Ja, daar zitten veel te weinig E-nummers en kleurstoffen in he!quote:
Hoezo? De wereld vergaat niet hoor. Het zijn maar frieten.quote:Op zondag 14 maart 2010 13:34 schreef gebrokenglas het volgende:
Dus TS heeft een fatal error gemaakt?
Friet, patatquote:Op woensdag 10 maart 2010 18:40 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Ik lees overal tegenstrijdigheden.
Wel spoelen, niet spoelen.
Oude aardappels gebruiken, nieuwe aardappels gebruiken.
Enz.
Nee nog niet! Er heeft nog geen friet op het menu gestaan...... (en dat komt eigenlijk omdat ik mijn frietpan schoon moet maken en ik daar geen zin in heb, hihi)quote:Op dinsdag 16 maart 2010 08:53 schreef dalaiblama het volgende:
[..]
Hoezo? De wereld vergaat niet hoor. Het zijn maar frieten.
Maar het is echt zo en het beste is gewoon het eens te proberen. Ik geloofde het ook niet, tot ik mijn schoonvaders advies opvolgde en hij had gelijk. Zonder water worden je frieten echt zoveel lekkerder.
Mooie krokante korst en een volle aardappelsmaak. Zo vind ik ze echt lekkerder.
Tezz, heb jij het al geprobeerd?
Qua bakken maakt het iig niet zo veel uit.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 16:51 schreef tjoptjop het volgende:
Ik ga vanavond aardappels bakken en zal het alvast eens proberen om ze niet te wassen. Conclusie volgt om een uurtje of 8
In gewoon water is ook goed hoor, maar je moet ze absoluut spoelen. Wat die ene vent hier ook mogen beweren...quote:Op vrijdag 19 maart 2010 20:03 schreef Tezz het volgende:
Hmm, expiriment uitgevoerd.Ik vond het een groot nadeel dat je frieten zo kleverig blijven. Bij het afbakken had ik gewoon 1 grote bal frieten. Dat ging daarna wel een beetje los, maar niet heel goed. En qua smaak proefde ik eigenlijk niet heel veel anders.
Ik denk dat ik mijn frietjes de volgende keer weer gewoon was en in zout water leg!
Huh? Hoe snijd jij frieten van gekookte aardappel? Dat is geen gebakken aardappel/friet , maar gekookte aardappel die je opbakt!.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 15:54 schreef Oksel het volgende:
Ik kook ze meestal eerst. Maar dat is dus niet nodig?
Ja maar ik heb maar een huis-tuin-keuken-friteuse dus weinig ruimte om ze te bewegen (en ik ga ze niet per tien stuks frituren natuurlijk)... Ik heb het wel geprobeerd hoor, om ze in beweging te houden, maar toch!quote:Op zaterdag 20 maart 2010 09:25 schreef dalaiblama het volgende:
Ik heb echt nog nooit plakfrieten gehad.
Maar ik frituur ook gewoon in een wok met olie en nooit in een frietpan.
Zoals de Belgische frietbakker ook zei ; je moet de frieten bewegen. Friet bakken is niet een kwestie van vet verhitten, aardappel erin gooien en wachten.
En zoals u kunt zien ben ik niet de enige die het spoelen afzweert.
Zout water zorgt voor osmose, en dan gaat het vocht idd uit de aardappel worden getrokken.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 07:24 schreef Tezz het volgende:
[..]
Een tip uit Belgie is trouwens om ze in zout water te leggen voor een kwartiertje, dan trekt het extra vocht er (blijkbaar) uit. Nu heb ik dat vorige week uitgeprobeerd, maar ik proefde echt geen verschil.
Ja, dat zout water vond ik al niets toevoegen. En inderdaad leverde het enigszins slappe friet op. Volgende keer doe ik het dus gewoon weer op mijn oude vertrouwde manier. Frieten snijden, in de wasbak met water laten glijden, spoelen, droogdeppen en voorbakken-afbakken!quote:Op zaterdag 20 maart 2010 10:36 schreef CherryBoomBoom het volgende:
[..]
Zout water zorgt voor osmose, en dan gaat het vocht idd uit de aardappel worden getrokken.
Moest je dit langer dan 15 min doen dan zou je slappe frietjes krijgen.
Of de frietjes hierdoor beter smaken weet ik ook niet ..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |