abonnement Unibet Coolblue
pi_79805711
Wat zeg ik trouwens, we gaan zelf, nog voor mijn ouders, waarschijnlijk ook
pi_79806058
Was je dat vergeten? Dan zou je eerst zelf meerdere bloemvarianten kunnen kopen, thuis allemaal testen en dan alsnog je ouders groot laten inslaan. De beste, uiteraard. Ik denk trouwens niet dat de verschillende merken elkaar heel veel zullen ontlopen.
pi_79806121
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:30 schreef Yvesss het volgende:
Was je dat vergeten? Dan zou je eerst zelf meerdere bloemvarianten kunnen kopen, thuis allemaal testen en dan alsnog je ouders groot laten inslaan. De beste, uiteraard. Ik denk trouwens niet dat de verschillende merken elkaar heel veel zullen ontlopen.
Nouja, het hangt er nog een beetje om of we gaan, lijkt wel door te gaan. Dus vandaar dat het nog niet helemaal in m'n planning zat
pi_79806490
Nu krijg ik weer honger. Ik ga denk ik zo nog heel snel een dun pizzaatje maken. Wat ik niet opkan, neem ik morgen wel mee als lunch.
pi_79839870
Ik maak deeg voor morgen

De weegschaal was in de war, maakte van een pak met 1 kg bloem 2 kg, batterij zat los
pi_79842813
Het rijst de kom uit
pi_79842941
1 kg bloem? Dat is héél veel. Het kan nog wel even doorrijzen.
pi_79842983
1kg! dat zijn veul pizza's!
Ja doei.
pi_79843234
Ik weet niet of ze de hele kilo heeft gebruikt. Maar mocht het te gek worden, dan kun je gewoon wat lucht uit het deeg drukken.
pi_79843603
Nee, ik heb niet de hele kilo gebruikt

Maar omdat ik de weegschaal niet vertrouwde heb ik de rest van de zak erop gezet, en toen zei ie 2 kg. En dat kon maximaal 1 kg zijn

maar heb wel 750 gemaakt hoor! Kan er wat in de diepvries.
pi_79844229
Ja, doe ik ook altijd. Heb nu weer 8 bodems in de vriezer. Voor afwegen gebruik ik altijd een maatbeker met schaalverdeling voor bloem. En in diezelfde maatbeker daarna de juiste hoeveelheid water. Het lijkt altijd behoorlijk te kloppen.
pi_79844437
quote:
Op donderdag 1 april 2010 20:29 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe ik ook altijd. Heb nu weer 8 bodems in de vriezer. Voor afwegen gebruik ik altijd een maatbeker met schaalverdeling voor bloem. En in diezelfde maatbeker daarna de juiste hoeveelheid water. Het lijkt altijd behoorlijk te kloppen.
Hij doet het nu weer goed hoor, maar doordat de batterij los gegaan was net niet
pi_79845098
En vlak de aardstralen niet uit. Die hebben vaak een fnuikend effect op het rijzen van deeg en elektrische apparatuur. Waarbij aangemerkt moet worden dat het deeg hierop positief reageert.

Nee, hoor, ik doe flauw. Het komt wel goed met jou deeg, maar houd het rijzen een beetje in de gaten.
750gram kan een aardige ballon worden. Ik heb er niet eens een bak voor, zeker niet een die in de koelkast moet passen. Dus af en toe even 'inkloppen'.
pi_79846129
Ik heb net de lucht eruit gedrukt en alles uit de kom gehaald, maar het was een volkomen onwerkbare plakkerige bende? Er moest nog flink wat bloem bij om de boel weer zo te krijgen dat het niet in een grote bal aan mijn handen bleef plakken.. Het wou er anders echt niet vanaf en tot een bolletje!
pi_79846365
Ja, dat ken ik. Liever een wat te droog deeg dan te nat. Echt, dat natte spul plakt erger dan een baal kauwgum op de kachel. Er is wel een pizza van te maken, maar zit er tijdens het uitrollen ergens een stukje waar geen bloem onder zit, dan kun je de pizza schudden. Muur- en muurvast blijft hij zitten. Jeff Varasano kan het mooi zeggen, maar voor mij geen ultranat pizzadeeg meer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Yvesss op 01-04-2010 22:52:37 ]
pi_79846704
Ja, echt apart, want toen het erin ging was het perfect!
pi_79847166
Ook dat klopt, ik doe het deeg eerst in de keukenmachine, tot het een soort bal vormt, daarna kneed ik met de hand nog wat door. Een wat stopverf-achtige consistentie heeft het dan, het plakt absoluut niet. Maar na het rijzen plakt het een stuk meer, net alsof er water bij is gekomen. Dat is natuurlijk niet zo. Wat je wel kunt stellen is, dat als je tijdens het kneden een plakkerig deeg hebt, na het rijzen dit alleen maar erger is. Met heel veel stuifbloem is dit te ondervangen, maar ik vind het niet fijn werken.
  vrijdag 2 april 2010 @ 15:11:19 #243
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79871178
whow, wat een lekkere pizza's zie ik hier voorbij komen!

Ik heb meteen een Pizza steen voor mijn verjaardag gevraagd. Ik hoop binnenkort wat plaatjes te posten.
pi_79882803


pi_79883268
Ik ben trots op je!!!
  vrijdag 2 april 2010 @ 21:13:17 #246
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79883452
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 20:58 schreef LieLie het volgende:


[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, smakelijk!
pi_79883653
Hij was echt goed gelukt! Krokante bodem ook, en dat zonder pizza-oven of steen
  vrijdag 2 april 2010 @ 21:21:55 #248
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_79883833
erg mooi lie!
Confidence through competence
pi_79883866
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:21 schreef Stereotomy het volgende:
erg mooi lie!
Ook lekker Steer
pi_79883885
mooi! Heb nu al zin in maandag! Misschien dat ik 't een dagje of 2 ga opschuiven
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')