abonnement Unibet Coolblue
pi_115200903
Leuk artikel!. Ik zag op wikipedia dat de 'uncanny valley' een hypothese is, dus niet gestaafd met experimenten. Tevens stamt het uit 1970, nog voor de tijd van computers. Tegenwoordig heeft iedere een 'robot' in zijn broekzak. Bij onze en de komende generaties vermoed ik dus dat de acceptatie van mensachtige robots stukke beter is.
pi_115687192
quote:
Lifelike, cost-effective robotic Sandia Hand can disable IEDs

ALBUQUERQUE, N.M. – Sandia National Laboratories has developed a cost-effective robotic hand that can be used in disarming improvised explosive devices, or IEDs.

Principal investigator Curt Salisbury developed an affordable robotic hand that is dexterous enough to mimic the capabilities of the human hand. (Photo by Randy Montoya) Click on the thumbnail for a high-resolution image.

The Sandia Hand addresses challenges that have prevented widespread adoption of other robotic hands, such as cost, durability, dexterity and modularity.
.......


Sandia
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_115687790
Was ook al een post van op tweakers

http://tweakers.net/nieuw(...)lende-robothand.html

en daarna vlak nog 1 over een flexibele robots met camouflagetechnieken

http://tweakers.net/nieuw(...)flagetechnieken.html
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 02:50:22 #129
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_115706230
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 19:40 schreef Toryu het volgende:
Leuk artikel!. Ik zag op wikipedia dat de 'uncanny valley' een hypothese is, dus niet gestaafd met experimenten. Tevens stamt het uit 1970, nog voor de tijd van computers. Tegenwoordig heeft iedere een 'robot' in zijn broekzak. Bij onze en de komende generaties vermoed ik dus dat de acceptatie van mensachtige robots stukke beter is.
Ik denk eerder dat men gewoon robots accepteert, zonder dat ze er mensachtig uit hoeven te zien. De uncanny valley gaat namelijk ook nog steeds prima op voor bijvoorbeeld computer geanimeerde gezichten. Wall-e heeft geloofwaardigere emoties dan bijvoorbeeld de mensen uit een final fantasy animatie film. Je kan robots prima menselijk maken zonder dat ze er menselijk uit hoeven te zien...

Ze proberen robots mensachtiger te maken zodat ze sneller geaccepteerd worden, terwijl ik juist denk dat de toekomstige generatie juist geen mensachtige robots nodig heeft om ze toch te accepteren. Juist omdat iedereen dus al een niet menselijke robot in z'n broekzak heeft zoals jij het idd stelt.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_115785759
quote:
Skilled work, without the worker

DRACHTEN, the Netherlands — At the Philips Electronics factory on the coast of China, hundreds of workers use their hands and specialized tools to assemble electric shavers. That is the old way.

Articles and multimedia in this series examine the challenges posed by increasingly globalized high-tech industries.

At a sister factory here in the Dutch countryside, 128 robot arms do the same work with yoga-like flexibility. Video cameras guide them through feats well beyond the capability of the most dexterous human.

One robot arm endlessly forms three perfect bends in two connector wires and slips them into holes almost too small for the eye to see. The arms work so fast that they must be enclosed in glass cages to prevent the people supervising them from being injured. And they do it all without a coffee break — three shifts a day, 365 days a year.

All told, the factory here has several dozen workers per shift, about a tenth as many as the plant in the Chinese city of Zhuhai.

This is the future. A new wave of robots, far more adept than those now commonly used by automakers and other heavy manufacturers, are replacing workers around the world in both manufacturing and distribution. Factories like the one here in the Netherlands are a striking counterpoint to those used by Apple and other consumer electronics giants, which employ hundreds of thousands of low-skilled workers.

“With these machines, we can make any consumer device in the world,” said Binne Visser, an electrical engineer who manages the Philips assembly line in Drachten.

Many industry executives and technology experts say Philips’s approach is gaining ground on Apple’s. Even as Foxconn, Apple’s iPhone manufacturer, continues to build new plants and hire thousands of additional workers to make smartphones, it plans to install more than a million robots within a few years to supplement its work force in China.

.......

NYT
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_115859437
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  woensdag 22 augustus 2012 @ 12:31:49 #132
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_115861590
LOL! Dat ziet er echt bizar uit. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen (in China weet je het nooit) maar het lijkt natuurlijk wel heel erg nep allemaal :P Een hele robot om wat noodles af te schrapen terwijl je daar allang machines voor hebt die het voor een tiende van de prijs doen. Bovendien kunnen ze verder niets. Maar wel geinige hoax.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_115941478
21-08-2012

Robot wandelt door straten van Freiburg


© epa.

Een robot van 1,70 meter hoog en 100 kilo zwaar heeft 4 kilometer door de Duitse stad Freiburg gewandeld zonder te botsen. De robot, Obelix genaamd, herkende zelf voetpaden, stoepranden en tegenliggers. Alleen rode verkeerslichten bleken te lastig voor de kleurenblinde 'Europarobot', die dan met de hand moest worden bediend.


© epa.

Het apparaat bedacht voor zijn eerste praktijktest ook zelf de kortste weg van de technische faculteit naar het standbeeld Bertoldsbrunnen in het stadscentrum. Hij deed bijna 3,5 uur over het traject. Dat was langer dan gepland, maar kwam vooral omdat hij steeds wachtte voor cameramensen op zijn pad, meldt omroep SWR.

De robot is een project van 6 miljoen euro van een internationaal onderzoeksteam rond Wolfram Burgard van de Universiteit van Freiburg.

(HLN)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_115983357
24-08-2012

Wetenschappers maken 'zelfbewuste' robot

Wetenschappers van de Amerikaanse Yale universiteit hebben een robot gebouwd die een vorm van zelfbewustzijn vertoont. De robot kan de positie van zijn eigen arm in een 3d-ruimte beredeneren aan de hand van zijn spiegelbeeld.

De robot met de naam Nico is geprogrammeerd om in de spiegel te kijken en te beredeneren of hij zichzelf ziet. Op dit moment is de robot zich alleen bewust van zijn eigen arm en kan Nico de positie van zijn eigen arm in een 3d-ruimte met grote precisie berekenen. Het is voor het eerst dat een robot deze vorm van zelfbewustzijn is geleerd. De wetenschappers zijn nu bezig om Nico ook de positie van andere lichaamsdelen te laten herkennen.

Het programmeren van een robot om zelfbewust te zijn wordt gezien als een grote mijlpaal in de kunstmatige intelligentie. Zelfbewustzijn is een belangrijke maatstaf van intelligentie: waar mensen zich bewust zijn van zichzelf zijn veel dieren dit niet. Om dit te testen gebruiken wetenschappers de spiegeltest. Bij de spiegeltest wordt een kenmerk aangebracht op het gezicht van een dier, waarna het dier voor een spiegel wordt gezet. Het idee is dat als een dier zelfbewust is, het zal proberen het kenmerk bij zichzelf aan te raken.

Tot nu toe zijn slechts enkele dieren geslaagd voor de spiegeltest, waaronder sommige aapsoorten, dolfijnen en olifanten. De wetenschappers verwachten dat Nico binnenkort zal kunnen slagen voor de spiegeltest. Zelfbewustzijn bij robots is belangrijk zodra robots gebruikt gaan worden voor schoonmaken en andere huishoudelijke taken, zodat ze geen ongelukken veroorzaken. Ook is het belangrijk dat robots 'snappen' dat hun eigen arm zich niet aan de andere kant van de spiegel bevindt.



(Tweakers.net)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_115983478
02-08-2012

Blieb! De zorgrobot komt eraan

Een robot aan je ziekenhuisbed die je je medicijnen aanreikt of metalen handen die je billen wassen: het lijkt een typisch geval van sciencefiction. Maar ook in Nederland kunnen we steeds vaker ‘zorgbots’ verwachten. Is de verpleegster op haar retour?

De opmars
Zorgrobots, robots die helpen bij de verzorging van patiënten, zijn bezig aan een opmars. In de Verenigde Staten en in Japan, maar ook dichterbij in Duitsland en in Denemarken worden diverse robots al ingezet voor de ondersteuning of ter vervanging van bijvoorbeeld een verpleegkundige. In sommige gevallen nemen robots de verantwoordelijkheid van zorgverleners zelfs helemaal over.


De Care-o-Bot zorgrobot mag dan dingen kunnen opruimen, even een praatje maken is er niet bij. Afbeelding: © Wikimedia Commons

Hoe je je die hulp van zulke robots dan wel moet voorstellen? Tot nu toe moet je vooral aan robots denken die medicijnen en lakens uitdelen, die je uit bed helpen of die je te eten geven, zo blijkt uit onderzoek.

Dat dergelijke zorgrobots steeds populairder worden is misschien niet heel verbazingwekkend. Niet alleen kan de inzet van robots kostenbesparend werken; ze zijn nooit moe – of chagrijnig.

“In Japan dat net als veel westerse landen veel vergrijzing kent worden robots al regelmatig ingezet in de bejaardenzorg, ook vanwege hun non-stop beschikbaarheid,” vertelt Mannes Poel, onderzoeker in Human Media Interaction aan de Universiteit Twente.

Zorgrobots
En daarbij hoeft het niet eens altijd om praktische hulp te gaan. Zo schaffen ook steeds meer Nederlandse zieken- en bejaardenhuizen de therapeutische robotzeehond Paro aan.


Paro de knuffelrobot. Afbeelding: © Wikimedia Commons

Paro is ontworpen om een kalmerend effect te hebben en emotionele reacties te ontlokken aan patiënten.

Een belangrijke concullega van Paro is bovendien Eva de Zorgrobot. Ze kan zo met een patiënt mee naar huis, want haar huishoudelijke vaardigheden en leergierigheid maken haar uitermate geschikt voor de thuiszorg.

“Weer andere robots kunnen verpleegkundigen bijvoorbeeld zwaar werk besparen,” vertelt onderzoekster Van Wynsberghe, tevens van de Universiteit Twente.

De in Delft ´geboren´ zorgrobot Eva in actie.

Maar de filosofe, die voor haar onlangs afgeronde promotie de ethische kant van robots in de zorg bestudeerde, wijst er tegelijkertijd ook op dat wanneer het om de inzet van zorgrobots in de zorg gaat het niet alleen maar goud, eh, metaal is wat er blinkt.

Culture shock
Zo kent een robot kent geen empathie, en begrijpt niet het belang van privacy en vertrouwen.

“Stel je bijvoorbeeld een robot voor die medicijnen uitdeelt. Als de patiënt weigert de medicijnen aan te nemen, wat moet de robot dan? Hij kan de medicijnen opnieuw aanbieden, maar wanneer precies? Een robot beschikt niet over het vermogen om in gesprek te gaan met de patiënt en deze te overtuigen de medicijnen alsnog in te nemen.”


Afbeelding van een verpleegster in de jaren veertig. Vervangt de zorgbot straks de verpleegster? Afbeelding: © Wikimedia Commons

Daarnaast: wat gebeurt er als ‘Robbie’ fouten maakt? Wie is er dan aansprakelijk?

En moeten we eigenlijk wel willen dat uit financiële overwegingen kille robots menselijk contact in de zorg gaan vervangen? Getuigt dat niet van grote morele armoede, vragen sommigen zich af.

Maatwerk
Van Wynsberghe stelt in elk geval dat de taken van de robot afgestemd moeten worden op de behoefte van de patiënt en de context. “Je kunt niet simpel stellen, deze robot is wel geschikt voor de zorg en deze robot niet. Dat hangt van heel veel factoren af. Elke case moet je opnieuw beoordelen.”

Ze ontwierp daartoe een kader voor de ethische beoordeling van zorgrobots, dat bovendien ook ingezet kan worden om het ontwerp van zorgrobots te sturen. Het zogenaamde Care-Centered Framework neemt daarbij vijf onderdelen als uitgangspunt: context, handeling, betrokkenen bij handeling, rol van de robot en de waarden waarop de robot geprogrammeerd is. Van Wynsberghe: “We moeten begrijpen wat we aan het doen zijn vóórdat we de robot gaan maken".


Aimee van Wynsberghe. “Robots kunnen mensen aanvullen of vervangen, maar dat moet nooit een automatisme worden.” Afbeelding: © UT

Urine robot
Een robot die wat Canadese onderzoekster betreft in elk geval door de check zou moeten komen is de door haarzelf bedachte weebot: een robot die de urine onderzoekt van patiënten die chemotherapie krijgen. “De aanwezigheid van gevaarlijke chemicaliën maken dit tot een risicovolle taak voor menselijke verpleegkundigen.”

Kortom, met een beetje mazzel hebben we straks ‘the best of two worlds’. Én robot- én mensenhanden om ons te vertroetelen en onze gezondheid te optimaliseren.

Bronnen
van Amerom, M., 2011, ‘Robot dogs can help beat loneliness.’UT Nieuws. 6 april.
Gids.fm, 2011, Gast van de Dag. Vervangt de zorgrobot straks de verpleegster? Radio-uitzending 23 april.
Royakkers, L, F. Daemen en R. van Est, 2012, Overal robots. Automatisering van de liefde tot de dood. Ratheneau Reeks. Den Haag: Boom Lemma.
Universiteit Twente, 2012, ‘Met zorg robots ontwerpen.’ Persbericht. 30 juli

(Kennislink)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 10:35:07 #136
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_115984390
Dat stukje over wie er verantwoordelijk is als er iets fout gaat is wel interessant. Als het echt een bug blijkt te zijn zouden dan de programmeurs schuldig zijn? Dat lijkt me allemaal erg lastig te controleren. Bovendien, wie wil er dan nog robots programmeren als blijkt dat de programmeur nog jaren lang opeens in de problemen kan komen omdat de robots die zijn software gebruiken ergens een foutje maken.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_116163113
quote:
Robots hunt neurons to record brain activity

Devices could reveal inner workings of neurons and how they communicate with each other.

A robot that can access the internal workings of neurons could be scaled up to allow 100 cells to be studied at a time.

Automated assistance may soon be available to neuroscientists tackling the brain’s complex circuitry, according to research presented last week at the Aspen Brain Forum in Colorado. Robots that can find and simultaneously record the activity of dozens of neurons in live animals could help researchers to reveal how connected cells interpret signals from one another and transmit information across brain areas — a task that would be impossible using single-neuron studies.
The robots are designed to perform whole-cell patch-clamping, a difficult but powerful method that allows neuroscientists to access neurons' internal electrical workings, says Edward Boyden of the Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, who is leading the work.

Manually performing the method on live animals requires extensive training to perfect and, as a result, only a handful of neurophysiologists use the technique, says Boyden, who presented at the conference. He is developing the automated tool with Craig Forest at the Georgia Institute of Technology in Atlanta and others. “We think that it helps democratize procedures that require a lot of skill,” he says.

In May, the group described how a basic version of the robot can record electrical currents in single neurons in the brains of anaesthetized mice1. The robot finds its target on the basis of characteristic changes in the electrical environment near neurons. Then, the device nicks the cell’s membrane and seals itself around the tiny hole to access the neuron's contents. On 24 August, Boyden presented results showing that a more advanced version of the robot could be used to identify and probe four neurons at once — and he says he wants to push the design further, perhaps to tap as many as 100 neurons at a time.
Related stories
The researchers have also begun tweaking the robot to harvest the contents of cells, which could be tested for gene expression. Relating gene expression to neuronal activity could aid our understanding of what goes wrong in neurological disorders. “Maybe gene expression does specify electrical properties of neurons, and maybe it doesn’t. If it does, that would be fantastic to know,” says Boyden.

Neural recordings from live animals are most often collected using electrodes inserted between cells. These external recordings detect outgoing neuronal signals, but cannot measure the roiling electrical activity within each cell that determines whether and how rapidly a neuron fires.

Recordings made inside single neurons, including those obtained from whole-cell patch-clamping, have revealed some clues about how incoming signals — observed as positive and negative electrical currents — combine to influence a neuron’s outgoing transmissions. Recordings from multiple cells could help researchers to work out which neurons talk to each other and how they silence or excite one another to affect cognition or behaviour.

Other researchers have developed tools intended to record from inside up to 12 neurons at once2, but the technology has not yet been tested in live animals, and it still requires direct control by a human experimenter.

Computational neuroscientist Sean Hill, director of the International Neuroinformatics Coordinating Facility in Stockholm, says that Boyden’s robot could save time. But he cautions that it might also remove a crucial element of human judgement in deciding which types of neuron to record from. “The proof will be in using it and seeing how well it performs,” he says.

Prakash Kara, a neuroscientist at the Medical University of South Carolina in Charleston, says that the technique looks “extremely promising”. However, Kara notes that the technology may be difficult to scale up to allow researchers to record large numbers of neurons. Each recording element typically exerts a small amount of pressure on the brain, so on a large scale has the potential to cause damage.

Despite these technical hurdles, Kara says that even the single-channel robot offers benefits. “People who are not terribly experienced with whole-cell patch-clamping might be able to do experiments that they otherwise couldn’t,” he says.
Nature
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_116178462
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 10:35 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dat stukje over wie er verantwoordelijk is als er iets fout gaat is wel interessant. Als het echt een bug blijkt te zijn zouden dan de programmeurs schuldig zijn? Dat lijkt me allemaal erg lastig te controleren. Bovendien, wie wil er dan nog robots programmeren als blijkt dat de programmeur nog jaren lang opeens in de problemen kan komen omdat de robots die zijn software gebruiken ergens een foutje maken.
Volgens mij kan een programmeur nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden, enkel het bedrijf waarvoor hij werkzaam is.
pi_116336070
Zitten wel leuke voorbeelden in deze docu van wat robots kunnen:

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_116336363
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_116336470

Deze kost nu zo'n 3000 euro:



[ Bericht 17% gewijzigd door Probably_on_pcp op 03-09-2012 08:12:53 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_116336501
Leuke website voor in de OP:

http://robots.nu/

Hier staan allerlei robots die je tegenwoordig kunt tegenkomen. Erg cool :)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 4 september 2012 @ 02:13:26 #143
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_116373230
Ik mis warrobots op die site. :P Eigenlijk is daar de meeste voorruitgang in momenteel. Drones zien er dan wel niet uit als robots, eigenlijk zijn ze dat wel. En die dingen worden echt in rap tempo doorontwikkeld. Een nieuwe generatie drones krijgt zelfs twee robot armen om dingen op te kunnen pakken.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_116385094
Heb je een linkje van die drone met 2 armen?
  dinsdag 4 september 2012 @ 22:32:26 #145
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_116402640
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 15:39 schreef Toryu het volgende:
Heb je een linkje van die drone met 2 armen?
http://www.drexel.edu/now(...)ned-aerial-vehicles/
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_116472539
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_116490699
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_116490752
06-09-2012

Robotcheeta verbreekt snelheidsrecord Usain Bolt



Herinnert u zich nog de robotcheeta waar begin dit jaar een artikel over verscheen op Scientias? Wel, deze robotcheeta heeft zijn eigen snelheidsrecord verbroken en rent nu sneller dan Usain Bolt.

In maart 2012 zette de robotcheeta een record neer van 18 mijl per uur, oftewel 28,97 kilometer per uur. Nu – amper vijf maanden later – legt de robotcheeta 28,3 mijl per uur af. Omgerekend is dat zo’n 45,5 kilometer per uur.

De topsnelheid van Usain Bolt tijdens de 100 meter sprint was 43,93 kilometer per uur. Dit betekent dat de robotcheeta Bolt makkelijk kan verslaan in een race.

Sloom jachtluipaard
Toch zal het nog wel een tijd duren voordat de robotcheeta zijn organische soortgenoten kan bijhouden. Het jachtluipaard heeft namelijk een topsnelheid van 110 kilometer per uur en is daarmee het snelste landdier ter wereld.

Plannen?
Onderzoekers hebben op dit moment nog geen concrete plannen met de robot. Het zijn echt nog experimenten die in een veel later stadium moeten leiden tot een heel snelle en stabiele robot. Zo’n robot zou handig zijn voor op het slagveld. Al is het alleen maar om de tegenstander angst aan te jagen: want een beetje eng is het toch wel wanneer tientallen van deze robots met grote snelheid aan komen stampen.


(scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_116727923
Harvard researchers develop new kind of soft robotic gripper

Because traditional robot hands or grippers were first created to assist in production type enterprises, e.g. to help build cars, etc., they have not been very good at working with soft materials. For that reason, over the past couple of years, robot engineers have been working to come up with new ways to give robot hands the ability to manipulate small and/or fragile objects. Now a team from Harvard working with the Department of Energy and DARPA has come up with a tentacle type gripper that is sensitive enough to lift a flower without crushing it. They have had their paper describing their results published in the journal Advanced Materials

Most robot hands work in ways similar to the human hand, they have appendages that make use of joints to close around an object and then clamp down it with enough pressure to allow for picking things up and setting them down. Newer soft bodied robot hands take their cue from soft bodied animals like snakes and in this case, octopi, which grasp objects by covering them with a single soft appendage and squeezing.


The result is a gripper the research teams calls a tentacle, which like the octopus, is able to wrap around (or be wrapped around) an object's different parts, spreading the pressure exerted against it in a very gentile way. The tentacle is a single plastic flexible tube with several channels inside that can each be pumped full of air, causing the pressure needed to hold on to an object. But because each channel is pressurized independently of the others, the tentacle can also be caused to curl in a directed fashion, allowing for wrapping, then squeezing.

By adding just enough air pressure for the object to be lifted, the tentacle can be made to provide a very gentle lift. And because its abilities are based on air pressure, the tentacle can also be reduced in size when not in use, something that could come in handy for work in tight spaces.

The multiple channel approach allows for the tentacle to curl in three dimensions, whereas others up till now could only curl in one direction. To add even more functionality, the team has tried affixing a very small camera to the end of the tentacle, a syringe and even a suction cup to allow the tentacle to latch onto objects or hold them in different ways.

http://www.zeitnews.org/a(...)soft-robotic-gripper
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_116787808
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')