abonnement Unibet Coolblue
pi_78879424
ik ga voor mn verjaardag een pizzasteen vragen al dan niet van de gamma

da's nog een maand min een dag wachten
Ja doei.
  maandag 8 maart 2010 @ 10:20:29 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78879554
quote:
Op zondag 7 maart 2010 20:46 schreef minilot het volgende:
Vertel, wat voor ééntje?
Simpel dingetje van tomatensaus, tomaten, ui, tonijn en mozzarella
pi_78879839
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.
Oven op 250graden voorverwarmd. Pizza op bakpapier gemaakt.
Bakplaat uit de oven. Pizza erop en hoppa erin terug.
het vocht was een heeeeel stuk minder. Beleg was alleen wat karig. Had wel nog saus van de vorige keer uit de vriezer. Had er ham, salami en ui op gedaan. Ja meer hadden we niet in huis

Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Uit het vorige topic.

Vorige keer vond ik mijn deeg nog niet echt super. Was een beetje ongaar in het midden en de randen waren totaal niet luchtig.

Gisteren heb ik het anders gedaan.
Zaterdag deeg gemaakt. vershoudfolie erover en de koelkast in (folie plakt tegenwoordig ook niet meer....)
Gisteren er dus uitgehaald. Deeg in 2en gedaan en 2 pizza's belegd.
Mijn zelfgemaakte saus heb ik eerst nog dikker gemaakt met maizena. Daarna ham, uitgebakken champignons en uien erover.
Daarna (te) veel mozarella en kaas.
Oven en plaat voorverwarmd op 275 graden (hoogste stand)

Pizza erop gelegd en in ongeveer 8minuten was hij klaar. Nummer 2 was in 6 minuten klaar.

Nu was het deeg wel goed gaat en zelfs egaal bruin aan de onderkant. De korsten hadden zelfs wat lucht (woot! eindelijk)
De pizza smaakte erg goed. Beste tot nu toe.

Maar dingen die ik de volgende keer anders doe:
- Deeg in 2en splitsen zodat ik niet het deeg verkracht door het in 2en de breken na het reizen.
- Deeg met een laagje olie bestreiken en dan pas laten reizen. Hierdoor blijft het niet aan je kom plakken.
- Deeg er 2 uur van te voren uithalen zodat het niet te koud is om te bewerken. Nu was het eigenlijk te koud om lekker op te rekken.

Owja en de volgende keer minder mozarella gebruiken. Nu waren de bolletjes op en ging er per pizza 200gr mozarella op wat gewoon te veel was.

Heb een foto gemaakt, maar die staat op de camera die thuis ligt.
pi_78883215
Ik blijf erbij: Bestron > pizzasteen. Wat een geklooi altijd met die ovenstenen om die pizza er goed op te krijgen, voorverwarmen duurde ook veel te lang. Nu zet ik mijn bestron aan... 10 minuten later bakken... 6-8 minuten later eten. Tevens TVP.
pi_78883493
Wij maken regelmatig gewone pizza's.
Maar ik zou ook eens turkse pizza's willen maken.
Wat is, behalve de vorm en het beleg, het verschil met gewone pizza's?
Heeft iemand een goed recept?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_78883876
tvp voor later!!
Ik ben niet gek, ik ben een kiwi!
pi_78886214
Zijn er hier meer mensen die weleens aardappelpizza eten? Zo lekker is dat
  maandag 8 maart 2010 @ 13:34:56 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78886704
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:21 schreef ColdFeet het volgende:
Zijn er hier meer mensen die weleens aardappelpizza eten? Zo lekker is dat
Dat is een pizza met aardappels erop?
  maandag 8 maart 2010 @ 13:38:14 #34
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78886838
volgens mij verwerkt in het deeg toch? Net als dat je aardappelbrood kan maken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78886905
Nee, met dunne plakjes aardappel erop. Zo lekker is dat! Liefst aardappel gemarineerd met wat olie en knoflook, ofzo.
pi_78886947
Ik ken wel de pizza met dunne plakjes aardappel en rozemarijn? Regelmatig in Italië gegeten
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_78886966
- dubbel-
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  maandag 8 maart 2010 @ 13:45:49 #38
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78887162
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:39 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, met dunne plakjes aardappel erop. Zo lekker is dat! Liefst aardappel gemarineerd met wat olie en knoflook, ofzo.
gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78887237
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:45 schreef The_Hives het volgende:

[..]

gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.
Rauw en superdun, ja. Met rozemarijn is lekker, of met salie... Ik denk dat ik die morgen weer eens ga maken
pi_78906345
vandaag gewoon in de voorverwarmte oven (270 graden) in de onderste gleuf gebakken (ik had het eerder altijd in een pizzapan gedaan, maar dat is best moeilijk om daar de temperatuur goed te regelen, omdat dat ding alleen aan de onderkant verwarmd wordt), resultaat was ok, de bodem was knapperig, de volgende keer neem ik alleen iets minder deeg, duurt halt lang om de oven op temperatuur te krijgen

die casa di mama pizza's moeten ja ook bij 250 graden worden gebakken, het is toch een verschil of je bij 200 graden bakt of hoger

[ Bericht 22% gewijzigd door Zana op 08-03-2010 20:43:20 ]
  dinsdag 9 maart 2010 @ 10:15:01 #41
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_78921645
Ik schuif hier ook weer eens aan...

Zal binnenkort weer eens wat foto's maken. Eten toch zeker 3 keer per maand pizza's.
Standaard voorraadje deeg en saus in de vriezer liggen.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_79132413
ja hoi!

zaterdag is het zover! zonder steen, gewoon op de bakplaat dan maar, maar ik moet en zal zelf pizza maken..

nu nog bedenken hoe of wat enzo.
Ja doei.
pi_79170550
gister pizza gemaakt, maar me deeg was iets te droog moet ik dan denken aan meer water toevoegen bij het deeg, of meer olie?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_79170852
even een vraagje...

ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop ).

Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
Ja doei.
pi_79171500
quote:
Op maandag 15 maart 2010 15:21 schreef motorbloempje het volgende:
even een vraagje...

ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop ).

Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
In Duitsland heb je ook bloem met de naam type 550.Dat is vergelijkbaar met typo 00.Heb ik ook een aantal keren gebruikt en goede resultaten mee gekregen.
  maandag 15 maart 2010 @ 19:29:07 #46
17979 MissMSX
Knightmare
pi_79180726
OK, hier kom ik dan met m'n boerenpizza:

Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_79204851
Zo ik krijg ook weer mega zin in pizza als ik dit zo lees. Binnenkort maar eens even maken weer.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 12:23:16 #48
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_79204911
Mmm, heerlijk, zelf pizza maken! Binnenkort maar weer eens doen
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_79208754
Aah zeker binnenkort maar weer eens maken!
pi_79211107
Tip voor in de gewone oven, gebruik bakpapier op het ovenrooster in plaats van de bakplaat.
Wordt de bodem beter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')