abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_80427649
registreer om deze reclame te verbergen


Volg de aswolk op radar
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx

Huidige asverspreiding boven EuropaRecent nieuws
Europa kan er nog wel een aantal dagen last van hebben.
quote:
Ash Plume Aviation Crisis May Get Relief Thursday

The jet stream will continue to slam the ash plume into Europe through Wednesday, according to AccuWeather.com meteorologists, but relief for the aviation crisis could come Thursday.

The jet stream winds, which extend from 10,000 feet up to 40,000 feet, show no signs of change through Wednesday. Any ash plume that is released from the Eyjafjall volcano in Iceland will continue to threaten northern Europe and the British Isles.

The ash will come in a direct shot from Iceland right into northern Europe at all levels of the jet stream, according AccuWeather.com Senior Meteorologist Henry Margusity.

"It's like a spray can of ash coming from Iceland," Margusity said. "The ash comes out of the volcano nozzle and spreads out into the atmosphere just like a spray can works."

However, according to AccuWeather.com Meteorologist Rob Miller, a big change in the jet stream pattern will occur Thursday as a storm develops in the central Atlantic Ocean.
UK blijft dicht tot 18:00 aldus bericht van eventjes geleden. Situatie verslechterd ook volgens verwachting.
quote:
N ACCORDANCE WITH ICAO VOLCANIC ASH CONTINGENCY PLAN, NO
IFR CLEARANCE WILL BE ISSUED FOR PENETRATION OF THE FORECAST
CONTAMINATED AREA WI UK AIRSPACE.
.
LONDON FIR/UIR REMAINS ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
FIR/UIR IS NOW ALSO ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
DOMESTIC FLIGHTS MAY BE AVAILABLE SUBJECT TO INDIVIDUAL
COORDINATION WITH UK FMP. CAUTION CURRENT FORECASTS SHOWS
THAT THE SITUATION IS WORSENING THROUGH THE DAY.

.
FMD BRUSSELS ON BEHALF OF LONDON FMP
quote:
SCHIPHOL - DEN HAAG - Het Nederlandse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 14.00 uur gesloten. Dat meldde de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het Nederlandse luchtruim is nog niet veilig voor de luchtvaart, omdat de vulkanische as uit IJsland door de huidige weersomstandigheden voorlopig boven het Europese vasteland blijft.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, Luchtverkeersleiding Nederland en het KNMI beslisten gezamenlijk het luchtruim tot nader order gesloten te houden.

Het Nederlands luchtruim is al sinds donderdagmiddag 18.00 gesloten. Vliegen door een aswolk is onder meer gevaarlijk omdat de motoren van een toestel kunnen uitvallen.

Gestrande reizigers

De tweede nacht sinds de sluiting van het luchtruim door de vulkaanuitbarsting is op Schiphol rustig verlopen. Ongeveer 1500 gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op veldbedden op de luchthaven, liet een woordvoerster zaterdagochtend weten.

Schiphol bekijkt momenteel, afhankelijk van wanneer het vliegverkeer wordt hervat, hoe lang het nog wenselijk is mensen achter de douane te laten verblijven.

Europese vluchten

Op de luchthaven bevinden zich zaterdagochtend behoorlijk wat mensen die informeren wanneer ze kunnen vliegen of al wachtend de tijd doorbrengen. Het luchtvaartpersoneel is volop aanwezig om ze te woord te staan. Overal verspreid liggen mensen te slapen.

De Europese vluchten met bestemming Amsterdam met aankomsttijden tot 12.00 uur zullen vertraagd zijn. Alle vluchten vanuit Noord-Amerika van zaterdagochtend zijn geannuleerd.

Intercontinentale vluchten

Over het al dan niet vertrekken van intercontinentale vluchten met bestemming Amsterdam, wordt op z'n laatst vier uur voor de lokale vertrektijd een besluit genomen en dat wordt gepubliceerd op de website.

KLM verzoekt passagiers wiens vlucht niet doorgaat, om niet naar de luchthaven te komen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) maakte eerder bekend dat het Nederlandse luchtruim minimaal tot zaterdagochtend 06.00 uur dicht blijft.

Tweede nacht

Het is de tweede nacht sinds het luchtruim boven veel Europese landen werd gesloten vanwege de aswolk die de vulkaanuitbarsting in IJsland heeft veroorzaakt.

Schiphol heeft de veldbedden voor de reizigers weer in gereedheid gebracht. De horecazaken doen er alles aan om de gedupeerden te voorzien van eten en drinken.

In de nacht van donderdag op vrijdag brachten ongeveer tweeduizend mensen er de nacht door. De hotels in de omgeving van de luchthaven zitten vrijwel allemaal vol.

Luchtruim

Het Nederlands luchtruim blijft minstens tot zaterdagochtend 06.00 uur gesloten in verband met de aswolk die boven het land hangt van de vulkaanuitbarsting in IJsland.

Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat laten weten na overleg vrijdag met de Militaire Luchtvaart Autoriteit, KNMI en de Luchtverkeersleiding Nederland.

België

Het luchtruim boven België blijft in ieder geval tot zaterdagavond 20.00 uur gesloten. Het vliegverbod is met tien uur verlengd.

Dat heeft een woordvoerder van de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe bekendgemaakt.

De aswolk hangt nog boven een gebied van Engeland tot Wit-Rusland, aldus de zegsman. Bijkomend probleem is dat er weinig wind is en geen regen. Toch is er ook positief nieuws: de as die de vulkaan nu uitstoot waait naar het noorden en trekt niet richting België.

Engeland

Het Britse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdagavond 19.00 uur (Britse tijd) gesloten. De vliegbeperkingen in Schotland zijn opnieuw ingevoerd. De toestand in Groot-Brittannië zal in de loop van de dag verslechteren, aldus de Britse luchtvaartautoriteiten.

Luchtvaartmaatschappij British Airways liet vrijdagavond weten dat ze al haar vluchten van en naar Londen voor zaterdag heeft geschrapt.

Duitsland

Het Duitse luchtruim blijft nog zeker dicht tot zaterdagmiddag 14.00 uur. Dat heeft een woordvoerster van de Duitse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat laten weten.

Ook Het luchtruim boven het noorden van Italië zal zaterdag ten minste acht uur lang worden gesloten.

Het vliegverbod gaat om 04.00 uur 's ochtends in en loopt af om 12.00 uur s' middags. Dat hebben de Italiaanse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Frankrijk

Hetzelfde geldt voor het luchtruim in het noorden van Frankrijk. Het vliegverbod, onder meer op de luchthavens bij Parijs, geldt in ieder geval tot 12.00 uur 's middags. Dat hebben de Franse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Ryaniar

De Ierse prijsvechter Ryanair voert tot maandag 13.00 uur geen vluchten uit van en naar een groot aantal Europese bestemmingen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland en het noorden van Duitsland. Dat liet de maatschappij vrijdag weten.

Ryanair neemt het besluit op basis van ''de huidige weersvoorspelling en de voortdurende uitstoot van vulkanisch as in de atmosfeer boven IJsland''.

Passagiers die al een ticket hadden, kunnen omboeken of hun geld terugkrijgen. Ryanair zegt nu het zekere voor het onzekere te nemen en hoopt op deze manier te voorkomen dat passagiers omboeken voor komend weekeinde en dan alsnog teleurgesteld worden.

Het Duitse Lufthansa, de grootste Europese luchtvaartmaatschappij, heeft alle vluchten van en naar Duitse luchthavens tot zaterdag 12.00 uur opgeschort.

NS Hispeed

NS Hispeed zet zaterdag wegens de problemen in de luchtvaart vijf extra lange Thalyssen in van en naar Brussel-Parijs.

De treinen zijn dubbel zo lang en kunnen achthonderd in plaats van vierhonderd passagiers vervoeren. In totaal rijdt de Thalys zaterdag acht keer, aldus een woordvoerster van NS.

Ook worden drie extra Eurostar-treinen (Londen-Brussel) ingezet. Dit is interessant voor Nederlandse vliegtuigpassagiers die in Engeland zijn gestrand.

Touroperators

Touroperators proberen gestrande reizigers verder te vervoeren per bus. Dat heeft vervoersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vrijdag gemeld.

''Sommige touroperators bieden zowel vlieg- als busreizen aan'', stelde een woordvoerder. ''Voor hen is het redelijk eenvoudig om de tickets om te boeken.''

Het gaat dan vooral om vluchten binnen de Benelux en West-Europa. Hoeveel mensen op deze manier weg kunnen van Schiphol, kon hij nog niet zeggen.

Vrijdagavond bivakkeerden nog tussen de duizend en vijftienhonderd gestrande reizigers op Schiphol.

Zuid-Europa

De KNV kon vrijdagavond nog niet bevestigen dat er ook touringscars zijn ingeschakeld om naar Zuid-Europa te rijden om daar gestrande groepen toeristen en scholieren op te halen.

''Ik denk dat reisorganisaties nog even de ontwikkelingen rond het luchtruim afwachten'', zei de zegsman.

Hij acht de kans echter wel groot dat de komende dagen reizigers met de bus worden opgehaald. ''Zeker als de aswolk naar het zuiden drijft, zodat de luchthavens in Italië of Spanje langer dicht moeten blijven.''
Vorige deeltjes in deze reeks
 • Evacuaties na uitbarsting IJslandse vulkaan onder gletsjer
 • Aswolk richting NL na uitbarsting vulkaan op IJsland #2
 • Aswolk richting NL, Katla is kalm #3
 • Aswolk richting NL, Katla is kalm #4
 • Nog steeds as en geen vliegverkeer #5
 • Nog steeds as en geen vliegverkeer #6

  Fotocollecties
 • http://www.flickr.com/pho(...)es/72157623855495574
 • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
 • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
 • http://www.boston.com/big(...)ruptive_volcano.html

  Aardbevingsoverzicht IJsland
 • http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar
 • http://hraun.vedur.is/ja/oroi/allarsort.html

  Externe links
 • http://www.schiphol.nl/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Eyjafjallaj%C3%B6kull
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Katla
 • http://www.flightradar24.com/

  Frontpage FOK
 • Luchtruim zeker tot zaterdag 14.00 dicht
 • Premier Faeröer pakt boot naar huis
 • [Upd] Luchtruim NL vanaf 19.00u dicht
 • As blijft vluchtverkeer nog hele dag verstoren

  Verwante DE-links
 • [Vulkanen] The ring of fire #4: Veel aktiviteit!
 • Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

  OP staat hier

  [ Bericht 96% gewijzigd door Frutsel op 17-04-2010 20:34:35 ]
 • pi_80427656
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:03 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

  [..]

  Hij wilt doorklimmen naar FL410 (ruim 12km).
  Uuuhhh, bedoel je niet FL140
  Blijkbaar niet, zit ie al boven Waarom doet m'n stream het niet hier
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:07:18 #4
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427721
  registreer om deze reclame te verbergen
  zet bij "layers" ff die aswolk uit
  dan krijg je een mooier plaatje
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427737
  Is deze al langs gekomen?
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Eyjafjallaj%C3%B6kull_volcanic_ash_18_April_2010.png

  -edit-

  met backup voordat wiki er een rm -rf op doet
  http://i41.tinypic.com/345nfdh.jpg
  pi_80427740
  registreer om deze reclame te verbergen
  Waarom krijg ik een 404 error op die site?
  Dus.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:08:36 #8
  137556 L.no
  Midlife crisis
  pi_80427748
  "Give me some chocolate or I will cut you" -Becky
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:09:37 #9
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427772
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:10:21 #10
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427787
  gaat ie nou heel groot "LUL" schrijven???
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427789
  De webpagina kan niet worden weergegeven.
  Dus.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:11:03 #12
  6941 APK
  Factual, I think.
  pi_80427810
  Spannend.
  Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:11:11 #13
  156145 Lucifer_Doosje
  Licht ontvlambaar
  pi_80427812
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:10 schreef Silven het volgende:
  De webpagina kan niet worden weergegeven.
  Gewoon een paar keer F5'en
  Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
  lucifer FTW!!!!
  pi_80427834
  Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:12:45 #15
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427852
  op http://casper.frontier.nl/eham/ is hij nu ook te volgen
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427866
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef mickeyD het volgende:
  op http://casper.frontier.nl/eham/ is hij nu ook te volgen
  Met een kwartier vertraging dus
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:13:34 #17
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427879
  reken maar dat die piloot zich wel vermaakt hoor, zo een beetje rondjes trekken :p
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427884
  Op "casper" gaat hij momenteel ook.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:13:54 #19
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427892
  ja, met een kwartier vertraging idd
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427896
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
  Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
  Een 737(-800) is een van de meest voorkomende straalvliegtuigen, dus ook daarmee testen lijkt me logisch...
  pi_80427904
  Maar weer volgen.........
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:14:34 #22
  6941 APK
  Factual, I think.
  pi_80427914
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
  Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
  De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
  Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  pi_80427930
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef APK het volgende:

  [..]

  De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
  738 is de afkorting van 737-800
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:15:23 #24
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427940
  hij vliegt op 11km hoogte nu
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:15:48 #25
  6941 APK
  Factual, I think.
  pi_80427954
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef Piles het volgende:

  [..]

  738 is de afkorting van 737-800
  Ah, okay.
  Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  pi_80427972
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef APK het volgende:

  [..]

  De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
  Een 738 = 737-800. Dat doen ze om het type vliegtuig in een kleine tabel o.i.d. weer te geven. Zelfde verhaal met 744 (= 747-400).
  pi_80427974
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef mickeyD het volgende:
  hij vliegt op 11km hoogte nu
  Ze gingen toch op lagere hoogte testen?
  pi_80427981
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef Saekerhett het volgende:

  [..]

  Een 737(-800) is een van de meest voorkomende straalvliegtuigen, dus ook daarmee testen lijkt me logisch...
  Dat boeit geen enkele flikker. Het gaat er meer om hoever de motoren glazuren en hoeveel as er in de filters terecht komt.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:17:58 #29
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428012
  nu op 12km, das niet echt laag nee
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:18:00 #30
  11839 DemonRage
  [ Eindhoven ]
  pi_80428015
  Zonsondergang tijd.

  Eens kijken of er deze keer een beetje rood bij zit.
  pi_80428019
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef mickeyD het volgende:
  hij vliegt op 11km hoogte nu
  Life is Music
  pi_80428020
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

  [..]

  Ze gingen toch op lagere hoogte testen?
  Voor een reguliere vlucht was dat het plan denk ik, maar dit is echt een testvlucht om een dwarsdoorsnede van de lucht te krijgen. Ofzo
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:18:49 #33
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428035
  Altitude : 12344 m - 40499 ft
  Ground Speed : 796 km/h - 495 mph - 430 knots
  Vertical Speed : 429 m/min - 1407 ft/min (CLIMB)
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:20:03 #34
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428080
  ah, hoger dan dit gaat ie niet, hij is op hoogte
  Altitude : 12496 m - 40997 ft
  Ground Speed : 798 km/h - 496 mph - 431 knots
  Vertical Speed : -20 m/min - -66 ft/min (DESCENT
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428154
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:18 schreef Piles het volgende:

  [..]

  Voor een reguliere vlucht was dat het plan denk ik, maar dit is echt een testvlucht om een dwarsdoorsnede van de lucht te krijgen. Ofzo
  Klinkt wel logisch
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:24:08 #36
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428219
  ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
  of met t raam open vliegen?
  t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428250
  Oke.. ik zie een blauwe lucht als ik recht naar boven kijk.. maar voor de rest is het bijzonder stoffig.. vulkaanas?
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:25:35 #38
  156145 Lucifer_Doosje
  Licht ontvlambaar
  pi_80428257
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:24 schreef mickeyD het volgende:
  ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
  of met t raam open vliegen?
  t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
  Wat ze na de landing gaan doen, is de motoren nakijken om te zien of er (en zo ja hoeveel) asdeeltjes daarin achter zijn gebleven.
  Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
  lucifer FTW!!!!
  pi_80428271
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:24 schreef mickeyD het volgende:
  ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
  of met t raam open vliegen?
  t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
  Ze checken de motoren en filters als hij aan de grond staat.
  pi_80428272
  Ik zie een nike logo bij Den Helder
  pi_80428286
  Iemand een link naar vulkaan webcams trouwens?
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:27:06 #42
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428300
  Laten we een checken of de draaicirkel klopt met de gegevens Arend- Jan. Extra rondje van de zaak.
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:27:26 #43
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428309
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:26 schreef IHVK het volgende:
  Iemand een link naar vulkaan webcams trouwens?
  http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
  pi_80428315
  in Enschede kleurt de lucht rood..
  pi_80428385
  tvp
  pi_80428393
  quote:
  die laadt de hele tijd alleen maar
  pi_80428404
  wiju wonen dicht bij 6 tienh0ven lekker z\o laten heerlijk als ze willen vliegen dan maar boven soestdijk zijn toch nooit thuis daar
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:33:03 #48
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428476
  oeps.. hij's van de radar verdwenen!
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428484
  Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

  Of zeg ik nu iets heel doms?
  pi_80428490
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef mickeyD het volgende:
  oeps.. hij's van de radar verdwenen!
  Zou hij dan misschien buiten het bereik van de radar zijn?
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:33:35 #51
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428491
  Eeehh mijn vliegtuig is van de kaart en hij was vlakbij.
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
  pi_80428492
  waar vliegt dat ding, of issie al ergens geland?
  Dus.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:33:52 #53
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428497
  ff uit het raam kijken
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
  pi_80428509
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef conleche het volgende:
  Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

  Of zeg ik nu iets heel doms?
  's Nachts kan dat sowieso niet, want vulkanische as wordt niet gedetecteerd op de radar.
  pi_80428538
  OP aangepast. Altijd jammer als mensen zo gaan doen
  Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  pi_80428539
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef ondeugend het volgende:
  Eeehh mijn vliegtuig is van de kaart en hij was vlakbij.
  Ik zie 'm nog gewoon hoor
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:35:23 #57
  290504 Bert_de_Näölerd
  Het waait best wel hard hier.
  pi_80428541
  Hij is op 2 radars verdwenen
  pi_80428544
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:34 schreef Saekerhett het volgende:

  [..]

  's Nachts kan dat sowieso niet, want vulkanische as wordt niet gedetecteerd op de radar.
  Naja, dan blijft overdag over, da's al meer dan nu.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:35:30 #59
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428545
  ah, casper is ook plat wegens t verkeer..
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428562
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef Silven het volgende:
  waar vliegt dat ding, of issie al ergens geland?
  Zwolle ongeveer, en nee
  pi_80428569
  Blijkbaar is er in Wit-Rusland ook een toestel opgestegen.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:36:29 #62
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428576
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:35 schreef Piles het volgende:

  [..]

  Ik zie 'm nog gewoon hoor
  Hij is echt weg bij mij. Wel vliegt er nu eentje boven Polen/Rusland
  Die nu ook verdwenen is.
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
  pi_80428611
  Richting baken Lopik voor nadering naar Schiphol
  pi_80428624
  Hij is er weer.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:38:50 #65
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80428654
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef conleche het volgende:
  Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

  Of zeg ik nu iets heel doms?
  Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
  pi_80428665
  Ik heb nergens beeld op die vliegradars
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:39:23 #67
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80428674
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:37 schreef IHVK het volgende:
  Hij is er weer.
  Ik ben er weer .
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
  pi_80428682
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:38 schreef Isdatzo het volgende:

  [..]

  Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
  Plus dat niemand echt weet hoe hoog die wolk zit, en welke concentraties gevaarlijk zijn
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:39 schreef Lady-Miekie het volgende:
  Ik heb nergens beeld op die vliegradars
  Drukte / brakke antenne, want ik zie 'm op een privéradar wel
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:40:12 #69
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428693
  hier niet
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428710
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:39 schreef Isdatzo het volgende:

  [..]

  Ik ben er weer .

  Feest.
  pi_80428715
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:39 schreef Piles het volgende:

  [..]

  Plus dat niemand echt weet hoe hoog die wolk zit, en welke concentraties gevaarlijk zijn
  Dat dus.
  Lufthansa zou graag nu met lege vliegtuigen op lagere hoogte willen vliegen om toestellen te verplaatsen.

  Denk dat 't weinig zin heeft om alle toestellen lager te laten vliegen, omdat die aswolk ook 'beweegt'...
  pi_80428734
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:38 schreef Isdatzo het volgende:

  [..]

  Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
  Maar die wolk is net voorbij Engeland al weg momenteel, of ben ik nu nou gek. Dan kan je daarna toch gaan stijgen? Dan ben je maar een paar 100 km laag.

  Edit: oké. Ik dacht dat die grote concentratie boven de 5km zat.
  pi_80428736
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:38 schreef Isdatzo het volgende:

  [..]

  Omdat lager vliegen veel meer brandstof kost. Als je naar amerika wil vliegen zou je halverwege neerstorten omdat 't op is.
  Maar er vliegen ook geen toestellen naar Griekenland, Turkije en Egypte bijvoorbeeld.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:42:13 #75
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428749
  en weer beeld :p
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428767
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:41 schreef conleche het volgende:

  [..]

  Maar die wolk is net voorbij Engeland al weg momenteel, of ben ik nu nou gek. Dan kan je daarna toch gaan stijgen? Dan ben je maar een paar 100 km laag.
  Het punt is dat heel lastig te voorspellen is hoe die wolk zich gaat gedragen, het as kan bijvoorbeeld ergens veel lager zitten dan ergens anders.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:43:43 #77
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428796
  daling dik ingezet, van 12 km naar 3km in een minuut of 10

  Altitude : 2956 m - 9698 ft
  Ground Speed : 562 km/h - 349 mph - 303 knots
  Vertical Speed : -273 m/min - -896 ft/min (DESCENT)
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:44:34 #78
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80428814
  Mooi satellietbeeld van vanmiddag:

  http://mrrs-ma.eo.esa.int(...)991C4_image_0260.jpg

  Maar linkje van gemaakt, is 5.5 mb .
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
  pi_80428821
  Nog een klein stukje, en dan direct terug naar nadering voor de Kaagbaan
  pi_80428873
  Op die Radar-virtuel zie ik nu een vliegtuig van Transavia wat onderweg zou zijn van Hurghada, Egypte naar Amsterdam.

  Het vliegt nu ten zuiden van Italië
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:48:26 #81
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428918
  nog iets lager en hij kan aansluiten op de A4
  met 478km/u op 800 meter hoogte
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428932
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:46 schreef RealZeus het volgende:
  Op die Radar-virtuel zie ik nu een vliegtuig van Transavia wat onderweg zou zijn van Hurghada, Egypte naar Amsterdam.

  Het vliegt nu ten zuiden van Italië
  Die route-informatie klopt niet meer, maar geen idee wat ie dan heen gaat
  pi_80428941
  En in Spanje vliegt er ook één van Transavia, komende vanaf Santa Cruz de la Palma, alleen gaat die zo te zien weer terug naar Santa Cruz
  pi_80428974
  Wat zijn die groene puntjes in Breda bij radarvirtuel?
  Dus.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:51:05 #85
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428983
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:50 schreef Silven het volgende:
  Wat zijn die groene puntjes in Breda bi radarvirtuel?
  Ik vroeg me hetzelfde af
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:51:08 #86
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428985
  das wel stoer, op de gok vertrekken vanuit egypte..
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80429004
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:50 schreef Silven het volgende:
  Wat zijn die groene puntjes in Breda bi radarvirtuel?
  Geheime operatie van Ajax om het speelveld van NAC onklaar te maken.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:52:35 #88
  100341 MarMar
  Een excuus is geen reden!
  pi_80429021
  Ik las iets over vluchten naar Spanje die normaal naar Schiphol zouden gaan zodat mensen over land verder kunnen reizen.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:53:03 #89
  156145 Lucifer_Doosje
  Licht ontvlambaar
  pi_80429033
  Kan natuurlijk ook zijn dat die Transavia vlucht gestrande passagiers uit Hurghada naar bijvoorbeeld Nice of Toulouse overvliegt, zodat ze vandaar met de trein/bus naar NL kunnen door reizen.

  Edit: zoals ook al boven mij staat dus
  Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
  lucifer FTW!!!!
    Forum Admin zaterdag 17 april 2010 @ 20:53:50 #90
  50937 crew  Anne
  Has a nice big pony.
  pi_80429051
  Van mij mag het nog wel langer duren. Lekker rustig hier zo, zonder vliegtuigjes .
  Team Jean
  pi_80429072
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:44 schreef Isdatzo het volgende:
  Mooi satellietbeeld van vanmiddag:

  http://mrrs-ma.eo.esa.int(...)991C4_image_0260.jpg

  Maar linkje van gemaakt, is 5.5 mb .
  Tweede Maasvlakte goed te zien
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:56:21 #92
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80429108
  http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/

  Webcam is er weer ... wel een heel ander beeld lijkt het.
  Andere vulkaan ?
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
  pi_80429138
  Radarvirtuel loopt bij mij precies 2 uur achter

  Is die test-kist al veilig geland?
  pi_80429160
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:57 schreef Lady-Miekie het volgende:
  Radarvirtuel loopt bij mij precies 2 uur achter
  Bij UTC moet je 2 uur optellen
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:58:43 #95
  156145 Lucifer_Doosje
  Licht ontvlambaar
  pi_80429169
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:57 schreef Lady-Miekie het volgende:
  Radarvirtuel loopt bij mij precies 2 uur achter
  Radarvirtuel werkt met UTC tijd.
  Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
  lucifer FTW!!!!
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:58:55 #96
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80429181
  hij's nu geland
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80429182
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:58 schreef Studiotje het volgende:

  [..]

  Bij UTC moet je 2 uur optellen
  Ah tuurlijk! Niet bij nagedacht Excuse me
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:59:40 #98
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80429203
  ik zie meer transavia's vanuit egypte bij italie
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80429226
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:59 schreef mickeyD het volgende:
  ik zie meer transavia's vanuit egypte bij italie
  Zijn er op het moment 3 (bij filter "arrival airport code" op AMS zetten, en je ziet alles)
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:02:33 #100
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80429270
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:56 schreef ondeugend het volgende:
  http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/

  Webcam is er weer ... wel een heel ander beeld lijkt het.
  Andere vulkaan ?
  Nope, is vanuit Hvolsvelli
  http://tinyurl.com/y72vdav
  pi_80429325
  United Airlines heeft ook een vlucht richting Schiphol volgens RadarVirtuel:
  quote:
  Flight Number : UAL946
  Company : United Airlines
  ICAO Hex Code : AA6E81
  Reg Code : N771UA
  Model : Boeing - B772
  Departure : LAX - Los Angeles, International - USA
  Arrival : AMS - Amsterdam, Schiphol - Netherlands
  pi_80429358
  Leuk om weer iets te zie op de radar vanavond

  Het begint toch op te vallen hier in Amsterdam Slotervaart. Geen vliegtuigen, en door werkzaamheden ook al geen treinen hier langs het huis.
  Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:
  GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
  :P
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:06:15 #103
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80429383
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:02 schreef Roel_Jewel het volgende:

  [..]

  Nope, is vanuit Hvolsvelli
  http://tinyurl.com/y72vdav
  Dank ik zag het inderdaad.:)
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:06:43 #104
  45206 Pietverdriet
  Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  pi_80429400
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:44 schreef Isdatzo het volgende:
  Mooi satellietbeeld van vanmiddag:

  http://mrrs-ma.eo.esa.int(...)991C4_image_0260.jpg

  Maar linkje van gemaakt, is 5.5 mb .
  Mooie foto maar lastig te duiden, geen idee wat sediment in het water is, en wat smerigheid in de lucht is.
  In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  pi_80429406
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:00 schreef TheKC het volgende:

  [..]

  Zijn er op het moment 3 (bij filter "arrival airport code" op AMS zetten, en je ziet alles)
  In de VS vliegt nog een vierde, onderweg van LA naar AMS.

  Edit: maar aan de hoogte te zien gaat hij landen.
  pi_80429444
  Die route informatie klopt niet, er komt nu echt geen vliegtuig naar Schiphol. Het luchtruim is namelijk dicht
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:08:53 #107
  156145 Lucifer_Doosje
  Licht ontvlambaar
  pi_80429445
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:04 schreef TheKC het volgende:
  United Airlines heeft ook een vlucht richting Schiphol volgens RadarVirtuel:
  [..]
  De UA946 vliegt LA - Washington - Amsterdam. Wat je nu ziet op Radarvirtuel is de vlucht die vanuit LA binnenkomt op Washington. De vlucht naar AMS gaat echter niet door.
  Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
  lucifer FTW!!!!
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:09:36 #108
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80429458
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:

  [..]

  Mooie foto maar lastig te duiden, geen idee wat sediment in het water is, en wat smerigheid in de lucht is.
  Is wel te zien hoor . Het groengelige is troep in 't water en het grauwe is troep in de lucht. De normale wolken zijn wit. En je ziet bijvoorbeeld een mooie pluk as boven zuid-belgie/noord-frankrijk en boven engeland liggen.
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:09:38 #109
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80429460
  4, ook een vlucht vanuit los angeles->Amsterdam die geland is in washington nu
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80429477
  En dat vliegtuig wat in Spanje was gaat zo te zien weer terug naar de Canarische Eilanden.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:14:01 #111
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80429565
  quote:
  Amsterdam Airport Schiphol: latest update 17april 21:00 hours

  All flights into and out of Amsterdam Airport Schiphol are cancelled until Sunday 18 April 11.00AM (Amsterdam time).

  All Intercontinental flights scheduled to arrive into Amsterdam Airport Schiphol on Sunday April 18th after 11.00AM (Amsterdam time), will be decided latest 4 hours prior to departure time locally.

  Please do not go to the airport if your flight is cancelled. As additional information becomes available, we will update this page. We are making every possible effort to assist all affected passengers to continue their journey.
  quote:
  Test flight

  Saturday KLM has got authorisation of the Inspectie voor Verkeer en Waterstaat to make a test flight in Dutch airspace. If the quality of the atmosphere is satisfactory to fly safe, KLM hopes to get passengers to their destination as soon as possible. This was announced this afternoon by president and CEO of KLM, Peter Hartman at a press conference. The test flight will be carried out at the beginning of the evening. Results are expected later in the evening. Peter Hartman will be on board as an observer.
  http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:14:55 #112
  100341 MarMar
  Een excuus is geen reden!
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:14:59 #113
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80429590
  http://www.flickr.com/pho(...)574#photo_4502596738

  Deze was nog niet voorbij gekomen dacht ik? Mooie plaatjes.
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:27:20 #114
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80429876
  LIDAR-opname (klik) van gister 14 tot 15 uur:  Het zijn allemaal achter elkaar geplaatste dwarsdoorsnedes van de lucht op een bepaald tijdstip. De grijze band rond 2km hoogte is de as boven cabauw (waar het apparaat staat).
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:27:40 #115
  52493 Prowl
  IMAGE GOES HERE
  pi_80429880
  Net op de A67 toch wel wat meer vrachtwagens dan normaal, vooral geconditioneerd vervoer.

  Vooral veel Engelsen en Duitsers

  Zou dat hier mee te maken kunnen hebben?
  Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:35:28 #116
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80430088
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:14 schreef Isdatzo het volgende:
  http://www.flickr.com/pho(...)574#photo_4502596738

  Deze was nog niet voorbij gekomen dacht ik? Mooie plaatjes.
  .
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:35:51 #118
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80430099
  en transavia nummer 4 in de lucht, ook vanaf de canarische eilanden naar amsterdam
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:36:33 #119
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80430119
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:08 schreef Piles het volgende:
  Die route informatie klopt niet, er komt nu echt geen vliegtuig naar Schiphol. Het luchtruim is namelijk dicht
  Zal 'gewoon' de originele vluchtinfo zijn, gok ik.
  pi_80430167
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:36 schreef Roel_Jewel het volgende:

  [..]

  Zal 'gewoon' de originele vluchtinfo zijn, gok ik.
  Niemand schijnt dat te begrijpen hier
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:40:14 #122
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80430225
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:38 schreef Piles het volgende:

  [..]

  Niemand schijnt dat te begrijpen hier
  Zou het dan echt zo moeilijk zijn ?
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:40:37 #123
  176873 marcel-o
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
  pi_80430243
  Heeft iemand nog een mirror naar dat "Canon" filmpje?
  quote:
  The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
  | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:40:41 #124
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80430246
  ja, zo te zien gaan ze rechtreeks op weg naar barcelona
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:43:13 #125
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80430318
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:40 schreef marcel-o het volgende:
  Heeft iemand nog een mirror naar dat "Canon" filmpje?
  [..]

  Zat net ook al te kijken ja . Dat ze 'm toch op youtube gooien...

  Al gevonden:

  pi_80430408
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:35 schreef mickeyD het volgende:
  en transavia nummer 4 in de lucht, ook vanaf de canarische eilanden naar amsterdam
  Die TRA718 doet wel raar. Het ding was net in Spanje, ging toen richting de Canarische Eilanden en gaat nu weer richting Spanje.
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:46:55 #127
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80430417
  Vergeet het vliegen voorlopig maar....  http://www.eurad.uni-koeln.de/
  University of Cologne: New, much bigger cloud, on its way to Europe:
  pi_80430476
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:46 schreef Roel_Jewel het volgende:
  Vergeet het vliegen voorlopig maar....

  [ afbeelding ]

  http://www.eurad.uni-koeln.de/
  University of Cologne: New, much bigger cloud, on its way to Europe:
  Drama! Holland - Amerika lijn weer instellen in Rotterdam
    zaterdag 17 april 2010 @ 21:53:57 #129
  176873 marcel-o
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
  pi_80430618
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

  [..]

  Zat net ook al te kijken ja . Dat ze 'm toch op youtube gooien...

  Al gevonden:

  THX
  helaas niet de HQ .
  | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  pi_80430700
  extra nieuwsuitzending RTL ivm 2 nederlandse mariniers omgekomen in Uruzgan


  ik dacht bij de tune extra uitzending ff: WTF Katla..
    zaterdag 17 april 2010 @ 22:20:10 #131
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80431313
  De KLM heeft vanavond een "probleemloze" testvlucht gemaakt om te kijken of vliegtuigen op lagere hoogte kunnen vliegen. Zo zouden de toestellen onder de gevaarlijke aswolk kunnen blijven, die het vliegverkeer al dagen onmogelijk maakt.

  Een Boeing 737 vertrok kort voor acht uur voor de proefvlucht boven Nederland. Het vliegtuig haalde een hoogte van dertien kilometer.

  Tijdens de vlucht werden luchtmetingen gedaan, waarvan de KLM nu de resulaten bekijkt. Filters geven aan hoeveel as er in de lucht zit.
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80431386
  quote:
  KLM wil toch vliegen
  AMSTERDAM - Een Boeing 737 van KLM stijgt rond deze tijd op voor een proefvlucht boven Nederland.De KLM wil zo snel mogelijk weer de lucht in nu steeds duidelijker wordt dat vulkaanas uit IJsland geen gevaar oplevert.

  ,,Het is genoeg geweest. Het heeft nu lang genoeg geduurd, we willen vliegen”, aldus KLM-topman Hartman. ,,Vanmorgen zijn in Duitsland enkele proefvluchten uitgevoerd tussen Munchen en Frankfurt. Er blijkt niets aan de hand”, aldus de KLM-baas.

  Volgens Hartman zeggen ook onderzoekers van NASA dat de concentratie stofdeeltjes meevalt en waarschijnlijk geen gevaar oplevert voor de luchtvaart.

  ,,Tot onze ergernis viel er niet over te praten. We smeken daarom nu bij Eurocontrol in Brussel om weer te mogen vliegen, maar tot dusver krijgen we geen toestemming”, aldus een gefrustreerde Hartman.

  Volgens de KLM-baas zal het toest direct na aankomst uitgebreid geīnspecteerd worden. ,,Wanneer er niets aan de hand is kunnen kort daarna vanuit verre bestemmingen ook toestellen met passagiers aan de reis naar Europa gaan beginnen.”

  Indien dat het geval is zullen waarschijnlijk morgen ook andere maatschappijen hun dienstregeling van en naar Schiphol weer willen opstarten.
  http://www.telegraaf.nl/b(...)vliegen__.html?p=1,1
  Telegraaf, maar toch
  pi_80431440
  Wel een goed punt, als het geen gevaar oplevert moet er gewoon gevlogen worden.
  pi_80431600
  tvp
  In public relations, spin is form of propaganda, achieved through providing an interpretation of an event or campaign to persuade public opinion in favor or against a certain organization or public figure.
  pi_80431615
  Ik zou komende dinsdag op vakantie gaan. Hoop zooooo dat het door gaat!
    zaterdag 17 april 2010 @ 22:33:04 #137
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80431675
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 22:25 schreef Arcee het volgende:
  Wel een goed punt, als het geen gevaar oplevert moet er gewoon gevlogen worden.
  Klopt. Is alleen de vraag wat gebeurt als de concentratie groter wordt. Zie voorspelling hierboven.
    zaterdag 17 april 2010 @ 22:43:32 #138
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80431988
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 22:22 schreef Piles het volgende:

  [..]

  Telegraaf, maar toch
  Suggestief artikel (Telegraaf he.... ).

  "waarschijnlijk totaal niet gevaarlijk..." "... waarschijnlijk geen gevaar" Dat is niet genoeg! En wellicht dat die concentratie van as toevallig meevalt in het gebied waar gevlogen is.
    zaterdag 17 april 2010 @ 22:45:00 #139
  100341 MarMar
  Een excuus is geen reden!
  pi_80432027
  ik zie trouwens nu net pas dat er een l mist in de TT
    zaterdag 17 april 2010 @ 22:49:49 #140
  79273 18konijn
  Rey de Copán
  pi_80432161
  "waarschijnlijk geen gevaar"... dat is in de burgerluchtvaart inderdaad een volslagen krankjorem criterium. In deze sector is het juist van het grootste belang het gevaar volstrekt te minimaliseren en dat ook door metingen te staven.
  It's not a lie, if you believe
    zaterdag 17 april 2010 @ 22:55:52 #141
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80432344
  http://nos.nl/tekst/151385-europees-luchtruim-langer-dicht.html
  quote:
  Europees luchtruim langer dicht

  Het luchtruim in Duitsland, België en Groot-Brittannië blijft nog zeker tot morgenmiddag 14.00 uur gesloten. Tegen die tijd wordt de situatie opnieuw bekeken. De drie vliegvelden van Parijs blijven in elk geval tot maandagmorgen 08.00 uur dicht.

  Lufthansa heeft wel 10 vliegtuigen van München naar Frankfurt gevlogen. Ze staan dan klaar als het vliegverkeer kan worden hervat.

  Vulkanologen en metereologen hebben op IJsland gezegd dat de vulkaan as blijft uitstoten. Daar zal in de komende dagen, en mogelijk zelfs weken en maanden geen verandering in komen.
  pi_80432382
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 21:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

  [..]

  Zat net ook al te kijken ja . Dat ze 'm toch op youtube gooien...

  Al gevonden:

  Ik vind hem mooi

  Heel vreemd ook, in IJsland zoiets warms onder de grond.
  pi_80432388
  quote:
  Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
  pi_80432687
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef conleche het volgende:
  Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

  Of zeg ik nu iets heel doms?
  De onderkant van zo'n aslaag is slecht te bepalen, al was het maar omdat er constant as naar beneden zakt.

  De bovenkant is wel te bepalen, maar over een grote aslaag vliegen is ook niet handig. Dan moet je namelijk door de aslaag als er zich een probleem voordoet, en die aslaag probeer je nou juist te vermijden.
  pi_80432780
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 22:57 schreef kwiwi het volgende:

  [..]

  Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
  Dat kan nog leuk gaan worden, als die pluim gewoon maanden over de Atlantische Oceaan heen en weer blijft waaien.
  Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
  Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
    zaterdag 17 april 2010 @ 23:15:58 #146
  23267 Roel_Jewel
  Gobbledigook
  pi_80432919
  Net in BBC News ook op bewegend beeld de bliksem in de ash cloud gezien.
  pi_80432920
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 22:57 schreef kwiwi het volgende:

  [..]

  Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
  Als het niet verantwoord is om te vliegen dan valt het personenvervoer in ieder geval grotendeels stil.
  pi_80432926
  quote:
  This is a radar image from the Icelandic Coast Guard, showing the crater of Eyjafjallajokull volcano from an airplane from right above. This image has caused some reaction due to the freaky skull looking face. No wonder that Hekla, a near by volcano, was called the gate to Hell.
    zaterdag 17 april 2010 @ 23:21:43 #149
  140043 Isdatzo
  Huilen dan.
  pi_80433083
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 22:57 schreef kwiwi het volgende:

  [..]

  Ze zullen het vliegverkeer toch geen maanden stilleggen
  Het zal sowieso geen maanden worden, op een gegeven moment komt er toch een keer verandering in de luchtstromingen. Maar dat zal iig niet de eerstkomende dagen zijn.

  Morgen zal het waarschijnlijk iets gunstiger zijn dan de afgelopen dagen.  maar daarna komt er weer aanvoer redelijk direct vanaf ijsland. Over 72u bijvoorbeeld:  over 120u:  over 144u:  Nog een keer: de luchtdruk van 500hpa ligt rond de 5500 meter.
  Nog verder dan dat is 't niet betrouwbaar genoeg om te kijken.
  Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
  Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
  pi_80433216
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 23:21 schreef Isdatzo het volgende:

  [..]

  Het zal sowieso geen maanden worden, op een gegeven moment komt er toch een keer verandering in de luchtstromingen. Maar dat zal iig niet de eerstkomende dagen zijn.

  Morgen zal het waarschijnlijk iets gunstiger zijn dan de afgelopen dagen.

  [ afbeelding ]

  maar daarna komt er weer aanvoer redelijk direct vanaf ijsland. Over 72u bijvoorbeeld:

  [ afbeelding ]

  over 120u:

  [ afbeelding ]

  over 144u:

  [ afbeelding ]

  Nog een keer: de luchtdruk van 500hpa ligt rond de 5500 meter.
  Nog verder dan dat is 't niet betrouwbaar genoeg om te kijken.
  Ah oke Nou hopelijk wel een beetje snel Anders zitten we hier (thuis) toch met wat problemen.
  pi_80435171
  Ik blijf hopen op een echte explosie van de Eyjafjallajökull, compleet met woeste stromen van smeltwater vanuit de bijbehorend gletsjer, het wordt nu wat eentonig. En dan vervolgens ook nog de Katla er bij graag.
  abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')