen Itza om daar te overnachten. Coba, Ek Balam en Chichen in 1 dag gaat je niet lukken, het is lang rijden tussen alles, en trek 2 uur voor Coba uit, en 1,5 uur voor Ek Balam. In Chichen heb je minimaal 3 uur nodig en ik raad je daar van harte aan een lokale Engelssprekende gids te nemen (staan bij de ingang, komen vanzelf naar je toe en hebben vast tarief, ik dacht zo'n 90 USD). Zonder lokale gids krijg je veel minder mee van het indrukwekkende Chichen Itza. Maar je kan dat beter de ochtend van dag 3 doen, want na het bezoek aan Ek Balam en Coba ben je echt gaar, geloof me!

Je kan de de volgende ochtend vroeg (dag 3) heel vroeg Chichen bezoeken en via Izamal naar Merida rijden. Je komt dan om een uurtje of 5, 6 's middags in Merida aan.

Dag 4, al die sites ga je nooit redden! Beperk je tot maximaal 3 archologische zones, ik raad Uxmal (2 uur heb je er wel nodig), Kabah en Labnah aan (beide half uurtje, misschien iets langer). Je kan evt nog een stop maken bij Hacienda Xaxcopoil, ligt op de weg tussen Merida en Uxmal, vond ik erg indrukwekkend. Van de sites door naar Campeche ben je nog zeker anderhalf uur aan het rijden.

Dag 5, OK

Dag 6, leuk! Bezoek vroeg in de ochtend Palenque en ook hier is een lokale gids van harte aan te raden!! Trek voor bezoek Palenque minimaal 3 uur uit. Daarna via Misol Ha en een uur verder Agua Azul door naar San Cristobal (het ligt nameljk op de weg naar San Cristobal). Hier ben je een volle dag mee kwijt, ondanks de korte afstand ben je zeker 5 uur aan het rijden tussen Palenque en San Cristobal (Agua Azul ligt op de helft). De weg is één en al haarspeldbocht!! Wel prachtige route trouwens. Slapen dus in San Cristobal en bij aankomst de excursie voor een dag later naar Zinacantan en Chamula regelen.

Dag 7: Vanuit San Cristobal excursie doen naar Chamula en Zinacantan. Doe dit absoluut met een groepje en begeleid en ga er niet alleen heenrijden! Kost je slechts 10 USD pp deze excursie, en Chamula is zo speciaal dat je echt een gids bij je moet hebben. Excursie kan je een avond van tevoren gewoon boeken in een van de vele reisbureautjes van San Cristobal of 's ochtends om half 10 naar het plein voor de kerk gaan (bij de kruizen), daar staan gidsen. Je bent halvewerge de middag weer terug in San Cristobal, ook een heel leuk plaatsje, dus dat kan je dan verder ontdekken.

Dag 8: niet te doen. Alleen al voor de reis van San Cristobal naar Panajachel ben je 7 uur kwijt, en dan komt het gedoe er bij de grens nog bij, reken op anderhalf uur. Ik wist trouwens niet dat je tegenwoordig met een huurauto de grens over kon, tot begin 2009 was dit nog niet mogelijk!! Vraag dat nog heel goed na! Overnachten in Panajachel.

Dag 9: 's ochtends een boottocht maken op het schitterende Lago Atitlan, excursie duurt zo'n 4 tot 5 uur en je bezoekt 3 lokale dorpen of je kan ervoor kiezen een van de vulkanen te beklimmen, en als het marktdag is kan je halverwege de middag doorrijden naar Antigua via Chichicastenango. Panajachel - Antigua is zo'n 2 uur rijden. Overnachten in Antigua.

Dag 10:Antigua - Cobán is zo'n 5 uur rijden, overnachten in Coban. 's ochtends Antigua bezoeken.

Dag 11: Cobán met een excursie naar Chemuc Champey, overnachten in Coban of als je nog puf hebt, 3 uur doorrijden naar Tikal.

Dag 12: bezoek Tikal

Dag 13: Tikal - San Ignacio. Ook weer 4 uur rijden en lange en strenge grensovergang. Plus excursies die je nog wil gaan maken.

Dag 14: jouw programma van dag 13

Dag 15: jouw programma van dag 14 (ga uit van 7 uur rijden incl. grensovergang). Als je een stop wil maken, kan ik de lagunes van Bacalar aanraden, niet ver over de Mexicaanse grens. Je komt er als het ware langs.

Dag 16: Programma dag 15

Dag 17: programma dag 16

Dag 18: programma dag 17. Voor een bezoek aan Tulum ben je in 2 uurtjes klaar. Tulum is, zeker in vergelijking met Chichen, Uxmal, Palenuqe en Tikal, niet heel bijzonder. De ligging aan de Caribbean maakt veel goed, maar je ben er na 1,5 tot 2 uur zeker wel klaar

Dag 19: inleveren auto en vertrek naar huis.


Ik hoop dat je er wat aan hebt :) Veel plezier met de voorbereidingen!
pi_88314353
Deels een programma wat ik ook zelf gedaan heb, maar dan zonder huurauto maar met de bus. Campeche - Palenque is erg positief. Ben het met Vogue eens -die veel meer kennis heeft dan ik- dat je niet TEveel in korte tijd moet doen (hebben wij wel gedaan; in 3 weken van Cancun naar Zacatecas en terug naar DF, zo ongeveer alles gezien op Oaxaca na.

Neem iets meer tijd.

Ben het trouwens niet eens met Vogue; Tulum is JUIST speciaal en wel omdat je in de cabanas op het strand kan slapen. Dat is echt gaaf om te doen, goedkoop en relaxed.

==

Ik heb net gegeten in het draaiende restaurant Bellini in het WTC in DF. Erg lekker eten en WAT een uitzicht, geweldig. Met 3 van mijn studenten/collega's en ook zakelijk een goeie doorbraak gemaakt voor mijn plan om in Latijns-Amerika aan de slag te gaan.

Perfecte avond. _O_
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_88314420
Klopt El Matador, Tulum is super in cabañas aan het strand!! Ik refereerde aan het bezoek aan de archeologische site Tulum en niet aan het plaatsje zelf :)

Veel succes en plezier in DF nog! Ik zit nu in La Serena, Chili. Een aangename verrassing, leuk land ook!
pi_88314428
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 06:30 schreef Vogue het volgende:
Klopt El Matador, Tulum is super in cabañas aan het strand!! Ik refereerde aan het bezoek aan de archeologische site Tulum en niet aan het plaatsje zelf :)

Veel succes en plezier in DF nog! Ik zit nu in La Serena, Chili. Een aangename verrassing, leuk land ook!
Cool! Chili staat op mijn lijstje. Ik hoop een goeie baan in Bogota te versieren, en dat proces ga ik in de komende maanden inzetten. En dat betekent ook reizen naar Peru, Chili, Argentinie, Ecuador en Brazilie.

Super, hoop dat alles gaat werken zoals ik het graag zie. O+
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_88316168
Ontzettend bedankt Vogue! Ik heb mijn route aangepast.

Hebben jullie een aanrader voor de cabana's op het strand in Tulum? Ik heb ze al wel gevonden in het natuurpark Sian Ka'an, heel leuk maar vraag me af of je dan kunt gaan snorkelen en zo. En neem aan dat dit bij Tulum wel kan?

En nog een vraagje: de drie dorpjes di je bezoekt bij Lago Atitlan, zijn die te vergelijken met Chamula en Zinacantan? Ik ben namelijk aan het denken die te laten voor wat het is en een excursie te doen bij de vulkaan Pacaya ... ( ik kom echt veel dagen te kort :) )

Ow en Chili is echt heel gaaf! Ben daar een aantal jaren geleden op vakantie geweest. Op de reislogger in mijn onderschrift staan de blogs en foto's voor inspiratie :)

[ Bericht 27% gewijzigd door Tinkerbel_ACC_ op 04-11-2010 19:12:49 ]
pi_88433458
Komende zomer plannen om naar Mexico te gaan. Ik wilde eigenlijk kijken voor een rondreis maar mijn reisgezelschap ziet dat niet zo zitten.
Waarschijnlijk wordt het Playa del Carmen. Ik weet het, standaard badplaats, maar er schijnt genoeg te doen te zijn in de omgeving. Vandaar dat ik het wel prima vind.
^ To je nesmysl ^
pi_88444036
Hoe zit het met het prijsniveau van kleding in playa del carmen/cancun? Ofwel kan ik een volle koffer voor weinig mee terug nemen? :) schoenen etc.
  donderdag 11 november 2010 @ 17:11:43 #140
193252 Babbatuur
'Wat een idioot joh'
pi_88600850
Ey FOK!kers,

Ga 10 december voor +- 30 dagen richting Mexico/Guatemala/Belize. Een vriend van mij woont in Guadalajara en ik vlieg daar dus in eerste instantie naar toe. Eerst gaan we richting Mexico City, dan meer richting het Zuiden en ook Cancun en Tulum worden nog aangedaan door ons.

Nou heb ik natuurlijk al een paspoort, visum is niet nodig, inentingen maak ik morgen een afspraak voor. Wat zou ik nog meer nodig hebben? Moet ik bijvoorbeeld een creditcard aanschaffen om daar betalingen te doen? Wat is nog meer raadzaam om aan te schaffen voor de tijd.

Nog meer praktische tips?

Alvast bedankt!
Over Albert Luque bij Ajax: "Alleen al hoe ie er bij staat, het lijkt wel of ie aan zijn haren getrokken wordt van die bus naar dat veld. Zo blij als een kind als die man in dat zwarte pak affluit. Hè hè, onder de douche."
pi_88609435
Een wereldstekker, en volgens mij is het het aantal volts anders daar?

Ik ga 29 november die kant op t/m 17 december. Zijn nu de hotels aan het boeken, vlucht en auto zijn geregeld, ook idd de grensovergangen. De auto die wij hebben kan dat mee, je krijgt extra papieren mee hiervoor. Zijn een paar verhuurorganisaties waarbij het kan tegenwoordig.

Ik heb nog even een vraagje: wij landen in Cancun en wij willen de eerstvolgende dag naar Coba. Nu viel me op dat als je naar de kaart kijkt, er een grote weg loopt van Cancun naar Merida (de tolweg volgens mij). Is er toevallig daar op die weg een afslag naar Coba (zodat we niet helemaal via Tulum hoeven)? Het lijkt nogal wat tijd te schelen en dat zou mooi zijn ivm de aanpassing aan het tijdsverschil :)
  vrijdag 12 november 2010 @ 00:28:10 #142
89848 Quacker
Don't call me gringo!
pi_88619906
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 17:11 schreef Babbatuur het volgende:
Nou heb ik natuurlijk al een paspoort, visum is niet nodig, inentingen maak ik morgen een afspraak voor. Wat zou ik nog meer nodig hebben? Moet ik bijvoorbeeld een creditcard aanschaffen om daar betalingen te doen? Wat is nog meer raadzaam om aan te schaffen voor de tijd.

Nog meer praktische tips?

Alvast bedankt!
Visum is wel nodig, maar dat gebeurd in vliegtuig met invullen van formulier en daarna bij migratie dienst op het vliegveld.
Credit card is makkelijk, maar niet noodzakelijk, zolang het geen American Express is want die word op nogal wat plaatsen geweigerd.
Zoals hierboven is gezegd een wereldstekker (2 pinnen, die 3 pinnen met aarde is niet overal te gebruiken) en kijken of je apparatuur op 110 volt werkt.
Zonnebrand (mocht je snel verbranden). Anti-diaree pillen, want alles word hier afgespoeld met gewoon water wat je normaliter niet kan drinken en dus waarschijnlijk diaree zou krijgen.
"Camarón que se duerme, se lo lleva a la chingada" - Willem-Alexander (2009)
  vrijdag 12 november 2010 @ 01:28:13 #143
193252 Babbatuur
'Wat een idioot joh'
pi_88621624
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 00:28 schreef Quacker het volgende:

[..]


Visum is wel nodig, maar dat gebeurd in vliegtuig met invullen van formulier en daarna bij migratie dienst op het vliegveld.
Credit card is makkelijk, maar niet noodzakelijk, zolang het geen American Express is want die word op nogal wat plaatsen geweigerd.
Zoals hierboven is gezegd een wereldstekker (2 pinnen, die 3 pinnen met aarde is niet overal te gebruiken) en kijken of je apparatuur op 110 volt werkt.
Zonnebrand (mocht je snel verbranden). Anti-diaree pillen, want alles word hier afgespoeld met gewoon water wat je normaliter niet kan drinken en dus waarschijnlijk diaree zou krijgen.
Bedankt voor de tips! Mijn vriend in Mexico schaft daar alvast die wereldstekker aan omdat hij daar stukken goedkoper is dan hier.

Nog even mijn inentingen gaan halen en dan ben ik er eigenlijk wel klaar voor!
Over Albert Luque bij Ajax: "Alleen al hoe ie er bij staat, het lijkt wel of ie aan zijn haren getrokken wordt van die bus naar dat veld. Zo blij als een kind als die man in dat zwarte pak affluit. Hè hè, onder de douche."
pi_88856099
Hoi allemaal! :)

Ik ga 25 november naar Mexico t/m 9 december. 2 weken dus.

Nu vraag ik mij af of ik een visum moet aanvragen? De ene site zegt van wel (bij langer dan 90 dagen), de ander weer van niet. Kan iemand dit bevestigen voor mij?

Alvast bedankt! :)

Ps; ik ga er een grotduik cursus volgen van nacd
I pwn u!
pi_88856152
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 11:26 schreef weasel85 het volgende:
Hoi allemaal! :)

Ik ga 25 november naar Mexico t/m 9 december. 2 weken dus.

Nu vraag ik mij af of ik een visum moet aanvragen? De ene site zegt van wel (bij langer dan 90 dagen), de ander weer van niet. Kan iemand dit bevestigen voor mij?

Alvast bedankt! :)
Nope, als je een NLs paspoort hebt, geen visum nodig. Zowel als toerist als zakelijk niet nodig. Groen kaartje invullen in het vliegtuig en douanepapier voor heen- en terugreis. Terugreisformulier goed bewaren, als je het kwijtraakt kost het iets van 60 USD ofzo.

Wat ga je in Mexico doen? :)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_88856196
quote:
6s.gif Op donderdag 18 november 2010 11:27 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Wat ga je in Mexico doen? :)
Lees reactie boven :P En bedankt voor je snelle respons!
I pwn u!
pi_88858109
Nou hier is ook alles bijna geregeld! De vlucht, auto, bijna alle hotels (iemand een aanrader in Tulum, we willen graag in beachfront cabana's slapen?) en excursies (we gaan de pacaya vulkaan op!).

Nog 1,5 week en dan ga ik al! *O* *O* *O*

[ Bericht 4% gewijzigd door Tinkerbel_ACC_ op 18-11-2010 12:52:08 ]
pi_88858716
Als je onderstaand filmpje ziet dan wenste je gelijk een vlucht naar Mexico :Y

Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_88858753
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 12:39 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou hier is ook alles bijna geregeld! De vlucht, auto, bijna alle hotels (iemand een aanrader in Tulum, we willen graag in beachfront cabana's slapen?) en excursies (we gaan de pacaya vulkaan op!).

Nog 1,5 week en dan ga ik al! *O* *O* *O*
Op het strand zo'n 15 km ten zuiden van de archeologische site heb je honderden cabanas om te huren. DOEN!!

Je hebt wel veel geregeld vooraf! Ik zou het zelf wat meer op de bonnefooi doen, maar dat is persoonlijk. ;)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_88860536
Ben ik weer even... :P

Ik zal dus landen op Cancun op 25 november. Een dag later komen de andere deelnemers om vervolgens door te rijden naar onze hotel in Tulum waar voor allen geboekt is. Deze zit ong. 2 minuten rijden van de cave vandaan en 2 uur van het vliegveld.

Ik heb de mogelijkheid om gelijk de auto op te halen, maar heb nog geen overnachting in de buurt van het vliegveld voor 25 op 26 nov.

Ik zou graag (goedkope) suggesties willen horen van de ervarene mexicoganger wat ik zou kunnen doen in de buurt van cancun, qua hotels/hostels, activiteiten, bezichtbaarheden etc, tot de anderen arriveren op de 26ste.. Ik kan altijd overnachten in de auto, maar of 't verstandig is?

Dank je
I pwn u!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')