abonnement Unibet Coolblue
pi_80000586

Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen en de laatste economische nieuws kunt volgen. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op Fok.

Algemene informatie en nuttige links

Grafieken en TA (Yahoo! Charts)
Broker tarief vergelijking (staatvanbeleg.nl)
Leren beleggen (IEX.NL University)

NB: Het innemen van een bepaalde positie geschiedt geheel op eigen risico, ook het overnemen van een beleggingsstrategie van andere users is dus geheel op eigen risico.


BNR Nieuwsradio
Forex Factory (alle economische data's op een rij)
Bloomberg
CNBC
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
[2] (streaming TV)

AEX


Europese Indices




Amerikaanse Indices & Futures
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Intraday S&P 500-index


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)


Wereldwijde Indices





Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen




Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,'expireren', van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico's door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ' 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ' 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Scheefzitten - Een belegger zit 'scheef' als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.

Een uitgebreide begrippenlijst vind je hier.



Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
Beursvloer #139: Filosoferen of de AEX naar 25 of 1000 gaat!
De Beursvloer #139: Staat de grote ommekeer voor de deur?
De Beursvloer #140: Lets get down down down!
De Beursvloer #141: Als de Fed van huis is dansen de beren
Beursvloer #142: Remember the VW-squeeze!
Beursvloer #143: S_E test zijn geduld
De Beursvloer # 144 waar productiviteit de koersen drukt
De Beursvloer #145: Spekkopers...of kat in de zak?
De Beursvloer #146: Waar de PIGS de greenshoots opvreten
De Beursvloer #147: Waar we vooral daytraden
De Beursvloer #148: Waar de greenshoots verschrompelen
Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_80000598
TVP
pi_80000754
TVP
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  dinsdag 6 april 2010 @ 12:56:36 #4
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_80001197
tvp
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  dinsdag 6 april 2010 @ 13:10:03 #5
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_80001623
terug vind put
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_80001657
@Selang;S_E
Kunnen jullie dit niet namaken met jullie skills?
http://weekendbeleggers.nl/index.php?menu_id=196
Of zit er een addertje onder het gras?
x
pi_80001756
Dat ruikt erg naar Elliot Wave?
pi_80002496
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 13:13 schreef tony_clifton- het volgende:
Dat ruikt erg naar Elliot Wave?
Idd, al dan niet in combinatie met wat MA strategien.
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
  dinsdag 6 april 2010 @ 13:41:55 #9
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_80002674
Ik denk dat je het meer moet zien als een variant op de gaps.

Mooie TT trouwens. Besparing = winst. Wat wel grappig is dat volgens Forbes de kans dat een willekeurig persoon miljonair het grootst is, als deze op alles 1% bespaart
The more debt, the better
  dinsdag 6 april 2010 @ 14:01:17 #10
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_80003397
Die spreuk uit de TT klinkt altijd wel grappig.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_80004280
Pijlen toch nog even gericht op de EU / griekeland. De US komt weer is goed weg tot op heden.


US Benchmark Treasury Yields ;

10 Year nu op -> 3.95% today's change -0.04 , weer onder de 4%.
pi_80004496
Ik heb gekocht!
Sta op verlies.
pi_80004672
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 14:30 schreef ujjain het volgende:
Ik heb gekocht!
Sta op verlies.
Wat heb je gekocht? puts .
x
pi_80005621
Haha! Had ik moeten doen
Nee, iShares AEX en iShares EUR Stoxx 50.
  Redactie Frontpage dinsdag 6 april 2010 @ 15:29:25 #15
4530 crew  Crazy Harry
pi_80006500
Ik weet niet waar De Tijd hun koper koopt, maar ik zou het graag aan ze verkopen, heb nog wel wat liggen in de schuur.
quote:
De koperprijs bijvoorbeeld staat voor het eerst sinds augustus 2008 boven 8.000 dollar per ounce.
bron: http://www.tijd.be/nieuws(...)t_om.8900564-442.art
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
  dinsdag 6 april 2010 @ 15:30:06 #16
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_80006527
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 12:36 schreef Knallert het volgende:
TVP
Bedankt Hans.
pi_80007373
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 15:29 schreef Crazy Harry het volgende:
Ik weet niet waar De Tijd hun koper koopt, maar ik zou het graag aan ze verkopen, heb nog wel wat liggen in de schuur.
[..]

bron: http://www.tijd.be/nieuws(...)t_om.8900564-442.art


Voor dat geld ga ik zelfs m'n waterleidingen uit m'n huis slopen
pi_80009370
UP UP UP

@Hieronder: Ja, dat zijn rendementen waar je op jaarbasis al direct ja tegen zou zeggen.

[ Bericht 29% gewijzigd door ujjain op 06-04-2010 16:50:05 ]
pi_80009392
Alle aandelen (met name Chinese commodity/construction (bamboo)/auto industrie en wat Amerikaanse aandelen) de deur uitgegooid. Ook de ETF's (op constructie & financials china), CFD op de Chinese property price index en nog een REIT die de real estate sector in Hongkong en China volgde.

Heb nog 2 aandeeltjes over. Is natuurlijk niet erg lastig raden welke 2 dat zijn Zit nu dus ongeveer voor 93% cash. Ook al mijn cfd longs van paar dagen geleden zijn ook weg heb alleen de long posities van vandaag nog. Werd wel bijna gekielhaald door die 2e longsqueeze een paar uur geleden.

De trend is mij veels te positief. Ik zie geen reden om verder naar beneden te gaan maar de huidige stijging die we sinds februari kennen is vrij fors, zelfs als je de stijging vanaf maart vorig jaar meeneemt. Wat heet, in de laatste 2 maanden hebben we bijv. op de FTSE als meest rode dag een miniem verlies van slechts -0.83%! geleden zoals op de grafiek te zien is. Zelfs in alle kleine opwaartse trendjes sinds maart hebben we wel ergens zware rode candles gezien om even wat gas af te tappen maar dat is in de laatste trend niet het geval geweest. De trein dendert maar door. Het is bizar dat winstnemingen zelfs wordt weggedrukt door koopgedrag.

Al mijn TA en eigen indicators zwaaien dan ook continu rode waardes uit. Ik verwacht vrij spoedig een 1 a 2 tal knalrode dagen en misschien zelfs een kleine dip ten tijde van de kwartaal cijfers die volgende week met Alcoa weer beginnen.



En nu met meer cash zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Alles naar 1 broker gooien zodat de leverage weer wat hoger kan . Je zou de hele rally van februari tot nu toe maar voor de helft goed gegokt hebben. Je bent 25% te laat in gestapt en 25% voor de top van vandaag uitgestapt had je nog zo'n 365 punten winst gehad. Zelfs met een magere leverage van 50 contracten had had je 6 keer modaal gepakt in die periode. En dan te bedenken dat ik soms wel 5 keer zo hoog zit qua leverage en nu er weer wat speling vrijkomt nog hoger kan gaan zitten.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_80009715
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 14:01 schreef AQuila360 het volgende:
Die spreuk uit de TT klinkt altijd wel grappig.
Het is natuurlijk ook de keiharde waarheid
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_80010211
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 13:10 schreef richbitch het volgende:
@Selang;S_E
Kunnen jullie dit niet namaken met jullie skills?
http://weekendbeleggers.nl/index.php?menu_id=196
Of zit er een addertje onder het gras?
Het ziet er allemaal leuk en aardig uit maar erg diep gaan ze niet in op hun 'heldere strategie' Mijn interesse is bij dat soort dingen altijd wel snel gewekt want het er ziet er wel degelijk uit maar als je bijv. kijkt naar het praktijkvoorbeeld bij hun op de site zie je dat meer dan de helft van de winst met name is gehaald uit 3 trades. Een strategie die leunt naar bepaalde optimalisatie en daardoor goed weet te pieken hou ik niet zo van voor een lange termijn strategie.

En ga maar eens na. De rendementen die zij hebben behaald (gemiddeld 30% per jaar) komen totaal niet overeen met vrij goedkope abonnementen die ze op de website hebben.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_80010346
Normaal hou ik weinig van Windows widgets, maar ik zou het wel prettig vinden om nu in Windows 7 beter te kunnen bijhouden hoe mijn indices STOXX50 en AEX het doen met vermelding van mijn dagwinst, weekwinst en winst t.o.v. aankoopdatum.
pi_80010946
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 16:44 schreef sitting_elfling het volgende:
Alle aandelen (met name Chinese commodity/construction (bamboo)/auto industrie en wat Amerikaanse aandelen) de deur uitgegooid. Ook de ETF's (op constructie & financials china), CFD op de Chinese property price index en nog een REIT die de real estate sector in Hongkong en China volgde.

Heb nog 2 aandeeltjes over. Is natuurlijk niet erg lastig raden welke 2 dat zijn Zit nu dus ongeveer voor 93% cash. Ook al mijn cfd longs van paar dagen geleden zijn ook weg heb alleen de long posities van vandaag nog. Werd wel bijna gekielhaald door die 2e longsqueeze een paar uur geleden.

De trend is mij veels te positief. Ik zie geen reden om verder naar beneden te gaan maar de huidige stijging die we sinds februari kennen is vrij fors, zelfs als je de stijging vanaf maart vorig jaar meeneemt. Wat heet, in de laatste 2 maanden hebben we bijv. op de FTSE als meest rode dag een miniem verlies van slechts -0.83%! geleden zoals op de grafiek te zien is. Zelfs in alle kleine opwaartse trendjes sinds maart hebben we wel ergens zware rode candles gezien om even wat gas af te tappen maar dat is in de laatste trend niet het geval geweest. De trein dendert maar door. Het is bizar dat winstnemingen zelfs wordt weggedrukt door koopgedrag.

Al mijn TA en eigen indicators zwaaien dan ook continu rode waardes uit. Ik verwacht vrij spoedig een 1 a 2 tal knalrode dagen en misschien zelfs een kleine dip ten tijde van de kwartaal cijfers die volgende week met Alcoa weer beginnen.

[ afbeelding ]

Het kenmerkende aan de meeste rallys is vaak dat het laatste stukje omhoog het steilst gaat zonder echte correcties, door een boost aan optimisme en niemand die de boot wil missen. In dat opzicht lijkt het erop dat we nu bezig zijn aan die blow off fase, waarna we pas echte correcties gaan zien. Of we in zo'n blow off fase zijn beland en hoelang die duurt, weten we pas achteraf. Maar het lijkt in ieder geval verdacht veel erop.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 6 april 2010 @ 17:27:41 #24
862 Arcee
Look closer
pi_80012466
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 17:05 schreef sitting_elfling het volgende:
zie je dat meer dan de helft van de winst met name is gehaald uit 3 trades. Een strategie die leunt naar bepaalde optimalisatie en daardoor goed weet te pieken hou ik niet zo van voor een lange termijn strategie.
Ik ben toevallig bekend met de tradingstrategie van een grote assetmanager in Nederland maar die halen hun winsten ook maar uit een paar trades hoor (staan wel hitrates van >75% tegenover). Gemiddelde aantal trades is ongeveer 1.5 per jaar.

Uiteraard zelf ook gebacktest maar niet heel indrukwekkend ofzo
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')