quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 00:52 schreef dalaiblama het volgende:Een geschilde aardappel moet je NOOIT wassen en zeker niet extra goed afspoelen.
Je spoelt het zetmeel eraf en wat rest zijn vieze, slappe, smaakloze frieten.
Dat is erg raar wat je nu zegt. Het ligt compleet aan het gerecht of je de aardappels moet wassen ja of nee. Soms heb je zetmeel nodig (bijvoorbeeld als je een gebonden aardappelsoep wil maken) en soms niet (bijvoorbeeld als je mooie krokante aardappelschijfjes wilt bakken).
Friet moet je zeker wel afspoelen. En ook nog eens heel erg goed zelfs, want dat zetmeel moet er echt af als je mooie krokante frietjes wil! Een tip uit Belgie is trouwens om ze in zout water te leggen voor een kwartiertje, dan trekt het extra vocht er (blijkbaar) uit.
Nu heb ik dat vorige week uitgeprobeerd, maar ik proefde echt geen verschil. Verder: voorbakken op 160 graden, een minuut of vier.
Uit laten lekken en af laten koelen.
Afbakken op 180 graden, een minuut of vijf.
(de aangegeven tijden zijn uiteraard afhankelijk van de dikte van de frieten).