abonnement Unibet Coolblue
pi_83602752
Gisteren voor het eerst pizza gebakken op mijn nieuwe pizzasteen op mijn Weber barbecue.
Om een of andere reden kreeg ik de temperatuur niet boven de 200°C.
De steen werd wel gloeiend heet en al vrij snel was de bodem mooi krokant, maar de topping nog helemaal niet gaar/gesmolten. resultaat: bodem gedeeltelijk verbrand toen topping eindelijk gaar was.
Ik denk dat het een beetje mijn eigen schuld was: ik had enorme honger en wou het onweer voor zijn, waardoor ik de starter al omkeerde zonder dat de bovenste briketten aan het branden waren. Bij de 2e pizza begon de temperatuur eindelijk richting 250°C te gaan.
Volgende keer meer geduld hebben is de boodschap denk ik.
Ik bakte ook een pizza Hawaï, maar daar vergat ik foto's van te nemen.

Voor het bakken:


Na het bakken


Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83602810
spullies in huis, straks maar's de saus op zetten
Ja doei.
pi_83795282
Vanavond weer pizza bakken op mijn barbecue.
Is er iemand die al eens getest heeft wat het verschil is tussen melk en water in je deeg?
Ik doe altijd water, maar veel mensen gebruiken blijkbaar melk.
Enige waar ik aan kan denken is dat het deeg met melk donkerder zal worden dan met water...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83796718
het deeg wordt naar mijn idee ook donkerder als je melk gebruikt. qua smaak is er geen verschil
pi_83798275
Ik vind pizza's van de pizzeria nog steeds beterr, maar dat komt denk ik door de saus etc.
pi_83840707
Gisteren 2e poging gedaan om goede pizza's te bakken met de pizzasteen, maar helaas was het resultaat weer niet wat het moest zijn.
De temperatuur was al hoger dan de vorige keer (260°C), maar opnieuw was de bodem gedeeltelijk verbrand en de topping nog niet gesmolten.

Volgende keer de kolen eens in een ring leggen ipv via directe warmte.







Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83840777
Hij ziet er qua beleg wel echt lekker uit! Wat zit er allemaal op?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_83841430
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 10:53 schreef Ml-etje het volgende:
Hij ziet er qua beleg wel echt lekker uit! Wat zit er allemaal op?
De ene helft is ietsje anders dan de andere.

Op de ene ligt: tomatensaus, chorizo, champignons, ui, tomaat, mozzarella en basilicum
de andere helft: tomatensaus, champignons, ui, zoete paprika, mozzarella en basilicum.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 10 juli 2010 @ 20:20:21 #234
296595 foodlover
live and learn
pi_83892294
zo te zien op bovenstaande pizza's te veel beleg (ligt er denk ik te dik op). Waarom probeer je niet eerst een Margherita (meest lekkere pizza trouwens ) om zo de tijd in te schatten???
pi_83926419
Vandaag m'n beste Margherita tot nu toe gemaakt







Ik heb er wel wat zout overheen gestrooit, hij was me net iets te flauw.

Kwa looks en smaak ben ik er erg tevreden over. Er had wel iets meer mozzerela overheen gemogen.
pi_83927333
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 11:07 schreef Drossie het volgende:

[..]

De ene helft is ietsje anders dan de andere.

Op de ene ligt: tomatensaus, chorizo, champignons, ui, tomaat, mozzarella en basilicum
de andere helft: tomatensaus, champignons, ui, zoete paprika, mozzarella en basilicum.


zoete paprika vandaar dat ik dacht wat een kleine ringetjes
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_83940195
Haaj iedereen.

Ik had gisteren pizza gemaakt, met zelf gemaakte tomatensaus en alles. Maar de saus beviel me toch niet echt.
Maken jullie de tomatensaus allemaal zelf? Zoja, wat is dan de beste manier? Zonee, welke kan ik het beste kant en klaar kopen?

Groetjes,
Nizzie
pi_83958685
quote:
Op maandag 12 juli 2010 00:37 schreef Nizzie het volgende:
Haaj iedereen.

Ik had gisteren pizza gemaakt, met zelf gemaakte tomatensaus en alles. Maar de saus beviel me toch niet echt.
Maken jullie de tomatensaus allemaal zelf? Zoja, wat is dan de beste manier? Zonee, welke kan ik het beste kant en klaar kopen?

Groetjes,
Nizzie
Ik fruit wat knoflook in olijfolie en doe daar een blik tomatenblokjes bij.
Daarbij wat basilicum, oregano en soms ook nog wat tijm en marjolein.
Dit laat ik wat pruttelen op een laag vuurtje gedurende een kwartiertje.
Dan mix ik alles en breng ik de saus op smaak met peper en zout en evt een heel klein beetje suiker.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83959458
Ik ga vanavond weer pizza's maken, alleen dan gewoon met een bodem van maaltijdpita's, ook erg lekker
pi_83967649
Pizza 1 met tomatensaus, snijworst, cherrytomaatjes, brie en rucola



Pizza 2 met tomatensaus, katenspek, cherrytomaatjes, brie, Italiaanse kruiden en rucola

pi_84018903
Ziet er wel apart uit, Sylvana. Kan best lekker zijn, de foto's zijn wat flets. Dat hoeft voor je pizza niet op te gaan. Ik heb zelf vorige week nog 3 pizza's gemaakt, ze zijn niet al te fotogeniek. Je wilt vlug iets eten, dus smijt je er maar het eea op, waaronder ananas. Volgens mij is dat fout, ik vond het wel lekker.


  † In Memoriam † maandag 19 juli 2010 @ 09:37:37 #242
91830 MaximusTG
pi_84224428
Zaterdag kreeg ik mn pizza/broodbaksteen, dus moest ik zo snel mogelijk weer pizza gaan bakken!
Dus zondagmiddag een lunchpizzaatje op . Had alleen nog gepelde tomaten, kruiden, salami, ham en ui in huis, dus het werd wel een simpele.











Pizzasteen komt van http://pizzastein.com/
pi_84226162
Jij kunt bijna wel workshops gaan geven in het maken van pizza's. Het is een plaatje.
  maandag 19 juli 2010 @ 11:01:36 #244
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84226470
Ziet er inderdaad prachtig uit!

Zal vanavond ook weer een paar foto's plaatsen die ik nog op mijn camera heb staan. Helaas geen totaalbeeld, mijn ega had teveel honger/haast. Maar wel een foto van een bodem van 1 a 2 mm
  † In Memoriam † maandag 19 juli 2010 @ 17:57:24 #245
91830 MaximusTG
pi_84242426
Bedankt! Heb het recept van Peter Reinhart gebruikt uit de Bread Baker's Apprentice. Had ik voor mn verjaardag gekregen. Grappig was dat het recept bijna hetzelfde was als het recept dat ik zelf had gedestilleerd uit verschillende andere recepten + de website van Jeff Varasanos. Enige verschil was de verhouding gist en zout tot de bloem. Ook zegt Reinhart dat wat olijfolie helpt het deeg soepel te maken, als het niet van italiaanse bloem gemaakt is. Volgens de 'echte' Neapolitaanse wijze mag er geen olie in, maar voor deze pizza heb ik dat een keer overboord gezet. Deeg was inderdaad een stuk soepeler! Iets te soepel eigenlijk om te oefenen met rond gooien .

Dit recept had iig minder gist en zout dan ik eerst deed. Vind het trouwens nog wel altijd lastig om mooie foto's te maken van eten. Op de een of andere manier komen de kleuren nooit goed over..
Een vak apart zullen we maar zeggen .

Wat voor recepten gebruiken jullie?
pi_84244912
quote:
Op maandag 19 juli 2010 17:57 schreef MaximusTG het volgende:
Bedankt! Heb het recept van Peter Reinhart gebruikt uit de Bread Baker's Apprentice. Had ik voor mn verjaardag gekregen. Grappig was dat het recept bijna hetzelfde was als het recept dat ik zelf had gedestilleerd uit verschillende andere recepten + de website van Jeff Varasanos. Enige verschil was de verhouding gist en zout tot de bloem. Ook zegt Reinhart dat wat olijfolie helpt het deeg soepel te maken, als het niet van italiaanse bloem gemaakt is. Volgens de 'echte' Neapolitaanse wijze mag er geen olie in, maar voor deze pizza heb ik dat een keer overboord gezet. Deeg was inderdaad een stuk soepeler! Iets te soepel eigenlijk om te oefenen met rond gooien .

Dit recept had iig minder gist en zout dan ik eerst deed. Vind het trouwens nog wel altijd lastig om mooie foto's te maken van eten. Op de een of andere manier komen de kleuren nooit goed over..
Een vak apart zullen we maar zeggen .

Wat voor recepten gebruiken jullie?
600g bloem
300ml water
30g verse gist
zout
olijfolie
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_84246395
160gr typo 00 bloem
100ml water
1 TL gedroogde gist
1 TL zout
1 TL suiker
2 EL olie

Lekker stevig maar toch ook soepel deeg. Meestal maak ik het voor 2 pizza's. Valt me wel altijd op dat ik niet al het water gebruik. En gooien lukt me niet echt. Zo soepel is het nou ook weer niet.
  dinsdag 20 juli 2010 @ 07:38:22 #248
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84262242
Zo, de foto dan maar. Een simpel pizzatje gemaakt met wat ik in huis had; ham, puntpaprika, champignon en geraspte kaas.

pi_84281259
Vandaag ook maar eens proberen, de 1e keer met eigengemaakte bodem
pi_84283492
Net even een pizza quattro formaggi gemaakt, smaakte weer heerlijk! Bodem lekker dun en lekker goed belegd met mozarella, gorgonzola, geraspte kaas en camembert! Hieronder de foto's!





abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')