Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.quote:Op woensdag 14 april 2010 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
Ik doe het ook altijd in een steelpannetje. Niet in de laatste plaats omdat ik meestal geen zin heb om een hele fles olie of meer te investeren in die paar hapjes die ik te frituren heb. Alleen laatste keer, ik weet meer bij wat, ojawel, bij de sev, toen "kookte" die opeens gruwelijk over. Dat was wel schrikken. Gauw vuur uit, dus geen drama, maar goed, een klein electrisch frituurpannetje staat nu toch wel op mijn lijstje.quote:Op woensdag 14 april 2010 20:42 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.
Pan niet te vol gooien met olie anders gaat ie overlopen.
en V&D, voor ¤ 25,-quote:Op donderdag 15 april 2010 14:30 schreef -Mellow- het volgende:
De Hema verkoop kleine frituurpannen. Ik vind het een ideaal ding en hij was ook niet zo duur.
Tofu, heeft een vega-imago, terwijl dat echt niet hoeft te zijn. Als je de combinatie met vlees / vis zoekt zijn er genoeg recepten te vinden. Misscien schop ik nu een vega tegen zijn/haar zere been, maar ik heb hetzelfde geflikt met maispap/nshima etc (hoe ze het in Zuidelijk Afrika ook noemen, goddelijk spul trouwens vers klaargemaakt ). Een kok heeft me de tip gegeven om overblijfselen in blokjes te snijden en te bakken met veel kruiden, groenten en vlees: Het is een godslastering voor Afrikanen, maar eenmaal geproeft gaat een wereld open. Vergelijkbaar met iemand, die enkel rijst kookt met Uncle Benz saus en dan Nasi Goreng voorgeschoteld krijgtquote:Op maandag 12 april 2010 17:14 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Iedereen die geen tofu lust is gek. Yumyumyum.
Recept: silken tofu met dooiers van gezouten eendenei
Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingenquote:Op zondag 18 april 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!
[ afbeelding ]
Nou ja, aangezien jij vaak taartjes lijkt te maken en ik zelden lijkt dat mij een uitermate goede match!quote:Op zondag 18 april 2010 19:27 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingen
Ik heb ooit eens een ongelofelijk lekker tomatentaartje in Frankrijk gegeten. Te simpel voor woorden en omdat het me helemaal niks leek toen ik het voor me neus kreeg vond ik het des te briljanter toen ik het superlekker bleek te vinden. Heb het wel eens geprobeerd na te maken maar heb het opgegeven. Maar sindsdien klinkt ieder tomatentaartje meteen magisch. En je foto kan daar niks aan af doen. Ik geloof meteen dat ie heel lekker was!quote:Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:
[ afbeelding ]
Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?quote:Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Woeh, die jam wil ik zeker eens proberen. Misschien wél zonder de knoflook, voor een wat frissere jam.
Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:
[ afbeelding ]
Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
Yep, mijn eerste zelfgemaakte bladerdeeg! Maar dat kan natuurlijk ook prima met bladerdeeg uit een pakje.quote:Op zondag 18 april 2010 20:09 schreef Mirjam het volgende:
[..]
lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |