abonnement Unibet Coolblue
pi_83181410
quote:
Op maandag 21 juni 2010 10:40 schreef NumberSeven het volgende:
laatst zat ik ook tv. te kijken en zomaar ineens in het linkerhoor PIEEEEEEEEEEEEEP, ik was ff in shock en rustig aan het wachten en geleidelijk trok het weer weg..
90minuten lang bedoel je? Dan keek je waarschijnlijk het WK
pi_83186357
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 09:44 schreef Dark0z het volgende:

[..]

90minuten lang bedoel je? Dan keek je waarschijnlijk het WK
was idd. wk, maar de H..daar had ik helemaal geen last van..het volume op een goed niveau..en dan toch die piep ineens..
  zondag 4 juli 2010 @ 22:14:21 #128
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_83659010
Ik denk toch dat ik maar oordoppen aan ga laten meten.. Iedere keer als ik zonder ga stappen, merk ik dat ik er een dag of 2 de piep weer toeneemt.

Ik zit te denken aan die "filterz".. heb jij ze inmiddels al Dark0z ?
pi_83683512
Ik heb musician filters van 25db... werkt best! Geluid klinkt zuiverder en zelfs beter dan zonder oordoppen heb ik het idee. Gesprekken zijn goed te volgen. Het enige nadeel is dat ik ze best vind opvallen. Je kan ook filters nemen met een andere demping. Die dempen ook tot 25db, of minder, net wat je wilt, maar dat valt minder op.
pi_83691970
Nu op ned 3 is er iemand met tinnitus bij je zal het maar hebben.
  dinsdag 6 juli 2010 @ 11:15:00 #131
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_83714275
Loop ik vanmorgen met mijn stoffige hoofd de huiskamer in zonder de alarminstallatie uit te zetten... (even afgeleid door kind...)

Twee constateringen:
- Het alarm werkt nog steeds prima
- Mijn T is weer 3x zo erg nadat ik het alarm uitgezet had met het bedieningspaneel onder de binnensirene...

Hopelijk kalmeren mijn oren nog een beetje vandaag...
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_83819060
Bij mij is het ook weer zover, nu is de piep echt flink harder..sinds gisteren. kreeg ook weer paniek en angstaanvallen..want als ik er even naar luister klinkt het echt keihard..maken jullie dat ook mee?..en hoelang duurt het max. bij jullie? of is het weleens definitief harder geworden?
  vrijdag 9 juli 2010 @ 00:48:39 #133
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_83832571
Ik had het zondag (zaterdag gaan stappen zonder oordopjes, en uiteraard draaide er toen net een DJ die de boxen eens goed uit wilde proberen).. en ik heb vanaf vandaag pas het idee dat het weer op normaal (acceptabel) niveau is.

Het fluctueerd bij trouwens sowieso heel erg. Heb soms echt dagen dat het helemaal stil is.
pi_83847023
Ik ben laatst nog naar de ziekenhuis geweest voor een audiologische onderzoek. En daarna had ik nog een gesprek met de audioloog. Ik hoor al ongeveer een jaar geruis in mijn beide oren. Dit is niet constant. Uit de analyse van de audioloog bleek dat ik dus mijn eigen bloedsomloop hoor. Ik heb nogal een gevoelige nek, waardoor ik de bloedvaten in mijn nek hoor . Bij bijv. stress en spanning hoor ik dus dat geruis luid ! (Want dan gaat de bloeddruk omhoog.)

Maar dit is inderdaad heel erg vervelend ! Sterkte voor de mensen hier! Ik heb er zelf in het begin heel veel last van gehad (slapeloze nachten, hoofdpijn etc.). Ook heb ik hierdoor concentratie problemen. Nu ben ik er wel aan gewend, kan ik zeggen. Ik luister ook heel muziek om dit geluid te overlappen.

Ik heb dit probleem nog enigszins in mijn handen (door ervoor te zorgen dat mijn bloeddruk niet stijgt), maar het blijft vervelend. Toen ik nog niet wist waardoor ik dit geruis hoorde, werkte dit bij mij als een spiraal. Ik werd dan nog gestresster door dat geluid, waardoor ik meer geruis ging horen.

Maar goed . Sterkte mensen!
  vrijdag 9 juli 2010 @ 22:39:07 #135
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_83867968
Heb je een pulserend geluid dan?
Mijn bloeddruk schijnt ook best hoog te zijn voor mijn leeftijd, en vraag me wel eens af of er een verband is. En dat dat misschien een verklaring is voor de schommelingen. Maar ik hoor wel een constante piep (die dag tot dag varieert in luidheid en zo nu en dan totaal afwezig is)

[ Bericht 42% gewijzigd door DaneV op 09-07-2010 23:33:52 ]
pi_83877093
Gisteren voor het eerst sinds lange tijd nog eens last van gehad, vlak voor het slapen...
pi_83899102
Hey alliemaal,

Ik heb sinds oktober 2009 last van tinnitus. Gehoor test en dat hele gedoe gehad maar hij gaf mijn gehoor een 10+ vandaar dat ik alles zo snel hoor was de conclusie. Fijn... maargoed.
Ik vraag me af hoe oud jullie allemaal zijn?
Zelf ben ik 22jaar en vind het nog steeds leuk om te stappen. Maar ondanks mijn op maat gemaakte oordoppen heb ik soms nog het idee dat het alsnog schadelijk kan zijn.
Hoe doen jullie dit met uitgaan?
pi_83952007
Ik ben nu 22 en ik had Tinnitus al op mijn 16e. Geen idee hoe dat gekomen is, naar mijn idee was ik nog niet zo vaak blootgesteld aan lawaai. Mijn gehoor is dan ook nog prima.

In het begin deed ik alleen met festivals oordoppen in en later ook gewoon in de kroeg enzo. Ik heb wel het idee dat het langzaam erger is geworden, maar dat verschilt erg per dag. Ook heb ik het idee dat ik gevoeliger ben geworden voor hard geluid.

Voor in de kroeg heb ik nu goedkope oordoppen van 10euro en voor festivals/feesten 25db filters
pi_83975150
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 20:02 schreef NumberSeven het volgende:
Bij mij is het ook weer zover, nu is de piep echt flink harder..sinds gisteren. kreeg ook weer paniek en angstaanvallen..want als ik er even naar luister klinkt het echt keihard..maken jullie dat ook mee?..en hoelang duurt het max. bij jullie? of is het weleens definitief harder geworden?
Hoi NumberSeven.....

Ik lees zo af en toe hier mee op het forum en las nu jouw verhaal...
Zelf heb ik al zo'n jaar of 8 last van tinnitus in beide oren, Soms daarbij last van erge gevoeligheid voor geluid.
Ik kan je mijn hele verhaal vertellen maar doe dat even niet, ik wilde eigenlijk zeggen tegen je dat het heel herkenbaar is wat je schrijft.

Ook ik heb heel veel last van angst- en paniekaanvallen gehad vanwege de tinnitus. Ik werd er compleet gek van en dacht soms dat ik mijn verstand verloor zo erg was het soms.
Ik heb in de loop der tijd geleerd om mijn tinnitus te accepteren en het bestaan ervan te erkennen.
Het geluid is er en gaat niet meer weg, ik moet er mee leren leven, ik moest er mee leren omgaan.
Natuurlijk ging dit niet vanzelfsprekend en het heeft een poos geduurd voor ik zover was.
En nog zijn er dagen dat ik er niet tegen kan en er gek van wordt.
Op zulke dagen verlies ik het ook van de T. en verval weer in het oude......raak in paniek en wordt angstig.
Wat ik wel heb geleerd is dat als je angstig wordt of in paniek raakt je daarmee de T. behoorlijk kan verergeren.
Stress, angst en paniek zijn slechte raadgevers wat dat betreft. Ik heb gemerkt dat als ik me rustig en kalm houd de T. een stuk beter te verdragen is.

Een paar maanden geleden gebeurde er iets wat er voor zorgte dat ik naast mijn T. ook nog eens een kloppend geluid in mijn oren erbij kreeg. Wauw........dat was een vreselijke ervaring voor me, werd compleet gestoord van al die herrie en ellende in mijn oren. ook toen sloeg de paniek weer toe. Ik was blij op de momenten dat ik alleen mijn "vertrouwde" tinnitusgeluid hoorde en niet die andere geluiden.
In mijn geval was op dat moment mijn bloeddruk iets hoger geworden dan normaal en dat zou de oorzaak van het kloppende geluid kunnen zijn.
Ik ben toen naar mijn huisarts gegaan en heb me laten doorverwijzen naar de KNO-arts. Daar een heel gesprek gehad en ik werd doorverwezen voor een gehoortest om een evt gehoorbeschadiging op te sporen.

Vanmorgen heb ik dus voor het eerst in mijn leven een gehoortest ondergaan!
Uitslag: Een gehoorbeschadiging inderdaad en helaas niets meer aan te doen, in elk moment niet op dit moment.
Waarschijnlijk ooit opgelopen tijdens het uitgaan. En ook hier geldt dat niet iedereen dat overkomt.
In een ruimte (bv discotheek) waar tien mensen bij de boxen staan kunnen er drie iets oplopen terwijl de andere zeven nergens last van hebben en krijgen. Mensen schijnen hiervoor gevoelig te kunnen zijn.
De ontwikkelingen op dit gebied gaan maar heel langzaam helaas.
Gelukkig heb ik zelf wel enig inzicht in mijn probleem (tinnitus) dus dat scheelt alweer, ook het accepteren en er mee leven gaan me vandaag de dag redelijk tot goed af.
Wat ik te horen kreeg wist ik eigenlijk allemaal al wel.
Er is idd een apparaatje wat een soort tegengeluid produceert, hiermee wordt je T. verminderd.
Tinnitus als gevolg van een gehoorbeschadiging kan je evt kort na het ontstaan ervan met zo'n apparaatje behandelen.
Ik vroeg er dus ook naar maar omdat ik het al heel lang heb geeft het geen hulp in mijn geval.
Door de beschadiging gaan je hersenen een geluid produceren om het missende geluid te compenseren.
Te vergelijken met fantoompijn bij iemand die bijvoorbeeld een been mist maar toch pijn waarneemt aan zijn/haar voet!

Maar, tja is het toch nog een heel verhaal geworden , het beste is om vooral kalm te blijven en je tinnitus niet de baas te laten worden over jou!!!!
Jij bent de baas over je oren en niet andersom. Ik geef direkt toe dat het allemaal makkelijk is gezegd. Dit kreeg ik in elk geval mee van de KNO-arts
Maar ik weet uit ervaring dat het helemaal waar is. Kalm blijven en vooral niet in paniek raken en niet bang worden.
Wat ik hier ook eerder las is het elimineren van mogelijke oorzaken. Ik ben ook gestopt met de hele dag koffie drinken op mijn werk. Dit beperk ik nu tot alleen 's morgens als ik opsta.

Ik hou ermee op nu want het wordt een te lang verhaal.
Misschien kun je ook eens bij een KNO-arts langs gaan om achter de oorzaak van jouw "geluid" te komen.
Ook kun je eens op deze site gaan kijken. Daar is veel info te vinden en er is tevens een forum.

Verder schijnt accupunctuur ook een gunstige invloed op het oorsuizen te hebben.
Ik ga dit zeker eens uitproberen.

En ik wil je toch nog een keer meegeven, blijf rustig en kalm!

Heel veel sterkte in elk geval en ook aan iedereen die met dit vreselijke lastige verschijnsel te maken heeft.
Kop op iedereen
pi_84023539
Romika, thnx voor je reactie. kan nu niet veel typen, zit achter een raar toetsenbord...ben namelijk op vakantie en ook hier de T en H zijn heel erg aanwezig. ik durf haast de straat niet meer op vanwege de H, er is hier zoveel herrie op straat niet normaal. ik weet dat het niet slim is om de hele dag met oordopjes in te lopen maar ik heb geen keus, de lawaai hier buiten is funest voor de H en T, hoe doe jij het met oordopjes, wanneer wel in en wanneer niet? ik vind het moeilijk om de situatie in te schatten want voor mijn oren is het al heel snel teveel.

btw, heb je nog tips voor goede oordoppen?

mvg
pi_84026087
Ik gebruik Alpine Musicsafes, maar je kan er ook gespecialiseerde op maat laten maken. Ik heb in zowat elke tas dat ik gebruik een paar zitten, zodat ik nooit oftenooit ergens kom waar ik ze nodig heb en mij realiseer dat ze thuis liggen.

Mijn beste raad - ook al zal je er op dit moment niets aan hebben - relax, je leert ermee leven. Ik heb het ook en best erg (veel te luide gitaarversterkers op repetitie), maar het stoort eigenlijk vooral wanneer je je herinnert dat je 't hebt. Als je bezig bent en je denkt er gewoon niet aan merk je 't nauwelijks. Na een tijdje toch, 't eerste jaar ging 't zo makkelijk niet...
pi_84031472
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 23:05 schreef NumberSeven het volgende:
Romika, thnx voor je reactie. kan nu niet veel typen, zit achter een raar toetsenbord...ben namelijk op vakantie en ook hier de T en H zijn heel erg aanwezig. ik durf haast de straat niet meer op vanwege de H, er is hier zoveel herrie op straat niet normaal. ik weet dat het niet slim is om de hele dag met oordopjes in te lopen maar ik heb geen keus, de lawaai hier buiten is funest voor de H en T, hoe doe jij het met oordopjes, wanneer wel in en wanneer niet? ik vind het moeilijk om de situatie in te schatten want voor mijn oren is het al heel snel teveel.

btw, heb je nog tips voor goede oordoppen?

mvg
Hoi NumberSeven,

Geen dank hoor, ik weet wat je voelt.....
Wat betreft oordopjes, die heb ik (nog) niet. Ja ik heb wel wat oordopjes maar dat zijn huis tuin en keuken dingen.
Ik denk er wel serieus over om er ook een paar aan te schaffen voor de momenten dat de H. aanwezig is.
Maar gelukkig is dat nog niet echt heel erg veel het geval, de H. komt hier bij vlagen.
Maar ook dan wordt ik er niet echt vrolijk van. Ik heb wel het een en ander hier op het forum gelezen over oordoppen dus misschien kun je daar het een en ander uithalen.
Wel weet ik dat als je de doppen frequent gaat gebruiken je oren daar aan gaan wennen en helemaal gevoelig voor geluiden gaan worden. Dus ik zou er zelf niet voor kiezen om ze continue te dragen denk ik.
Maar zoals je al aangeeft soms heb je geen keus en moet je jezelf beschermen. In jouw geval, nu dat je op vakantie bent en het geluid zo ervaart zou ik ook oordopjes in doen.
De situatie inschatten!! Tja ik denk dat elk mens voor zichzelf de keus maakt wanneer het teveel is of wordt. Die grens ligt natuurlijk voor iedereen anders denk ik. Volg je gevoel en als het helpt dan moet je dat gewoon doen. Dan beleef je in elk geval nog een beetje plezier aan je vakantie lijkt me
Maar vooral rustig en kalm proberen te blijven. Zoals ik al eerder aangaf en ook tony_clifton- doet in zijn post boven de mijne, kan dat je wat helpen.
Maar nogmaals is makkelijker gezegd als gedaan denk ik.
Hoe lang heb je al last van T. en H.?
In het begin, als je je er van bewust wordt, dan kan het inderdaad heel moeilijk zijn om er mee om te gaan, zoiets kost tijd en inspanning van jezelf.
Maar goed houd je taai!!! En probeer toch te genieten van je vakantie!
  woensdag 14 juli 2010 @ 11:38:38 #143
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_84037237
[klaag]
Om de een of andere reden is de T vandaag veel erger dan anders... hopelijk snel weer terug naar 'normaal'...
[/klaag]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_84037840
Thnx allemaal voor de tips, ik heb nu ongv. een jaar last van T en H...soms heeft de T de overhand en soms de H..maar ik heb veel meer last van de H want teveel geluid doet gewoon pijn. kan dus ook veel dingen niet meer doen, alles is afgestemd op mijn gehoor. nu ik op vakantie ben heb ik erg vaak de oordoppen in vanwege de immense lawaai. jullie zijn niet op vakantie?

pi_84038994
Er stond gisteren op nu.nl het volgende bericht:
quote:
'Lekkend oordopje groot risico voor gehoor'
Uitgegeven: 12 juli 2010 12:14
Laatst gewijzigd: 12 juli 2010 12:13
BRUSSEL - Mensen die lekkende oordopjes dragen bij een concert lopen meer risico op gehoorbeschadiging dan mensen die geen oordopjes dragen. Dat heeft de Vlaamse krant De Morgen maandag gemeld.

De krant citeert audioloog Bart Vinck van de Universiteit Gent. Die benadrukt dat gehoorbeschermers die getest en lekvrij zijn wel goede bescherming bieden. ''De consument moet zijn oortjes gewoon laten testen'', aldus de audioloog.
De Universiteit Gent en de consumentenorganisatie Test-Aankoop stuurden tientallen proefpersonen naar verschillende verkopers van gehoorbeschermers.

Daarna gingen ze met de daar aangeschafte gehoorbescherming naar een drie uur durend concert met een gemiddeld geluidsniveau van 105 decibel. Meer dan de helft van proefpersonen kampte na afloop met een serieuze daling van het gehoor.
Uiteraard wil ik dan weten waaróm dat zo is, want het lijkt tegen de logica in te gaan. Maar het blijkt dus te zijn omdat geluid dat langs het oordopje komt, "opgesloten" zit en er niet meer uit kan. Terwijl als er geluid normaal je oor inkomt (zonder dopjes dus) dan kan het er ook weer uit zeg maar. Daarom komt het geluid dat langs een dopje komt, harder aan en heeft dus meer schade tot gevolg.

Wat moeten wij ls Tinnitus-patiënten daar nou mee aan? Iedereen de oordopjes weer in de kast, tenzij ze persoonlijk op maat gemaakt zijn en regelmatig gecontroleerd worden? Wat dat niet moet gaan kosten zeg...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_84040383
Ik krijg wel eens een piep in mijn oor als ik heel druk ben en door het huis aan het rennen ben opzoek naar iets
pi_84041109
Waar kan je je oordopjes laten testen dan?
pi_84053293
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 13:04 schreef Dark0z het volgende:
Waar kan je je oordopjes laten testen dan?
frustrerend hoor om bovenstaand nieuwsbericht te lezen, ik zit de hele dag zowat met oordopjes en nu weet ik niet meer hoe ik er mee om moet gaan.
pi_84124298
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 11:50 schreef NumberSeven het volgende:
Thnx allemaal voor de tips, ik heb nu ongv. een jaar last van T en H...soms heeft de T de overhand en soms de H..maar ik heb veel meer last van de H want teveel geluid doet gewoon pijn. kan dus ook veel dingen niet meer doen, alles is afgestemd op mijn gehoor. nu ik op vakantie ben heb ik erg vaak de oordoppen in vanwege de immense lawaai. jullie zijn niet op vakantie?


Hoi NumberSeven.....
Ik begrijp het! Ik moet zeggen dat ik ook beter met de T. om kan gaan dan met de H.
De T. kan ik wel accepteren maar de H. minder helaas.
Maar ik geef mezelf altijd flink op mijn donder, lukt me niet altijd hoor, en maan mezelf tot kalmte en neem meer rust.
Als ik last van H. heb dan wordt ik altijd onrustig en onzeker
Ik vind het in elk geval vreselijk als ik er last van heb. Vandaar dat ik ook maar een paar goede oordoppen ga zoeken.
Een paar weken geleden had ik ook ineens weer zoveel last van die H. dat ik zelfs niet naar mijn werk kon.
Daarbij woon ik vlak bij Schiphol en de vliegtuigen komen hier vaak vlak over mijn huis heen. Op die momenten wordt ik echt hoorndol van de herrie.
Maar goed ook ik weet niet wat nou goede oordoppen zijn??

Maar hoe is het met jou op dit moment?
Ben je nog op vakantie?
Ik ga overigens pas eind augustus weg. Naar een hele rustige plek.....heerlijk bijkomen en relaxen....
en goed voor de oortjes.....
  zondag 18 juli 2010 @ 13:50:34 #150
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_84196895
Heeft iemand ook wel eens het gevoel dat een oor dicht zit?

Momenteel erg harde piep en één oor voelt raar
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')