abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173659259
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 13:48 schreef DeMolay het volgende:
Bij de weg Arn The Knight Templar


verteld exact hetzelfde verhaal

[..]

Danku mooie toevoeging ^O^
pi_173724782
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik las op de wiki van baphomet dat deze "god" voor het eerst voorkomt in transcripten van inquisitie van de tempeliers.. Ze zouden deze aanbeden hebben.

Zou dit een verzinsel zijn van de inquisitie of zouden de tempeliers echt tijdens hun taak gekozen hebben voor een andere god... :)

Ik vond dit wel een leuk weetje waar ik achter kwam na het kijken van de film "the devil rides out"

waar baphomet er best wel lievig uitziet.

[ afbeelding ]

Ander grappig detail is dat baphomet ook wel mahomet (mohammed in het latijn) genoemd werd :P wat weer een onderdeel is van de islam.
Ziet eruit alsof het van Pan is afgeleid.

91bd1-1.jpg

Het zou kunnen, dan lijkt het me ook wel weer waarschijnlijk dat Baphomet later het model voor Satan in de kunst werd als afstraffing voor het aanbidden van zo'n afgod.

Engelen waren trouwens ook helemaal geen kinderen met vleugels in de bijbel

tumblr_ompgbum6do1vw5i2lo1_1280.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door Beathoven op 12-09-2017 01:29:23 ]
pi_173728315
Kinderen in een soort sieraad? Of wat stelt dit voor? Een kroon?
  dinsdag 12 september 2017 @ 13:12:43 #104
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_173730017
registreer om deze reclame te verbergen
Moet ik dat zien als dimensie schillen :D (ziet er als een gyroscoop uit)
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_173736461
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:15 schreef Lavenderr het volgende:
Kinderen in een soort sieraad? Of wat stelt dit voor? Een kroon?
Een engel volgens de beschrijving in de bijbel. Barok-kunstenaars maakten er kinderen met vleugels van omdat ze er anders geen kloten mee konden. Er zijn verschillende vormen beschreven in de bijbel.
pi_173736747
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 18:58 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Een engel volgens de beschrijving in de bijbel. Barok-kunstenaars maakten er kinderen met vleugels van omdat ze er anders geen kloten mee konden. Er zijn verschillende vormen beschreven in de bijbel.
Het ziet er wel prachtig uit moet ik zeggen.
pi_173738329
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:10 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Het ziet er wel prachtig uit moet ik zeggen.
Beetje als in een vreemde trip.

778d0d600c26428a465da9c9ccc1996e--archangel-michael-business-inspiration.jpg
pi_173738370
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:15 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Beetje als in een vreemde trip.

[ afbeelding ]
Prachtig hoor. Zie je al die ogen?
pi_173739531
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:17 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Prachtig hoor. Zie je al die ogen?
Ja, mooi :)
pi_173740827
Tvp
History became legend, legend became myth.
pi_173742295
Goed stuk over de Tempeliers:

De Tempeliers

De Tempelorde is de oudste ridderorde, met wortels die teruggaan tot kort na de verovering van Jeruzalem door de kruisvaarders in 1099. Om de toevloed van pelgrims in goede banen te leiden, werden kanunniken in het Heilig Graf geÔnstalleerd. Zij bekommerden zich om de zielenzorg van deze kruisvaarders, terwijl de al bestaande orde van het Hospitaal van Sint Jan, de medische verzorging van de pelgrims voor haar rekening nam. Naast deze religieuze en caritatieve poten, onstond er geleidelijk aan ook een militaire tak, die zich in 1120 zou losscheuren. De tempelorde was geboren. Deze ridders legden een drievoudige gelofte af van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid en leefden volgens een regel, die tijdens het concilie van Troyes (Frankrijk) zou aangepast worden naar de noden en de behoeften van het front in het Midden-Oosten. De abt van Clairvaux, zette zijn schouders onder het project, dat snel en veel bijval kreeg aan beide zijden van de Middellandse Zee. De steun van de adel in vooral Vlaanderen en Frankrijk is opmerkelijk en verklaart waarom de orde er zo snel kon groeien. Vanaf de tweede kruistocht in 1147, speelden de tempelridders echt mee op het slagveld in het Heilig Land. Het aantal bezittingen in het Westen groeide exponentieel, maar was vanaf het begin van de XIIIe eeuw niet meer voldoende om de stijgende kosten van het oorlogsvoeren te dragen. De slag bij Hattin in 1187 en het verlies van Jeruzalem was een keerpunt in de Tempeliersgeschiedenis. Nadat de laatste belangrijke Europese vorst, Richard Leeuwenhart, het Heilig Land had verlaten, stonden de ridderorden er steeds meer alleen voor. Door de desinteresse van de bevolking in het Westen en de onmacht van de twistzieke baronnen in de Levant, stevenden de kruisvaardersstaatjes regelrecht op de afgrond af. De tempeliers waren enkel verantwoording verschuldigd aan de Paus en acteerden in het Heilig Land als soevereine vorsten. Vanaf de XIIIe eeuw, waren militaire campagnes zonder de Tempeliers of Hospitaalridders volstrekt onmogelijk geworden. Dit in schril contrast tot het Westen, waar de Tempelridders zich steeds vaker als leenmannen moesten schikken naar de wil van de lokale vorsten, met inbegrip van het leveren van troepen bij oorlog. In 1291, na de val Akko, werden de laatste Tempeliersburchten ontruimd en trok de orde zich terug in Cyprus. In tegenstelling tot de Hospitaalridders en de Duitse Orde, waren de Tempeliers er niet in geslaagd een eigen staatje uit te bouwen. Toen de laatste meester, Jacques de Molay, in 1307 in Frankrijk aankwam, greep de Franse koning Filips IV de Schone zijn kans. Hij liet alle ordeleden in zijn rijk arresteren op beschuldiging van ketterij.

http://www.tempeliers.be/tempeliers_algemeen.html
  Moderator woensdag 13 september 2017 @ 09:14:06 #112
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_173746332
quote:
De Tempelorde is de oudste ridderorde, met wortels die teruggaan tot kort na de verovering van Jeruzalem door de kruisvaarders in 1099. Om de toevloed van pelgrims in goede banen te leiden, werden kanunniken in het Heilig Graf geÔnstalleerd. Zij bekommerden zich om de zielenzorg van deze kruisvaarders, terwijl de al bestaande orde van het Hospitaal van Sint Jan, de medische verzorging van de pelgrims voor haar rekening nam.
Dit snap ik niet helemaal, de ene is de oudste maar de andere bestaat al?

Ah die sint jans orde is geen ridderorde daar zit hem de crux.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_173773469
Mooie link over de manier van oorlog voeren. De regel met 686 artikelen !

De tempeliers waren veel tijd kwijt aan lange, uitputtende marsen. De voornaamste taak van de orde vanaf de oprichting in 1119 was de verdediging van het Heilige Land.

De ridders trokken dan ook veel door de woestijn op zoek naar hun islamitische vijanden.

Om verrassingsaanvallen te voorkomen kenden de tempeliers strikte marsregels. Elke eenheid had een vaste plaats. Voorop reden de huurlingen, die uitkeken naar de vijand.

Dan volgde de hoofdmacht onder aanvoering van de maarschalk en zijn lijfwacht, met de ridders en schildknapen in zijn kielzog. De sergeants – de steuntroepen – vormden de achterhoede.

Om de discipline te waarborgen hadden de tempeliers een zogeheten regel met 686 artikelen, die voorschreef dat de ridders in armoede moesten leven en zich volledig op de krijgskunst richten. Wie de regel niet naleefde, werd gestraft, in het ergste geval met een royement.

Een colonne tempelridders was een geduchte tegenstander. Bij een confrontatie zetten ze vaak meteen hun zware cavalerie in om het initiatief naar zich toe te trekken. Dankzij de discipline konden de ridders razendsnel in actie komen als de vijand was gelokaliseerd.

http://historianet.nl/oor(...)zo-voerden-ze-oorlog
pi_173801157
Leuk weetje over de Tempeliers:

In de Middeleeuwen werden mensen gemiddeld tussen de 25 en 40 jaar oud. Maar de Tempeliers leefden doorgaans tientallen jaren langer. Wat was hun geheim?

Het is een opvallend kenmerk van de Tempeliers: ze werden – relatief gezien – stokoud. De ridder Hugo van Payns werd 66. Jacques de Molay werd op zijn 67e gedood. En Geoffrey de Charney werd op zijn 63e geŽxecuteerd. Het zijn heel respectabele leeftijden, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde mens in de Middeleeuwen in zijn handjes mocht knijpen als hij zijn veertigste verjaardag mocht vieren.

HygiŽne
Hoe kan het toch dat de Tempeliers – een christelijke kruisridderorde – zo’n lang leven beschoren waren? In de Middeleeuwen werd de lange levensduur gezien als een goddelijk geschenk. Maar nieuw onderzoek toont nu aan dat de mannen hun lange leven waarschijnlijk te danken hadden aan hun (eet)gewoonten en hygiŽne.

De Tempeliers

De orde van de Tempeliers werd in 1129 opgericht en bestond bijna twee eeuwen. De christelijke ridderorde moest onder meer westerse pelgrims die naar het Heilige Land reisden, beschermen. Ook vochten ze mee tijdens de Kruistochten.

Vlees, groente en fruit
Wetenschappers trekken die conclusie nadat ze zich over de specifieke set regels bogen waar de Tempeliers zich aan dienden te houden. Veel van deze regels hebben betrekking op het dieet en de hygiŽne. Zo is er een regel die stelt dat drie keer in de week vlees eten voldoende is. Ook schrijven de regels het nuttigen van grote hoeveelheden groente en vers fruit voor.

Schoon
Naast deze geschreven regels waren er ook richtlijnen die erop gericht waren de verspreiding van ziekten te voorkomen. Zo waren de Tempeliers verplicht om voor het eten en bidden hun handen te wassen. De plek waar ze met z’n allen aten, werd goed schoongehouden en er werden altijd tafelkleden gebruikt (behalve op de vrijdag voor Pasen, dan aten de ridders van een onbedekte tafel, die van tevoren wel grondig was schoongemaakt).

Diabetes en jicht
En daarmee hadden de ridders het – met hun oog op de gezondheid – veel beter voor elkaar dan hun rijkste tijdgenoten. “In de Middeleeuwen was het dieet van de rijken rijk aan vet en calorieŽn en weinig gevarieerd,” zo schrijven de onderzoekers. “Ziekten die samenhingen met het veelvuldig nuttigen van vlees – zoals jicht – kwamen vaak voor. Tegelijkertijd werd obesitas gezien als een teken van rijkdom.” Onder de elite waren dan ook veel mensen met overgewicht. Ook diabetes, een hoog cholesterol en metabool syndroom kwamen vaak voor. “Het dieet van de Tempelier was specifiek ontworpen om dat tegen te gaan: kun je je een ridder met overgewicht voorstellen die tientallen vijanden te lijf gaat?”

Verder werd vlees in de Middeleeuwen eigenlijk altijd gegrild en was het dus rijk aan kankerverwekkende stoffen. De ridders beperkten hun vleesinname en dus ook hun kans op ziekten, sterk door slechts drie keer in de week vlees te eten. Bovendien zagen ze zeevruchten – rijk aan onder meer omega 3-vetzuren – als een goede vervanging voor vlees. Daarnaast dronken de ridders kleine tot middelgrote hoeveelheden wijn tijdens het eten en verkleinden zo hun kans op hart- en vaatziekten. “Samenvattend denken we dat het dieet en de levensstijl de verklaring is voor de lange levensduur van de Tempeliers,” zo stellen de onderzoekers. En in dat geval kunnen we dus nog iets van deze ridders leren.

Bron: https://www.scientias.nl/(...)vensduur-tempeliers/
pi_173814327
Knight Templar hebben wat met vrijmetselarij te maken.
St.Georges cross vaak door nationalisten in Engeland gebruikt is.
No real surprise there then?
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
pi_173815033
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 19:39 schreef Tingo het volgende:
Knight Templar hebben wat met vrijmetselarij te maken.
St.Georges cross vaak door nationalisten in Engeland gebruikt is.
No real surprise there then?
En wat als de tempeliers gewoon ordinaire bankiers waren?

BBC: The warrior monks who invented banking
pi_173815187
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:09 schreef Beathoven het volgende:

[..]

En wat als de tempeliers gewoon ordinaire bankiers waren?
'De Tempeliers beschermden de pelgrims die de heilige plaatsen in Jeruzalem bezochten. Zij waren ook de bankiers van de kruisvaarders. Ze organiseerden zich in commanderijen. In 1127 schonk Godfried van Sint-Omaars de Opstal te Ieper en stichtte zo de eerste Vlaamse en tevens Westerse commanderij. Ook in Gent waren ze actief. In 1200 trad burggraaf Zeger II toe tot de orde. Hij schonk een huis met grond aan de Briel dat later een tempelhuis met kerk werd'.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Godfried_van_Sint-Omaars
  Moderator vrijdag 22 september 2017 @ 09:40:34 #118
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_173925323
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 13:12 schreef DeMolay het volgende:
As Above as Below (zie handgebaar )

hier een mooie uitleg van de verschillende interpretaties (incl Eliphas Levi interpretatie)

https://miepvonsydow.wordpress.com/tag/baphomet/

maar ik neig meer naar de link met asmodeus , zie mijn avatar (foto is genomen in de kerk van rennes le chateau )

http://www.bibliotecapley(...)knightstemplar08.htm

[..]

quote:
"Some confessed that they had also worshipped an idol in the form of a cat, witch was red, or gray, or black, or mottled. Sometimes the idol worship required kissing the cat below the tail. Sometimes the cat was greased with the fat from roasted babies. The Templars were forced to eat food that contained the ashes of dead Templars, a form of witchcraft that passed on the courage of the fallen knights."
- John J. Robinson, Dungeon, Fire and Sword (1991)
He bah :{
A child is born with no state of mind.
  Moderator vrijdag 22 september 2017 @ 09:42:40 #119
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_173925354
Daar zal de bandnaam "kiss the anus of a black cat" wel vandaan komen. Trouwens mildere muziek dan je kunt verwachten met zo'n naam :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_173927205
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 september 2017 09:42 schreef Bosbeetle het volgende:
Daar zal de bandnaam "kiss the anus of a black cat" wel vandaan komen. Trouwens mildere muziek dan je kunt verwachten met zo'n naam :)
Ik ben ook gek op mijn kat maar ga hem echt niet onder zijn staart kussen.
Maar ja, ik ben dan ook geen Tempelier :N
pi_173927327
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 11:27 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik ben ook gek op mijn kat maar ga hem echt niet onder zijn staart kussen.
Maar ja, ik ben dan ook geen Tempelier :N
Dat zou een Tempelier ook zo zeggen.
pi_173927589
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 september 2017 11:35 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Dat zou een Tempelier ook zo zeggen.
True B:)B
  zondag 24 september 2017 @ 16:34:32 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173968682
Kan iedereen die tempeliers en complotten intressant vinden aanraden de slinger van Foucault te lezen, van Umberto Eco. Prachtig!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 september 2017 @ 16:36:15 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173968752
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 22:55 schreef Lavenderr het volgende:
Leuk weetje over de Tempeliers:

In de Middeleeuwen werden mensen gemiddeld tussen de 25 en 40 jaar oud. Maar de Tempeliers leefden doorgaans tientallen jaren langer. Wat was hun geheim?

Het is een opvallend kenmerk van de Tempeliers: ze werden – relatief gezien – stokoud. De ridder Hugo van Payns werd 66. Jacques de Molay werd op zijn 67e gedood. En Geoffrey de Charney werd op zijn 63e geŽxecuteerd. Het zijn heel respectabele leeftijden, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde mens in de Middeleeuwen in zijn handjes mocht knijpen als hij zijn veertigste verjaardag mocht vieren.

HygiŽne
Hoe kan het toch dat de Tempeliers – een christelijke kruisridderorde – zo’n lang leven beschoren waren? In de Middeleeuwen werd de lange levensduur gezien als een goddelijk geschenk. Maar nieuw onderzoek toont nu aan dat de mannen hun lange leven waarschijnlijk te danken hadden aan hun (eet)gewoonten en hygiŽne.

De Tempeliers

De orde van de Tempeliers werd in 1129 opgericht en bestond bijna twee eeuwen. De christelijke ridderorde moest onder meer westerse pelgrims die naar het Heilige Land reisden, beschermen. Ook vochten ze mee tijdens de Kruistochten.

Vlees, groente en fruit
Wetenschappers trekken die conclusie nadat ze zich over de specifieke set regels bogen waar de Tempeliers zich aan dienden te houden. Veel van deze regels hebben betrekking op het dieet en de hygiŽne. Zo is er een regel die stelt dat drie keer in de week vlees eten voldoende is. Ook schrijven de regels het nuttigen van grote hoeveelheden groente en vers fruit voor.

Schoon
Naast deze geschreven regels waren er ook richtlijnen die erop gericht waren de verspreiding van ziekten te voorkomen. Zo waren de Tempeliers verplicht om voor het eten en bidden hun handen te wassen. De plek waar ze met z’n allen aten, werd goed schoongehouden en er werden altijd tafelkleden gebruikt (behalve op de vrijdag voor Pasen, dan aten de ridders van een onbedekte tafel, die van tevoren wel grondig was schoongemaakt).

Diabetes en jicht
En daarmee hadden de ridders het – met hun oog op de gezondheid – veel beter voor elkaar dan hun rijkste tijdgenoten. “In de Middeleeuwen was het dieet van de rijken rijk aan vet en calorieŽn en weinig gevarieerd,” zo schrijven de onderzoekers. “Ziekten die samenhingen met het veelvuldig nuttigen van vlees – zoals jicht – kwamen vaak voor. Tegelijkertijd werd obesitas gezien als een teken van rijkdom.” Onder de elite waren dan ook veel mensen met overgewicht. Ook diabetes, een hoog cholesterol en metabool syndroom kwamen vaak voor. “Het dieet van de Tempelier was specifiek ontworpen om dat tegen te gaan: kun je je een ridder met overgewicht voorstellen die tientallen vijanden te lijf gaat?”

Verder werd vlees in de Middeleeuwen eigenlijk altijd gegrild en was het dus rijk aan kankerverwekkende stoffen. De ridders beperkten hun vleesinname en dus ook hun kans op ziekten, sterk door slechts drie keer in de week vlees te eten. Bovendien zagen ze zeevruchten – rijk aan onder meer omega 3-vetzuren – als een goede vervanging voor vlees. Daarnaast dronken de ridders kleine tot middelgrote hoeveelheden wijn tijdens het eten en verkleinden zo hun kans op hart- en vaatziekten. “Samenvattend denken we dat het dieet en de levensstijl de verklaring is voor de lange levensduur van de Tempeliers,” zo stellen de onderzoekers. En in dat geval kunnen we dus nog iets van deze ridders leren.

Bron: https://www.scientias.nl/(...)vensduur-tempeliers/
Gemiddelde leeftijd zegt niets, er was hoge kindersterfte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173969178
quote:
1s.gif Op zondag 24 september 2017 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan iedereen die tempeliers en complotten intressant vinden aanraden de slinger van Foucault te lezen, van Umberto Eco. Prachtig!
Ja, geweldig boek ^O^
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')