abonnement Unibet Coolblue
pi_83281507
De saus vind ik wel lastig, mijn mutti neemt altijd tomaten puree + tomaten uit blik maar dan heb je dus enorme brokken in je tomatensaus En de smaak is zo-zo.
pi_83281510
quote:
Op maandag 21 juni 2010 16:37 schreef NutKees het volgende:
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
ga gewoon naar de markt en ga op zoek naar trostomaten of vleestomaten. Zorg dat ze dieprood en zacht zijn als je ze indrukt, dan zijn ze overrijp en prima om er een pruttelsausje van te maken.

Bij dat soort tomaten zit er ook nog meer dan genoeg smaak aan
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_83282800
Mijn tomatensaus is alles behalve traditioneel, maar zo vind ik het eigenlijk wel het lekkerst
Ik meng een potje tomatenpuree met een flinke scheut ketchup en wat italiaanse kruiden of bruchettakruiden.

Klaar!

Wel heiligschennis waarschijnlijk, maar smaakt prima
  vrijdag 25 juni 2010 @ 13:39:56 #204
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_83283578
Gisteren de laatste bolletjes deeg uit de vriezer opgemaakt, met daarop tonijn, rode ui, kappertjes, cherrytomaatjes, verse basilicum, mozzarella en geraspte kaas. Op naar een nieuwe vooraad deeg!
pi_83328783
Mijn (hetelucht) oventje kan helaas maar tot 200 graden: kan ik dan het beste eerst de bodem even bakken en er daarna rotzooi om doen om vervolgens verder te bakken? Of gewoon direct erop plempen en in een keer wat langer laten bakken?

Ik heb ook nog een grill (aan de bovenkant). Kan ik die op het einde best ff gebruiken he?
pi_83328885
mijn oven kan wel tot 270, maar ik bak de bodems altijd even (3 minuutjes ofzo) voor op 170 graden voor ik ze ga beleggen werkt wel goed vind ik
Ja doei.
pi_83330037
Dit is absurd! Is m'n bodem net klaar (dankjewel voor de tip motorbloempje), wil ik m'n salami openmaken, zie ik: "houdbaar tot 09-06-2010"... 9 juni is ruim 2 weken geleden! En ik heb het vanmiddag gekocht!

Zometeen maar even terug. Klote hoogvliet
  maandag 28 juni 2010 @ 22:31:14 #208
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_83422018
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
mijn oven kan wel tot 270, maar ik bak de bodems altijd even (3 minuutjes ofzo) voor op 170 graden voor ik ze ga beleggen werkt wel goed vind ik
Doe ik ook dat voorbakken, mijn oven kan helaas ook maar tot 250 euro. Werkt wel super gelukkig dat voorbakken.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 15:50:51 #209
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83446488
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 12:53 schreef P.F het volgende:
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!

En dit is ook altijd goed:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
Gaaf, zo'n oven thuis! Hoeveel moeite (lees: duur) is het eigenlijk om zoiets in je tuin te plaatsen?
  donderdag 1 juli 2010 @ 16:10:58 #210
267741 SeeNoEvil
Never Give Up, Never Back Down
pi_83536380
leuk topic! nooit eerder gezien!
Ik ben zelf ook een groot fan van zelf pizza's maken en kan het ook zelf erg goed!
Morgen zal ik eens een foto maken van een zelfgemaakte pizza. Ik begrijp alleen niet waarom er water gebruikt wordt voor het deeg ipv olijfolie, zaadolie.

Voor de saus gebruik ik verse pomodori tomaten die ik eerst pers, laat koken met oregano en olijfolie, laten afkoelen.

Het draaien en gooien van de pizza lukt erg goed, ik krijg ze gewoon precies rond (pics volgen morgen of zaterdag). Het draaien van de deeg bolletjes vind ik het meest lastig, maar oefening baart kunst. De steenoven op 370 graden waar de meeste hitte van onder komt.

Lekker beleggen met grove salami of met verse tomaten, rucola in olijfolie dressing + balsamico, pesto en parmaham
What get us into trouble is not what we don't know.
Its what we know for sure that just ain't so.
pi_83537175
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 16:10 schreef SeeNoEvil het volgende:
leuk topic! nooit eerder gezien!
Ik ben zelf ook een groot fan van zelf pizza's maken en kan het ook zelf erg goed!
Morgen zal ik eens een foto maken van een zelfgemaakte pizza. Ik begrijp alleen niet waarom er water gebruikt wordt voor het deeg ipv olijfolie, zaadolie.

Voor de saus gebruik ik verse pomodori tomaten die ik eerst pers, laat koken met oregano en olijfolie, laten afkoelen.

Het draaien en gooien van de pizza lukt erg goed, ik krijg ze gewoon precies rond (pics volgen morgen of zaterdag). Het draaien van de deeg bolletjes vind ik het meest lastig, maar oefening baart kunst. De steenoven op 370 graden waar de meeste hitte van onder komt.

Lekker beleggen met grove salami of met verse tomaten, rucola in olijfolie dressing + balsamico, pesto en parmaham
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?
  donderdag 1 juli 2010 @ 18:33:10 #212
267741 SeeNoEvil
Never Give Up, Never Back Down
pi_83540772
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 16:30 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?
oh, my bad. Ik voeg het nog toe inderdaad.
What get us into trouble is not what we don't know.
Its what we know for sure that just ain't so.
pi_83564717
Ik gebruik sinds kort een pizza oventje
doet tot 500 graden, heeft een stenen bodem.







Echt een dikke verbetering toz van mijn maximaal 250 graden oven.

Krokante bodem!

Het is een G3 ferrari
pi_83565028
ben blij dat 270 toch ook al goede krokante bodems geeft, want zoiets is me net iets te duur
Ja doei.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 12:00:36 #215
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_83565300
Ohhh ik wil ook zo'n oventje!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 2 juli 2010 @ 12:02:26 #216
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_83565359
Op eBay staat 'ie voor 84 dollar, dat valt toch best mee?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_83565455
oh, dacht dat ze net zo duur waren als de bestrons

maargoed, aangezie mn oven echt prima resultaat geeft, ga ik er óók geen 80 euro aan uitgeven

wil later net als (de ouders van) P.F. een 'echte' in de tuin
Ja doei.
pi_83565587
Vanavond maak ik voor het eerst pizza op mijn Weber barbecue.
Ik kocht gisteren een pizzasteen voor de barbecue. Mensen die tips hebben?

Om te beginnen ga ik de toppings simpel houden: een aardappelpizza, champignonpizza en pizza hawai.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  vrijdag 2 juli 2010 @ 12:21:28 #219
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_83566074
Ah ja, dat kan ik ook nog wel eens proberen, op de Weber. Wij krijgen 12 jullie onze nieuwe keuken en daar zitten tevens twee pizzastenen bij. Weet alleen niet of die in de Weber zullen passen want ze zijn vierkant.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_83574584
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 12:21 schreef Isegrim het volgende:
Ah ja, dat kan ik ook nog wel eens proberen, op de Weber. Wij krijgen 12 jullie onze nieuwe keuken en daar zitten tevens twee pizzastenen bij. Weet alleen niet of die in de Weber zullen passen want ze zijn vierkant.
Lijkt mij sowieso geen goed idee ivm vieze aanslag dr op. Krijg je dat later weer in de oven enzo...
pi_83574615
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 11:46 schreef Nytro het volgende:
Ik gebruik sinds kort een pizza oventje
doet tot 500 graden, heeft een stenen bodem.

[ afbeelding ]


[ afbeelding ]


Echt een dikke verbetering toz van mijn maximaal 250 graden oven.

Krokante bodem!

Het is een G3 ferrari
Zet je altijd foto's van samen anderhalf MB in een topic?
pi_83577888
Ik wil vanavond pizza funghi maken.
Bakken jullie de champignons op voorhand met wat look ofzo? Of gooi je ze er rauw op?
Wanneer ik er nog allerlei andere dingen opgooi, bak ik ze niet, maar met alleen champignons vrees ik dat dat niet zo smakelijk zal worden...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83588893
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 17:14 schreef Drossie het volgende:
Ik wil vanavond pizza funghi maken.
Bakken jullie de champignons op voorhand met wat look ofzo? Of gooi je ze er rauw op?
Wanneer ik er nog allerlei andere dingen opgooi, bak ik ze niet, maar met alleen champignons vrees ik dat dat niet zo smakelijk zal worden...
Met alleen champignons kan wel, met kastanje champignons, dun snijden, ongeveer een halve bak, niet nat schoonmaken.
Gewoon rauw erop dus.
pi_83591841
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 11:54 schreef motorbloempje het volgende:
ben blij dat 270 toch ook al goede krokante bodems geeft, want zoiets is me net iets te duur
Duur is relatief, ik d8 ook dat m'n standaard oven wel redelijke pizza's maakte maar dit is toch wel wel ff een stuk beter.
pi_83592184
met als verschil dat ik onze pizza's niet redelijk maar gewoon geweldig vind 270 werkt prrrrima morgen misschien maar weer, even mn moeder kennis laten maken met dit wonder
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')