abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_83053716
Aankomende week mijn 2e behandeling! Aan de ene kant kijk ik ernaar uit, maar aan de andere kant...
Er is na de 1e behandeling zichtbaar niet veel aan mijn tattoo veranderd, maar hopelijk onderhuids wel Ik kan echt niet wachten tot ik resultaat ga zien.

Bedankt voor de foto's! Fijn om het met je eigen proces te kunnen vergelijken.
Mijn huid is na de behandeling alleen gezwollen en ik krijg geen velletjes/korstjes. (ik heb alleen zwarte lijnen, sommige wel wat dikker, maar ook veel heel dunne). Ik heb vorige keer de dikke zalf + verband wat ik in de kliniek kreeg erop gehouden totdat ik ging slapen (afspraak had ik 's ochtends). Ik heb het de volgende dag nog lichtjes ingesmeerd met zalf, maar het leek me al gauw niet meer nodig. Ze hebben me ook gezegd dat ik dat het best zelf aan kan voelen. Als het branderig voelt smeren, anders hoeft het niet.

Hoe gaat het ondertussen bij jullie?

[ Bericht 37% gewijzigd door SRPNTN op 20-06-2010 14:28:08 ]
pi_83054403
ik kijk hier even niet en hele stapels postings erbij!

thanx voor de uitgebreide pics Cath, altijd prettig en vooral ook voor lurkers en later aan te schuiven mensen om het goed te zien.
heb diezelfde problemen ook met het fotograferen , vandaar ook maar een paar foto's van mij hier; het kleurverschil en lichter worden is echt in nuances en vrijwel niet goed zichtbaar op foto's, lijkt altijd een andere tint of kleur dan in het echt en ben bang dat ik dan mensen een verkeerde indruk geef over het verloop.

je tatoeage bloedde na je laserbehandeling? lijkt me niet fijn, enig idee hoe dat kwam? heb het zelf eigenlijk nog nooit gehad, behalve als ik zelf ga krabben (jaja, wat ik natuurlijk niet moet doen maar die jeuk!)

tuintegel, welkom. je zit nog in de orrientatiefase of ben je echt al helemaal zeker dat je aan laserbehandelingen wilt beginnen en de tatoeage echt weg wil laten halen?
weet uit ervaring dat dat proces best even duurt, maar op een bepaald moment is de knop om en móet dat ding gewoon wég. zoals eerder hier wel eens gemeld: ga op je eigen gevoel af, neem de tijd, stel veel vragen aan de behandelaar en niet omdat je het niet zou weten (want heel veel is hier al verteld) maar omdat je voor jezelf wilt checken of een behandelaar ook kundig is en goed begrijpt waar hij mee bezig is.
last but not least; laat je niet overhalen om meteen bij het eerste bezoek de behandeling te starten, tenzij je echt al heel goed op de hoogte bent van zowel de behandeling als de behandelaar.
een goed behandelaar geeft je bedenktijd om alles even rustig te laten bezinken, zowel de behandeling als de kosten.

die kosten overigens vind ik persoonlijk te verwaarlozen. de kosten zijn afhankelijk van de grootte van de tatoeage maar bij een goed behandelaar kom je ongeveer elke 3 á 4 maanden, dus reken maar uit op jaarbasis.
voor een grote tatoeage kan het misschien wel een pittige prijs zijn maar als je dat slechts 3 of 4 keer per jaar betaald is het prima te doen. (en reken op een duur van in ieder geval circa 2 á 3 jaar)

even als indicatie: ik ben voor mijn zwarte tribal van 8 cm bij 5 cm ¤ 100,= per keer kwijt, dan weet je misschien al een beetje in welke richting je moet denken.
dit is in een privé kliniek en incl verdovende zalf die ik vooraf thuis opsmeer, behandeling en koeling tijdens en erna door 2 personen, inpakken behandelde huid en zalf mee voor na de behandeling.

srpntn, spannend de 2de behandeling.
klinkt misschien vreemd maar de 2de behandeling kan ik zelf beter herinneren dan de eerste, omdat ik bij de 2de dacht dat ik het nu wel wist en toch voelde het heel anders dan de eerste keer, heel gek.
merk wel dat de last die ik er van heb tijdens het hele verloop van het proces afneemt, inmiddels minder last dan heel in het begin.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_83217950
Hoi allemaa,

Ik heb vandaag mijn eerste laserbehandeling in het EMC gehad en het viel me 100% mee. Ik had wel van te voren verdovende creme aangebracht en heeft de scherpte er denk ik daardoor wel afgehaald. Ik heb nu een gedeelte van mijn tatoo weg laten halen, aangezien het middelste van mijn tattoo groen/blauw is en niet zeker is of we dit wegkrijgen. Dus hier dan weer een proefstukje van laten doen.
Het is nu rood en een beetje gezwollen amar doet zeker geen pijn.
Ze gaf aan dat ik over 4 weken weer terug kan komen is dat niet een beetje snel? Vorige keer heb ik een proefstukje laten doen en merkte in dat 1 lijntje al weg was na 1x laseren dus misschien daardoor. Hebben jullie dit weleens gehoord?
Ik moet 2 tot 4 x per dag insmeren met vaseline doen jullie dit ook?
Verder vraag ik me af of jullie nog tips hebben voor in de zon zitten factor 50 maar dan ook nog afplakken neem ik aan en smeren jullie ook een week vaseline?

Ik hoor graag van je ben zo benieuwd. Ik heb alleen het idee dat ze niet precies alles heeft gelaserd want niet alles is rood sommige plekjes zijn zwart gewoon van de tattoo maar niet rood.

Groetjes
pi_83222506
Wat fijn dat de eerste behandeling je zo is meegevallen, Miran.
Kun je vertellen welke laser ze gebruiken? Het in ieder geval zo dat de kleuren zwart, rood, donker oranje en donkerblauw goed reageren op een YAG Laser. Bij de kleuren, groen, paars en licht blauw moet er gebruik worden gemaakt van andere lasers omdat deze kleuren met de YAG laser moeilijk te verwijderen zijn. Dit is het type laser waarmee wordt gewerkt in de kliniek waar ik heenga.

De inkt wordt door de laser vergruist en daarna door het lichaam afgevoerd. Het duur zo'n 8 weken voordat dit helemaal heeft plaatsgevonden, dus eerder laseren (na 4 weken zoals jij zegt) heeft geen zin, want dan schiet de laser weer in dezelfde inktlaag. Het is alleen maar financieel gunstig voor je behandelaar; jij schiet er niets mee op.

Wat betreft de zon; alleen insmeren met factor 60 is voldoende, maar liever je tattoo uit de zon houden, omdat het tijdens de behandeling al aan zoveel licht wordt blootgesteld en een zo wit mogelijke huid werkt in je voordeel wat betreft de laserstraal.

Mij is vaseline niet aangeraden, wel een creme om het brandende gevoel te stillen. Vaseline lijkt me ook niet zo'n goed idee omdat dat juist je huid helemaal afsluit en het niet meer kan ademen Het is na het zetten van een tattoo ook heel slecht om er vaseline op te smeren.
Bij mij was de gehele tattoo, met de huid daaromheen opgezwollen en maar een beetje rood. Ik denk dat dat erg afhankelijk is van je huid.

Hopelijk heb je hier wat aan! En ik zou zeggen; stel vooral ook vragen aan je behandelaar. Wees kritisch! En ga zeker niet korter dan 8 weken na elkaar heen, dat heeft echt geen zin.
pi_83229153
sluit ik mij geheel bij aan, 4 weken is echt veel en veel te snel, heeft niets met de laser of behandeling of beschadiging van de huid te maken maar met je lichamelijke afvoer van de inktdeeltjes, het menselijk lichaam werkt simpelweg niet sneller, dus zou daar zeker kritische vragen over stellen.

vraag je behandelaar, zoals gezegd ook welke laser hij of zij gebruikt en waarom, dan weet je of hij of zij ook voldoende kennis van zaken heeft.
vaseline is geen goede voor je huid, lijkt heel onschuldig maar het legt juist een flimpje op de huid, niet handig bij welke behandelingen dan ook.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_83237176
Hoii allemaal,

Ik heb gisteren mijn tweede behandeling gehad in Utrecht (volgens mij ga ik naar dezelfde kliniek als Cath007). Over 8 weken moet ik weer. Ik zie volgens mij al wel verschil idd met het begin, maar soms zit ik er zo lang naar te staren dat ik het me misschien ook wel inprent Maar het duurt allemaal zo lang!

Ik heb mijn tattoo pas begin van dit jaar laten zetten. Ik had een heel mooi plaatje op het internet gevonden en die wilde ik erop laten zetten, maar het is totaal anders geworden dan wat ik wilde . Ik baalde er zo van. Ik heb hem 's avonds laten zetten en toen ik thuis in de spiegel keek had ik al zo'n spijt, de tranen liepen over m'n wangen en ik heb de hele nacht neit geslapen. Ik schaamde me idd ook zo. Ik wilde dit al zo lang en ik had het tegen iedereen verteld, ik was zo blij dat ik eindelijk m'n tattoo kreeg en nu was het mislukt. Bijna iedereen vindt het wel een hele mooie tattoo, maar ik vind hem gewoon niet bij mij passen. Ik ben vrij lang en smal en de vorm van m'n tattoo is veel te breed.

Nouja, ik kan er nog wel uren over piekeren maar het is niet anders. Ik laat hem nu iig weghalen. Ik hoop dat ie volgend jaar zomer al een eind weg is! Ik wil ook nog die factor 100 kopen, maar dat ben ik gisteren vergeten. Nu zag ik op de site dat ik em ook kan bestellen, maar dan moet ik iets van ¤11,- verzendkosten moest bijbetalen. Weet iemand waar ik anders nog goede zonnebrand voor over m'n tattoo kan vinden??
pi_83257645
Je zegt dat je je 2e handeling hebt gehad en je tattoo is pas begin dit jaar gezet...?
Voor zover mij bekend moet een tattoo minimaal 6 maanden vooraf aan de 1e behandeling zijn gezet, in verband met het herstel van de huid. De laser schiet namelijk vóór die tijd in kapotte huidlagen.
pi_83272519
Er zat ongeveer 3 maanden tussen het zetten en de eerste behandeling. Bij de kliniek heb ik dat verteld, maar er werd niet gezegd dat ik langer moest wachten. Het was ook al heel goed genezen. Na de eerste behandeling is het ook erg goed genezen en nu ziet het er na twee dagen ook alweer goed uit, dus ik denk niet dat het nadelige gevolgen zal hebben. Misschien dat ze ergens anders inderdaad wel een langere wachttijd hanteren, dat doet iedereen weer anders.
pi_83273778
Corinee, bij welke kliniek zit je?
dit lijkt me niet goed deze behandeling.
ik weet niet of je de voorgaande deeltjes gelezen hebt maar dat zou ik zeker nog even doen.
3 mnd na tatoeëren laseren is niet ok, korte tijd tussen de laserbehandelingen is ook niet ok.
zit je bij een behandelaar of een medische kliniek?
snelheid is een factor die gewoon niet opgaat bij laserverwijdering.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_83309104
[img][IMG=http://img64.imageshack.us/img64/7662/tatoom.jpg][/IMG][/img]

Hoi,

Dit is mijn tatoo, de uitlopers zijn nu eerst gelaserd, omdat nog niet zeker is of het blauw in het bloemetje te verwijderen is er is vorige keer een proefstukje gedaan maar hier was het ook nog niet duidelijk te zien helaas. Vandaar dat we het bloemetje nu nog even laten staan en alleen de uitlopers doen.
Dit is twee dagen geleden gedaan wat vinden julli ervan. En in het bloemetje zie je dat er een hapje uit één van de blaadjes is dat was 1x proeflaser heeft ze naast het blauw gelaserd per ongeluk dan en het is wel meteen weg ook vaag.

Ze gebruiken een Nd Yag laser las ik in de info. En ik vind het ook wel snel na 4 weken terug komen dus ik verzet de afspraak maar na de vakantie. In de info van EMC staat duidleijk dat je wel vaseline moet gebruiken 2 tot 4 x per dag ligt dit dan aan de laser ofzo?? Je hoort zoveel verschillende dingen daar heb ik soms wel moeite mee.

Maar wat vinden jullie van het resultaat tot nu toe?

Groetjes
pi_83309238
Nog een keer de foto proberen!


[ Bericht 2% gewijzigd door Mylene op 26-06-2010 18:20:50 (img tags weggehaald) ]
pi_83317752
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 23:07 schreef Miran78 het volgende:
Nog een keer de foto proberen!
[ [url=[ link | afbeelding ]]afbeelding[/url] ]
Als ik het zo zie kun je goede resultaten verwachten wat het zwart betreft. Ik denk dat je tatoeage niet zo sterk en diep is gezet als die van mij ooit was. Dat zal nu in je voordeel werken. Zo snel al een hele hap uit zo'n lijn gebeurde bij mij echt niet zo snel. De kleur zal idd een ander verhaal kunnen worden. Dat schijnt een stuk lastiger te zijn. Ik zou me heel goed orienteren over wat daarbij je beste opties gaan zijn qua soort laser. maar goed bezig hoor
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  zaterdag 26 juni 2010 @ 19:51:41 #63
300896 tuintegel
Vrouwtje Theelepel
pi_83334298
Ik denk dat ik na de zomer wil beginnen met het laten laseren van mijn tattoeage.

Het is een roosje van circa vier a vijf cm (kan er ook een cm naast zitten.) Ik moet mijzelf nog steeds er helemaal in gaan verdiepen , maar zag gister wel een aflevering van LA Ink (die naam kwam steeds terug) waarin een vrouw gelaserd werd .
Was op zich wel heel interessant om te zien en nu weet ik gewoon zeker dat ik hem weg wil hebben , of het nu zeer doet of niet .
Lachen is de kortste afstand tussen mensen.
pi_83349309
en als eenmaal de knop om is, wil je het ding ook vandaag nog weg
denk dat het verstandig is om te wachten tot na de zomer, je hebt het gewoon wat makkelijker en er geen omkijken naar in de zon als je nog even wacht.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_83374914
Ik moet zeggen dat dat zon verhaal wel lasti is ik ben nu net vorige week woensdag gelaserd en loop nu met factor 50 op en een gaasje met daaroverheen een grote pleister. Je ziet nu echt zo'n vierkant staan na deze zonnige dag. hoe gaan jullie hiermee om het is natuurlijjk nog geen week geleden dat het gelaserd is dus hoe doe je dat in deze week? en daarna?

Ik gebruik op jullie aanraden geen vaseline meer maar smeer er twee keer per dag litteken creme op van biodermal.

Groetjes en nog een fijne warme avond
  dinsdag 29 juni 2010 @ 22:19:09 #66
308860 Arabia
Live Life.
pi_83465903
Wow, na een half jaar heel stiekem undercover alles hier gevolgd te hebben, heb ik dankzij jullie adviezen (WRH & Raantje) besloten mij ook te gaan laseren in Veldhoven, bij Peter :-)

Goed gevoel bij, en de kosten vielen me 100% mee.
Het is nu 6 weken geleden, en mijn tatoeages beginnen al wat groening te kleuren.. Zoals jullie wsl weten hanteren zij een tussenperiode van 12 weken, dus moet nog even wachten op de volgende beurt :-(

Waarom ik ze weg laat halen? Ik ben van huis uit Moslima, en heb het in een nogal recalcitrante periode laten zetten :-$

Ik ben er vier tegelijk aan het laseren, en hoop jullie verhalen nog lang te mogen volgen!
pi_83553317
Hoi Aribia,

Jeetje 4 tegelijk dat is pijnlijk en ook kostbaar zeker? Wel knap dat je ook de beslissing hebt genomen ik kan nu al niet wachten tot ie weg is.

Ik ben benieuwd hoe bescherm jij je tatoeage's na het laseren tegen de zon?

Groetjes Miran
pi_83603702
Mijn tweede behandeling gehad en het laseren deed wat meer pijn (misschien dat de emla minder dik erop zat oid), maar de nawerkingen vallen nu heel erg mee! Mijn huid rondom is niet dik, alleen de lijnen zelf. Het is wel gevoelig, maar minder dan vorige keer.
Gek dat dat zo van elkaar kan verschillen!
pi_83603803
Fijn dat je de knoop hebt doorgehakt, Arabia, en dat je er een goed gevoel bij hebt.
Vier tegelijk laseren lijkt me heel pittig! Zitten ze allemaal op hetzelfde lichaamsdeel of niet? En hoe werd er in je omgeving op gereageerd dat je ze weg laat halen?
Ik houd het een beetje voor mezelf, met uitzondering van heel goede vriendin. Het is toch wel een lastig proces, ook voor jezelf en ik verwacht niet dat iedereen het begrijpt.
pi_83614208
weer wat nieuwe mensen die volgen!
heel vervelend dat laseren nu met die zon en hitte, reden dat mensen wel eens een behandeling overslaan hartje zomer en er gewoon een keer wat extra tijd tussen laten.
moet zelf volgende maand weer, hoop dat het dan wat minder zonnig is. vwb daarmee omgaan; ik hou zelf de huid altijd ongeveer een week lang afgedekt, maar dat heeft ook te maken met de jeuk, zo kom ik niet in de verleiding mijn nagels erin te zetten. die week dus ook geen last van de zon.
ik blijf sowieso mijn hele leven al uit de zon (hele bleke huid) en ben gewend mij met flink hoge factor in te smeren dus voor mij persoonlijk eigenlijk weinig tot geen aanpassingen voor dat lichaamsdeel.

moet er wel bij vertellen dat ik een ideale afdek vorm heb; een soort van extra stevig vierkant gaasje met daaraan / op vastgezet 2 verbandjes die ik kan strikken. ik dek dus af met telkens een vers gaasje en doe dan dit gaasje met de 2 bandjes eroverheen zodat vlekken of vocht of zalf gewoon in het te vervangen gaasje komen(snapt iemand het nog?)
bedoel er mee dat ik dus geen gedoe heb met pleisters of andere plakstrips die de huid gaan irriteren en dat het redelijk losjes zit dus ook niet gaat broeien bij hoge temperaturen.

in mijn directe omgeving weet iedereen dat ik 1 tatoeage laat weghalen, wel zo prettig vind ik zelf, het geeft wat ontspanning. zakelijk heb ik het er nooit over en bedek ik de tatoeage dmv kleding of soms make up. mijn overige tatoeages zijn onzichtbaar op bedekte plekken.

blijft toch gek dat het per behandeling kan wisselen, de mate van pijn en last. heb zelf het idee dat het bij vrouwen nog wel eens aan de cyclus kan liggen, gevoeligheid etc. misschien eens op letten.

4 tegelijk weg halen, dat is heftig!
vind het inmiddels minder pijnlijk worden maar het zal nooit mijn hobby worden, ben altijd erg blij als het er weer op zit, moet er dus echt niet aan denken dat de behandelaar dan zou zeggen; 'zo en dat was 1, next...!"
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_84063477
Hier nog iemand die dit topic al een tijdje undercover volgt .

Ik ben dus ook nieuw hiero. Zal in het kort even wat over mezelf vertellen.

Toen ik 13 was heb ik dus een tatoeage laten zetten. met een vriend zijn broer heengeweest,die zich als mijn vader voordeed.. een jaar laten bij laten werken en hem helemaal verknalt ( DOMDOM! en ook nog zéker 3 lagen inkt over mekaar heen).

Nu ben ik 18 en wil er DOLGRAAG vanaf. Hier bij mij in de buurt ben ik in oktober begonnen met laseren en heb al 5 behandelingen gehad. De eerste keer koste me 50,-. 2e keer 40,- 3e keer 30,- en zit nu nog op 20,- per keer.

Na de 4e behandeling ben ik pas hier terecht gekomen en informatie gaan opzoeken. Toen kwam ik erachter dat sommige mensen maar 4 keer in het jaar gaan. of dat er mínstens 8 weken tussen het laseren met zitten.

Ik heb dus 4 behandelingen gehad met 6 weken ertussen, en 1 met 4 weken ertussen. DOM!

Ik heb me tattoo even goed ''bestudeerd'' en gelukkig valt het littekenweefsel wat ik er dus van het opgelopen wel mee. Me laatste behandeling heb ik in april gehad, En ik ga in september weer beginnen. Ik ga namelijk op vakantie etc. en las ook dat je een paar weken van te voren en na de behandeling de zon moet vermijden. Nu uiteraard wel met 8 weken ertussen!

Nu heb ik nog een paar vragen over de laser zelf.
Met wat voor laser worden jullie behandeld? Ja de q-switched nd-yag laser. dat begrijp ik
Maar als ik kijk op youtube zie ik meer lasers met van die ''snelle'' pulsen achter mekaar; Tik-tik-tik-tik-tik.
En er word ook een groot gedeelte per PULS behandeld, zeker 5 mm per puls.

Voorbeeld ;

Maar ik word behandeld met een laser die niet zo snel achter elkaar schiet ; Tik.. Tik.. Tik..

En het is echt maar één mm wat per puls worden behandeld.

Voorbeeld ;

Worden jullie ook met zo'n soort laser behandeld?

De laser waarmee ik word behandeld heeft precies hetzelfde ''pistool'' als in dat filmpje, en zit vast aan een klein vierkant kastje van zo'n 40 cm. niet zo'n grote kast wat je op de meeste filmpjes ziet.

Ik heb aan die gast nog niet gevraagd wat voor laser het is trouwens Het heeft in ieder geval wel effect en me tattoo is al véél lichter. ik weet alleen niet hoe ik een foto kan uploaden

En ik zal shet in september uiteraard aan hem vragen wat voor laser het is voordat ik uberhaupt verder ga.


Ik denk dat ik zo wel even voldoende heb verteld voor me eerste topic .

hoop dat jullie me kunnen helpen met mijn vragen!
pi_84064486
Waar wordt je behandeld? Hopelijk niet in Adam bij een bepaalde behandelaar...
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
pi_84066036
Neee niet bij vossius!

Ik laat het hier in Volendam doen. Hier is een meid die doet tattoeeren, en haar vriend heeft een laser, dus die haalt ze weg.
pi_84068277
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 21:31 schreef T-bag het volgende:
Neee niet bij vossius!

Ik laat het hier in Volendam doen. Hier is een meid die doet tattoeeren, en haar vriend heeft een laser, dus die haalt ze weg.
Ok, gelukkig maar, je hebt je goed ingelezen
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
pi_84071078
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 21:31 schreef T-bag het volgende:
Neee niet bij vossius!

Ik laat het hier in Volendam doen. Hier is een meid die doet tattoeeren, en haar vriend heeft een laser, dus die haalt ze weg.

de een zn dood is de ander zn brood....
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')