dinsdag 13 april 2010 @ 16:06:19 #1
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_80267777
Sinds vanochtend heb ik een probleem met mijn computer.
Mijn PC start niet meer door. Ik dacht eerst dat het aan de harde schijven lag dus heb deze los gekoppeld en zette de pc aan om te kijken of ik beeld kreeg. Niets.
De pc gaat wel aan, alle fans draaien en je hoort de hdd's opspinnen.
Ik krijg alleen geen beeld en de lampjes van mijn toetsenbord en muis gaan niet branden.
In de kast zelf branden wel lampjes op mijn moederbord en mijn voeding.

Specs voor zover ik het nog weet:
Asrock 4Core1600P35-WiFi
Intel Core Duo E2180
Nvidia 800GT
2 gig geheugen van 665mhz
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
pi_80267824
Kan een defect zijn aan je geheugen, moederbord, processor, videokaart en/of voeding.
?
  dinsdag 13 april 2010 @ 16:07:50 #3
265283 maickeltje
Nothing to lose
pi_80267861
Ik heb dit ook wel is geregeld gehad, aangezien ik er geen verstand van heb breng ik hem naar de plaatselijke computershop, die fixt het even voor 20 euries
  dinsdag 13 april 2010 @ 16:09:00 #4
9039 GateWayX
Divide by Zero
pi_80267929
Tja. Dit kan van alles zijn. Ik zou eens beginnen met het aandrukken van alle stekkertjes op het moederbord. Druk ook even de processor en het geheugen goed aan. Als dat niet helpt dan zal er niets anders opzitten dan alle onderdelen een voor een te testen om het defecte onderdeel te achterhalen. Denk dan aan je processor, moederbord of geheugen.
  dinsdag 13 april 2010 @ 16:13:02 #5
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_80268111
Een simpele makkelijke test.

Als je een videokaart gebruikt kijk even of je ook onboard video hebt en plug de beeldscherm stekker daar eens in en start eens opnieuw op.
Of als je alleen onboard heb kijk eens of je een videokaartje kan regelen om het te testen.

Geen beeld is vaak videokaart stuk.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  dinsdag 13 april 2010 @ 16:17:30 #6
253853 Grimbert
Bleep bleep boem!
pi_80268325
Ook geen piepjes?
Ja, behalve soms.
pi_80268377
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 16:13 schreef ZodiaX het volgende:
Een simpele makkelijke test.
Zo simpel is die test tegenwoordig niet meer, aangezien je meerdere soorten aansluitingen hebt voor zowel de videokaart als de monitor.
?
  dinsdag 13 april 2010 @ 21:30:36 #8
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_80281457
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 16:17 schreef Grimbert het volgende:
Ook geen piepjes?
helaas niet nee. Dan had ik dat kunnen opzoeken.

Ik zal binnenkort dan maar alles demonteren, schoonmaken en alles los testen.
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
  dinsdag 13 april 2010 @ 23:17:52 #9
253853 Grimbert
Bleep bleep boem!
pi_80288107
Meest voor de hand liggende lijkt me dan de videokaart.
Ja, behalve soms.
  woensdag 14 april 2010 @ 09:18:22 #10
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_80294050
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 23:17 schreef Grimbert het volgende:
Meest voor de hand liggende lijkt me dan de videokaart.
Heeft dat dan ook invloed op het toetsenbord en muis? De lampjes daarvan gaan ook niet meer aan.
(Mja, computers zijn gekke dingen..)
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
  woensdag 14 april 2010 @ 09:21:28 #11
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_80294125
Haal al je usb verbindingen even los?
  woensdag 14 april 2010 @ 10:53:35 #12
253853 Grimbert
Bleep bleep boem!
pi_80296627
quote:
Op woensdag 14 april 2010 09:18 schreef Pizzahut het volgende:

[..]

Heeft dat dan ook invloed op het toetsenbord en muis? De lampjes daarvan gaan ook niet meer aan.
(Mja, computers zijn gekke dingen..)
Ja dat kan, als de videokaart defect is dan komt ie niet door de POST.
Bij mij gaan de lampjes op m'n toetsenbord (usb) ook pas aan nadat ie door de POST is.
Kan je anders niet van een vriend ofzo een videokaart even lenen om te testen?
Ja, behalve soms.
  donderdag 15 april 2010 @ 14:12:13 #13
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_80343533
Mijn pc doet het weer.
Het probleem is dus dat er een kapotte USB poort op mijn moederbord zit. Thx DrDarwin voor de tip!
En alle andere ook bedankt voor het zoeken naar een oplossing natuurlijk!
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
  donderdag 15 april 2010 @ 15:55:56 #14
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_80347556
quote:
Op donderdag 15 april 2010 14:12 schreef Pizzahut het volgende:
Mijn pc doet het weer.
Het probleem is dus dat er een kapotte USB poort op mijn moederbord zit. Thx DrDarwin voor de tip!
En alle andere ook bedankt voor het zoeken naar een oplossing natuurlijk!
Bedankt dat je de oplossing even post, vaak wordt dat vergeten als het probleem is opgelost.
  zaterdag 17 april 2010 @ 10:36:11 #15
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_80413215
Hmm dat was dus niet de oplossing. Volgens mij is het mijn volledige moederbord. Zo'n beetje alles losgekoppeld en een voor een weer aangesloten. Ineens werkt hij weer maar dan zet ik hem uit en weer aan en begint het gezeur weer.

Ook is het zo dat als hij wel doorstart dat als ik hem in slaapstand zet, mijn videokaart zijn koeler door blijft draaien.
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
pi_80413974
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 16:07 schreef maickeltje het volgende:
Ik heb dit ook wel is geregeld gehad, aangezien ik er geen verstand van heb breng ik hem naar de plaatselijke computershop, die fixt het even voor 20 euries
de gemiddelde computershop rekent alleen al voor onderzoek 40 euro

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')