abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_79643085
Nou, hier:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
Dat is de meest gebruikte. Ik vraag me af of je met die gisten van reformdrogisterijen iets kunt doen.
pi_79643120
Ik heb hier een pak pizzadeeg mix van Soezie liggen, is dat hetzelfde als soezie suprima plus en Italiaanse type 00?
pi_79643177
Nee, wat jij hebt is met rijsmiddel. Veel duurder, trouwens.
pi_79643195
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:11 schreef Yvesss het volgende:
Nee, wat jij hebt is met rijsmiddel. Veel duurder, trouwens.
Hmm oke.
pi_79643409
http://prj58965.aveve.be/Default.aspx?tabid=6463&ProductID=00945_NED&language=nl-BE
Deze moet je hebben. En het is juist de gisting die allemaal dingen met de smaak doet. Liefst de lange koude gisting. Doe ik eigenlijk altijd al, maar het fijne weet ik er niet van. Zometeen een flesje weizenbier meenemen, naar de tip van Terpentin07.
pi_79643486
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:21 schreef Yvesss het volgende:
http://prj58965.aveve.be/Default.aspx?tabid=6463&ProductID=00945_NED&language=nl-BE
Deze moet je hebben. En het is juist de gisting die allemaal dingen met de smaak doet. Liefst de lange koude gisting. Doe ik eigenlijk altijd al, maar het fijne weet ik er niet van. Zometeen een flesje weizenbier meenemen, naar de tip van Terpentin07.
Die site doet het niet bij mij.

Maar ik geloof je best, ik heb nog maar een keer een pizza gebakken met de soezie mix, maar ik vond de smaak van het deeg heel erg flauw.

*Edit: hij doet het al.
pi_79643579
Gewoon soezie in google, de site is wat traag. Er staat geen aanvullende info op, dus verder niet zo belangrijk. De pizza die ik gisteren had, daar vond ik de bodem ook wat flauw van. Teveel zout is niet goed, maar te weinig zout is eveneens waardeloos.
pi_79643771
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:30 schreef Yvesss het volgende:
Gewoon soezie in google, de site is wat traag. Er staat geen aanvullende info op, dus verder niet zo belangrijk. De pizza die ik gisteren had, daar vond ik de bodem ook wat flauw van. Teveel zout is niet goed, maar te weinig zout is eveneens waardeloos.
Klopt.

Ik heb trouwens nog een vraag. In Amerikaanse recepten hebben ze het vaak over broodmeel, bedoelen ze daarmee type 00 of een andere meelsoort?
pi_79643849
Dit is een gok, maar waarschijnlijk wel correct. Ze bedoelen witbroodmeel, zo wit als je het maar krijgen kan. Een pizza is eigenlijk niets anders dan een plat witbrood. Tipo '00' is witbroodmeel.
pi_79643913
En hoe zit het met witbrood meel van Soezie? Die heb ik namelijk ook nog hier ergens liggen.



Deze dus.

Sorry dat ik zoveel vragen stel, hoor.
pi_79643949
Die lijkt me goed. Hoe ziet dat eruit? Want suprima plus is het meest basic witbroodmeel in het assortiment van soezie.
pi_79644002
Dat is boerenwit, suprima is gewoon wit. Boerenwit is iets zachter. Allicht een poging waard.
pi_79644010
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:50 schreef Yvesss het volgende:
Die lijkt me goed. Hoe ziet dat eruit? Want suprima plus is het meest basic witbroodmeel in het assortiment van soezie.
Er staat eigenlijk alleen 'meel voor witbrood op'.
pi_79644075
Daar moet je iets lekkers mee kunnen maken. Aan de slag dan!!! En voldoende zout gebruiken. Los het zout eerst op in het water waar je de gist doorroert, dan heeft de gist er geen last van. Ik ga zelf zo ook even een nieuwe batch maken.
pi_79644106
Dit is het goede plaatje:



Ik zal voor morgenochtend pretzels maken.
pi_79644128
Ik heb iets bij de Sligro gehaald vandaag, 'Farina di grano tenero tipo 00'
Als ik op internet kijk is dat ideaal voor pizza.
Was 1 kg, voor 1,25.
pi_79644210
Dan heb jij het absolute prijs-dieptepunt. Daar gaat niemand meer overheen. Sligro, zeg je?

*edit: En Lielie, op de zijkant staat het percentage eiwitten. Wat is dat bij jou meel?
pi_79644290
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:58 schreef Bortecinem het volgende:
Dit is het goede plaatje:

[ afbeelding ]

Ik zal voor morgenochtend pretzels maken.
Bio witbrood = bio pizza's. Mooi, toch?
pi_79644411
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 15:05 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Bio witbrood = bio pizza's. Mooi, toch?
Haha.
pi_79644589
Het is zo. Nu nog een biologisch tomatensausje maken, wat andere biologisch verantwoorde meuk, en je pizza's krijgen toch een geheel andere dimensie. Biologische mozzarella, hoe kom je daar nu weer aan?
pi_79645293
Euhm, er staan alleen dingen in het italiaans op

Momentje
pi_79645325
Er staat alleen iets over vochtigheid op. Verder niet.
pi_79645467
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 15:54 schreef LieLie het volgende:
Er staat alleen iets over vochtigheid op. Verder niet.
Dat klinkt vrij vaag. Enigszins komisch ook, enorm zelfs
Heeft het spul een merk?
pi_79646660
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 16:01 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Dat klinkt vrij vaag. Enigszins komisch ook, enorm zelfs
Heeft het spul een merk?
Ja, Rummo
pi_79647241
http://www.pasta-rummo.com/
Dan had je deze waarschijnlijk al gevonden. Een lastige site, ze leggen de nadruk op de verschillende pasta's. Ik kan niet op bloemsoorten zoeken. Toch denk ik dat je wel iets goeds in huis gehaald hebt.

Dit gaat over hun pasta:

About Rummo Pasta

Rummo SpA, is one of the main Italian pasta manufacturers in the world. The company has a 160-year history, and continues to be family-owned and run through five generations. Rummo SpA is a worldwide producer and retailer of a wide variety of high quality pasta including enriched pasta, durum wheat pasta, dry egg pasta, organic pasta, whole wheat pasta, tricolor pasta, and others. Rummo Lenta Lavorazione pasta is made with an exclusive method that revives the old tradition of pasta making to maintain the high protein content, flavor and aroma of the finest durum wheat.

[ Bericht 52% gewijzigd door Yvesss op 27-03-2010 17:17:24 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')