Thanks Duidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer.quote:Op maandag 31 oktober 2011 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Als je vlees eerst bebloemd bakt het niet zo snel aan, bovendien geeft het meteen binding aan de saus. Bloem achteraf nog gebruiken is meestal niet zo'n goed idee, de kans dat het dan bloemig gaat smaken is groot. Bloem vooraf meebakken is beter. Als je achteraf nog wilt binden kun je daar beter maizena of aardappelzetmeel of een ander zetmeel voor gebruiken.
Bij mij ook Maar gister deed ik het anders: eerst het vlees aanbraden, dan ui en knof er bij, dan de wortel en specerijen en dán de bloem pas. Dat ging juist erg goedquote:Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:
[..]
Thanks Duidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer.
Dat is gek.quote:Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:
[..]
Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij
Of te weinig vetstof. Of het vuur te hoog. Of een hele gare panquote:Op maandag 14 november 2011 23:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is gek.
Misschien dat je teveel bloem gebruikt? Je moet 't overtollige er wel vanaf kloppen. Of als je stukjes vlees hebt kun je die in een grote zak met wat bloem doen en dan goed rond schudden.
Nou ja, als je wilt tenminste. Want ik bebloem dus ook nooit.
Of heeeel soms, ooit, als een recept daarom vraagt, dan doe ik het wel braaf. Maar dat komt dus bijna nooit voor.
Klinkt goedquote:Op dinsdag 22 november 2011 09:44 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen.
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept . Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 16:57 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb een al een paar keer dit aardige gerecht gemaakt, komt hier vandaan, klik.
Dag van tevoren:
- 800 gram runderlappen
- 1 rood uitje
- 3 teen knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 el olijfolie
- peper (zwart, vers) en zout
- 1 hersluitbare plastic zak
Hak het vlees in stukken en doe het in de plastic zak.
Schil en halveer de rode ui en snij het in plakjes. Pel en kneus de knoflookteentjes, kneus de takjes rozemarijn. Meng de olie, azijn en de mosterd in een kommetje tot een marinade. Voeg alles bij het vlees en sluit de zak.
Kneed nu de zak totdat de de marinade overal gelijk is verspreid. Stop de zak 24 uur in de koelkast.
De dag erna:
- Boter of olie
- 1 uit (groot)
- 470 ml runderbouillon (dit is meer dan nodig, maar kan handig zijn in het geval de saus te dik wordt)
- 3 laurierbladeren
- el bloem
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1/8 tl peper (zwart, vers)
- 1/4 tl zout
- 1 el appelstroop
- extra peper (zwart, vers)
- extra zout
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op een bord op kamertemperatuur komen. Haal de knoflook en de rozemarijn uit de zak en gooi het weg. Laat de rode ui zitten.
Snipper de grote ui. Meng de bloem, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en de zout in een kommetje. Strooi dit mengsel over het vlees.
Smelt 2 el boter of olie in een (ruime) braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het al roerend 5 minuten op een medium vuurtje. Voeg 350 ml runderbouillon (bewaar de rest) en de laurierbladen toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat alles 60 minuten sudderen (het liefst op een sudderpitje).
Voeg na de 45 minuten 1 a 2 el appelstroop toe. Doe de deksel op de pan en laat alles weer 60 minuten sudderen. Na de 60 minuten de laurierbladeren verwijderen en breng de stoofpot op smaak met veel peper en een beetje zout.
Laat de stoofpot nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel op de pan om het overtollige vocht te laten verdampen.
Klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree en groen.
---------------------------------------------
Ik heb de kooktijden aangepast, het originele recept vroeg om twee x 45 min, dat vond ik echt te weinig!
Dat is wel interessant jaquote:Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept . Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Ziet er lekker uit.quote:Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept . Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Hmmm...die ziet er goed uit. Die mag opchet lijstje voor volgend weekendquote:Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Oeh, ik heb spruitjes en wortelen over van het weekend, strak planquote:Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
En deze was dus echt heel lekker Vandaag gemaaktquote:Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.quote:Op zondag 4 december 2011 19:35 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
En deze was dus echt heel lekker Vandaag gemaakt
Nee. Groenten wat langer erin laten liggen en goed klein gesneden. Denk blokjes van een halve cm. En geen spruiten en pompoen. Spruiten vind ik niet lekker en pompoen vond ik alleen in grote hoeveelheden. Meer dan ik kon verwerkenquote:Op woensdag 7 december 2011 13:55 schreef Felagund het volgende:
[..]
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.
Had jij je precies aan het recept gehouden?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |