abonnement Unibet Coolblue
pi_79173555
Hoe goed proef je de whiskey nog?
pi_79173620
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:20 schreef ColdFeet het volgende:
Hoe goed proef je de whiskey nog?
hangt gok ik af van welke je gebruikt

ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
Ja doei.
  maandag 15 maart 2010 @ 16:26:08 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79173838
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:20 schreef ColdFeet het volgende:
Hoe goed proef je de whiskey nog?
Nou, dat viel eigenlijk wel een beetje tegen. Ik vond het beslag erg lekker, ik proefde duidelijk de koffie en whiskey door de chocola heen. Dat was heel hoopvol, maar in het resultaat haal je het er minder uit. Dan moet je het denk ik weten dat het erin zit. Maar na het bakken giet je er nog weer meer whiskey overheen en dan zou je wat meer kunnen gebruiken. Of de oploskoffie niet in water maar in whiskey oplossen, misschien dat ik dat eerst zou proberen volgende keer.

Ik gebruikte Famous Grouse.
pi_79174004
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

hangt gok ik af van welke je gebruikt

ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
pi_79174062
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
voor dat soort dingen hjeb ik nog een plastic flesje red label staan die zat in het kerstpakket van mijn pa, en die gaf 'm aan mij. Hendig voor whiskysausjes enzo
Ja doei.
pi_79175624
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Holy shit! Dat ziet er heeeeeerlijk uit!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_79373846
Ik heb ook de Dan Dan Noodles gemaakt naar het recept van RobinOok!

  zaterdag 20 maart 2010 @ 15:38:00 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79374436
Leuk!

(wij aten het gisteren toevallig ook weer, ik heb nog voor 4 keer gehaktsaus in de vriezer
pi_79389404
Vanavond voor het eerst naan gemaakt

  zaterdag 20 maart 2010 @ 22:34:28 #60
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79389483
even reminder voor mezelf dat ik de scones die ik vandaag voor het eerst gemaakt heb online zet als ik thuis ben.

beetje simpel maar ze waren en zagen er ook zo uit
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_79419909
hmm, naan... laatst voor het eerst op... zo lekker.
Had vandaag peking eend gemaakt met homemade chinese pannenkoekjes enzo. Erg lekker, moet alleen de volgende keer de temperatuur van de oven iets beter in de gaten houden. Hij is iets te hard gegaan:

  maandag 22 maart 2010 @ 14:39:22 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79447843
Ik kookte dit weekend uit het kookboek van Franēois Geurds.



Het ziet er best aardig uit he? Maar jammer genoeg was mijn risotto helemaal niet lekker. Echt dom, kan er nog steeds niet over uit dat ik daar zo weinig aandacht aan besteedde. Arrrggh. Maar goed, verder was het heel leuk om een keer octopus te hebben klaargemaakt, dat ga ik vaker doen. (heb nog een paar tentakels in de vriezer) En rog had ik ook nog nooit klaargemaakt. Had het wel een paar keer gegeten, maar was toch een beeeetje van mijn apropos bij het klaarmaken. (recepten in dit boek zijn ook nogal summier, dus je moet het echt zelf uitzoeken). Uiteindelijk was de rog wel lekker geworden en dat telt. En geleerd voor een volgende keer.



En oja, ik las ergens dat je de octopus vooraf maar ook achteraf kunt ontvellen. Nou, mooi niet dat dat achteraf nog ging. Hehe, nou ja, dan niet.

(recept, in 't engels: hier)
pi_79620868
Vanavond een lekkere lauw-warme salade met gegrilde groentes. We aten er een stukje runderentrecote en brood met knoflookboter bij. Het was heerlijk!

Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_79637234
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

pi_79637297
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Ah, die kwam me al zo bekend voor! Ik heb dat boek, Zalig Zoet, en vorig jaar voor vaderdag heb ik deze 'taart' gemaakt. Het viel mij ook wel een beetje tegen hoe goed je de whisky nog kon proeven. Prachtige foto heb je ervan gemaakt! .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_79643835
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
pi_79643966
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:43 schreef DesertRose het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
dat. Wil ipv afbakbroodjes wel een keer zelf broodjes maken voor in 't weekend
Ja doei.
  zaterdag 27 maart 2010 @ 15:21:29 #68
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79644664
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

[ afbeelding ]
Net zo mooi als dat stokbrood dat je laatst had gebakken.

Ik weet niet of het net zo lekker smaakt als het eruit ziet, maar ik het is echt een kunst om goed brood te bakken. Ik ben pas sinds ongeveer een jaar aan het rommelen geslagen met deeg maar ik heb echt nog een hoop te leren. Ben dus ook wel benieuwd naar je recept
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79645836


zoooo lekker, baal dat ik de roomboter vergeten was... maja, erg lekker
Recept verhoudingen:
100% meel
60% water
1% dr oetker gist
1.5% zout

Ik had 500 gram volkorenmeel en 500 gram tarwegriesmeel, 600 ml water, 10 gram gist en 15 gram zout.
ff een kwartier flink op los gaan en dan +/- 1 uur en een kwartiertje laten rijzen. Dan het deeg neerslaan en nog een keer 1.5 uur laten rijzen (ik heb deze keer het deeg ipv 1.5, 12 uur in de koelkast gezet voor de tweede rijs). Oven voorverwarmen (190 ofzo), brood vormen en nog 30-45 min laten narijzen en dan de oven in. (brood nog ff nat maken en insnijden voordat het de oven in gaat)
pi_79655935
Brood ziet er supergoed uit! Dat lijkt me nou eens een mooi projectje voor morgen
pi_79656337
had vanavond bij het pizza bakken nog deeg over, een stokbroodje van gemaakt, staat in de pizza topic. Hier nog ff een foto van de doorsnede. Erg lekker met een beetje geitenkaas... nu wel weer even klaar met bakken voorlopig

pi_79673602
Mijn creatie van gisteren: Turkse pizza

voor de oven:


Na de oven:


Lekker, alleen was het deeg niet zout genoeg en had de saus wel wat pittiger gemogen.
pi_79679939
Niet de mooiste foto, maar dit:



Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
pi_79679984
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:07 schreef LieLie het volgende:
Niet de mooiste foto, maar dit:

[ afbeelding ]

Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
Wow, ziet er lekker uit!
pi_79682122
Vandaag Key Lime Pie gebakken hij is nog wel wat zacht, ik was wat ongeduldig met laten opstijven in de koelkast maar hij smaakt heerlijk!



Recept hier gevonden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')