abonnement Unibet Coolblue
pi_86941300
netjes zeg, de kozijnen op zolder. al geverfd?
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 29 september 2010 @ 14:01:18 #152
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_86979137
neen dit weekend :) door de week beetje druk extra vroeg gaan werken vandaag bv omdat er een europese vakbondsstaking is hier in brussel centrum dus verkeerselende allom ... tevens late shift en dan blijf ik s morgens al eens wat langer in mijn bedje liggen ... de leeftijd zeker :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_86981638
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 14:26 schreef WRH het volgende:
netjes zeg, de kozijnen op zolder. al geverfd?..
:N hij heeft gewoon teveel met zijn autootjes op zolder gespeeld :+
  maandag 4 oktober 2010 @ 16:16:57 #154
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87172915
en nog steeds niet geverfd :) te veel klanten momenteel dus even drukke periode in de zaak :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 13 oktober 2010 @ 07:55:23 #155
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87485124
Gisteren flink aan de slag geweest ... ik heb de vroege shft dus wel vroeg opstaan maar in de namiddag ook thuis (vanaf 16.00 ongeveer) ...

we hebben al paar keer gemerkt dat in onze badkamer de vloer nogal koud wordt/blijft als het buiten koud is. Nu onze badkamer is gemaakt in een oude achterbouw wat vroeger een stalling was. De muren en het dak zijn geisoleerd maar de vloer dus niet. Nu de ruimte is onderkelderd. De kelder heeft een hoogte van ongeveer 1m40 dus valt best in te werken. De aanbouw was reeds tot badkamer omgebouwd voor wij de woning kochten dus hoe en wat presies weten wij ook niet.

Ik mij gisteren voor bereid ...

2 zaklampen en een brede hoek grote lamp aangezien de kelder geen ramen heeft :)


Dit is de huidige ingang ... geen wonder dus dat er koude door binnen kan... de ingang in 80 cm hoog maar de kelder zelf is dus nog 60 hoger.

Wat hebben we nu gemerkt ... de kelder is maar 265 cm op 270 cm ... de breedte klopt maar in de lengte missen we anderhalve meter want onze badkamer is 4 meter lang ongeveer. Daar moest ik het fijne van weten. Eerste idee ... er is een stuk bij aangemetseld om zo de ruimte groter te maken (binnen in de kelder zijn alle muren de originele muren, de kelder is droog en proper + binnen ook afgetaard. Je kan er perfect aan alle sanitaire afvoerbuizen en de stroom verdeling. Tevens is er ook een doosje met uitbreiding garage op geschreven en dat is dus goed nieuws! Dit is de stroom voorziening voor onze garage waar ik al langer naar op zoek was!

Dus ... hopla dan maar uitgraven langs buiten en kijken of er een stuk bij is aangezet of niet ...


Linusje wilde absoluut helpen :) vele handen maken licht werk


De oude steen loopt gewoon door dus bijbouw is er niet ... dat wordt dus plan B ... aan de binnekant paar gaten maken en dan webcam en zaklamp er door steken om even te kijken wat er achter de "valse" muur zit ... aangezien het waarschijnlijk de steunmuur is voor onze badkamer dallen ben ik aan het denken om dan gewoon een hele hoop PUR schuim bussen te kopen en de VOLLEDIGE holle ruimte achter de valse muur (1.5 meter diep 1m40 hoog en 2m75 breed) vol te spuiten.als ik een paar gaten maak waar ik door kan is dat op zich goed te doen. Kost wel iets maar dan ben je zeker dat daar geen koude lekken meer komen ... op zich is dat een 6 m3.

De voorste toegankelijke kelder ga ik voorzien van 2 lagen isolatie platen die ik ga verlijmen tegen de dallen aan de onderkant en dan rondomrond afkitten.

Aan de buitenkant -> uitgraven, proper maken, compactuna tegen smeren, cement met compactuna en dan aftaren.


Zoals je op de fot kan zien is de pipo die het bezetsel heeft geplaatst ... zowat de topper in afwerking ... onderaan gewoon de grond gevolgd!!! dat ga ik dus recht afsljjpen en weg kappen en dan fatsoenlijk afwerken zodat alles er op zijn minst EEN BEETJE recht uit ziet ...


De onderkant zal na de dichting zo uit gaan zien :)

Duur van de werken? Wel ik hoop toch dat de strook deze week is uitgegraven en dat ik tussendoor ook even isolatieplaten en zo kan halen ... het vullen van de holle ruimte mogelijk week er na of zo :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 14 oktober 2010 @ 07:28:57 #156
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87522195
Gisteren avond niet gegraven maar wel veel gedaan!!!!

Eerst naar doe het zelf ...

dus 2 pakken polyeteryleen platen (witte) en 15 platen SYR of zo iets ... Gele platen waren duurder eh zijn 4.5 cm dik met een R waarde van 1.18 de witte stond geen r waarde op ... 1 Gele plaat kost evenveel als 8 Witte ...

Wat gaat er mee gebeuren... Tegen de zuidelijke keldermuur en de valse binnenmuur -> Witte platen, tegen het plafond van de kelder (vloer van de badkamer dus) van die gele platen alsook tegen de noordelijke muur!


Hier ben ik aan het werk met de plakprut en zie je ook dat ik alle leidingen mooi heb uitgesneden met een SCHERP breekmes


Zo zag het plafond dus uit... gewoon de dallen (betonnen dwarspanelen)

Gisteren met vroege shift gewerk en de platen dus rond 15.30 opgehaald bij Gamma ... alle platen tegen buitenmuren en plafonds waren afgewerkt, gezaagd, gelijmt en geplaatst om 20.00 toen ben ik gestopt mijn dag had toen al 15 werkuren geteld en vond ik wel genoeg (ik heb vandaag ITIL examens dus moest ook nog wat dingen nalezen)

Kostprijs van de aangekochte materialen
- Speciale lijm voor isemo tegels te lijmen tegen plafond -> 4 kg (4 tot 6 vierkante meter) 30 euro ... Volgens de handleiding. -> Droogtijd 12 tot 24 uur (hoe vaag kun je zijn) verwerking bij minimum 10 graden ... ik heb de kelder goed dicht gedaan en vanmorgen om 5 uur gaan kijken toe was het 12 graden dus dat zit wel goed! -> Bison
- 3 houten latjes om hier en daar een plaat tegen te houden bij het plaatsen 7 eurp
- 2 pakken poly platen (8 stuks van 1 m op 50 cm -> 9 euro x 2
- 5 busjes acrylaat kit (wit product tec 7 zeg maar) deze heb ik gebruikt voor de muurplaten (veel goedkoper) 12 euro voor de 5
- 15 platen Syr 4.5 cm -> 8.65 euro

alles samen dus een 200 euro zeg maar ...

is dat de moeite want het is toch wel wat geld?

Time will tell ... de vloer zal alleszins minder verlies hebben en de koude zal minder goed doorgegeven worden maar er is een grote maar ... en daar heb ik een beetje schrik voor ... als de dallen tot tegen de buitenmuur liggen dan is de volledige vloer gewoon 1 grote koudebrug ... time will tell

Foto's van de geplaatste platen post ik ook nog wel maar gisteren niet meer aan gedacht om snel foto's te maken van eind resultaat ... nu we zijn er nog niet dus vanavond komt dat helemaal goed :) BELOOFD ... dan staan morgen de foto's hier in het topic.

[ Bericht 0% gewijzigd door HaerdenC op 14-10-2010 07:43:08 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_87522567
Ga je de platen nog verder afwerken, of kom je verder nooit in de kelder? Want de isolatie is denk ik behoorlijk kwetsbaar.

En je verhaal over een extra kelder snap ik niet helemaal, kan het niet zo zijn dat de kelder gewoon minder groot is als de badkamer, en de rest gewoon geen kelder heeft?
  donderdag 14 oktober 2010 @ 10:47:45 #158
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87525873
wel de platen worden zo gelaten want er komt nooit iemand in de kelder ... hij is al maar 1m40 hoog en nu met de isolatie er tegen is dat ineens 1m35 of zo .. de ingang is een gat van 60 cm hoog en 50 breed of zo dus neen de kelder gaat niet gebruikt worden ... enkel bv als er iets zou zijn met de leidingen, afvoer of bv stroom aansluiting garage ... maar dan passen we wel een beetje op he :)

De onderkeldering is een raar verhaal ... we zijn er zeker van dat het 2de deel wel kelder heeft !!! want de bakstenen ondergronds aan de buitenkant lopen wel door daarom hebben we gegraven :-) nu ik ga wel eens gaatje boren en dan met zaklamp en webcam eens kijken :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 07:51:04 #159
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87559944
Foto's zeggen meer dan woorden :) gisteren isolatie werken afgewerkt!


plafond volledig gedaan dat ding in het midden is de stabilisatie van het toilet


Alle kleine restjes mooi opgewerkt :)


De noorder muur ook met de duurdere platen gedaan


Tussenwand ook gedaan maar met de goedkopere platen


nog puzzelwerk


Buiten nog een aardig stukje gegraven ... iedere dag een beetje maakt licht werk he :)


En de berg wordt hoger en hoger

De verloren tussenruimte zit bouwafval tussen ... dus we gaan dat laten zoals het is en niet beginnen vullen met pur aangezien er gewoon geen plaats meer is ...

Merken we verschil? Wel tot onze grote verbazing wel ... we merken dat er VEEL minder koude straling is van de vloer .... ook merken we dat de vloer gewoon anders aanvoelt. Gisteren in bad geweest dan is de badkamer altijd al een stuk warmer, 2 uur later eens aan de vloer gaan voelen en je merkt echt duidelijk waar de isolatie zit ... het laatste stukje vloer is iets kouder (2de stuk met puinafval onder) maar daar hebben we een soort hout tegel op de vloer waardoor je er geen last van hebt ...

Dit is weer zo iets ... het is niet perfect ... maar het is de beste oplossing voor het beste budget met een faire COST -> RESULT verhouding.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 08:05:22 #160
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87701883
En hopla ... jullie wilde graag foto's van de badkamer vanbinnen ... het heeft even tijd gevraagd maar bij deze onze badkamer vanbinnen


Zicht op onze douche


Foto's zijn wat overbelicht ik weet het :) maar goed het geeft een indruk. Boven de spiegel 3 Ledspots met 72 warm witte leds en de naar boven gerichte is een koud witte met 48 leds De gewone verlichting zijn 2 memorex spaarlamp spots. Op de vloer langwerpige zwarte tegels met witte voeg ... erg mooi vind ik persoonlijk.


Overzicht op spoelbakken en zo


Hangtoilet met een uitzicht :) komt uit op onze binnekoer gelukkig. De zwarte stolp met eend is van mijn vrouw + zoontje :) normaal staat die altijd op tentoonstellingen maar nu dus even niet :) tevens rechts beneden ... een radio mp3 ding zo retro in hout :)


Onze ruime douche met mosaic tegeltjes ... wel niet zo een carnaval ding gewoon neutraal effe ... houten utistap tegels uit ikea en Sangenic pampervuilbakje zoland onze zoon nog niet nachtelijk droog is :)


Ons ovaal bad! Dit is vooral voor mij en het zoontje ... de mama is meer een douche type :)

Tot zo ver onze badkamer vanbinnen. Dit weekend niet meer veel aan de woning gedaan ... andere klusjes als -> dwijlen, ramen gewassen voor de winter, containerpark, ... dat soort dingen.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_87703583
Wat een mooie badkamer! Wat een heerlijk bad! :Y
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 11:40:20 #162
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87706607
wel ja er zijn mooiere badkamers maar het is
- een renovatie
- zeer praktisch
- ruimte goed gebruikt
- proper
- ziet er naar mijn mening best ok en smaakvol uit
- budget gewijs verantwoord
- makkelijk te onderhouden

dus nja :) ben wel tevreden met dit stuk van onze woning ... mochten we zelf verbouwd hebben hadden we een verdiep op deze ruimte gezet en de badkamer boven gemaakt zodat we een ruime keuken in deze ruimte konden maken ... was perfect geweest. Uitzicht op de 2 terrassen en de tuin ... maar goed ... dat is nu niet dus blijft het ook zo :) Kosten baten en van die dingen.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_87707094
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 11:40 schreef HaerdenC het volgende:
wel ja er zijn mooiere badkamers maar het is
- een renovatie
- zeer praktisch
- ruimte goed gebruikt
- proper
- ziet er naar mijn mening best ok en smaakvol uit
- budget gewijs verantwoord
- makkelijk te onderhouden

dus nja :) ben wel tevreden met dit stuk van onze woning ... mochten we zelf verbouwd hebben hadden we een verdiep op deze ruimte gezet en de badkamer boven gemaakt zodat we een ruime keuken in deze ruimte konden maken ... was perfect geweest. Uitzicht op de 2 terrassen en de tuin ... maar goed ... dat is nu niet dus blijft het ook zo :) Kosten baten en van die dingen.
Naja, ik heb zelf een badkamer van 2 m2, en ik mis mijn bad :'( dus voor mij is iets al gauw het walhalla... :P
  donderdag 21 oktober 2010 @ 06:47:42 #164
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_87781651
Helaas geen graafweer tot nu toe ... maar ik hoop het toch voor de winter gedaan te hebben :) volgend jaar wordt het jaar van de grote opsmuk werken :) veel foto's mogen jullie dan verwachten van
- oprit heraanleg
- afcementering laatste kelderwand
- cementering / reiniging / verven buiten gevels
- plaatsen nieuwe dakgoten
- bouw nieuwe garage

als ik dat in 2011 gedaan krijg denk ik dat ik aardig mijn best heb gedaan :)

ow ja en ik ga waarschijnlijk een opleiding lassen volgen :) Gewoon ... die kennis mankeer ik nog en zou voor veel projecten echt handig zijn om en rond huis
Minds are like parachutes, they work best when open!
  zondag 31 oktober 2010 @ 15:34:58 #165
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_88174953
Vandaag plannen gemaakt om een mini horizontaal windmolen te maken voor de kleine zijn speeltuin. Het idee is om op een zeer eenvoudige manier een mini molentje te maken om een paar ledjes te laten branden in zijn huisje.

Ik heb uit een oud hand boormachientje een DC motortje gesloopt dat een 2.4 volt levert en beschikt over de nodige tandwieltjes en dergelijke voor de overbrenging. Tevens wat gezocht op internet en het dan toch maar zelf uitgetekend. Ik ga 2 alu profielen plooien en dan een asje maken om een overbrenging te hebben ... het geweel wordt tegen het huisje verankerd. De bladen die zullen draaien worden gemaakt met 2 helften van een doorgezaagde buis.



Dit is mijn eerste schetsje :) het tandwieltje op de electro motor zal maar 1/3de van de tandjes hebben van de rotor.

Voor de duidelijkheid het gaat om een zeer zeer kleine molen! je moet de totale diameter zien in de grote van een 16 tot 20 cm :) en de hoogte zal iets van een 40 a 50 cm worden.

Het concept is gewoon een heel klein beetje stroom op te wekken om wat lampjes in zijn speelhuisje te laten oplichten. Puur voor de fun en puur om eens te proberen :) foto's volgen uiteraard !!!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_88177755
mooie badkamer!
benieuwd naar je windmolen.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zondag 31 oktober 2010 @ 18:09:55 #167
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_88179747
Super dad
  donderdag 4 november 2010 @ 18:01:21 #168
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_88334173
hopla voor de foto liefhebbers :) Ik waarschuw jullie ... ik ben geen aero expert en dat soort dingen he ... het is een heel simpel molentje ... totale kostprijs 25 euro !!! Dus verwacht geen mega constructies.


PVC buis ... naderhand verven want die dingen vergaan van de uv stralen blijkbaar :) Diameter 128


Lijntjes recht tekenen ... minder eenvoudig dan je denkt :) met winkelhaken en klemmen toch gelukt


Mooi in 4 gelijke delen gezaagd met de wipzaag. Fijne tand zaagblad, laagste snelheid en heel rustig aan.


2 ronde schijven uit een 2mm dikke plexiplaat gezaagd diameter 26 cm ook hier traag zagen anders heb je direct een paar stukken schijf ... maar het lukt dus wel.


Gebalanceerd plaatsen ... en dan met lijmpistool vast lijmen ... ik dacht dat lukt wel even ... maar dat is dus minder simpel dan ik verwacht had ... je hebt weinig plaats en je wil toch dat alles proper en goed vast zit en rondomrond gelijmd is ... maar ook hier met wat prutsen en prullen lukt het!


Boven aanzicht ... laatste wordt geplaatst geeft een idee van de rotor of hoe je dat ook noemt


en voor je het weet ... heb je dus een kant en klare rotor... asje gemaakt dat er in past en ook asje goed vast gemaakt ... nog meer prutsen dus :) tussen de rotor bladen door ... maar ook dit is gelukt.


detail weergave zijkant asje aan onderkant rond geveild zodat het soepel loopt ... ik weet wel dat kogellagers en dat soort dingen allemaal veel beter gaat maar ... remember ... minder dan 30 euro en geen zin om uren te sleutelen.


en dan ... een beugel plooien. Ik heb aluminium latten gekocht van 3 cm breed, 2mm dik en 2 meter lang. Je moet 2 over mekaar doen om het stevig genoeg te maken! Maar 2mm kan je makkelijk proper en recht plooien ... 4 mm is al stuk lastiger :) dus ...


voetje waar molentje in gaat draaien ...


hier zie je het voetje net voor het vastzetten. Alles vastgemaakt met inox schroefjes


En hopla ... daar staat de molen dan ... hoog en droog :)


Van uit andere hoek


en ... broertje Chiron zag dat het goed was ...

Hoe goed werkt dat nu ?

Wel ... gisteren (toen we hem gemaakt hebben) was het hier windstil ... dus weinig te zien maar we merkte dat hij bij een licht briesje wel lichtjes bewoog. ook als je met de hand draaid merk je dat het heel soepel loopt. Vandaag was er hier behoorlijk windje met flinke stoten en de molen heeft zowat 70 procent van de tijd rondjes gedraaid ... soms traag maar soms best snel :) sneller dan ik zelf had verwacht. Er zit wel niks van weerstand op dus er word (nog) geen stroom opgewekt maar ... best een boeiend project.

Ik was vooral onder de indruk van de eenvoud ... we hebben echt simpelste model gemaakt dat ik kon vinden en met zeer goedkope matterialen. Dit is gemaakt in minder dan 2 uur tijd en ... werkt dus op zich denk ik dat het best mogelijk moet zijn om een behoorlijk molentje te maken voor een eerlijke prijs waar je ook best wel wat stroom mee kan opwekken.

Ikzelf ben nu aan het kijken om miniatuurmodelletje te maken dat ik boven op tuinpalen kan inbouwen en zo :) maar met motortje ... zie nog wel wat toepassingen ... aangezien ik wel onder de indruk was van onze prestatie kan het best zijn dat er in de toekomst nog wel molentjes en zo gemaakt worden :)

Alle reacties uiteraard welgekomen!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_88354357
Vindingrijk!

En nu, een dynamo hieronder plaatsen?
  vrijdag 5 november 2010 @ 10:28:33 #170
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_88355638
Het asje is lang genoeg om een soort aandrijving op te maken ... maar de vraag is ... waarom en wat zou het opleveren :) ik heb wel een motortje liggen van 2.4 volt maar dat is eigenlijk net te weinig. Dat levert maximaal 2.4 volt. Ik ga nog eens wat rondkijken en nadenken nu op zich is dat allemaal nog wel te vinden des noods bouw je een fietsdynamo om maar ... wat ga je met de electriciteit doen he :) ik zou wel bv in een simpel opstelling een limiter circuit kunnen maken bv rond een 555 ictje en dan een ledje of 10 er aan hangen maar dan gaat dat ook pulserend werken ... ik zou dan ook weer kunnen gaan kijken om er een oplaadbare batterij (gewoon simpel AAtje of zo) mee op te laden en dan heb je constant licht ... maar de grote maar ... allemaal veel moeite voor weinig :) nu ze draait goed genoeg om er een last aan te hangen volgens mij :) ik zal binnekort eens een filmpje maken en hier plaatsen van de molen in werking.

Ow ja ... er zijn mensen die gebruiken het motortje van een platen speler ... dat zou 3 watt leveren en hogere spanningen :) ik heb eens gekeken en zo een gewone huis tuin en keuken batterijlader levert 2.8 volt en 70 mA ... dus 2.8 x 0.07 ampere voor het laden van 2 aa batterijtjes. dat valt best mee dus :) dat is een 0.2 watt ... de batterijen moeten dan wel gelijk 12 uur of zo opladen maar dat op zich is dus ideaal :)


dit modelletje bedoel ik dan.

Op Zich zou dat wel te doen zijn dan heb je dus 2 x 1.2 volt = 2.4 volt constant !!! Dus zo een lader zet duidelijk ook de batterijtjes in serie. Als je dat in het achterhoofd houdt moet je voltage per batterij x aantal doen + 15% Spanning om op te laden ... Wil je dus de toegankelijke +- 12 volt maken moet je 10 cellen in serie zetten en rond de 13.8 a 14 volt van je bron krijgen ... dat wordt al stukken lastiger. Je moet dan een DC motor vinden die rond de 15 volt levert en dan een limieter gaan maken ... 15 volt op 0.07 ampere is ongeveer 1 watt.

Maar ook daar zijn er weer maars ... ik denk niet dat het goed is voor gewone nimh of nicad batterijen om ze in stukjes te laden en te ontladen en zo dus het electrisch gedeelte is allemaal complexer dan het op eerste zicht lijkt. Als ik ooit een grotere molen maak ga ik er wel eens goed over nadenken ... zowieso als de molen groter is en op kogellagers draait zal de opwekking veel constanter zijn. Nu moet er echt wel beetje wind zijn om de molen te starten :) ik heb op internet al verschillende filmpjes van horizontaal molens gezien op lagers en die draaien praktisch constant ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 15 november 2010 @ 15:25:43 #171
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_88739849
hopla windmolen even in standby :) ga eerst wat experimenteren met kogellagers en zo ...

maar niet stil gezeten, in de ikea een bureau gekocht voor het vrouwtje


Broertje was thuis om te helpen met het in mekaar zetten


schroefjes sorteren en aangeven


Voila dat is hij in zelfde kleur als onze kasten ook het tv meubel wordt in deze serie gezocht :)


andere hoek


in het attelier van het vrouwtje even een propere oplossing geplaatst voor de herstellingen die binnen komen. Een rail met aardewerk potjes. Ze was super blij :) vind het ook wel geslaagd.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 1 december 2010 @ 10:53:20 #172
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_89376634
kozijnen zijn ondertussen geplammuurd en verf klaar ... mogelijk later deze week ... als de gezondheid het een beetje toe laat.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_89377392
Leg mij de functie van die aardewerk potjes een uit, snap er nml weinig van, en kun je elk potje van de rail afhalen? want zo kun je er amper bij lijkt mij...
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  woensdag 1 december 2010 @ 11:20:50 #174
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_89377480
Leuk verslag! Met veel plezier gelezen en foto`s gekeken :)
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 1 december 2010 @ 16:42:47 #175
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_89390926
mijn vrouw doet in bijberoep het herstellen van juweeltjes, pareldingetjes en ander klein handwerk, echt puur als hobby voor de duidelijkheid niet dat er een paar inbrekers denken dat we hier 5 kilo goud of zo hebben liggen :) om al haar herstellingen een beetje georganiseerd te houden zijn er dus de aardewerk potjes. Ze hangen inderdaad aan een haakje dus je kan ze makkelijk er af nemen en terug er aan hangen. meestal hangt ze er een post-it op of onder met daarop de gewenste hersteldatum, contact gegevens, kosten voor de herstelling dat soort dingetjes :)

Fijn te horen dat mensen het een leuk verslag vinden :) Prentjes maken het altijd leuker natuurlijk.

Net van dokter te horen gekregen dat mijn bloed in orde is en ik voor alle tests geslaagd ben dus dat zal ook voor dit topic weer beetje meer updates op leveren :) had last van bloedarmoede een tijd geleden en heeft toch wel wat tijd gekost om te recupereren ... rusten is zoals je in dit topic kan zien, ook niet direct mijn sterkste kant :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 9 december 2010 @ 13:49:09 #176
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_89717085
hopla ... mijn luiheid toch maar eens overwonnen en 150 euro geinvesteerd

Voor:




Na:




Inderdaad ik heb bij ikea geinvesteerd in 3 tv-meubels die perfect passen om al mijn versterker, lp en tv achtige toestanden fatsoenlijk te huizen.

Het zijn deze Lack dingen
http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/40105340
in donkerbruin net zoals de rest op onze zolder :)
Totale investering een 150 euro.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_89775057
Ziet er goed uit!
pi_89794777
netjes alles opgeruimd zo!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 22 december 2010 @ 16:52:06 #179
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_90295972
Update :) constructie bij gezet op ons terras ...


Het Begin ...


Dit was het gebruikte gereedschap :) zoontje wist van niks dus was om hem te verassen :)


schiet aardig op ... je bent er toch wel even mee bezig


Zit er nog niet uit maar desondanks begint het flink omhoog te gaan ... het lijkt alsof de blokken niet goed wisselend gestapelt zijn maar dat is gezichtsbedorg :) binnenin zal je zien dat dat wel zo is


zicht van boven


mooie plaatjes


niet echt perfecte iglo vorm ik weet het :)


Ingang moest nog verfijnd worden ...


Binnen in kan je wel knappe plaatjes maken!

En dan decoratief creatief bezig geweest ... kleurplaten afgehaald en dan koper geplooid, gesoldeerd ... tada ... mobiel voor aan de ramen ... vind het best wel leuk en geslaagd :)

Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 22 december 2010 @ 17:48:00 #180
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_90298183
Reactie zoontje :?
pi_90321486
Tof! Ik droom nog steeds van mijn eigen iglo makken.... misschien toch maar snel doen.
  donderdag 23 december 2010 @ 07:53:18 #182
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_90329107
ik was werken toen hij thuis kwam maar de mama wist te melden dat hij super onder de indruk was :) verder vond hij het ook wel stoer dat papa ijzer kon smelten :) (tin soldere natuurlijk)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator donderdag 23 december 2010 @ 19:20:49 #183
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_90355371
Best leuk gemaakt zo'n iglo ! Stiekem blijven we allemaal als man zijn de ook wel een klein beetje kinderlijk O~)
  vrijdag 24 december 2010 @ 15:21:06 #184
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_90394572
Een klein beetje???

* HaerdenC evil grin
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_90415090
Leuk die iglo :D die mobiles ook, pingu!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 26 december 2010 @ 14:58:13 #186
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_90459277
grote linux fans alhier he ;)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 22 maart 2011 @ 12:27:44 #187
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94463415
en hopla ... het goede weer komt er aan en mijn topic kan verder gaan! Ik heb deze week binnen wat deurstijltjes gemaakt en wat kleine onzin afgewerkt. Ondertussen ook de planning gemaakt om alle gevels te renoveren. Dit gaan we zelf doen

- afborstelen
- stevig reinigen met borster en poetsmiddel
- laten drogen
- invoegen van te diepe voegen her en der
- mengsel 1/4 compaktuna/water sproeien over volledige gevel
- mengsel maken van cement water en compaktuna om hechtlaag te maken
- cementeren met witte cement, lichte zand en compactuna. Dit zal aangebracht worden met dikke behangpap borstel.
- vuilafstotende laag aanbrengen\
- houten dekplaat als basis voor dakgoot
- zink dakgoten in plaat van bakken

Het effect zou zo moeten zijn dat je de stenen en voegen er wel nog lichtjes door ziet maar dat het 1 groot geheel wordt.



als de kleur niet zou meevallen -> primer + verf voor de beschermlaag ... maar daar gaan we even niet van uit.

3 gevels doe ik met hoogtewerker knikarm aanhangwagen en dan 1 gevel met stelling.

Geschatte totaalkost inclusief huur stellingen en knikarmaanhanger ongeveer 2000 euro.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_94467048
Ah, ik zag je op het NWS topic over de kerncentrale in Japan en dacht er al aan om je te PM/en voor een update.

Ik vind je bakstenen trouwens ook mooi zo hoor.
  woensdag 23 maart 2011 @ 07:23:25 #189
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94498429
En hopla ... foto's om het seizoen te openen.

Deze winter is er niet zo veel gedaan. Het is nogal druk geweest met de zaak. Maar nu dus toch al een beetje in actie geschoten! Dit jaar wordt het jaar van de grote veranderingen en grote werken :)


vorige eigenaars en matige kluskabouters hadden 2 open deurgaten voorzien van andere deur lijsten dan de rest van de woning ... nogal lelijke en totaal niet passend. Vorig jaar los gedaan en het zag er zo uit ... niet noodzakelijk beter ... I know :)


Hier kan je het wat beter zien ... alles is wel recht!


MDF op maat gezaagd en al lichtjes opgeschuurd om het verven te vergemakkelijken, Alles met Tec 7 vast gemaakt ...


en voila ... deze zullen geverfd worden samen met de dagkantjes op zolder ... ja klopt :) die zijn NOG altijd niet geverfd.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_94498494
erg gaaf dat je het allemaal zelf kan.. Ik ben jaloers. Afbreken is mijn kracht
  woensdag 23 maart 2011 @ 07:35:26 #191
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94498522
de kwestie kunnen is al door meerdere mensen aangehaald nu met een beetje fatsoenlijk materiaal, rustige aanpak kan je even goed werk leveren als een vakman, het enige verschil is dat je er zelf meer tijd voor nodig hebt over het algemeen ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 24 maart 2011 @ 09:46:42 #192
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94544849
Offertes voor aantal dingen aangevraagd :) op zich doe ik dat niet graag aangezien ik graag zo veel mogelijk zelf doe ... en ik ben dus ook puur informatief wat aan het rondhoren :) meer volgt later ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator donderdag 24 maart 2011 @ 18:45:06 #193
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_94564372
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 07:35 schreef HaerdenC het volgende:
de kwestie kunnen is al door meerdere mensen aangehaald nu met een beetje fatsoenlijk materiaal, rustige aanpak kan je even goed werk leveren als een vakman, het enige verschil is dat je er zelf meer tijd voor nodig hebt over het algemeen ...
Je moet ook wel een bepaald technisch inzicht hebben, of zelf dagelijks met techniek in aanraking komen of werken in een technische sector.

Anders zijn er een hoop dingen die echt niet willen hoor :)
  vrijdag 25 maart 2011 @ 11:54:46 #194
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94593224
boa met internet bij de hand kan je aardig op weg hoor ... tevens een goed advies in de doe-het-zelf markt helpt ook wel :) ik moet zeggen een jaar of 8 geleden had ik daar slechte ervaringen mee. Mensen in doe het zelf zaken die zelf hun producten amper kennen. Tegenwoordig heb ik de indruk dat dat beter en beter wordt! Verder ... af en toe eens rond bellen om meer product details te bekomen :) en dingen bekijken ... ik heb zelf een informatica firma ... zit dus hele dag enkel wat op knopjes te duwen ... ben niet sterk ... niet super handig maar als ik rustig aan doe lukken de meeste dingen wel redelijk :) alles neemt gewoon daadwerkelijk meer tijd :) ... nu materiaal is wel echt belangrijk en je hebt snel behoorlijk wat nodig ... tevens niet het allerlichtste kopen heb ik al gemerkt.

Dus terug naar het huis ... vandaag gekocht in de doe het zelf
- witte cement CBR 25 kg
- witte zand 25 kg
- rijn zand 25 kg
- potje 1 liter compaktuna
- staalborstel
- plantenspuit
- pap/wit borstel

we gaan dus in het weekend op een stukje muur eens 2 voorbeeldjes maken zodat moeder de vrouw kan kiezen welke kleur ze uiteindelijk wil hebben.... en dan eerste week van de vakantie ... kei hard er tegenaan gaan ... nu er is een waterkansje dat we nog naar Frankrijk moeten om vrienden te helpen ... dan wordt het uitgesteld maar anders :) komen er hier veel fotootjes van de grote verandering.

De garage plannen beginnen ook langzaamaan vorm te krijgen ... we moeten nog wat berekeningen maken :) tevens prijzen gevraagd voor doe het zelf zonnepanelen en een warmtepomp ...YIHAA ik ben er wel enthousiast over en kijk er naar uit om weer eens stevig te klussen ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  zaterdag 26 maart 2011 @ 14:48:59 #195
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94639577
En hopla de test is gedaan op een stukje geven aan de achterkant ... dit stukje is zowat het slechtste stukje dat we hebben met voegen die tot anderhalve cm diep verdwenen waren, poreus geworden stenen, vuil, etc :) dus ideaal om een testje op te doen.


hier zie je de status, zeer slechte staat om het zo maar te zeggen ... onderaan zie je de staalborstel die ik gebruikt heb om het grove vuil er af te schrobben ... dit gaat het meeste werk zijn! daarna met een normale ruwe haar borstel over gegaan om te ontstoffen


Dit geeft een ide van onze gevel ... je ziet duidelijk het stuk dat ik heb afgeborsteld ... een aardig kleurverschil dus.


Als initiele laag heb ik 1/4 delen compactuna met water met een plantensproeier aangebracht (bij de volledige gevel zal ik dit doen met zo een onkruitverdelgdrukspuitding (goed scrable woord ik ken de echte benaming niet). Je kan de laag mooi zien op de stenen dus makkelijk aan te brengen ... niet te zuinig uiteraard...


Het laat een witte gloed na op de stenen


Dan ... een papje gemaakt van 1 deel witte zand, 1 deel witte cenemt, 1 deel compactuna en 1 deel water. Dit is de hechtlaag. Goed gemengd en ik heb voor het stukje in deze foto's 500 gram / mililieter van ieder gebruikt. Het geeft een soort behangpap ... Dat heb ik met een witkwast aangebracht op de muur in een paar dunne laagjes over mekaar zodat ik alle plaatsjes mooi bereikt had


Dit is het resultaat van de voorstrijk hechtlaag ... belangrijk is dit niet te laten droegen hier moet de kaleilaag direct in hechten.

ik heb dan snel een kalei pasta gemaakt door 2 delen cement, 4 delen witte zand, 2 delen water 1 deel compaktuna. Dit geeft een soort dunne mortel ... heel smeerbaar en dus ook met de witkwast aan te brengen


Dit is wat je dan krijgt en stemt aardig overeen met wat we voor ogen hebben ... geen voegen opgevoegd of niks :) gewoon mooi opsmeren met de borstel !!! Wat een werk gespaard.


Hier zie je het droogprocess. Het is heel erg licht gebroken. Natuurlijke kleur. Afwachten wat het vrouwtje van de kleur vind... dat is haar keuze


Close-up van het resultaat

Hier zou nog een transparante beschermlaag overkomen maar dat maakt niks uit aan het resultaat ...

alle tips vragen antwoorden welkom uiteraard :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  zondag 27 maart 2011 @ 10:40:13 #196
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94667468
De kleur is goedgekeurd dus we kunnen materiaal bestellen ... muren, materiaal, gereedschap, nieuwe goten ... komt de begroting op een 1000 euro !!! Peanuts tegen de offerte van 25000 euro om het uit te slijpen en op te voegen :) we zijn dus enthousiast :) 24000 euro besparen ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator zondag 27 maart 2011 @ 11:58:30 #197
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_94668827
De kleur ansich is niet zo heel slecht, past wel bij de woning.
Maar ben je niet bang dat je vervolgens iedere 3, 5 of 10 jaar weer met een kwast in de weer moet ? :)
pi_94669211
Kalei, dat is toch dat natuurlijke spul waar je wel vochtverschillen in ziet? Dat natte muurdelen donkerder eruitzien dan droge? Dat is tenminste mij verteld over kalei, jij lijkt een wat chemischer variant te gebruiken ervan.
pi_94671056
jeetje, je doet je ondertitel eer aan ^O^
Netjes heur :)
  maandag 28 maart 2011 @ 08:35:52 #200
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_94702508
Wel alvast wat misverstanden weg nemen :)
- onze gevels zijn volledig droog, we hebben 2 jaar geleden alles uitgegraven en afgeteerd in de grond, dat was het enige vocht gevoelige aan onze woning.
- kleurverschillen zijn er dus niet dit komt net door de compaktuna. De compaktuna zorgt ervoor dat poreuze stenen het spul opzuigen, daardoor kan er geen water meer in maar wel lucht door. De steen wordt als het ware opgevuld met compaktuna waar normaal bv slagregen er in kan
- doordat we in 3 lagen werken krijg je een dichting die volledig waterafstotend is
- je kan dit niet vergelijken met cementeren, daarbij maak je de muur proper en smeer je er cement op met hooguit wat zeep of zo in om het smeerbaar te maken ... dat kan je niet vergelijken want de cement wordt dan net een spons ... daardoor trekt zelfs het vuil in je cementering :) dat wilde we niet!
- vuil valt wel mee ... het is volledig waterafstotend dus het vuil loopt er als het ware vanaf. Door de compactuna krijg je hetzelfde effect als een wax op je auto. Het is geen verf dus ik zal ook niet zomaar opnieuw moeten verven... je kan het zelfs afspuiten met een tuinslang of hogedrukspuit op gematigde druk.

Compaktuna mortel heeft volgende eigenschappen
- 15 keer sterker dan gewoon cement
- waterdicht
- vochtafstotend
- kan tegen chemische middelen zoals benzine diesel benzol etc (afstotend ook na 6 maanden ondergedompeld te zijn in de benzol producten :-) )
- mechanische draagkracht zelfs voor metalen wieltjes

Dit is eigenlijk spul wat men meer in de industrie gebruikt. Het kost een pak centen maar ... je doet het ineens goed. als je ziet dat onze kosten voor de muur materialen 10 procent witte cement en zand zijn ... de rest is voor de compaktuna dan weet je dat dit degelijk spul is.

We hadden weinig andere opties onze gevel is een compositie van 4 verschillende soorten stenen, daarnaast ook nog eens verschillende soorten voegen, hier en daar lapwerk etc ... dus het was of verven, of alles strak bezetten of wel stenen uitslijpen vervangen hervoegen etc ... allemaal veel te veel werk, vak heel erg vuil en het resultaat eigenlijk niet noodzakelijk mooier dan wat we nu gaan doen.

Het is voor veel mensen een gewaagde keuze ... nu de mensen die het test stukje hebben gezien hebben zo iets van ... veel werk maar ziet er wel erg mooi uit. We hebben zelf nog niet echt een idee van hoe het totaalplaatje gaat zijn maar we verwachten er wel veel van :) extra voordeeltje ... in de zomer buiten zitten en filmpje projecteren tegen de gevel :) hahahaha ...

Verder dit weekend niet stil gezeten ... het terras en de tuinmeubelen hadden een reiniging nodig ... dus aan de slag :)


Vrouwke doet de tuinmeubelen ... dit is teak en ja het is een hoge druk spuit maar op lage druk :) anders spuit je de nerven van het hout stuk ...


ik het terras nat gespoten en strooizout opgedaan ... dit is de meest efficiënte manier om het vuil los te krijgen ... gewoon het zout zijn werk laten doen ... je laat het 10 minuutjes intrekken


Dat ging vlot :)


na 10 minuten alles flink afgeschrobd met een schrob borstel ... en dat is een behoorlijk werkje!


de planken zien er dan dus zo uit en zijn klaar voor een nieuwe beschermlaag


Ik heb dan met de borstel Sadolin Antislip Bankirai aangebracht ... onderaan is klaar het tweede terras is voor deze avond :) (bovenaan) ... je ziet ook al het paaltje in het gras staan ... dit is een eerste impressie van hoe groot de nieuwe garage wordt :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')