abonnement Unibet Coolblue
pi_104310498
Ik heb gister deze gemaakt: http://www.24kitchen.nl/r(...)f[0]=bundle%3Arecipe
Echt heel erg lekker!! Ik had erg goed lamsvlees van een bioslager en de specerijen sloten zo goed op de smaak van het vlees aan. Super! De kaneelrijst past er ook perfect bij :Y Beetje yoghurt voor de frisheid.. jum!!
pi_104310642
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Als je vlees eerst bebloemd bakt het niet zo snel aan, bovendien geeft het meteen binding aan de saus. Bloem achteraf nog gebruiken is meestal niet zo'n goed idee, de kans dat het dan bloemig gaat smaken is groot. Bloem vooraf meebakken is beter. Als je achteraf nog wilt binden kun je daar beter maizena of aardappelzetmeel of een ander zetmeel voor gebruiken.
Thanks ^O^ Duidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_104310846
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:

[..]

Thanks ^O^ Duidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer.
Bij mij ook :Y Maar gister deed ik het anders: eerst het vlees aanbraden, dan ui en knof er bij, dan de wortel en specerijen en dán de bloem pas. Dat ging juist erg goed :Y
  zondag 13 november 2011 @ 11:20:10 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104311083
Ik bebloem mijn vlees nooit, vindt dat niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104314174
Ik doe het soms wel, soms niet, maar proef eerlijk gezegd geen verschil :)
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 14 november 2011 @ 23:54:44 #156
163650 Greys
pi_104381398
Even een FOK! prijsvraag 'spammen' voor de liefhebbers :)
[WIN!] Slow Cooking kookboeken
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  maandag 14 november 2011 @ 23:58:50 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104381548
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:

[..]

Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij
Dat is gek. :D
Misschien dat je teveel bloem gebruikt? Je moet 't overtollige er wel vanaf kloppen. Of als je stukjes vlees hebt kun je die in een grote zak met wat bloem doen en dan goed rond schudden.

Nou ja, als je wilt tenminste. Want ik bebloem dus ook nooit. :s)
Of heeeel soms, ooit, als een recept daarom vraagt, dan doe ik het wel braaf. Maar dat komt dus bijna nooit voor.
  dinsdag 15 november 2011 @ 00:31:53 #158
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104382447
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 23:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is gek. :D
Misschien dat je teveel bloem gebruikt? Je moet 't overtollige er wel vanaf kloppen. Of als je stukjes vlees hebt kun je die in een grote zak met wat bloem doen en dan goed rond schudden.

Nou ja, als je wilt tenminste. Want ik bebloem dus ook nooit. :s)
Of heeeel soms, ooit, als een recept daarom vraagt, dan doe ik het wel braaf. Maar dat komt dus bijna nooit voor.
Of te weinig vetstof. Of het vuur te hoog. Of een hele gare pan :)

Ik bloem ook nooit.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104663189
Iemand een goed recept voor hachee met de crockpot/slowcooker?
pi_104666184
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen.
  woensdag 23 november 2011 @ 10:10:31 #161
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_104709968
Even wat inspriratie opgedaan hier!
Die mansaf ga ik zeker proberen.
Mijn favo stoofpot is zuurvlees :9~ of konijn in het zuur.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_104813503
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 09:44 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen.
Klinkt goed :)
pi_104823584
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2010 16:57 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb een al een paar keer dit aardige gerecht gemaakt, komt hier vandaan, klik.

Dag van tevoren:

- 800 gram runderlappen
- 1 rood uitje
- 3 teen knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 el olijfolie
- peper (zwart, vers) en zout
- 1 hersluitbare plastic zak

Hak het vlees in stukken en doe het in de plastic zak.

Schil en halveer de rode ui en snij het in plakjes. Pel en kneus de knoflookteentjes, kneus de takjes rozemarijn. Meng de olie, azijn en de mosterd in een kommetje tot een marinade. Voeg alles bij het vlees en sluit de zak.

Kneed nu de zak totdat de de marinade overal gelijk is verspreid. Stop de zak 24 uur in de koelkast.


De dag erna:

- Boter of olie
- 1 uit (groot)
- 470 ml runderbouillon (dit is meer dan nodig, maar kan handig zijn in het geval de saus te dik wordt)
- 3 laurierbladeren
- el bloem
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1/8 tl peper (zwart, vers)
- 1/4 tl zout
- 1 el appelstroop
- extra peper (zwart, vers)
- extra zout


Haal het vlees uit de koelkast en laat het op een bord op kamertemperatuur komen. Haal de knoflook en de rozemarijn uit de zak en gooi het weg. Laat de rode ui zitten.

Snipper de grote ui. Meng de bloem, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en de zout in een kommetje. Strooi dit mengsel over het vlees.

Smelt 2 el boter of olie in een (ruime) braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het al roerend 5 minuten op een medium vuurtje. Voeg 350 ml runderbouillon (bewaar de rest) en de laurierbladen toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat alles 60 minuten sudderen (het liefst op een sudderpitje).

Voeg na de 45 minuten 1 a 2 el appelstroop toe. Doe de deksel op de pan en laat alles weer 60 minuten sudderen. Na de 60 minuten de laurierbladeren verwijderen en breng de stoofpot op smaak met veel peper en een beetje zout.

Laat de stoofpot nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel op de pan om het overtollige vocht te laten verdampen.

Klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree en groen.

---------------------------------------------


Ik heb de kooktijden aangepast, het originele recept vroeg om twee x 45 min, dat vond ik echt te weinig!
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
  vrijdag 25 november 2011 @ 21:59:08 #164
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104823838
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Dat is wel interessant ja :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104842333
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_104950749
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Hmmm...die ziet er goed uit. Die mag opchet lijstje voor volgend weekend :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_104955821
Zo even eentje op het vuur zetten.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 29 november 2011 @ 09:32:42 #168
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_104957468
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Oeh, ik heb spruitjes en wortelen over van het weekend, strak plan ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_104982300
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2011 07:12 schreef Steven184 het volgende:
Zo even eentje op het vuur zetten.
Was lekker :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_105178205
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
En deze was dus echt heel lekker :9 Vandaag gemaakt :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_105292250
Ik heb 2 weken geleden eidenlijk een grote braadpan gekocht en meteen hachee gemaakt. Het was heerlijk en helemaal perfect. Binnenkort wil ik het volgende gerecht gaan maken, maar dan met runderlappen:
Varkensvlees met paprika, 4 personen:
- 675 g varkensvlees
- 2 el zonnebloemolie
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 25 g bloem
- 3 dl kippenbouillon
- 4 el droge sherry
- 125 g champignons, in plakjes
- zout en peper
- 1,5 dl zure room

Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Bak het varkensvlees 5 minuten al roerend op een middelhoog vuur tot het bruin is. Schep het met een schuimspaan op een schaal.
Fruit de ui 5 minuten tot hij zacht is; roer af en toe. Roer het paprikapoeder en de bloem erdoor en bak ze al roerend 2 minuten mee. Roer geleidelijk de bouillon erdoor en breng alles al roerend aan de kook.
Doe het vlees weer in de pan. Voeg de sherry en de plakjes champignon toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat alles 20 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is. Roer de zure room erdoor en dien het gerecht op.

Uiteraard pas ik het gerecht aan: eerst lekker lang laten stoven en daarna veel champignons erin. Hmm, heb er nu al zin in.
pi_105293323
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 19:35 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En deze was dus echt heel lekker :9 Vandaag gemaakt :9
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.

Had jij je precies aan het recept gehouden?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  woensdag 7 december 2011 @ 14:12:30 #173
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_105294035
Pasgeleden heb ik een grote pan boeuf bourguignon gemaakt en vanavond eten we een simpel stoofpotje van rundvlees, ui, champignons, gerookt spek, knoflook, kruidnagel, peper en rozemarijn :9

Aardappelpuree en rode kool erbij, mmmm :Y)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_105294133
Eergisteren een erg simpel stoofpotje gemaakt en deze gisteren gegeten; lamsvlees met rode wijn. Lam heeft van zichzelf een sterke smaak dus ondanks de weinige ingredienten erg lekker!

- 500 gr lamsschouder
- 1 middelgrote winterwortel
- 1 ui
- boter
- glas rode wijn
- heet water
- thijm (4 takjes ofzo), laurierblad (2 of 3)
- ik heb er nog een soort "bouillonpoeder" in gedaan wat een mengsel is van gedroogde venkel/prei/ui en nog wat, gekocht bij de biowinkel. Regulier groentebouillontablet kan ook.

Lamsvlees in blokken snijden en ontdoen van de erg harde en grote vetranden. Boter schuimend maken en het vlees in porties bruin bakken. Vlees uit de pan, ui in kwarten en schijfjes snijden en aanbakken in de overgebleven boter. Blokjes winterwortel erbij en even meebakken. Wanneer de uienglazig zijn doe je het vlees er terug in, giet je de wijn erbij en zoveel heet water dat het vllees net onder staat. Vuur laag zetten. Vervolgens het laurierblad en de thijm erbij - oftewel opbinden dat je het er later weer uit kan halen, oftewel er los in doen en er later uitvissen. Zo lang laten garen tot de boel uit elkaar valt. :9
pi_105294236
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 13:55 schreef Felagund het volgende:

[..]

Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.

Had jij je precies aan het recept gehouden?
Nee. Groenten wat langer erin laten liggen en goed klein gesneden. Denk blokjes van een halve cm. En geen spruiten en pompoen. Spruiten vind ik niet lekker en pompoen vond ik alleen in grote hoeveelheden. Meer dan ik kon verwerken :)

En qua bouillon heb ik er een liter bij gedaan op 1 kg rundvlees.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')