abonnement Unibet Coolblue
pi_81085744
Blank eiken heb je in Tiel al voor 26,50 per m2 ex btw incl mes en groef :-) Grenen al vanaf 9,95 (die heb ik in mijn kleine studeerkamertje, met lichte whitewash olie)
  vrijdag 7 mei 2010 @ 07:28:05 #52
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81119075
ja tand en groef wel :-) maar met het kliklaminaat systeem dus zo echt een quickstep verbinding betaal je een stuk meer Bij gamma vind je ook grenen en eik voor die prijzen. Wij hebben offerte laten maken hier in Belgie bij een heel grote hout specialist die op enkele straten van ons ligt (Europees Distributie Centrum) Brems Timberwoods heet dat. (www.brems.be) voor Noors hardhout. Heel erg mooi maar dat koste echt wel 40 euro per vierkante meter en dan moet je dat nog van een olie laag of 3 voorzien of vernissen ... tussen iedere laag lichtjes schuren, etc ... tijd en geld is dus echt een stuk meer dan bv grenen of gewoon de osb platen vernissen nu we gaan nog wel zien ... misschien als ik in de winter veel zin heb dat er dus grenen over komt.


Hier de laatste stukken glaswol gelegd ... nu is het dus volledig geisoleerd ... toch ook weer een mijlpaal


Zicht van op de vloet met de spotjes op rood


Overzicht op het laatste stuk. Goedgekeurd door het zoontje en zijn "Skoop" hij is in de fase van grondwerken tegenwoordig samen met landbouwvoertuigen.


Plugjes aansluiten ... ik had niet zo veel zin in solderen en prutsen ... en ik wilde mijn speciaal tang knijp ding eens gebruiken (geen idee how zo iets heet)


Eerst mooi gestript


Dit is dus normaal om de kabeltjes te solderen maar dat gingen we dus niet doen ...


Die plugjes losgemaakt voorzichtig


Dinkies er op geknepen


en zo ziet het er dus aangesloten uit.


Voor de zekerheid isolerende tape rond gedaan (ik wist niet of de alu folie van de glaswol geleidend was en ik was te lui om mijn stroommeter in de kelder te gaan halen ... ik laat het later wel eens weten of het geleid of niet maar dit is dus zeker geisoleerd.


En zo ziet het dan uit ... de luidsprekers die hier staan zijn van die kisten om normaal subwoofers in je wagen te maken ... fijne is dat die reeds een schuine achterkant en bekleding hebben ... de ingebouwde speakers zijn 30 cm 8 ohm. Voor hoog en midden ga ik mogelijk nog kleine speakers maken die ik er boven kan monteren. Middentoner moet ik nog kijken voor de tweeters heb ik reeds 2 silkdome inbouwtweeters liggen .. nu dat is allemaal iets voor later. Aan de tvkant komen 2 kant en klare luidsprekers maar die staan nog in de kelder momenteel ... eerst wat opruimen en zo ...


Dit is momenteel de TV kant. Hout gebruik is zeer goed berekend al zeg ik het zelf ik heb 2,5 osb platen over en nog 2 stukken van 30 cm balkjes


Hier wordt er vanavond opgeruimd!


Spotjes aan laat op de avond... best wel trendy ... alleen hopen dat niemand stopt voor pleziertje


Disco lijntjes van de platen onder de venster worden bijgewerkt eens de dagkanten er staan!

We zijn dus echt flink opgeschoten deze week ... en langzaamaan begint het op een fijne bruikbare ruimte te lijken.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81119483
Dat wordt wat als zoonlief ouder is
Dan ben je je zolder wel kwijt, overigens staan de opbergkisten er al?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 7 mei 2010 @ 08:46:57 #54
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81119904
ja het was een zolder en hij werd ook gebruikt dus we hebben de dingen die echt op zolder moeten blijven (reserve handdoeken, kerstspullen, papierarchief (ik ben zelfstandige) en wat andere dingen mooi georganiseerd in plastic bakken met deksel die we mooi kunnen stapelen. We gaan nog speciale rekjes maken om de dozen in te zetten ... voorkant wordt een gordijn geplaatst om het geheel af te sluiten zodat het niet meer zo rommelig is. Aan de TV kant gaan we een rek/kast combi maken ... maar dat is nog niet voor deze week.

Zoontje wil nu al op zolder slapen hij was gisteren aan het vertellen van "en hier komt dan mijn bed" maar dat zal toch niet gaan. Te gevaarlijk als hij 's nachts van de trap moet om pipi te doen.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81120012
Dat gordijn vind ik dan een beetje zonde waarom geen schuifwand?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_81120150
Wow, het is eigenlijk al af he!?
En aha, je bedoelde 40 euro met kliksysteem, ik snap het nu... Maar overigens, volgens mij kan je grenen met mes en groef ook zwevend leggen hoor, met veren aan de zijkant, hoef je niet eens nageltjes in de zijkanten te slaan... Bij mij ging het leggen echt heel makkelijk trouwens, ook zonder kliksysteem.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 10:41:34 #57
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81122536
gordijn is maar tijdelijk ... schuifwand is inderdaad waar we voor gaan op langere termijn
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 7 mei 2010 @ 11:07:39 #58
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_81123416
Heb je hele topic in één keer doorgelezen, wat is het supermooi geworden! Goed werk, en natuurlijk budgettair ook lekker, al ben je dan geen Hollander

Ik vraag me wel af of die vloer niet ruw is, nu hij nog niet behandeld is. Je zegt ergens dat je er niet met schoenen op loopt, maar dan lijkt me dat niet lekker aan je sokken/voeten.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 7 mei 2010 @ 13:02:24 #59
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81128136
dat valt best wel mee ik heb na het plaatsen van iedere plaat even met een schuurblokje over de aansluitranden gegaan. Zaagranden zitten enkel echt aan de randen van de muur en daar ben ik ook overal even over gegaan. Alles paar keer goed gestofzuigd. Je kan er dus perfect met je kousen over lopen... wat je niet kan is er op schuiven na het vernissen zal het nog wat gladder zijn maar de vernis zal vooral dienen als bescherming en om ze ietsje donkerder te maken. Tevens verkleuren de platen dan ook veel minder door zonlicht ... dat is nogal een slechte eigenschap van osb

Nu wij lopen meestal op sloefjes in huis dat is natuurlijk ook een oplossing.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator vrijdag 7 mei 2010 @ 13:45:37 #60
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_81130325
Een Samson en Gert huis
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  vrijdag 7 mei 2010 @ 13:56:12 #61
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81130926
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 13:45 schreef Renesite het volgende:
Een Samson en Gert huis
maar bij ons thuis worden er geen vuisten in de hond gestoken!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81241195
super gaaf zeg, de lichtjes!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  maandag 10 mei 2010 @ 12:04:21 #63
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81247232
ole pistolet (uit samson en gert) dit weekend beetje verkouden maar toch flink werk geleverd! De vloer is volledig afgekit met transparante kit (er komen nog plintjes over maar ik wilde het volledig dicht hebben), Gaatjes en gleufjes in de muuren bijgewerkt en overschildert.


Netwerk aansluiting opbouw van legrand ... hier had ik een beetje schrik voor en dus maar van een duurder merk gekocht ... utp is goed maar toch wel gevoelig.


vloerplaatje vast gezet


kabeltjes aansluiten is met kleurcodes mooi aangeduid ... gewoon er tussen steken en vastklikken. Heb er foto's van maar die zijn wazig sorry daarvoor. Daarna klik je eigenlijk gewoon alles in mekaar.


Netwerkkabel er in en de wifi geinstalleerd ...


Even testen met de mini pc Asus EEE en alles werkt!


Zijkant van de schouw verder afgewerkt, moet nog even opnieuw geverfd worden


Vernissen van de vloer ... eerst alles lichtjes opgeschuurd en dan 3 potten gamma vernis voor intensief gebruik ... kostprijs 45 euro per pot ... je hebt er 3 nodig ook al is het 40 vierkante meter en de pot is voor 45. Probleem is dat osb een soort relief heeft en dat neemt veel meer vernis op. 2 lagen opgezet met de roller!


We zijn gegaan voor zijdeglans ... echt glanzend is nogal glad en te shinny


De balken heb ik ook in de vernis gezet! Mijn god wat een verschil echt mooi !!! Nu de middenste balk is een andere houtsoort en met nogal wat stukjes uit dus ... daar hebben we aan beide kanten een cdrek tegen gemonteerd ...


Verschil met en zonder vernis ... ook de balken 2 lagen gedaan!


CDrek gemonteerd tegen de balken! De achterkant van de vezelplaat wordt nog donker gemaakt


eindresultaat van de satine vloer na 2 lagen en uitgedroogd!


Eerste kast boven gezet! Grote stap vooruit met daarop mijn bescheiden collectie miniatuur Toyota / Lexus / Subaru autootjes ... nja soms nog beetje kinds zeker

Ik moet nu nog een klein stuk van de vloer doen en dan is ook dat weer af. Tegen het einde van de week zullen we dan ook de computers en dergelijke naar boven doen! Tevens mooie passende chocolade bruine mat reeds boven liggen en onze chocolade fatboy is ook al naar boven verplaatst.

Om deze week geen tijd te verliezen met nog matteriaal en zo halen heb ik vrijdag namiddag al het nodige gekocht onderandere 2 draagarmen voor mijn lcd schermen bij ikea.


net geen 20 euro per stuk.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 12 mei 2010 @ 06:24:29 #64
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81327161
Beetje genekt door verkoudheid momenteel dus de werken liggen eventjes stil Gisteren wel iemand langs gekomen om prijs te maken voor trap en ballustrade in inox ... we zijn benieuwd maar houden ons toch een beetje vast.

Tevens prijzen binnen gekregen van 3 firma's voor zandstralen, uitslijpen en opvoegen van de gevels + beschermende laag.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81351452
beterschap!
toch weer veel gedaan!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  donderdag 13 mei 2010 @ 17:59:16 #66
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81387308
Vandaag eerste laag op tweede stuk zolder en versterker op de kop getikt voor de zolder Marantz uit de jaren 80 met vu metertjes en zo zal mooi staan in rack
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81388323
En viel de prijs voor het stralen enz. wel mee?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 17 mei 2010 @ 22:35:26 #68
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81558612
daar zit nogal veel verschil op :-) we hebben 200 vierkante meters aan gevel die te renoveren is maar doordat we wat speciale hoeken en speciaal metselwerk ronde de ramen hebben wordt er uit gegaan van een 240 vierkante meter.

We willen dus
- uitslijpen
- zandstralen
- opvoegen
- beschermlaag om de geven wel te laten ademen maar toch vochtafstotend te maken ... je kan het vergelijken met een waxlaag op je wagen

de eerste die langs kwam was een aannemer die 2 straten verder woont en gespecialiseerd in gevel renovatie. Kostprijs 16500 + 6% btw (verlaagd tarief voor renovatie)

Wij waren daar toch een beetje van onder de indruk om eerlijk te zijn ... we vonden dat echt wel schandalig veel geld!

Toen ben ik eens gaan kijken bij Boels wat het kost om alle toestellen te huren en het zelf te doen ... totale prijs alles inbegrepen spreken we dan over 1800 euro voor 2 weken ... voor de overige 14.000 wil ik wel eens 2 weken verlof nemen. Zelfs als zelfstandige! Verder heb ik geen schrik op stellingen, de tuin is niet echt aangelegd dus er hoeft eigenlijk nergens naar omgekeken te worden. Hoogste stuk is 10 meter en dat is de nok van het dak ... ik heb al stukken hoger gewerkt.

We lieten het daar even bij en hebben in die tijd nog eens 2 andere aannemers laten komen ... en dat maakte de financiele brok toch al iets lichter. Offerte 1 was 6200 + 6% btw ... de derde is iemand die iets verder woont (een 30 tal kilometer) en die wilde het doen voor 6480 + 6% btw. Die persoon had als extra voordeel dat we het gewoon een maand of anderhalf op voorhand moesten laten weten en dus geen wachttijden van een jaar zoals bij de eerste.

Nu gaan we alles nog afwachten op papier en we hebben ook gevraagd naar de gebruikte producten en werkwijze (slijpen bv kan traditioneel maar ook met zand of met water of zelfs een combinatie) tevens is er veel verschil in de eindafwerkingslaag. Goedkope beschermfilters gaan bv heel erg blinken/reflecteren/glimmen in de zon ... dat kan voor plekken zorgen als het niet overal even dik is aangebracht en ziet niet zo fantastisch uit.

Wat we er mee gaan doen ... wel we hebben nu een idee en we spreken toch wel over wat geld nu voor een 6000 euro laat ik het liever doen dan dat ik zelf moet 14 dagen stellingen bouwen en zo voort.

Andere vorderingen :-) mijn wagen was einde leasing dus die moest ook nog verkocht worden dat is nu zo goed als rond (reed met een subaru outback diesel) de volgende zal besteld worden eens de subi definitief verkocht is en het zal een busje worden (Hyundai H1 people). Toch praktischer met verbouwingen en we gaan vaak met de wagen naar buitenland. Maar ... dat wil zeggen dat ik dik een maand met de honda moet gaan werken (25 jaar oud en een hatchback dus praktisch geen koffer ... dat zal spannend worden voor matterialen te halen!

- Wat gaat er eerst gebeuren ... verder afwerken van de zolder (laatste kleine dingen) Daarna stuk kelder onder de badkamer isoleren en keldergat opmetselen + kap maken.
- inrit uitgraven (ligt vol steenpuin en moet nog afgecementeerd en getaard worden aan woning kant
- nieuwe garage beginnen in te plannen en bedenken

updates blijven hier uiteraard komen ... laatste zolder pics ook dadelijk online zijn nog aan het kopieren
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 17 mei 2010 @ 23:45:25 #69
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81562339
En omdat foto's zo veel meer zeggen dan gezever en jullie graag plaatjes kijken ...


Linusje wilde absoluut even een live concert geven op de zolder feestje om te vieren dat de ruwe werken min of meer klaar zijn ... enkel nog dagkantjes vensters, lampen ophangen en het trapgat + trap ... dat laatste wachten we offerte van af ... de rest zal wel ergens in de loop van deze week gedaan raken! Ook zijn we aan het kijken om aan de doosopbergkanten deurtjes te laten maken ... mijn schoonbroer is schrijnwerker maar heeft al veel werk dus we gaan kijken wat hij zegt anders wordt het tijdelijk gordijn tot hij wat rustigere periode heeft.


Hier doen we het allemaal voor he ik had geen bureau meer en nu dus wel terug ... alles mooi aangesloten, kabels samen gedaan, 2 monitors opgehangen ... en er dan achter gekomen dat ik geen wireless heb in mijn pc dus ergens deze week even een wifi kaartje scoren Kleinigheid over mijn pctje ... gewoon voor de geintresseerden. AMD dual core athlon volledig passief gekoeld! ook Passieve voeding dus geen geluid. Er is 1 fan die op zeer zeer lage toeren draait en die hoor je echt niet. Ik heb een hekel aan pc's die lawaai maken! Verder zit er een gforce kaart in ... geen idee welke maar ook passief en 1 GB geheugen ... dan een tvtuner die niet in gebruik is (voor analoog capturen) en een soundblaster live waarvan ik enkel de hoofdtelefoon gebruik 2 AOC 22 inch beeldschermen. 2 TB harddisk en 8 GB ram geheugen. Ik werk met Ubuntu Linux 64 bit.


Voila een oude Marantz radio + versterker met 4 kanalen gevonden op kapaza en bij mij in de buurt voor 60 euro. Werkt perfect en ik ben nogal Marantz fan. Geluid is zeer zeer aangenaam, meer dan genoeg vermogen en ik heb voor 35 euro ook een passende platenspeler op de kop kunnen tikken ... niet dat ik zo fervent platen aanhanger ben maar voor 35 euro in perfecte staat wilde ik dat er wel bij


en dan de ikea monitor houders ... echt perfect! Zeer fijne oplossing


Andere kijkhoek, oh ja ... cherry keyboard en het lampje komt uit de ikea maar is omgebouwd van 12 volt 30 watt halogeen naar 15 ultra bright warm White LED's 3,4 watt in totaal... 2 jaar geleden eens mee geammuseerd. De lamp heeft 2 standen 1 fel en 1 minder fel. Ik dacht dat dat niet zou werken bij leds maar dat werkte dus wel.


Kunstwerk opgehangen en nespresso geinstalleerd -> Linux -> Werken -> moet koffie bij


Mijn vrouw haar tijdelijke bureau met haar Imac.


Kunstwerk gemaakt door een bevriend kunstenaar Johan Nieuwbord jaja ik werk in de IT dus het is wat in die trand.


Ook van Johan Nieuwborg Gemaakt van oude electronica componenten en dergelijke.


En direct al de trein opgebouwd goedgekeurd door onze zoon!


Vrouwtje heeft nu volwaardige hobbykamer heb nog snel een houten bureau voor haar gemaakt extra dik en bescherming tegen de muur. Tevens halve cirkel uit gezaagd zodat ze beter kan knutselen wat ze presies doet? Daar gaat het hier niet over

Verder ook op de foto's zichtbaar wat ikea aankopen
- 2 vloer onderleg rol bescherm dingen (geen idee hoe dat presies heet)
- bureau beschermer in zelfde kunstof
- papier sorteer ding in grijs met 3 schuifbakjes
- 2 glazen bollen als bij verlichting met daarin 2 x 11 watt spaarlamp E14

[ Bericht 4% gewijzigd door HaerdenC op 17-05-2010 23:58:14 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 17 mei 2010 @ 23:52:00 #70
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_81562581
Plaatjes doen ut nu weer wel
  dinsdag 18 mei 2010 @ 01:25:30 #71
277933 martinus-
onvolprezen protagonist
pi_81565090
Miljaar zeg wat een topic!

Ook al deel ik je lichtfetish niet, je vakmanschap is zeker bewonderenswaardig!
  donderdag 20 mei 2010 @ 13:26:49 #72
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81670679
Vandaag verduisterend rolgordijntje opgehangen ... het tweede is besteld.

Tevens hebben we de offerte binnen van ballustrade plus trap naar boven ... we waren toch even van ons melk gelijk wij dat in belgie zeggen ... 2800 euro. Dat is nogal boven ons budget dus we gaan een houten systeem maken! Ik ga het eens samen met mijn schoonbroer bekijken en dan een plannetje maken

Dat wil ook zeggen dat ik de dagkanten en zo nu reeds kan afwerken.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81671559
He ik zie nu de foto's pas! Ziet er goed uit! Leuke kunst ook, zeg!
En hoe bouw je die Ikea lampen om naar geschikt voor ledjes?
  vrijdag 21 mei 2010 @ 14:05:05 #74
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81718594
op zich zijn ze geschikt voor ledlampjes de lage stand is 9 volt de hoge stand is 12 volt ik heb dus 16 ledjes genomen van 3 mm warm wit. Ze werken op een spanning van 2.2 tot 3.2 volt ... vrij hoog dus voor een ledje. Ik heb dan een experimenteel printplaatje passend geknipt met alles knipschaar. dan heb ik de ledjes per 4 in serie gezet dus 4 groepjes van vier en die 4 serie groepjes parallel over mekaar. Op die manier krijg je dan een minimum spanning van 8.8 volt en maximum van 12.8. Ik had wat schrik dat ik met 9 volt weinig licht ging krijgen maar dat valt dus goed mee. Er zit een klein stoom limiterend componentje tussen wat ik via circuitsonline had gevonden. Verbruik ligt op 55 mA per ledje totale lampje verbruikt dus 0.055 x 4 x 12 volt -> 2.64 watt nu de stroom limiter zal ook wel iets verbruiken dus pak ongeveer 3 a 3.5 watt ... de opbrengst is niet gigantisch maar ruim voldoende als bureaulampje.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81718622
Ehhhh ok.
  dinsdag 25 mei 2010 @ 11:27:53 #76
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81863346
hopla ... terug met update ... dit weekend zekering uitgesprongen ... terug aan gezet naar boven gegaan ... 1 rgb spotje stuk! Deze week eens naar cdrwinkel mailen ... kan altijd wel eens gebeuren. Ik hou jullie op de hoogte over garantie afwerking van hun.

Verder ook de eerste dagen echt warm weer en zon op het dak. De temperatuur binnen blijft stabiel ondanks dat de warmte van beneden naar boven trekt en op beide dakdelen vollop zon staat (achter in de voormiddag, voorkant in de namiddag) bleef de temperatuur binnen vrij stabiel rond de 24 a 25 graden en er stonden 2 pc's aan. De isolatie werkt dus ook in de zomer om de warmte buiten te houden ... zijn van die dingen die je wel verwacht maar toch fijn zijn als ze bevestigd worden.

Verder wat kleinere dingetjes gedaan ... wat plintjes gezet op 1ste verdiep, rolgordijntjes in plaats van lamellen, compostbak uitgemest en onder gegraven ... dat soort onzin En toch ook beetje genoten van het zonnetje.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81867602
Kijk, zo open je een topic
pi_81980573
goed bedacht dus, de isolatie.
kleinere dingetjes... compostbak uitgemest en onder gegraven... moet toch nog wel een best klusje geweest zijn.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  vrijdag 28 mei 2010 @ 15:52:45 #79
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_82024578
En het is weer zover ... ja hoor ze zijn bij serie moordenaar Ronald Jansen hier 3 huizen verder begonnen met zijn volledige perceel af te graven. De volledige buurt is dus weer afgezet, veel pers, veel politie en ander gespuis in de straat. Geen idee hoe lang het gaat duren maar ik schat dat zijn grond een 20 are groot is dus als ze dat volledig 2 meter willen afgraven spreken we toch over ruim 400 vrachtwagens vol! Niemand buiten bewoners mogen de straat in en uit, iedereen wordt gecontrolleerd op paspoort en zo. Gezellig toch ...

aan de andere kant ... we wonen wel uiterst veilig nu

En de compostbak ja dat is geen lachertje maar het is iets wat soms eens moet gebeuren he Ik kan wel met volle trots zeggen dat de aardbei plantjes de grond zeer goed vinden want ze zijn 4 dagen later in volle bloei gegaan
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_82025726
oh dat meen je niet, waren ze er een paar 'vergeten' de vorige keer?! nog een paar slachtoffers kwijt?
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zaterdag 29 mei 2010 @ 12:10:09 #81
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_82056660
Neen hij heeft verklaart in een periode met een lijk rond gereden te hebben maar niet meer te weten waar hij het gelaten heeft ... heel erg lastig aan de zaak is dat ze niemand vermist hebben ... dus er is een vermoeden dat het om een illegaal meisje of bv een seizoensarbeidster zou gaan ... een zogenaamde sanspapier.

Nu om niks uit te sluiten wordt zijn volledige tuin 2 meter afgegraven in laagjes van 10 cm per keer ... we spreken hier over 20 are grond schat ik zo dus dat zijn een kleine 400 a 500 vrachtwagens. Ze zijn nu een dag of 3 bezig. Tentenkamp en alles opgeslagen hier in de straat en alles afgesloten enkel bewoners komen er nog in mits identiteitscontrole ... iedere keer opnieuw thans ik rij met een exclusieve wagen (1 in de benelux) maar toch iedere keer controleren hoor.

In het begin vond ik het allemaal nogal veel cinema maar nu begint het echt te irriteren. Je voelt je wel heel veilig natuurlijk maar aan de andere kant ook enorm gecontrolleerd. Aan en weg rijtijden worden bij gehouden etc tewijl nja ... wij hebben totaal niks misdaan of zo.

Er is ook heel erg veel persbelangstelling natuurlijk ... die lopen hier zeer agressief zelfs tot bijna in onze prive tuinen. Dat irriteerd ook enorm. Als je uit rijdt vanalle vragen ... alsof wij de opgraving zijn aan het doen. Wij weten ook alleen maar wat in de krant staat maar goed ... het zou een 14 tal dagen duren. In die tijd dus niet te veel updates hier ... matteriaal laten leveren is eigenlijkl uitgesloten.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_82057313
aan actie geen gebrek in ieder geval, maar ik kan me voorstellen dat je het nu wel helemaal gehad hebt met die drukte en onzin naast je.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_82086234
Poeh, wat een verhaal zeg! Wie woont er nu in dat huis van die vent?
  zondag 30 mei 2010 @ 10:43:53 #84
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_82092227
niemand want belgie is een achterlijk land! Aangezien hij het huis niet uit criminele feiten heeft bekomen of niet met bv geld uit criminele activiteiten heeft verworven blijft dat gewoon zijn eigendom. Verder ... is het nog mooier hier in Belgie. Hij blijft ook nog gewoon officieel betaald als leerkracht! Ja dat lees je goed zolang het process niet voorbij is blijft hij gewoon in dienst als leerkracht (hij is wel geinterneerd in de gevangenis van Hasselt uiteraard), desondanks opmerkelijk aangezien de man 4 moorden heeft bekend (naar het vierde lijk zijn ze nog op zoek) tevens heeft hij meer dan 20 verkrachtingen reeds bekend over de laatste 20 jaar ... hij was al van in zijn studententijd bezig. Toch wel erg dat dat soort mensen met ons belasting geld gewoon een loon blijven krijgen en ook nog eens onderhouden worden in de gevangenis. Als je dan ziet wat ik als zelfstandige aan zogenaamde "sociale bijdragen" moet betalen (46.4 procent van mijn loon) plus nog eens belastingen (24.7 procent) dan begin je je toch wel af te vragen of dit allemaal zo correct is.

Dat is ook 1 van de redenen waarom wij mogelijk achter een aantal jaren de stap zullen zetten om ons achterlijke land achter te laten en naar scandinavie te trekken. Maar ook dat is zo iets van ... als de mogelijkheid zich aanbied .... maar geen panniek ik blijf fokken hahahaha
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_82093156
herkenbaar, hier ook als ondernemer geschift veel belasting aan het betalen terwijl de criminelen onderhouden worden en eisen kunnen stellen aan hun plasma tv's.

bizar trouwens, een serie moordenaar, toch iets dat niet vaak voorkomt in Europa, deze heeft zelfs inmiddels een wiki pagina inmiddels
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_82093620
Ja heel bizar allemaal... Maar begrijp ik het goed dat hij nog niet veroordeeld is? Dan moeten ze gewoon even voortmaken daarmee, want tja je bent nou eenmaal onschuldig tot het tegendeel is bewezen (gelukkig voor ons, geen seriemoordenaars zijnde)... Ik denk dat de school waar hij werkt hem wel zou wíllen ontslaan (dat zou ik althans willen als ik daar de baas was), maar dat het gewoon niet kan zolang ie nog niet veroordeeld is. Maarja blijft idd rare situatie.

Ok, nu weer lekker K&W-en
  vrijdag 4 juni 2010 @ 16:55:58 #87
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_82335211
Goed terug een update ... ik had op kapaza hier in belgie een bod gedaan op een bijpassend kassette dek voor 15 euro ... gevolg blijkt dat ik een volledige stereotoren er bij heb inclusief versterker, tape, phono en tuner in losse delen made in belgium by Phillips en daar bij ook nog eens een heel pak Langspeelplaten waaronder een aantal originele van pink floyd die toch wel wat centjes waard zijn

ik vond het toch vermeldenswaardig. Binnekort begin ik een mooi inbouwkastje te maken voor de audio dingen
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_82338404
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  donderdag 10 juni 2010 @ 22:38:23 #89
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_82642337
Niks gevonden dus
De graafwerken bij het huis van de Belgische leraar Ronald Janssen, die begin dit jaar drie moorden bekende, hebben niets opgeleverd. De gehele tuin werd afgegraven, maar nieuwe sporen van misdaden of een eventueel vierde slachtoffer zijn niet aangetroffen. Dat heeft de justitie in Hasselt, de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg, donderdag meegedeeld

http://www.telegraaf.nl/b(...)iets_op__.html?p=5,1

Nu weer gewoon klussen dus
  vrijdag 11 juni 2010 @ 13:24:17 #90
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_82662317
Inderdaad alles wordt momenteel opgeruimd dus de straat zal ook weer spoedig vrijgegeven worden ... morgen is mijn wagen verkocht en ik ga dus tot 27 juli met 1 van de oldtimers rondrijden klusmatteriaal halen zal dus net iets lastiger gaan

nu werken die er eerst aankomen nu
- opruimen kelder en matteriaal (na het mega zolder project is het echt een zooitje)
- voorbereiden inrit voor graafwerken zijkant en voor heraanleg van de oprit
- ontwerp maken voor garage, met 2000 liter wateropvang (misschien zelfs 3000) , gemetselde bbq, kleine binnenkeuken en voorziening voor zonnepanelen
- voorbereiding vervangen dakgoot vooraan

keep you posted natuurlijk
Minds are like parachutes, they work best when open!
  vrijdag 11 juni 2010 @ 13:30:59 #91
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_82662629
quote:
Op vrijdag 11 juni 2010 13:24 schreef HaerdenC het volgende:
.......................
nu werken die er eerst aankomen nu
- opruimen kelder ...
Oei kelder in Belgie een gevaarlijke combinatie
pi_82663146
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 22:38 schreef ikweethetookniet het volgende:
Niks gevonden dus
De graafwerken bij het huis van de Belgische leraar Ronald Janssen, die begin dit jaar drie moorden bekende, hebben niets opgeleverd. De gehele tuin werd afgegraven, maar nieuwe sporen van misdaden of een eventueel vierde slachtoffer zijn niet aangetroffen. Dat heeft de justitie in Hasselt, de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg, donderdag meegedeeld

http://www.telegraaf.nl/b(...)iets_op__.html?p=5,1

Nu weer gewoon klussen dus
Oh, die mafketel. Dat meisje heette Shanna niet waar (vandaar dat ik het beter onthouden heb!)?

Getver, wat dichtbij. Wees blij dat hij vast zit.
pi_82668660
ja je moet er toch niet aan denken dat je niets vermoedend achter in je tuin een nieuw boompje wil ingraven en iets tegenkomt waar hij in zijn eigen tuin geen ruimte meer voor had
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 16 juni 2010 @ 10:34:00 #94
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_82871365
binnekort grote update over het onderverdiep we gaan een volledig zelf gemaakt buffet krijgen Tevens deze week gaan helpen bij stiefpapa. Die had geen onderdak in zijn woning (spantendak) Een dakwerker gaat het nieuwe dak leggen maar hij kon heel veel besparen als hij het oude er zelf afhaalde en de pannen reeds voorstapelde aan voor en achter kant van de woning ... dus met een paar man zijn we hem gaan helpen. Indien jullie willen kan ik ook daar wel wat foto's van posten is dus wel een ander huis voor de duidelijkheid maar als ze eens weten dat je wat kennis hebt he ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_83021121
vind ik wel leuk om te zien eigenlijk, dat dakwerken bij een ander huis.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zaterdag 19 juni 2010 @ 15:06:17 #96
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_83021540
heb nu mijn datakabel niet bij maar ik beloof je dat ik maandag de foto's online ga zetten
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_83024636
quote:
Op zaterdag 19 juni 2010 15:06 schreef HaerdenC het volgende:
heb nu mijn datakabel niet bij maar ik beloof je dat ik maandag de foto's online ga zetten
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  maandag 21 juni 2010 @ 18:47:46 #98
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_83110209
Hopla ... hier het foto verslag van de dakwerken bij mijn stief vader. Hij had geen onderdak en had daardoor zeker bij stofsneeuw ... water binnen niet zo fijn dus dak er af ... onderdak + extra isolatie er op en dan nieuw dak.

Wij hebben enkel de oude pannen afgenomen, dakvensters uitgebroken en alles beneden opgestapeld en opgeruimd. De rest van de werken zijn uitgevoerd door een dakwerker.

Eerst de voorkant met pannenlift alles naar beneden gedaan voor de achterkant hebben we gewoon mensenrij gevormd dat ging veel sneller ...


Dan de pannen opgestapeld op de plaatsen waar de dakwerker had aangegeven (klaargelegd dus voor hergebruik)


Nokpannen cement vrij gemaakt en ook opgestapeld


Ging best wel vlug


dak was wel best vlak verder maar goed dat geheel ter zijde


komen best wel paar palletten vanaf. Zoals je kan zien de pannen zijn vanonder rood ... het zwart bovenaan is dus gelakt en vernist ... voorzichtig behandelen ...


bash open gedaan en dan opgerold om zo naar boven mee te nemen.


ook vanachter dus stapels pannen


schoorsteen afgebroken ...


beetje rusten en veeeeel drinken was die dacht echt 35 graden en dan op zwart dak is altijd wel lekker


Grootmoeder voorziet ons van spijs en drank


ook de vrouw des huizes werkt mee!


spantendak vrij van pannen


andere hoek


eindresultaat


bashen er over ...


totaal gewerkt ... 8.00 beginnen 18.00 gedaan ... totaal heel de dag aanwezig 5 man en dan nog een man of 5 paar uur tussendoor komen helpen

Ondertussen is het dak af en zal wel eens foto maken als ik nog eens daar kom
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_83119264
je zal je huis zo hebben, dat is even duimen dat het droog blijft dan!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 21 juni 2010 @ 21:58:17 #100
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_83120838
het heeft geregend een 10 tal minuutjes en dat was inderdaad spannend zelfs met de bashen er over maar al bij al is het goed mee gevallen niet echt waterschade of zo ... paar kleine lekjes in de bash maar dat is opgevangen in paar emmers :-) heel wat geloop maar verder alles onder controle ...

het mag raar klinken ... maar je kan dit eigenlijk best in December doen dat is de maand met het minst aantal dagen neerslag nu ... het was hier ook enkele dagen droog dit was op zondag en dag er na maandag, heeft de dakwerker direct het onderdak gelegd en was het op zich waterdicht
Minds are like parachutes, they work best when open!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')