abonnement Unibet Coolblue
pi_86278896
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter o|O
inderdaad.
ik vond het helaas een matige aflevering
pi_86279438
quote:
Op donderdag 9 september 2010 21:04 schreef Paul-89 het volgende:

[..]

Ik verwacht nog wel een vervolg uitzending.
Dat idee heb ik ook ja, zeker omdat ze "Boter, Kaas en Eieren" gaan doen, dan kunnen ze meerdere afleveringen vullen met één onderwerp toch?

Vond het wel leuk dat die gast z'n eigen 'klemgepraat' voelde.
pi_86279509
Er is er ook een aanstaande over Mayonaise.
pi_86279999
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
pi_86281041
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
Ja hoor. Die met de mandarijnenpartjes uit blik bijvoorbeeld. :)
  vrijdag 10 september 2010 @ 16:06:46 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86281658
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
Ja, seperatorvlees bijvoorbeeld, gewoon een goed product. Net als luizenkleurstof, niets mis mee, E621, suiker, maandverband, macaroni, japans zoutje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86301269
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Ook ik heb zitten kijken gister, en potver, wist niet dat mijn tenen zo ver krom konden staan :'(
Ik ben nu al zo'n zes jaar bezig met levensmiddelentechnologie, en wat een nonsen werd er verkondigd door die geïnterviewde mensen!

Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter o|O

Daarnaast, laat nooit marketeers aan het woord over de kwaliteit van producten, die weten vaak alleen hoe ze mooie praatjes kunnen verkopen.. "Het speciale voedsel van de koe zorgt er voor dat er meer onverzadigde vetten inzitten", ja dat klopt, maar dat is ook al zo als de koe alleen al gras eet, zie ook dhttp://www.voedingscentru(...)el/wat-zit-erin.aspxeze link..

Daarnaast denk ik dat het grote verschil in prijs vooral in merk zit, alhoewel het vochtgehalte in roomboter ook wel zal uitmaken. Maar wat daar precies de regels voor zijn weet ik niet uit mijn hoofd :+

Zo, ik ben weet wat frustatie kwijt :P
heel goed van je,
het vochtgehalte merk ik met "het bakken in echte boter" nooit meer dus, het lijkt alleen maar pesterij, mijn mooie nieuwe keuken , een en al vies van de spetters ,
De Puta Madre
pi_86383712
Donderdag :

Sterrenvlees

Sterrenvlees eet je natuurlijk bij een sterrenrestaurant. Maar de grootgrutter komt ook met sterrenvlees in de schappen. Hoe meer sterren, legt het etiket ons uit, hoe beter het leven van het varken is geweest.

Sterrenstatus
Betaalbaar, diervriendelijk vlees van varkens in ruime stallen, daar wordt toch iedereen gelukkig van? Maar wat is het verschil tussen een één, twee en driesterren varken? En wat is de status van het varken zonder ster? De Keuringsdienst zoekt uit wat er in de sterren geschreven staat.

Nieuwe aanwinst
In deze tweede aflevering van het nieuwe seizoen Keuringsdienst van Waarde wordt het team versterkt met verslaggever Leonie ter Braak.

Donderdag 16 september, 20.25u, Ned 3.
Herhaling: maandag 20 september, 23.10u, Ned 3.



pi_86383923
Ah. Ik ben wel benieuwd wat de echte waarde is van al dat biologisch geweld in (bijv.) de AH de laatste tijd. Hopelijk komt dat ook aan bod.
pi_86384390
quote:
Op maandag 13 september 2010 15:33 schreef Paul-89 het volgende:
Donderdag :

Sterrenvlees

Sterrenvlees eet je natuurlijk bij een sterrenrestaurant. Maar de grootgrutter komt ook met sterrenvlees in de schappen. Hoe meer sterren, legt het etiket ons uit, hoe beter het leven van het varken is geweest.

Sterrenstatus
Betaalbaar, diervriendelijk vlees van varkens in ruime stallen, daar wordt toch iedereen gelukkig van? Maar wat is het verschil tussen een één, twee en driesterren varken? En wat is de status van het varken zonder ster? De Keuringsdienst zoekt uit wat er in de sterren geschreven staat.

Nieuwe aanwinst
In deze tweede aflevering van het nieuwe seizoen Keuringsdienst van Waarde wordt het team versterkt met verslaggever Leonie ter Braak.

Donderdag 16 september, 20.25u, Ned 3.
Herhaling: maandag 20 september, 23.10u, Ned 3.



Er kwam toch een drieluik over boter, kaas en eieren? :?
  maandag 13 september 2010 @ 18:31:06 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86390066
quote:
Op maandag 13 september 2010 15:39 schreef KingOfMars het volgende:
Ah. Ik ben wel benieuwd wat de echte waarde is van al dat biologisch geweld in (bijv.) de AH de laatste tijd. Hopelijk komt dat ook aan bod.
Als je dat niet proeft is het niets waard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86391188
quote:
Op maandag 13 september 2010 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je dat niet proeft is het niets waard.
Niet mee eens. Minder bestrijdingsmiddelen en beter welzijn voor de dieren die we eten zijn mij persoonlijk ook een premie waard. En dat wordt ook onder biologisch verstaan.
pi_86392020
Haha wat was er nou met die vent die ineens wilde stoppen omdat ze iets eruit moesten halen? :')
Geen visum, geen paspoort, geen douane, geen grenzen, geen irritante verhalen van vervelende mensen.
pi_86392107
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:25 schreef HerbertThePervert het volgende:
Haha wat was er nou met die vent die ineens wilde stoppen omdat ze iets eruit moesten halen? :')
Die stond gewoon voor lul omdat hij zichzelf vast lulde en dat vond Snor niet leuk.
  maandag 13 september 2010 @ 19:28:34 #140
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_86392182
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  maandag 13 september 2010 @ 19:39:54 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86392763
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten. Sowieso is de angst voor kleurstoffen, smaak en geurstoffen of conserveermiddelen zwaar overdreven en in de meeste gevallen gewoon stompzinnig omdat mensen geen idee hebben waar ze het over hebben.
Iiiiiiiiiiii er zit E300 : Ascorbinezuur in (vitamine C)
Nee, ik koop geen producten met glutamaat (wat van nature voorkomt in tomaten, kaas, doperwten, salami etc etc)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86392880
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten.
Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.
  maandag 13 september 2010 @ 19:43:39 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86392932
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:42 schreef KingOfMars het volgende:

[..]

Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.
Reageerde ik op jouw post daarmee? Niet lopen huilen als je niet geslagen wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86393143
Mijn excuus Piet, te snel gelezen. Dacht dat je op mijn post reageerde.

Semi ontopic dan maar: Klootwijk was net op TV met een stuk over messen, incl een bezoek aan Piet's geliefde molenmessenfabriek! Ook altijd leuke tv.
pi_86393638
Maar is het nou echt zo dat alle roomboter hetzelfde is? Er zit volgens de ingredientenlijsten toch best een verschil in de hoeveelheid melk/room in de verschillende pakjes. Ik pak meestal het pakje met het hoogste % daarvan. Is dat nou het verstandigst?
(Om op mijn brood te smeren en om cakes/taarten/koekjes te bakken dus, het bakken van vlees en aardappelen etc doe ik in olie)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 13 september 2010 @ 20:23:10 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86394844
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:58 schreef Pandora73 het volgende:
Maar is het nou echt zo dat alle roomboter hetzelfde is? Er zit volgens de ingredientenlijsten toch best een verschil in de hoeveelheid melk/room in de verschillende pakjes. Ik pak meestal het pakje met het hoogste % daarvan. Is dat nou het verstandigst?
(Om op mijn brood te smeren en om cakes/taarten/koekjes te bakken dus, het bakken van vlees en aardappelen etc doe ik in olie)
Heb hier Ierse boter, minstens 82% vet, Duitse boter minstens 82% vet en franse boter met grote zeezout kristallen, 80% vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86395209
Net even gespiekt op de biologische roomboter van de AH, die bevat (minstens) 82% vet.
pi_86399842
quote:
Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
Als je naar een echte bioloog gaat dan proef je wel verschil ;)
pi_86507507
Straks weer :)
pi_86511168
Gaan we.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')