abonnement Unibet Coolblue
pi_95680585
ben bang dat Pemzummie weer zo'n bekende was als we hier geregeld binnen krijgen; registreren, eenmalig reageren met reclame maken voor de eigen toko ;)
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_95680746
ohja ;)
is trouwens pigmentverlies iets wat je altijd kunt verwachten? of is dat alleen met oude lasers zo?

Niet dat ik dat nou het ergste zou vinden, maar toch.
pi_95684805
Even een vraagje in het algemeen, puur uit nieuwsgierigheid:

Het laten verwijderen van je tattoo(s), heeft dat betrekking tot jeugdzonden en het niet meer mooi vinden van een tattoo of heeft het met sociale druk of iets dergelijks te maken?

(no pun intended!)
Ik chill in de rimboe, ergens in een dal in het berggebied van Sichuan. Als ik niet op een stuk bamboe knauw, troll ik op Fok!
pi_95685435
pigment verlies is voor zover ik weet redelijk standaard, maar misschien dat iemand anders hier iets anders over kan zeggen?
voorzover ik weet is het ook altijd een tijdelijk iets, na een tijd herstellen die cellen zich weer volledig en wordt de huid weer gewoon dezelfde kleur en kleurt deze ook in de zon weer gewoon mee.

@ pan.da: daar valt eigenlijk niets over te zeggen; zoveel spijtoptanten zoveel redenen, voor iedereen zijn dat geheel eigen unieke redenen.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_95735811
bijna 1 week geleden mijn 9de behandeling gehad. gaat goed. schiet niet op...maar dat is al bekend...tattoo verwijderen=slakkentempo. het is natuurlijk een stuk lichter. maar nog lang niet weg.
pi_95741119
ok! negen...dan zou je toch al flink ver zijn? of is het een kleuren,tribal of cover tattoo?

WRH: ok ik herinner me ook niet dat ze het erover hadden bij Veldhoven maar ik kan me vergist hebben.
pi_95916087
kleur+tribal
pi_95961557
Ik volg deze topic al heel lang. Volgens mij sinds vorig jaar.
Ik vind het fantastisch dat je hier zo actief bent WRH. Deze thread lijkt meer om jouw te gaan hehehe een soort blog.

Ik ben zelf als de dood om m'n tattoo weg te halen, omdat ik een getint huid heb en echt geen pigmentvlekken of wat voor vorm van littekens ervan over wil houden.
Misschien is het ook een beetje drastisch om een tattoo te verwijderen waar je blij mee bent, maar waar er wat scheve puntjes en lijnen in zitten (zogenaamd goeie tattooeerder, my ASS)

Gelukkig ben ik nooit voor de tweede keer terug gekomen voor een gratis 'opknap' sessie. Dus dat maakt het waarschijnlijk makkelijker te verwijderen
Dus ik wacht wel tot de technologie verbeterd is :-)
pi_95961726
je kunt natuurlijk altijd een vrijblijvend consult aanvragen. Maarja, een getinte huid schijnt het moeilijker te maken ja. :(

Lady_nogaga: achja ik begrijp het. succes! hopelijk gaat het wat sneller, je weet het maar nooit he
pi_96042879
Ik vroeg mij ook af of het mogelijk is om alleen het onderhuids uitvloeien (blauwe waas) van de tattoo te verwijderen met laser? Of is er dan kans dat andere delen ook 'geraakt' worden?

Mijn tattoo is nog maar net gezet en verwacht dat, net als de inkt, het uitvloeien ook lichter wordt.

Fijn om te zien dat er ook serieus op een forum gereageerd kan worden! Ik zie zo vaak dat mensen flauw en naar op elkaar reageren...

Groetjes!
pi_96042901
De smiley hoorde er niet bij...
pi_96179849
even een update:

inmiddels 1 maand en 1 week geleden dat mijn tattoo gedeeltelijk is weggesneden.
3 weken hechtingen gehad en nu is het nog netjes aan het genezen. je ziet een dun potloodstreepje en er is al veel weg.

je ziet nog steeds de tattoo maar ik ga richting het einde! nu wachten op de volgende behandeling!
pi_96182966
okee! mooi dat het bijna voorbij is :)
@Tattootje: ik heb geen idee, ik zou eens een mail sturen naar een kliniek.
pi_96545417
Hier ook een nieuweling. Ben al een tijdje aan het meelezen..
Had nooit gedacht dat ik op mijn 32ste nog zoiets doms kon doen.. Heb afgelopen januari (ja je leest het goed) een tattoo laten zetten op mijn onderarm. Het is een prachtige tattoo en kon ook niet geloven dat het me na een aantal weken al zo`n naar gevoel gaf. Eerst dacht ik, ach ik moet er gewoon aan wennen, maar helaas het gevoel blijft. Hij is veel te groot en het is gewoon niet de juiste plek.. tja en ik maar denken dat je alleen van die domme dingen kan doen als je 16 bent...
Ik schaam me natuurlijk dood. Het was een weloverwogen besluit, dacht ik..
Net zoals anderen hier, praat ik er hier met niemand over (behalve dan mijn man en mijn moeder), je voelt je al dom genoeg.
Ik zit er toch sterk aan te denken hem weg te laten laseren. Voel me zelfs al een stukje beter als ik hieraan denk..
Ik ben al een tijdje aan het rondneuzen en informatie aan het inwinnen. Ook heb ik gebeld met een kliniek in Kampen voor wat meer informatie. Ze waren erg vriendelijk. Heeft iemand hier ervaring met deze kliniek? Ik denk dat ik binnenkort maar `s een afspraak maak om te kijken of het me daar bevalt.
Ook had ik inderdaad wat meer foto`s willen zien van mensen die klaar zijn met behandelen. Hoe ziet het er dan uit?
Ook denk ik dat ik een afspraak maak in Veldhoven. Kan ik die 2 eens met elkaar vergelijken, waar mijn gevoel het prettigst bij is.
pi_96557072
Same story Seven002 ! kan me helemaal indenken. Bij mij was het februari.... het sloeg helemaal nergens op maar goed.
Ben net bij een plastische chirurg geweest van een normaal ziekenhuis die eerlijk vertelde niet zo op de hoogte te zijn van moderne lasers. Die van hem kan vrij weinig en levert alleen maar littekens op (hij vergeleek het met het wegschaven van de tekening ! :S). Wel had hij gezegd dat privé klinieken wel vaak betrouwbaar moéten zijn omdat hun hele inkomen afhangt van juiste kennis.
Hij was heel eerlijk over wat je bij hem kon verwachten en verwees me door naar iemand met wél de juiste laserkennis. Ook kreeg ik de tip goed onderzoek te doen naar de reputatie van de kliniek omdat er ook veel prutsers rondlopen. Grote klinieken met chirurgen hebben duidelijk zijn voorkeur.

Ik vraag me nu eigenlijk af waarom hij die laser dan heeft, maar goed. Wellicht voor andere praktijken....

Goed nieuws was wel dat excisie bij mij mogelijk is, maar ik zie dit als laatste redmiddel.
pi_96558208
Gelukkig ben ik niet de enige!
Weet jij al waar je heen gaat dan voor het laseren?
pi_96559350
Ja, veldhoven maakte meteen de juiste indruk door als enige met punten te komen die niet persé in hun voordeel zijn (6 maanden wachten voor je kunt laseren, kwantiteit is niet persé kwaliteit etc). Ze geven een goede indruk en daar wil ik best wel eens een tijdje proberen.

De mijne bestaat uit enkel de kleur zwart, hoofdlijnen en schaduw. Schaduw zou al na 2 sessies weg kunnen/moeten zijn. Ik ben benieuwd :)
pi_96568117
Ik bel morgen eerst met Kampen voor een intake.
Ze hebben wel ongeveer dezelfde voorwaarden en behandelingsmethode als in veldhoven.
Ook hun adviseren zo`n 10 weken tussen elke behandeling..
Mijn tattoo is ook zwart met grijstinten. Ik heb er ook een paar roze streepjes in, dus die zullen wel wat moeilijker zijn... we zullen het wel horen!
pi_96596190
ksjansen376, heb je al een afspraak staan in Veldhoven dan?
Ik las in vorige reakties dat jouw tattoo ook op je onderarm zit..
operatief weghalen was dus wel een optie bij jou? Hoe groot is hij ongeveer?
pi_96610173
Hi,

ja dat is wel een optie; 10-15 cm en op sommige plekken wat breder. Vooral door dat bredere gedeelte is het niet echt aan te raden omdat er dan teveel spanning op zit. Daarom is laseren een betere optie. Ik kan pas in augustus beginnen want; 6 maanden wachten na het zetten he :)

Ik zou even testen of de kliniek in kampen dat ook aanraad. Schieten in een huid die nog kapot is heeft geen zin (schijnt..)
pi_96615810
Nee dat klopt, ik wacht ook zeker tot augustus met de eerste behandeling. Heb 30 mei eerst een intake gesprek.. Mocht dit gesprek goed bevallen, dan begin ik bij hun. Mocht ik toch nog twijfels hebben dan maak ik een afspraak in Veldhoven voor een intake.
Die van mij is ook zo`n 10 bij 15 cm..
Ik zal `s een foto maken en kijken of ik die hier plaatsen kan.
pi_96617673
Heb even een fotootje gemaakt van mijn kunstwerk :-))

pi_96635630
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2011 21:06 schreef Seven002 het volgende:
Heb even een fotootje gemaakt van mijn kunstwerk :-))

[ afbeelding ]
Waarom wil je die verwijderen als ik het vragen mag?
All good things are wild and free.
pi_96636127
even een stukje gekopieerd van mijn verhaal hierboven:

Het is een prachtige tattoo en kon ook niet geloven dat het me na een aantal weken al zo`n naar gevoel gaf. Eerst dacht ik, ach ik moet er gewoon aan wennen, maar helaas het gevoel blijft. Hij is veel te groot en het is gewoon niet de juiste plek..

Nou, daarom dus....................
pi_96659987
wel netjes dat het ziekenhuis eerlijk en objectief zijn info over lasers gaf ksjansen.

lasers blijven een beetje een vaag onderwerp voor heel veel mensen omdat het er zo veel zijn die zoveel verschillende dingen doen.
je kunt het feitelijk vergelijken met (ik bedoel dus niet de werking) bv messen; je hebt mesjes waar je appels mee schilt, hakbijltjes voor stevige botjes en scalpels voor chirurgische doeleinden, in the end zijn het allemaal messen maar probeer niet met een scalpel een appeltje te schillen of met een hakbijltje te opereren.
dat is dus ook het issue met lasers; je hebt ze om te ontharen, om bloedvaatjes zoals spataderen dicht te branden, om tatoeages te verwijderen en in die laatste heb je weer de verschillende lasers voor verschillende kleuren.

het probleem hiermee is dat deze lasers vrij aan te schaffen zijn door iedereen, dus ook door jou en mij en dat zonder kennis van zaken.
je krijgt een handleiding erbij, soms kun je een uurtje cursus volgen bij een leverancier en that's that; je bent laserdeskundige.
dus wat gebeurt er nu vaak, een thuisklusser, nagelstyliste, kapsalon denkt; goh leuk, laser, daar haal ik okselhaartjes mee weg, oh wacht, voor het dubbele bedrag haal ik tatoeages weg met hetzelfde apparaat, ching ching, verdienen maar.
en plotseling lopen er tig mensen rond met ernstige huidverminkingen die nergens hun recht of schadevergoeding kunnen halen omdat het werken met lasers niet aan eisen of keurmerken gebonden is, gewoon gevalletje eigen risico vind de wet.
bijzonder ernstig vind ik zelf, triest ook altijd dergelijke mensen die zo voor het makkelijke geld gaan, maar dit is in een notendop de problematiek rondom lasers en tatoeage verwijdering.

mede daarom wordt op dit topic maar ook elders op andere fora altijd aangeraden om naar een kliniek te gaan, om het even welke, omdat een (plastisch chirurgische) kliniek in Nederland aan zwaardere eisen moet voldoen dan een ziekenhuis.
dus er lopen mensen rond die wel verstand van zaken hebben, anders kunnen ze hun operatie vergunning inleveren.
het is nog steeds geen 100% garantie en dekking dat het goed gaat, het blijven tenslotte mensen die het apparaat bedienen, maar het is zo veilig mogelijk in deze branche.
en de wildgroei aan mensen die willen verdienen aan een investering van pak 'm beet duizend euro aan zo'n stom apparaat is echt enorm de laatste jaren, overal springt er wel als een paddestoel na regen een lasershop uit de grond momenteel.

eigenlijk ongetwijfeld ten overvloede, wil ik maar weer zeggen tegen de nu meelezende en overwegende spijtoptanten, let op minimaal een aantal dingen:

- ga naar een kliniek en niet naar een bij-klusser, dus niet iemand die eigenlijk tatoeages zet en
ze 'er ff bij' ook weer weghaalt, of iemand die eigenlijk kapper is
- vraag een goede heldere uitleg over niet alleen de werking van de laser maar ook van het
menselijk lichaam; een goede indicatie of de persoon wel weet waar het over gaat
- ga naar een behandelaar die minimaal, echt minimaal, 6 tot 8 weken tussen de behandelingen
in wacht, meer is echt onzin, dan snapt deze persoon de werking van het menselijk lichaam
niet
- ga bij voorkeur naar een behandelaar met meerdere types laser, niet elke laser kan alle kleuren
en ook zwart goed behandelen
- ga bij voorkeur naar een kliniek die een medische status heeft en dus moet voldoen aan diverse
eisen en wetgeving, merk je snel genoeg, deze mogen zelf recepten uitschrijven voor bv
verdovende zalf
- laat je niets wijsmaken; 'hoger' zetten van de laser zodat het beter of sneller werkt en je wel al
na 2 weken opnieuw kunt, opnieuw behandelen dus na 2 weken zodra ' de huid weer genezen
is aan de buitenkant' , allemaal onzin kreten van mensen die het wederom niet snappen (de
behandeling van de laser vindt plaats vanaf de binnenkant, heeft niets te maken met wat je aan
de buitenkant ziet), net zulke onzin als na een laserbehandeling inkt die er af valt (onmogelijk),
korstjes, rode vlekken of juist witte vlekken betekenen bijna altijd littekenweefsel, alleen het
pigment verlies hersteld, littekenweefsel niet.

en voor iedereen die de stap al gezet heeft, of het besluit al genomen heeft; geduld geduld geduld, behandeling is traag en het duurt dus enorm lang.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')