abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 1 september 2010 @ 17:31:56 #176
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_85955402
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:57 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

:6 :D Ik krijg btw mijn stopcontact niet losgeschroefd en ik weiger hulp in te schakelen :( En ja, ik ben zo slim om de aardlekschakelaar om te zetten :')
Wellicht handig om iemand anders te laten klussen als je dit soort basale dingen niet voor elkaar krijgt, het antwoord niet op internet gevonden krijgt en consequent bang bent om hulp in te schakelen/ gezegend bent met een omgeving die te belabberd is om je de juiste kant op te helpen. :P
  † In Memoriam † woensdag 1 september 2010 @ 18:15:01 #177
25682 2cv
Niet subtiel
pi_85956601
quote:
Op woensdag 1 september 2010 13:57 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

:6 :D Ik krijg btw mijn stopcontact niet losgeschroefd en ik weiger hulp in te schakelen :( En ja, ik ben zo slim om de aardlekschakelaar om te zetten :')
Uitboren ? Drilboor ? Nieuw stopcontact er naast monteren ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  woensdag 1 september 2010 @ 18:53:17 #178
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_85957656
Zit sinds gister in een nieuw huis en verwachtte wel iets tegen gekomen, maar tot nu toe is alles hardstikke netjes. Itt tot het vorige huis, waarbij het glas boven de deuren (van kamers en douche) met beetje lijm vastzat.. Deur te hard dichtgooien en alles kletterde naar benee :X
  woensdag 1 september 2010 @ 19:11:10 #179
3671 glasbak
Sjeeskees ©®
pi_85958298
quote:
Op woensdag 1 september 2010 18:53 schreef fs180 het volgende:
Zit sinds gister in een nieuw huis en verwachtte wel iets tegen gekomen, maar tot nu toe is alles hardstikke netjes. Itt tot het vorige huis, waarbij het glas boven de deuren (van kamers en douche) met beetje lijm vastzat.. Deur te hard dichtgooien en alles kletterde naar benee :X
Goeie manier om het slaan met deuren af te leren B-)
  woensdag 1 september 2010 @ 19:42:45 #180
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_85959679
Was niet nodig, je trok het zo naar beneden!
pi_86016937
hehe geweldig topic altijd :P
http://www.fdnl.nl gaming since 1999!
pi_86036832
Ook een keer iets heel stoms meegemaakt. Wat jaartjes geleden hielp ik een kennis bij het verbouwen van zijn winkel. Het was oud bedrijfspand en er zat een loze meterkast die weg moest.

Na het verwijderen van de meterkast kwam een dikke koperen kabel tevoorschijn. Even onder de kruipruimte gekeken en hij lag los dus kon weg. Omdat koper nogal veel opbracht in die tijd dachten we de kabel wel even naar boven te trekken. Dus de kabel om de heftruck geknoopt en trekken maar.

Tot we vrouwlief hoorde schreeuwen dat er geen water meer was. Bleek dat we alle gas en waterleidingen die kriskros door de kruipruimte liepen kapot hadden getrokken.
Uiteindelijk koste het dagen om die leidingen weer te repareren dus heel veel heeft de kabel uiteindelijk niet opgebracht.


Ik bedenk me er nog eentje: Als je de douch in het huis dat bij het bedrijfspand hoorde aanraakte leek het of je hand ging tintelen. Dus elektricien erbij, kraan aan, ik met blote voeten in het water en hand op de kraan onder de douche. Ging goed, tot de elektricien per ongeluk een stroomdraadje tegen de waterleiding drukte. Vreemd dat je de douche niet los kan laten als je onder stroom staat.


Wat is er nog meer gebeurd. Ik heb een keer per ongeluk met de heftruck de schutting van de buren 20 cm hoger gezet op een punt, terwijl de buurman de dag daarvoor nog trots aan het vertellen was dat het een enorm stevige schutting was waarvoor ze zelfs een betonnen fundering voor hadden gegoten. (Het was er ook een met stalen staanders etc).
  vrijdag 3 september 2010 @ 22:34:07 #183
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_86043276
quote:
Op woensdag 1 september 2010 18:15 schreef 2cv het volgende:

[..]

Uitboren ? Drilboor ? Nieuw stopcontact er naast monteren ?
hulptroepen dus inschakelen :P Wilde het alleen zo graag zelf doen. Ben verder wel een heel goed eind op weg hier in huis. Vergeten alleen voor en na foto's te maken -O- De schuurmachine is één van mijn beste vrienden nu :+ Voor electriciteit mag de woningbouw helpen want volgens mij klopt het niet dat ik hier een aantal x per jaar mijn lampen moet verwisselen -O-
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_86048974
Vorige zomer heel enthousiast de verf van de kozijnen aan het afbranden. Blijkbaar hou je zo'n brandertje te lang op dezelfde plaats. Woningbouw heeft 4 ruiten kunnen vervangen ( dacht dat dubbelglas stevig was)
  Moderator zaterdag 9 oktober 2010 @ 12:53:30 #185
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_87353926
Er is al 35 dagen niet in dit topic gepost.

Je maakt mij niet wijs dat er in 35 dagen niet geblunderd wordt !
Tijd om dit geniale topic maar eens naar boven te schoppen ! *O*
pi_87356445
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 12:53 schreef Vonkenboer het volgende:
Er is al 35 dagen niet in dit topic gepost.

Je maakt mij niet wijs dat er in 35 dagen niet geblunderd wordt !
Tijd om dit geniale topic maar eens naar boven te schoppen ! *O*
Ik verwachtte een leuke blunder -O-
pi_87357682
Nou, vooruit dan maar. Ik klus veel, blunder normaliter niet zoveel, afgezien van wat stroomschokken.

Ik heb afgelopen donderdag een LED TV opgehangen in de slaapkamer van mijn broertje. De muur (gips) staat tussen de slaapkamer van mijn broertje en de andere slaapkamer. Netjes, met een waterpas naast de metalen plaat, de plekken voor de boorgaten aangegeven.

Eerste gat geboord, de diepte gecheckt met de schroef en het bleek dat het gat 1CM dieper moest. De muur is dik zat, toch? *Klunk* ... niet dus. :+ Ik zat er letterlijk en figuurlijk doorheen, want de andere kamer hadden we een paar maanden terug opnieuw behangen.

Aan de andere kant zat dus een gat en het behang was in drie stukjes naar buiten gescheurd/gevouwen. Gelukkig heb ik het vrij netjes kunnen repareren door het behang weer terug te plakken en een onwetend oog ziet er weinig of niets van.

Ik denk dat aan het einde van de overige gaten nog zo'n halve CM gips zit. :-)

De LED TV hangt overigens netjes recht en stabiel.

----

Dan nog een blunder waar ik getuige van was. We waren met een groepje aan het klussen/opruimen in een oud gebouw.

Ik stond alleen in de oude kantineruimte en opeens begint er een hoop water uit een leiding in de muur te spuiten op de plek waar vroeger een koffie-automaat stond. Ik stond daar te kijken en te denken: "waar moet ik nu heen rennen om dit op te lossen?!" Ondertussen werd het al een flinke waterpartij op de vloer. Toen kwam er iemand binnen, "de wastafel in de toiletten doet het weer hoor", kijkt om het hoekje en "oh..." rent weer terug naar de toiletten om het kraantje onder de wastafel dicht te draaien.

De leiding voor de koffie-automaat was dus afgesplitst bij de wastafel in de toiletten en in plaats van de leiding af te doppen hebben ze de kraan onder de wastafel gewoon dichtgedraaid. :+
pi_87361278
Nondejuu!! :(

Ik heb een deur voor de wc-ruimte gehangen en wou het slot monteren, zit de schoot precies verkeerd om.
Dat slot had ik laatst gekocht en in de bouwmarkt draaiden ze de schoot moeiteloos om, kleine moeite.
Waarom draaiden ze'm daar om? Omdat ie verkeerd stond.
Later zijn we van gedachten veranderd wat de draairichting betreft dus ik denk: Ik draai de schoot even om.
Ja......mooi niet!

Met geen mogelijkheid kreeg ik het voor elkaar, heel internet afgestruind om info te vinden over dat :X :X :X slot maar niks kunnen vinden natuurlijk.

Nu vond ik vandaag de verpakking van een Nemef slot en toen gingen er wat belletjes rinkelen.......slot waar ik mee bezig was is nl. een Lips. Zónder omkeerbare schoot.

Dat Nemefslot had ik idd gekocht en idd de schoot om laten draaien maarrrr..........die zit al weet ik hoe lang in de poortdeur!
Dus dat ik een slot gekocht had: Klopt! :Y
Maar niet voor de wc-deur.
Heb alle bonnetjes er op nageslagen en zo'n slot hebben we NOOIT gekocht, dat moest nog.
De Lips komt uit de zolderverdeling van de voorraad/gereedschappen van m'n pa na zijn overlijden, was helemaal niet voor dit doel.
Goeie grap pa!!!! _O_ _O-

Ik denk dat ik mijn vrouw vanavond de verpakking en het bonnetje laat zien en er niet bij vertel dat ons gekochte slot in de poortdeur zit.
Ze had al aangeboden om te zoeken want dat kan zij beter.
Nou, van mij mag ze. *O*
pi_87365091
Hele grote blunders heb ik nóg niet gemaakt. De twee ergste tot nu toe:

Bij de verfwinkel blind een emmer van hetzelfde merk als je had pakken en 'm op kleur laten mengen. Dan bij het afrekenen erachter komen dat je de emmer van de stapel met structuur verf heb gepakt en niet latex. Gelukkig konden ze er nog een Ral 9010 van maken en hoefde ik niet te betalen.

Het ergste was nog wel een ongelukje met terpetine. Had een aangebroken fles, zo'n blikken van het type waar ook limonade siroop inzit. In een plastic zakje in mijn tas, waar ook mijn camera inzat. In het huis leg ik mij tas neer en ga aan de slag. Met verplaatsten van mijn tas zie ik dat die fles is gaan lekken.

Camera stinkt nog steeds naar terpetine. Maar wonderwel is de buitenkant en de belettering onaangetast. De lensbajonet nog droog, enkel het status lcd-tje bovenop was blanco. Dikke druppel van die zooi onder het glaasje. Iedere dag is er weer een elementje dat het naar behoren is gaan doen.

Ander blunder is meer een conflicterend advies. Bij de verefwinkel gevraagd voor een "voorlijm" voor de nog te stuccen muren tegen de zuiging als ik eroverheen wil latexen.. Krijg ik een pot flevopol mee. Zegt vandaag de stucadoor dat het niet de juiste is. Maandag maar omruilen.

[ Bericht 32% gewijzigd door Fixers op 09-10-2010 20:53:35 ]
pi_87751728
Ik heb een domme vraag tussendoor voordat ik mezelf onder stroom zet. Als ik de lamp uitdoe middels het aan/uit knopje bij de deur. Dan is het stroom er toch af en kan ik aan de slag met het demonteren van de lamp en een kroonsteentje terug monteren ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_87752164
ja, maar dan moet je wel de schakelaar even vastplakken. Zelf zo ook wel eens onder stroom gestaan (en toen was ik zelfs bijna klaar)...
pi_87752288
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 14:11 schreef _VoiD_ het volgende:
ja, maar dan moet je wel de schakelaar even vastplakken. Zelf zo ook wel eens onder stroom gestaan (en toen was ik zelfs bijna klaar)...
Om te voorkomen dat een huisgenoot (vaak vrouwelijk O-) ) een klap op de schakelaar geven en zodoende weer de stroomtoevoer op gang brengt ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_87752788
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 14:00 schreef LangeTabbetje het volgende:
Ik heb een domme vraag tussendoor voordat ik mezelf onder stroom zet. Als ik de lamp uitdoe middels het aan/uit knopje bij de deur. Dan is het stroom er toch af en kan ik aan de slag met het demonteren van de lamp en een kroonsteentje terug monteren ?
Veiligheid voor alles , de desbetreffende groep uitschakelen en meten.
Ik heb het meegemaakt dat men in de verdeelkast de groepen verkeerd om hebben aangesloten en dat er dus op de blauwe draad spanning stond en dan werkt het niet dat je de schakelaar bij de deur uitzet
pi_87752836
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 14:29 schreef exlurker het volgende:

[..]

Veiligheid voor alles , de desbetreffende groep uitschakelen en meten.
Ik heb het meegemaakt dat men in de verdeelkast de groepen verkeerd om hebben aangesloten en dat er dus op de blauwe draad spanning stond en dan werkt het niet dat je de schakelaar bij de deur uitzet
Ook goede tip natuurlijk. Maar als ik de lamp aan zet. Vervolgens de groep in de stoppenkast uitschakel en de lamp gaat uit, heb ik toch de goede te pakken ? Hoef ik toch niet nogmaals te meten ? (Heb namelijk niet zo ' n metertje)
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_87753290
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 14:31 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Ook goede tip natuurlijk. Maar als ik de lamp aan zet. Vervolgens de groep in de stoppenkast uitschakel en de lamp gaat uit, heb ik toch de goede te pakken ? Hoef ik toch niet nogmaals te meten ? (Heb namelijk niet zo ' n metertje)
Koop een spanningzoeker voor een paar euro:

Ik zou nooit bezuinigen op veiligheid.

In theorie zou er niets mis kunnen gaan als de lamp uit is gegaan bij het uitschakelen van de groep, maar er lopen genoeg doe het zelvers rond die van elektra een mooie bende kunnen maken....
  woensdag 20 oktober 2010 @ 14:50:35 #196
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_87753579
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 14:15 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Om te voorkomen dat een huisgenoot (vaak vrouwelijk O-) ) een klap op de schakelaar geven en zodoende weer de stroomtoevoer op gang brengt ?
Zoiets deed een vroegere buuf van mij toen haar man in de badkamer bezig was.
hij : Hee kom me ff bijlichten want ik zie niks..
zij : Moet je ook het licht aan doen lieverd * knip * .....

Heeft hem 4 nieuwe voortanden gekost. :X
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  woensdag 20 oktober 2010 @ 14:54:26 #197
265048 banapples
Appelig banaantje
pi_87753756
Blunder van twee vrienden van me. Ze gingen boven laminaat leggen. Ik was beneden bezig en zou het later boven gaan doen maar die twee vrienden hadden niks te doen.
Ze hadden het erover dat ze dan wel allebei in 1 van de slaapkamers konden beginnen en dan naar elkaar toe werken. Ik vertelde ze nog dat dat hoogstwaarschijnlijk (alleen met veel geluk) niet kon omdat je dan niet netjes uit komt en je de kamers dan niet goed met elkaar kan verbinden.
Blijkbaar vonden ze het niet nodig om naar mij te luisteren en kwamen ze inderdaad helemaal verkeerd uit :N
Uiteraard daarna met zo'n hoofd :@ vragen hoe ze dit konden oplossen.
Sometimes you see knopjes
pi_87756030
Ik heb al purschuim in mijn haar gehad, het bruine stroomdraadje ergens verkeerd in gestoken... Gaf mooie vonken! Maar verder houd ik het behoorlijk netjes.
  woensdag 20 oktober 2010 @ 16:18:05 #199
249105 BillsGate
Kijkt links en rechts
pi_87757289
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 14:50 schreef deedeetee het volgende:

[..]
Heeft hem 4 nieuwe voortanden gekost. :X
Haar toch ook mag ik aannemen? :Y)
Wat deed Ctrl+W ook alweer?
pi_87757312
Ik had laatst bij gamma ;( een kant-en-klaar kozijntje gekocht. Alles gegrond en toen wilde ik 'm in elkaar zetten en plaatsen. Bleek het ding zo krom als een hoepel. Dus ik met m'n kozijntje terug, gingen ze bij de gamma nog allemaal moeilijk doen, omdat ik 'm al in de grondverf had gezet en dat ik zelf moet opletten als ik iets koop.

Paar dagen later moest ik een multiplex plaat hebben en die hadden ze niet meer bij de bouwmatrialenwinkel waar ik normaal heen ga. Dus ik nog maar een keer naar de gamma. Plaat gekocht, op maat laten zagen. Gelukkig kwam ik toen ik alles in de aanhanger legde er al achter dat ie krom was.. Kon ik weer terug :D

Kut winkel trouwens ;(
Geen dank voor mijn genade.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')