Oefenen, doe je dat prive en kom je al stuiterend je weekend uit.quote:Op maandag 31 mei 2010 06:53 schreef Zith het volgende:
oefenen
Nu lukken ongeveer 60% van mn probeersels...
Fout gestoomd melk is de schuld van 75% van mn foute kopjes
Op m'n werk gebruik ik eentje van de HEMA van een euro of 10. Werkt best prima, alleen moet het dekseltje precies recht zitten, anders ga je knoeien bij het inschenken.quote:Op donderdag 27 mei 2010 00:12 schreef Zith het volgende:
Iemand een idee waar ik een 1) goede cafetière kan vinden, 2) die niet al te veel kost? Kaldi-Bodum spul geloof ik nooit zo in, voor midner geld moet je ook wel kwaliteit kunnen vinden toch? Hebben blokker/hema goede producten?
Kom een keer proberenquote:
Je bent al een keer langs geweestquote:
Ik vind hem wat zwaar maar zeker goed te drinken.quote:
Twee per dag een bak... 's ochtends en 's avonds.quote:Op donderdag 3 juni 2010 21:19 schreef Thorical het volgende:
[..]
Oefenen, doe je dat prive en kom je al stuiterend je weekend uit.
Of heb je een ( bij) baan waar je heel veel espresso's en cappuccino's kan maken?
Ik dacht dat je barista was of zo Nice!quote:Op donderdag 3 juni 2010 21:36 schreef Dark_Angelus het volgende:
[..]
Je bent al een keer langs geweest
Dit gaat de goede richting uit Maar? Maar waar is de handleiding?quote:Op vrijdag 4 juni 2010 22:08 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
deze?
http://www.nemox.com/pdf/caffe/LuxPlus.pdf
ohhhh, waarom ben ik nou nooit bij dit soort mazzelveilingen?quote:Op donderdag 3 juni 2010 12:40 schreef Zith het volgende:
vandaag bij een executieveiling ging een vibiemme 2group en een mazzer super jolly, beide in zeer goede staat (het chroom glansde iig erg goed ) voor 300 EUR weg in 1 bod
Je wilt graag een twee-groeps vibiemme van +- 85 KG?quote:Op zaterdag 5 juni 2010 12:38 schreef knuppelhout het volgende:
[..]
ohhhh, waarom ben ik nou nooit bij dit soort mazzelveilingen?
Hetzelfde als bij popcorn blijkbaar . Popcorn popt als het tussen de 12 en 16% vocht bevat en een stevige buitenkant. Er zijn verschillende typen mais, waarvan niet alles hetdoet. Ook is er zetmeel nodig. Wat er gebeurt is dat de 14% vocht erg heet wordt en 'kookt' als dan de buitenkant barst, kan door de lagere druk alle vocht direct in damp veranderen. De zetmelen helpen bij het behouden van de structuur. De eiwitten zullen ook wel iets doen aan de structuur.quote:Op zondag 6 juni 2010 13:18 schreef stavromulabeta het volgende:
Dat je in een popcornbrander koffie kunt branden, dat wist ik. Dat je in een koffiebrander ook popcorn zou kunnen maken, dat kan ik me ook nog voorstellen.
Maar een koffieboon die gemuteerd is tot popcorn? Heeft iemand enig idee wat hier gebeurd is?
[ afbeelding ]
Die first crack die is inderdaad goed te horen, maar ik heb nog niet eerder gehad dat er een popcorn-achtig geval uitrolt. Hij is wel ruimschoots voor de tweede crack ontstaan, dus de eerste crack zou best kunnen.quote:Op zondag 6 juni 2010 14:40 schreef devzero het volgende:
Als de bonen te snel heet worden, dan verbranden ze aan de buitenkant (overigens net als popcorn). Met bonen heb je altijd wel een "pop" effects (de first crack), maar nooit zo sterk omdat koffie bonen maar iets van 10% vocht bevatten. Misschien dat verkeerde opslag dat vocht gehalte heeft veranderd?
@stavromulabeta weet je zeker dat er geen mais korrel verdwaalt was in je brander? popcorn neemt meestal 2 tot 3x zoveel volume in als de orignele graan korrel en maar de 'popkofffie' in jouw foto is amper groter dan de geroaste bonen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |