abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:43:44 #226
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_118461728
Ik maak tegenwoordig vaak een heel simpel stoofje. Riblappen aanbraden, liter runderbouillon erbij, kruidnageltjes, laurierblaadjes en dan flink wat kaneelpoeder en koekkruiden. Sudderen tot het uit elkaar valt. Heerlijk!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_118461959
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:


Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd.
t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker....
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_118466932
Eet vanavond ook een stoofpot. Gisteren al gemaakt.

Runderlappen bouillon rode wijn laurierblaadje, kruidje dit, kruidje dat.

Geserveerd met aardappelpuree en rode bieten met stukjes appel.

Heerlijk na een week hard werken, ben al begonnen met mn eerste wijntje :9
pi_118469959
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:48 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:
[ afbeelding ]

Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd.
t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker....
Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:32:03 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470143
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:28 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
Dat ligt aan je vlees, dat mals worden bedoel ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42:08 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470540
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
Mijn/ons recept: rendang
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42:40 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470564
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mijn/ons recept: rendang
Ons? Vertel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:43:04 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470574
Gewoon, familierecept. :)
Zo at ik het thuis ook.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:46:29 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470710
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon, familierecept. :)
Zo at ik het thuis ook.
Indische familie of indiegangers?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:47:34 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470751
Indiëgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-)
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:56:51 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471151
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Indiëgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-)
LOL
Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118471322
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat :9~ :'(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_118471359
Mijn schoonmoeder maakt ook overheerlijke rendang, maar die doet steeds moeilijk over het recept. Beetje gay.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:03:14 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471439
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 20:00 schreef TLC het volgende:
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat :9~ :'(
Ik zou geen "trek eens aan mijn tong80 vinger" topic meer durven openen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:36:25 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118472859
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show?
Absoluut. :Y
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:54:55 #241
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_118473901
wat ik vaak gemaakt heb is krabbetjes in cherry dr. pepper/ cola. worden ze heel mals van. heb het ook een keer in gemberbier gedaan,maar dat viel tegen.

nodig ( was voor 2 p. )
ui of twee
knoflook, paar teentjes
dr. pepper
zoete sojasaus
krabbetjes
tomatenblokjes uit blik
wat jeneverbessen
beetje kaneel
gember
zout
zoete aardappel in partjes

de ui en knoflook aanfruiten, vlees een beetje aanbakken en dan de rest van de ingredienten erbij.

dan de pan twee uurtjes op +- 175 graden in de oven. werd lekker sticky :)
pi_118474330
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:28 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
Dat uur stoven wat op het pakje staat moet je gewoon met 4-5 vermenigvuldigen. En ik heb gisteren nog met twee vorken de hele boel in draadjes uit elkaar getrokken. T was heerlijk en alles is schoon op! :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_118487901
Ik eet vaak een broodje lam bij Tjin's (surinaams broodje) op het Gelderlandplein. Heerlijk. Alleen woon ik nu aan de andere kant van het land en vraag me af wat het recept hiervoor is.

Het is dus stoofvlees, ik denk met kokosmelk. Maar vooral de kruiden ben ik benieuwd naar. Iemand een idee?.
pi_118488220
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:48 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:
:o :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mijn/ons recept: rendang
Dank je RobinOok! :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_118663472
werkt zo'n pan van BK eigenlijk goed voor stoofschotels:


Of gaat het een stuk beter met een Le creuset gietijzeren pan?
  Moderator woensdag 31 oktober 2012 @ 13:27:00 #246
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118664125
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:09 schreef Stansfield het volgende:
werkt zo'n pan van BK eigenlijk goed voor stoofschotels:
[ afbeelding ]

Of gaat het een stuk beter met een Le creuset gietijzeren pan?
Ik had een BK en die werkte goed. Nu heb ik een Le Creuset en die is wel beter, maar ik ben er nog steeds niet over uit of het nou zoveel beter is, dat de hoge aanschafwaarde gerechtvaardigd is.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118664568
Wat is nou het beste stuk vlees om te gebruiken voor een stoofpot? Ik gebruik meestal riblappen.
  Moderator woensdag 31 oktober 2012 @ 13:44:53 #248
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118664877
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 03:43 schreef mascarpone het volgende:
Ik eet vaak een broodje lam bij Tjin's (surinaams broodje) op het Gelderlandplein. Heerlijk. Alleen woon ik nu aan de andere kant van het land en vraag me af wat het recept hiervoor is.

Het is dus stoofvlees, ik denk met kokosmelk. Maar vooral de kruiden ben ik benieuwd naar. Iemand een idee?.
Hetzelfde vlees van de roti is dat toch? Gewoon even op zoek gaan naar een lamsroti-recept. Zal nooit precies gelijk zijn aan de versie van Tjin, maar met een beetje experimenteren kom je een eind.

quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:37 schreef tech4u het volgende:
Wat is nou het beste stuk vlees om te gebruiken voor een stoofpot? Ik gebruik meestal riblappen.
Dat is afhankelijk van je smaak en wat je wil eten. Mooie vette riblappen is denk ik wel het meest gebruikte in de Hollandse / Vlaamse keuken, maar van de zomer at ik in Gent gestoofde varkenswangetjes en dat was toch wel erg lekker.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118669448
quote:
7s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:27 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ik had een BK en die werkte goed. Nu heb ik een Le Creuset en die is wel beter, maar ik ben er nog steeds niet over uit of het nou zoveel beter is, dat de hoge aanschafwaarde gerechtvaardigd is.
Heb de blauwe gietijzeren braadpan van Ikea. Werkt perfect en geleidt de warmte zeer goed.
pi_118767340
Vandaag, geinspireerd door dit topic, wil ik een stoofpotje maken.

Het volgende heb ik in huis:

-aardappels (kruimig)
-ui, rode ui, sjalotjes
-knoflook
-wortel
-courgette
-prei
-paprika
-champions
-roomboter
-basic-kruiden
-blik gepelde tomaten
-grove mosterd
-400 gram riblappen
-Palm biertje

Iemand suggesties?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')