abonnement Unibet Coolblue
pi_80427649


Volg de aswolk op radar
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx

Huidige asverspreiding boven Europa



Recent nieuws
Europa kan er nog wel een aantal dagen last van hebben.
quote:
Ash Plume Aviation Crisis May Get Relief Thursday

The jet stream will continue to slam the ash plume into Europe through Wednesday, according to AccuWeather.com meteorologists, but relief for the aviation crisis could come Thursday.

The jet stream winds, which extend from 10,000 feet up to 40,000 feet, show no signs of change through Wednesday. Any ash plume that is released from the Eyjafjall volcano in Iceland will continue to threaten northern Europe and the British Isles.

The ash will come in a direct shot from Iceland right into northern Europe at all levels of the jet stream, according AccuWeather.com Senior Meteorologist Henry Margusity.

"It's like a spray can of ash coming from Iceland," Margusity said. "The ash comes out of the volcano nozzle and spreads out into the atmosphere just like a spray can works."

However, according to AccuWeather.com Meteorologist Rob Miller, a big change in the jet stream pattern will occur Thursday as a storm develops in the central Atlantic Ocean.
UK blijft dicht tot 18:00 aldus bericht van eventjes geleden. Situatie verslechterd ook volgens verwachting.
quote:
N ACCORDANCE WITH ICAO VOLCANIC ASH CONTINGENCY PLAN, NO
IFR CLEARANCE WILL BE ISSUED FOR PENETRATION OF THE FORECAST
CONTAMINATED AREA WI UK AIRSPACE.
.
LONDON FIR/UIR REMAINS ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
FIR/UIR IS NOW ALSO ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
DOMESTIC FLIGHTS MAY BE AVAILABLE SUBJECT TO INDIVIDUAL
COORDINATION WITH UK FMP. CAUTION CURRENT FORECASTS SHOWS
THAT THE SITUATION IS WORSENING THROUGH THE DAY.

.
FMD BRUSSELS ON BEHALF OF LONDON FMP
quote:
SCHIPHOL - DEN HAAG - Het Nederlandse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 14.00 uur gesloten. Dat meldde de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het Nederlandse luchtruim is nog niet veilig voor de luchtvaart, omdat de vulkanische as uit IJsland door de huidige weersomstandigheden voorlopig boven het Europese vasteland blijft.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, Luchtverkeersleiding Nederland en het KNMI beslisten gezamenlijk het luchtruim tot nader order gesloten te houden.

Het Nederlands luchtruim is al sinds donderdagmiddag 18.00 gesloten. Vliegen door een aswolk is onder meer gevaarlijk omdat de motoren van een toestel kunnen uitvallen.

Gestrande reizigers

De tweede nacht sinds de sluiting van het luchtruim door de vulkaanuitbarsting is op Schiphol rustig verlopen. Ongeveer 1500 gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op veldbedden op de luchthaven, liet een woordvoerster zaterdagochtend weten.

Schiphol bekijkt momenteel, afhankelijk van wanneer het vliegverkeer wordt hervat, hoe lang het nog wenselijk is mensen achter de douane te laten verblijven.

Europese vluchten

Op de luchthaven bevinden zich zaterdagochtend behoorlijk wat mensen die informeren wanneer ze kunnen vliegen of al wachtend de tijd doorbrengen. Het luchtvaartpersoneel is volop aanwezig om ze te woord te staan. Overal verspreid liggen mensen te slapen.

De Europese vluchten met bestemming Amsterdam met aankomsttijden tot 12.00 uur zullen vertraagd zijn. Alle vluchten vanuit Noord-Amerika van zaterdagochtend zijn geannuleerd.

Intercontinentale vluchten

Over het al dan niet vertrekken van intercontinentale vluchten met bestemming Amsterdam, wordt op z'n laatst vier uur voor de lokale vertrektijd een besluit genomen en dat wordt gepubliceerd op de website.

KLM verzoekt passagiers wiens vlucht niet doorgaat, om niet naar de luchthaven te komen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) maakte eerder bekend dat het Nederlandse luchtruim minimaal tot zaterdagochtend 06.00 uur dicht blijft.

Tweede nacht

Het is de tweede nacht sinds het luchtruim boven veel Europese landen werd gesloten vanwege de aswolk die de vulkaanuitbarsting in IJsland heeft veroorzaakt.

Schiphol heeft de veldbedden voor de reizigers weer in gereedheid gebracht. De horecazaken doen er alles aan om de gedupeerden te voorzien van eten en drinken.

In de nacht van donderdag op vrijdag brachten ongeveer tweeduizend mensen er de nacht door. De hotels in de omgeving van de luchthaven zitten vrijwel allemaal vol.

Luchtruim

Het Nederlands luchtruim blijft minstens tot zaterdagochtend 06.00 uur gesloten in verband met de aswolk die boven het land hangt van de vulkaanuitbarsting in IJsland.

Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat laten weten na overleg vrijdag met de Militaire Luchtvaart Autoriteit, KNMI en de Luchtverkeersleiding Nederland.

België

Het luchtruim boven België blijft in ieder geval tot zaterdagavond 20.00 uur gesloten. Het vliegverbod is met tien uur verlengd.

Dat heeft een woordvoerder van de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe bekendgemaakt.

De aswolk hangt nog boven een gebied van Engeland tot Wit-Rusland, aldus de zegsman. Bijkomend probleem is dat er weinig wind is en geen regen. Toch is er ook positief nieuws: de as die de vulkaan nu uitstoot waait naar het noorden en trekt niet richting België.

Engeland

Het Britse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdagavond 19.00 uur (Britse tijd) gesloten. De vliegbeperkingen in Schotland zijn opnieuw ingevoerd. De toestand in Groot-Brittannië zal in de loop van de dag verslechteren, aldus de Britse luchtvaartautoriteiten.

Luchtvaartmaatschappij British Airways liet vrijdagavond weten dat ze al haar vluchten van en naar Londen voor zaterdag heeft geschrapt.

Duitsland

Het Duitse luchtruim blijft nog zeker dicht tot zaterdagmiddag 14.00 uur. Dat heeft een woordvoerster van de Duitse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat laten weten.

Ook Het luchtruim boven het noorden van Italië zal zaterdag ten minste acht uur lang worden gesloten.

Het vliegverbod gaat om 04.00 uur 's ochtends in en loopt af om 12.00 uur s' middags. Dat hebben de Italiaanse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Frankrijk

Hetzelfde geldt voor het luchtruim in het noorden van Frankrijk. Het vliegverbod, onder meer op de luchthavens bij Parijs, geldt in ieder geval tot 12.00 uur 's middags. Dat hebben de Franse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Ryaniar

De Ierse prijsvechter Ryanair voert tot maandag 13.00 uur geen vluchten uit van en naar een groot aantal Europese bestemmingen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland en het noorden van Duitsland. Dat liet de maatschappij vrijdag weten.

Ryanair neemt het besluit op basis van ''de huidige weersvoorspelling en de voortdurende uitstoot van vulkanisch as in de atmosfeer boven IJsland''.

Passagiers die al een ticket hadden, kunnen omboeken of hun geld terugkrijgen. Ryanair zegt nu het zekere voor het onzekere te nemen en hoopt op deze manier te voorkomen dat passagiers omboeken voor komend weekeinde en dan alsnog teleurgesteld worden.

Het Duitse Lufthansa, de grootste Europese luchtvaartmaatschappij, heeft alle vluchten van en naar Duitse luchthavens tot zaterdag 12.00 uur opgeschort.

NS Hispeed

NS Hispeed zet zaterdag wegens de problemen in de luchtvaart vijf extra lange Thalyssen in van en naar Brussel-Parijs.

De treinen zijn dubbel zo lang en kunnen achthonderd in plaats van vierhonderd passagiers vervoeren. In totaal rijdt de Thalys zaterdag acht keer, aldus een woordvoerster van NS.

Ook worden drie extra Eurostar-treinen (Londen-Brussel) ingezet. Dit is interessant voor Nederlandse vliegtuigpassagiers die in Engeland zijn gestrand.

Touroperators

Touroperators proberen gestrande reizigers verder te vervoeren per bus. Dat heeft vervoersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vrijdag gemeld.

''Sommige touroperators bieden zowel vlieg- als busreizen aan'', stelde een woordvoerder. ''Voor hen is het redelijk eenvoudig om de tickets om te boeken.''

Het gaat dan vooral om vluchten binnen de Benelux en West-Europa. Hoeveel mensen op deze manier weg kunnen van Schiphol, kon hij nog niet zeggen.

Vrijdagavond bivakkeerden nog tussen de duizend en vijftienhonderd gestrande reizigers op Schiphol.

Zuid-Europa

De KNV kon vrijdagavond nog niet bevestigen dat er ook touringscars zijn ingeschakeld om naar Zuid-Europa te rijden om daar gestrande groepen toeristen en scholieren op te halen.

''Ik denk dat reisorganisaties nog even de ontwikkelingen rond het luchtruim afwachten'', zei de zegsman.

Hij acht de kans echter wel groot dat de komende dagen reizigers met de bus worden opgehaald. ''Zeker als de aswolk naar het zuiden drijft, zodat de luchthavens in Italië of Spanje langer dicht moeten blijven.''
Vorige deeltjes in deze reeks
  • Evacuaties na uitbarsting IJslandse vulkaan onder gletsjer
  • Aswolk richting NL na uitbarsting vulkaan op IJsland #2
  • Aswolk richting NL, Katla is kalm #3
  • Aswolk richting NL, Katla is kalm #4
  • Nog steeds as en geen vliegverkeer #5
  • Nog steeds as en geen vliegverkeer #6

    Fotocollecties
  • http://www.flickr.com/pho(...)es/72157623855495574
  • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
  • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
  • http://www.boston.com/big(...)ruptive_volcano.html

    Aardbevingsoverzicht IJsland
  • http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar
  • http://hraun.vedur.is/ja/oroi/allarsort.html

    Externe links
  • http://www.schiphol.nl/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Eyjafjallaj%C3%B6kull
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Katla
  • http://www.flightradar24.com/

    Frontpage FOK
  • Luchtruim zeker tot zaterdag 14.00 dicht
  • Premier Faeröer pakt boot naar huis
  • [Upd] Luchtruim NL vanaf 19.00u dicht
  • As blijft vluchtverkeer nog hele dag verstoren

    Verwante DE-links
  • [Vulkanen] The ring of fire #4: Veel aktiviteit!
  • Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

    OP staat hier

    [ Bericht 96% gewijzigd door Frutsel op 17-04-2010 20:34:35 ]
  • pi_80427656
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:03 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

    [..]

    Hij wilt doorklimmen naar FL410 (ruim 12km).
    Uuuhhh, bedoel je niet FL140
    Blijkbaar niet, zit ie al boven Waarom doet m'n stream het niet hier
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:07:18 #4
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80427721
    zet bij "layers" ff die aswolk uit
    dan krijg je een mooier plaatje
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80427737
    Is deze al langs gekomen?
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Eyjafjallaj%C3%B6kull_volcanic_ash_18_April_2010.png

    -edit-

    met backup voordat wiki er een rm -rf op doet
    http://i41.tinypic.com/345nfdh.jpg
    pi_80427740
    Waarom krijg ik een 404 error op die site?
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:08:36 #8
    137556 L.no
    Midlife crisis
    pi_80427748
    "Give me some chocolate or I will cut you" -Becky
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:09:37 #9
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80427772
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:10:21 #10
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80427787
    gaat ie nou heel groot "LUL" schrijven???
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80427789
    De webpagina kan niet worden weergegeven.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:11:03 #12
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80427810
    Spannend.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:11:11 #13
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80427812
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:10 schreef Silven het volgende:
    De webpagina kan niet worden weergegeven.
    Gewoon een paar keer F5'en
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_80427834
    Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:12:45 #15
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80427852
    op http://casper.frontier.nl/eham/ is hij nu ook te volgen
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80427866
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef mickeyD het volgende:
    op http://casper.frontier.nl/eham/ is hij nu ook te volgen
    Met een kwartier vertraging dus
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:13:34 #17
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80427879
    reken maar dat die piloot zich wel vermaakt hoor, zo een beetje rondjes trekken :p
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80427884
    Op "casper" gaat hij momenteel ook.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:13:54 #19
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80427892
    ja, met een kwartier vertraging idd
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80427896
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
    Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
    Een 737(-800) is een van de meest voorkomende straalvliegtuigen, dus ook daarmee testen lijkt me logisch...
    pi_80427904
    Maar weer volgen.........
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:14:34 #22
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80427914
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
    Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
    De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    pi_80427930
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef APK het volgende:

    [..]

    De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
    738 is de afkorting van 737-800
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:15:23 #24
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80427940
    hij vliegt op 11km hoogte nu
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:15:48 #25
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80427954
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef Piles het volgende:

    [..]

    738 is de afkorting van 737-800
    Ah, okay.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    pi_80427972
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef APK het volgende:

    [..]

    De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
    Een 738 = 737-800. Dat doen ze om het type vliegtuig in een kleine tabel o.i.d. weer te geven. Zelfde verhaal met 744 (= 747-400).
    pi_80427974
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef mickeyD het volgende:
    hij vliegt op 11km hoogte nu
    Ze gingen toch op lagere hoogte testen?
    pi_80427981
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef Saekerhett het volgende:

    [..]

    Een 737(-800) is een van de meest voorkomende straalvliegtuigen, dus ook daarmee testen lijkt me logisch...
    Dat boeit geen enkele flikker. Het gaat er meer om hoever de motoren glazuren en hoeveel as er in de filters terecht komt.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:17:58 #29
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428012
    nu op 12km, das niet echt laag nee
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:18:00 #30
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80428015
    Zonsondergang tijd.

    Eens kijken of er deze keer een beetje rood bij zit.
    pi_80428019
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef mickeyD het volgende:
    hij vliegt op 11km hoogte nu
    Life is Music
    pi_80428020
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Ze gingen toch op lagere hoogte testen?
    Voor een reguliere vlucht was dat het plan denk ik, maar dit is echt een testvlucht om een dwarsdoorsnede van de lucht te krijgen. Ofzo
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:18:49 #33
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428035
    Altitude : 12344 m - 40499 ft
    Ground Speed : 796 km/h - 495 mph - 430 knots
    Vertical Speed : 429 m/min - 1407 ft/min (CLIMB)
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:20:03 #34
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428080
    ah, hoger dan dit gaat ie niet, hij is op hoogte
    Altitude : 12496 m - 40997 ft
    Ground Speed : 798 km/h - 496 mph - 431 knots
    Vertical Speed : -20 m/min - -66 ft/min (DESCENT
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80428154
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:18 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Voor een reguliere vlucht was dat het plan denk ik, maar dit is echt een testvlucht om een dwarsdoorsnede van de lucht te krijgen. Ofzo
    Klinkt wel logisch
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:24:08 #36
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428219
    ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
    of met t raam open vliegen?
    t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80428250
    Oke.. ik zie een blauwe lucht als ik recht naar boven kijk.. maar voor de rest is het bijzonder stoffig.. vulkaanas?
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:25:35 #38
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80428257
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:24 schreef mickeyD het volgende:
    ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
    of met t raam open vliegen?
    t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
    Wat ze na de landing gaan doen, is de motoren nakijken om te zien of er (en zo ja hoeveel) asdeeltjes daarin achter zijn gebleven.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_80428271
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:24 schreef mickeyD het volgende:
    ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
    of met t raam open vliegen?
    t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
    Ze checken de motoren en filters als hij aan de grond staat.
    pi_80428272
    Ik zie een nike logo bij Den Helder
    pi_80428286
    Iemand een link naar vulkaan webcams trouwens?
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:27:06 #42
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80428300
    Laten we een checken of de draaicirkel klopt met de gegevens Arend- Jan. Extra rondje van de zaak.
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:27:26 #43
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80428309
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:26 schreef IHVK het volgende:
    Iemand een link naar vulkaan webcams trouwens?
    http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
    pi_80428315
    in Enschede kleurt de lucht rood..
    pi_80428385
    tvp
    pi_80428393
    quote:
    die laadt de hele tijd alleen maar
    pi_80428404
    wiju wonen dicht bij 6 tienh0ven lekker z\o laten heerlijk als ze willen vliegen dan maar boven soestdijk zijn toch nooit thuis daar
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:33:03 #48
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428476
    oeps.. hij's van de radar verdwenen!
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80428484
    Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

    Of zeg ik nu iets heel doms?
    pi_80428490
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef mickeyD het volgende:
    oeps.. hij's van de radar verdwenen!
    Zou hij dan misschien buiten het bereik van de radar zijn?
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:33:35 #51
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80428491
    Eeehh mijn vliegtuig is van de kaart en hij was vlakbij.
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
    pi_80428492
    waar vliegt dat ding, of issie al ergens geland?
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:33:52 #53
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80428497
    ff uit het raam kijken
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
    pi_80428509
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef conleche het volgende:
    Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

    Of zeg ik nu iets heel doms?
    's Nachts kan dat sowieso niet, want vulkanische as wordt niet gedetecteerd op de radar.
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 20:35:16 #55
    8781 crew  Frutsel
    pi_80428538
    OP aangepast. Altijd jammer als mensen zo gaan doen
    pi_80428539
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef ondeugend het volgende:
    Eeehh mijn vliegtuig is van de kaart en hij was vlakbij.
    Ik zie 'm nog gewoon hoor
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:35:23 #57
    290504 Bert_de_Näölerd
    Het waait best wel hard hier.
    pi_80428541
    Hij is op 2 radars verdwenen
    pi_80428544
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:34 schreef Saekerhett het volgende:

    [..]

    's Nachts kan dat sowieso niet, want vulkanische as wordt niet gedetecteerd op de radar.
    Naja, dan blijft overdag over, da's al meer dan nu.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:35:30 #59
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428545
    ah, casper is ook plat wegens t verkeer..
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80428562
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef Silven het volgende:
    waar vliegt dat ding, of issie al ergens geland?
    Zwolle ongeveer, en nee
    pi_80428569
    Blijkbaar is er in Wit-Rusland ook een toestel opgestegen.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:36:29 #62
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80428576
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:35 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Ik zie 'm nog gewoon hoor
    Hij is echt weg bij mij. Wel vliegt er nu eentje boven Polen/Rusland
    Die nu ook verdwenen is.
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
    pi_80428611
    Richting baken Lopik voor nadering naar Schiphol
    pi_80428624
    Hij is er weer.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:38:50 #65
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80428654
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef conleche het volgende:
    Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

    Of zeg ik nu iets heel doms?
    Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
    Huilen dan.
    pi_80428665
    Ik heb nergens beeld op die vliegradars
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:39:23 #67
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80428674
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:37 schreef IHVK het volgende:
    Hij is er weer.
    Ik ben er weer .
    Huilen dan.
    pi_80428682
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:38 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
    Plus dat niemand echt weet hoe hoog die wolk zit, en welke concentraties gevaarlijk zijn
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:39 schreef Lady-Miekie het volgende:
    Ik heb nergens beeld op die vliegradars
    Drukte / brakke antenne, want ik zie 'm op een privéradar wel
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:40:12 #69
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428693
    hier niet
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80428710
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:39 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Ik ben er weer .

    Feest.
    pi_80428715
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:39 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Plus dat niemand echt weet hoe hoog die wolk zit, en welke concentraties gevaarlijk zijn
    Dat dus.
    Lufthansa zou graag nu met lege vliegtuigen op lagere hoogte willen vliegen om toestellen te verplaatsen.

    Denk dat 't weinig zin heeft om alle toestellen lager te laten vliegen, omdat die aswolk ook 'beweegt'...
    pi_80428734
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:38 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
    Maar die wolk is net voorbij Engeland al weg momenteel, of ben ik nu nou gek. Dan kan je daarna toch gaan stijgen? Dan ben je maar een paar 100 km laag.

    Edit: oké. Ik dacht dat die grote concentratie boven de 5km zat.
    pi_80428736
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:38 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
    Maar er vliegen ook geen toestellen naar Griekenland, Turkije en Egypte bijvoorbeeld.
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 20:41:45 #74
    862 Arcee
    Look closer
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:42:13 #75
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428749
    en weer beeld :p
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80428767
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:41 schreef conleche het volgende:

    [..]

    Maar die wolk is net voorbij Engeland al weg momenteel, of ben ik nu nou gek. Dan kan je daarna toch gaan stijgen? Dan ben je maar een paar 100 km laag.
    Het punt is dat heel lastig te voorspellen is hoe die wolk zich gaat gedragen, het as kan bijvoorbeeld ergens veel lager zitten dan ergens anders.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:43:43 #77
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428796
    daling dik ingezet, van 12 km naar 3km in een minuut of 10

    Altitude : 2956 m - 9698 ft
    Ground Speed : 562 km/h - 349 mph - 303 knots
    Vertical Speed : -273 m/min - -896 ft/min (DESCENT)
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:44:34 #78
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80428814
    Mooi satellietbeeld van vanmiddag:

    http://mrrs-ma.eo.esa.int(...)991C4_image_0260.jpg

    Maar linkje van gemaakt, is 5.5 mb .
    Huilen dan.
    pi_80428821
    Nog een klein stukje, en dan direct terug naar nadering voor de Kaagbaan
    pi_80428873
    Op die Radar-virtuel zie ik nu een vliegtuig van Transavia wat onderweg zou zijn van Hurghada, Egypte naar Amsterdam.

    Het vliegt nu ten zuiden van Italië
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:48:26 #81
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428918
    nog iets lager en hij kan aansluiten op de A4
    met 478km/u op 800 meter hoogte
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80428932
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:46 schreef RealZeus het volgende:
    Op die Radar-virtuel zie ik nu een vliegtuig van Transavia wat onderweg zou zijn van Hurghada, Egypte naar Amsterdam.

    Het vliegt nu ten zuiden van Italië
    Die route-informatie klopt niet meer, maar geen idee wat ie dan heen gaat
    pi_80428941
    En in Spanje vliegt er ook één van Transavia, komende vanaf Santa Cruz de la Palma, alleen gaat die zo te zien weer terug naar Santa Cruz
    pi_80428974
    Wat zijn die groene puntjes in Breda bij radarvirtuel?

    [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2010 20:51:09 ]
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:51:05 #85
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80428983
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:50 schreef Silven het volgende:
    Wat zijn die groene puntjes in Breda bi radarvirtuel?
    Ik vroeg me hetzelfde af
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:51:08 #86
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80428985
    das wel stoer, op de gok vertrekken vanuit egypte..
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80429004
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:50 schreef Silven het volgende:
    Wat zijn die groene puntjes in Breda bi radarvirtuel?
    Geheime operatie van Ajax om het speelveld van NAC onklaar te maken.
    pi_80429021
    Ik las iets over vluchten naar Spanje die normaal naar Schiphol zouden gaan zodat mensen over land verder kunnen reizen.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:53:03 #89
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80429033
    Kan natuurlijk ook zijn dat die Transavia vlucht gestrande passagiers uit Hurghada naar bijvoorbeeld Nice of Toulouse overvliegt, zodat ze vandaar met de trein/bus naar NL kunnen door reizen.

    Edit: zoals ook al boven mij staat dus
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_80429051
    Van mij mag het nog wel langer duren. Lekker rustig hier zo, zonder vliegtuigjes .
    pi_80429072
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:44 schreef Isdatzo het volgende:
    Mooi satellietbeeld van vanmiddag:

    http://mrrs-ma.eo.esa.int(...)991C4_image_0260.jpg

    Maar linkje van gemaakt, is 5.5 mb .
    Tweede Maasvlakte goed te zien
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:56:21 #92
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80429108
    http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/

    Webcam is er weer ... wel een heel ander beeld lijkt het.
    Andere vulkaan ?
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
    pi_80429138
    Radarvirtuel loopt bij mij precies 2 uur achter

    Is die test-kist al veilig geland?
    pi_80429160
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:57 schreef Lady-Miekie het volgende:
    Radarvirtuel loopt bij mij precies 2 uur achter
    Bij UTC moet je 2 uur optellen
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:58:43 #95
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80429169
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:57 schreef Lady-Miekie het volgende:
    Radarvirtuel loopt bij mij precies 2 uur achter
    Radarvirtuel werkt met UTC tijd.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:58:55 #96
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80429181
    hij's nu geland
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80429182
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:58 schreef Studiotje het volgende:

    [..]

    Bij UTC moet je 2 uur optellen
    Ah tuurlijk! Niet bij nagedacht Excuse me
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:59:40 #98
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80429203
    ik zie meer transavia's vanuit egypte bij italie
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80429226
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:59 schreef mickeyD het volgende:
    ik zie meer transavia's vanuit egypte bij italie
    Zijn er op het moment 3 (bij filter "arrival airport code" op AMS zetten, en je ziet alles)
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:02:33 #100
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80429270
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:56 schreef ondeugend het volgende:
    http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/

    Webcam is er weer ... wel een heel ander beeld lijkt het.
    Andere vulkaan ?
    Nope, is vanuit Hvolsvelli
    http://tinyurl.com/y72vdav
    pi_80429325
    United Airlines heeft ook een vlucht richting Schiphol volgens RadarVirtuel:
    quote:
    Flight Number : UAL946
    Company : United Airlines
    ICAO Hex Code : AA6E81
    Reg Code : N771UA
    Model : Boeing - B772
    Departure : LAX - Los Angeles, International - USA
    Arrival : AMS - Amsterdam, Schiphol - Netherlands
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:05:13 #102
    33232 Againzender
    Vriend van de show
    pi_80429358
    Leuk om weer iets te zie op de radar vanavond

    Het begint toch op te vallen hier in Amsterdam Slotervaart. Geen vliegtuigen, en door werkzaamheden ook al geen treinen hier langs het huis.
    [b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
    GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
    :P
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:06:15 #103
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80429383
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:02 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Nope, is vanuit Hvolsvelli
    http://tinyurl.com/y72vdav
    Dank ik zag het inderdaad.:)
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:06:43 #104
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_80429400
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:44 schreef Isdatzo het volgende:
    Mooi satellietbeeld van vanmiddag:

    http://mrrs-ma.eo.esa.int(...)991C4_image_0260.jpg

    Maar linkje van gemaakt, is 5.5 mb .
    Mooie foto maar lastig te duiden, geen idee wat sediment in het water is, en wat smerigheid in de lucht is.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_80429406
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:00 schreef TheKC het volgende:

    [..]

    Zijn er op het moment 3 (bij filter "arrival airport code" op AMS zetten, en je ziet alles)
    In de VS vliegt nog een vierde, onderweg van LA naar AMS.

    Edit: maar aan de hoogte te zien gaat hij landen.
    pi_80429444
    Die route informatie klopt niet, er komt nu echt geen vliegtuig naar Schiphol. Het luchtruim is namelijk dicht
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:08:53 #107
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80429445
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:04 schreef TheKC het volgende:
    United Airlines heeft ook een vlucht richting Schiphol volgens RadarVirtuel:
    [..]
    De UA946 vliegt LA - Washington - Amsterdam. Wat je nu ziet op Radarvirtuel is de vlucht die vanuit LA binnenkomt op Washington. De vlucht naar AMS gaat echter niet door.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:09:36 #108
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80429458
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Mooie foto maar lastig te duiden, geen idee wat sediment in het water is, en wat smerigheid in de lucht is.
    Is wel te zien hoor . Het groengelige is troep in 't water en het grauwe is troep in de lucht. De normale wolken zijn wit. En je ziet bijvoorbeeld een mooie pluk as boven zuid-belgie/noord-frankrijk en boven engeland liggen.
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:09:38 #109
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80429460
    4, ook een vlucht vanuit los angeles->Amsterdam die geland is in washington nu
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80429477
    En dat vliegtuig wat in Spanje was gaat zo te zien weer terug naar de Canarische Eilanden.
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:14:01 #111
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80429565
    quote:
    Amsterdam Airport Schiphol: latest update 17april 21:00 hours

    All flights into and out of Amsterdam Airport Schiphol are cancelled until Sunday 18 April 11.00AM (Amsterdam time).

    All Intercontinental flights scheduled to arrive into Amsterdam Airport Schiphol on Sunday April 18th after 11.00AM (Amsterdam time), will be decided latest 4 hours prior to departure time locally.

    Please do not go to the airport if your flight is cancelled. As additional information becomes available, we will update this page. We are making every possible effort to assist all affected passengers to continue their journey.
    quote:
    Test flight

    Saturday KLM has got authorisation of the Inspectie voor Verkeer en Waterstaat to make a test flight in Dutch airspace. If the quality of the atmosphere is satisfactory to fly safe, KLM hopes to get passengers to their destination as soon as possible. This was announced this afternoon by president and CEO of KLM, Peter Hartman at a press conference. The test flight will be carried out at the beginning of the evening. Results are expected later in the evening. Peter Hartman will be on board as an observer.
    http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:14:59 #113
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80429590
    http://www.flickr.com/pho(...)574#photo_4502596738

    Deze was nog niet voorbij gekomen dacht ik? Mooie plaatjes.
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:27:20 #114
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80429876
    LIDAR-opname (klik) van gister 14 tot 15 uur:



    Het zijn allemaal achter elkaar geplaatste dwarsdoorsnedes van de lucht op een bepaald tijdstip. De grijze band rond 2km hoogte is de as boven cabauw (waar het apparaat staat).
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:27:40 #115
    52493 Prowl
    IMAGE GOES HERE
    pi_80429880
    Net op de A67 toch wel wat meer vrachtwagens dan normaal, vooral geconditioneerd vervoer.

    Vooral veel Engelsen en Duitsers

    Zou dat hier mee te maken kunnen hebben?
    Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:35:28 #116
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80430088
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:14 schreef Isdatzo het volgende:
    http://www.flickr.com/pho(...)574#photo_4502596738

    Deze was nog niet voorbij gekomen dacht ik? Mooie plaatjes.
    .
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:35:42 #117
    199256 kwiwi
    de enige echte.
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:35:51 #118
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80430099
    en transavia nummer 4 in de lucht, ook vanaf de canarische eilanden naar amsterdam
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:36:33 #119
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80430119
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:08 schreef Piles het volgende:
    Die route informatie klopt niet, er komt nu echt geen vliegtuig naar Schiphol. Het luchtruim is namelijk dicht
    Zal 'gewoon' de originele vluchtinfo zijn, gok ik.
    pi_80430167
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:36 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Zal 'gewoon' de originele vluchtinfo zijn, gok ik.
    Niemand schijnt dat te begrijpen hier
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:40:14 #122
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80430225
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:38 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Niemand schijnt dat te begrijpen hier
    Zou het dan echt zo moeilijk zijn ?
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:40:37 #123
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80430243
    Heeft iemand nog een mirror naar dat "Canon" filmpje?
    quote:
    The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:40:41 #124
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80430246
    ja, zo te zien gaan ze rechtreeks op weg naar barcelona
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:43:13 #125
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80430318
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:40 schreef marcel-o het volgende:
    Heeft iemand nog een mirror naar dat "Canon" filmpje?
    [..]

    Zat net ook al te kijken ja . Dat ze 'm toch op youtube gooien...

    Al gevonden:

    pi_80430408
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:35 schreef mickeyD het volgende:
    en transavia nummer 4 in de lucht, ook vanaf de canarische eilanden naar amsterdam
    Die TRA718 doet wel raar. Het ding was net in Spanje, ging toen richting de Canarische Eilanden en gaat nu weer richting Spanje.
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:46:55 #127
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80430417
    Vergeet het vliegen voorlopig maar....



    http://www.eurad.uni-koeln.de/
    University of Cologne: New, much bigger cloud, on its way to Europe:
    pi_80430476
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:46 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Vergeet het vliegen voorlopig maar....

    [ afbeelding ]

    http://www.eurad.uni-koeln.de/
    University of Cologne: New, much bigger cloud, on its way to Europe:
    Drama! Holland - Amerika lijn weer instellen in Rotterdam
      zaterdag 17 april 2010 @ 21:53:57 #129
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80430618
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Zat net ook al te kijken ja . Dat ze 'm toch op youtube gooien...

    Al gevonden:

    THX
    helaas niet de HQ .
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
    pi_80430700
    extra nieuwsuitzending RTL ivm 2 nederlandse mariniers omgekomen in Uruzgan


    ik dacht bij de tune extra uitzending ff: WTF Katla..
      zaterdag 17 april 2010 @ 22:20:10 #131
    131319 mickeyD
    lekker is maar een vinger lang
    pi_80431313
    De KLM heeft vanavond een "probleemloze" testvlucht gemaakt om te kijken of vliegtuigen op lagere hoogte kunnen vliegen. Zo zouden de toestellen onder de gevaarlijke aswolk kunnen blijven, die het vliegverkeer al dagen onmogelijk maakt.

    Een Boeing 737 vertrok kort voor acht uur voor de proefvlucht boven Nederland. Het vliegtuig haalde een hoogte van dertien kilometer.

    Tijdens de vlucht werden luchtmetingen gedaan, waarvan de KLM nu de resulaten bekijkt. Filters geven aan hoeveel as er in de lucht zit.
    Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    pi_80431386
    quote:
    KLM wil toch vliegen
    AMSTERDAM - Een Boeing 737 van KLM stijgt rond deze tijd op voor een proefvlucht boven Nederland.De KLM wil zo snel mogelijk weer de lucht in nu steeds duidelijker wordt dat vulkaanas uit IJsland geen gevaar oplevert.

    ,,Het is genoeg geweest. Het heeft nu lang genoeg geduurd, we willen vliegen”, aldus KLM-topman Hartman. ,,Vanmorgen zijn in Duitsland enkele proefvluchten uitgevoerd tussen Munchen en Frankfurt. Er blijkt niets aan de hand”, aldus de KLM-baas.

    Volgens Hartman zeggen ook onderzoekers van NASA dat de concentratie stofdeeltjes meevalt en waarschijnlijk geen gevaar oplevert voor de luchtvaart.

    ,,Tot onze ergernis viel er niet over te praten. We smeken daarom nu bij Eurocontrol in Brussel om weer te mogen vliegen, maar tot dusver krijgen we geen toestemming”, aldus een gefrustreerde Hartman.

    Volgens de KLM-baas zal het toest direct na aankomst uitgebreid geïnspecteerd worden. ,,Wanneer er niets aan de hand is kunnen kort daarna vanuit verre bestemmingen ook toestellen met passagiers aan de reis naar Europa gaan beginnen.”

    Indien dat het geval is zullen waarschijnlijk morgen ook andere maatschappijen hun dienstregeling van en naar Schiphol weer willen opstarten.
    http://www.telegraaf.nl/b(...)vliegen__.html?p=1,1
    Telegraaf, maar toch
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 22:24:32 #133
    862 Arcee
    Look closer
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 22:25:11 #134
    862 Arcee
    Look closer
    pi_80431440
    Wel een goed punt, als het geen gevaar oplevert moet er gewoon gevlogen worden.
    pi_80431600
    tvp
    In public relations, spin is form of propaganda, achieved through providing an interpretation of an event or campaign to persuade public opinion in favor or against a certain organization or public figure.
    pi_80431615
    Ik zou komende dinsdag op vakantie gaan. Hoop zooooo dat het door gaat!
      zaterdag 17 april 2010 @ 22:33:04 #137
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80431675
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 22:25 schreef Arcee het volgende:
    Wel een goed punt, als het geen gevaar oplevert moet er gewoon gevlogen worden.
    Klopt. Is alleen de vraag wat gebeurt als de concentratie groter wordt. Zie voorspelling hierboven.
      zaterdag 17 april 2010 @ 22:43:32 #138
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80431988
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 22:22 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Telegraaf, maar toch
    Suggestief artikel (Telegraaf he.... ).

    "waarschijnlijk totaal niet gevaarlijk..." "... waarschijnlijk geen gevaar" Dat is niet genoeg! En wellicht dat die concentratie van as toevallig meevalt in het gebied waar gevlogen is.
    pi_80432027
    ik zie trouwens nu net pas dat er een l mist in de TT
      zaterdag 17 april 2010 @ 22:49:49 #140
    79273 18konijn
    Rey de Copán
    pi_80432161
    "waarschijnlijk geen gevaar"... dat is in de burgerluchtvaart inderdaad een volslagen krankjorem criterium. In deze sector is het juist van het grootste belang het gevaar volstrekt te minimaliseren en dat ook door metingen te staven.
    It's not a lie, if you believe
      zaterdag 17 april 2010 @ 22:55:52 #141
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80432344
    http://nos.nl/tekst/151385-europees-luchtruim-langer-dicht.html
    quote:
    Europees luchtruim langer dicht

    Het luchtruim in Duitsland, België en Groot-Brittannië blijft nog zeker tot morgenmiddag 14.00 uur gesloten. Tegen die tijd wordt de situatie opnieuw bekeken. De drie vliegvelden van Parijs blijven in elk geval tot maandagmorgen 08.00 uur dicht.

    Lufthansa heeft wel 10 vliegtuigen van München naar Frankfurt gevlogen. Ze staan dan klaar als het vliegverkeer kan worden hervat.

    Vulkanologen en metereologen hebben op IJsland gezegd dat de vulkaan as blijft uitstoten. Daar zal in de komende dagen, en mogelijk zelfs weken en maanden geen verandering in komen.
    pi_80432382
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Zat net ook al te kijken ja . Dat ze 'm toch op youtube gooien...

    Al gevonden:

    Ik vind hem mooi

    Heel vreemd ook, in IJsland zoiets warms onder de grond.
      zaterdag 17 april 2010 @ 22:57:32 #143
    199256 kwiwi
    de enige echte.
    pi_80432388
    quote:
    Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
    pi_80432687
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef conleche het volgende:
    Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

    Of zeg ik nu iets heel doms?
    De onderkant van zo'n aslaag is slecht te bepalen, al was het maar omdat er constant as naar beneden zakt.

    De bovenkant is wel te bepalen, maar over een grote aslaag vliegen is ook niet handig. Dan moet je namelijk door de aslaag als er zich een probleem voordoet, en die aslaag probeer je nou juist te vermijden.
    pi_80432780
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 22:57 schreef kwiwi het volgende:

    [..]

    Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
    Dat kan nog leuk gaan worden, als die pluim gewoon maanden over de Atlantische Oceaan heen en weer blijft waaien.
    Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
    Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
      zaterdag 17 april 2010 @ 23:15:58 #146
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80432919
    Net in BBC News ook op bewegend beeld de bliksem in de ash cloud gezien.
    pi_80432920
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 22:57 schreef kwiwi het volgende:

    [..]

    Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
    Als het niet verantwoord is om te vliegen dan valt het personenvervoer in ieder geval grotendeels stil.
    pi_80432926
    quote:
    This is a radar image from the Icelandic Coast Guard, showing the crater of Eyjafjallajokull volcano from an airplane from right above. This image has caused some reaction due to the freaky skull looking face. No wonder that Hekla, a near by volcano, was called the gate to Hell.
      zaterdag 17 april 2010 @ 23:21:43 #149
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80433083
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 22:57 schreef kwiwi het volgende:

    [..]

    Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
    Het zal sowieso geen maanden worden, op een gegeven moment komt er toch een keer verandering in de luchtstromingen. Maar dat zal iig niet de eerstkomende dagen zijn.

    Morgen zal het waarschijnlijk iets gunstiger zijn dan de afgelopen dagen.



    maar daarna komt er weer aanvoer redelijk direct vanaf ijsland. Over 72u bijvoorbeeld:



    over 120u:



    over 144u:



    Nog een keer: de luchtdruk van 500hpa ligt rond de 5500 meter.
    Nog verder dan dat is 't niet betrouwbaar genoeg om te kijken.
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 23:26:03 #150
    199256 kwiwi
    de enige echte.
    pi_80433216
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 23:21 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Het zal sowieso geen maanden worden, op een gegeven moment komt er toch een keer verandering in de luchtstromingen. Maar dat zal iig niet de eerstkomende dagen zijn.

    Morgen zal het waarschijnlijk iets gunstiger zijn dan de afgelopen dagen.

    [ afbeelding ]

    maar daarna komt er weer aanvoer redelijk direct vanaf ijsland. Over 72u bijvoorbeeld:

    [ afbeelding ]

    over 120u:

    [ afbeelding ]

    over 144u:

    [ afbeelding ]

    Nog een keer: de luchtdruk van 500hpa ligt rond de 5500 meter.
    Nog verder dan dat is 't niet betrouwbaar genoeg om te kijken.
    Ah oke Nou hopelijk wel een beetje snel Anders zitten we hier (thuis) toch met wat problemen.
    pi_80435171
    Ik blijf hopen op een echte explosie van de Eyjafjallajökull, compleet met woeste stromen van smeltwater vanuit de bijbehorend gletsjer, het wordt nu wat eentonig. En dan vervolgens ook nog de Katla er bij graag.
    pi_80435272
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 00:48 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Ik blijf hopen op een echte explosie van de Eyjafjallajökull, compleet met woeste stromen van smeltwater vanuit de bijbehorend gletsjer, het wordt nu wat eentonig. En dan vervolgens ook nog de Katla er bij graag.
    Ik stiekem ook. Al kan dat grote invloed hebben op onze levensstijl. Blijkt maar weer dat die niet vanzelfsprekend is.
    Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
    Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
    pi_80435304
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 00:48 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Ik blijf hopen op een echte explosie van de Eyjafjallajökull, compleet met woeste stromen van smeltwater vanuit de bijbehorend gletsjer, het wordt nu wat eentonig. En dan vervolgens ook nog de Katla er bij graag.
    Waar woon je
    pi_80435641
    Waar ik al heel lang naar op zoek ben zijn bewegende beelden van de uitbarsting onder de Vatnajökull gletsjer in 1996. Ik heb die beelden ooit eens gezien en dat was echt ongelooflijk, het schijnt dat de rivier gevormd door het smeltwater als gevolg van de uitbarsting op z'n piek een debiet had van 55000 m3/s, ter vergelijking, de Rijn heeft bij Lobith een normaal debiet van 2200 m3/s. Er werden toen rotsblokken zo groot als huizen meegesleurd in de kolkende massa, verder dreven er ook enorme ijsbergen in. Stukken staal van sommige bruggen werden verwrongen alsof het paperclips waren.

    Hier meer info:
    http://earth.esa.int/ew/volcanoes/vatnojakull_is_96/
    http://earth.esa.int/ew/v(...)_96/_vo_vat_erup.htm (zie die foto van dat gletsjer ijs dat weg zakt lijkt een slechte rampenfilm)
    http://earth.esa.int/ew/v(...)s_96/_vo_vat_fld.htm
    pi_80435715
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 00:53 schreef Prutzenberg het volgende:
    Ik stiekem ook. Al kan dat grote invloed hebben op onze levensstijl. Blijkt maar weer dat die niet vanzelfsprekend is.
    Ik verwacht dat er binnenkort wel weer gevlogen gaat worden. Ze kunnen het denk ik echt niet veel langer vol houden om het luchtruim gesloten te houden. Ik verwacht dat het onderzoek uitgevoerd tijdens de testvlucht van KLM gunstig uitvalt en dat er toch grote druk zal ontstaan op Eurocontrol etc. om de zaak weer open te gooien. Pas bij veel hogere concentraties stof (zoals vrijdagavond) gaan er denk ik echt problemen optreden, vandaag was het volgens mij prima te doen als ik omhoog keek, er was niks van een grauwe sluier te zien.
    pi_80435738
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 00:54 schreef frame-saw het volgende:

    [..]

    Waar woon je
    Niet op IJsland iig.
    pi_80435809
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Waar ik al heel lang naar op zoek ben zijn bewegende beelden van de uitbarsting onder de Vatnajökull gletsjer in 1996.
    Zeg maar dit (dit is dus recent van de Eyjafjallajökull), maar dan nog veel heftiger:



    En in het kader van natuurgeweld met water (niet vulkaan gerelateerd maar het filmpje valt vast in de smaak), het volstromen van een dagbouw mijn in Maleisie met zeewater:
      zondag 18 april 2010 @ 01:21:28 #158
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80435858
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:13 schreef Bolkesteijn het volgende:

    vandaag was het volgens mij prima te doen als ik omhoog keek, er was niks van een grauwe sluier te zien.
    Hulde voor deze deskundoloog.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    pi_80435933
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:21 schreef APK het volgende:

    [..]

    Hulde voor deze deskundoloog.
    Ja, het zegt niks, maar vrijdag was er duidelijk stof te zien. Vandaag heb ik dat idee niet een keer gehad. Maar goed ik ga niet de deskundige uithangen op dit gebied, ik weet er namelijk niks van af. Maar het boerenverstand zegt dat er wel gevlogen had kunnen worden vandaag. Ik ben benieuwd naar de resultaten van de KLM vlucht, het zou mooi zijn als er, al dan niet tijdelijk, toch weer even gevlogen kan worden.
      zondag 18 april 2010 @ 01:28:38 #160
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80435987
    Volgens mij zouden ongeveer 98% van de vluchten geen problemen ondervinden als ze nu zouden vliegen, het gaat blijkbaar om die 2% die wel gezandstraald in de zee belanden.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
      zondag 18 april 2010 @ 01:48:09 #161
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80436236
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Waar ik al heel lang naar op zoek ben zijn bewegende beelden van de uitbarsting onder de Vatnajökull gletsjer in 1996. Ik heb die beelden ooit eens gezien en dat was echt ongelooflijk, het schijnt dat de rivier gevormd door het smeltwater als gevolg van de uitbarsting op z'n piek een debiet had van 55000 m3/s, ter vergelijking, de Rijn heeft bij Lobith een normaal debiet van 2200 m3/s. Er werden toen rotsblokken zo groot als huizen meegesleurd in de kolkende massa, verder dreven er ook enorme ijsbergen in. Stukken staal van sommige bruggen werden verwrongen alsof het paperclips waren.

    Hier meer info:
    http://earth.esa.int/ew/volcanoes/vatnojakull_is_96/
    http://earth.esa.int/ew/v(...)_96/_vo_vat_erup.htm (zie die foto van dat gletsjer ijs dat weg zakt lijkt een slechte rampenfilm)
    http://earth.esa.int/ew/v(...)s_96/_vo_vat_fld.htm
    Ik heb vorig jaar in het visitor center nabij de plek van die uitbarsting in IJsland een film over 1996 gezien. Zal wel niet online te vinden zijn . Erg gave beelden, inclusief de bliksem in de cloud...
      zondag 18 april 2010 @ 02:11:14 #162
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80436513
    @AshAlerts:

    BREAKING: Vulcano increased activity, geologist say according to CNN
    pi_80436621
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Waar ik al heel lang naar op zoek ben zijn bewegende beelden van de uitbarsting onder de Vatnajökull gletsjer in 1996. Ik heb die beelden ooit eens gezien en dat was echt ongelooflijk, het schijnt dat de rivier gevormd door het smeltwater als gevolg van de uitbarsting op z'n piek een debiet had van 55000 m3/s, ter vergelijking, de Rijn heeft bij Lobith een normaal debiet van 2200 m3/s. Er werden toen rotsblokken zo groot als huizen meegesleurd in de kolkende massa, verder dreven er ook enorme ijsbergen in. Stukken staal van sommige bruggen werden verwrongen alsof het paperclips waren.

    Hier meer info:
    http://earth.esa.int/ew/volcanoes/vatnojakull_is_96/
    http://earth.esa.int/ew/v(...)_96/_vo_vat_erup.htm (zie die foto van dat gletsjer ijs dat weg zakt lijkt een slechte rampenfilm)
    http://earth.esa.int/ew/v(...)s_96/_vo_vat_fld.htm
    Ik ben ook wel benieuwd of er beelden zijn. Klinkt zeer interessant. Googelen levert niet heel veel op. Alleen stuitte ik hierop: http://ijsland.startpagin(...)ing-vatnajokull-1996 . Misschien moet je mailen?

    En ergens las ik nog dat er een video over deze gebeurtenis is onder de titel 'Eruption of the Ice Cap – Volcanic Unrest at Vatnajôkull 1996'. (bron)
    pi_80436625
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 02:11 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @AshAlerts:

    BREAKING: Vulcano increased activity, geologist say according to CNN
    We wachten af .
    pi_80437060
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 02:11 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @AshAlerts:

    BREAKING: Vulcano increased activity, geologist say according to CNN
    Nou... dat kan dus nog wel wat worden.
      zondag 18 april 2010 @ 04:36:56 #166
    277627 Seven.
    We are Borg.
    pi_80437069
    tvp.
    Resistance is futile.
    pi_80437138
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:28 schreef APK het volgende:
    Volgens mij zouden ongeveer 98% van de vluchten geen problemen ondervinden als ze nu zouden vliegen, het gaat blijkbaar om die 2% die wel gezandstraald in de zee belanden.
    al was het 0.01 procent, dan gaan her 2 tot 3 per dag neer, lijkt me ook niet echt de bedoeling.
    pi_80437202
    spannend allemaal
    pi_80437217
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 05:16 schreef Drifter__ het volgende:
    spannend allemaal
    vooralsnog niet echt, er gebeurt namelijk vrij weinig, behalve uitstoot van wat as
    pi_80437230
    Pa en ma hebben te horen gekregen dat een hotel wordt geregeld tot zeker woensdag of donderdag. Ze vlogen oorspronkelijk afgelopen donderdag (15e) met Malaysian Airlines van Kuala Lumpur naar Amsterdam.
      zondag 18 april 2010 @ 06:17:40 #172
    19840 Libris
    Live from Singapore
    pi_80437296
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 05:35 schreef indahnesia.com het volgende:
    Pa en ma hebben te horen gekregen dat een hotel wordt geregeld tot zeker woensdag of donderdag. Ze vlogen oorspronkelijk afgelopen donderdag (15e) met Malaysian Airlines van Kuala Lumpur naar Amsterdam.
    Hoe bevalt KL?
    pi_80437297
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 06:17 schreef Libris het volgende:

    [..]

    Hoe bevalt KL?
    Ooh, ze hebben het prima naar hun zin daar hoor, zeker nu ze de komende dagen zich ook niet meer hoeven te melden op het vliegveld. Dus ze kunnen lekker genieten van een ongeplande vakantie in Maleisie. Waren ze ook nog niet geweest.
    pi_80437411
    De live webcam via http://www.vodafone.is/eldgos/en is helaas niet meer bereikbaar voor ons:
    quote:
    This web is temprarily not accessible from outside Iceland

    Please check our hourly upload to Google: http://picasaweb.google.com/102175391233488315229
    pi_80437420
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 07:53 schreef basst2005 het volgende:
    De live webcam via http://www.vodafone.is/eldgos/en is helaas niet meer bereikbaar voor ons:
    [..]
    Wel netjes dat ze het melden en bovendien nog plaatjes plaatsen.
    pi_80437469
    Wat nieuws via Twitter:

    @AirlineIndustry: BREAKING : #ERUPTION SEEMS TO HAVE STOPPED *or* taken a break

    @easyJet: Breaking News: Sun 18 April , all easyJet flight to/from Northern Europe, inc.UK are cancelled today.

    @HeathrowAirport: Update: All Heathrow flights now suspended until at least 19.00 today, Sunday 18 April due to volcanic ash. Next update 09:00.

    @skgflyer: LUFTHANSA cancels ALL flights on Sunday 18APR2010 until 18:00UTC

    @skgflyer: AIR FRANCE announces that the airport of Paris #CDG is to remain closed until Monday 19APR 6:00AM UTC

    @SkyNewsBreak: Dutch airspace will remain closed till at least 1200 UTC Sunday. More test flights will be carried out.

    [ Bericht 9% gewijzigd door basst2005 op 18-04-2010 08:41:20 ]
    pi_80437484
    Op deze cam (http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/ zie je nu stenen door de lucht vliegen Jammer dat die webcam zo traag is..
    pi_80437501
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:17 schreef basst2005 het volgende:
    Wat nieuws via Twitter:

    @AirlineIndustry: BREAKING : #ERUPTION SEEMS TO HAVE STOPPED *or* taken a break
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:22 schreef breedbekkie het volgende:
    Op deze cam (http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/ zie je nu stenen door de lucht vliegen Jammer dat die webcam zo traag is..
    hmm.. wat zou nu waar zijn? Issie gestopt of zijn de beelden nep?
    pi_80437512
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:22 schreef breedbekkie het volgende:
    Op deze cam (http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/ zie je nu stenen door de lucht vliegen Jammer dat die webcam zo traag is..
    idd ja! nog niet eerder gezien op die webcam.
    alleen jammer van de mist/bewolking verder.

    Dus wat hier staat klopt ook niet echt:
    quote:
    @AirlineIndustry: BREAKING : #ERUPTION SEEMS TO HAVE STOPPED *or* taken a break
    pi_80437519
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:25 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]


    [..]

    hmm.. wat zou nu waar zijn? Issie gestopt of zijn de beelden nep?
    Ze zien het gewoon niet meer door de wolken, dus dan is hij vast gestopt
    pi_80437529
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:27 schreef basst2005 het volgende:

    [..]

    idd ja! nog niet eerder gezien op die webcam.
    alleen jammer van de mist/bewolking verder.

    Dus wat hier staat klopt ook niet echt:
    [..]
    kekke beelden inderdaad, hopelijk klaart het wat op. Op de een of andere manier zit ik nu al minuten naar een vrijwel grijs schermpje te staren waar af en toe een steen neerploft .
    pi_80437530
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:28 schreef basst2005 het volgende:

    [..]

    Ze zien het gewoon niet meer door de wolken, dus dan is hij vast gestopt
    Logische verklaring. Dit topic kan dus dicht.
      FOK!-Schrikkelbaas zondag 18 april 2010 @ 08:43:51 #183
    1972 Swetsenegger
    Egocentrische Narcist
    pi_80437614
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Waar ik al heel lang naar op zoek ben zijn bewegende beelden van de uitbarsting onder de Vatnajökull gletsjer in 1996. Ik heb die beelden ooit eens gezien en dat was echt ongelooflijk, het schijnt dat de rivier gevormd door het smeltwater als gevolg van de uitbarsting op z'n piek een debiet had van 55000 m3/s, ter vergelijking, de Rijn heeft bij Lobith een normaal debiet van 2200 m3/s. Er werden toen rotsblokken zo groot als huizen meegesleurd in de kolkende massa, verder dreven er ook enorme ijsbergen in. Stukken staal van sommige bruggen werden verwrongen alsof het paperclips waren.

    Hier meer info:
    http://earth.esa.int/ew/volcanoes/vatnojakull_is_96/
    http://earth.esa.int/ew/v(...)_96/_vo_vat_erup.htm (zie die foto van dat gletsjer ijs dat weg zakt lijkt een slechte rampenfilm)
    http://earth.esa.int/ew/v(...)s_96/_vo_vat_fld.htm
    Het was ook bizar om door die zandvlaktes te rijden die er door ontstaan zijn.
    pi_80437645
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:22 schreef breedbekkie het volgende:
    Op deze cam (http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/ zie je nu stenen door de lucht vliegen Jammer dat die webcam zo traag is..
    Soms lijkt het alsof de webcam bijna geraakt wordt
    pi_80437667
    Een eenzaam klein vliegtuigje:
    pi_80437701
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 21:46 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Vergeet het vliegen voorlopig maar....

    [ afbeelding ]

    http://www.eurad.uni-koeln.de/
    University of Cologne: New, much bigger cloud, on its way to Europe:
    Te-ring.
      zondag 18 april 2010 @ 08:59:17 #187
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_80437755
    Ik dacht toch echt dat ik een foto van de spoelzandvlakte met verbogen staal van bruggen digitaal had.. Blijkbaar heb ik die alleen analoog (ja, dat bestond toen nog )
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
    pi_80437803
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:59 schreef E.T. het volgende:
    Ik dacht toch echt dat ik een foto van de spoelzandvlakte met verbogen staal van bruggen digitaal had.. Blijkbaar heb ik die alleen analoog (ja, dat bestond toen nog )
    Tijd voor digitalisatie.
      zondag 18 april 2010 @ 09:04:02 #189
    88754 Sounddragon
    Dragon of sound.
    pi_80437821
    tvp; interessant topic
    De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
      zondag 18 april 2010 @ 09:12:05 #190
    126462 Flappekz
    Met pöntjes
    pi_80437923
    ff meekijken voor de nieuwe wolk
    Ik ben van pindavlees
      † In Memoriam † zondag 18 april 2010 @ 09:31:51 #191
    77924 Skaai
    I am beyond coffee.
    pi_80438184
    quote:
    Nederlands luchtruim zeker tot 14:00 uur gesloten
    Uitgegeven: 18 april 2010 07:13
    Laatst gewijzigd: 18 april 2010 09:01
    RIJSWIJK - Het Nederlandse luchtruim blijft ten minste tot zondag 14.00 uur gesloten. Dat meldde de Inspectie Verkeer en Waterstaat zondagochtend.

    Het Nederlandse luchtruim is nog niet veilig voor de luchtvaart, omdat de wolk met vulkaanas uit IJsland nog steeds boven het Europese vasteland hangt.
    De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, Luchtverkeersleiding Nederland en het KNMI beslissen gezamenlijk of en wanneer er weer gevlogen mag worden.
    Nu.nl
    Fat bikers bounce better.
    I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
    pi_80438209
    Nog een testvlucht:

    pi_80438234
    Het zou mij niet verbazen als dit - weliswaar met tussenpozen waar wel ff gevlogen kan worden - nog maanden gaat duren..
    Shit happens.
    pi_80438361
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:49 schreef basst2005 het volgende:
    Een eenzaam klein vliegtuigje:
    [ afbeelding ]
    Huh, sinds wanneer kunnen zelfs vierzittertjes on-line gevolgd worden??

    * LintuxCx begint maar aan het idee te wennen dat zijn vlucht terug naar huis maandagavond ook niet zal vertrekken...
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_80438429
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 01:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Waar ik al heel lang naar op zoek ben zijn bewegende beelden van de uitbarsting onder de Vatnajökull gletsjer in 1996. Ik heb die beelden ooit eens gezien en dat was echt ongelooflijk, het schijnt dat de rivier gevormd door het smeltwater als gevolg van de uitbarsting op z'n piek een debiet had van 55000 m3/s, ter vergelijking, de Rijn heeft bij Lobith een normaal debiet van 2200 m3/s. Er werden toen rotsblokken zo groot als huizen meegesleurd in de kolkende massa, verder dreven er ook enorme ijsbergen in. Stukken staal van sommige bruggen werden verwrongen alsof het paperclips waren.
    De Katla kan er ook wat van. Bij de uitbarsting in 1755 kwam ook een beetje water vrij (volgens Wiki):
    quote:
    At the peak of the 1755 eruption the flood discharge has been estimated at 200,000–400,000 m³/s
    Alleen jammer dat daar geen (bewegende) beelden van zijn.
      zondag 18 april 2010 @ 09:48:06 #196
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80438459
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 08:22 schreef breedbekkie het volgende:
    Op deze cam (http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/ zie je nu stenen door de lucht vliegen Jammer dat die webcam zo traag is..
    volgens mij sneeuwt t daar
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
    pi_80438678
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 09:48 schreef marcel-o het volgende:

    [..]

    volgens mij sneeuwt t daar
    Mja, moeilijk te zeggen. Het lijkt nu wel op sneeuw ja. Maar een uurtje geleden, toen het iets minder mistig was leken het toch echt stenen die je af en toe zag rondstuiteren.
    pi_80438751
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:04 schreef breedbekkie het volgende:

    [..]

    Mja, moeilijk te zeggen. Het lijkt nu wel op sneeuw ja. Maar een uurtje geleden, toen het iets minder mistig was leken het toch echt stenen die je af en toe zag rondstuiteren.
    Ja, eventjes geleden leken het mij ook stukken steen die neersloegen, nu lijkt het meer op sneeuw.
      zondag 18 april 2010 @ 10:10:09 #199
    79273 18konijn
    Rey de Copán
    pi_80438774
    Testvliegtuig van KLM nu recht over Utrecht Lunetten. Hij vliegt laag over... Vreemd gezicht, al is het gewoon maar een vliegtuig...
    Aanvulling: hij komt uit Düsseldorf zie ik op radarvirtuel. Veel lagere vlieghoogte dan gebruikelijk, 3000 voet schat ik.

    [ Bericht 32% gewijzigd door 18konijn op 18-04-2010 10:16:08 ]
    It's not a lie, if you believe
      zondag 18 april 2010 @ 10:10:25 #200
    3394 Coelho
    BigGreenEgg
    pi_80438778
    HIER lijkt de dikke zwarte rook wel verdwenen te zijn...
    pi_80438855
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:10 schreef Coelho het volgende:
    HIER lijkt de dikke zwarte rook wel verdwenen te zijn...
    Tussen het 'puffen' door kan het af en toe wel eens rustiger zijn ja.
      FOK!-Schrikkelbaas zondag 18 april 2010 @ 10:39:44 #202
    1972 Swetsenegger
    Egocentrische Narcist
    pi_80439268
    Dinsdag naar Italie gaat 'm denk ik niet worden.
      zondag 18 april 2010 @ 10:40:04 #203
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_80439273
    Heb sinds vrijdag een donkergrijze aanslag op mijn auto, is heel erg dun laagje, maar als ik de voorruit wis, en dan aan de zijnkant waar het samengeveegd wordt mijn vinger over haal is het een donkergrijs spul. Tot vrijdag was het vuilgeel, pollen/stuifmeel dus.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_80439343
    Er vloog net een groot toestel over Wageningen. Niet al te hoog, geen KLM kleuren, geen contrail.
    pi_80439349
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:
    Heb sinds vrijdag een donkergrijze aanslag op mijn auto, is heel erg dun laagje, maar als ik de voorruit wis, en dan aan de zijnkant waar het samengeveegd wordt mijn vinger over haal is het een donkergrijs spul. Tot vrijdag was het vuilgeel, pollen/stuifmeel dus.
    Je woont niet in het Botlek-gebied toevallig?
      zondag 18 april 2010 @ 10:46:37 #206
    112639 djayzz
    Ideas are bulletproof
    pi_80439383
    Vliegt er nou een Boeing - B757-236 boven London? (op 1200m hoogte, vanaf leicester)

    En er naast een ander klein vliegtuig? (op 600m hoogte)
    http://www.radarvirtuel.com/#
    Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
      zondag 18 april 2010 @ 10:49:13 #207
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80439445
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:46 schreef djayzz het volgende:
    Vliegt er nou een Boeing - B757-236 boven London? (op 1200m hoogte, vanaf leicester)

    En er naast een ander klein vliegtuig? (op 600m hoogte)
    http://www.radarvirtuel.com/#
    Zal ook een testvlucht zijn
    pi_80439489
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:49 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Zal ook een testvlucht zijn
    of een geheime CIA vlucht
      zondag 18 april 2010 @ 10:52:17 #209
    112639 djayzz
    Ideas are bulletproof
    pi_80439517
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:51 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    of een geheime CIA vlucht
    Of de bakker die broodjes moet bezorgen
    Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
    pi_80439540
    Leedvermaak!

    check die gezichten.



    "Z'n kadootjes liggen nog thuis" Fuck it zeg...
      zondag 18 april 2010 @ 10:55:52 #211
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80439610
    Waarom knalt Schiphol dat nofly-tijdstip niet tot morgen? Alsof er vandaag veel vliegvelden in het buitenland open zijn waar ze kunnen landen...
    En daarnaast: je ziet toch duidelijk op die satellietfoto's dat er nog veel in de lucht zit (en gaat komen). Da's echt niet zometeen weg...
    pi_80439658
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Waarom knalt Schiphol dat nofly-tijdstip niet tot morgen? Alsof er vandaag veel vliegvelden in het buitenland open zijn waar ze kunnen landen...
    En daarnaast: je ziet toch duidelijk op die satellietfoto's dat er nog veel in de lucht zit (en gaat komen). Da's echt nog zometeen weg...
    Buiten dat komt er nog heel veel aan als de wind zo blijft. Verse lading die sinds gisteren is uitgestoten door de vulkaan hangt nu nog op de oceaan namelijk.
      zondag 18 april 2010 @ 10:58:02 #214
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_80439662
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:52 schreef indahnesia.com het volgende:
    Leedvermaak!

    check die gezichten.

    [ afbeelding ]

    "Z'n kadootjes liggen nog thuis" Fuck it zeg...
    Ah wat erg, een week langer vakantie op Malaga.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      zondag 18 april 2010 @ 10:59:31 #215
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_80439699
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:44 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Je woont niet in het Botlek-gebied toevallig?
    Nee, zit in Duitsland, ongeveer een km of 70 oostelijk van Arnhem
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      zondag 18 april 2010 @ 11:01:01 #216
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80439734
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:57 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Buiten dat komt er nog heel veel aan als de wind zo blijft. Verse lading die sinds gisteren is uitgestoten door de vulkaan hangt nu nog op de oceaan namelijk.
    Juist. Dus dan kun je transatlantisch ook wel vergeten... (iig via de 'normale' route..)
    pi_80439749
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Nee, zit in Duitsland, ongeveer een km of 70 oostelijk van Arnhem
    Dan zal het wel iets van as zijn.
    pi_80439758
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:01 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Juist. Dus dan kun je transatlantisch ook wel vergeten... (iig via de 'normale' route..)
    Ook dat, dus het feest is nog lang niet voorbij.
      zondag 18 april 2010 @ 11:06:45 #219
    15221 Falco
    Afleidingsmanoeuvre
    pi_80439853
    Ik vind de lucht vandaag veel 'heiïger' dan gisteren? Komt dat door het vulkaanas
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
      zondag 18 april 2010 @ 11:07:18 #220
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80439866
    @BreakingReport

    UK extends airspace closure until at least 2400 GMT Sunday - aviation authority [Reuters]
      zondag 18 april 2010 @ 11:07:39 #221
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80439873
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:06 schreef Falco het volgende:
    Ik vind de lucht vandaag veel 'heiïger' dan gisteren? Komt dat door het vulkaanas
    Mss is het gewoon door het weer .
      zondag 18 april 2010 @ 11:08:48 #222
    175369 Studiotje
    Kleuterjuf
    pi_80439893
    Gaat nu een vliegtuig van Duitsland naar Nederland.. KLM bereid zich voor..
    pi_80439894
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:06 schreef Falco het volgende:
    Ik vind de lucht vandaag veel 'heiïger' dan gisteren? Komt dat door het vulkaanas
    Ja hier is het ook zo wazig (omg. utrecht)
    pi_80439895
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:07 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @BreakingReport

    UK extends airspace closure until at least 2400 GMT Sunday - aviation authority [Reuters]
    Tja, dat was te verwachten.
      zondag 18 april 2010 @ 11:15:15 #225
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80440026
    Komt weer een KLMer door het beeld heen.
    (KLM7454)
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
    pi_80440047
    Wie hier zou in een vliegtuig gaan in het geval dat KLM zou besluiten om onder de aswolk door te gaan vliegen?
      zondag 18 april 2010 @ 11:17:16 #227
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80440082
    quote:
    The UK's Met Office said Eyjafjallajökull was now releasing ash in "pulses" rather than a steady plume, but scientists say it is too early to predict how long the eruption would last. The volcano's last major eruption in 1821 lasted for two years.
    Bron: CNN

    Er kan misschien pas weer in 2012 gevlogen worden.
      zondag 18 april 2010 @ 11:17:55 #228
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80440098
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:16 schreef Clownbaby het volgende:
    Wie hier zou in een vliegtuig gaan in het geval dat KLM zou besluiten om onder de aswolk door te gaan vliegen?
    Ik zou twijfelen.
    pi_80440114
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:07 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @BreakingReport

    UK extends airspace closure until at least 2400 GMT Sunday - aviation authority [Reuters]
    @ErinCNN: All British Airways flights to and from London airports are cancelled on Sunday 18 and Monday 19 April.
      zondag 18 april 2010 @ 11:19:01 #231
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80440123
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:18 schreef basst2005 het volgende:

    [..]

    @ErinCNN: All British Airways flights to and from London airports are cancelled on Sunday 18 and Monday 19 April.
    Nog langer dus...
    pi_80440156
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:17 schreef DemonRage het volgende:

    [..]

    Bron: CNN

    Er kan misschien pas weer in 2012 gevlogen worden.
    Dat zou een stunt zijn.
    pi_80440163
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:16 schreef Clownbaby het volgende:
    Wie hier zou in een vliegtuig gaan in het geval dat KLM zou besluiten om onder de aswolk door te gaan vliegen?
    Ja ik dus. Als ze bij daglicht vliegen that is. En dat komt goed uit, want mijn vlucht naar Washington/Las Vegas zou om 12u15 vertrekken as vrijdag. vertrekt om 12u15 vrijdag, goddammit.
    pi_80440189
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:18 schreef basst2005 het volgende:

    [..]

    @ErinCNN: All British Airways flights to and from London airports are cancelled on Sunday 18 and Monday 19 April.
    Denk dat er wel meer maatschappijen zullen volgen.
    pi_80440432
    Toch apart dat zo'n relatief rustig vulkaantje (vergeleken met bij voorbeeld de Pinatubo) zo veel ellende veroorzaakt.

    Ik ben benieuwd hoe lang het vliegverkeer stilligt als het Yellowstonepark onploft
    ( Supervulkaan: Activiteit onder Yellowstone? )
    Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
    pi_80440488
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:31 schreef Resistor het volgende:
    Toch apart dat zo'n relatief rustig vulkaantje (vergeleken met bij voorbeeld de Pinatubo) zo veel ellende veroorzaakt.

    Ik ben benieuwd hoe lang het vliegverkeer stilligt als het Yellowstonepark onploft
    ( Supervulkaan: Activiteit onder Yellowstone? )
    Ik denk dat er dan wel meer stil komt te liggen

    Heb ik nu gemist wat de testresultaten van de klm gister waren?
    pi_80440507
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:20 schreef conleche het volgende:

    [..]

    Ja ik dus. Als ze bij daglicht vliegen that is. En dat komt goed uit, want mijn vlucht naar Washington/Las Vegas zou om 12u15 vertrekken as vrijdag. vertrekt om 12u15 vrijdag, goddammit.
    nog 5 dagen weg, gewoon afwachten dus.
    pi_80440565
    Tweet:
    quote:
    Eyjafjallajokull: Scientists flying over the volcano say approx. 10% of ice has melted. Eruption is continuing full force.
      zondag 18 april 2010 @ 11:36:35 #240
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80440591
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:35 schreef indahnesia.com het volgende:
    Tweet:
    [..]
    Komt dus nog wat water naar beneden daar.... 90%, zeg maar .
      zondag 18 april 2010 @ 11:39:43 #241
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_80440676
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:31 schreef Resistor het volgende:
    Toch apart dat zo'n relatief rustig vulkaantje (vergeleken met bij voorbeeld de Pinatubo) zo veel ellende veroorzaakt.

    Ik ben benieuwd hoe lang het vliegverkeer stilligt als het Yellowstonepark onploft
    ( Supervulkaan: Activiteit onder Yellowstone? )
    De ellende die de Pinatubo veroorzaakte was vele malen groter. Is nu alleen wat opvallend omdat de as in een drukbevlogen deel van de wereld hangt.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_80440830
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:36 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Komt dus nog wat water naar beneden daar.... 90%, zeg maar .
    mompelt iets als "long way to go".. als het blijft uitbarsten dan.
      zondag 18 april 2010 @ 11:47:06 #243
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80440862
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:46 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    mompelt iets als "long way to go".. als het blijft uitbarsten dan.
    Warm blijft t daar sws nog wel ff, dus smelten blijft ook doorgaan.
    pi_80440989
    Is het mogelijk dat ik de aswolk kan waarnemen, of zie ik spoken?
    Nouja, ik zie niet echt een wolk, maar die hemel is veel minder blauw dan voorgaande dagen. Hij is echt lichtlichtblauw, tegen het witte aan, maar de zon kan je nog wel goed voelen.
    (Zuid-Engeland trouwens)

    Misschien komt het ook omdat ik normaal nooit vroeg m'n nest uit kom hoor
    pi_80440996
    In mijn neus zit veel meer donkere rommel dan normaal, en buiten op alle tafels en spullen ligt een grijze laag met fonkelende stukjes in, ik neem aan stukjes glas.

      Moderator zondag 18 april 2010 @ 11:56:36 #246
    42184 crew  DaMart
    pi_80441061
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 10:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Waarom knalt Schiphol dat nofly-tijdstip niet tot morgen? Alsof er vandaag veel vliegvelden in het buitenland open zijn waar ze kunnen landen...
    En buiten dat: als andere (omringende) landen hun luchtruim langer gesloten houden dan Nederland, dan kun je ook eigenlijk het Nederlandse luchtruim wat moeilijk uit.
    Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
    Forumsmileys | Het is patat!
      zondag 18 april 2010 @ 12:00:34 #247
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80441162
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:53 schreef Xenorium het volgende:
    In mijn neus zit veel meer donkere rommel dan normaal
    pi_80441171
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:39 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    De ellende die de Pinatubo veroorzaakte was vele malen groter. Is nu alleen wat opvallend omdat de as in een drukbevlogen deel van de wereld hangt.
    En omdat het gebied met as iets groter is. Wiki meldt over de Pinatubo-uitbarsting:
    quote:
    The ash cloud from the volcano covered an area of some 125,000 km²
    Ter vergelijking: da's ongeveer twee keer de oppervlakte van de Benelux.
    pi_80441306
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:00 schreef Light het volgende:

    [..]

    En omdat het gebied met as iets groter is. Wiki meldt over de Pinatubo-uitbarsting:
    [..]

    Ter vergelijking: da's ongeveer twee keer de oppervlakte van de Benelux.
    'Covered' is bij mij 'bedekt', dus waar een aslaagje ligt. En ik zie hier geen aslaagje liggen.

    Wel grappig feitje van die Pinatubo:
    quote:
    This very large stratospheric injection resulted in a reduction in the normal amount of sunlight reaching the Earth's surface by roughly 10% (see figure). This led to a decrease in northern hemisphere average temperatures of 0.5–0.6 °C (0.9–1.1 °F), and a global fall of about 0.4 °C (0.7 °F). At the same time, the temperature in the stratosphere rose to several degrees higher than normal, due to absorption of radiation by the aerosols. The stratospheric cloud from the eruption persisted in the atmosphere for three years after the eruption.
    ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Pinatubo )
    En sinds wanneer was de temperatuur op aarde nou zo toegenomen door het zogenaamde broeikaseffect? volgens mij sinds de jaren '90. Ik geef Pinatubo de schuld
    Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
    pi_80441324
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 11:52 schreef frame-saw het volgende:
    Is het mogelijk dat ik de aswolk kan waarnemen, of zie ik spoken?
    Nouja, ik zie niet echt een wolk, maar die hemel is veel minder blauw dan voorgaande dagen. Hij is echt lichtlichtblauw, tegen het witte aan, maar de zon kan je nog wel goed voelen.
    (Zuid-Engeland trouwens)

    Misschien komt het ook omdat ik normaal nooit vroeg m'n nest uit kom hoor
    Dat kan wel hoor, zei het heel wazig onder bepaalde omstandigheden.
      zondag 18 april 2010 @ 12:08:39 #251
    299967 Luchtje
    Geen vuiltje aan de lucht
    pi_80441336
    Zeg, kijken jullie nog wel eens af en toe naar Katla, want die zit de laatste uren ook niet stil . Er lijkt wel een meetstation mee opgehouden te zijn.



    bron
    pi_80441505
    die andere gaat ook zo uitbarsten
      zondag 18 april 2010 @ 12:23:24 #253
    175369 Studiotje
    Kleuterjuf
    pi_80441656
    En wat als die Katla uitbarst? zijn dan de rapen gaar?
    pi_80441708
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:23 schreef Studiotje het volgende:
    En wat als die Katla uitbarst? zijn dan de rapen gaar?
    Dan is het een hele grootte BOEM!
      zondag 18 april 2010 @ 12:26:35 #255
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80441729
    Misschien gaan de vulkanen daar wel in koor uitbarsten: Eyjafjalla nogmaals, tegelijk met Katla, Hekla en Grimsvötn.
    Gaat wel een ontzettende rotzooi geven dan.
    pi_80441731
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:23 schreef Studiotje het volgende:
    En wat als die Katla uitbarst? zijn dan de rapen gaar?
    Dat kun je wel zeggen ja, de Katla is één van de grootste en actieve vulkanen van IJsland.
    Life is Music
      zondag 18 april 2010 @ 12:29:31 #257
    299967 Luchtje
    Geen vuiltje aan de lucht
    pi_80441818
    En dan kunnen we de vliegtuigen voorlopig maar helemaal opbergen.
    pi_80441856
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:08 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Dat kan wel hoor, zei het heel wazig onder bepaalde omstandigheden.
    Nouja ik zie niet echt as zeg maar, de lucht is gewoon niet zo blauw als bijv. gister.
    pi_80441860
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:08 schreef Luchtje het volgende:
    Zeg, kijken jullie nog wel eens af en toe naar Katla, want die zit de laatste uren ook niet stil . Er lijkt wel een meetstation mee opgehouden te zijn.

    [ afbeelding ]

    bron
    Dat is inderdaad een toename. Echter zijn er nog geen seismische schokken gemeten sinds gisteren.. vooralsnog dus redelijk rustig?
      zondag 18 april 2010 @ 12:31:29 #260
    175369 Studiotje
    Kleuterjuf
    pi_80441868
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:26 schreef Fredo55 het volgende:

    [..]

    Dat kun je wel zeggen ja, de Katla is één van de grootste en actieve vulkanen van IJsland.
    Hmm.. serieus?

    Maar er zitten ook nog meer vulkanen daar in de buurt? Iemand een kaartje met een overzicht?
    pi_80441879
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:29 schreef Luchtje het volgende:
    En dan kunnen we de vliegtuigen voorlopig maar helemaal opbergen.
    zeiltje erover trekken en inparkeren op het apron.
    pi_80441913
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:31 schreef Studiotje het volgende:

    [..]

    Hmm.. serieus?

    Maar er zitten ook nog meer vulkanen daar in de buurt? Iemand een kaartje met een overzicht?
    Zie kaartje bij http://www.nrc.nl/wetensc(...)g_ligt_al_op_de_loer
      zondag 18 april 2010 @ 12:34:10 #263
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80441941
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:31 schreef Studiotje het volgende:

    [..]

    Hmm.. serieus?
    De krater van de Katla heeft een doorsnede van 10 kilometer
      zondag 18 april 2010 @ 12:34:36 #264
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80441956
    KLM is nogsteeds aan het testen zo te zien, er vliegt er nu eentje op 19000ft boven de Wadden.
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
      zondag 18 april 2010 @ 12:36:37 #265
    175369 Studiotje
    Kleuterjuf
    pi_80441989
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:34 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    De krater van de Katla heeft een doorsnede van 10 kilometer
    Damn... thats huge!
    pi_80441994
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:31 schreef Studiotje het volgende:

    [..]

    Hmm.. serieus?

    Maar er zitten ook nog meer vulkanen daar in de buurt? Iemand een kaartje met een overzicht?
    Ja, kijk eens in de OP.
      zondag 18 april 2010 @ 12:38:40 #267
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80442039
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:36 schreef Studiotje het volgende:

    [..]

    Damn... thats huge!
    Idd...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Katla
    pi_80442060
    Katla wordt straks actief, dikke as richting Nederland en de rest van europa.. daarna door het smeltend ijs daar dikke overstroming die Nederland bereikt. Lijkt me enig! 2012, is it true?
      zondag 18 april 2010 @ 12:40:22 #269
    175369 Studiotje
    Kleuterjuf
    pi_80442077
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:39 schreef Xenorium het volgende:
    Katla wordt straks actief, dikke as richting Nederland en de rest van europa.. daarna door het smeltend ijs daar dikke overstroming die Nederland bereikt. Lijkt me enig! 2012, is it true?
    Met al die aardbevingen de laatste tijd kan een rampje in Nederland ook niet uitblijven
    pi_80442123
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:34 schreef elcastel het volgende:
    KLM is nogsteeds aan het testen zo te zien, er vliegt er nu eentje op 19000ft boven de Wadden.
    er gaan er in totaal 10 aldus de website van de KLM.
      zondag 18 april 2010 @ 12:42:12 #272
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80442127
    http://twitter.com/AshAlerts/status/12391672745
    quote:
    Joachim Hunold, CEO Air Berlin, "amazed that the results obtained from test flights did not have any influence"
    Wacht maar totdat die verwachte zwaardere aswolk over trekt.....
      zondag 18 april 2010 @ 12:45:59 #273
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80442208
    Jeutje, wat gaan de topics hard! Goedemiddag.

    Hmm, lichte ativiteit rond de Katla geweest, maar ff in de gaten houden, zo lang het geen clusters zijn is het goed.
    be nice or go away
    pi_80442311
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:42 schreef Roel_Jewel het volgende:
    http://twitter.com/AshAlerts/status/12391672745
    [..]

    Wacht maar totdat die verwachte zwaardere aswolk over trekt.....
    tja, ik snap best dat ze willen vliegen en zo..
      zondag 18 april 2010 @ 12:52:27 #275
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80442385
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:42 schreef indahnesia.com het volgende:
    er gaan er in totaal 10 aldus de website van de KLM.
    Ja er beweegt duidelijk meer.
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
    pi_80442442
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:45 schreef kahaarin het volgende:
    Jeutje, wat gaan de topics hard! Goedemiddag.

    Hmm, lichte ativiteit rond de Katla geweest, maar ff in de gaten houden, zo lang het geen clusters zijn is het goed.
    wel bijblijven he..
    pi_80442451
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:52 schreef elcastel het volgende:

    [..]

    Ja er beweegt duidelijk meer.
    maar alleen test-vluchten.
      zondag 18 april 2010 @ 12:55:27 #278
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80442480
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:54 schreef indahnesia.com het volgende:
    maar alleen test-vluchten.
    Klopt, (bijna) alles vliegt over de Wadden en de kustlijn.
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
      zondag 18 april 2010 @ 12:56:55 #279
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80442519
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:54 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    wel bijblijven he..
    Sorry hoor, mooi weer en zulks, en zomaar een streeploze blauwe lucht, ongekend!

    Ik zal alles even bijlezen.
    be nice or go away
    pi_80442571
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:56 schreef kahaarin het volgende:

    [..]

    Sorry hoor, mooi weer en zulks, en zomaar een streeploze blauwe lucht, ongekend!

    Ik zal alles even bijlezen.
    Ja, hier is het ook mooi weer, maar dat wil nog niet zeggen dat ik achter dit nieuws aanhobbel
      zondag 18 april 2010 @ 13:01:46 #281
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80442615
    In Ijsland lijkt het ook een beetje op te klaren.

    Heli van huisgenoot naar Noordzee staat op hold.
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zondag 18 april 2010 @ 13:01:48 #282
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80442618
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:59 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Ja, hier is het ook mooi weer, maar dat wil nog niet zeggen dat ik achter dit nieuws aanhobbel
    Ik woon niet alleen he...
    be nice or go away
      zondag 18 april 2010 @ 13:03:35 #283
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80442660
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:56 schreef kahaarin het volgende:

    [..]

    Ik zal alles even bijlezen.
    Braaf.
      zondag 18 april 2010 @ 13:04:50 #284
    39510 R2cksson
    KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
    pi_80442685
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:01 schreef ondeugend het volgende:
    In Ijsland lijkt het ook een beetje op te klaren.

    Heli van huisgenoot naar Noordzee staat op hold.
    Ik vraag me altijd af of de mensen die "Ijsland" schrijven ook basisonderwijs hebben gehad.
    Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
    "I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
      zondag 18 april 2010 @ 13:06:50 #285
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80442738
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:04 schreef R2cksson het volgende:

    [..]

    Ik vraag me altijd af of de mensen die "Ijsland" schrijven ook basisonderwijs hebben gehad.
    Och arme, ben je nu van slag?
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zondag 18 april 2010 @ 13:08:04 #286
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80442773
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:04 schreef R2cksson het volgende:

    [..]

    Ik vraag me altijd af of de mensen die "Ijsland" schrijven ook basisonderwijs hebben gehad.
    .
    pi_80442785
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:01 schreef kahaarin het volgende:

    [..]

    Ik woon niet alleen he...
    Goed punt.. eeh.. nee, geen goed punt. ik ook niet namelijk. Maar lees ze!
      zondag 18 april 2010 @ 13:08:39 #288
    39510 R2cksson
    KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
    pi_80442790
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:06 schreef ondeugend het volgende:

    [..]

    Och arme, ben je nu van slag?
    Ik niet, ik vroeg me dat alleen af. Mij hebben ze namelijk wel verteld hoe de regels functioneren. Kun jij ook niks aan doen natuurlijk.

    TVP.
    Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
    "I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
      zondag 18 april 2010 @ 13:12:38 #289
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80442924
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:08 schreef R2cksson het volgende:

    [..]

    Ik niet, ik vroeg me dat alleen af. Mij hebben ze namelijk wel verteld hoe de regels functioneren. Kun jij ook niks aan doen natuurlijk.

    TVP.
    Ga knikkeren ofzo ipv de miereNneuken over Ij of IJ.
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zondag 18 april 2010 @ 13:13:18 #290
    15221 Falco
    Afleidingsmanoeuvre
    pi_80442948
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 12:30 schreef frame-saw het volgende:

    [..]

    Nouja ik zie niet echt as zeg maar, de lucht is gewoon niet zo blauw als bijv. gister.
    Valt mij ook op.
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
    pi_80442951
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:04 schreef R2cksson het volgende:

    [..]

    Ik vraag me altijd af of de mensen die "Ijsland" schrijven ook basisonderwijs hebben gehad.
    [offtopic]
    Met schrijven gaat het goed, maar met typen is het bij mij een gewoonte om na de eerste hoofdletter de [shift] los te laten.

    En toen ik op de basisschool zat had ik nog geen computer, pas eind groep 8 heb ik typles gehad, op een typmachine.
    [/offtopic]
    Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
      zondag 18 april 2010 @ 13:14:23 #292
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80442984
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:08 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Goed punt.. eeh.. nee, geen goed punt. ik ook niet namelijk. Maar lees ze!
    Lol, thnx, hebben jullie dit al gezien?
    quote:
    The Icelandic Food and Veterinary Authority released an announcement this morning, asking that all horse owners who keep their herds outside be on the alert due to ash fall. Where there is significant ash fall all horses must be sheltered indoors.
    Ik zie die IJslandse paarden al staan, tot aan hun buik in de as.....

    Of deze.... :
    quote:
    One of the most terrible consequences of an eruption like this is the effect on animals. Most domestic animals are still in house, but the birds have no shelter. They fly into the dark cloud, flap their wings like they have lost their bearings and then fall down and die. Our reporters saw a flock of geese fly straight into the deadly ash. Farmers have told of the desparate sound coming from the birds battling death. This is the season when birds are migrating back to Iceland.
    be nice or go away
    pi_80443079
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:14 schreef kahaarin het volgende:

    [..]

    Lol, thnx, hebben jullie dit al gezien?
    [..]

    Ik zie die IJslandse paarden al staan, tot aan hun buik in de as.....
    whehe....
    pi_80443187
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:04 schreef R2cksson het volgende:

    [..]

    Ik vraag me altijd af of de mensen die "Ijsland" schrijven ook basisonderwijs hebben gehad.
    In het Vlaams is het ook Ijsland. Alleen wij Nederlanders moeten weer gek doen met twee hoofdletters.
      zondag 18 april 2010 @ 13:23:34 #295
    12646 Oom_Agent
     Heee.......stop es ff......!!
    pi_80443249
    aswolk vanmorgen om 08:45 uur



    en nu:



    Het lijkt helderder maar de wolk is niet minder geworden. De zon staat er nu recht op, daardoor is hij minder zichtbaar.

    Er is veel meer as in de lucht dan gisteren. De lucht is ook niet zo helder donkerblauw zoals gisteren.
    Wat zijn we aan het doen ???
      zondag 18 april 2010 @ 13:26:02 #296
    39510 R2cksson
    KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
    pi_80443332
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:21 schreef Light het volgende:

    [..]

    In het Vlaams is het ook Ijsland. Alleen wij Nederlanders moeten weer gek doen met twee hoofdletters.
    Vlaanderen is gebonden aan dezelfde regels als Nederland. Dat ze wat vaker ervan willen afwijken maakt het nog niet de standaard. De standaard blijft gewoon IJ.

    Maar voor deze discussie zijn we niet hier.
    Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
    "I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
      zondag 18 april 2010 @ 13:26:38 #297
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80443355
    quote:
    Op zondag 18 april 2010 13:21 schreef Light het volgende:

    [..]

    In het Vlaams is het ook Ijsland. Alleen wij Nederlanders moeten weer gek doen met twee hoofdletters.
    Hoe kom je daarbij? (Zou kunnen hoor, ben niet zo thuis in het Vlaams) Ik neem aan dat het Vlaams ook gewoon de klinkers: A O E U I en IJ heeft?

    De IJ is in principe 1 letter, ik laat ook vaak automatisch de [shift] los als ik de I heb getikt maar eigenlijk is het natuurlijk niet goed. Maar om nu te gaan suggereren dat dit een grammaticale fout is gaat een beetje ver, als mensen dit fout doen terwijl ze het met de hand opschrijven is het onkunde, anders gewoon een tikfoutje.
    be nice or go away
    pi_80443483
    Nou, ik ga even een IJ-Itje bakken, in de hoop dat deze onzin-discussie afgelopen is dadelijk.
      zondag 18 april 2010 @ 13:32:53 #299
    112639 djayzz
    Ideas are bulletproof
    pi_80443540
    Gaat hard hier, net zoals bij die vulkaan!
    Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
      Redactie Frontpage zondag 18 april 2010 @ 13:34:32 #300
    145738 superworm
    is erbij
    pi_80443588
    Crosspost uit het NWS topic:

    Gisteravond opnieuw foto's wezen maken op de Soestduinen. Grijsrode gloed is om de hele horizon heen te zien en wordt met het ondergaan van de zon steeds opvallender. Behalve die 'rode band', was de lucht gedurende de hele ondergang (was er 19:00-20:45) prachtig blauw.

















    Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
    op FOK!
    op Facebook
    op de website
    pi_80443590
    Vol!
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')