abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † donderdag 22 juli 2010 @ 12:08:23 #276
91830 MaximusTG
pi_84350439
Grote pizza gemaakt via de werkwijze in het pdfje dat ik eerder al postte:



  donderdag 22 juli 2010 @ 12:33:20 #277
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_84351368
Iemand nog tips om de mozzarella een beetje fatsoenlijk in dunne plakjes te krijgen?
  † In Memoriam † donderdag 22 juli 2010 @ 12:54:47 #278
91830 MaximusTG
pi_84352145
Euhm, nou, voor op een pizza is scheuren net zo makkelijk hoor, dan smelt het ook uit tot een mooi cirkeltje. Als je per se in plakjes wil, kun je het beste een scherp mes met zaagblad gebruiken.
Zoiets b.v.:



pi_84352158
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 12:33 schreef Erasmo het volgende:
Iemand nog tips om de mozzarella een beetje fatsoenlijk in dunne plakjes te krijgen?
Met een mozzerellasnijder?
pi_84353078
Is het compleet kansloos om in een combi-oven zelf pizza's te bakken? Of is het dan gewoon 'minder perfect'? Die van ons gaat namelijk maar tot 250 graden. Als het mogelijk is, moet het dan gewoon op de plaat zelf?
  † In Memoriam † donderdag 22 juli 2010 @ 13:29:48 #281
91830 MaximusTG
pi_84353626
Oke, ik reageer maar weer even , ben nogal een fanatieke pizzabakker geworden .
Je kan waarschijnlijk prima een pizza in bakken hoor, perfect zal ie idd niet worden, maar je kan de perfectie natuurlijk altijd benaderen.
De vraag is natuurlijk alleen of je combi-oven ook echt 250 graden C wordt. Wat voor merk/soort oven is het? Want ik had vroeger ook zo'n combi-oventje, maar die werd echt totaal niet warm.

Oh, en kan idd op de plaat, zou er wel bakpapier onder doen dan. Of in een pizzavorm. Of op een pizzasteen.
pi_84353813
Eet jij trouwens al die pizza's op, MaximusTG? Ik wil er nu best eentje maken, maar ik heb niet voldoende trek.
pi_84354081
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 13:29 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik reageer maar weer even , ben nogal een fanatieke pizzabakker geworden .
Je kan waarschijnlijk prima een pizza in bakken hoor, perfect zal ie idd niet worden, maar je kan de perfectie natuurlijk altijd benaderen.
De vraag is natuurlijk alleen of je combi-oven ook echt 250 graden C wordt. Wat voor merk/soort oven is het? Want ik had vroeger ook zo'n combi-oventje, maar die werd echt totaal niet warm.

Oh, en kan idd op de plaat, zou er wel bakpapier onder doen dan. Of in een pizzavorm. Of op een pizzasteen.
Hm, ik heb geen oventhermometer. En het is echt een heel oud beestje. Ik weet wel dat opgegeven baktijden zo'n beetje altijd kloppen
Ach, dan probeer ik het binnenkort wel een keertje. Veel slechter dan een diepvriespizza zal het waarschijnlijk niet worden.
  † In Memoriam † donderdag 22 juli 2010 @ 13:48:06 #284
91830 MaximusTG
pi_84354333
Precies, gewoon een keer proberen!

En @ Yvesss: Ik bak ze niet allemaal voor mezelf hoor ; Maar als ik zo voor de lunch een pizza bak dan doe ik er niet zo heel veel op. Op de laatste die ik postte zit bv maar 1 plakje ham, nog geen 1/3 bolletje mozzarella, een klein beetje paprika en wat rode ui, en 1,5 lepel tomatensaus.
Tja, wil toch mn deeg perfectioneren, en dan zul je toch veel pizza's moeten bakken... en om ze dan niet op te eten.....

Het leven van een amateur pizzabakker is zwaar .
  Moderator / Miss SHO donderdag 22 juli 2010 @ 13:59:46 #285
22592 crew  Ole
pi_84354776
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 12:55 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Met een mozzerellasnijder?
Of een eiersnijder (is hetzelfde idee, voor als je geen mozzarellasnijder hebt)
Ook erg handig om champignons te snijden,

[ Bericht 5% gewijzigd door Ole op 22-07-2010 14:21:25 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_84355424
Misschien maak ik de pizza die ik voor vanmiddag bedacht heb vanavond wel. Dan lijkt het of ik om de dag pizza eet, ik garandeer je, dit is echt niet zo. Over het hele mozzarella verhaal, dat smelt bij mij altijd compleet uit. Dus ook de goedkope mozzarella à 30 eurocent, of zoiets. Maak ik een Margherita en wil ik nog een beetje gebruinde korst, dan wordt de kaas één met de tomatensaus. Ik heb liever het omgekeerde effect, dat de kaas minder goed uitsmelt. En dat zal iets te maken hebben met de stevige hitte van het pizza-oventje.
  donderdag 22 juli 2010 @ 19:18:01 #287
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84367357
quote:
Op woensdag 21 juli 2010 16:37 schreef motorbloempje het volgende:
échte buffelmozarella halen
Ja, maar waar dan? (regio R'dam)
pi_84367839
Ja, échte, hè? Die ligt dus niet in de supermarkt. De zogenaamde dure bolletjes is geen echte mozzarrella, heeft wel een iets fijnere textuur. Maar nog steeds allemaal fabriekskaas, Giorgio Locatelli heeft er een mooi verhaal over. Er is die man in Groningen en anders roeien met de riemen die je hebt. De Mozzarella in Italië is stukken beter.
pi_84372413
Dit soort resultaten boek ik vaak. Niet heel erg bijzonder, maar ook zeker niet verkeerd. Wat betreft het pizza-maken verkeer ik in een impasse.
  donderdag 22 juli 2010 @ 23:20:21 #290
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84378580
Op een bepaald puntmoet je oppassen dat je jezelf geen successen gunt.
pi_84425311
komt bij jullie die rand vanzelf omhoog zetten of maken jullie die ook zo dik op het moment dat ie de oven in gaat?
hardcoholic
  zaterdag 24 juli 2010 @ 08:26:17 #292
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_84427985
ik maak zelf een randje bij het uitdrukken van de deeg
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † zaterdag 24 juli 2010 @ 22:18:30 #293
91830 MaximusTG
pi_84450858
Nou, het randje komt vanzelf als je deeg goed genoeg is, zodat het goed rijst, en ook in de oven narijst. Bij het vormen blijft de rand vaak automatisch wat dikker, en als er dan geen toppings op liggen komt ie meer omhoog dan de rest. Let dan wel op dat er niet teveel vocht en vet over de rand loopt; dan rijst het niet. Echt met je vingers een dikke rand boetseren moet je dus niet doen, dan wordt je rand wel hoog, maar niet luchtig.
pi_84476652
Op welke stand in de oven doen jullie de pizza?
In het midden?

Een collega van mij is op dit moment in Italie, weet iemand een merk bloem dat hij mee terug kan nemen?
I think i've gone insane , i can't remember my own name.
pi_84477806
quote:
Op zondag 25 juli 2010 19:13 schreef diedlaughing het volgende:
Een collega van mij is op dit moment in Italie, weet iemand een merk bloem dat hij mee terug kan nemen?
Caputo schijnt erg goed te zijn.
pi_84478831
Zojuist mijn 1e pizza gemaakt.
Hep tipo 00 van de oil & vinegar winkel gebruikt.
De sauce is zelf gemaakt met wat ui,gepelde tomaten, peterselie, zout, peper en een beetje suiker.
Niet slecht voor de 1e keer, alleen had de pizza misschien iets langer in de oven gemoeten.


[ Bericht 2% gewijzigd door diedlaughing op 26-07-2010 11:13:11 ]
I think i've gone insane , i can't remember my own name.
  maandag 26 juli 2010 @ 18:46:32 #297
296595 foodlover
live and learn
pi_84514408
Van de week heb ik voor het eerst pizza gemaakt op de gasbarbeque.
Dit heb ik gedaan:

BBQ voorverwarm incl steen, deeg uitrollen en op steen leggen en dan dun beleggen met tomatensaus, mozzarella, wat spaanse peper en ui. De bodem werd heerlijk bruin en krokant, de bovenkant verkleurde echter niet en bleef heel bleek (kaas smolt wel maar vrij langzaam). Hoe krijg ik ook een mooie bruine rand??? Ik heb overigens het deksel van de gas BBQ naar beneden gedaan tijdens het bakken.
  † In Memoriam † maandag 26 juli 2010 @ 19:10:56 #298
91830 MaximusTG
pi_84515516
Je post bevat het antwoord/de oorzaak al natuurlijk: Je pizza krijgt niet genoeg warmte van boven. Wat je zou kunnen proberen: Bedek de binnenkant van de deksel met aluminium folie. Dat weerkaatst dan iig een deel van de warmte naar beneden. Ander idee; een soort van rooster op pootjes dat je op de onderste pizzasteen zet, met daar boven een tweede. Goed laten voorverwarmen, en dan de pizza op de onderste leggen, tussen de stenen in als het ware.
pi_84518501
Nou heeft deze man wél een zwaar kaliber BBQ.
Er staan nog meer clipjes op. Op de gas-bbq die ik had, zou ik er niet aan begonnen zijn.
Echt niet heet genoeg.
  maandag 26 juli 2010 @ 20:23:37 #300
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_84518658
Wat krijg ik honger van dit topic :9~
Please Move The Deer Crossing Sign
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')