abonnement Unibet Coolblue
pi_261403
Yeg, dat valt mij echt op. Op de site heel veel positief nieuws over Es, in de afleveringen, ook expres op de bank gezet zodat mensen denken o jee Es mag er niet uit gauw even stemmen, money money money.
En zij is zelf natuurlijk ook erg goed in het promoten blote jurkjes, t.shirts met ruim decoletter (hoe schrijf je dat ook alweer?) leuke geile dansjes en Sylvana die alijd erg lief doet naar Esmeralda.
Het lukt ook aardig als ik de laatste tijd naar de stemming van de fokkers kijk.
Opeens lees je weer aardige berichtjes over haar.
Trouwens hebben jullie de nieuwe stand gezien? internet stand? es:47% an15 of zo Tessa 20% zo iets opvallend.
  donderdag 27 april 2000 @ 22:38:00 #2
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_261404
Milco:"Geld betekent niets voor Esmeralda"
datum: Donderdag 27 april 18:05
bron: Internetredactie aan de toog
In Cafe Gompie staat tijdens de uitbraak een man breed te lachen:Milco, een van de beste vrienden van Esmeralda. Hij heeft Esmeralda via een andere vriendin van haar, Cindy, ontmoet, maar heeft haar pas echt leren kennen via een intensieve e-mailwisseling. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat ze haar mannetje staat in de BUS. "Ik vind het wel vervelend als ze het moeilijk heeft. Maar ze weet wel hoe ze problemen aan moet pakken en oplossen." Milco kijkt het programma trouw elke dag en zit regelmatig in de dagelijkse chatsessie met de passagiers. "Esmeralda is een goede vriendin van me en dus volg ik het. Als ik een keer niet kan kijken, neem ik het op!" Uiteraard zet hij zijn geld op Esmeralda, maar als zij niet in de stembalk had gestaan, ging zijn voorkeur uit naar Iwan of Eric. Op de onvermijdelijke vraag of hij Bart of Bullent beter bij Esmeralda vindt passen, antwoordt hij rustig glimlachend:"Bart. Die is veel rustiger dan Bullent." Bullent hangt Milco iets teveel de psycholoog uit naar zijn mening. "Esmeralda heeft wel veel steun aan hem gehad, maar ik vind hem iets te ver doordraven", haalt hij zijn schouders op. Na de BUS verwacht hij dat we nog wel meer van Esmeralda zullen gaan horen. "Geld betekent niets voor haar, maar als ze met een interessante aanbieding komen, zou ze er nog wel eens op in kunnen gaan. Ook op Playboy, ja", grijnst hij. Voor Milco maakt het allemaal niets uit. Hij blijft zich verheugen op elke e-mail die hij van haar ontvangt. En daar is het tenslotte allemaal om begonnen.
MS
____________________Esmeralda’s moeder aan de lijn
datum: Donderdag 27 april 18:20
bron: Internetredactie
De moeder van Esmeralda is blij dat ze gisteren haar dochter weer even in de armen heeft kunnen sluiten. De internetredactie heeft haar via de telefoon gesproken. Blij haar dochter weer gezien te hebben, vertelt ze: “Het was wel wat ver maar we hebben het er voor over.” Ze voegt eraan toe dat haar dochter de uitbraak echt verdiend heeft, “en dat is niet omdat ze mijn dochter is. Ik ben gewoon objectief. Nu kan ze er weer tegen aan. Het was ook niet makkelijk voor haar zo alleen.” De moeder van Esmeralda doelt op het vertrek van Bullent, waardoor Esmeralda haar praatvriendje kwijt is geraakt. "Het is echt een goed gevoel haar te zien. Ze heeft even een hart onder de riem nodig.” Esmeralda's moeder sluit af met hoe goed dochterlief er tegenwoordig uitziet: “Ze is bijgekleurd, dus ze heeft het in ieder geval wel lekker daar.”
EvB
------------------------

Er staan wel vaker positieve berichtjes over passagiers op de sbs site.
Die stukjes worden allemaal geschreven door medewerkers van sbs, en je merkt soms( net als bij de streamverslagen, wie de favouriet is van de schrijver.
(er is er ook eentje die Tessa niet zo mag)

[Dit bericht is gewijzigd door Quenda® (Datum 29 April 2000).]

  donderdag 27 april 2000 @ 23:20:00 #3
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_261405
Liesbeth:"Objectief gezien, moet Esmeralda winnen"
datum: Donderdag 27 april 23:00
bron: Internetredactie op de dansvloer
Een van de vriendinnen die Esmeralda als eerste omhelst, is Liesbeth. Samen met Cindy, een andere vriendin van Esmeralda, beheert zij de fansite bij de clubs op Het Net. Dat ze dit goed doen, blijkt uit het feit dat ze de meeste leden van alle BUS-sites onder de vlag van Het Net hebben. Maar ze lijkt het niet voor de fl 10.000,- premie te doen. "Er gaat heel veel tijd in zitten, die promotie. Ik heb laatst nog een radiocommercial ingesproken", zegt ze terwijl Essy achter haar de dansvloer test op duurzaamheid. "Ik heb vijf maanden als hostess gewerkt in Spanje, waar ik haar via een vriendin leerde kennen. Het klikte meteen", vertelt ze. "Esmeralda is een vriendin in hart en nieren. Je kan altijd bij haar terecht." De studente Vrijetijdskunde herinnert zich de tijd voordat Esmeralda de BUS instapte. "We hebben een grote fotosessie gehouden in de meest rare kleren. Het was een gigantische verkleedpartij", lacht ze. Hoewel ze als supporter misschien wat subjectief is, vindt ze wel dat Esmeralda als winnaar uit de strijd moet komen. "Met Bart, Willeke, Bullent en Bianca is ze achter elkaar al haar maatjes zien vertrekken. Objectief gezien, heeft ze het verdiend."
MS
____________________________
pi_261406
Esmeralda is inderdaad nogal vaak in beeld de laatste tijd. Lijkt ook verdacht veel op een promotieactie. Vooral die zomerkleren vinden gretig aftrek.
pi_261407
quote:
op 04-28-2000 om 09:54 PM schreef Quenda® het volgende:


Esmeralda valt continu in herhalingen, af entoe als ik haar hoor praten denk ik dat ik naar "oude" streams zit te luisteren.( o ja, ze wast 's avonds weleens af)



Om nog niet te spreken over haar super-dominante stempel, wat zij in de Bus drukt op alle gesprekken met 'de mannen', camera-beelden (via de Essie-boob-cam) en - de laatste dagen - het zgn. 'intelligente analyseren van hun deelnemers-situatie'.

Haar uitvoering van deze dominantie is tegelijk lief/charmant/begrijpend en 'kind-vrouwtje-hulpeloos-ogend' ,
dus soms verhuld, maar niet minder effectief en dus zeer bepalend voor de 'inbreng' van de rest in het dagelijks gebeuren in de Bus.
Verbaal kletst zij sowieso Antonette en Eric van de sokken (no match), beantwoordt Tessa's schreeuwen met mild geweldloos zwijgen, palmt Iwan in via zijn chimpansee-natuur,
en zal Mike op de gebruikelijke liefdevolle manier wegstemmen met de motivatie dat hij 'best een heel leuke jongen is', 'maar het gewoon deze tijd een beetje moeilijk met zichzelf heeft gehad in De Bus, en zich niet heeft kunnen aanpassen..'. (psychologisch dood-vonnis).

pi_261408
Ja nou je 't zegt, je hebt helemaal gelijk.
Ik dacht zelf met Bianca's vertrek dat ze wel zielig in een hoekje zou gaan zitten, maar in tegendeel.

pi_261409
quote:
op 04-29-2000 om 04:51 AM schreef Moor het volgende:
Om nog niet te spreken over haar super-dominante stempel, wat zij in de Bus drukt op alle gesprekken met 'de mannen', camera-beelden (via de Essie-boob-cam) en - de laatste dagen - het zgn. 'intelligente analyseren van hun deelnemers-situatie'.=
Haar uitvoering van deze dominantie is tegelijk lief/charmant/begrijpend en 'kind-vrouwtje-hulpeloos-ogend' ,
dus soms verhuld, maar niet minder effectief en dus zeer bepalend voor de 'inbreng' van de rest in het dagelijks gebeuren in de Bus.
Verbaal kletst zij sowieso Antonette en Eric van de sokken (no match), beantwoordt Tessa's schreeuwen met mild geweldloos zwijgen, palmt Iwan in via zijn chimpansee-natuur,
en zal Mike op de gebruikelijke liefdevolle manier wegstemmen met de motivatie dat hij 'best een heel leuke jongen is', 'maar het gewoon deze tijd een beetje moeilijk met zichzelf heeft gehad in De Bus, en zich niet heeft kunnen aanpassen..'. (psychologisch dood-vonnis).

Had het zelf niet beter kunnen zeggen, wordt zelf ook schijtziek van de nep psychologe Esmeralda en ze doet me wat dat betreft ook wel aan andere blondines in mn omgeving denken (In real life, niet hier) die ook zo slim over proberen te komen door het boek '1001 cliche's om slim te lijken voor blondines' open te slaan.

En dan nog dat domme meisjesachtige piep-stemmetje erbij....

Wat mij betreft mag die troela echt wel de bus uit rotten, ze is zo mogelijk nog irritanter dan Tessa die nu opeens over Eric heen hangt omdat ze door Iwan uit is geboerd.... Weg met die troep, en breng als de sodemieter Seki, Jop en Bullent weer terug!

Grtz,

Meerhoerman.

pi_261410
quote:
op 04-29-2000 om 09:34 AM schreef DaphneInTheAir het volgende:
Ja nou je 't zegt, je hebt helemaal gelijk.
Ik dacht zelf met Bianca's vertrek dat ze wel zielig in een hoekje zou gaan zitten, maar in tegendeel.


Ja en dat dachten we na Bart zijn vertrek, na Willeke haar vertrek, we dachten het voortdurend na Bullents vertrek en dachten het weder na Bianca,s vertrek, maar ach nee Esje fladdert vrolijk verder na betuiging hoe erg ze het vind dat er weer een maatje van haar weg is. op naar het volgende slachtoffer? Eric Bianca.

Quenda: Flappie???? hahaha, bedankt nog voor de berichten i rest my case (esmeraldiaans)
leave me alone!!!!
Zij is heel erg veel in beeld veel meer dan b.v Antoinette. En inderdaad Quenda er is er ook een opd eredactie v.d bussite die anti tessa is en een heel erg duidelijk PRO Es.


  zaterdag 29 april 2000 @ 18:19:00 #9
689 Thorka
World Princess Pretend
pi_261411
Ik ben het geheel met jullie eens. Het is al ruim een week 90% Essie Het is alweer net als destijds de Bartcampagne. Ik vind dat je aan Essie (overigens ook alle andere bewonders) zo overduidelijk ziet dat ze zich presenteren. In haar geval is dat: beweeg ik m'n haar en mezelf goed, komen m'n borsten zo wel boven de dekens uit (ze kijkt dan ook echt tot zelfs drie keer toe naar beneden!), praat ik kinderlijk genoeg en knuffel ik de juiste persoon!!??

Heb een leuk idee voor onze Essie: in het Celebrety (fout geschreven geloof ik) Big Brother huis en wel samen met Seki en Theo van Gogh. Iemand nog meer suggesties?

  zaterdag 29 april 2000 @ 18:40:00 #10
336 Jessicaa
een kaarsje brand voor Danyel
pi_261412
Volgens mij willen ze haar wel bij de laatste 3 hebben ja.
Ik vind haar zo aanstellerig. Verschrikkelijk. Dat zeikstemmetje van kijk mij eens lief en aandoenlijk zijn.
Verder denk ik dat ze zich niet anders voordoet dan ze is. Ik denk dat ze in haar 'normale leven'ich net zo opstelt. Waarschijnlijk krijgt ze op deze manier een hoop voor elkaar.
Van mij mag ze eruit
pi_261413
We zullen er aan moeten geloven volgens de bussite het moet een strijd worden tussen drie vrouwen. Iwan staat nu onder Tessa in de peiling(geloof ik overigens geen moer van)

De eindstrijd zal gaan tussen de drie dames met als uiteindelijke winnaar de ba(r)bypop natuurlijk.

  zaterdag 29 april 2000 @ 20:01:00 #12
3358 pluisje
Mevrouw Mans
pi_261414
Ik moet zeggen dat Es op tv niet eens zo heel vervelend overkomt, ze lijkt een leuke, meelevende vrolijke meid. Ik vond haar dan ook best leuk, maar dat was voor ik de streams ging volgen, en haar zag zonder tussenkomst (gemanipuleer) van sbs.

Ze is inderdaad telkens bezig om zo goed (en uitdagend) mogelijk in beeld te komen. Ze papt nu met de jongens aan, logisch want het blijven tenslotte jongens (en die lopen maar 1 ding achterna, toch?.
Maar het meest irritant:
dat eeuwige gezang met dat kinderachtige stemmetje.....

  zaterdag 29 april 2000 @ 20:30:00 #13
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_261415
Ik vind Esmeralda wel meevallen (misschien omdat ik geen streams kijk, maar tv?)...hoe ze Mike's actie/striptease opvatte vond ik in elk geval heel goed...!
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  zaterdag 29 april 2000 @ 20:53:00 #14
3398 Appelflap
Flapt alles eruit...
pi_261416
quote:
op 04-29-2000 om 08:30 PM schreef Aarti het volgende:
Ik vind Esmeralda wel meevallen (misschien omdat ik geen streams kijk, maar tv?)...hoe ze Mike's actie/striptease opvatte vond ik in elk geval heel goed...!

Dat vond ik inderdaad ook. Es lag al een tijdje in bed, en wist amper wat er gaande was, en Mike was behoorlijk vervelend.
Maar ze kan idd ook behoorlijk irritant zijn

dé appelflap van bakker bart
pi_261417
quote:
op 04-29-2000 om 08:30 PM schreef Aarti het volgende:
Ik vind Esmeralda wel meevallen (misschien omdat ik geen streams kijk, maar tv?)...hoe ze Mike's actie/striptease opvatte vond ik in elk geval heel goed...!

Nou, ik vond die Chippendale-act eindeloos duren en dacht maar: 'komop Es, houd eens op met die half-lachende, half-griezelende blikken en zeg als een volwassen vrouw "kom op Mike, kap 'es, ík vind dit niet leuk en jij gaat straks hópeloos af op TV"'.

Viel me zowiezo op dat niemand hem tegen zich zelf beschermde tijdens zijn dronken gedoe. Ook buiten niet. Of hebben ze dat niet uitgezonden? Zou me tegenvallen van het groepje bussers.

En Essie, daarvan krijg ik de laatste tijd echt een overdosis aan kleine-meisjes-truttigheid te zien. Een beetje is wel charmant, maar het begint nu zo'n permanent gebeuren te worden dat 't zich wel eens tegen haar zou kunnen gaan keren....

The trick is to keep breathing
pi_261418
Pas op gevaarlijke uitspraak.

Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat heel Nederland volzit met Dutroux mannetjes.

Zoals SBS Esmeralda in beeld brengt is pure kinderporno.

[Dit bericht is gewijzigd door K-30 (Datum 01 Mei 2000).]

  zondag 30 april 2000 @ 21:16:00 #17
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_261419
van de sbs site:
Esmeralda's bewogen BUSleventje
datum: Zondag 30 april 17:15
bron: Internetredactie op locatie
Ze is jong, blond en fris, heeft een getraind figuurtje, quote vrijuit Engelse teksten en is de populairste passagier in de poll: Esmeralda, wie anders. De 22-jarige studente pedagogische hulpverlening zit alweer elf weken in de BUS en heeft alle pieken en dalen ervaren. Het lijkt haar te hebben gehard: "Ik heb nu al zoveel meegemaakt in die BUS dat ik er nooit meer zelf uit zal stappen." Gaat 'Esje' winnen? Of is er meer nodig dan girlpower alleen?

We leren Esmeralda in de eerste weken kennen als een jonge en zoekende vrouw, een beetje clueless soms. Medepassagier Bart valt als een blok voor haar en is vrijwel meteen uit op de gratie van de blondine. Maar hij heeft weinig fortuin, Esmeralda wil niets met Bart beginnen. Ze voelt niet direct iets voor hem en ze maakt haar gevoelens voorzichtig aan Bart duidelijk. "Mijn droomvrouw zegt nee," is de sombere eindconclusie van Bart. Hij heeft het er zwaar mee. Uiteindelijk wordt het liefdesverdriet Bart zelfs fataal: hij moet na een maand de groep verlaten. Esmeralda schrijft dit eerste hoofdstuk in haar BUSbestaan van haar af in het dagboek: "Ik heb straks een gesprekje met de psycholoog. Het is normaal mijn stijl niet echt om te gaan praten. Maar ja, je zit normaal ook niet in zo’n kleine ruimte met vreemde mensen. Ik weet wel waar ik het over wil hebben, maar of ik het onderwerp aanroer weet ik nog niet."
Sexy imago
Esmeralda heeft zich ondertussen, bedoeld of onbedoeld, een sexy imago aangemeten, zowel binnen als vooral ook buiten de BUS. De Playboy zou zelfs achter haar aan zitten en de overige bladen besteden veel aandacht aan haar verschijning. Op Internet springen de fansites als paddestoelen uit de grond. Esmeralda leest alles, maar probeert het geheel te relativeren: "Ik vind mezelf helemaal niet van die grote borsten hebben!" zo reageert ze op een verhaal. De aanvaringen met Seki in de eerste weken, ook uitvoerig beschreven in de bladen, gaan Esmeralda ook niet de neus voorbij. Toch blijft het voornamelijk bij woordenwisselingen en wanneer Seki de BUS verlaat is de groep weer wat bijgetrokken.

En dan er is uiteraard Bullent, Esmeralda's eigen politieagent. De twee zoeken elkaar regelmatig op, vooral wanneer een van de twee in een dipje zit. Esmeralda is langzaam naar Bullent toegetrokken na het gedwongen vertrek van Bart. Als goede maatjes delen de twee elkaars diepte- en hoogtepunten en ze zijn dan ook vaak inning omarmd in de slaapkamer te vinden. Toch vormen de twee nog net geen verliefd stelletje en blijft de groep een geheel.Al zou Tessa het verhaal hebben verspreid dat de twee gezoend zouden hebben, en dit gerucht nooit honderd procent ontzenuwd is.

Niets is blijvend
Maar niets is blijvend in de BUS. Bullent besluit op dag 61 om de BUS vrijwillig te verlaten, na eerdere plannen voor een vroegtijdig vertrek. Hij voelt zich niet langer de normale Bullent na een paar rare incidenten. Esmeralda is geheel van slag door zijn toch plotse vetrek: "Je flikt het niet om weg te gaan zolang ik hier ben!" Maar Bullent's besluit staat nu echt vast en hij neemt afscheid. Ze is de eerste dagen ontroostbaar en door de tranen heen overweegt ze ook op te stappen: "Je was mijn knuffelmaatje, als je maar weet dat ik het niet met jouw beslissing eens ben!"

Kort daarna vervalt Esmeralda in een flinke dip. Het gemis van Bullent komt nog harder aan dan ze aanvankelijk dacht. Ook de continue aanwezige camera's beginnen invloed uit te oefenen op haar gemoedstoestand. Tegen Bianca, haar tijdelijke kletsmaatje, zegt ze: "Mensen binnen en buiten de BUS kennen me helemaal niet. Soms weet ik zelf niet eens wie ik ben." Haar medepassagiers stellen alles in het werk maar kunnen haar pas na enkele dagen later weer laten glimlachen. Esmeralda heeft de moed weer verzameld. Toch houden Esmeralda en Bullent, gescheiden van bed en BUS, contact met elkaar. Via een speciaal georganiseerde chatsessie steekt de 'vrije' Bullent haar een hart onder de riem voor de tijd die nog komen gaat: "En je weet het: don't stop and never give up!" Maar 'Bully', zijn koosnaampje bedacht door 'Esje', weet nog niet hoe hij met Esmeralda zal omgaan na de BUS. In een interview zegt hij hierover: "Er is in acht weken veel gegroeid, maar nu ben je niet meer bij elkaar. Dat wordt voor allebei zwaarder. Het blijft toch moeilijk want de BUS is anders dan de werkelijkheid. Misschien veranderen we allebei wel en klikt het niet meer. Tot dan zal alles een groot vraagteken blijven."

De slotvraag ligt na 76 dagen voor de hand: komt er een happy-ending? Wint Esmeralda de jackpot en rent ze lachend Bullent tegemoet? Of moet de blondine vroegtijdig afhaken na een toekomstige stemronde? Een ding is zeker: Esmeralda zal de BUS nooit vergeten, en andersom ook niet.
DR
_________________





  zondag 30 april 2000 @ 22:29:00 #18
3358 pluisje
Mevrouw Mans
pi_261420
hier heb ik geen woorden voor.....

  zondag 30 april 2000 @ 22:49:00 #19
3398 Appelflap
Flapt alles eruit...
pi_261421
Ze maken het inderdaad steeds bonter. Zouden ze het erop aansturen dat Iwan of Tessa vertrekt?
dé appelflap van bakker bart
pi_261422
Dit verhaal lijkt erg op VOO's promotie van BB-Bart na het wegstemmen van BB-Sabine.
In de zin van een aandacht vestigen op de "verrassingen" die betreffende persoon nog kan laten zien. Soort van cliffhanger dus, duidelijk bedoeld om kijker nieuwsgierig te houden, i.t.t. de andere buspassagiers die in betrekkelijk stereotiepe, onveranderlijke profielen worden weergegeven.

Persoonlijk denk ik dat de uitspraak van Es. zelf:
"Mensen binnen en buiten de BUS kennen me helemaal niet. Soms weet ik zelf niet eens wie ik ben."
het meest tekenend is voor haar pseudo-persoonlijkheid, nl. die van een 'poppen-gestalte', dwz. niet-echt. Ook haar antwoord in het ja/nee-spelletje op de vraag: "bestaat de ideale man?": "Ja",
past niet echt bij haar intelligentie, maar beantwoordt uitstekend aan het geïdealiseerde beeld van de wereld dat haar pseudo-ik erop nahoudt.

Een dergelijk imago wordt meestal gecreëerd als strategie tegen zeer emotioneel ingrijpende ervaringen, waarop zij zelf al eens duidde, maar niet over wilde spreken in de Bus. De leeftijd waarop het gecreëerd wordt, is ook het bewustzijnsnivo van waaruit het verder 'gespeeld' wordt, tot een 2e natuur wordt a.h.w., en lijkt bij Es. zo tussen de 5 en 7 jaar. M.a.w. haar hele gedrag dat nu zo irritant kan werken op de toekijkende omgeving, zou volledig congruent zijn als zij een meisje van 6 was. Het is a.h.w. 'bevroren' geraakt in haar volwassen lijf.

Het 'onechte' maakt dat zij steeds ongrijpbaar blijft voor anderen, dit zelf ook weet, maar geen kontakt met haar 'echte kern' kan leggen. Met Büllent kon zij fijn 'spelen', omdat hij zelf daarbij óók in zijn kinder-gestalte ging.
Wél is zij daardoor uitstekend geschikt voor allerlei 'gespeelde rollen' in de media-wereld, aangezien ze als 'pop' met zeer verschillende 'aankleding' omhangen kan worden, zonder daarbij te protesteren vanuit een authentieke eigen 'smaak'. De ideale 'etalage-pop' dus of 'fotomodel'. De aandacht die zij krijgt voor haar 'poppen-gestalte' geeft haar de veiligheid dat 'zij-zelf' niet opgemerkt wordt, incl. door zichzelf.

Dit tot haar grote eigen nadeel, want vroeg of laat zal dit masker ineenstorten en zal zij in een diep vacuüm van identiteits-crisis terechtkomen, wanneer zij niet tijdig met zelf-onderzoek begint. De Bus is, ook voor haar, psychologisch gezien een absolute 'contra-indicatie'. Maar vanuit de produktie gezien, de ideale invulling van het selectie-kader "kind-vrouwtje" uit de soap-database. En daar maakt SBS dankbaar gebruik van, hoezeer het ook uitbuiting van Esmeralda's psyche betekent.

  maandag 1 mei 2000 @ 00:03:00 #21
1585 itsme
Chaoot!
pi_261423
NOU jaaaah. Quenda bedankt voor dit bericht.
Weer erg hatelijk over Tessa dat zij dat gerucht heeft gebracht maar volgens mij heeft Esje dit zelf aan har verteld maar ja ze schrijven toch lekker wat zij willen. Als dit weer van sbs site komt is het helemaal schandalig!!! Vind niet dat je jezelf dan nog niet partijdig kunt noemen.Ik heb zin om, ze een mailtje te sturen of zal ik een bom ontploffen als ik maandag (volgende week ) in de liveuitzending ben? in ieder geval kan ik ze geen bewijs van rein gedrag laten zien heb zelfs een strafblad (nee geen aantekening) ben ik daar dan wel welkom?
Gatverderrie Ik heb trouwens 2 afleveringen gemist maar ze zijn duidelijk nog steeds bezig. Bah. dat werd bij BB tenminste niet gedaan.
pi_261424
WARNING: Speudo Psychologisch Gezwets :

quote:
op 04-30-2000 om 11:18 PM schreef Moor het volgende:

Persoonlijk denk ik dat de uitspraak van Es. zelf:
"Mensen binnen en buiten de BUS kennen me helemaal niet. Soms weet ik zelf niet eens wie ik ben."
het meest tekenend is voor haar pseudo-persoonlijkheid, nl. die van een 'poppen-gestalte', dwz. niet-echt. Ook haar antwoord in het ja/nee-spelletje op de vraag: "bestaat de ideale man?": "Ja",
past niet echt bij haar intelligentie, maar beantwoordt uitstekend aan het geïdealiseerde beeld van de wereld dat haar pseudo-ik erop nahoudt.

Een dergelijk imago wordt meestal gecreëerd als strategie tegen zeer emotioneel ingrijpende ervaringen, waarop zij zelf al eens duidde, maar niet over wilde spreken in de Bus. De leeftijd waarop het gecreëerd wordt, is ook het bewustzijnsnivo van waaruit het verder 'gespeeld' wordt, tot een 2e natuur wordt a.h.w., en lijkt bij Es. zo tussen de 5 en 7 jaar. M.a.w. haar hele gedrag dat nu zo irritant kan werken op de toekijkende omgeving, zou volledig congruent zijn als zij een meisje van 6 was. Het is a.h.w. 'bevroren' geraakt in haar volwassen lijf.


Congruent... Wat is dit voor verdwaalde korpsballentaal? Zijn we in de tweede kamer beland of zo! Ik vraag me af vanuit welke achtergrond jij het durft te wagen dergelijke uitspraken te doen over iemand die je alleen maar van tv/streams kent. Het zijn nogal beschuldigingen die je hier uit. Als je dit over mij zou durven schrijven zou ik het er niet bij zou laten zitten. Dit is pure laster!

quote:

Het 'onechte' maakt dat zij steeds ongrijpbaar blijft voor anderen, dit zelf ook weet, maar geen kontakt met haar 'echte kern' kan leggen. Met Büllent kon zij fijn 'spelen', omdat hij zelf daarbij óók in zijn kinder-gestalte ging.
Wél is zij daardoor uitstekend geschikt voor allerlei 'gespeelde rollen' in de media-wereld, aangezien ze als 'pop' met zeer verschillende 'aankleding' omhangen kan worden, zonder daarbij te protesteren vanuit een authentieke eigen 'smaak'. De ideale 'etalage-pop' dus of 'fotomodel'. De aandacht die zij krijgt voor haar 'poppen-gestalte' geeft haar de veiligheid dat 'zij-zelf' niet opgemerkt wordt, incl. door zichzelf.

Dit tot haar grote eigen nadeel, want vroeg of laat zal dit masker ineenstorten en zal zij in een diep vacuüm van identiteits-crisis terechtkomen, wanneer zij niet tijdig met zelf-onderzoek begint. De Bus is, ook voor haar, psychologisch gezien een absolute 'contra-indicatie'. Maar vanuit de produktie gezien, de ideale invulling van het selectie-kader "kind-vrouwtje" uit de soap-database. En daar maakt SBS dankbaar gebruik van, hoezeer het ook uitbuiting van Esmeralda's psyche betekent.



Mag ik hier even gevoeglijk van over mijn nek gaan? Wat een zelfvoldaan oeverloos gezwets. Ben jij Bert soms?

Hier heb ik maar een woord voor:

VAMOS!

  maandag 1 mei 2000 @ 12:08:00 #23
2957 Meister
Food & Beverage Consumer
pi_261425
'Lord of the Backstage', gaan we nu iedereen aanvallen (ik zag elders ook al zo'n nergens op slaand afkeurend stukje over Arjuno) die het aandurft om wel eens woorden van meer dan één lettergreep te gebruiken ?? Moor schrijft naar mijn mening inzichtelijke stukjes vanuit een psychologische invalshoek, die vaak erg interessant zijn om te lezen, dit in scherpe tegenstelling tot alles wat jij tot nu toe produceert

VAMOS!!!!

pi_261426
quote:
op 05-01-2000 om 11:51 AM schreef Lord of the Backstage het volgende:
WARNING: Speudo Psychologisch Gezwets :


Mag ik hier even gevoeglijk van over mijn nek gaan? Wat een zelfvoldaan oeverloos gezwets. Ben jij Bert soms?

Hier heb ik maar een woord voor:

VAMOS!


I refuse to star in your psychodrama.

pi_261427
quote:
op 05-01-2000 om 12:48 PM schreef Moor het volgende:
I refuse to star in your psychodrama.



Tja, zou ik ook doen, gewoon in het Engels antwoorden want dat kan die domme 'Lord of the Backstage' toch niet lezen.

Ik ben op de hoogte van theorieen met betrekking tot 'geestelijke leeftijd', maar ik vind het gewoon gevaarlijk om iemand die je slechts oppervlakkig kent zo te analyseren. Aan de andere kant is dat de enige lol die er op het moment aan de bus te beleven is .

Zonder nu van het ene in het andere uiterste te vallen met oeverloos geslijm, het was best een mooi stukje dat je geschreven hebt. Ik vraag me dus alleen af op wat voor 'ervaring' u boogt zodat ik me van uw authoriteit op het gebied van de menselijke psyche kan overtuigen. (kromme zin, niet? misschien mijn psyche verwoord )

We beschuldigen SBS ervan dat Bertje een nep psych is, maar we doen zelf hard mee zo lijkt het.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')