abonnement Unibet Coolblue
pi_79808468
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:56 schreef PiperMaru het volgende:
[ afbeelding ]

Malfatti (oftewel gekookte balletjes van ricotta, spinazie, ei en bloem) met gegrilde paprikasaus en parmezaanse kaas
Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?
pi_79809789
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 22:16 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?
Heb ik! *klik*
  donderdag 1 april 2010 @ 00:13:48 #103
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_79814372
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:46 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Wat gaat er allemaal in?

(voor ongeveer 4 personen)


- ongeveer 750 gr - 1 kg rundvlees

-->, ik durf je niet te zeggen welk soort rundvlees aangezien goed rundvlees in Nederland moeilijk te krijgen is.
Het beste is met wat vet eraan (voorgesneden blokjes nasi/bami/goulash/hasheevlees zijn de beste keuze, het moet geen biefstuk zijn, maar ook geen stoofvlees)
Is het zonder vet: wat blokjes spek erbij bakken in de eerste fase als compensatie of roomboter erbij.

Verder:

1 grote ui (in halve ringetjes snijden)
4 aardapelen (in blokje snijden)
4 wortelen (in schijfjes snijden)
1 raapsteel (een paar blokjes knolselderij is een goed alternatief, maar doe er niet teveel bij aangezien de smaak vergelijkbaar maar veel sterker is dan rapen)
1/2 kopje bloem
1 teen knoflook

500 ml rundvleesbouilon
750 ml groenteboullon
(of 1200 ml water + 3 blokjes bouillon)
1 flesje /blikje Guinness (ongeveer 300 ml, ander stout bier als Murphy's of Beamish kan ook, zijn wat zoeter, maar beetje zoet in de stew is niet verkeerd )
half kopje havermout of kwart kopje zilvervliesrijst (optie, niet nodig)
2 laurierbladen
beetje thijm (liefst vers), peper
evt zout

Bereiding:
Bak het vlees in een grote kookpan aan met wat roomboter, spekjes evt wat olijfolie erbij totdat het vleesvocht verdampt is.
Doe dan de uien erbij en bak het regelmatig roerende geheel door tot de uien "glazig" zijn
doe de knoflook erbij en bak alroerende nog 2 min door.
Doe vervolgens de aardappels, wortelen rapen (knolselderij) erbij
Voeg onder goed roeren in porties bloem bij het geheel en blijf roeren, zodat het mengsel bedekt is met de bloem en bak al roerende nog even door

Voeg vervolgens de bouillon en Guinness toe
Doe vervolgens de kruiden (thijm, laurier, peper) en evt mout/rijst bij het geheel

Breng het op kookpunt en laat het vervolgens op een klein vuur licht stoven voor ongeveer 2 uur. roer het ieder 30 min evt om.

Proef eventueel halverwege of er nog zout/water bij moet. eventueel een beetje bloem met het water mixen als het zo dun als soep is.

Eventueel serveren met vast brood (sodabrood, Duits brood)

Bain taitneamh as do béile!! (smakelijk eten)

[ Bericht 3% gewijzigd door edcetera op 01-04-2010 00:19:15 ]
The best firms advertise the least...
pi_79883776
Hij staat ook in het pizzatopic, maar ik vind m ook best foodgawker-waardig!

pi_79921943
Mooie colour de pizza
  Designer zondag 4 april 2010 @ 01:08:48 #106
266257 crew  DeZwabber
Press ZL to squid.
pi_79922290
meh, dan gooi ik mijn creatie van vandaag er ook maar in

gewoon even snel avondeten, afbakciabatta met gekruid gehakt, tomatenprut, ui, paprika, guacamole, mozzarella en strooikaas



🐙
pi_79926738

gisteren weer pizza gemaakt

mozarella, salami, rode ui, champignons, paprika en wat oude kaas
Ja doei.
pi_79928977
tvp
  zondag 4 april 2010 @ 16:15:31 #109
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_79936359
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
I`m not weird. I`m limited edition.
  zondag 4 april 2010 @ 16:45:35 #110
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_79937342
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
OMG ik word geil van dit plaatje.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_79942311
TF, wat een gezellig paastafereeltje, zelfs compleet met scones erbij!
Mijn paasbaksel waren volkorenmuffins met appel.

pi_79942449
quote:
Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
scones! ze zien eruit om op te smullen!
Ja doei.
pi_80130933
Vrijdag koekjesdag! Maar weer eens een eigen probeersel. Lekker, maar je moet geen zoetekauw zijn.

  vrijdag 9 april 2010 @ 17:53:12 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80131302
Ik zit te wachten op spekkoek....

Niet dat jouw kokos-gember-bolletjes er niet schattig uitzien trouwens. Om op te eten!
pi_80132533
Zit de spekkoek in de oven? Of wacht je op de bezorgdienst?
  vrijdag 9 april 2010 @ 18:56:08 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80133281
Nee, die zou SeaOfLove maken dit weekend. Met foto's en al.
  zaterdag 10 april 2010 @ 06:28:59 #117
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80151761
quote:
Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit!
pi_80155361
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 17:41 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vrijdag koekjesdag! Maar weer eens een eigen probeersel. Lekker, maar je moet geen zoetekauw zijn.

[ afbeelding ]
oeh die zien er geweldig lekker uit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_80178849
rozijnen/krenten/abrikozen/cranberry brood met walnoten-honing spijs. Very nice.



  zondag 11 april 2010 @ 11:26:08 #120
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_80180354
Held
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_80181941
Very nice indeed evo.
pi_80182049
ziet er práchtig uit!
Ja doei.
pi_80182314
Mooi
pi_80182916
tvp!
  maandag 12 april 2010 @ 17:14:30 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80232399


Iedereen die geen tofu lust is gek. Yumyumyum.
Recept: silken tofu met dooiers van gezouten eendenei
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')