abonnement Unibet Coolblue
pi_80411441


Volg de aswolk op radar
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx

Huidige asverspreiding boven Europa



Recent nieuws
Europa kan er nog wel een aantal dagen last van hebben.
quote:
Ash Plume Aviation Crisis May Get Relief Thursday

The jet stream will continue to slam the ash plume into Europe through Wednesday, according to AccuWeather.com meteorologists, but relief for the aviation crisis could come Thursday.

The jet stream winds, which extend from 10,000 feet up to 40,000 feet, show no signs of change through Wednesday. Any ash plume that is released from the Eyjafjall volcano in Iceland will continue to threaten northern Europe and the British Isles.

The ash will come in a direct shot from Iceland right into northern Europe at all levels of the jet stream, according AccuWeather.com Senior Meteorologist Henry Margusity.

"It's like a spray can of ash coming from Iceland," Margusity said. "The ash comes out of the volcano nozzle and spreads out into the atmosphere just like a spray can works."

However, according to AccuWeather.com Meteorologist Rob Miller, a big change in the jet stream pattern will occur Thursday as a storm develops in the central Atlantic Ocean.
UK blijft dicht tot 18:00 aldus bericht van eventjes geleden. Situatie verslechterd ook volgens verwachting.
quote:
N ACCORDANCE WITH ICAO VOLCANIC ASH CONTINGENCY PLAN, NO
IFR CLEARANCE WILL BE ISSUED FOR PENETRATION OF THE FORECAST
CONTAMINATED AREA WI UK AIRSPACE.
.
LONDON FIR/UIR REMAINS ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
FIR/UIR IS NOW ALSO ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
DOMESTIC FLIGHTS MAY BE AVAILABLE SUBJECT TO INDIVIDUAL
COORDINATION WITH UK FMP. CAUTION CURRENT FORECASTS SHOWS
THAT THE SITUATION IS WORSENING THROUGH THE DAY.

.
FMD BRUSSELS ON BEHALF OF LONDON FMP
quote:
SCHIPHOL - DEN HAAG - Het Nederlandse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 14.00 uur gesloten. Dat meldde de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het Nederlandse luchtruim is nog niet veilig voor de luchtvaart, omdat de vulkanische as uit IJsland door de huidige weersomstandigheden voorlopig boven het Europese vasteland blijft.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, Luchtverkeersleiding Nederland en het KNMI beslisten gezamenlijk het luchtruim tot nader order gesloten te houden.

Het Nederlands luchtruim is al sinds donderdagmiddag 18.00 gesloten. Vliegen door een aswolk is onder meer gevaarlijk omdat de motoren van een toestel kunnen uitvallen.

Gestrande reizigers

De tweede nacht sinds de sluiting van het luchtruim door de vulkaanuitbarsting is op Schiphol rustig verlopen. Ongeveer 1500 gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op veldbedden op de luchthaven, liet een woordvoerster zaterdagochtend weten.

Schiphol bekijkt momenteel, afhankelijk van wanneer het vliegverkeer wordt hervat, hoe lang het nog wenselijk is mensen achter de douane te laten verblijven.

Europese vluchten

Op de luchthaven bevinden zich zaterdagochtend behoorlijk wat mensen die informeren wanneer ze kunnen vliegen of al wachtend de tijd doorbrengen. Het luchtvaartpersoneel is volop aanwezig om ze te woord te staan. Overal verspreid liggen mensen te slapen.

De Europese vluchten met bestemming Amsterdam met aankomsttijden tot 12.00 uur zullen vertraagd zijn. Alle vluchten vanuit Noord-Amerika van zaterdagochtend zijn geannuleerd.

Intercontinentale vluchten

Over het al dan niet vertrekken van intercontinentale vluchten met bestemming Amsterdam, wordt op z'n laatst vier uur voor de lokale vertrektijd een besluit genomen en dat wordt gepubliceerd op de website.

KLM verzoekt passagiers wiens vlucht niet doorgaat, om niet naar de luchthaven te komen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) maakte eerder bekend dat het Nederlandse luchtruim minimaal tot zaterdagochtend 06.00 uur dicht blijft.

Tweede nacht

Het is de tweede nacht sinds het luchtruim boven veel Europese landen werd gesloten vanwege de aswolk die de vulkaanuitbarsting in IJsland heeft veroorzaakt.

Schiphol heeft de veldbedden voor de reizigers weer in gereedheid gebracht. De horecazaken doen er alles aan om de gedupeerden te voorzien van eten en drinken.

In de nacht van donderdag op vrijdag brachten ongeveer tweeduizend mensen er de nacht door. De hotels in de omgeving van de luchthaven zitten vrijwel allemaal vol.

Luchtruim

Het Nederlands luchtruim blijft minstens tot zaterdagochtend 06.00 uur gesloten in verband met de aswolk die boven het land hangt van de vulkaanuitbarsting in IJsland.

Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat laten weten na overleg vrijdag met de Militaire Luchtvaart Autoriteit, KNMI en de Luchtverkeersleiding Nederland.

België

Het luchtruim boven België blijft in ieder geval tot zaterdagavond 20.00 uur gesloten. Het vliegverbod is met tien uur verlengd.

Dat heeft een woordvoerder van de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe bekendgemaakt.

De aswolk hangt nog boven een gebied van Engeland tot Wit-Rusland, aldus de zegsman. Bijkomend probleem is dat er weinig wind is en geen regen. Toch is er ook positief nieuws: de as die de vulkaan nu uitstoot waait naar het noorden en trekt niet richting België.

Engeland

Het Britse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdagavond 19.00 uur (Britse tijd) gesloten. De vliegbeperkingen in Schotland zijn opnieuw ingevoerd. De toestand in Groot-Brittannië zal in de loop van de dag verslechteren, aldus de Britse luchtvaartautoriteiten.

Luchtvaartmaatschappij British Airways liet vrijdagavond weten dat ze al haar vluchten van en naar Londen voor zaterdag heeft geschrapt.

Duitsland

Het Duitse luchtruim blijft nog zeker dicht tot zaterdagmiddag 14.00 uur. Dat heeft een woordvoerster van de Duitse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat laten weten.

Ook Het luchtruim boven het noorden van Italië zal zaterdag ten minste acht uur lang worden gesloten.

Het vliegverbod gaat om 04.00 uur 's ochtends in en loopt af om 12.00 uur s' middags. Dat hebben de Italiaanse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Frankrijk

Hetzelfde geldt voor het luchtruim in het noorden van Frankrijk. Het vliegverbod, onder meer op de luchthavens bij Parijs, geldt in ieder geval tot 12.00 uur 's middags. Dat hebben de Franse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Ryaniar

De Ierse prijsvechter Ryanair voert tot maandag 13.00 uur geen vluchten uit van en naar een groot aantal Europese bestemmingen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland en het noorden van Duitsland. Dat liet de maatschappij vrijdag weten.

Ryanair neemt het besluit op basis van ''de huidige weersvoorspelling en de voortdurende uitstoot van vulkanisch as in de atmosfeer boven IJsland''.

Passagiers die al een ticket hadden, kunnen omboeken of hun geld terugkrijgen. Ryanair zegt nu het zekere voor het onzekere te nemen en hoopt op deze manier te voorkomen dat passagiers omboeken voor komend weekeinde en dan alsnog teleurgesteld worden.

Het Duitse Lufthansa, de grootste Europese luchtvaartmaatschappij, heeft alle vluchten van en naar Duitse luchthavens tot zaterdag 12.00 uur opgeschort.

NS Hispeed

NS Hispeed zet zaterdag wegens de problemen in de luchtvaart vijf extra lange Thalyssen in van en naar Brussel-Parijs.

De treinen zijn dubbel zo lang en kunnen achthonderd in plaats van vierhonderd passagiers vervoeren. In totaal rijdt de Thalys zaterdag acht keer, aldus een woordvoerster van NS.

Ook worden drie extra Eurostar-treinen (Londen-Brussel) ingezet. Dit is interessant voor Nederlandse vliegtuigpassagiers die in Engeland zijn gestrand.

Touroperators

Touroperators proberen gestrande reizigers verder te vervoeren per bus. Dat heeft vervoersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vrijdag gemeld.

''Sommige touroperators bieden zowel vlieg- als busreizen aan'', stelde een woordvoerder. ''Voor hen is het redelijk eenvoudig om de tickets om te boeken.''

Het gaat dan vooral om vluchten binnen de Benelux en West-Europa. Hoeveel mensen op deze manier weg kunnen van Schiphol, kon hij nog niet zeggen.

Vrijdagavond bivakkeerden nog tussen de duizend en vijftienhonderd gestrande reizigers op Schiphol.

Zuid-Europa

De KNV kon vrijdagavond nog niet bevestigen dat er ook touringscars zijn ingeschakeld om naar Zuid-Europa te rijden om daar gestrande groepen toeristen en scholieren op te halen.

''Ik denk dat reisorganisaties nog even de ontwikkelingen rond het luchtruim afwachten'', zei de zegsman.

Hij acht de kans echter wel groot dat de komende dagen reizigers met de bus worden opgehaald. ''Zeker als de aswolk naar het zuiden drijft, zodat de luchthavens in Italië of Spanje langer dicht moeten blijven.''
Vorige deeltjes in deze reeks
  • Evacuaties na uitbarsting IJslandse vulkaan onder gletsjer
  • Aswolk richting NL na uitbarsting vulkaan op IJsland #2
  • Aswolk richting NL, Katla is kalm #3
  • Aswolk richting NL, Katla is kalm #4
  • Nog steeds as en geen vliegverkeer #5

    Fotocollecties
  • http://www.flickr.com/pho(...)es/72157623855495574
  • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
  • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
  • http://www.boston.com/big(...)ruptive_volcano.html

    Aardbevingsoverzicht IJsland
  • http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar
  • http://hraun.vedur.is/ja/oroi/allarsort.html

    Externe links
  • http://www.schiphol.nl/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Eyjafjallaj%C3%B6kull
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Katla
  • http://www.flightradar24.com/

    Frontpage FOK
  • Luchtruim zeker tot zaterdag 14.00 dicht
  • Premier Faeröer pakt boot naar huis
  • [Upd] Luchtruim NL vanaf 19.00u dicht
  • As blijft vluchtverkeer nog hele dag verstoren

    Verwante DE-links
  • [Vulkanen] The ring of fire #4: Veel aktiviteit!
  • Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

    OP staat hier

    [ Bericht 65% gewijzigd door indahnesia.com op 17-04-2010 14:04:20 ]
  • pi_80411449
    Vanochtend trouwens een trilling ten NW van de Katla vulkaan, om het spannend te houden

      zaterdag 17 april 2010 @ 08:13:49 #3
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80411456
    recente pic


    wat k jammer vind aan die webcam
    is dat ie hoe langzaam t ook is, frame voor frame laat zien.
    Veel langzame webcams slaan dan frames over, ziet er dan beter uit.

    achja, k hoef er niet heen nu

    [ Bericht 67% gewijzigd door marcel-o op 17-04-2010 08:22:47 ]
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
    pi_80411512
    Europa kan er nog wel een aantal dagen last van hebben.
    Op Accuweather hebben ze het over woensdag
    quote:
    Ash Plume Aviation Crisis May Get Relief Thursday

    The jet stream will continue to slam the ash plume into Europe through Wednesday, according to AccuWeather.com meteorologists, but relief for the aviation crisis could come Thursday.

    The jet stream winds, which extend from 10,000 feet up to 40,000 feet, show no signs of change through Wednesday. Any ash plume that is released from the Eyjafjall volcano in Iceland will continue to threaten northern Europe and the British Isles.

    The ash will come in a direct shot from Iceland right into northern Europe at all levels of the jet stream, according AccuWeather.com Senior Meteorologist Henry Margusity.

    "It's like a spray can of ash coming from Iceland," Margusity said. "The ash comes out of the volcano nozzle and spreads out into the atmosphere just like a spray can works."

    However, according to AccuWeather.com Meteorologist Rob Miller, a big change in the jet stream pattern will occur Thursday as a storm develops in the central Atlantic Ocean.
      zaterdag 17 april 2010 @ 08:24:29 #5
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_80411517
    Als ik de berichten zo bekijk, groeit mijn hoop dat Swets dinsdag niet naar Rome gaat
    (hij moet twee dagen voor z'n werk naar Rome, en het thuisfront heeft daar niet zo'n zin in .. Hijzelf ook niet zo )
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
    pi_80411534
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 08:24 schreef aloa het volgende:
    Europa kan er nog wel een aantal dagen last van hebben.
    Op Accuweather hebben ze het over woensdag
    [..]
    Die zet ik erbij in de OP.
    pi_80411544
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 08:13 schreef marcel-o het volgende:
    recente pic
    [ afbeelding ]

    wat k jammer vind aan die webcam
    is dat ie hoe langzaam t ook is, frame voor frame laat zien.
    Veel langzame webcams slaan dan frames over, ziet er dan beter uit.

    achja, k hoef er niet heen nu
    Op de eerdere beelden zie je de wolk de andere kant op gaan, maar ik ben een leek dus wellicht zegt dit niks.
    Is er trouwens bekend hoe lang de activiteit nog doorgaat? Ik meen van de week gelezen te hebben drie dagen, maar dat lijkt niet te kloppen?

    -Edit- Ah, bedankt, aloa.
    Het is moeilijk vriendelijkheid weg te geven, het wordt bijna altijd teruggegeven.
    pi_80411790
    Vulkaan op IJsland blijft spuwen
    quote:
    REYKJAVIK - De vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer in IJsland stoot zaterdag opnieuw een enorme wolk van rook en as uit. In vergelijking met eerdere dagen is de vulkaan niet minder actief geworden.

    Dat heeft de meteorologische dienst in IJsland gemeld. De wind staat in zuidelijke richting, waardoor de aswolk zich naar het Europese continent beweegt. De aswolk heeft het luchtverkeer in grote delen van Europa platgelegd.
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:01:45 #9
    52493 Prowl
    IMAGE GOES HERE
    pi_80411802
    Het rookt flink op die webcam
    Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:07:38 #10
    19529 Fendy
    True Spirit
    pi_80411850
    TVP, ik zit vast in Istanbul
    Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
    Je hebt gelijk Fen.
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:10:16 #11
    21082 Paxlie
    Ies best bro
    pi_80411880
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 09:07 schreef Fendy het volgende:
    TVP, ik zit vast in Istanbul
    ik gezellig met jou in Istanbul
    Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
    Praten over mma? Kom naar #mma
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:14:20 #13
    19529 Fendy
    True Spirit
    pi_80411930
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 09:11 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    hoi
    Kabar apa?
    Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
    Je hebt gelijk Fen.
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:17:32 #14
    52493 Prowl
    IMAGE GOES HERE
    pi_80411968
    Was dat een aardbeving? die hele webcam ging heen en weer
    Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
    pi_80411972
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 09:10 schreef Paxlie het volgende:

    [..]

    ik gezellig met jou in Istanbul
    jullie moeten een clubje oprichten joh
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:19:26 #16
    208890 June.
    Seriously?
    pi_80411981
    Ik vlieg maandag over een week naar Londen.. Hopelijk gaat de wind dan draaien oid
    Shine bright like a diamond.
    pi_80411990
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 09:17 schreef Prowl het volgende:
    Was dat een aardbeving? die hele webcam ging heen en weer
    Hier is een seismisch statistiekje.. wachten tot de update.

    http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar
    pi_80412038
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 09:19 schreef June. het volgende:
    Ik vlieg maandag over een week naar Londen.. Hopelijk gaat de wind dan draaien oid
    aan dit kaartje te zien moet die dan uit het WNW komen
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:24:30 #19
    112639 djayzz
    Ideas are bulletproof
    pi_80412041
    Zo, zijn we hier al.

    Die vulkaan én dit topic gaan hard
    Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:25:04 #20
    21082 Paxlie
    Ies best bro
    pi_80412048
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 09:18 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    jullie moeten een clubje oprichten joh
    we zitten al in dezelfde hotelkamer
    Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
    Praten over mma? Kom naar #mma
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:26:22 #21
    46106 dimage
    Beroeps levensgenieter
    pi_80412064
    onzin die aswolk, het is eerder bank-roet met daarna een cash-wolk
    pi_80412112
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 09:25 schreef Paxlie het volgende:

    [..]

    we zitten al in dezelfde hotelkamer
    whehe okay.. veel plezier in Istanbul dan maar.
      zaterdag 17 april 2010 @ 09:38:40 #24
    112639 djayzz
    Ideas are bulletproof
    pi_80412185
    quote:
    Haha, dat ziet er leuk uit!
    Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
    pi_80412221
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 08:24 schreef E.T. het volgende:
    Als ik de berichten zo bekijk, groeit mijn hoop dat Swets dinsdag niet naar Rome gaat
    (hij moet twee dagen voor z'n werk naar Rome, en het thuisfront heeft daar niet zo'n zin in .. Hijzelf ook niet zo )
    . Heeft zo'n uitbarsting toch z'n voordelen .
    pi_80412548
    TVP wegens vlucht naar de VS as. vrijdag. Mag hopen dat die rotwolk dan weg is.
    pi_80412655
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:01 schreef conleche het volgende:
    TVP wegens vlucht naar de VS as. vrijdag. Mag hopen dat die rotwolk dan weg is.
    Met een beetje pech is er dan nog steeds geen vliegverkeer naar de VS. Kan zijn dat het luchtruim hier wel weer open is, maar in de VS alles plat ligt.
    pi_80412665
    Wat zijn de gevolgen voor de luchtkwaliteit eigenlijk nu er dus geen vliegtuigen boven nederland komen? Zou het een merkbaar verschil zijn?
    pi_80412689
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:08 schreef Light het volgende:

    [..]

    Met een beetje pech is er dan nog steeds geen vliegverkeer naar de VS. Kan zijn dat het luchtruim hier wel weer open is, maar in de VS alles plat ligt.
    Zeg lampje, beetje optimistisch graag!
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 10:10:57 #31
    42184 crew  DaMart
    pi_80412716
    quote:
    Ziet er leuk uit! Maar ben benieuwd tot wanneer de sluiting van het luchtruim na 14:00 vanmiddag wordt verlengd. Als omringende landen hun luchtruim ook al langer sluiten, zal Nederland wel niet achterblijven, lijkt me.
    Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
    Forumsmileys | Het is patat!
    pi_80412722
    quote:
    Brits luchtruim zaterdag niet meer open

    SCHIPHOL - Het Britse luchtruim gaat zaterdag niet meer open in verband met de aswolk die boven het continent hangt na een vulkaanuitbarsting in IJsland. Het Nederlandse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 14.00 uur gesloten
    pi_80412836
    Mooi webcam beeld:

    http://extras.vodafone.is(...)04/17/08/current.jpg
    De laatste 08 in de url is de GMT tijd (alleen uur), dus straks om 11 uur wordt dat een 09.
    pi_80412888
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:16 schreef basst2005 het volgende:
    Mooi webcam beeld:

    http://extras.vodafone.is/trailers/fimmvorduhals/mx10-4-235-80/2010/04/17/08/current.jpg
    De laatste 08 in de url is de GMT tijd (alleen uur), dus straks om 11 uur wordt dat een 09.
    Je link doet het niet. Te veel traffic of iets anders...?
    Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
    Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
    pi_80412931
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:19 schreef Prutzenberg het volgende:

    [..]

    Je link doet het niet. Te veel traffic of iets anders...?
    De link in m'n bericht doet het nu wel, hij is echter soms wel een beetje traag. (door veel traffic ja)
    pi_80413055
    Icelandic Eruptions May Disrupt Air Travel for Months
    quote:
    Volcanic eruptions in Iceland which this week caused thousands of flights to be canceled may continue for months, disrupting European air traffic as ash is sporadically blown above the continent’s busiest airports.

    ...

    “It could go on for months,” Sigrun Hreinsdottir, a geophysicist at the University of Iceland, said in a telephone interview from Reykjavik. “From what we’ve seen, it could erupt, pause for a few weeks, and then possibly erupt again.”
      zaterdag 17 april 2010 @ 10:31:07 #37
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80413105
    Hoi.
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 10:31:37 #38
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80413114
    morgen om 14:10 uur naar Dulles Intl., die reis gaat in rook op geloof ik...
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
    pi_80413129
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:31 schreef Isdatzo het volgende:
    Hoi.
    aah, daar is de afwisseling van de wacht
    pi_80413171
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:31 schreef Re het volgende:
    morgen om 14:10 uur naar Dulles Intl., die reis gaat in rook op geloof ik...
    die kans bestaat zeer zeker. Afwachten vooralsnog.
    pi_80413191
    Ben benieuwd of mijn mannetje morgen thuis kan komen. Hij zit al sinds tweede paasdag in Cannes, Frankrijk...
    Ik heb er een hard hoofd in!
      zaterdag 17 april 2010 @ 10:35:22 #42
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80413195
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:32 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    aah, daar is de afwisseling van de wacht
    Deze wacht gaat zo de hele middag genieten van 't mooie weer .

    Nu eerst ff bijlezen maar volgens mij is er niet zo heel veel gebeurd. De wind is wel naar het noord-noordoosten gedraaid. gedraaid zo te zien.
    Huilen dan.
    pi_80413213
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:35 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Deze wacht gaat zo de hele middag genieten van 't mooie weer .

    Nu eerst ff bijlezen maar volgens mij is er niet zo heel veel gebeurd. De wind is wel gedraaid zo te zien.
    Nope, het is vrij stabiel rampzalig.
    pi_80413214
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:10 schreef DaMart het volgende:

    [..]

    Ziet er leuk uit! Maar ben benieuwd tot wanneer de sluiting van het luchtruim na 14:00 vanmiddag wordt verlengd. Als omringende landen hun luchtruim ook al langer sluiten, zal Nederland wel niet achterblijven, lijkt me.
    Dat, en de as is nog niet weg. Ik vermoed dat de sluiting van het luchtruim met 12 uur wordt verlengd.
    pi_80413245
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:35 schreef Lady-Miekie het volgende:
    Ben benieuwd of mijn mannetje morgen thuis kan komen. Hij zit al sinds tweede paasdag in Cannes, Frankrijk...
    Ik heb er een hard hoofd in!
    Bus, trein, taxi, auto, postkoets... vanuit Cannes heb je nog wel mogelijkheden.
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 10:37:59 #46
    862 Arcee
    Look closer
    pi_80413246
    Precies, is er wel een reden om aan te nemen dat er na 14:00 uur wél weer gevlogen kan worden? Kan nog wel een tijd duren, zou je zeggen...
      zaterdag 17 april 2010 @ 10:40:03 #47
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80413279
    nou stel dat het morgen wel open gaat, dan is het natuurlijk complete chaos op schiphol en andere vliegvelden...
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
    pi_80413290
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:37 schreef Arcee het volgende:
    Precies, is er wel een reden om aan te nemen dat er na 14:00 uur wél weer gevlogen kan worden? Kan nog wel een tijd duren, zou je zeggen...
    er is geen reden, NL is alleen niet zo snel met dergelijke beslissingen kennelijk.
    pi_80413299
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:37 schreef Arcee het volgende:
    Precies, is er wel een reden om aan te nemen dat er na 14:00 uur wél weer gevlogen kan worden? Kan nog wel een tijd duren, zou je zeggen...
    Ze kunnen beter gewoon zeggen "tot nader bericht gesloten", het is nu al meerdere malen verlengd.
    Straks gaan er mensen naar Schiphol die verwachten dat ze na 14:00 kunnen vliegen, wat waarschijnlijk niet zo is...
    pi_80413308
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:40 schreef Re het volgende:
    nou stel dat het morgen wel open gaat, dan is het natuurlijk complete chaos op schiphol en andere vliegvelden...
    Die kans zit er dan wel in. Niet ieder vliegtuig kan meteen vertrekken zodra het luchtruim open gaat....
    Dare to unleash my rage..
    That's my secret Captain... I'm always angry...
    There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 10:42:05 #51
    42184 crew  DaMart
    pi_80413310
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:37 schreef Arcee het volgende:
    Precies, is er wel een reden om aan te nemen dat er na 14:00 uur wél weer gevlogen kan worden? Kan nog wel een tijd duren, zou je zeggen...
    Al gooien ze het luchtruim boven Nederland open, als landen als Engeland en België hun luchtruim nog gesloten houden, kun je nog weinig kanten op vliegen. Ik denk dat het dan ook zal afhangen van wat Duitsland doet. Die hebben hun luchtruim ook tot 14:00 gesloten.
    Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
    Forumsmileys | Het is patat!
      zaterdag 17 april 2010 @ 10:42:14 #52
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80413313
    Lijkt erop alsof er misschien morgen even gevlogen kan worden. De asuitstoot van nu komt vooral in scandinavie en oost-europa terecht. Vanaf maandag verslechtert de situatie weer.

    Ongeveer nu:



    48u:


    72u:


    500hpa komt overeen met de luchtdruk die meestal rond 5500 meter zit.

    Deze plaatjes verversen automatisch als het weermodel een nieuwe run gedraaid heeft dus als iemand morgen deze post leest kan er iets anders te zien zijn .
    Huilen dan.
    pi_80413356
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:37 schreef Arcee het volgende:
    Precies, is er wel een reden om aan te nemen dat er na 14:00 uur wél weer gevlogen kan worden? Kan nog wel een tijd duren, zou je zeggen...
    Het Volcanic Ash Advisory Centre in Londen komt iedere 6 uur met voorspellingen. De volgende voorspelling komt om (lees: uiterlijk) 1200Z (12:00 UTC), dus 14:00 hier. Ze wachten die voorspelling gewoon af.
    pi_80413370
    quote:
    Gaaf filmpje .
    pi_80413452
    http://www.volkskrant.nl/(...)uim_blijft_nog_dicht
    quote:
    Vulkaan blijft spuwen; luchtruim blijft nog dicht
    De vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer in IJsland stoot zaterdag opnieuw een enorme wolk van rook en as uit. Het Europese luchtruim blijft daarom zeker tot 14:00 uur dicht.

    In vergelijking met eerdere dagen is de vulkaan niet minder actief geworden, meldt de meteorologische dienst in IJsland. De wind staat in zuidelijke richting, waardoor de aswolk zich naar het Europese continent beweegt. De aswolk heeft het luchtverkeer in grote delen van Europa platgelegd.
    pi_80413453
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:41 schreef basst2005 het volgende:

    [..]

    Ze kunnen beter gewoon zeggen "tot nader bericht gesloten", het is nu al meerdere malen verlengd.
    Straks gaan er mensen naar Schiphol die verwachten dat ze na 14:00 kunnen vliegen, wat waarschijnlijk niet zo is...
    De tekst op www.schiphol.nl zegt ook dat het luchtruim tot nader order (maar ten minste tot 14:00 Nederlandse tijd) gesloten blijft. Dus het enige dat ze nu zeggen is dat het luchtruim zeker niet voor 14:00 geopend wordt. Als je daarin leest dat het luchtruim om 14:00 wel weer open is, dan lees je niet goed.
    pi_80413465
    Tvp
      zaterdag 17 april 2010 @ 10:53:22 #58
    126462 Flappekz
    Met pöntjes
    pi_80413507
    Ik heb mn ouders omgeboekt. IPV gisteravond komen ze nu maandagavond weer thuis. Hoop ik
    Ik ben van pindavlees
    pi_80413533
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:49 schreef Light het volgende:

    [..]

    De tekst op www.schiphol.nl zegt ook dat het luchtruim tot nader order (maar ten minste tot 14:00 Nederlandse tijd) gesloten blijft. Dus het enige dat ze nu zeggen is dat het luchtruim zeker niet voor 14:00 geopend wordt. Als je daarin leest dat het luchtruim om 14:00 wel weer open is, dan lees je niet goed.
    Alleen zullen heel wat mensen die een vlucht na 14:00 hebben nu al onderweg naar Schiphol zijn voor de zekerheid.
      zaterdag 17 april 2010 @ 10:55:40 #60
    208890 June.
    Seriously?
    pi_80413571
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:54 schreef MrBadGuy het volgende:

    [..]

    Alleen zullen heel wat mensen die een vlucht na 14:00 hebben nu al onderweg naar Schiphol zijn voor de zekerheid.
    Precies. Ik snap niet waarom ze niet een wat grotere marge nemen, nu komen er nog meer mensen bij die stranden op Schiphol..
    Shine bright like a diamond.
    pi_80413617
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:55 schreef June. het volgende:

    [..]

    Precies. Ik snap niet waarom ze niet een wat grotere marge nemen, nu komen er nog meer mensen bij die stranden op Schiphol..
    NU.nl meldt dat ook inderdaad.

    http://www.nu.nl/binnenla(...)eemt-verder-toe.html
    pi_80413653
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:49 schreef Light het volgende:

    [..]

    De tekst op www.schiphol.nl zegt ook dat het luchtruim tot nader order (maar ten minste tot 14:00 Nederlandse tijd) gesloten blijft. Dus het enige dat ze nu zeggen is dat het luchtruim zeker niet voor 14:00 geopend wordt. Als je daarin leest dat het luchtruim om 14:00 wel weer open is, dan lees je niet goed.
    Ja ok, maar er zijn vast ook mensen die alleen dit soort berichten lezen:
    http://www.telegraaf.nl/b(...)chtruim__.html?p=1,1
    quote:
    Het Nederlandse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 14.00 uur gesloten.
    Ze kunnen misschien beter geen tijden noemen...
      zaterdag 17 april 2010 @ 11:03:48 #63
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80413758
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:55 schreef June. het volgende:

    [..]

    Precies. Ik snap niet waarom ze niet een wat grotere marge nemen, nu komen er nog meer mensen bij die stranden op Schiphol..
    en dan rijden de treinen ook niet naar schiphol dit weekend...
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
      zaterdag 17 april 2010 @ 11:06:54 #64
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80413831
    Maar weer even volgen, dit fenomeen.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    pi_80413893
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:06 schreef APK het volgende:
    Maar weer even volgen, dit fenomeen.
    Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
    Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
    pi_80414043
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:59 schreef basst2005 het volgende:

    [..]

    Ja ok, maar er zijn vast ook mensen die alleen dit soort berichten lezen:
    http://www.telegraaf.nl/b(...)chtruim__.html?p=1,1
    [..]

    Ze kunnen misschien beter geen tijden noemen...
    Ja, vertel dat de Telegraaf. En ook die schrijven niet dat het luchtruim om 14:00 weer open is.

    Een heleboek vertrekkende vluchten zijn al gecancelled, ook vluchten die na 14:00 zouden vertrekken. Of de status wordt gegeven als "indefinite delay", en ook dan kun je beter eerst met de luchtvaartmaatschappij bellen voordat je van huis vertrekt.
    pi_80414222
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:18 schreef Light het volgende:

    [..]

    Ja, vertel dat de Telegraaf. En ook die schrijven niet dat het luchtruim om 14:00 weer open is.

    Een heleboek vertrekkende vluchten zijn al gecancelled, ook vluchten die na 14:00 zouden vertrekken. Of de status wordt gegeven als "indefinite delay", en ook dan kun je beter eerst met de luchtvaartmaatschappij bellen voordat je van huis vertrekt.
    die "indefinite delay" vind ik wel een mooie omschrijving voor "blijf weg van het vliegveld jij duivelse reiziger".
    pi_80414451
    Pa en ma gaan hun derde nacht in Kuala Lumpur in. Ze kunnen wachten en omboeken tot 30 april ( _! ), geld terug (zit je nog wel in KL) of naar omboeken Rome (als beschikbaar) en vanaf daar op eigen kosten reizen, maar heb ze geadviseerd dat niet te doen omdat de treinen toch al overvol zitten. Het wordt nu dus minder leuk voor ze.
    pi_80414601
    http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm

    KLM: All flights into and out of Amsterdam Airport Schiphol are cancelled on Saturday 17 April.
    pi_80414749
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:42 schreef Roel_Jewel het volgende:
    http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm

    KLM: All flights into and out of Amsterdam Airport Schiphol are cancelled on Saturday 17 April.
    Gaat dat over de KLM-vluchten of alle vluchten?
    pi_80414780
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:48 schreef Light het volgende:

    [..]

    Gaat dat over de KLM-vluchten of alle vluchten?
    Het is de website van de KLM, 1 keer raden.
    pi_80414806
    Viel eigenlijk wel te verwachten, maar afwachten hoelang dit nog aanhoudt.
    pi_80414843
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:48 schreef Light het volgende:

    [..]

    Gaat dat over de KLM-vluchten of alle vluchten?
    Dit is KLM, maar ga er maar vanuit dat voor de rest ook niks vliegt...
    pi_80414878
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:49 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Het is de website van de KLM, 1 keer raden.
    Dus vlucht HV 0957 naar Hurghada vertrekt gewoon om 14:05
    pi_80414899
    Wat een onzin dat je vanwege een aswolk niet kan vliegen.

    Kijk maar eens naar dit filmpje:




    En dan ongeveer na ruim 2 minuten.

    Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
    pi_80414937
    @BreakingNews
    quote:
    British Airways cancels all flights until Monday afternoon - Sky News
    pi_80414941
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:53 schreef Light het volgende:

    [..]

    Dus vlucht HV 0957 naar Hurghada vertrekt gewoon om 14:05
    Vast wel, want al die zure reizigers voor je deur is ook niets.
    pi_80414970
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @BreakingNews

    [..]
    Die zien het voorlopig dus nog niet beter worden. Maar Ryanair had toch al veel eerder alles gecancelled?
      zaterdag 17 april 2010 @ 11:57:41 #81
    126462 Flappekz
    Met pöntjes
    pi_80414978
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @BreakingNews

    [..]
    Oei!
    Ik ben van pindavlees
    pi_80415015
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:57 schreef Light het volgende:

    [..]

    Die zien het voorlopig dus nog niet beter worden. Maar Ryanair had toch al veel eerder alles gecancelled?
    Yup, alles in noordwest-Europa tot maandagmiddag 13:00 uur UK time.
    http://www.ryanair.com/en(...)llations-to-continue
    pi_80415056
    Ja, via de site van hun
    "RYANAIR EXPECTS CURRENT FLIGHT CANCELLATIONS TO CONTINUE UNTIL AT LEAST 1300HRS MONDAY 19TH APRIL"
    pi_80415123
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:54 schreef Twentsche_Ros het volgende:
    Wat een onzin dat je vanwege een aswolk niet kan vliegen.

    Kijk maar eens naar dit filmpje:




    En dan ongeveer na ruim 2 minuten.




    Blijf wel benieuwd naar wat de Katla nu gaat doen. Hoop stiekem gewoon op een uitbarsting
    pi_80415192
    http://www.icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16539&ew_0_a_id=360958
    quote:
    Lightning Strikes at Volcanic Eruption Site in Iceland
    Twenty-two flashes of lightning were measured above the volcanic crater on the Eyjafjallajökull glacier in south Iceland from midnight until 4:30 am—more than the entire day yesterday.

    Some minor earthquakes measuring 1.2-2.3 on the Richter scale were also measured during that time period. The eruption continued with constant force last night but after 4:30 it subsided somewhat. The spout reached a height of 8.5 kilometers, ruv.is reports.

    There is still significant ash fall in the immediate area—it is very dark at the foot of the glacier. The ash cloud is dense from Núpur in the west to Vík in the east but there is not as much ash fall in the Mũrdalssandur sand plain east of Vík anymore.

    According to police, it is like driving into a wall when approaching Núpur from the west. One cannot see the ground from the car.
    pi_80415347
    tvp
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:14:25 #89
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80415373
    Het is lang geleden dat ik zo'n streeploze blauwe lucht heb gezien.
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:15:48 #90
    222937 crazy987
    KROEPOEK!!!!!
    pi_80415401
    tvp
    You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
    pi_80415419
    Pa en ma staan inmiddels op de wachtlijst naar Rome, de enige optie om nog in Europa te geraken de komende dagen vanaf Kuala Lumpur. Het wachten wordt inmiddels minder leuk nu.
    pi_80415420
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:14 schreef DemonRage het volgende:
    Het is lang geleden dat ik zo'n streeploze blauwe lucht heb gezien.
    Yup .
    Is ook nog nooit voorgekomen dat vliegverkeer zo lang en op zo'n grote schaal platging .
    pi_80415473
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:03 schreef MTL het volgende:
    Blijf wel benieuwd naar wat de Katla nu gaat doen. Hoop stiekem gewoon op een uitbarsting
    Ik ook, vind dat het prachtige beelden oplevert.
    pi_80415475
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Yup .
    Is ook nog nooit voorgekomen dat vliegverkeer zo lang en op zo'n grote schaal platging .
    Na 11 september toch? Maar als ik me dat goed herinner, was dat alleen in de VS.
    pi_80415534
    http://www.vodafone.is/eldgos
    Live beelden, duurt even voor ie geladen is.
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:22:47 #96
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80415550
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:14 schreef DemonRage het volgende:

    Het is lang geleden dat ik zo'n streeploze blauwe lucht heb gezien.
    Bizar eigenlijk dat ze nu niet kunnen vliegen terwijl het zo helder lijkt.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    pi_80415552
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:19 schreef Light het volgende:

    [..]

    Na 11 september toch? Maar als ik me dat goed herinner, was dat alleen in de VS.
    Yup en ook geen dagenlang toen.

    http://en.wikipedia.org/w(...)s#Immediate_response
    quote:
    For the first time in history, SCATANA was invoked forcing all non-emergency civilian aircraft in the United States and several other countries including Canada to be immediately grounded,[156] stranding tens of thousands of passengers across the world.[157] Any international flights were closed to American airspace by the Federal Aviation Administration, causing about five hundred flights to be turned back or redirected to other countries. Canada received 226 of the diverted flights and launched Operation Yellow Ribbon to deal with the large numbers of grounded planes and stranded passengers.[158]
    pi_80415579
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:18 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Ik ook, vind dat het prachtige beelden oplevert.
    Hmja, maar als de Katla wakker wordt, gaat dat ook een hoop ellende opleveren, vrees ik... In IJsland zelf, maar dat merken we ook in de rest van de wereld.
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:26:49 #99
    222937 crazy987
    KROEPOEK!!!!!
    pi_80415650
    trouwens al nieuws over onze katla naast die ene beving ?
    You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
    pi_80415675
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:23 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Hmja, maar als de Katla wakker wordt, gaat dat ook een hoop ellende opleveren, vrees ik... In IJsland zelf, maar dat merken we ook in de rest van de wereld.
    Dat wordt dan mogelijk 3-4 weken ashappen, dus dat gaan we wel merken.
      † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 12:30:17 #101
    77924 Skaai
    I am beyond coffee.
    pi_80415722
    Ironisch, het eerste KLM vliegtuig wat eigenlijk vandaag binnen zou komen uit Düsseldorf, is ook diezelfde kist die eind jaren 80 in Anchorage door een aswolk is gevlogen. Hij staat (samen met 6 andere kisten) nog in Düsseldorf hoor, maar ik vond het een gek gegeven.

    [bron= Papa van Skaai die als GWK bij KLM werkt ]
    Fat bikers bounce better.
    I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
    pi_80415734
    Volgens Eurocontrol blijft het Nederlandse luchtruim tot zeker 18:00 UTC dicht.
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:31:47 #103
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80415761
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:30 schreef Skaai het volgende:
    Ironisch, het eerste KLM vliegtuig wat eigenlijk vandaag binnen zou komen uit Düsseldorf, is ook diezelfde kist die eind jaren 80 in Anchorage door een aswolk is gevlogen. Hij staat (samen met 6 andere kisten) nog in Düsseldorf hoor, maar ik vond het een gek gegeven.

    [bron= Papa van Skaai die als GWK bij KLM werkt ]
    pi_80415765
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:26 schreef crazy987 het volgende:
    trouwens al nieuws over onze katla naast die ene beving ?
    volgens mij nog niet.. het was ook geen beving, maar een trilling of schok, met 1.3 op de Schaal van Richter.
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:32:50 #105
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80415789
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:28 schreef Light het volgende:

    [..]

    Dat wordt dan mogelijk 3-4 weken ashappen, dus dat gaan we wel merken.
    Yup, en dan niet alleen voor vliegverkeer, maar afhankelijk van weersomstandigheden en hoeveelheden as ook voor gezondheid...
    pi_80415791
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:30 schreef Skaai het volgende:
    Ironisch, het eerste KLM vliegtuig wat eigenlijk vandaag binnen zou komen uit Düsseldorf, is ook diezelfde kist die eind jaren 80 in Anchorage door een aswolk is gevlogen. Hij staat (samen met 6 andere kisten) nog in Düsseldorf hoor, maar ik vond het een gek gegeven.

    [bron= Papa van Skaai die als GWK bij KLM werkt ]
    haha, de ironie he..
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:36:50 #107
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80415900
    denk dat die katla wel met een sisser afloopt... een hele grote dan wel
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:38:06 #108
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80415934
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:36 schreef Re het volgende:
    denk dat die katla wel met een sisser afloopt... een hele grote dan wel
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 12:43:13 #109
    8781 crew  Frutsel
    pi_80416052


    Zag vanochtend nog zon vulkanoloog zeggen dat de "current eruption could go on for months"... . Hopelijk veranderd de windrichting dan snel
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:46:19 #110
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80416130
    http://www.radarvirtuel.com/
    Duidelijke no fly-zone . Bijna heel west-Europa .
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:52:11 #111
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80416280
    united heeft iig ook alle outbounds vanaf schiphol gecanceld... dat wordt dus niet vliegen
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
    pi_80416302
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:46 schreef Roel_Jewel het volgende:
    http://www.radarvirtuel.com/
    Duidelijke no fly-zone . Bijna heel west-Europa .
    het gebied wordt er ook niet kleiner op ook.
    pi_80416321
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:52 schreef Re het volgende:
    united heeft iig ook alle outbounds vanaf schiphol gecanceld... dat wordt dus niet vliegen
    wel handig dat je nu duidelijkheid hebt.
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:55:55 #114
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80416379


    Kan iemand die Cessna ff neerhalen?
    pi_80416437
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:32 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Yup, en dan niet alleen voor vliegverkeer, maar afhankelijk van weersomstandigheden en hoeveelheden as ook voor gezondheid...
    Ik hoop dat al die uitbarstingen de Laki niet ook op een idee brengen.
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 12:58:28 #116
    8781 crew  Frutsel
    pi_80416441
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
    [ afbeelding ]

    Kan iemand die Cessna ff neerhalen?
    Vast Berlusconi
      zaterdag 17 april 2010 @ 12:58:30 #117
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80416442
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:53 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    wel handig dat je nu duidelijkheid hebt.
    nog niet geheel, vlieg KLM, maar met BA die al tot/met maandag cancelled zal het niet echt positief zijn
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 12:58:52 #118
    8781 crew  Frutsel
    pi_80416457
    Die gletsjer gaat toch niet van die rare dingen doen zoals in Peru he?
    Aangezien het water daar ook al met meters stijgt?

    Peru: Deel gletsjer stort in meer: 23 meter hoge tsunami
    pi_80416483
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
    [ afbeelding ]

    Kan iemand die Cessna ff neerhalen?
    Gisteren ook al een Duitser, het is toch wat met dat volk.
    pi_80416547
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:58 schreef Re het volgende:

    [..]

    nog niet geheel, vlieg KLM, maar met BA die al tot/met maandag cancelled zal het niet echt positief zijn
    Is die KLM-vlucht geen codeshare met United?
    pi_80416629
    Pa en ma gaan maar niet naar Rome, ze hoorden dat ze vanuit daar toch nergens heen konden omdat alle bussen, treinen, huurauto's, al niet meer beschikbaar zijn. De groep van 35 mensen die naar Amsterdam moet blijft dus nog een nachtje in een hotel in Kuala Lumpur. Toeval wil dat er een reisleidster bij zit, die had voor vandaag een stadstoer voor die groep losgepeuterd bij Malaysian Airlines.. whehe..
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:04:37 #122
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80416662
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:01 schreef Light het volgende:

    [..]

    Is die KLM-vlucht geen codeshare met United?
    Delta
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:05:48 #123
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80416696
    AFP: Volcanic ash to remain over Europe for at least FOUR TO FIVE days.
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 13:06:08 #124
    8781 crew  Frutsel
    pi_80416708
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:59 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Gisteren ook al een Duitser, het is toch wat met dat volk.
    Bremen speelt uit bij Wolfsburg... zeker te lui om dat takkeeind met de bus te gaan
    pi_80416761
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
    AFP: Volcanic ash to remain over Europe for at least FOUR TO FIVE days.
    p0wned
    pi_80416810
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:04 schreef Re het volgende:

    [..]

    Delta
    Ohja. Maar nu United, BA en Ryanair hebben gezegd dat ze op z'n vroegst maandagmiddag weer gaan vliegen, is het niet waarschijnlijk dat je nog in de VS komt morgen.
    pi_80416827
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
    AFP: Volcanic ash to remain over Europe for at least FOUR TO FIVE days.
    Pfff, die vulkaan gaat heel veel geld kosten.
    pi_80416846
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
    AFP: Volcanic ash to remain over Europe for at least FOUR TO FIVE days.
    Gezellig
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 13:10:35 #129
    8781 crew  Frutsel
    pi_80416852
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:09 schreef Jojoke het volgende:

    [..]

    Pfff, die vulkaan gaat heel veel geld kosten.
    Het kan nog vele malen erger
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:10:46 #130
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80416860
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:09 schreef Jojoke het volgende:

    [..]

    Pfff, die vulkaan gaat heel veel geld kosten.
    Yup. Aan de andere kant wordt er ook genoeg verdient door bijvoorbeeld hotels, restaurants etc. door mensen die ergens zijn gestrand.
    pi_80416861
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
    AFP: Volcanic ash to remain over Europe for at least FOUR TO FIVE days.
    Kutzooi, kost me een hoop geld aan boodschappen
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:12:05 #132
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80416902
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:09 schreef Jojoke het volgende:

    [..]

    Pfff, die vulkaan gaat heel veel geld kosten.
    En brandstof besparen.
    pi_80416921
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:37 schreef Light het volgende:

    [..]

    Bus, trein, taxi, auto, postkoets... vanuit Cannes heb je nog wel mogelijkheden.
    Gelukkig wel!
    Maar dan red hij het natuurlijk nooit om morgen thuis te komen Sowieso moeten ze eerst klaar zijn met werken daar en aangezien z'n collega's er niet heen konden vliegen gisteren lopen ze al achter en moeten ze het met minder mankracht doen (paste niet in de auto )
    Gaat waarschijnlijk dinsdag worden (per auto)...
    Ach ja, liever later thuis dan helemaal niet
    pi_80417036
    quote:
    Update zaterdag 17 april - 12:00 Ernstige verstoring vliegverkeer van en naar Nederland
    Het Nederlandse luchtruim blijft tot nader order gesloten. Dit heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat bekend gemaakt. Welke tijd het vliegverkeer weer hervat kan worden is nog niet bekend.
    Bron: www.schiphol.nl
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:15:55 #135
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80417039
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:09 schreef Light het volgende:

    [..]

    Ohja. Maar nu United, BA en Ryanair hebben gezegd dat ze op z'n vroegst maandagmiddag weer gaan vliegen, is het niet waarschijnlijk dat je nog in de VS komt morgen.
    nee daar had ik me al bij neergelegd, leuk al die voorbereidingen, hoef nu in ieder geval niet te presenteren en modereren aldaar... waarschijnlijk wel via de webcam
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
    pi_80417192
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:15 schreef Light het volgende:

    [..]

    Bron: www.schiphol.nl
    Wow Dat is apart.

    De lucht is wel heel mooi helderblauw.
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 13:22:07 #137
    862 Arcee
    Look closer
    pi_80417217
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:15 schreef Light het volgende:
    Update zaterdag 17 april - 12:00 Ernstige verstoring vliegverkeer van en naar Nederland
    Dat lijkt me eigenlijk wel een understatement als er geen enkel vliegtuig opstijgt of landt.
    pi_80417247
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:22 schreef Arcee het volgende:

    [..]

    Dat lijkt me eigenlijk wel een understatement als er geen enkel vliegtuig opstijgt of landt.
    Nederland he, dus altijd poldermodel statements
      Moderator zaterdag 17 april 2010 @ 13:23:26 #139
    8781 crew  Frutsel
    pi_80417248
    Tot 14.00 uur dus morgen sowieso
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 13:23:46 #140
    862 Arcee
    Look closer
    pi_80417260
    Hoewel, er zijn ook wel een paar waar geen cancelled achter staat, bijvoorbeeld:

    MP 0640 Cancun 12:00
    MA 0662 Budapest 12:55
    KL 3202 Budapest 12:55

    Hoe zit dat dan?
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:24:31 #141
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80417282


    Blauw.
    pi_80417313
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:23 schreef Frutsel het volgende:
    Tot 14.00 uur dus morgen sowieso
    Er is geen tijd meer gegeven, dus het is nog onbekend. Het zal inderdaad wel niet binnen 24 uur opgelost zijn.
    pi_80417320
    Zou donderdag eigenlijk op studiereis naar New York gaan. We zouden vliegen met KLM en hadden het vliegtuig van 17:35. Zagen alle vluchten gecancelled worden, behalve vluchten naar de VS en naar sommige andere bestemmingen. Wij door de check-in, douane, de hele mikmak. We zaten al in het vliegtuig, gordels om, toen de captain zei dat wij het laatste vliegtuig zouden zijn dat zou vertrekken, maar dat Schiphol toch eerder dichtging. Toen moesten we het vliegtuig weer uit.

    Krijgen onze bagage pas terug als we opnieuw inchecken of de hele reis definitief cancelen. Zucht.
    pi_80417335
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:23 schreef Arcee het volgende:
    Hoewel, er zijn ook wel een paar waar geen cancelled achter staat, bijvoorbeeld:

    MP 0640 Cancun 12:00
    MA 0662 Budapest 12:55
    KL 3202 Budapest 12:55

    Hoe zit dat dan?
    Ga er maar gewoon vanuit dat deze niet vliegen, aangezien alle luchtruimen al dagen gesloten zijn nu.
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:28:44 #145
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80417414
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:23 schreef Arcee het volgende:
    Hoewel, er zijn ook wel een paar waar geen cancelled achter staat, bijvoorbeeld:

    MP 0640 Cancun 12:00
    MA 0662 Budapest 12:55
    KL 3202 Budapest 12:55

    Hoe zit dat dan?
    Kan zijn dat de desbetreffende afhandelaar vergeten is deze vluchten te annuleren in de interne luchthavensystemen. En de info uit deze systemen staat weer gekoppeld aan schiphol.nl en teletekst.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 13:29:06 #146
    862 Arcee
    Look closer
    pi_80417427
    Zijn er nog mensen die die aswolk aan de hemel hebben gezien?
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 13:29:33 #147
    862 Arcee
    Look closer
    pi_80417439
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:28 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
    Kan zijn dat de desbetreffende afhandelaar vergeten is deze vluchten te annuleren in de interne luchthavensystemen. En de info uit deze systemen staat weer gekoppeld aan schiphol.nl en teletekst.
    Dat is wel slordig dan.
    pi_80417527
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:25 schreef GasProblem het volgende:
    Zou donderdag eigenlijk op studiereis naar New York gaan. We zouden vliegen met KLM en hadden het vliegtuig van 17:35. Zagen alle vluchten gecancelled worden, behalve vluchten naar de VS en naar sommige andere bestemmingen. Wij door de check-in, douane, de hele mikmak. We zaten al in het vliegtuig, gordels om, toen de captain zei dat wij het laatste vliegtuig zouden zijn dat zou vertrekken, maar dat Schiphol toch eerder dichtging. Toen moesten we het vliegtuig weer uit.

    Krijgen onze bagage pas terug als we opnieuw inchecken of de hele reis definitief cancelen. Zucht.
    Dus je zit nog achter de douane of niet meer?
    pi_80417550
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:29 schreef Arcee het volgende:

    [..]

    Dat is wel slordig dan.
    Tja, het blijft mensenwerk he.
    pi_80417700
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:32 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Dus je zit nog achter de douane of niet meer?
    Nee, zijn allemaal weer naar huis gegaan. Reiscommissie had rondgebeld en op z'n allervroegst zouden we maandagochten kunnen vertrekken, terwijl we aankomende woensdag weer terug zouden gaan. Op Schiphol blijven had dus niet echt nut. Ze kijken nu of ze de studiereis kunnen verlengen, maar dat is heel veel geregel. Heb er niet zo'n hoop meer in.
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:39:35 #151
    53708 ondeugend
    Lost in Sound
    pi_80417757
    quote:
    Eighteen helicopter flights left Aberdeen on Saturday bound for platforms in the North Sea.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8626700.stm
    And everything under the sun is in tune
    But the sun is eclipsed by the moon.
    And Prince is still here!
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:41:48 #152
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_80417813
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:10 schreef Roel_Jewel het volgende:

    Yup. Aan de andere kant wordt er ook genoeg verdient door bijvoorbeeld hotels, restaurants etc. door mensen die ergens zijn gestrand.
    Plus trein- en busmaatschappijen, autoverhuurders...
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:43:21 #153
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_80417852
    Ik moet nu achteraf wel een beetje lachen om de "paniek" waar ik in februari zelf middenin zat toen Brussel Zuid eruit lag vanwege het treinongeluk...
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:44:38 #154
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80417897
    Goedemiddag, eindelijk bijgelezen.

    Dus, nog geen verbetering. Jammer voor de gestrande en gecancelde reizigers, veel succes gewenst.

    @Indah, leuk dat je ouders niet stil hoeven te blijven zitten, een stadstour in KL lijkt me niet vervelend.
    be nice or go away
    pi_80418071
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:44 schreef kahaarin het volgende:
    Goedemiddag, eindelijk bijgelezen.

    Dus, nog geen verbetering. Jammer voor de gestrande en gecancelde reizigers, veel succes gewenst.

    @Indah, leuk dat je ouders niet stil hoeven te blijven zitten, een stadstour in KL lijkt me niet vervelend.
    Ze hebben het inmiddels wel gezien, maar blijven maar gewoon in KL de komende dagen. Als ik nu tijd over had, zou ik er ook wel even heen vliegen, maar dat zit er niet echt in dezer dagen.
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:49:58 #156
    172693 hans1988
    weet ik veel...zeg et ma
    pi_80418096
    na jarenlange afwezigheid toch maar weer eens ingelogd...

    ma ik zat zo eens te denken he... als deze vulkaan al zo'n chaos veroorzaakt, wat moet een vulkaan als yellowstone dan wel niet gaan doen

    ik hoop dat die nog even op zich laat wachten
      zaterdag 17 april 2010 @ 13:57:58 #157
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80418369
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:49 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Ze hebben het inmiddels wel gezien, maar blijven maar gewoon in KL de komende dagen. Als ik nu tijd over had, zou ik er ook wel even heen vliegen, maar dat zit er niet echt in dezer dagen.
    Tja kan ik me voorstellen, ergens op vakantie zijn is natuurlijk anders dan wanneer je gestrand bent.

    Ze zijn gelukkig met zijn 2en, en ik neem aan dat als ze er helemaal zat van zijn dat ze wel weer terug naar jouw huis kunnen? Als het nog echt een week gaat duren oid?
    be nice or go away
    pi_80418711
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:49 schreef hans1988 het volgende:
    na jarenlange afwezigheid toch maar weer eens ingelogd...

    ma ik zat zo eens te denken he... als deze vulkaan al zo'n chaos veroorzaakt, wat moet een vulkaan als yellowstone dan wel niet gaan doen

    ik hoop dat die nog even op zich laat wachten
    En anders barst de Katla wel uit...
    Daar hoorden zij engelen zingen... AJAX! ***
    pi_80418716
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:57 schreef kahaarin het volgende:

    [..]

    Tja kan ik me voorstellen, ergens op vakantie zijn is natuurlijk anders dan wanneer je gestrand bent.

    Ze zijn gelukkig met zijn 2en, en ik neem aan dat als ze er helemaal zat van zijn dat ze wel weer terug naar jouw huis kunnen? Als het nog echt een week gaat duren oid?
    Ze kunnen terugvliegen en een visum bij aankomst voor 30 dagen krijgen als het echt nodig is ja, maar dan hebben ze geen recht meer op vergoeding van omgeboekte tickets, dus dat doen ze maar niet. Vooralsnog dus..
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:13:09 #160
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80418795
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:10 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Ze kunnen terugvliegen en een visum bij aankomst voor 30 dagen krijgen als het echt nodig is ja, maar dan hebben ze geen recht meer op vergoeding van omgeboekte tickets, dus dat doen ze maar niet. Vooralsnog dus..
    Nee, natuurlijk niet nu al maar als ze weten dat het echt nog een hele poos kan duren dan zou het een optie zijn toch?

    Is dit al voorbij gekomen?

    http://icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16567&ew_0_a_id=360950

    Staan erg mooie foto's van de aswolken.
    be nice or go away
    pi_80418915
    Just wondering.

    De aswolk zou zich boven de 5km hoogte zone bevinden. Waarom niet (beperkt) toestellen onder deze hoogte laten vliegen ?
    pi_80418947
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:13 schreef kahaarin het volgende:

    [..]

    Nee, natuurlijk niet nu al maar als ze weten dat het echt nog een hele poos kan duren dan zou het een optie zijn toch?

    Is dit al voorbij gekomen?

    http://icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16567&ew_0_a_id=360950

    Staan erg mooie foto's van de aswolken.
    Ze (en verder niemand ook) weet hoe lang het gaat duren. Als ze te horen kregen dat het nog een week was, hadden ze alweer hier bij mij thuis gezeten hoor, absoluut. Maar ja..
    pi_80418948
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:17 schreef Madshark het volgende:
    Just wondering.

    De aswolk zou zich boven de 5km hoogte zone bevinden. Waarom niet (beperkt) toestellen onder deze hoogte laten vliegen ?
    O.a. omdat ze op lagere vlieghoogtes dubbel zoveel brandstof verbruiken.
    pi_80418966
    ai ai ai.... dat ziet er niet best uit allemaal... op accuweather.com staat zelfs dat vanwege het stabiele weer er nagenoeg geen verandering is tot en met donderdag... begin nu wel een beetje voor mijn vlucht van a.s. zaterdag te vrezen
    pi_80418968
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:17 schreef Madshark het volgende:
    Just wondering.

    De aswolk zou zich boven de 5km hoogte zone bevinden. Waarom niet (beperkt) toestellen onder deze hoogte laten vliegen ?
    As kan ook vallen, zoals nu gemeld wordt in the Thames-vallei in Engeland.
    pi_80418998
    Volcanic ash cloud: dust falls across Britain
    quote:
    Volcanic ash from the Icelandic eruption has begun to fall across the country, coating surfaces with a fine layer of dust and raising fears over the danger posed to people with breathing difficulties.
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:27:03 #167
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80419173
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:19 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Ze (en verder niemand ook) weet hoe lang het gaat duren. Als ze te horen kregen dat het nog een week was, hadden ze alweer hier bij mij thuis gezeten hoor, absoluut. Maar ja..
    Tja, irritant dat het zo onvoorspelbaar is, jammer dat je geen kurk in die vulkaan kunt stoppen. Maar het is niet anders, ze kunnen er maar beter het beste van maken in KL op dit moment idd. Kan me ook voorstellen dat ze onderhand weer gewoon naar huis willen, dat heb ik zelf ook als ik op vakantie ben, ik vermaak me bijna overal prima maar als de vakantie om is ben ik ook weer blij om naar huis te gaan. Zij kunnen dat nu niet en weten ook niet hoe lang het nog duurt voordat het wel kan. Erg frustrerend. Hebben ze in het hotel geen PC, dan kun je een profiel aanmaken op FOK! voor ze en kunnen ze meebabbelen.
    be nice or go away
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:29:03 #168
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80419222
    Benieuwd hoe ze die enorme achterstsnden dadelijk gaan wegwerken in de lucht... Veel van de gecancelde vluchten zullen nagenoeg vol zijn geweest...
    pi_80419246
    ma leest wel mee op fok, de frontpage alleen. Verder kunnen ze prima SMS-en en mailen, dus het komt wel goed. Ik geef het wel weer door. Ze zitten de komende nacht weer in een ander hotel overigens... heen en weer..
    pi_80419270
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:29 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Benieuwd hoe ze die enorme achterstsnden dadelijk gaan wegwerken in de lucht... Veel van de gecancelde vluchten zullen nagenoeg vol zijn geweest...
    Velen kiezen er ook voor om geld terug te krijgen en niet op vakantie te gaan, zakenreizigers ook ten dele zo, dus de achterstand zal minder groot zijn dan nu lijkt.
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:33:35 #171
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80419325
    ik heb mijn vlucht idd gecancelled.. ik ga wel vanaf thuis werken dan maar
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
      Donald Duck held zaterdag 17 april 2010 @ 14:34:45 #172
    46149 __Saviour__
    Superstapelsmoor op Kristel
    pi_80419353
    Propellorvliegtuigen zouden er toch wel gewoon doorheen moeten kunnen?
    Het probleem was toch dat as in straalmotoren tot een soort glas gesmolten wordt.
    ❤ Rozen zijn rood ❤
    ❤ Viooltjes zijn blauw ❤
    ❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:36:41 #173
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80419392
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:29 schreef indahnesia.com het volgende:
    ma leest wel mee op fok, de frontpage alleen. Verder kunnen ze prima SMS-en en mailen, dus het komt wel goed. Ik geef het wel weer door. Ze zitten de komende nacht weer in een ander hotel overigens... heen en weer..
    Ah okay, ze moeten het ook maar net willen idd. Pff, tjonge, uitpakken hoeft dus ook niet, ze weten niet eens waar ze de volgende nacht slapen.....
    be nice or go away
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:42:20 #174
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80419525
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:29 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Benieuwd hoe ze die enorme achterstsnden dadelijk gaan wegwerken in de lucht... Veel van de gecancelde vluchten zullen nagenoeg vol zijn geweest...
    En dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid vracht en post die wij nog hebben staan, wat eigenlijk al lang weg had moeten zijn...
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:43:42 #175
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_80419560
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:34 schreef __Saviour__ het volgende:
    Propellorvliegtuigen zouden er toch wel gewoon doorheen moeten kunnen?
    Het probleem was toch dat as in straalmotoren tot een soort glas gesmolten wordt.
    Zoals ik het ergens las is dat maar één van de effecten. Een ander effect is dat de toestellen door hun snelheid als het ware gezandstraald worden, wat niet zo best is voor de lak en het zicht door de ramen.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
    pi_80419649
    Flight Number : DABTE
    ICAO Hex Code : 3C4A85
    Reg Code : D-ABTE
    Model : Boeing - B747-430 (M)

    Ergens boven Nürnberg in noordwestelijke richting
    Suikoden heerst
      zaterdag 17 april 2010 @ 14:49:21 #177
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80419703
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:43 schreef JDude het volgende:

    [..]

    Zoals ik het ergens las is dat maar één van de effecten. Een ander effect is dat de toestellen door hun snelheid als het ware gezandstraald worden, wat niet zo best is voor de lak en het zicht door de ramen.
    klopt helemaal:
    quote:
    The worst-case scenario, of course, would be to fly right into a volcanic cloud. That generally happens at night, when it's tougher for pilots to tell the plume apart from other clouds. But eerie signs resulting from high levels of static electricity in volcanic material immediately indicate that something is amiss. First, an electrical phenomenon called St. Elmo's fire can cause green flashes to appear on the windows. The mouth of the plane's motor may start to glow, and pilots may notice the smell of sulfur. Radio transmissions become less clear, and the plane's windshield can become more opaque because the pulverized lava particles are made of silicates, like glass, that basically sand the front of the plane, including the windows. Those glasslike particles affect the motor, too. If they enter a jet engine, they melt just like glass melts, then solidify, coating the engine and raising its temperature—and potentially destroying it.
    be nice or go away
    pi_80420009
    quote:
    Schiphol praat over maatregelen


    SCHIPHOL - De directie van Schiphol overlegt met de gemeente Haarlemmermeer, het Rode Kruis, de Koninklijke Marechaussee en andere betrokken instanties over nieuwe maatregelen nu blijkt dat het luchtruim nog dicht blijft.

    De luchtvaartautoriteiten lieten weten dat met het aanhoudende weertype het luchtruim tot nader order, maar zeker tot zaterdagavond acht uur gesloten blijft. Door de weersomstandigheden blijft de vulkanische as uit IJsland langer boven het Europese vasteland hangen, waardoor het niet veilig is om te vliegen, zo meldde de inspectie.

    Ruim 1500 gestrande passagiers hebben al twee nachten op Schiphol overnacht. ,,Dit is een noodoplossing. Op een gegeven moment moet je bekijken of deze situatie nog wenselijk is en ja naar alternatieven zoeken. De mensen hebben bijvoorbeeld ook schone kleren nodig'', aldus een woordvoerster van Schiphol.

    Nog zeker 24 uur ontregeld
    Het vliegverkeer in Europa blijft nog zeker 24 uur ontregeld door de schadelijke aswolk na de vulkaanuitbarsting in IJsland. Dat heeft de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel zaterdag laten weten.

    Eurocontrol meldde dat het voor zaterdag circa zesduizend vluchten in het Europese luchtruim verwacht. Normaal zijn dat er 22.000. Eurocontrol stelde dat de problemen vooral groot zijn in het noorden en oosten van Europa. In Zuid-Europese landen als Spanje, Griekenland en Turkije zijn de luchthavens open.

    Overlast tot volgende week
    De aswolk blijft het vliegverkeer in Europa mogelijk nog tot midden volgende week parten spelen. Dat heeft de meteorologische dienst van IJsland zaterdag laten weten.

    De dienst stelde dat de aswolk met de huidige windrichting naar Scandinavië en Groot-Britannië drijft. Volgens een zegsman van de meteorologische dienst blijft de wind de komende twee dagen min of meer in dezelfde richting staan en mogelijk ook nog enkele dagen langer. (ANP)

    AD
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:03:20 #179
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80420022
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:47 schreef Mordecai het volgende:
    Flight Number : DABTE
    ICAO Hex Code : 3C4A85
    Reg Code : D-ABTE
    Model : Boeing - B747-430 (M)

    Ergens boven Nürnberg in noordwestelijke richting
    Waarschijnlijk is dat slechts een ferry vlucht van Lufthansa van Munchen naar Frankfurt. In dat geval zal het een vlucht op zicht zijn, en op een lagere hoogte dan normaal.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_80420031
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:43 schreef JDude het volgende:

    [..]

    Zoals ik het ergens las is dat maar één van de effecten. Een ander effect is dat de toestellen door hun snelheid als het ware gezandstraald worden, wat niet zo best is voor de lak en het zicht door de ramen.
    Dat idd. En daarbij zitten er genoeg kleine deeltjes in die as die je niet in de motor wilt hebben. Ook niet in een gewone zuigermotor.
    pi_80420064
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:03 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

    [..]

    Waarschijnlijk is dat slechts een ferry vlucht van Lufthansa van Munchen naar Frankfurt. In dat geval zal het een vlucht op zicht zijn, en op een lagere hoogte dan normaal.
    Last Message : 13:03:18 UTC
    Latitude : 50.00357
    Longitude : 8.44708
    Altitude : 556 m - 1824 ft
    Ground Speed : 253 km/h - 157 mph - 137 knots
    Vertical Speed : -390 m/min - -1280 ft/min (DESCENT)
    Squawk : 1243
    Heading : 68ē

    Aan het landen zo te zien, of hij stort gewoon neer.
    Suikoden heerst
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:08:36 #182
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_80420135
    Komen nu redelijk donkere zwarte wolken uit de vulkaan in plaats van de meer grijze wolken die eerder uit de vulkaan kwamen
    pi_80420213
    Zwarte wolken inderdaad. Het blijft maar doorgaan

    [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2010 15:12:10 ]
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:17:12 #184
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80420339
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:05 schreef Mordecai het volgende:

    [..]

    Last Message : 13:03:18 UTC
    Latitude : 50.00357
    Longitude : 8.44708
    Altitude : 556 m - 1824 ft
    Ground Speed : 253 km/h - 157 mph - 137 knots
    Vertical Speed : -390 m/min - -1280 ft/min (DESCENT)
    Squawk : 1243
    Heading : 68ē

    Aan het landen zo te zien, of hij stort gewoon neer.
    En inmiddels worden er nog 2 Lufthansa 747's overgevlogen naar Frankfurt.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:17:48 #185
    251588 JuiceJuice
    What the fuck is this shit?
    pi_80420349
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:23 schreef Arcee het volgende:
    Hoewel, er zijn ook wel een paar waar geen cancelled achter staat, bijvoorbeeld:

    MP 0640 Cancun 12:00
    MA 0662 Budapest 12:55
    KL 3202 Budapest 12:55

    Hoe zit dat dan?

    KLM weer he
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 17 april 2010 @ 15:18:30 #186
    862 Arcee
    Look closer
    pi_80420368
    1
    2
    Luchtruim Nederland tot 20:00 dicht 104
    Activiteit vulkaan neemt toe....... 129


    Zo lijkt het of ondanks dat de activiteit toeneemt er ná 20:00 uur weer gevolgen kan worden. Suffe berichtgeving.
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:19:22 #187
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80420386
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:17 schreef JuiceJuice het volgende:

    [..]

    KLM weer he
    Het zijn en blijven een stel prutsers idd.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_80420423
    Die webcam is nu helemaal zwart.
    Overbelast zeker.
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:21:03 #189
    251588 JuiceJuice
    What the fuck is this shit?
    pi_80420426
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:19 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

    [..]

    Het zijn en blijven een stel prutsers idd.
    Ha Werk jij bij een van de andere afhandelaren?
    pi_80420430
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 13:10 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Yup. Aan de andere kant wordt er ook genoeg verdient door bijvoorbeeld hotels, restaurants etc. door mensen die ergens zijn gestrand.
    Complete luchtvracht van en naar US en Azie ligt nu stil, heel veel bedrijven worden hierdoor getroffen. Op mijn werk ligt de aanvoer van nieuwe producten uit de fabrieken in Azie compleet stil en dat is maar tot een bepaald moment op te vangen met huidige voorraden. Ook al onze export met luchtvracht licht stil. Kan nog wel tijd duren voordat vluchten weer compleet op schema ligt nadat men weer mag vliegen omdat vliegtuigen over de wereld gestrand zijn.

    Heb alvast alle telefoonnummers opgezocht voor mijn vluchten van woensdag. Nu overleggen met vrienden die al in NY zitten wat te doen als mijn vlucht gecancelled wordt, ook ivm hotel wat we al geboekt hebben voor NY. Wordt er niet vrolijker van als ik de beelden van de web cam zie op dit moment.
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:21:47 #191
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80420449
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:21 schreef JuiceJuice het volgende:

    [..]

    Ha Werk jij bij een van de andere afhandelaren?
    Hoe raad je het zo?
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_80420450
    Ik begin me nu onderhand wel te irriteren. Had gisteren (11 uur in de ochten- 6uur in Nederland) al terug moeten vliegen van Beijing naar Amsterdam maar ben nu verplaatst naar woensdag. Maar als die klote vulkaan maar blijft doorspuwen, kom ik hier woensdag ook niet weg. Het vliegtuig moet eerst nog naar Beijing komen. Dus als het dinsdag nog steeds gesloten is dan kan ik de vlucht weer proberen te verplaatsen.
    Dus ja het blijft afwachten.... zucht.
    pi_80420492

    driving towards Selfoss in Iceland
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:25:44 #194
    251588 JuiceJuice
    What the fuck is this shit?
    pi_80420551
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:21 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

    [..]

    Hoe raad je het zo?

    Welke? Bagage of Passage?
    pi_80420567
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 14:19 schreef Lady-Miekie het volgende:

    [..]

    O.a. omdat ze op lagere vlieghoogtes dubbel zoveel brandstof verbruiken.
    Met het vooruitzicht dat het nog dagen kan duren, is die extra brandstof dan niet goedkoper dan mensen in hotels onder te brengen ?
    pi_80420622
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:23 schreef mouzzer het volgende:
    [ afbeelding ]
    driving towards Selfoss in Iceland
    Dat ziet er indrukwekkend uit. Zou graag in die contreien zitten nu.

    Hier foto's van hoe het er uit ziet als de 300 meter vulkaan de lucht in wordt geschoten:
    http://vulcan.wr.usgs.gov(...)Pinatubo/images.html
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:29:34 #197
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80420658
    hoor net dat een collega vast zit in Washington, dat is mooi, die kan mijn plek dus innemen
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:32:38 #198
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80420719
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:28 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Dat ziet er indrukwekkend uit. Zou graag in die contreien zitten nu.

    Hier foto's van hoe het er uit ziet als de 300 meter vulkaan de lucht in wordt geschoten:
    http://vulcan.wr.usgs.gov(...)Pinatubo/images.html
    De uitbarsting van Eyjafjalla is maar klein vergeleken bij die van Pinatubo.
    pi_80420727
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:29 schreef Re het volgende:
    hoor net dat een collega vast zit in Washington, dat is mooi, die kan mijn plek dus innemen
    Moet je naar een congres ofzo?
    pi_80420737
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:32 schreef DemonRage het volgende:
    De uitbarsting van Eyjafjalla is maar klein vergeleken bij die van Pinatubo.
    We wachten geduldig op wat komen gaat.
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:34:24 #201
    262 Re
    Kiss & Swallow
    pi_80420752
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:32 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Moet je naar een congres ofzo?
    yup, dat was idd de bedoeling on naar Arlington to gaan, maar goed dat gaat dus niet echt... wel pokke veel voorbereidingswerk gedaan...
    04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:36:27 #202
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80420787
    Die reacties @ http://www.telegraaf.nl/r(...)hten_op__.html?p=1,1 ook weer .
    quote:
    Ik heb nog nooit zo'n blauwe lucht gezien. Als de zon zo fel doorheen schijnt, waarom mag er dan niet gevlogen worden. Zijn ze een plasmawapen aan het testen? (zie vuurbal in New York).
    quote:
    ik vertrouw helemaal niks meer,volgens mij is er veel meer aan de hand.experimenten?.en zoals gezegd..dit is nog nooit eerder gebeurt. ik sta nergens meer van te kijken als het plotseling iets anders blijkt te zijn.
    quote:
    We kunnen toch wel wat lager vliegen,of om dat wolkje heen vligen,we leven in 2010,kom op zeg,anders wat helikopters in huren.
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:38:25 #203
    15221 Falco
    Afleidingsmanoeuvre
    pi_80420832
    Die beelden op de Vodafonewebcam (http://www.vodafone.is/eldgos) zijn gaaf .

    Je zou daar ook nog een mooi time-lapsefilmpje van kunnen maken geloof ik.
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:39:53 #204
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_80420868
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:36 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Die reacties @ http://www.telegraaf.nl/r(...)hten_op__.html?p=1,1 ook weer .
    .
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:40:19 #205
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80420886
    alweer bijna vol..
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:43:10 #207
    15221 Falco
    Afleidingsmanoeuvre
    pi_80420929
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:40 schreef Roel_Jewel het volgende:
    [ afbeelding ]
    De zon beschijnt de andere kant van die vulkaanwolk, maar dat stukje linksonder is echt pikzwarte rook .
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:44:27 #208
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80420986
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 11:34 schreef indahnesia.com het volgende:
    Pa en ma gaan hun derde nacht in Kuala Lumpur in. Ze kunnen wachten en omboeken tot 30 april ( _! ), geld terug (zit je nog wel in KL) of naar omboeken Rome (als beschikbaar) en vanaf daar op eigen kosten reizen, maar heb ze geadviseerd dat niet te doen omdat de treinen toch al overvol zitten. Het wordt nu dus minder leuk voor ze.
    Ik heb echt medelijden met je ouders

    Ik vind het toch maar bizar eigenlijk. Ik vind het allemaal wel eng, als die grote uitbarst. Maar toch wel spannend als in: leuk spannend.
    pi_80421108
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:45 schreef frame-saw het volgende:
    Ik vind het toch maar bizar eigenlijk. Ik vind het allemaal wel eng, als die grote uitbarst.
    Zet dan maar stoffer en blik klaar.
    pi_80421154
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:51 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Zet dan maar stoffer en blik klaar.
    Stofzuiger ook goed?

    (wat een rare zin typte ik daar trouwens, er moest vast wat achter )
    pi_80421183
    stiekem hoop ik ook dat Katla ploft..


    ramptoerist is
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:54:09 #213
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80421193
    http://avherald.com/h?article=42a3d003&opt=0
    quote:
    Incident: Ural Airlines A321 near Vienna on Apr 17th 2010, fuel emergency

    By Simon Hradecky, created Saturday, Apr 17th 2010 12:51Z, last updated Saturday, Apr 17th 2010 12:51Z
    An Ural Airlines Airbus A321-200, registration VQ-BDA performing flight U6-3511 from Moscow Domodedovo (Russia) to Rimini (Italy), attempted to fly below the ash clouds at FL180 all the way from Russia to Italy. On their way a few miles west of Krakow (Poland) the airplane was forced to descend to 9500 feet. When the airplane was about 60nm southwest of Vienna (Austria) and about 30nm northeast of Graz (Austria), the crew reported being low on fuel and diverted to Vienna, where the airplane landed safely about 30 minutes later.

    Vienna airport reported, the airplane was on its way from Moscow to Rome, when the crew reported being low on fuel without declaring emergency. The airport, which remained open despite the closure of the air space for all IFR traffic, accomodated the aircraft. The airplane is currently being examined, the crew reported no abnormalities and no malfunctions despite flying almost all the way in air space closed for IFR traffic due to the ash clouds (see: Icelandic volcano disrupts aviation in almost all of Europe.

    Austrian Airlines, based at Vienna Schwechat Airport, as well as FlyNiki now demand a close examination of the Airbus A321-200 for any contaminations in the engines and insists on measurements of the density of ashes in the atmosphere stating, that mathematical models for computing danger from ashes in the atmosphere are insufficient.
    pi_80421235
    Ik denk dat de kans groot is dat deze zomer een van de warmste zomers ooit is, maar zo'n vulkaanuitbarsting kan natuurlijk roet -hihi- in het eten gooien. Is er een idee of deze uitbarsting effect heeft, zo ja, wat voor 'n?
      zaterdag 17 april 2010 @ 15:56:31 #215
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80421251
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:25 schreef JuiceJuice het volgende:

    [..]

    Welke? Bagage of Passage?
    Zie PM
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:03:11 #216
    251588 JuiceJuice
    What the fuck is this shit?
    pi_80421411
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:56 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

    [..]

    Zie PM
    Zie reactie
    pi_80421425
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:53 schreef Floor-Sofie het volgende:
    stiekem hoop ik ook dat Katla ploft..


    ramptoerist is
    Ja blijf jij maar hopen. Dan zit ik hier volgende maand nog steeds in Beijing vast
    pi_80421426
    toch maar weer een tvp.

    directe gevolgen merken we (merk ik) nog niet maar dat zal niet lang meer duren denk ik zo.
    geen aanvoer meer van groenten en fruit bijvoorbeeld.
    In public relations, spin is form of propaganda, achieved through providing an interpretation of an event or campaign to persuade public opinion in favor or against a certain organization or public figure.
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:05:03 #219
    199256 kwiwi
    de enige echte.
    pi_80421479
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:03 schreef thespindoctor het volgende:
    toch maar weer een tvp.

    directe gevolgen merken we (merk ik) nog niet maar dat zal niet lang meer duren denk ik zo.
    geen aanvoer meer van groenten en fruit bijvoorbeeld.
    Back to basics! Wel spannend dan

    Varen er nu meer schepen trouwens?
    pi_80421526
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:06 schreef frame-saw het volgende:

    [..]

    Back to basics! Wel spannend dan

    Varen er nu meer schepen trouwens?
    hier (limassol, cyprus) liggen er in ieder geval nog geen meer op de rede
    In public relations, spin is form of propaganda, achieved through providing an interpretation of an event or campaign to persuade public opinion in favor or against a certain organization or public figure.
    pi_80421664
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:03 schreef thespindoctor het volgende:
    toch maar weer een tvp.

    directe gevolgen merken we (merk ik) nog niet maar dat zal niet lang meer duren denk ik zo.
    geen aanvoer meer van groenten en fruit bijvoorbeeld.
    Fresh fruit imports have been hit by the flight cancellations, says the BBC's business reporter Dominic Laurie.

    One of the biggest suppliers to UK supermarkets, Blue Skies, says fruit from Brazil, Ghana, South Africa and Egypt, all of which goes through Heathrow, has been left rotting in its countries of origin, while stocks on UK supermarket shelves are running out.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8626765.stm
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:18:08 #223
    251588 JuiceJuice
    What the fuck is this shit?
    pi_80421729
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:14 schreef mouzzer het volgende:

    [..]

    Fresh fruit imports have been hit by the flight cancellations, says the BBC's business reporter Dominic Laurie.

    One of the biggest suppliers to UK supermarkets, Blue Skies, says fruit from Brazil, Ghana, South Africa and Egypt, all of which goes through Heathrow, has been left rotting in its countries of origin, while stocks on UK supermarket shelves are running out.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8626765.stm
    Zonde
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:19:48 #224
    199256 kwiwi
    de enige echte.
    pi_80421772
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:03 schreef thespindoctor het volgende:
    toch maar weer een tvp.

    directe gevolgen merken we (merk ik) nog niet maar dat zal niet lang meer duren denk ik zo.
    geen aanvoer meer van groenten en fruit bijvoorbeeld.
    Voor Cyprus kan het nog uit andere landen gehaald worden lijkt me zo, aangezien er nog naartoe gevlogen kan worden. Engeland heeft een groter probleem aan de post van mouzzer te zien
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:20:51 #225
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80421796
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 10:01 schreef conleche het volgende:
    TVP wegens vlucht naar de VS as. vrijdag. Mag hopen dat die rotwolk dan weg is.
    Nou idd ! Ik moet in september ook vliegen en hoop dat het dan toch een keer over is.
    .
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
    pi_80421815
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:19 schreef kwiwi het volgende:

    [..]

    Voor Cyprus kan het nog uit andere landen gehaald worden lijkt me zo, aangezien er nog naartoe gevlogen kan worden. Engeland heeft een groter probleem aan de post van mouzzer te zien
    Ware het niet dat bijna alles wat hier geimporteerd wordt uit Engeland komt.
    Voor het verkeer omgerouteerd is en het rechtstreeks uit Afrika gehaald wordt zijn we hier verhongerd.

    Leuk weetje, de tomaten hier komen dus uit Nederland
    In public relations, spin is form of propaganda, achieved through providing an interpretation of an event or campaign to persuade public opinion in favor or against a certain organization or public figure.
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:23:28 #227
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80421860
    Hmm, de NS hebben het ook druk: http://www.nu.nl/binnenla(...)ation-amsterdam.html
    be nice or go away
      Donald Duck held zaterdag 17 april 2010 @ 16:26:15 #228
    46149 __Saviour__
    Superstapelsmoor op Kristel
    pi_80421907
    Ook als er weer gevlogen kan worden, zijn de problemen natuurlijk nog enorm. Er moet een grote achterstand worden weggewerkt en dat heeft ook gevolgen voor de normale vluchten die al gepland stonden.
    ❤ Rozen zijn rood ❤
    ❤ Viooltjes zijn blauw ❤
    ❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
    pi_80421944
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:26 schreef __Saviour__ het volgende:
    Ook als er weer gevlogen kan worden, zijn de problemen natuurlijk nog enorm. Er moet een grote achterstand worden weggewerkt en dat heeft ook gevolgen voor de normale vluchten die al gepland stonden.
    Vergelijk het maar met de NS. Wanneer zij vertraging hebben op een traject door een aanrijding dan duurt het zomaar 1 dag voor de dienstregeling weer normaal is.

    Dan kun je aanvoelen wat het betekend voor het luchttransport etc. Het minste probleem is denk ik nog de passagiers.
    In public relations, spin is form of propaganda, achieved through providing an interpretation of an event or campaign to persuade public opinion in favor or against a certain organization or public figure.
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:29:19 #230
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80421969
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:26 schreef __Saviour__ het volgende:
    Ook als er weer gevlogen kan worden, zijn de problemen natuurlijk nog enorm. Er moet een grote achterstand worden weggewerkt en dat heeft ook gevolgen voor de normale vluchten die al gepland stonden.
    En wat te denken van vliegpersoneel...
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:29:44 #231
    199256 kwiwi
    de enige echte.
    pi_80421980
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:21 schreef thespindoctor het volgende:

    [..]

    Ware het niet dat bijna alles wat hier geimporteerd wordt uit Engeland komt.
    Voor het verkeer omgerouteerd is en het rechtstreeks uit Afrika gehaald wordt zijn we hier verhongerd.

    Leuk weetje, de tomaten hier komen dus uit Nederland
    Aha

    En dat weetje wist ik al
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:31:20 #232
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80422022
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:26 schreef __Saviour__ het volgende:
    Ook als er weer gevlogen kan worden, zijn de problemen natuurlijk nog enorm. Er moet een grote achterstand worden weggewerkt en dat heeft ook gevolgen voor de normale vluchten die al gepland stonden.
    Nou, hoe langer het duurt (bij personenvervoer) hoe kleiner de problemen had ik begrepen, mensen hebben een alternatief gevonden of zien van hun reis af. De mensen die gestrand zijn moeten natuurlijk wel eerst verder geholpen worden maar daarna schijnt het vrij snel weer normaal te kunnen zijn.

    Alleen het vrachtvervoer is natuurlijk wel erg vervelend, dat moet nu per boot/vrachtwagen/trein, en bederfelijke waar is helemaal een probleem.
    be nice or go away
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:33:47 #233
    145755 kahaarin
    You are my sunshine......
    pi_80422088
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:28 schreef thespindoctor het volgende:

    [..]

    Vergelijk het maar met de NS. Wanneer zij vertraging hebben op een traject door een aanrijding dan duurt het zomaar 1 dag voor de dienstregeling weer normaal is.

    Dan kun je aanvoelen wat het betekend voor het luchttransport etc. Het minste probleem is denk ik nog de passagiers.
    Daarom gaan ze ook gefaseerd weer beginnen, eerst de achterstand wegwerken en dan weer volgens schema. De geplande vluchten zullen dan dus waarschijnlijk niet de eerste prioriteit krijgen als ze weer kunnen vliegen.
    be nice or go away
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:42:45 #234
    25889 Sitethief
    Fulltime Flapdrol
    pi_80422299
    Mijn pa zit dus in Rome vast, heeft gelukkig samen met de groep mensen waar hij mee reist een bus kunnen regelen naar Keulen, maar in Rome ligt alles redelijk plat sms'te hij net.
    Stroek: Sitethief, die is heel groot en sterk :Y.
    Faat: *zucht* zoals gewoonlijk hoor Sitethief weer in de bocht >:)
      † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 16:44:52 #235
    77924 Skaai
    I am beyond coffee.
    pi_80422336
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:29 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    En wat te denken van vliegpersoneel...
    Nou ik zit er ook niet op te wachten als men opeens massaal gaat vliegen, mag ik me rot rennen op Schiphol
    Fat bikers bounce better.
    I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:45:27 #236
    25889 Sitethief
    Fulltime Flapdrol
    pi_80422349
    Stroek: Sitethief, die is heel groot en sterk :Y.
    Faat: *zucht* zoals gewoonlijk hoor Sitethief weer in de bocht >:)
      zaterdag 17 april 2010 @ 16:49:54 #237
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80422678
    There are restrictions on civil flights across most of northern and central Europe. This includes Austria, Belgium, Croatia, the Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, most of France, most of Germany, Hungary, Ireland, northern Italy, the Netherlands, Norway, Poland, Romania, Serbia, Slovenia, Slovakia, Sweden, Switzerland, Ukraine and the UK.

    Dat zijn er nogal wat
    Dare to unleash my rage..
    That's my secret Captain... I'm always angry...
    There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
      zaterdag 17 april 2010 @ 17:20:59 #239
    15221 Falco
    Afleidingsmanoeuvre
    pi_80423185
    Toch hoeven de IJslanders niet zo te klagen met deze vulkaansuitbarsting. Het zorgt namelijk voor veel aandacht en consumenten worden door het natuurgeweld juist getriggerd om eens op vakantie te gaan naar IJsland. En als er iets is, wat de IJslandse economie uit het slop kan trekken, dan zijn dat natuurlijk de toeristen!
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
    pi_80423286
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:20 schreef elcastel het volgende:

    [..]

    Nou idd ! Ik moet in september ook vliegen en hoop dat het dan toch een keer over is.
    .
    Eerste week van mei vlieg ik naar Rome, duurt nog wel even gelukkig.
    Life is Music
    pi_80423506
    Sat.foto van vandaag:
      zaterdag 17 april 2010 @ 17:34:03 #242
    222937 crazy987
    KROEPOEK!!!!!
    pi_80423507
    al nieuwe aardbevingen bij katla?
    en is de vulkaan met de moeilijke naam nog bezig?
    You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
      zaterdag 17 april 2010 @ 17:43:44 #243
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_80423759
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 17:34 schreef crazy987 het volgende:
    al nieuwe aardbevingen bij katla?
    en is de vulkaan met de moeilijke naam nog bezig?
    Er trilt niet veel daar.
      zaterdag 17 april 2010 @ 17:46:55 #244
    102865 One_conundrum
    zeg maar Conundrum
    pi_80423831
    TVP.

    M'n meisje vlieg 0500 naar Turkije. Misschien
    "Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
    pi_80423847
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 16:20 schreef elcastel het volgende:

    [..]

    Nou idd ! Ik moet in september ook vliegen en hoop dat het dan toch een keer over is.
    .
    Damn, El. Ik begin 'm te knijpen!
      zaterdag 17 april 2010 @ 17:51:05 #246
    222937 crazy987
    KROEPOEK!!!!!
    pi_80423936
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 17:46 schreef One_conundrum het volgende:
    TVP.

    M'n meisje vlieg 0500 naar Turkije. Misschien
    en wat hoop jij ?
    You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
      zaterdag 17 april 2010 @ 17:51:49 #247
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80423955
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 17:47 schreef conleche het volgende:
    Damn, El. Ik begin 'm te knijpen!
    Ik ook ! Maar ik ga voor jou even bellen, ik ken iemand in IJsland die wijn drinkt en vast wel een kurk in die diatrema kan stoppen. Ik ga gelijk bellen, telefonisch.

    Check je dan wel ook nog even mijn badkamertopic ?
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
    pi_80423987
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 17:51 schreef elcastel het volgende:

    [..]

    Ik ook ! Maar ik ga voor jou even bellen, ik ken iemand in IJsland die wijn drinkt en vast wel een kurk in die diatrema kan stoppen. Ik ga gelijk bellen, telefonisch.

    Check je dan wel ook nog even mijn badkamertopic ?
    Oh, heel graag. Als het niet teveel moeite is?


    Ik ga er nu heen, met gezwinde spoed.
      zaterdag 17 april 2010 @ 17:55:31 #249
    102865 One_conundrum
    zeg maar Conundrum
    pi_80424057
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 17:51 schreef crazy987 het volgende:

    [..]

    en wat hoop jij ?
    Net sms terug. Gecancelled

    misschien woensdag vliegen
    "Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:02:05 #250
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80424250
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 17:34 schreef basst2005 het volgende:
    Sat.foto van vandaag:
    [ afbeelding ]
    .
    Satellietfoto's blijven gaaf .
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:03:40 #251
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80424300
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 17:53 schreef conleche het volgende:
    Oh, heel graag. Als het niet teveel moeite is?
    Done, hij heeft nog een gat in de begroting en gaat morgen het ene gat met het andere vullen.
    .
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:11:21 #252
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80424485
    @JoeriStub
    quote:
    De ellende voor vliegverkeer door IJslandse vulkaan kan mogelijk nog 10 of 14 dagen duren, zegt fysisch geoloog tegen NOS Radio 1. Eerst moet al het ijs uit de krater zijn gesmolten. Het is nu voor ongeveer 20% weg.
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:13:12 #253
    71166 AKnynke
    is lang niet gek
    pi_80424539
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:11 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @JoeriStub
    [..]
    SAS heeft het erover om al z'n personeel in Noorwegen tijdelijk te ontslaan. Dit zijn best drastische maatregelen!

    Ik ben zelf afgelopen donderdag van Zweden naar Duitlsand gevlogen, op de laatste vlucht het land uit (om half 1, terwijl het luchtruim om half 12 dicht ging). Ik moet over 8 dagen weer terug, ben benieuwd hoe het dan gaat...
    Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:16:58 #254
    33232 Againzender
    Vriend van de show
    pi_80424654
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:11 schreef Roel_Jewel het volgende:
    @JoeriStub
    [..]


    lekker dan....
    [b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
    GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
    :P
    pi_80424791
    Heb wel het idee dat het niet meer zo stinkt buiten?!?

    tevens nog even snel een tvp
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:24:00 #256
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80424835
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:13 schreef AKnynke het volgende:

    SAS heeft het erover om al z'n personeel in Noorwegen tijdelijk te ontslaan. Dit zijn best drastische maatregelen!
    Wat een honden, als het waar is.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:24:59 #257
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80424857
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:07 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Mooi filmpje @ http://ontour.is/Canon/
    k wist niet dat lava zo mooi klingelt als gouden munten
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
    pi_80424948
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:24 schreef marcel-o het volgende:

    [..]

    k wist niet dat lava zo mooi klingelt als gouden munten
    als glas..
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:33:08 #259
    22416 elcastel
    Maggot Brain
    pi_80425052
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 12:07 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Mooi filmpje @ http://ontour.is/Canon/
    Yay.
    The Hick from French Lick
    The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:37:33 #260
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80425168
    http://www.l1.nl/L1NWS/_p(...)_hasclickpage/1_1013
    quote:
    Live-uitzending Amstel Gold Race gaat door, minister verleent ontheffing

    De NOS kan zondag gewoon live verslag doen van de Amstel Gold Race. Minister Camiel Eurlings heeft een ontheffing verleend om met helikopters de koers te verslaan. Wel gaat er een extra inspecteur vaan Verkeer en Waterstaat mee met een helikopter om te controleren of het verantwoord is. Er geldt een vliegverbod vanwege de aswolk die ontstond na vulkaanuitbarstingen in IJsland, eerder deze week.

    Eurlings gaf eerder deze week ook al een ontheffing voor de helikopters die ingezet werden bij de bestrijding van de duinbrand in Bergen.
    pi_80425237
    de eldgos.mila.is webcam´s laden bij mij niet meer, meh!
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:41:10 #262
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80425248
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:28 schreef MarMar het volgende:

    [..]

    als glas..
    kan ook. rinkelt wel mooi iig
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
      Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 17 april 2010 @ 18:43:16 #263
    17650 crew  rubbereend
    JUICHEN
    pi_80425302
    Gewoon tussendoor eens aan de grond zetten en kijken hoeveel as er in zit
    DeLuna vindt me dik ;(
    Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
    pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:44:10 #264
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80425328
    Niet veel veranderd tijdens mijn afwezigheid volgens mij?
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:45:52 #265
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80425372
    Jongste verwachting van metoffice:

    Huilen dan.
    pi_80425388
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:41 schreef marcel-o het volgende:

    [..]

    kan ook. rinkelt wel mooi iig
    volgens mij is het echt glas, lavaglas door extreem snel afkoelen aan de oppervlakte.
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:48:00 #267
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80425427
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:49:54 #268
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
      Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 17 april 2010 @ 18:51:02 #269
    17650 crew  rubbereend
    JUICHEN
    pi_80425510
    quote:
    wow op die foto's zat ik te wachten
    DeLuna vindt me dik ;(
    Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
    pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:51:25 #270
    102865 One_conundrum
    zeg maar Conundrum
    pi_80425518
    Hoe komt dat onweer in die rook?

    edit:

    Zoom on lightning caused by electrical discharge within the ash column.
    "Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:51:36 #271
    176873 marcel-o
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    pi_80425523
    WTF, Bruut!!

    Zat k al ff op te wachten
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:51 schreef One_conundrum het volgende:
    Hoe komt dat onweer in die rook?
    wrijving

    Die bovenste is wel n mooi bureaublad

    en van die ster-strepen heb k ook vaak op mn foto's
    | Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:52:29 #272
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80425551
    Hoe spreek je 't goed uit, en hoe niet:
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:53:11 #273
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80425576
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:51 schreef One_conundrum het volgende:
    Hoe komt dat onweer in die rook?
    De asdeeltjes raken elektrisch geladen door wrijving.

    Vette foto's trouwens!
    Huilen dan.
      zaterdag 17 april 2010 @ 18:55:11 #274
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80425622
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 18:51 schreef One_conundrum het volgende:
    Hoe komt dat onweer in die rook?

    edit:

    Zoom on lightning caused by electrical discharge within the ash column.
    http://www.msnbc.msn.com/id/30116247/
    quote:
    A recent study in the journal Nature found that volcanic plumes spin like tornadic thunderstorms, a finding that helps to explain the lightning storms as well as the waterspouts and dust devils produced by some volcanic plumes.
    pi_80425741
    Is er niet iemand bezorgd om de ijslanders?
      Donald Duck held zaterdag 17 april 2010 @ 19:01:41 #276
    46149 __Saviour__
    Superstapelsmoor op Kristel
    pi_80425784
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:00 schreef Chung het volgende:
    Is er niet iemand bezorgd om de ijslanders?
    Nee dat heet nu karma.
    ❤ Rozen zijn rood ❤
    ❤ Viooltjes zijn blauw ❤
    ❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:01:49 #277
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80425789
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:00 schreef Chung het volgende:
    Is er niet iemand bezorgd om de ijslanders?
    Jawel, mar vooralsnog lijkt het gevaar voor hun wel mee te vallen. Het scheelt dat het relatief dunbevolkt is daar . En voor de IJslanders kan de wind niet gunstiger staan dan nu .
    pi_80425809
    quote:
    De KLM gaat vanavond testvluchten uitvoeren om te kijken of vliegtuigen op lagere hoogte kunnen vliegen. Zo zouden de toestellen onder de gevaarlijke aswolk kunnen blijven, die het vliegverkeer al dagen onmogelijk maakt.

    Dat heeft de KLM gezegd tijdens een persconferentie op Schiphol. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft eerder vandaag succesvolle testvluchten op lagere hoogte uitgevoerd.

    De eerste testvluchten vertrekt om zeven uur naar Düsseldorf. Gedurende de vlucht zullen luchtmetingen worden gedaan.
    http://nos.nl/artikel/151324-klm-gaat-testvluchten-uitvoeren.html

    Vandaar de vluchtbewegingen in Duitsland vandaag.
    pi_80425926
    Ik weet de oplossing, er vlieg hier net een luchtballon over.
    pi_80425971
    Straks verhongeren ze, omdat de vliegtuigen die vol met voedsel zitten niet in ijsland kunnen komen.
    pi_80426016
    quote:
    Het toestel zal naar verwachting voor 19.00 uur zaterdagavond vertrekken, aldus een woordvoerster van KLM.
    Telegraaf

    Je kan hier meekijken of het goed gaat (denk ik)
    http://casper.frontier.nl/eham/
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:12:09 #282
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80426072
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:01 schreef __Saviour__ het volgende:

    [..]

    Nee dat heet nu karma.
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:10 schreef Jojoke het volgende:

    Telegraaf

    Je kan hier meekijken of het goed gaat (denk ik)
    http://casper.frontier.nl/eham/
    Welk toestel
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    pi_80426145
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:12 schreef APK het volgende:


    [..]

    Welk toestel
    Hij zal wel vertraging hebben
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:15:39 #284
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80426168
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:14 schreef Jojoke het volgende:

    [..]

    Hij zal wel vertraging hebben
    Waar de fuck heb je het over?
    Geef dan even een normale link ofzo.
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:15:53 #285
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_80426178
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:10 schreef Jojoke het volgende:

    [..]

    Telegraaf

    Je kan hier meekijken of het goed gaat (denk ik)
    http://casper.frontier.nl/eham/
    Of via http://www.radarvirtuel.com/
    Zal wel wat vertraging in zitten, denk ik.
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:16:39 #286
    294830 Tha_PietJuH
    Pietje (L) Wen.
    pi_80426195
    quote:
    Woooww...niceee
    Kan ik u ergens mee helpen? nee joh ik lurk even rond. :)
    pi_80426455
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 15:55 schreef Monidique het volgende:
    Ik denk dat de kans groot is dat deze zomer een van de warmste zomers ooit is, maar zo'n vulkaanuitbarsting kan natuurlijk roet -hihi- in het eten gooien. Is er een idee of deze uitbarsting effect heeft, zo ja, wat voor 'n?
    Volgens mij heeft deze uitbarsting geen effect op de komende zomer. Ik heb ergens gelezen dat het met de ligging van de vulkaan te maken heeft. Een vulkaan in de tropen stoot de as veel verder de lucht in dan een vulkaan die op ijsland staat.
    pi_80426648
    quote:
    Vulkaanuitbarstingen op IJsland hebben in het verleden de temperatuur op aarde nauwelijks beīnvloed. Tropische erupties zijn wel goed zichtbaar in de temperatuurreeksen. Grote uitbarstingen zoals de Pinatubo in 1991 en de Tambora van 1815 zorgden er voor dat de wereldgemiddelde temperatuur een paar jaar een kwart tot één graad lager lag. De afkoeling wordt veroorzaakt doordat vulkanisch stof hoog in de atmosfeer zonlicht tegenhoudt. Vulkaanuitbarstingen hebben alleen een langdurig koelend effect als het stof de stratosfeer bereikt (boven de 10/15 km). Het stof van vulkaanerupties in de tropen wordt door de luchtstromingen verder omhoog gebracht en over de hele wereld verspreid, terwijl dat van vulkanen buiten de tropen naar beneden waait en snel weer verdwijnt. We verwachten dus niet dat de huidige uitbarsting van de Eyjafjallajökull op IJsland de temperatuur merkbaar zal beīnvloeden.

    knmi
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:42:48 #289
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80426992
    Dat, en de uitbarsting is gewoon te klein.
    quote:
    Op vrijdag 16 april 2010 16:00 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Daarvoor moet je een uitbarsting van 5 of 6 op de VEI schaal hebben. Nu zit 'ie ergens tussen 2 en 3.

    VEI: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vulkanische-explosiviteitsindex

    De pinatubo-uitbarsting was 5 en die uitbarsting veroorzaakte een wereldwijde temperatuurdaling van 0.2 tot 0.4 graden.
    Huilen dan.
    pi_80427174
    Historisch gezien barst de Katla altijd uit na de uitbarsting van (insert moeilijke naam). Hoeveel tijd zat daar gemiddeld tussen??? Iemand?
    Dare to unleash my rage..
    That's my secret Captain... I'm always angry...
    There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:52:49 #291
    19529 Fendy
    True Spirit
    pi_80427313
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:02 schreef Jojoke het volgende:

    [..]

    http://nos.nl/artikel/151324-klm-gaat-testvluchten-uitvoeren.html

    Vandaar de vluchtbewegingen in Duitsland vandaag.
    Whehe...het zijn vliegbewegingen, vluchtbewegingen is iets anders.
    Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
    Je hebt gelijk Fen.
      zaterdag 17 april 2010 @ 19:54:20 #292
    140043 Isdatzo
    Born in the echoes.
    pi_80427357
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:48 schreef Burner82 het volgende:
    Historisch gezien barst de Katla altijd uit na de uitbarsting van (insert moeilijke naam). Hoeveel tijd zat daar gemiddeld tussen??? Iemand?
    Verschilt. Aan een gemiddelde heb je niks.
    Huilen dan.
    pi_80427381
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:54 schreef Isdatzo het volgende:

    [..]

    Verschilt. Aan een gemiddelde heb je niks.
    En tussen welke tijden wisselde het dan?
    Dare to unleash my rage..
    That's my secret Captain... I'm always angry...
    There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
    pi_80427406
    De PH-BGB taxiet momenteel richting RWY 24. Als het goed is gaat zo meteen de lucht in voor de testvlucht.
    pi_80427423
    Boeing 737 van KLM gaat nu de lucht in voor de testvlucht
    pi_80427437
    En hij is in de lucht.
    pi_80427505
    Helaas richting Noord-zee.
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:02:04 #298
    6941 APK
    Factual, I think.
    pi_80427584
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:59 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

    Helaas richting Noord-zee.
    Jij hebt liever dat dat ding boven Amsterdam neerstort?
    Who the fuck can sleep with all this shit going on?
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:03:23 #299
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
      zaterdag 17 april 2010 @ 20:03:51 #300
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_80427628
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 19:59 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
    Helaas richting Noord-zee.
    Hij wilt doorklimmen naar FL410 (ruim 12km).
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_80427631
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 20:02 schreef APK het volgende:

    [..]

    Jij hebt liever dat dat ding boven Amsterdam neerstort?

    In eerste instantie zou hij richting Düsseldorf gaan. Dan had ik hier boven mijn woonplaats een mooie "low pass" kunnen aanschouwen.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')