abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 2 maart 2010 @ 19:15:23 #1
104871 remlof
Europees federalist
pi_78647670


Welkom in het centrale PvdD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Het leven op aarde manifesteert zich in velerlei vormen. Alleen al het aantal diersoorten bedraagt meer dan een miljoen. Iedere levensvorm tracht zichzelf optimaal in stand te houden, ook indien dit ten koste gaat van andere levensvormen. Diersoorten kunnen elkaars concurrent zijn of in een jager-prooi relatie tot elkaar staan. Alle levensvormen tezamen maken deel uit van het wereldwijde ecosysteem, dat zich in een natuurlijk, dynamisch evenwicht bevindt. Het leven op aarde is hierdoor niet een vredig paradijs, maar een permanente strijd die bij alle betrokkenen leed veroorzaakt, tot aan de dood toe.

De mens is onderdeel van het aardse ecosysteem, maar door zijn mentale ontwikkeling en de daaruit voortgekomen cultuur is hij in staat zijn eigen belangen ten koste van andere levensvormen intensiever en grootschaliger te behartigen dan welke ander levend wezen ook. Door die zelfde mentale ontwikkeling heeft hij echter ook de vrijheid om andere levensvormen alsook zijn eigen soortgenoten in heden en toekomst geen onnodig leed en schade te berokkenen. Dit respect voor de lichamelijke en mentale integriteit van alle levensvormen op aarde vormt de basis voor een meer vreedzame wijze waarop mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur in het algemeen kunnen omgaan.
Dit respect voor het leven is onder mensen nog in onvoldoende mate ontwikkeld. Dit heeft geleid en leidt steeds opnieuw tot grote ruwheid en onzorgvuldigheid in het gedrag van mensen. Daardoor verdwijnen in hoog tempo natuurgebieden, sterven diersoorten uit, wordt het mondiale ecosysteem zwaar belast en ontwricht, en worden grote bevolkingsgroepen in hun voortbestaan bedreigd.

Het is moreel onacceptabel dat de mens de natuur zo intensief exploiteert dat hierdoor de leefomstandigheden op aarde dramatisch veranderen en de biotoop van de mens zelf en van andere levensvormen verslechtert, kleiner wordt of zelfs verdwijnt. Toekomstige generaties zullen met de gevolgen hiervan nog meer geconfronteerd worden dan de huidige generatie. Het is daarom van groot belang dat de mens zichzelf aanzienlijke ecologische beperkingen oplegt. Die dienen gericht te zijn op het reduceren van het gebruik van ruimte, grondstoffen, energie, planten en dieren.
In het Handvest van de Aarde, voortgekomen uit een initiatief van de Verenigde Naties in 1987 (United Nations World Commission on Environment and Development: www.earthcharter.org), dat door tal van natuur- en milieu-organisaties als uitgangspunt wordt gehanteerd, wordt deze doelstelling nader uitgewerkt. De bescherming van de 'levensvatbaarheid, diversiteit en schoonheid van de aarde' wordt in dit handvest als een 'heilige taak' van de mensheid opgevat. In artikel 15 worden respect en mededogen in de omgang met dieren als een aparte doelstelling geformuleerd. Wreedheden tegen door de mens gehouden dieren moeten worden voorkomen en jacht- en vismethoden die 'extreem, langdurig of onnodig lijden veroorzaken', dienen te worden verboden.
Het Handvest is sterk gericht op het duurzame gebruik van de natuur door de mens. Weliswaar wordt ook aan andere levensvormen dan de mens een eigen waarde toegekend en worden respect en mededogen in de omgang met dieren voorgeschreven, maar aan het doel van het gebruik van dieren worden geen expliciete beperkingen gesteld.

Dat gebeurt wel in de Universele Verklaring van de Rechten van het Dier van de International League of Animal Rights in 1977. Hierin wordt niet alleen gesteld dat alle dieren met respect behandeld moeten worden, maar worden in artikel 7 het zonder noodzaak doden van een dier en elke beslissing die hiertoe leidt, als een 'misdaad tegen het leven' gekwalificeerd. Expliciet worden de plezierjacht en de sportvisserij afgewezen, terwijl aan het gebruik van dierproeven de eis wordt gesteld dat die een noodzakelijk doel moeten dienen en gepaard moeten gaan met onderzoek en toepassing van alternatieven.

Na twee eeuwen dierenbescherming wordt het hoog tijd om aan het gebruik van dieren verdergaande beperkingen te stellen. Dieren worden nog te vaak slechts als object beschouwd dat altijd ondergeschikt is aan de belangen van de mens en voor al die belangen gebruikt mag worden. De exploitatie van dieren en van hun biotoop heeft, ook vindt die op een duurzame wijze plaats, altijd onvermijdelijk negatieve gevolgen voor de dieren en eindigt meestal zelfs met hun dood.
Bij iedere vorm van omgang met en gebruik van dieren moet daarom steeds een zorgvuldige afweging plaatsvinden tussen de zwaarte van de menselijk belangen en de gevolgen voor het dier. Naarmate het menselijk belang minder noodzakelijk is en de gevolgen voor de dieren schadelijker zijn, vermindert de morele rechtvaardiging om hun welzijn te schaden.
Het gebruik van dieren voor niet-vitale belangen van mensen kan met deze benadering worden teruggedrongen en uitgebannen. Het is evident dat dit geldt voor onder andere de bontproductie, het circus, stierenvechten, hengelsport en andere dieronvriendelijke vormen van vermaak met dieren. Godsdienstige en culturele tradities, die dieren in hun welzijn aantasten, moeten zich op dit punt vernieuwen. Tradities zijn immers geen onveranderlijke verschijnselen, maar kunnen zich in de loop der tijd aan de nieuwe opvattingen en morele normen van mensen aanpassen en hebben dat in het verleden ook steeds zo gedaan.
Ook bij het gebruik van proefdieren en van dieren voor menselijke consumptie dient steeds de ethische afweging van de verschillende belangen van mens en dier plaats te vinden. Hierbij moet ook de toepassing van alternatieven voor dierproeven en dierlijke producten de volle aandacht krijgen. De ontwikkeling en toepassing van deze alternatieven kan daarom ook als een ethische noodzaak van de mensheid beschouwd worden.

Een zorgvuldige, liefdevolle omgang met de natuur en de dieren houdt tenslotte ook in dat aan mensen respect voor hun lichamelijke en mentale integriteit in de ruimste zin des woords wordt betoond. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (1948) biedt hiervoor het geschikte uitgangspunt. Deze creëert de voorwaarden waaronder de mens in vrijheid en zonder onderdrukking en geweld kan leven en zich kan ontwikkelen. Hierbij dient de mens wel rekening te houden met zijn medeschepselen. Zijn vrijheid houdt op waar die van de ander in het gedrang komt. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vormt samen met de Verklaring van de Rechten van het Dier en het Handvest van de Aarde het practische uitgangspunt voor de wijze waarop mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur behoren om te gaan. Dit uitgangspunt wordt nader uitgewerkt in het Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren en bepaalt de politieke opstelling van de partij in actuele kwesties.

www.partijvoordedieren.nl

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-08-2016 21:55:04 ]
pi_78657457
slotje aub
pi_78694810
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 21:56 schreef Cahir het volgende:
slotje aub
ze halen nog steeds 2 zetels in de peilingen
  donderdag 25 maart 2010 @ 10:52:02 #4
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_79562100
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 19:18 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

ze halen nog steeds 2 zetels in de peilingen
2 teveel dus
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
  maandag 12 april 2010 @ 23:16:25 #5
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_80247634
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 10:52 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

[..]

2 teveel dus
Want?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 13 april 2010 @ 15:09:13 #6
81187 ethiraseth
Fuck you, got mine
pi_80265483
PvdD wil accijns van 2 euro op vlees

Fractievoorzitter Marianne Thieme© ANP
reacties (1) print stuur artikel door


De Partij voor de Dieren wil een extra toeslag van 2 euro op elke kilo vlees, zo blijkt uit het verkiezingsprogramma dat de partij vandaag bekend maakte.

Later deze maand moet het partijcongres zich nog over het programma uitspreken. De partij wil ook het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit schrappen.

Viswedstrijden, kerststallen en circussen met dieren en het rapen van kievitseieren zijn als het aan de PvdD ligt eveneens voorbij.

Een overzicht van de belangrijkste maatregelen:

-De intensieve veehouderij wordt afgeschaft.

-Geleidelijke beperking hypotheekrenteaftrek tot 42 procent en maximale hypotheekschuld van 500.000 euro.

-Geleidelijke verhoging AOW-leeftijd tot 67 jaar in 2044.

-Einde aan kerststallen met levende dieren.

-Verbod op rapen kievitseieren.

-Verbod op viswedstrijden.

-Het gebruik van dieren in circussen wordt verboden.

-Aantal dierproeven wordt jaarlijks met 10 procent teruggebracht.

-Er komt een bedenktermijn voor de verkoop van dieren.

-Er komt een gemeentelijke dierenpolitie.

-Houdverbod van dieren als straf na mishandeling.

-Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt opgeheven.

-Duur wachtgeld politieke ambtsdragers gehalveerd.

-Beperking duur WW-uitkering tot een jaar, uitkering eerste maanden hoger.

-Geen aanschaf JSF.

-20 procent minder budget voor Defensie.

-10 procent lagere bijdrage aan Europese Unie.

-Verbod op onverdoofd ritueel slachten van dieren.

-Geen invoering elektronisch patiëntendossier en elektronisch kinddossier.

-Accijns op vlees van 2 euro per kilo.

-Kilometerheffing van 15 cent voor vrachtwagens.

-Hogere belasting voor grijze stroom dan voor groene.

-Beperking kosten Koninklijk Huis.

-Inkomensafhankelijke kinderbijslag.
Winnaar Agnes Kant knuffel 2010.
Indeed, what are the roots of western geometry? Nothing else but the Egyptian techniques of surveying property.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 13 april 2010 @ 15:15:12 #7
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_80265677
-Geleidelijke verhoging AOW-leeftijd tot 67 jaar in 2044. waarom uberhaupt verlengen naar 67 met zo'n termijn.
-Het gebruik van dieren in circussen wordt verboden. Op zich voor.
-Er komt een gemeentelijke dierenpolitie. Had er moeten zijn vind ik
-Houdverbod van dieren als straf na mishandeling. Zie hier boven.
-Geen aanschaf JSF. Populistisch geneuzel.
-20 procent minder budget voor Defensie. Populistisch geneuzel.
-10 procent lagere bijdrage aan Europese Unie. Populistisch geneuzel.
-Geen invoering elektronisch patiëntendossier en elektronisch kinddossier. Populistisch geneuzel.
-Beperking kosten Koninklijk Huis. Populistisch geneuzel.
-Inkomensafhankelijke kinderbijslag. Populistisch geneuzel.

Maw, niet echt niet vernieuwends.
Meer van het zelfde.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 13 april 2010 @ 16:26:47 #8
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
  dinsdag 13 april 2010 @ 18:05:05 #9
104871 remlof
Europees federalist
pi_80272912
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 16:26 schreef freako het volgende:
Link naar het conceptverkiezingsprogramma:

http://www.partijvoordedi(...)ngsprogramma2010.pdf
Staat ook in de OP nu.

Maar het logo is pleitos, heeft iemand er nog een?
  dinsdag 13 april 2010 @ 18:35:16 #10
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80273909
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:05 schreef remlof het volgende:

[..]

Staat ook in de OP nu.

Maar het logo is pleitos, heeft iemand er nog een?
  dinsdag 13 april 2010 @ 18:48:08 #11
104871 remlof
Europees federalist
pi_80274339
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:35 schreef freako het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Thanks!
pi_80275762
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 15:15 schreef Netsplitter het volgende:
-Geleidelijke verhoging AOW-leeftijd tot 67 jaar in 2044. waarom uberhaupt verlengen naar 67 met zo'n termijn.
-Het gebruik van dieren in circussen wordt verboden. Op zich voor.
-Er komt een gemeentelijke dierenpolitie. Had er moeten zijn vind ik
-Houdverbod van dieren als straf na mishandeling. Zie hier boven.
-Geen aanschaf JSF. Populistisch geneuzel.
-20 procent minder budget voor Defensie. Populistisch geneuzel.
-10 procent lagere bijdrage aan Europese Unie. Populistisch geneuzel.
-Geen invoering elektronisch patiëntendossier en elektronisch kinddossier. Populistisch geneuzel.
-Beperking kosten Koninklijk Huis. Populistisch geneuzel.
-Inkomensafhankelijke kinderbijslag. Populistisch geneuzel.

Maw, niet echt niet vernieuwends.
Meer van het zelfde.
Alleen die toeslag op vlees al zal kiezers nou niet echt aansporen, denk ik.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  woensdag 14 april 2010 @ 11:00:47 #13
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80296894
En de kandidatenlijst is ook bekend. Opvallend is dat het huidige Kamerlid Esther Ouwehand niet op de lijst is geplaatst, terwijl ze zich wel kandidaat heeft gesteld voor herverkiezing. Ruzie met Thieme? Op nr. 2 en 3 staan nu de Statenleden Anja Hazenkamp en Frank Wassenberg, Statenlid in resp. Groningen en Limburg.

De lijst staat hier: http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4514
  Moderator / Redactie Sport woensdag 14 april 2010 @ 11:06:12 #14
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_80297096
Opvallend
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 18:09:36 #15
249559 crew  Lavenderr
pi_80312999
quote:
Op woensdag 14 april 2010 11:00 schreef freako het volgende:
En de kandidatenlijst is ook bekend. Opvallend is dat het huidige Kamerlid Esther Ouwehand niet op de lijst is geplaatst, terwijl ze zich wel kandidaat heeft gesteld voor herverkiezing. Ruzie met Thieme? Op nr. 2 en 3 staan nu de Statenleden Anja Hazenkamp en Frank Wassenberg, Statenlid in resp. Groningen en Limburg.

De lijst staat hier: http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4514
Het was daarnet op het nieuws dat Ouwehand niet meer op de lijst geplaatst is. Maar de PvdD wil niet zeggen waarom. Dus dat wordt speculeren naar de reden.
  woensdag 14 april 2010 @ 18:50:46 #16
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80314408
quote:
Op woensdag 14 april 2010 18:09 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Het was daarnet op het nieuws dat Ouwehand niet meer op de lijst geplaatst is. Maar de PvdD wil niet zeggen waarom. Dus dat wordt speculeren naar de reden.
Van een of ander weblog, geen idee of het betrouwbaar is:
quote:
Nog meer trammelant............

..............over Esther Ouwehand


Esther staat niet meer op de kandidatenlijst: af door de zijdeur. Op het laatste congres was al duidelijk dat het niet meer boterde tussen de beide dames, gezien haar opvallend kritische vragen op dat congres.
Wie nu de nummer tweee is, wordt morgen bekend gemaakt.
Intussen is een groot aantal 'prominenten' van de partij - staten-, raads- en andere leden - een handtekeningenactie begonnen om Esther weer op de lijst te krijgen.
De andere politieke partijen en de media zullen er blij mee zijn.
http://barendswereld.blog(...)meer-trammelant.html
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 19:41:15 #17
249559 crew  Lavenderr
pi_80316517
quote:
Op woensdag 14 april 2010 18:50 schreef freako het volgende:

[..]

Van een of ander weblog, geen idee of het betrouwbaar is:
[..]

http://barendswereld.blog(...)meer-trammelant.html
Heb even de reacties gelezen op dat weblog en die liegen er niet om. Of wel natuurlijk

'dominante Marianne versus zwak bestuur'
'kwestie Oostvaardersplassen waar Marianne Esther de kastanjes uit het vuur liet halen'
'Koffeman die manipuleert en domineert vanachter de schermen'
'Koffeman die alleen maar geeft om macht en geld'

Kortom, voor de media de komende dagen.
pi_80317311
En de politiek heeft er weer een binnenbrandje bij. En straks een partij minder, als het echt hommel( )es is binnen de partij.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  woensdag 14 april 2010 @ 20:06:50 #19
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80317725
quote:
Op woensdag 14 april 2010 19:41 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Heb even de reacties gelezen op dat weblog en die liegen er niet om. Of wel natuurlijk

'dominante Marianne versus zwak bestuur'
'kwestie Oostvaardersplassen waar Marianne Esther de kastanjes uit het vuur liet halen'
'Koffeman die manipuleert en domineert vanachter de schermen'
'Koffeman die alleen maar geeft om macht en geld'

Kortom, voor de media de komende dagen.
Ik snap nou waarom ze hun congressen achter gesloten deuren houden. Dat wordt vuurwerk volgende week. Jammer dat er geen persmuskieten ( )bij mogen zijn.

[ Bericht 5% gewijzigd door freako op 14-04-2010 20:26:02 (in lijn gebracht met posts hierboven en -onder ) ]
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 20:14:22 #20
249559 crew  Lavenderr
pi_80318055
quote:
Op woensdag 14 april 2010 19:57 schreef Ferdo het volgende:
En de politiek heeft er weer een binnenbrandje bij. En straks een partij minder, als het echt hommel( )es is binnen de partij.
Misschien denkt Marianne: Esther is maar bij( )zaak.
  woensdag 14 april 2010 @ 22:36:53 #21
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80324891
Er is nu een oproep om Esther Ouwehand op de tweede plaats te zetten, ondertekend door een hele rits aan PvdD-Statenleden, -gemeenteraadsleden en allerhande bestuursleden en andere prominente leden

Hier staat de hele tekst van de oproep:

http://anti-dierenleed.hy(...)id=81IBEDGZZ9K4WWCWW
pi_80326450
quote:
Op woensdag 14 april 2010 22:36 schreef freako het volgende:
Er is nu een oproep om Esther Ouwehand op de tweede plaats te zetten, ondertekend door een hele rits aan PvdD-Statenleden, -gemeenteraadsleden en allerhande bestuursleden en andere prominente leden

Hier staat de hele tekst van de oproep:

http://anti-dierenleed.hy(...)id=81IBEDGZZ9K4WWCWW
Is die Nico Kofferman (of zo) nog steeds voorzitter? Is die niet 2 handen op 1 buik met Thieme? (ook aangezien ze beide zevende dags adventisten zijn)
  woensdag 14 april 2010 @ 23:26:47 #23
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80327454
quote:
Op woensdag 14 april 2010 23:06 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Is die Nico Kofferman (of zo) nog steeds voorzitter?
Koffeman. Die is nooit voorzitter geweest (dat is Thieme), maar wel adviseur, senator en voorzitter van het wetenschappelijk bureau.
quote:
Is die niet 2 handen op 1 buik met Thieme? (ook aangezien ze beide zevende dags adventisten zijn)
Ja.
  woensdag 14 april 2010 @ 23:30:41 #24
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80327620
Ik zie nou trouwens dat op die oproep op Hyves 5 oud-fractiemedewerkers en 1 oud-fractiesecretaresse van de PvdD staan. Is dat niet een heel erg hoog verloop voor een partij die net 3,5 jaar in de Kamer zit, of is dat een funcitie die je een jaar vervult?
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 23:50:42 #25
249559 crew  Lavenderr
pi_80328409
quote:
Op woensdag 14 april 2010 23:06 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Is die Nico Kofferman (of zo) nog steeds voorzitter? Is die niet 2 handen op 1 buik met Thieme? (ook aangezien ze beide zevende dags adventisten zijn)
Ja.
2 Handen op één buik met Thieme.
  donderdag 15 april 2010 @ 10:28:17 #26
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80334804
quote:
'Thieme duldt geen enkele tegenspraak'

door Edwin Timmer
DEN HAAG - De Partij voor de Dieren is verzeild geraakt in een felle stammenstrijd. Het bewind van partijleider Marianne Thieme, die geen enkel weerwoord zou dulden, treft volgens ingewijden de grootste blaam.

Thieme heeft collega-Kamerlid Esther Ouwehand keihard afgeserveerd, door haar niet terug te willen zien na de verkiezingen van 9 juni. Vooraanstaande partijleden reageren hoogst verbaasd en proberen Ouwehand alsnog als nummer twee op de kieslijst te krijgen.

Het partijbureau weigert een officiële uitleg over de vertrouwensbreuk. Klokkenluiders melden deze krant echter dat Thieme geen enkele kritiek accepteert en dat daarom, nadat eerder talrijke medewerkers en vrijwilligers zijn gedumpt, nu ook Ouwehand 'overboord is geschopt'. Ook onder PvdD-medewerkers is het al jaren een komen en gaan op het Binnenhof.

"Wij hebben nooit vernomen dat Ouwehand zou disfunctioneren", zegt het Noord-Hollandse statenlid Peter van Poelgeest verbaasd. Samen met andere staten- en raadsleden, bestuurders en (oud-)medewerkers wil hij Ouwehand op het congres van 25 april alsnog verkiesbaar krijgen.

Opstappen

Enkele bestuurders zijn de macht van Thieme, senator Niko Koffeman en partijbureaudirecteur Lieke Keller zó zat, dat ze zelfs overwegen op te stappen, mocht Ouwehand inderdaad sneuvelen. Dat blijkt uit e-mails in bezit van De Telegraaf.

Het stoort hen dat partijsfinx Thieme als fractie- en partijvoorzitter ook nog eens in de kiescommissie zat om kandidaten te selecteren. "Het zijn juist deze dubbele petten die dit conflict hebben veroorzaakt. Esther liep tegen een muur op", stelt een ingewijde. Eerdere pogingen tot democratisering liepen spaak.

"Ach, roddels en achterklap, wat moet ik ermee?" zegt Thieme in een reactie op de beschuldigingen uit eigen kring. "Wij hebben tienduizend leden. En net zoveel meningen." Ook Keller van het partijbureau houdt het op 'speculaties'. "Wij geven de leden op het congres een toelichting op de kieslijst. Via de pers is dat niet netjes naar sollicitanten." De inschrijving voor het congres was overigens al drie weken dicht toen gisteren de kieslijst bekend werd. Ouwehand staat onder collega-parlementariërs bekend als 'zeer communicatief' en wist onder meer het budget voor het zoeken naar alternatieven voor dierproeven te verdubbelen. Ook maakte ze zich hard voor dierenasiels.

Boze partijleden nemen het Ouwehand wél kwalijk dat de PvdD het goedpraatte dat Staatsbosbeheer runderen en paarden liet verhongeren in de Oostvaarderplassen.
Bron: De Telegraaf
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 donderdag 15 april 2010 @ 10:31:21 #27
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_80334902
quote:
Op donderdag 15 april 2010 10:28 schreef freako het volgende:

[..]

Bron: De Telegraaf
Goh, wat een verrassing.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  donderdag 15 april 2010 @ 10:40:33 #28
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_80335240
Wel klierig, dit gezeik. Dat doet een partij nooit goed, natuurlijk

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 16 april 2010 @ 14:00:33 #29
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80383232
quote:
PvdD Zeeland stopt met verkiezingscampagne
MIDDELBURG - De afdeling Zeeland van de Partij voor de Dieren stopt de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer, uit protest tegen het niet op de kandidatenlijst zetten van Tweede Kamerlid Esther Ouwehand. Dat heeft Rob Ossewaarde van de partij vrijdag laten weten.

De afdeling Zeeland vindt het een slechte beslissing van het bestuur om haar niet vlak achter Marianne Thieme op de lijst te zetten. Dat de afdeling de campagne stopt, houdt in dat in Zeeland geen posters komen te hangen en geen publieke optredens zullen zijn.

Ossewaarde hoopt dat tijdens de ledenvergadering op 25 april wordt besloten Ouwehand toch op de lijst te zetten. „Zolang ze er niet op staat, voeren we geen campagne.”
Bron: De Telegraaf
pi_80383359
ai ai ai
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 vrijdag 16 april 2010 @ 14:11:40 #31
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_80383661
Thieme kan dit nooit lang volhouden.
Geeft ze toe dan is ze geen knip voor haar neus meer waard.
Geeft ze niet toe dan wordt het een interne machtstrijd die zij nooit kan winnen.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  vrijdag 16 april 2010 @ 15:15:02 #32
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80386338
quote:
Onvrede in PvdD laat Thieme koud

Partijleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is niet onder de indruk van de onvrede over het ontbreken van haar fractiegenoot Esther Ouwehand op de conceptkandidatenlijst.

Thieme zegt dat er in elke partij wel gedoe is over de kandidatenlijst en dat ze op de huidige lijst vertrouwt. De afdeling Zeeland weigert campagne te voeren zolang Ouwehand niet terugkeert.

Thieme zegt dat dat niet uitmaakt omdat de campagne nog niet eens is begonnen. De partijleiding wil niet zeggen waarom Ouwehand niet mag terugkeren. Op 25 april wordt op het partijcongres de definitieve lijst vastgesteld.
Bron: nos.nl

Niet echt het meest politiek correcte antwoord, wat ze hier geeft. Het zal de onvrede niet verminderen in elk geval.
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 15:18:24 #33
249559 crew  Lavenderr
pi_80386487
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 14:11 schreef Netsplitter het volgende:
Thieme kan dit nooit lang volhouden.
Geeft ze toe dan is ze geen knip voor haar neus meer waard.
Geeft ze niet toe dan wordt het een interne machtstrijd die zij nooit kan winnen.
Vergeet Koffeman niet. Die deelt de lakens uit daar.
Esther Ouwehand kan het vergeten, die komt niet terug.
  zondag 18 april 2010 @ 00:32:14 #34
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80434812
quote:
Op woensdag 14 april 2010 23:30 schreef freako het volgende:
Ik zie nou trouwens dat op die oproep op Hyves 5 oud-fractiemedewerkers en 1 oud-fractiesecretaresse van de PvdD staan. Is dat niet een heel erg hoog verloop voor een partij die net 3,5 jaar in de Kamer zit,
Dat kan je concluderen. Hoewel dat niet perse correct is.
  zondag 18 april 2010 @ 00:33:07 #35
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80434833
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 14:11 schreef Netsplitter het volgende:
Geeft ze niet toe dan wordt het een interne machtstrijd die zij nooit kan winnen.
Ik vind de definitie machtstrijd niet het juiste. Daar moet ik bij denken om 2 personen die zouden vechten om de hoogste titel binnen de instantie.

De media kan natuurlijk ook overdrijven en dingen aandikken he..

Het is gewoon afwachten tot het congres. De leden bepalen hoe en wat. En wat mij betreft Esther op Twee dus
  zondag 18 april 2010 @ 00:34:51 #36
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80434875
quote:
Op woensdag 14 april 2010 20:06 schreef freako het volgende:
Ik snap nou waarom ze hun congressen achter gesloten deuren houden. Dat wordt vuurwerk volgende week. Jammer dat er geen persmuskieten ( )bij mogen zijn.
Misschien dat ik wel wat op twitter gooi tijdens het congres
  zondag 18 april 2010 @ 00:35:51 #37
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80434897
quote:
Op woensdag 14 april 2010 22:36 schreef freako het volgende:
Er is nu een oproep om Esther Ouwehand op de tweede plaats te zetten, ondertekend door een hele rits aan PvdD-Statenleden, -gemeenteraadsleden en allerhande bestuursleden en andere prominente leden
+ een FOK!er ;-)
  zondag 18 april 2010 @ 00:38:55 #38
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80434956
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 15:18 schreef Lavenderr het volgende:
Vergeet Koffeman niet. Die deelt de lakens uit daar.
Ik heb nog nooit lakens gehad :-(
quote:
Esther Ouwehand kan het vergeten, die komt niet terug.
Wacht maar even af tot zondag ;-)
  Moderator zondag 18 april 2010 @ 13:29:41 #39
249559 crew  Lavenderr
pi_80443451
quote:
Op zondag 18 april 2010 00:38 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit lakens gehad :-(
[..]

Wacht maar even af tot zondag ;-)
Spannend!
pi_80443643
quote:
Op zondag 18 april 2010 00:38 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit lakens gehad :-(
[..]

Wacht maar even af tot zondag ;-)
U is een insider?
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  zondag 18 april 2010 @ 13:51:36 #41
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80444050
Zoiets ja
  Moderator zondag 18 april 2010 @ 18:22:02 #42
249559 crew  Lavenderr
pi_80452422
quote:
Op zondag 18 april 2010 13:51 schreef TechXP het volgende:
Zoiets ja
En, heb je al nieuws voor ons?
  zondag 18 april 2010 @ 18:36:57 #43
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80452819
quote:
Op zondag 18 april 2010 18:22 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

En, heb je al nieuws voor ons?
Het congres is pas volgende week zondag, Lavenderr. .
  Moderator zondag 18 april 2010 @ 18:53:09 #44
249559 crew  Lavenderr
pi_80453344
quote:
Op zondag 18 april 2010 18:36 schreef freako het volgende:

[..]

Het congres is pas volgende week zondag, Lavenderr. .
Oh, ja natuurlijk, ik haalde twee partijen door elkaar , bedankt Freako
  zondag 18 april 2010 @ 19:09:59 #45
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80453914
Vandaag is GroenLinks. Gisteren was D66. Maar geloof dat die 2daags hebben. Lange zit lijkt me dat.
Congressen zijn eigenlijk meestal heel saai.
  Moderator zondag 18 april 2010 @ 19:13:24 #46
249559 crew  Lavenderr
pi_80454035
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:09 schreef TechXP het volgende:
Vandaag is GroenLinks. Gisteren was D66. Maar geloof dat die 2daags hebben. Lange zit lijkt me dat.
Congressen zijn eigenlijk meestal heel saai.
Dus we moeten nog een week wachten op eventuele onthullingen TechXP?
Leuk dat je insider bent
pi_80454040
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:09 schreef TechXP het volgende:
Vandaag is GroenLinks. Gisteren was D66. Maar geloof dat die 2daags hebben. Lange zit lijkt me dat.
Congressen zijn eigenlijk meestal heel saai.
D66 had inderdaad een tweedaagse, vrij- en zaterdag.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  Moderator / Redactie Sport zondag 18 april 2010 @ 19:15:17 #48
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_80454103
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:09 schreef TechXP het volgende:
Vandaag is GroenLinks. Gisteren was D66. Maar geloof dat die 2daags hebben. Lange zit lijkt me dat.
Congressen zijn eigenlijk meestal heel saai.
Dit zijn de bekende verkiezingscongressen dus dan is het amenderen en met 500 amendementen kan dat soms even duren ja .
Najaarscongres zullen meer speciale dingen zijn.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 18 april 2010 @ 20:37:58 #49
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80457597
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:13 schreef Lavenderr het volgende:
Dus we moeten nog een week wachten op eventuele onthullingen TechXP?
Leuk dat je insider bent
Nou veel valt er niet te onthullen hoor. Nou ja.. dat Esther weer op twee komt ;-)
  zondag 18 april 2010 @ 20:40:14 #50
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80457715
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:15 schreef borisz het volgende:
Dit zijn de bekende verkiezingscongressen dus dan is het amenderen en met 500 amendementen kan dat soms even duren ja .
Najaarscongres zullen meer speciale dingen zijn.
Ah... ja, dan valt het aantal amendementen bij de PvdD dan nog altijd wel mee. Dat zijn er enkelen vaak.
Dit jaar heb ik voor het eerst amendementen ingediend voor het verkiezingsprogramma. Waren 2 a4'tjes, wat op zich niet veel is want zit ook toelichting bij enzo.

Misschien is er bij de PvdD dan ook meer eensgezindheid (over het algemeen dan)
  Moderator zondag 18 april 2010 @ 20:54:39 #51
249559 crew  Lavenderr
pi_80458440
quote:
Op zondag 18 april 2010 20:37 schreef TechXP het volgende:

[..]

Nou veel valt er niet te onthullen hoor. Nou ja.. dat Esther weer op twee komt ;-)
Ja??? Dat zou wel erg mooi zijn !!
  zondag 18 april 2010 @ 21:01:35 #52
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80458815
quote:
Op zondag 18 april 2010 20:54 schreef Lavenderr het volgende:
Ja??? Dat zou wel erg mooi zijn !!
We gaan er maar vanuit... tenminste dat hoop ik
Marianne op 1, Esther op 2.
  Moderator / Redactie Sport zondag 18 april 2010 @ 21:03:58 #53
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_80458959
quote:
Op zondag 18 april 2010 20:40 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ah... ja, dan valt het aantal amendementen bij de PvdD dan nog altijd wel mee. Dat zijn er enkelen vaak.
Dit jaar heb ik voor het eerst amendementen ingediend voor het verkiezingsprogramma. Waren 2 a4'tjes, wat op zich niet veel is want zit ook toelichting bij enzo.

Misschien is er bij de PvdD dan ook meer eensgezindheid (over het algemeen dan)
D66 heeft ook heel veel meer leden dan PvdD .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 18 april 2010 @ 21:19:31 #54
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_80459708
Het was dat ik heel druk was/ben met een verhuizing en daardoor geen tijd heb om naar het congres te gaan, maar anders waa ik zeker gegaan.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  Moderator zondag 18 april 2010 @ 21:22:17 #55
249559 crew  Lavenderr
pi_80459850
quote:
Op zondag 18 april 2010 21:19 schreef Verbal het volgende:
Het was dat ik heel druk was/ben met een verhuizing en daardoor geen tijd heb om naar het congres te gaan, maar anders waa ik zeker gegaan.

V.
Het is pas volgende week zondag Verbal, dus je kunt nog. Ik dacht ook dat het vandaag was, maar dat was GL.
Edit: ik zie dat je volgende week bedoelt
  zondag 18 april 2010 @ 21:27:09 #56
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80460117
quote:
Op zondag 18 april 2010 21:22 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Het is pas volgende week zondag Verbal, dus je kunt nog. Ik dacht ook dat het vandaag was, maar dat was GL.
Edit: ik zie dat je volgende week bedoelt
Bovendien is de inschrijving al gesloten.
  zondag 18 april 2010 @ 21:27:44 #57
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_80460148
Precies, dat bedoel ik.

Net wel een mail ontvangen over de uitleg die pas volgende week zondag over de kwestie wordt gegeven op het congres (en niet in de media voor die tijd).

Ben wel nieuwsgierig en hoop dat er rust komt. Het zou zonde zijn als de partij hieronder electoraal te lijden zou hebben.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 18 april 2010 @ 21:31:17 #58
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80460318
quote:
Op zondag 18 april 2010 21:03 schreef borisz het volgende:
D66 heeft ook heel veel meer leden dan PvdD .
pvdd heeft er bijna 11.000 en d66 18.000
Dus dat verschil valt wel mee he.
  Moderator zondag 18 april 2010 @ 21:32:02 #59
249559 crew  Lavenderr
pi_80460358
quote:
Op zondag 18 april 2010 21:27 schreef Verbal het volgende:
Precies, dat bedoel ik.

Net wel een mail ontvangen over de uitleg die pas volgende week zondag over de kwestie wordt gegeven op het congres (en niet in de media voor die tijd).

Ben wel nieuwsgierig en hoop dat er rust komt. Het zou zonde zijn als de partij hieronder electoraal te lijden zou hebben.

V.
Dat zou zeker zonde zijn. Ze moeten nu toch eendrachtig zijn.
pi_80549394
quote:
De Partij voor de Dieren in Noord-Holland zal tot aan het
partijcongres in navolging van Zeeland geen campagne voor
de Tweede Kamerverkiezingen voeren. Dat heeft het Noord-
Hollandse Statenlid Peter van Poelgeest van de partij
dinsdagavond gezegd. Hij bevestigt daarmee berichtgeving
van RTL Nieuws. De campagnestop is een protest tegen het
feit dat Kamerlid Esther Ouwehand niet op de concept-
kandidatenlijst voor de verkiezingen staat.

"We willen dit als signaal afgeven richting het bestuur. Het is
een besluit dat echt niet wordt begrepen. Het bestuur moet
maar eens met een goede uitleg komen", aldus Van
Poelgeest. "Ik heb er nooit iets van gemerkt dat Esther
Ouwehand niet goed zou functioneren in de Tweede Kamer."
Als er geen goede uitleg van het bestuur komt, kunnen de
gevolgen voor de partij volgens het Statenlid 'desastreus'
zijn. "Het zal dan grote invloed hebben op onze campagne."

Van Poelgeest vindt dat kritische leden van de partij zich over
de kwestie moeten kunnen uitspreken. "Dat past ook bij een
maatschappijkritische partij als de onze." Volgens hem
hebben meerdere afdelingen in het land kritiek op het besluit
van het bestuur om Ouwehand niet op de kandidatenlijst te
plaatsen.
(bron: ANP)
Het verzet groeit.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  woensdag 21 april 2010 @ 09:32:44 #61
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_80549853
quote:
Op woensdag 21 april 2010 09:11 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Het verzet groeit.
Laat ze inderdaad maar met een goede verklaring komen. Ik houd zondag radio, tv en inet goed in de gaten.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 23 april 2010 @ 23:22:41 #62
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80654808
Peiling Maurice de Hond:1 (uniek gedaald, altijd 2 geweest)
Peiling Nova: 2 (wel gedaald t.o.v. vorige week)

Nog paar dagen. Ik vind het spannend. Ik ga ook zondag voor honderden mensen spreken.. dat is eng... Ok.. is een paar minuten, maar toch...
pi_80670656
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 23:22 schreef TechXP het volgende:
Peiling Maurice de Hond:1 (uniek gedaald, altijd 2 geweest)
Peiling Nova: 2 (wel gedaald t.o.v. vorige week)

Nog paar dagen. Ik vind het spannend. Ik ga ook zondag voor honderden mensen spreken.. dat is eng... Ok.. is een paar minuten, maar toch...
Nog geen ervaring daarin, begrijp ik?
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  zaterdag 24 april 2010 @ 17:40:27 #64
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80671411
Nee. Hooguit voor honderduizenden. Maar dat is op tv.. dan zie je de mensen niet
honderden starende mensen vind ik erg eng. 10 al
pi_80676224
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 17:40 schreef TechXP het volgende:
Nee. Hooguit voor honderduizenden. Maar dat is op tv.. dan zie je de mensen niet
honderden starende mensen vind ik erg eng. 10 al
Dan gewoon doen alsof je maar negen man toespreekt, komt het helemaal goed!

Maar serieus, succes!
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  zaterdag 24 april 2010 @ 21:37:08 #66
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80677773
Dank!

Volg gerust mij op twitter morgen: http://www.twitter.com/Vegantastic
Ik probeer wat te posten wanneer (als) kan. Dan ben ik Frits Wester hopelijk voor
  Moderator / Redactie Sport zondag 25 april 2010 @ 18:37:39 #67
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_80701275
Ester Ouwehand toch op plek 2
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_80701546
quote:
Op zondag 18 april 2010 00:38 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit lakens gehad :-(
[..]

Wacht maar even af tot zondag ;-)
En het wachten is voorbij.
quote:
Ouwehand toch tweede op lijst PvdD

AMSTERDAM - Kamerlid Esther Ouwehand is door het congres van de Partij voor de Dieren alsnog op de tweede plaats gezet van de verkiezingslijst. 184 leden stemden voor haar plaatsing op de lijst, terwijl 140 leden tegen die plaatsing stemden

Binnen de partij was ophef ontstaan toen fractieleidster Marianne Thieme Ouwehand zonder opgaaf van reden had gepasseerd.
Marianne Thieme, die de eerste plaats op de lijst inneemt, wilde eerder geen toelichting geven over het ontbreken van Ouwehand op de lijst. Nadat bekend werd dat de tweede plek voor Ouwehand was veiliggesteld, klonk er volgens leden die na de stemming naar buiten kwamen, luid applaus. „De leden hebben gesproken”, aldus een van hen. Thieme en Ouwehand moeten samenwerken, dat is het beste voor de partij”, meende een ander.
Thieme heeft nog niet op de kwestie gereageerd. Het congres wordt achter gesloten deuren gehouden. Veel leden zijn het daar niet mee eens.
Het recht heeft gezegevierd.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  zondag 25 april 2010 @ 20:45:47 #69
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_80706397
Het lijkt mij duidelijk dat er meer transparantie in de partij moet komen.

Jammer dat ik vandaag niet kon, bij de weg...

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 25 april 2010 @ 23:31:24 #70
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80714310
Net terug. Was een lang congres. Ga nu slapen :-)
  Moderator dinsdag 27 april 2010 @ 14:20:33 #71
249559 crew  Lavenderr
pi_80766259
quote:
Op zondag 25 april 2010 23:31 schreef TechXP het volgende:
Net terug. Was een lang congres. Ga nu slapen :-)
Nu genoeg geslapen?
Kun je ons nog wat vertellen over het congres?
  dinsdag 27 april 2010 @ 19:29:35 #72
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_80777891
Dat het een lange zit was :-) Dat mijn speech goed gegaan is en ik complimenten er over kreeg.
Verder is het nog besloten en dat respecteer ik. Dus ik ga verder niet in op wat er exact op congres is geweest etc. etc.

Wel gewoon weer iedereen motivatie en energie om voluit de campagne in te gaan :-)
  Moderator dinsdag 27 april 2010 @ 21:33:46 #73
249559 crew  Lavenderr
pi_80783258
quote:
Op dinsdag 27 april 2010 19:29 schreef TechXP het volgende:
Dat het een lange zit was :-) Dat mijn speech goed gegaan is en ik complimenten er over kreeg.
Verder is het nog besloten en dat respecteer ik. Dus ik ga verder niet in op wat er exact op congres is geweest etc. etc.

Wel gewoon weer iedereen motivatie en energie om voluit de campagne in te gaan :-)
Snap ik.
Erg fijn dat je het goed had wat Esther Ouwehand betreft.

En ook tof dat de motivatie er is, motivatie is belangrijk, zoniet het belangrijkste.
pi_81028295
Ik snap niet wat een partij als de PvdD te zoeken heeft in de kamer
AJAX AMSTERDAM!
pi_81028644
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:49 schreef bloodysunday het volgende:
Ik snap niet wat een partij als de PvdD te zoeken heeft in de kamer
Minstens zo'n 120.000 dachten daar in 2006 (en, getuige de peilingen, nu nog steeds) anders over.

Kennelijk bevinden zich onder het electoraat nogal wat dierenliefhebbers. En vinden ze het belangrijk genoeg dat er een aparte partij in de Tweede Kamer is die oog heeft voor dierenrechten.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_81029638
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:56 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Minstens zo'n 120.000 dachten daar in 2006 (en, getuige de peilingen, nu nog steeds) anders over.

Kennelijk bevinden zich onder het electoraat nogal wat dierenliefhebbers. En vinden ze het belangrijk genoeg dat er een aparte partij in de Tweede Kamer is die oog heeft voor dierenrechten.
Ze vinden een partij die meer om dieren dan mensen geeft en eigenlijk niks anders toe te voegen heeft belangrijker dan een "normale" partij die de meeste belangen een beetje verdeeld?
AJAX AMSTERDAM!
pi_81030351
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 22:14 schreef bloodysunday het volgende:

[..]

Ze vinden een partij die meer om dieren dan mensen geeft en eigenlijk niks anders toe te voegen heeft belangrijker dan een "normale" partij die de meeste belangen een beetje verdeeld?
Dat zou best kunnen, maar ik ken de PvdD-kiezers niet allemaal persoonlijk.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  dinsdag 4 mei 2010 @ 22:53:44 #78
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_81031633
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:49 schreef bloodysunday het volgende:
Ik snap niet wat een partij als de PvdD te zoeken heeft in de kamer
Het is je vergeven. Als anderen het maar snappen.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 5 mei 2010 @ 00:29:54 #79
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81036514
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 22:14 schreef bloodysunday het volgende:
Ze vinden een partij die meer om dieren dan mensen geeft en eigenlijk niks anders toe te voegen heeft belangrijker dan een "normale" partij die de meeste belangen een beetje verdeeld?
Ik denk dat je snel eens wat meer moet verdiepen in een partij en de visie voordat je zulke beweringen doet.

Het is alsof je zegt dat een ipod een goede koffiezetapparaat is. Terwijl de feiten natuurlijk anders liggen over wat het is en doel is.

Om even wat te weerleggen. Er is geen sprake van meer geven om dieren dan om mensen. Feitelijk gezien zijn mensen dieren, dus ze geven om mens en andere dieren. Dat is al een onjuistheid in je reactie.

Daarnaast zijn de doelen die ze voor ogen hebben zeer goed voor mensen. Zo hap je vast elke avond een stukje vlees weg. Je houdt er van en de smaak/lust voor vlees of andere dierlijke producten vind je belangrijk. Ok, je houdt mss niet van dieren en dan vind je smaak belangrijker. Maar je vergeet dat voor dat stukje vlees van een dier voer nodig is, want het dier moet wel gevoed zijn. Dat komt veelal uit landen waar inheemse stammen met geweld verdreven worden van hun land omdat ze dat land willen gebruiken voor veevoer. Rapporten geven aan dat er ook doden vallen bij dat crimineel gedrag richting mensen. Het zijn mensenrechtenschendingen. Daarnaast kan ik nog hebben over de inefficientie van vlees e.d. Meer plantaardige voeding die er in gaat en weinig wat er uit komt. Hoe leg je dat uit aan hongerige afrikanen? En dan nog de enorme hoeveelheid verontreiniging, luchtvervuiling e.d. en ontstaan van ziekten (zoonoses) waar uiteindelijk de mensen de dupe van worden. En ken je het WHO rapport over europese subsidies op landbouw? De stimulatie van zuivel en vlees zorgt voor meer doden per jaar. Plantaardiger eten heeft juist weer meer gezondheidsvoordelen. Dus wat de Partij voor de Dieren voor pleit is juist een sterk brede visie ten goede van onszelf, onze medemens, de dieren en de natuur. Daar heeft amper een partij het over.

Nog een punt van je is dat ze niets toevoegen. Als dat het geval is. Hoe verklaar je dat van bijna alle partijen in de kamer wel 1 of meer mensen toegegeven hebben dat de PvdD een goede bijdrage geeft in de politiek? Op het CDA natuurlijk na.. die zien de pvdd natuurlijk als vijand van boeren, terwijl juist het beleid van het CDA de boeren de kop kost. (hoewel, Veerman heeft wel ooit toegegeven dat het sinds de komst van de PvdD bij landbouw begroting (de 1ste) zoveel over dieren ging) Het effect van de PvdD is ook weer duidelijk te zien in de partijprogramma's van de anderen. Ze hebben bepaalde punten overgenomen. Zoals Christenunie, PvdA en GL.

Ik denk dat je de waarde van de PvdD nu vooral onderschat. Ik snap je reactie wel. Het klinkt wellicht gek, maar wees een goede burger en verdiep je vooral eens in het partijprogramma, de brede visie en hun benadering ten opzichte van andere onderwerpen. Lees ook de kamervragen over andere onderwerpen dan over dieren, zoals over homo-rechten, privacy, economische onderwerpen e.d. Ik kan me voorstellen met de selectieve pers dat je zulke dingen nooit voorbij hebt zien komen.

En nog even voor de duidelijkheid. Mensen die opkomen voor dieren kopen gemiddeld meer fair trade dan 'anderen'. Dus niet elke dierenliefhebber is meteen een misantroop

Ik hou van dieren en van mensen, daarom eet ik ze beiden niet ;-)
pi_81044751
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 00:29 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ik denk dat je snel eens wat meer moet verdiepen in een partij en de visie voordat je zulke beweringen doet.

Het is alsof je zegt dat een ipod een goede koffiezetapparaat is. Terwijl de feiten natuurlijk anders liggen over wat het is en doel is.

Om even wat te weerleggen. Er is geen sprake van meer geven om dieren dan om mensen. Feitelijk gezien zijn mensen dieren, dus ze geven om mens en andere dieren. Dat is al een onjuistheid in je reactie.

Daarnaast zijn de doelen die ze voor ogen hebben zeer goed voor mensen. Zo hap je vast elke avond een stukje vlees weg. Je houdt er van en de smaak/lust voor vlees of andere dierlijke producten vind je belangrijk. Ok, je houdt mss niet van dieren en dan vind je smaak belangrijker. Maar je vergeet dat voor dat stukje vlees van een dier voer nodig is, want het dier moet wel gevoed zijn. Dat komt veelal uit landen waar inheemse stammen met geweld verdreven worden van hun land omdat ze dat land willen gebruiken voor veevoer. Rapporten geven aan dat er ook doden vallen bij dat crimineel gedrag richting mensen. Het zijn mensenrechtenschendingen. Daarnaast kan ik nog hebben over de inefficientie van vlees e.d. Meer plantaardige voeding die er in gaat en weinig wat er uit komt. Hoe leg je dat uit aan hongerige afrikanen? En dan nog de enorme hoeveelheid verontreiniging, luchtvervuiling e.d. en ontstaan van ziekten (zoonoses) waar uiteindelijk de mensen de dupe van worden. En ken je het WHO rapport over europese subsidies op landbouw? De stimulatie van zuivel en vlees zorgt voor meer doden per jaar. Plantaardiger eten heeft juist weer meer gezondheidsvoordelen. Dus wat de Partij voor de Dieren voor pleit is juist een sterk brede visie ten goede van onszelf, onze medemens, de dieren en de natuur. Daar heeft amper een partij het over.

Nog een punt van je is dat ze niets toevoegen. Als dat het geval is. Hoe verklaar je dat van bijna alle partijen in de kamer wel 1 of meer mensen toegegeven hebben dat de PvdD een goede bijdrage geeft in de politiek? Op het CDA natuurlijk na.. die zien de pvdd natuurlijk als vijand van boeren, terwijl juist het beleid van het CDA de boeren de kop kost. (hoewel, Veerman heeft wel ooit toegegeven dat het sinds de komst van de PvdD bij landbouw begroting (de 1ste) zoveel over dieren ging) Het effect van de PvdD is ook weer duidelijk te zien in de partijprogramma's van de anderen. Ze hebben bepaalde punten overgenomen. Zoals Christenunie, PvdA en GL.

Ik denk dat je de waarde van de PvdD nu vooral onderschat. Ik snap je reactie wel. Het klinkt wellicht gek, maar wees een goede burger en verdiep je vooral eens in het partijprogramma, de brede visie en hun benadering ten opzichte van andere onderwerpen. Lees ook de kamervragen over andere onderwerpen dan over dieren, zoals over homo-rechten, privacy, economische onderwerpen e.d. Ik kan me voorstellen met de selectieve pers dat je zulke dingen nooit voorbij hebt zien komen.

En nog even voor de duidelijkheid. Mensen die opkomen voor dieren kopen gemiddeld meer fair trade dan 'anderen'. Dus niet elke dierenliefhebber is meteen een misantroop

Ik hou van dieren en van mensen, daarom eet ik ze beiden niet ;-)
Ik snap wel dat ze ook voor andere belangen opkomen, maar het draait vooral om de beestjes en alles wat daaromheen zit zoals milieu. Begrijp me niet verkeerd hoor, maar ik vind het wel goed dat er opzich een partij is die zich daar druk om maat. Maar in combinatie met andere dingen en niet zo one-issue als de PvdD. En als ze ook opkomen voor andere rechten zoals jij zegt zoals homo-rechten en privacy waarom noem je je dan nog de Partij voor de Dieren. Dat snap ik dan weer niet.

Als die Marianne Thieme weer een betoog houd over Afghanistan en dan afsluit met, stop de bio-industrie. Heb ik zoiets van bewaar dat lekker voor een debat dat daar over gaat en komt het bij mij een beetje over dat ze alleen dat woordje wilt hebben om een beetje aandacht te krijgen.
AJAX AMSTERDAM!
  woensdag 5 mei 2010 @ 22:11:20 #81
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81065218
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:02 schreef bloodysunday het volgende:
waarom noem je je dan nog de Partij voor de Dieren. Dat snap ik dan weer niet.
Waarom heet de Partij voor de Arbeid zo? etc etc.
Elke partij start op vanuit een bepaalde visie. En dan zoekt men daar een naam bij.

De PvdD eigenlijk vanuit de gedachte dat een samenleving goed is voor elkaar en de wereld als ze ook geven om de zwaksten/stemlozen. Zoals gandhi zei dat de mate van beschaving af te meten is aan de wijze waarop men met dieren omgaat.

Zodoende is die naam ontstaan. Een geuzennaam noemt men dat ook wel.

Is een tactiek. Ik denk dat je niet zo opgevallen was als je dus een standaard doorsnee naam gekozen had.

Maar ik weet zeker dat de naam nog wel gaat veranderen in de toekomst. Ik denk dat de partij kan uitgroeien naar een volwaardige partij. Nu is het doel nog dat je jezelf wilt opheffen mocht andere partijen meer rondom bepaalde onderwerpen bezig gaan, maar ik denk dat uitgroeien tot een brede partij veel meer toekomst heeft en erg nuttig is.
quote:
Als die Marianne Thieme weer een betoog houd over Afghanistan en dan afsluit met, stop de bio-industrie. Heb ik zoiets van bewaar dat lekker voor een debat dat daar over gaat en komt het bij mij een beetje over dat ze alleen dat woordje wilt hebben om een beetje aandacht te krijgen.
Dat kan ik begrijpen. Maar heeft te maken met een of andere tactiek. Ik weet niet meer precies het verhaal, is afgekeken van een of andere griek of romein ofzo.

Persoonlijk denk ik dat het nu wel welletjes is geweest en het nu steeds meer negatief werkt. Zeker moet je dat niet altijd doen, want soms is een debat te gevoelig om iets anders erbij te halen.
  donderdag 6 mei 2010 @ 12:49:07 #82
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_81083030
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 22:11 schreef TechXP het volgende:

Dat kan ik begrijpen. Maar heeft te maken met een of andere tactiek. Ik weet niet meer precies het verhaal, is afgekeken van een of andere griek of romein ofzo.
Een Romein: Cato Maior.

Ik vind het juist vanuit dat historische altijd bijzonder strak als ze dat doet

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 17:52:33 #83
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81142806
quote:
Niet slecht voor zo'n klein partijtje.

Al is de toename van de belangstelling voor LNV vast in zekere mate ook toe te schrijven aan de recente uitbraak van de Q-koorts en de gevolgen daarvan voor de veehouderijen.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  Moderator vrijdag 7 mei 2010 @ 18:01:50 #85
249559 crew  Lavenderr
pi_81142821
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 22:11 schreef TechXP het volgende:

[..]

Waarom heet de Partij voor de Arbeid zo? etc etc.
Elke partij start op vanuit een bepaalde visie. En dan zoekt men daar een naam bij.

De PvdD eigenlijk vanuit de gedachte dat een samenleving goed is voor elkaar en de wereld als ze ook geven om de zwaksten/stemlozen. Zoals gandhi zei dat de mate van beschaving af te meten is aan de wijze waarop men met dieren omgaat.

Zodoende is die naam ontstaan. Een geuzennaam noemt men dat ook wel.

Is een tactiek. Ik denk dat je niet zo opgevallen was als je dus een standaard doorsnee naam gekozen had.

Maar ik weet zeker dat de naam nog wel gaat veranderen in de toekomst. Ik denk dat de partij kan uitgroeien naar een volwaardige partij. Nu is het doel nog dat je jezelf wilt opheffen mocht andere partijen meer rondom bepaalde onderwerpen bezig gaan, maar ik denk dat uitgroeien tot een brede partij veel meer toekomst heeft en erg nuttig is.
[..]

Dat kan ik begrijpen. Maar heeft te maken met een of andere tactiek. Ik weet niet meer precies het verhaal, is afgekeken van een of andere griek of romein ofzo.

Persoonlijk denk ik dat het nu wel welletjes is geweest en het nu steeds meer negatief werkt. Zeker moet je dat niet altijd doen, want soms is een debat te gevoelig om iets anders erbij te halen.
Toch denk ik dat als de PvdD steeds meer op een 'gewone' partij gaat lijken en gaat afwijken of een beetje sjoemelen met hun standpunten de naam nergens meer op slaat. Hoe gaat de PvdD dat oplossen? Want mochten ze groot worden door kiezers die juist op hen stemden vanwege de dieren dan klopt dat natuurlijk niet meer he? Dan is het een beetje onder valse vlag binnenvaren.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 18:47:09 #86
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81144567
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 18:01 schreef Ferdo het volgende:
Niet slecht voor zo'n klein partijtje.

Al is de toename van de belangstelling voor LNV vast in zekere mate ook toe te schrijven aan de recente uitbraak van de Q-koorts en de gevolgen daarvan voor de veehouderijen.
In die andere periode had je weer andere ziekten waar ook wel meer over gevraagd is. Heft elkaar wat op.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 18:50:22 #87
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81144684
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 18:01 schreef Lavenderr het volgende:
Toch denk ik dat als de PvdD steeds meer op een 'gewone' partij gaat lijken en gaat afwijken of een beetje sjoemelen met hun standpunten de naam nergens meer op slaat. Hoe gaat de PvdD dat oplossen? Want mochten ze groot worden door kiezers die juist op hen stemden vanwege de dieren dan klopt dat natuurlijk niet meer he? Dan is het een beetje onder valse vlag binnenvaren.
Maar dieren blijft zeker een belangrijke kern. Net als mensenrechten, natuur en duurzaamheid.

In vergelijking met andere partijen is het zo dat die onderwerpen onder op de lijst staan vaak of toch minder aandacht krijgen. Economie gaat altijd sneller voor.

Ik denk persoonlijk dat de PvdD uiteindelijk wel zich breder moet presenteren en dan met een naam als: Partij voor Mensen, Dieren en Natuur of Partij voor een Betere Wereld ofzo.

Iets wat de kern dekt, maar wel laat zien dat je breder staat. Nu is het vooral tactisch toch wel. Maar er wordt wel steeds meer geopperd over een andere naam. Maar wordt nu nog te vroeg gezien om te doen. Maar misschien wel interessant voor over 2 jaar ofzo. Sowieso moet je dat doen in een stabiele periode, dus ruim voordat er weer een kabinet valt
  Moderator vrijdag 7 mei 2010 @ 19:40:34 #88
249559 crew  Lavenderr
pi_81147300
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 18:50 schreef TechXP het volgende:

[..]

Maar dieren blijft zeker een belangrijke kern. Net als mensenrechten, natuur en duurzaamheid.

In vergelijking met andere partijen is het zo dat die onderwerpen onder op de lijst staan vaak of toch minder aandacht krijgen. Economie gaat altijd sneller voor.

Ik denk persoonlijk dat de PvdD uiteindelijk wel zich breder moet presenteren en dan met een naam als: Partij voor Mensen, Dieren en Natuur of Partij voor een Betere Wereld ofzo.

Iets wat de kern dekt, maar wel laat zien dat je breder staat. Nu is het vooral tactisch toch wel. Maar er wordt wel steeds meer geopperd over een andere naam. Maar wordt nu nog te vroeg gezien om te doen. Maar misschien wel interessant voor over 2 jaar ofzo. Sowieso moet je dat doen in een stabiele periode, dus ruim voordat er weer een kabinet valt
Ja, als de partij 'breder' wordt is een nieuwe naam idd verstandig, Partij voor de Dieren komt toch een beetje, ehhm alternatief en niet helemaal serieus over. Terwijl de partij zich al behoorlijk gevestigd heeft, misschien was dat ook wel een verrassing voor de oprichters?
  zaterdag 8 mei 2010 @ 17:40:11 #89
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81182798
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 19:40 schreef Lavenderr het volgende:
Ja, als de partij 'breder' wordt is een nieuwe naam idd verstandig, Partij voor de Dieren komt toch een beetje, ehhm alternatief en niet helemaal serieus over. Terwijl de partij zich al behoorlijk gevestigd heeft, misschien was dat ook wel een verrassing voor de oprichters?
Denk dat de verrassing wel mee viel. Er zat veel potentie in. Dat was al duidelijk. Ik denk persoonlijk dat je uiteindelijk wel verder kan groeien, maar er zit wel een limiet op de naar 'partij voor de dieren'. Hooguit 5 denk ik. Maar mocht je het breder trekken qua naam zou je wel op termijn het dubbele kunnen verkrijgen.
Alleen je moet niet altijd alles te snel willen. Soms kan te snel groeien ook je einde betekenen. Dus je moet niet te veel willen denk ik.

Natuurlijk kijken er velen nog wat lacherig na, maar ik weet zeker als deze personen hun lach even inhouden en serieus het programma bekijken zoals welkandere partij dan ook, dat de meeste mensen toch wel zich grotendeels in dat programma kunnen vinden. Gelach hoort er nou eenmaal ook bij als je de maatschappij/wereld wilt veranderen. Dat hoort bij een 'radicale' boodschap t.o.v. de gevestigde orde.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 17:40:52 #90
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81182819
Net terug van foto's maken bij de Ezelopvang in zeist. Esther Ouwehand was daar ook. Hier een leuke foto:

http://www.nufoto.nl/foto(...)zelopvang-zeist.html
pi_81185437
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 17:40 schreef TechXP het volgende:
Net terug van foto's maken bij de Ezelopvang in zeist. Esther Ouwehand was daar ook. Hier een leuke foto:

http://www.nufoto.nl/foto(...)zelopvang-zeist.html


Nooit geweten dat we die hier hadden.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  zaterdag 8 mei 2010 @ 19:36:36 #92
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81186994
haha Ik woon al 2 jaar in zeist, maar dit was ook pas de eerste keer dat ik er was. Terwijl die min of meer om de hoek zit (alleen even het bos door steken). Ze zitten op de Zwitsersekade. Vlakbij KNVB.
pi_81189124
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 19:36 schreef TechXP het volgende:
haha Ik woon al 2 jaar in zeist, maar dit was ook pas de eerste keer dat ik er was. Terwijl die min of meer om de hoek zit (alleen even het bos door steken). Ze zitten op de Zwitsersekade. Vlakbij KNVB.
Ah, en Oud London dus.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_81363496
Dit bericht zal onze dierenvrienden goed doen:
quote:
Brits varken kreeg stemoproep
Een varken in de gemeente East Sussex in Groot-Brittannië heeft vorige week een oproep gekregen om zich als stemgerechtigde te registreren. De eigenaar van het dier,een 73-jarige vrouw,was nogal verrast door de brief.

Gek genoeg heeft het dier al vaker post gekregen. Waarschijnlijk is het fout gegaan toen de stal waar het varken in staat twee jaar geleden werd opgeknapt. Het beest is toen per ongeluk als persoon in de registers opgenomen. Sindsdien krijgt het varken een paar keer per maand post en nu dus de oproep om te stemmen. Volgens de vrouw heeft het varken er geen gebruik van gemaakt.
Bron: NOS Teletekst

Het wachten is nu op een bloedserieuze Marianne Thieme die actief kiesrecht voor dieren gaat eisen in Nederland.
  woensdag 12 mei 2010 @ 23:56:47 #95
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81366547
Grappig bericht, maar ik gok dat het een beetje broodje aap verhaal is. Maar natuurlijk kan je wel bedenken dat andere rechten even voor gaan boven het stemrecht voor dieren

Hier nog even bericht over dat de PvdD veel toevoegd aan de politiek.
http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4573

Ik geloof dat de pvdd weer op 2 in peiling stond
pi_81366664
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 23:56 schreef TechXP het volgende:
Grappig bericht, maar ik gok dat het een beetje broodje aap verhaal is. Maar natuurlijk kan je wel bedenken dat andere rechten even voor gaan boven het stemrecht voor dieren

Hier nog even bericht over dat de PvdD veel toevoegd aan de politiek.
http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4573

Ik geloof dat de pvdd weer op 2 in peiling stond
Hangt er geloof ik vanaf welke peiling je hanteert.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  donderdag 13 mei 2010 @ 00:42:20 #97
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81368250
Voor de Partij voor de Dieren ga ik alleen af op de peiling van de Hond

Benieuwd hoe de politieke barometer is
pi_81589480
Ik stem eigenlijk altijd op de PvdD, maar wat gaan ze eigenlijk tegen het afschaffen van de studiebeurs doen? Daar zie ik niets over staan op de site... Dus dan toch maar anders stemmen?
pi_81589724
O leuk ik wil graag Veggie in Pumps, de dikke en de dunne vegetariër. Misschien ga ik wel lid worden!
pi_81589871
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:07 schreef P.F het volgende:
Ik stem eigenlijk altijd op de PvdD, maar wat gaan ze eigenlijk tegen het afschaffen van de studiebeurs doen? Daar zie ik niets over staan op de site... Dus dan toch maar anders stemmen?
quote:
· Het stelsel van studiefinanciering wordt niet gewijzigd
bron pagina 59.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_81590110
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:17 schreef Ferdo het volgende:

[..]


[..]

bron pagina 59.
Nice! Ideaal zou zijn de hele week OV en meer geld (maar ja... )
pi_81590124
O en ik kom er meteen voor uit dat ik een waardeloze stemmer ben, maar ik stem tenminste wel!!
pi_81591323


is deze poster ergens te krijgen?
pi_81593608
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:49 schreef P.F het volgende:
[ afbeelding ]

is deze poster ergens te krijgen?
Misschien via de Partij voor de Dieren zelf?
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_81594116
Ik ga eens kijken!

[ Bericht 90% gewijzigd door P.F op 18-05-2010 20:45:35 ]
  dinsdag 18 mei 2010 @ 21:39:46 #106
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81597788
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:07 schreef P.F het volgende:
Ik stem eigenlijk altijd op de PvdD, maar wat gaan ze eigenlijk tegen het afschaffen van de studiebeurs doen? Daar zie ik niets over staan op de site... Dus dan toch maar anders stemmen?
Zo uit mijn hoofd is de PvdD daar tegen. (dus tegen afschaffen studiebeurs)

Want ik ben persoonlijk voor, maar op dat punt verschilde ik dan met de partij in die stemwijzers.

edit: oh... er was al gereageerd
  dinsdag 18 mei 2010 @ 21:41:07 #107
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81597864
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:13 schreef P.F het volgende:
O leuk ik wil graag Veggie in Pumps, de dikke en de dunne vegetariër. Misschien ga ik wel lid worden!
1tje kiezen he ;-) Veggie in Pumps is er niet meer overigens.
Die andere wel.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 21:42:04 #108
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81597949
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:49 schreef P.F het volgende:
[ afbeelding ]

is deze poster ergens te krijgen?
Via de partij.

Maar als je in de buurt woont van Zeist mag je hem hier ook ophalen. Ik heb een hele stapel liggen :-)
  maandag 24 mei 2010 @ 20:13:09 #109
178314 dramatiek
dramatiek
pi_81842682
Denk plemp een linkje, misschien boeit het hier iemand wat. RW schrijft altijd wel leuke stukjes.

Gradatieprobleem knaagt aan Partij voor de Dieren

Dat de politiek een vuil spel kan zijn, was al langer bekend. Maar de hoon die de Partij voor de Dieren soms ten deel valt in de pers, is soms op het genante af. Journalisten, columnisten en politieke opponenten tonen zich vaak meer dan bereid de standpunten van de partij te ridiculiseren, maar coherente, onderbouwde argumenten worden er zelden tegenover gesteld.

Zo trok een zekere Willem Mulder, zelf nota bene een wetenschapper, in de Volkskrant de ‘feitenkennis’ van partijleider Marianne Thieme in twijfel met het argument dat ze lid is van de Zevendedagadventisten – in de logica ook wel een ‘non sequitur’ genoemd. Dat Thieme gelooft in de zondeval, hoeft immers nog niet te betekenen dat de door haar geciteerde onderzoeken onbetrouwbaar zijn. En in Pauw & Witteman werd onlangs door alle aanwezige gasten, inclusief gespreksleider Jeroen Pauw, smakelijk gelachen om Thiemes bewering dat de zeeën binnen veertig jaar leeg zullen zijn gevist als de visserij op het huidige peil blijft, maar het tegendeel werd nooit aannemelijk gemaakt. Veel verder dan een grap over pandaberen aan een vislijn kwam men niet.

De lacherige en af en toe zelfs ronduit bevooroordeelde houding van sommige journalisten is jammer, omdat Marianne Thieme daardoor weinig ruimte krijgt haar ideeën écht uiteen te zetten. De aandacht richt zich al gauw op de meeste ongewone voorstellen van de partij (en die zijn soms extreem), maar de filosofie erachter blijft grotendeels onbesproken. Dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het gedachtegoed van de Dierenpartij verreweg het meeste afwijkt van de mainstream in de politiek, hetgeen als vanzelf weerstand oproept. Volgens de Amerikaanse filosoof Noam Chomsky (1928) is dat zelfs een structureel fenomeen in de moderne media: de neiging om iemand die breekt met de ideologische consensus automatisch af te schilderen als ‘gek’ of ‘radicaal’.

http://www.robwijnberg.nl(...)rtij-voor-de-dieren/
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_81842884
quote:
Op maandag 24 mei 2010 20:13 schreef dramatiek het volgende:
Denk plemp een linkje, misschien boeit het hier iemand wat. RW schrijft altijd wel leuke stukjes.

Gradatieprobleem knaagt aan Partij voor de Dieren

Dat de politiek een vuil spel kan zijn, was al langer bekend. Maar de hoon die de Partij voor de Dieren soms ten deel valt in de pers, is soms op het genante af. Journalisten, columnisten en politieke opponenten tonen zich vaak meer dan bereid de standpunten van de partij te ridiculiseren, maar coherente, onderbouwde argumenten worden er zelden tegenover gesteld.

Zo trok een zekere Willem Mulder, zelf nota bene een wetenschapper, in de Volkskrant de ‘feitenkennis’ van partijleider Marianne Thieme in twijfel met het argument dat ze lid is van de Zevendedagadventisten – in de logica ook wel een ‘non sequitur’ genoemd. Dat Thieme gelooft in de zondeval, hoeft immers nog niet te betekenen dat de door haar geciteerde onderzoeken onbetrouwbaar zijn. En in Pauw & Witteman werd onlangs door alle aanwezige gasten, inclusief gespreksleider Jeroen Pauw, smakelijk gelachen om Thiemes bewering dat de zeeën binnen veertig jaar leeg zullen zijn gevist als de visserij op het huidige peil blijft, maar het tegendeel werd nooit aannemelijk gemaakt. Veel verder dan een grap over pandaberen aan een vislijn kwam men niet.

De lacherige en af en toe zelfs ronduit bevooroordeelde houding van sommige journalisten is jammer, omdat Marianne Thieme daardoor weinig ruimte krijgt haar ideeën écht uiteen te zetten. De aandacht richt zich al gauw op de meeste ongewone voorstellen van de partij (en die zijn soms extreem), maar de filosofie erachter blijft grotendeels onbesproken. Dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het gedachtegoed van de Dierenpartij verreweg het meeste afwijkt van de mainstream in de politiek, hetgeen als vanzelf weerstand oproept. Volgens de Amerikaanse filosoof Noam Chomsky (1928) is dat zelfs een structureel fenomeen in de moderne media: de neiging om iemand die breekt met de ideologische consensus automatisch af te schilderen als ‘gek’ of ‘radicaal’.

http://www.robwijnberg.nl(...)rtij-voor-de-dieren/
Geridiculiseerd of niet: ondertussen heeft de PvdD achter de schermen toch een aardige invloed in het Haagsche.

http://www.nd.nl/artikele(...)-invloed-op-politiek

Niet gek voor een door het collectieve journaille niet serieus genomen partij.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  maandag 24 mei 2010 @ 20:17:41 #111
81187 ethiraseth
Fuck you, got mine
pi_81842920
quote:
Op maandag 24 mei 2010 20:13 schreef dramatiek het volgende:
[...]
En in Pauw & Witteman werd onlangs door alle aanwezige gasten, inclusief gespreksleider Jeroen Pauw, smakelijk gelachen om Thiemes bewering dat de zeeën binnen veertig jaar leeg zullen zijn gevist als de visserij op het huidige peil blijft, maar het tegendeel werd nooit aannemelijk gemaakt. Veel verder dan een grap over pandaberen aan een vislijn kwam men niet.
[...]
Toevallig dat ik vandaag dit tegenkwam op de D66 site: VN rapport: wereldzeeën binnen 40 jaar leeggevist. Had ze toch gelijk.
Winnaar Agnes Kant knuffel 2010.
Indeed, what are the roots of western geometry? Nothing else but the Egyptian techniques of surveying property.
  maandag 24 mei 2010 @ 22:17:59 #112
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81850042
Ja, alles is goed te onderbouwen met cijfers en rapporten van grote instanties. Het grappige is idd dat de media en politiek zo vasthouden aan zelfde politiek.

Maar nog erger... hoelang blijven de kiezers die oude politiek volgen?

De oude politiek biedt geen oplossingen.
pi_81892140
we hebben meer PvdD'ers nodig in dit topic:
De GROTE moral politics test 2010
  dinsdag 25 mei 2010 @ 22:24:23 #114
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81896447
Ik heb wat ingevuld
  dinsdag 25 mei 2010 @ 22:35:18 #115
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_81897338
Gedaan.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_81932564
ik stem ook pvdd..niet omdat ik dieren belangrijker vind dan mensen (naja sommige mensen zijn nog minder waard dan een mug, maar dat terzijde) maar er zijn genoeg partijen die voor de mensen opkomen en die partijen hebben genoeg zetels, en bakken vaak weinig tot niks ervan! (balkenellende anyone?) En PVDD zal nooit de grootste partij worden, maar die 2 of 3 zetels moeten ze behouden!, anders waakt er niemand meer over de dierenrechten!

verder eet ik wel gewoon vlees (al is het niet vaak)
koop ik bijna nooit fairtrade of biologisch
gebruik ik geen dierproefvrije cosmetica (al wil ik dit wel gaan doen)

wel spaar ik airmiles voor stichting aap en kan de collectant van de dierenbescherming oid altijd 2 euro van mij verwachten

ojaa en mijn kat, kip en de wilde konijnen hebben natuurlijk ook niets te klagen!


stop de bio industrie!

[ Bericht 96% gewijzigd door MelR op 26-05-2010 19:12:32 ]
  woensdag 26 mei 2010 @ 21:30:26 #117
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_81941949
Mocht je nog lekkere plantaardige (dus diervriendelijk) recepten zoeken check www.plantaardigmaandag.nl

Bij de AH is biologisch in de aanbieding
  woensdag 26 mei 2010 @ 21:45:47 #118
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_81943215
Ook wel een goeie uitleg dat het geen zero-sum-game is:



V.
Ja inderdaad, V. ja.
  donderdag 27 mei 2010 @ 23:45:27 #119
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_82002569
Vandaag de pvdd icon generator afgemaakt: http://pvdd.icongenerator.nl
pi_82019916
quote:
Op maandag 24 mei 2010 22:17 schreef TechXP het volgende:
Ja, alles is goed te onderbouwen met cijfers en rapporten van grote instanties. Het grappige is idd dat de media en politiek zo vasthouden aan zelfde politiek.

Maar nog erger... hoelang blijven de kiezers die oude politiek volgen?

De oude politiek biedt geen oplossingen.
Dat is de overtuigingskracht van de PvdD: vanaf het begin af aan blijven onderbouwen van de visie.
met logica, onderzoeksresultaten en niet te vergeten gewetensvolle vraagstellingen (zoals ivm dierenwelzijn).

Natuurlijk heeft de PvdD nu ook de wind meer mee.
Hun standpunten zijn qua natuur en milieu m/i te vergelijken met De Groenen uit de jaren '70.
Die kregen toen geen poot aan de grond in de 2e Kamer, voor zover ik weet.
Omdat de tijd er minder rijp voor was, cq de geesten, het denken der mensen, denk ik.
Door niet geloven in hoe (vaak zonder te beseffen) vijandig/kwaadaardig de mens feitelijk omgaat met de hun omringende natuur en levende wezens.
Wel kwamen er enkele gemeenteraadsleden van De Groenen in Nederland, maar die waren volgens mij met de opvolgende verkiezingen al weer weg.
Ik ben er ook lid van geweest en heb wel eens wat meegedaan aan vergaderingen en beetje actievoeren.
Lang geleden....
Verrek...ze bestaan nog!
http://www.degroenen.nl/.

[ Bericht 3% gewijzigd door Nuneemikhetwoord op 28-05-2010 14:10:04 ]
pi_82020063
Sorry per ongeluk dubbel. Kun je berichten zelf ook verwijderen?
  vrijdag 28 mei 2010 @ 14:08:13 #122
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_82020122
quote:
Op vrijdag 28 mei 2010 14:04 schreef Nuneemikhetwoord het volgende:


Wel kwamen er enkele gemeenteraadsleden van De Groenen in Nederland, maar die waren volgens mij met de opvolgende verkiezingen al weer weg.
Verrek...ze bestaan nog!
http://www.degroenen.nl/.
Ja de groenen, volgens mij hebben die altijd te veel gericht op bepaalde groep en daardoor niet gegroeid, terwijl de PvdD juist in alle partijen mensen aanspreekt.
pi_82020163
quote:
Op vrijdag 28 mei 2010 14:04 schreef Nuneemikhetwoord het volgende:

[..]

Dat is de overtuigingskracht van de PvdD: vanaf het begin af aan blijven onderbouwen van de visie.
met logica, onderzoeksresultaten en niet te vergeten gewetensvolle vraagstellingen (zoals ivm dierenwelzijn).

Natuurlijk heeft de PvdD nu ook de wind meer mee.
Hun standpunten zijn qua natuur en milieu m/i te vergelijken met De Groenen uit de jaren '70.
Die kregen toen geen poot aan de grond in de 2e Kamer, voor zover ik weet.
Omdat de tijd er minder rijp voor was, cq de geesten, het denken der mensen, denk ik.
Door niet geloven in hoe (vaak zonder te beseffen) vijandig/kwaadaardig de mens feitelijk omgaat met de hun omringende natuur en levende wezens.
Wel kwamen er enkele gemeenteraadsleden van De Groenen in Nederland, maar die waren volgens mij met de opvolgende verkiezingen al weer weg.
Ik ben er ook lid van geweest en heb wel eens wat meegedaan aan vergaderingen en beetje actievoeren.
Lang geleden....
Verrek...ze bestaan nog!
http://www.degroenen.nl/.
pi_82020196
shit alweer fout.
pi_82020309
quote:
Op vrijdag 28 mei 2010 14:08 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ja de groenen, volgens mij hebben die altijd te veel gericht op bepaalde groep en daardoor niet gegroeid, terwijl de PvdD juist in alle partijen mensen aanspreekt.
Ja, is wel interessant dit. Ik denk toch dat de PvdD in de roos heeft geschoten met de collectieve onvrede mbt dierenwelzijn.Als De Groenen dit naar bovenaan hun agenda hadden verplaatst, hadden zij nu wellicht twee zetels gehad, denk je niet?

Aanvulling:
kijk je naar het Partijprogramma, dan staat er over dieren slechts:
quote:
Gelijkwaardigheid
De Groenen vinden alle mensen gelijkwaardig. Wereldwijd dienen mensen, instellingen en regeringen zich aan de verklaring van de rechten van de mens te houden en waar die geschonden worden, hebben wij de plicht het voor de slachtoffers op te nemen. Verder hebben dieren er recht op gevrijwaard te blijven van kwelling en een leven te leiden overeenkomstig hun aard.


[ Bericht 25% gewijzigd door Nuneemikhetwoord op 28-05-2010 14:17:40 ]
pi_82185691
Ik ga toch maar weer op ze stemmen denk ik, mijn vertrouwen in de politiek is op een dieptepunt en niet stemmen is ook zo nutteloos.
  maandag 7 juni 2010 @ 23:36:43 #127
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_82474726
Morgen gaat de Partij voor de Dieren in de ochtend opvallen
  dinsdag 8 juni 2010 @ 07:14:33 #128
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_82480504
Ik ben benieuwd.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 10:20:06 #129
24399 TechXP
www.biteback.be
  dinsdag 8 juni 2010 @ 11:47:29 #130
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_82487942
Ik heb het niet gezien en er verder niemand over gehoord...

Is dát opvallen?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 18:05:59 #131
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_82506666
Ja Ongeveer bereik van 1.000.000 mensen. Potentieel dan, want ligt ook een beetje aan hoeveel mensen vandaag met de trein hebben gereist. Ben je niet op een station geweest vandaag? Niet elk station heeft ook weer metro. Maar veel mensen gesproken, veel positieve reacties. Vrijwilligers hebben ze vanochtend ook uitgedeeld.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 20:32:17 #132
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_82514760
Treurig trouwens wat er met dat natuurbillboard is gebeurd.

Tragische fuckers.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 9 juni 2010 @ 02:31:25 #133
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_82533248
Spannend morgen. Kijk er ook wel tegen op.

Vandaag drukke dag. Om half 7 opgestaan (was 's nachts rond 3 uur naar bed). Krantjes op station uitdelen van 7.00 tot 9.30. Daarna naar huis. 12 uur tot 13:00 flyeren in centrum. Daarna van 16:00 tot 17:00. Tussendoor de hele dag bezig geweest met promotie op internet
pi_82544008
Toch vreemd dat een partij voor de dieren 1100 grootgrazers (runderen, paarden, edelherten) de hongerdood laat sterven omdat zij op een stukje grond van 5 bij 10 km hun eigen voer moeten zoeken. Van de 5000ha is maar 2200 ha vaste grond. Het gebied bevindt zich in de Oostvaarderplassen. Voor paarden is dat drie keer hard lopen en ze zijn er 10 keer doorheen. De paarden hebben daar geen natuurlijk vijanden en iedere paardenhouder weet dat 2200 ha. zo leeg gegeten is door een grote hoeveelheid grazers. Bijvoeren mocht niet, afschieten mocht niet, wat dat is zielig en niet natuurlijk. Nee, een langdurig proces van uithongering dat is niet zielig, dat is walgelijk, zoveel dieren laten creperen van de honger. DE ene keer wordt een bouwplaats stilgelegd omdat er een zeldzaam insect ontdekt is en daarnaast laat men zonder blikken of blozen 1100 grazers moedwillig uithongeren. De PvdD vond het niet nodig om hiertegen in protest te komen. Omdat de natuur zijn loop moet hebben. Kennelijk telt alleen het pluche.
  woensdag 9 juni 2010 @ 14:53:01 #135
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_82551548
Dat klopt niet echt. Dat is kort door de bocht.

PvdD had een motie ingediend die juist pleite dat het beleid tot genadeschot goed gehanteerd werd. Bijvoeren is geen optie, want dan heb je volgend jaar meer dieren die lijden.

Het CDA, PVV, VVD etc. die voor bijvoeren waren hebben tegen gehouden dat het gebied vergroot werd en verbonden werd met andere gebieden, zodat natuurlijke migratie niet echt kan plaatsvinden. Wat voor een natuurgebied belangrijk is om in balans te brengen.

Het is een dilemma, maar elk jaar preventief afschieten is ook geen oplossing. Bijvoeren dus geen oplossing voor lange termijn.

En de opmerking dat alleen het pluche telt.... dat is zo een grote onzin Hartklep... de pvdd had ook heel populistisch kunnen doen door te zeggen bijvoeren daar maar ipv daarvan kozen ze een moeilijke beslissing die misschien niet al te populair was. En geen protest door de PvdD? De pvdd heeft juist aandacht geprobeerd te vragen voor het gebied mbt vergroten/verbinden + goed beleid mbt genadeschot.

Daarnaast... ik vind het buitengewoon selectief hoe mensen met de oostvaardersplassen om gaan. Ten eerste negeert 99% van de mensen die verontwaardigd zijn over de OVP en besluit PvdD de 500 miljoen dieren in de bio-industrie. Wanneer komt daar zo een groot ophef over?
Ten tweede was in het begin de ophef vooral gericht op de paarden. Hoezo selectief? Later ging het ook wel over de herten, maar dat kwam later pas.
Ten derde hoor je niet over de andere dieren in de oostvaardersplassen en andere gebieden die het ook lastig hebben in de winter. Er sterven in andere gebieden ook dieren van de honger/kou.

Daarnaast mag je ook wel de vraag stellen waarom vooral de rechtse/boeren partijen voor bijvoeren zijn, maar alle partijen die diervriendelijk zijn of heel erg diervriendelijk + erg op natuurgericht juist kiezen voor niet bijvoeren.
  woensdag 9 juni 2010 @ 15:09:11 #136
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_82552424
Ja maar Tech, het is heel belangrijk voor sommige mensen om PvdD'ers en/of vegetariërs vooral heel hard uit te maken voor hypocriet.

Ik wel een idee hoe dat komt.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_82605457
2
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 15:38:38 #138
308521 JUNIOR_
The little and brave one. &
pi_83327192
-kap eens met die kutkicks-

[ Bericht 93% gewijzigd door remlof op 26-06-2010 15:39:12 ]
Maybe you're little, maybe you're small, it doesn't mean you're not brave!
pi_111194818
In de nieuwste peiling van Synovate krijgt de PvdD 4 zetels.
pi_111382771
en op naar de 30 zetels
  Moderator donderdag 10 mei 2012 @ 17:06:36 #141
249559 crew  Lavenderr
pi_111383342
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 16:54 schreef Theiko het volgende:
en op naar de 30 zetels
Met kangoeroesprongen ;)
pi_111422287
Ik zou het ze wel gunnen, 4 zetels. Het zal waarschijnlijk wel ten koste van GL zijn (?)
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
pi_111422504
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 15:29 schreef Quarant het volgende:
Ik zou het ze wel gunnen, 4 zetels. Het zal waarschijnlijk wel ten koste van GL zijn (?)
Dat is inderdaad wel het meest waarschijnlijk.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_111422588
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 15:29 schreef Quarant het volgende:
Ik zou het ze wel gunnen, 4 zetels.
Ik hoop het echt! :)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_111447798
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2010 00:29 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ik denk dat je snel eens wat meer moet verdiepen in een partij en de visie voordat je zulke beweringen doet.

Het is alsof je zegt dat een ipod een goede koffiezetapparaat is. Terwijl de feiten natuurlijk anders liggen over wat het is en doel is.

Om even wat te weerleggen. Er is geen sprake van meer geven om dieren dan om mensen. Feitelijk gezien zijn mensen dieren, dus ze geven om mens en andere dieren. Dat is al een onjuistheid in je reactie.

Daarnaast zijn de doelen die ze voor ogen hebben zeer goed voor mensen. Zo hap je vast elke avond een stukje vlees weg. Je houdt er van en de smaak/lust voor vlees of andere dierlijke producten vind je belangrijk. Ok, je houdt mss niet van dieren en dan vind je smaak belangrijker. Maar je vergeet dat voor dat stukje vlees van een dier voer nodig is, want het dier moet wel gevoed zijn. Dat komt veelal uit landen waar inheemse stammen met geweld verdreven worden van hun land omdat ze dat land willen gebruiken voor veevoer. Rapporten geven aan dat er ook doden vallen bij dat crimineel gedrag richting mensen. Het zijn mensenrechtenschendingen. Daarnaast kan ik nog hebben over de inefficientie van vlees e.d. Meer plantaardige voeding die er in gaat en weinig wat er uit komt. Hoe leg je dat uit aan hongerige afrikanen? En dan nog de enorme hoeveelheid verontreiniging, luchtvervuiling e.d. en ontstaan van ziekten (zoonoses) waar uiteindelijk de mensen de dupe van worden. En ken je het WHO rapport over europese subsidies op landbouw? De stimulatie van zuivel en vlees zorgt voor meer doden per jaar. Plantaardiger eten heeft juist weer meer gezondheidsvoordelen. Dus wat de Partij voor de Dieren voor pleit is juist een sterk brede visie ten goede van onszelf, onze medemens, de dieren en de natuur. Daar heeft amper een partij het over.

Nog een punt van je is dat ze niets toevoegen. Als dat het geval is. Hoe verklaar je dat van bijna alle partijen in de kamer wel 1 of meer mensen toegegeven hebben dat de PvdD een goede bijdrage geeft in de politiek? Op het CDA natuurlijk na.. die zien de pvdd natuurlijk als vijand van boeren, terwijl juist het beleid van het CDA de boeren de kop kost. (hoewel, Veerman heeft wel ooit toegegeven dat het sinds de komst van de PvdD bij landbouw begroting (de 1ste) zoveel over dieren ging) Het effect van de PvdD is ook weer duidelijk te zien in de partijprogramma's van de anderen. Ze hebben bepaalde punten overgenomen. Zoals Christenunie, PvdA en GL.

Ik denk dat je de waarde van de PvdD nu vooral onderschat. Ik snap je reactie wel. Het klinkt wellicht gek, maar wees een goede burger en verdiep je vooral eens in het partijprogramma, de brede visie en hun benadering ten opzichte van andere onderwerpen. Lees ook de kamervragen over andere onderwerpen dan over dieren, zoals over homo-rechten, privacy, economische onderwerpen e.d. Ik kan me voorstellen met de selectieve pers dat je zulke dingen nooit voorbij hebt zien komen.

En nog even voor de duidelijkheid. Mensen die opkomen voor dieren kopen gemiddeld meer fair trade dan 'anderen'. Dus niet elke dierenliefhebber is meteen een misantroop ;)

Ik hou van dieren en van mensen, daarom eet ik ze beiden niet ;-)
:D
pi_111821639
Hoe werkbaar is het als deze partij meedoet in een coalitie? Zouden ze wel vuile handen willen maken?
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  zondag 24 juni 2012 @ 00:37:07 #147
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_113297802
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 10:27 schreef Quarant het volgende:
Hoe werkbaar is het als deze partij meedoet in een coalitie? Zouden ze wel vuile handen willen maken?
Dat ligt een beetje aan wat er te halen valt. Ik ben erg idealistisch en lid van de partij. Ik zou het niet goed vinden als er compromissen gesloten worden wat ten slechte is voor de dieren. Ik ben echter wel ook realistisch, dus ik vind niet dat we moeten uitsluiten dat we niet in coalitie meedoen, maar dan moet er wel iets enorms veranderen. Dan denk ik aan afschaffen van de bio-industrie, e.d.

Ik zie het alleen niet direct gebeuren, maar we kunnen in huidig klimaat wel erg handig zijn met 2 zetels.
  zondag 24 juni 2012 @ 00:41:23 #148
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_113297979
quote:
Zo trok een zekere Willem Mulder, zelf nota bene een wetenschapper, in de Volkskrant de ‘feitenkennis’ van partijleider Marianne Thieme in twijfel met het argument dat ze lid is van de Zevendedagadventisten – in de logica ook wel een ‘non sequitur’ genoemd.
Dat gewijs naar de zevende dag adventisten zal deze verkiezing ook wel hier en daar weer van (mega)stal gehaald worden.

Blijf het gek vinden. Ik ken de partij erg goed. En de meeste in bestuur, kantoor e.d. zijn meer atheïsten.

Onder de leden vind je van alles wel.
  maandag 25 juni 2012 @ 18:58:37 #149
375279 Comandante
Niet vergeten suiker halen hih
pi_113377242
Nogal onrealistisch dat Thieme denkt 12 tot 14 zetels te kunnen halen...
Hoiii
  maandag 25 juni 2012 @ 19:50:06 #150
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_113379889
quote:
7s.gif Op maandag 25 juni 2012 18:58 schreef Comandante het volgende:
Nogal onrealistisch dat Thieme denkt 12 tot 14 zetels te kunnen halen...
Dat zegt ze niet. Het kiezerspotentieel is 12 tot 14. Dat is gebleken uit NIPO onderzoek en van Maurice de Hond. Dus theoretisch kan het gehaald worden als iedereen die het als 2e optie zit het zou kiezen.

Maar je moet realistisch gezien denken aan max. 4 zetels.
  dinsdag 26 juni 2012 @ 07:04:49 #151
375279 Comandante
Niet vergeten suiker halen hih
pi_113399093
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 19:50 schreef TechXP het volgende:

[..]

Dat zegt ze niet. Het kiezerspotentieel is 12 tot 14. Dat is gebleken uit NIPO onderzoek en van Maurice de Hond. Dus theoretisch kan het gehaald worden als iedereen die het als 2e optie zit het zou kiezen.

Maar je moet realistisch gezien denken aan max. 4 zetels.
Oh, op NOS teletekst stond dat ze dacht 12 tot 14 te gaan halen.
Hoiii
  woensdag 8 augustus 2012 @ 11:20:19 #152
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_115281687


De verkiezingsposter van de Partij voor de Dieren
pi_115427302
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 11:20 schreef TechXP het volgende:
[ afbeelding ]

De verkiezingsposter van de Partij voor de Dieren
Mooi...
pi_115427490
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 11:20 schreef TechXP het volgende:
[ afbeelding ]

De verkiezingsposter van de Partij voor de Dieren
Jaaaa leuk, ik zag hem in diverse plaatsen al hangen, op verder nog een leeg bord :D :)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zaterdag 11 augustus 2012 @ 20:55:18 #155
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_115435605
Vandaag heb ik posters geplakt. Hingen idd nog vrij weinig andere posters op de borden.
  zaterdag 11 augustus 2012 @ 23:59:43 #156
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_115445432
  zondag 12 augustus 2012 @ 23:27:01 #157
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_115488565
In de peiling was de PvdD op 0,1% na bijna groter dan GroenLinks. Is wel het vermelden waard.
pi_115558145
Ik vind ze stiekem toch ook wel leuk... :@
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
pi_115558486
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2012 23:27 schreef TechXP het volgende:
In de peiling was de PvdD op 0,1% na bijna groter dan GroenLinks. Is wel het vermelden waard.
^O^

Marianne is er hier afgescheurd, toen hing er alleen nog de oogopslag, en nu hangt SP er sinds gister overheen -O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_115559853
Zijn ze nou net zo links als de Sp?
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
pi_115559902
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 15:58 schreef Quarant het volgende:
Zijn ze nou net zo links als de Sp?
Nee :)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_115560140
Waar staan ze eigenlijk in de links-rechts verhouding? In het midden? Progressief-groen-midden?
pi_115560181
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 15:59 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Nee :)
Maar wel linkser dan groenlinks blijkbaar...
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
pi_115560866
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 16:06 schreef Quarant het volgende:

[..]

Maar wel linkser dan groenlinks blijkbaar...
Nee hoor. Ligt er ook aan over welk onderwerp, wat betreft economie is er niks erg links aan. En met erg links bedoel ik dan bv SP wat graag 1 gelijkheid heeft.

[ Bericht 5% gewijzigd door Pisces29 op 14-08-2012 16:30:18 ]
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  woensdag 15 augustus 2012 @ 00:14:58 #165
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_115580836
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 16:05 schreef Gwywen het volgende:
Waar staan ze eigenlijk in de links-rechts verhouding? In het midden? Progressief-groen-midden?
De Partij voor de Dieren staat boven de links-rechts verhouding, omdat bij de Partij voor de Dieren de focus ligt op lange termijn belangen en niet op korte termijn belangen. Daardoor is het lastig om gewoon even te zeggen dat de PvdD op een bepaald punt ligt van de links-rechts-progressief-conservatief gedachte. Omdat het dan gaat om een moment opname hooguit. De PvdD is erg vernieuwend in het politieke landschap.

Binnen de PvdD is het beetje 50-50 wat betreft 'linkse' en 'rechtse' personen (zeer divers). Door de unieke wijze van standpunten bepalen kan de achterban altijd zeer tevreden zijn. Men heeft ook oog op die langetermijn gezet ipv korte termijn. De PvdD scoort ook iets van 90% in de schaduwkamer, waar stemgedrag achterban vergeleken wordt met de partij waar ze op gestemd hebben. Wat ook weer apart is ten opzichte van andere partijen die veel slechter scoren.

Frits Wester vond het PvdD-congres onlangs een verademing ten opzichte van andere partijen. Ook wel leuk om te horen :)
  woensdag 15 augustus 2012 @ 07:34:07 #166
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_115591926
Hoe debiel ook, ik kan me erg goed vinden in hun standpunten behalve als het over dieren gaat ;(
pi_115614614
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 00:14 schreef TechXP het volgende:

[..]

De Partij voor de Dieren staat boven de links-rechts verhouding, omdat bij de Partij voor de Dieren de focus ligt op lange termijn belangen en niet op korte termijn belangen. Daardoor is het lastig om gewoon even te zeggen dat de PvdD op een bepaald punt ligt van de links-rechts-progressief-conservatief gedachte. Omdat het dan gaat om een moment opname hooguit. De PvdD is erg vernieuwend in het politieke landschap.

Binnen de PvdD is het beetje 50-50 wat betreft 'linkse' en 'rechtse' personen (zeer divers). Door de unieke wijze van standpunten bepalen kan de achterban altijd zeer tevreden zijn. Men heeft ook oog op die langetermijn gezet ipv korte termijn. De PvdD scoort ook iets van 90% in de schaduwkamer, waar stemgedrag achterban vergeleken wordt met de partij waar ze op gestemd hebben. Wat ook weer apart is ten opzichte van andere partijen die veel slechter scoren.

Frits Wester vond het PvdD-congres onlangs een verademing ten opzichte van andere partijen. Ook wel leuk om te horen :)
Bedankt voor je uitgebreide uitleg!
In onze krant stond het onlangs uitgelegd dat ze verder kijken dan de Westerse mens en zijn geld.

Langetermijndenken O+
  woensdag 15 augustus 2012 @ 22:16:28 #169
224960 highender
Travellin' Light
pi_115618952
quote:
Met SGP en CU wordt ook lastig denk ik, verder prima partij met 3 standpunten die mij zeer aanspreken:

- dierenwelzijn
- legalisering softdrugs
- scheiding kerk & staat
  donderdag 16 augustus 2012 @ 20:05:09 #170
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_115654010
Ik ben het met wel meer eens. Mijn stem gaat over een maand dan ook gewoon weer naar de PvdD.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_115654147
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 20:05 schreef Verbal het volgende:
Ik ben het met wel meer eens. Mijn stem gaat over een maand dan ook gewoon weer naar de PvdD.

V.
De mijne ook ! :P
pi_115699132
quote:
9s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 15:28 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

^O^

Marianne is er hier afgescheurd, toen hing er alleen nog de oogopslag, en nu hangt SP er sinds gister overheen -O-
Ze hangt er weer, met een nieuwe poster, ik helemaal blij :D
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_115699146
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 20:05 schreef Verbal het volgende:
Ik ben het met wel meer eens. Mijn stem gaat over een maand dan ook gewoon weer naar de PvdD.

V.
+1
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  donderdag 23 augustus 2012 @ 11:29:13 #174
308842 BradleyQ
de kleine generaal
pi_115900438
Meer ruimte voor koeien, varkens en kippen. VOOR!
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 11:04:50 #175
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_115944385
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 20:05 schreef Verbal het volgende:
Ik ben het met wel meer eens. Mijn stem gaat over een maand dan ook gewoon weer naar de PvdD.

V.
yep ze krijgen dit weer mijn stem :Y
mee bekant vangde gin haas.
  zondag 26 augustus 2012 @ 00:20:57 #176
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116010440
Mijn stem natuurlijk ook :P

Ik hoop dat andere mensen de Partij voor de Dieren erg serieus willen bekijken. Het is echt een alternatief voor de andere partijen. Zowel VVD stemmers als GL/SP stemmers kunnen zich er thuis voelen.

Vanmiddag werd ik wel weer even ziek van het PvdD-bashen door GroenLinksers... Zie hier een conversatie van Femke Halsema op twitter:

Femke Halsema @FemkeHalsema
Zo, heerlijke biefstukjes in huis, serranoham en pikant droog worstje vooraf #halsemasteuntthieme

Sylvia Witteman @sylviawitteman
@FemkeHalsema goed zo! Ik ga lamshaasjes grillen. Met een dood visje vooraf.

Femke Halsema @FemkeHalsema
@sylviawitteman Mmmh, ik zou mezelf bijna uitnodigen ....

Het gaat iig hard met de idealen van GroenLinks.... dus als je nog wilt stemmen voor je idealen en je stemde voorheen GroenLinks, dan stem zeker Partij voor de Dieren
  zondag 26 augustus 2012 @ 15:31:44 #177
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_116026004
Stupide. Valt me erg tegen. Ik had Femke hoog zitten, maar die lazert zo langzamerhand flink omlaag.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 26 augustus 2012 @ 15:33:03 #178
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_116026073
Zijn er ook nog mensen op die Twitter die minder pueriel reageren op Femke 'Kilo-Opperdoezertjes-achter-de-huig?' Halsema?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_116026300
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 00:20 schreef TechXP het volgende:

Femke Halsema @FemkeHalsema
Zo, heerlijke biefstukjes in huis, serranoham en pikant droog worstje vooraf #halsemasteuntthieme

Whut? :')

Ik had Halsema nooit hoog zitten, dus het scheelt, maar dit had ik niet verwacht :')
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_116028734
account Halsema is toch gehackt?
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  zondag 26 augustus 2012 @ 19:06:53 #181
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116034334
Femke was waarschijnlijk boos dat ze in een spotje van de Partij voor de Dieren zit.
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 07:54:13 #182
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_116096318
quote:
'Groene kiezer moet in opstand komen'

Economische groei is niet de oplossing van onze problemen, maar de oorzaak ervan. We moeten niet meer van de aarde vragen dan zij kan leveren. Dat betoogt Marianne Thieme.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 1 september 2012 @ 01:13:44 #183
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116259608
  zaterdag 1 september 2012 @ 16:00:36 #184
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_116272077
Ik ben meer dan ooit overtuigd van mijn stem op de PvdD. Dat was eerder al zo, maar nu nog meer.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_116274638
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2012 16:00 schreef Verbal het volgende:
Ik ben meer dan ooit overtuigd van mijn stem op de PvdD. Dat was eerder al zo, maar nu nog meer.

V.
Zeker als je kijkt naar al die sjagerijnige koppen van de rest op die foto ! :D

En dan twee breedlachende dames *O*
pi_116274833
quote:
10s.gif Op zaterdag 1 september 2012 17:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Zeker als je kijkt naar al die sjagerijnige koppen van de rest op die foto ! :D

En dan twee breedlachende dames *O*
Fantastisch argument :')
pi_116274899
quote:
17s.gif Op zaterdag 1 september 2012 17:19 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Fantastisch argument :')
Ik heb er nog wel meer hoor :') maar tis wel opvallend (8>
  zaterdag 1 september 2012 @ 18:32:19 #188
24399 TechXP
www.biteback.be
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 2 september 2012 @ 23:22:26 #189
862 Arcee
Look closer
pi_116331383
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 april 2010 15:09 schreef ethiraseth het volgende:
-Het gebruik van dieren in circussen wordt verboden.
pi_116331885
quote:
14s.gif Op zondag 2 september 2012 23:22 schreef Arcee het volgende:

[..]

Eerst zien dan geloven, dat is al zooooooooooooooooo een lange strijd
en kijk eens hoe slecht Nederland ervoor staat als hem om circusdieren gaat.

Circussen geen vergunning meer nodig voor wilde dieren

quote:
2s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:20 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Internationale wetgeving

In veel landen over de hele wereld zijn verboden ingesteld op het gebruik van wilde dieren in
circussen. Soms geldt dat verbod op nationaal niveau, soms op regionaal of lokaal niveau
en soms voor specifieke diersoorten. Nederland loopt op dit onderwerp ver achterop.

Hieronder vind je een overzicht van landen die specifieke wetgeving of verboden hebben ingesteld
voor de bescherming van het welzijn van circusdieren.



Europa

België
Verbod op lokaal niveau en de landelijke dierentuinennormen gelden ook olifanten, leeuwen,
tijgers en panters sinds 1 januari 2005.

Bulgarije
Algemeen verbod op wilde dieren.
Overgangsperiode tot 2015 voor eerder verworven en gebruikte dieren.

Denemarken
Algemeen verbod op wilde dieren.
Wilde dieren in circussen (met uitzondering van de Aziatische olifanten, kamelen en lama's)
zijn verboden sinds 1991 (de Deense wet op de bescherming van dieren Wet nr. 386 juni 1991).

Duitsland
Specifieke wetgeving en lokale verboden.

Estland
Verbod op in het wild geboren dieren sinds 2010.

Finland
Verbod op wilde dieren.
Wilde dieren worden verboden (behalve zeehonden) sinds 1996.
(Ministerie van Landbouw en Bosbouw, 2 augustus 1996).

Frankrijk
Specifieke wetgeving voor huisvesting sinds 18 maart 2011.

Griekenland
Algemeen verbod op dieren.

Hongarije
Verbod op olifanten, neushoorns en primaten en in het wild gevangen dieren.

Ierland
Verbod op lokaal niveau (zoals Cork en Fingal…).

Italië
Verbod op lokaal niveau (zoals Venetië).

Kroatië
Verbod op dieren in circussen.

Malta
Verbod op CITES-diersoorten.

Nederland 3.gif
Geen specifieke wetgeving voor circusdieren.

Noorwegen
Verbod op olifanten.

Oostenrijk
Algemeen verbod op wilde dieren.

Polen
Verbod op in het wild gevangen dieren.

Portugal
Verbod op fokken en aquisitie van walvissen, apen, wolven, beren, grote katten, zeehonden,
walrussen, olifanten, zeekoeien, neushoorn, nijlpaard, vogels, reptielen, grote slangen.

Servië
Algemeen verbod op circusdieren.

Slovenië
Verbod op CITES-diersoorten.

Slowakije
Verbod op CITES-diersoorten.

Spanje
Verbod op lokaal niveau (zoals Barcelona, Tarragona, Girona…).

Tsjechië
Verbod op jonge apen, zeehonden, walvissen (met uitzondering van dolfijnen), neushoorns,
nijlpaarden en giraffen.

Verenigd Koninkrijk
Verbod op lokaal niveau, landelijk verbod in de maak. Meerderheid voor een verbod in 2011.

Zweden
Verbod op diersoorten.
Verbod op apen, carnivoren, neushoorns, giraffen, kangoeroes, nijlpaarden, zeehonden, roofvogels,
struisvogels, krokodillen en herten

(Dierenwelzijns verordening, wet nr. 539, 1988).
Best wel iets om je voor te schamen...
  zondag 2 september 2012 @ 23:36:04 #191
104871 remlof
Europees federalist
pi_116332042
Klopt FANN... Van gidsland zijn we de laatste tien jaar verworden tot hekkesluiter.
pi_116332624
quote:
15s.gif Op zondag 2 september 2012 23:36 schreef remlof het volgende:
Klopt FANN... Van gidsland zijn we de laatste tien jaar verworden tot hekkesluiter.
Best wel triest toch als je dat zo ziet....

Daar MOET verandering in komen ! :Y
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 2 september 2012 @ 23:51:55 #193
862 Arcee
Look closer
pi_116332734
quote:
15s.gif Op zondag 2 september 2012 23:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Best wel iets om je voor te schamen...
Inderdaad. :{
pi_116336475
quote:
15s.gif Op zondag 2 september 2012 23:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:


Best wel iets om je voor te schamen...
Dat ja :{
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_116505382
Misschien ook nuttig voor twijfelaars:
* Vergelijking PVDD met SP: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailSP/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met VVD: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailVVD/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met D66: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailD66/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met PVDA: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailPvdA/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met PVV: https://www.partijvoorded(...)friend.php#verzenden
* Vergelijking PVDD met CDA: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailCDA/send2friend.php

Ben nog wel benieuwd naar de vergelijking met GL :) Kom oorspronkelijk als ondernemer van de rechter kant, maar gedachtegoed van de PVDD levert ze dit jaar toch mijn stem op!

[ Bericht 24% gewijzigd door dreasvandonselaar op 07-09-2012 22:53:54 ]
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 vrijdag 7 september 2012 @ 17:44:43 #196
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_116505855
Ik blijf het een one issue partij vinden die omdat het moet een paar standpunten heeft geformuleerd omtrent huidige belangrijke zaken.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  vrijdag 7 september 2012 @ 18:21:24 #197
104871 remlof
Europees federalist
pi_116506897
Misschien ten overvloede maar toch ook hier even spammen: Marianne Thieme (PvdD) aanstaande maandagavond live op FOK!
  vrijdag 7 september 2012 @ 23:08:21 #198
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116522296
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 17:28 schreef dreasvandonselaar het volgende:
Ben nog wel benieuwd naar de vergelijking met GL :)
Komt eraan! :)
  vrijdag 7 september 2012 @ 23:14:47 #199
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116522567
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 17:44 schreef Netsplitter het volgende:
Ik blijf het een one issue partij vinden die omdat het moet een paar standpunten heeft geformuleerd omtrent huidige belangrijke zaken.
Je mag dat vinden. Dat ten eerste. Maar het getuigd natuurlijk niet van enige kennis over de Partij voor de Dieren.

Er is nl. een zeer uitgebreid programma en op de meeste vlakken zijn er in de afgelopen 10 jaar standpunten ingenomen. Dat jij denkt dat die alleen over dieren gaat... tsja, dan heb je je visie hierover zeer beperkt.
  zaterdag 8 september 2012 @ 11:25:04 #200
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_116529897
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 17:44 schreef Netsplitter het volgende:
Ik blijf het een one issue partij vinden die omdat het moet een paar standpunten heeft geformuleerd omtrent huidige belangrijke zaken.
Ik denk dat dat afhangt van je definitie van "belangrijke zaken".

Ik vind een leefbare planeet belangrijk. Anderen geld.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 8 september 2012 @ 11:45:00 #201
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_116530233
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 september 2012 18:21 schreef remlof het volgende:
Misschien ten overvloede maar toch ook hier even spammen: Marianne Thieme (PvdD) aanstaande maandagavond live op FOK!
Nee hoor, absoluut niet ten overvloede, want ik wist dat nog niet :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 9 september 2012 @ 05:53:44 #202
224960 highender
Travellin' Light
pi_116555905
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2012 11:25 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik denk dat dat afhangt van je definitie van "belangrijke zaken".

Ik vind een leefbare planeet belangrijk. Anderen geld.

V.
Precies, de verkiezingen gaan enkel om de verdeling van de centen :r . Kleine partijtjes zoals de SOPN, de Libertarische Partij en natuurlijk de PvdD hebben in ieder geval nog een visie, een ideaal. Het zegt wel wat over het electoraat, helaas.
pi_116606010
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 17:28 schreef dreasvandonselaar het volgende:
Misschien ook nuttig voor twijfelaars:
* Vergelijking PVDD met SP: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailSP/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met VVD: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailVVD/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met D66: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailD66/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met PVDA: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailPvdA/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met PVV: https://www.partijvoorded(...)friend.php#verzenden
* Vergelijking PVDD met CDA: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailCDA/send2friend.php
* Vergelijking PVDD met GL: https://www.partijvoordedieren.nl/tk2012/mailGL/send2friend.php

Ben nog wel benieuwd naar de vergelijking met GL :) Kom oorspronkelijk als ondernemer van de rechter kant, maar gedachtegoed van de PVDD levert ze dit jaar toch mijn stem op!
GL inmiddels toegevoegd! Kon mijn originele bericht niet (meer) editen.
pi_116609744
Wat komt GL ontzettend niet groen uit die vergelijking...
  maandag 10 september 2012 @ 20:43:18 #205
355874 IPA
Bitter en Fruitig
pi_116617726
Ik vind deze partij veel te veel utopische plannen hebben. Respect voor wat ze doen/hebben gedaan voor dierenwelzijn, maar meer dan dat moeten ze niet willen zijn.
  woensdag 12 september 2012 @ 12:05:58 #206
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116681449
Gestemd! :)
pi_116681587
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2012 12:05 schreef TechXP het volgende:
Gestemd! :)
Same ^O^
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  woensdag 12 september 2012 @ 17:44:53 #209
136 V.
Fuck you and your eyebrows
  woensdag 12 september 2012 @ 18:44:48 #210
224960 highender
Travellin' Light
  maandag 17 september 2012 @ 18:48:27 #211
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116900066
Ik begrijp dat we 500 stemmen voor een 3e zetel tekort kwamen :(
pi_116901817
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 18:48 schreef TechXP het volgende:
Ik begrijp dat we 500 stemmen voor een 3e zetel tekort kwamen :(
Oh wat jammer :{
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  maandag 17 september 2012 @ 19:24:19 #213
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_116901862
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 18:48 schreef TechXP het volgende:
Ik begrijp dat we 500 stemmen voor een 3e zetel tekort kwamen :(
Ja, zoiets begreep ik ook -O-

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 18 september 2012 @ 13:04:50 #214
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116930199
Marianne bij prinsjesdag:

  dinsdag 18 september 2012 @ 13:53:14 #215
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_116932364
twitter is ongeveer geëxplodeerd over de wortelschietende Marianne. Ik vind het wel lollig :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 18 september 2012 @ 20:12:59 #217
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_116949891
Wortelpower! :)
  zondag 28 oktober 2012 @ 02:14:28 #218
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_118524004
PvdD bestaat vandaag 10 jaar! En dan te bedenken dat alle politieke verslaggevers dachten dat we een eendagsvlieg waren.... :)
  zondag 28 oktober 2012 @ 06:58:00 #219
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_118524761
*O* *O* *O*

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 29 oktober 2012 @ 22:55:46 #220
862 Arcee
Look closer
pi_118603749
quote:
De belangrijkste punten uit het regeerakkoord op een rij

- Er komt een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen.
^O^
  woensdag 31 oktober 2012 @ 01:15:22 #221
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_118653216
Ja top. Hoop wel snel dat het er door komt. Kan opstapje zijn naar meer :)

Ik ga iig door met actievoeren, ook als de wilde dieren eruit zijn.

Overigens rest van de 'dierenwelzijnspunten' zijn niet zo boeiend. Heel vaag en ze zeggen voortzetting van Blekers beleid.. :(

[ Bericht 31% gewijzigd door TechXP op 31-10-2012 01:51:54 ]
  woensdag 31 oktober 2012 @ 11:19:49 #222
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_118659699


[ Bericht 100% gewijzigd door Ferdo op 31-10-2012 12:21:21 (Nee) ]
Ja inderdaad, V. ja.
pi_164950775
kick
pi_166034956
Ik ga, zoals altijd, PvdD stemmen. Kan me helemaal in deze partij vinden. In de peilingen staat de PvdD al geruime tijd op 4 zetels, wat een verdubbeling zou betekenen van het huidige aantal zetels. Soms wordt de PvdD zelfs op 6 zetels gepeild.
pi_166326924
De PvdD heeft gisteren haar conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd, met als titel 'Plan B'.

Klik

Wat vinden we er van?

Kan dus ook worden toegevoegd aan dit topic: VKZ / Alle verkiezingsprogramma's op een rijtje
pi_166562386
Heb geen punt gevonden waarmee ik het niet eens ben.
  zondag 20 november 2016 @ 11:11:43 #227
289141 Kaji
Debiele homofiele joodse neger
pi_166773200
Van alle partijen sluit de PvdD het beste aan bij mijn politieke standpunten. Ik vrees alleen dat ze na de verkiezingen weinig politieke invloed zullen kunnen uitoefenen. Ik zal waarschijnlijk op ze stemmen maar afhankelijk van de peilingen overweeg ik ook een strategische stem op D66.
Alle mensen zijn voortdurend ontevreden.
pi_166896224
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 11:11 schreef Kaji het volgende:
Van alle partijen sluit de PvdD het beste aan bij mijn politieke standpunten. Ik vrees alleen dat ze na de verkiezingen weinig politieke invloed zullen kunnen uitoefenen. Ik zal waarschijnlijk op ze stemmen maar afhankelijk van de peilingen overweeg ik ook een strategische stem op D66.
Even los van dat ik ook PvdD stem, maar een strategische stem lijkt me nooit wijs. Zeker niet als je nu weet dat peilingen er flink naast kunnen zitten. Zie Brexit en USA.
pi_166896885
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 19:28 schreef Angry_Bird het volgende:

[..]

Even los van dat ik ook PvdD stem, maar een strategische stem lijkt me nooit wijs. Zeker niet als je nu weet dat peilingen er flink naast kunnen zitten. Zie Brexit en USA.
Juist na Brexit en Trump gaan mensen strategisch stemmen omdat het kan. En door die uitslagen willen ze het.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  vrijdag 25 november 2016 @ 23:04:13 #230
289141 Kaji
Debiele homofiele joodse neger
pi_166902098
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 19:28 schreef Angry_Bird het volgende:

[..]

Even los van dat ik ook PvdD stem, maar een strategische stem lijkt me nooit wijs. Zeker niet als je nu weet dat peilingen er flink naast kunnen zitten. Zie Brexit en USA.
Goed punt over de onbetrouwbaarheid van peilingen. Wat betreft strategisch stemmen: als het erop lijkt dat de kans op regeringsdeelname voor PvdD nihil is en voor D66 aanzienlijk dan lijkt een strategische stem op D66 mij niet zo gek. Ik zou bijv. niet door PvdD te stemmen de kans op een anti-populistische coalitie willen verminderen. Maar gezien de versnippering van het politieke landschap denk ik dat de kansen op regeringsdeelname of i.i.g. invloed op de regering voor de PvdD alleen maar toenemen.
Alle mensen zijn voortdurend ontevreden.
pi_166953869
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2016 23:04 schreef Kaji het volgende:

[..]

Goed punt over de onbetrouwbaarheid van peilingen. Wat betreft strategisch stemmen: als het erop lijkt dat de kans op regeringsdeelname voor PvdD nihil is en voor D66 aanzienlijk dan lijkt een strategische stem op D66 mij niet zo gek. Ik zou bijv. niet door PvdD te stemmen de kans op een anti-populistische coalitie willen verminderen. Maar gezien de versnippering van het politieke landschap denk ik dat de kansen op regeringsdeelname of i.i.g. invloed op de regering voor de PvdD alleen maar toenemen.
En als iedereen er zo over denkt, dan krijgt de PvdD natuurlijk inderdaad minder zetels dan potentieel mogelijk is. Oftewel, door wél op ze te stemmen, vergroot je sowieso hun invloed en daarmee verminder je dus de kans op een ongewenste coalitie. Vandaar dat ik zei dat strategisch stemmen nooit handig is.

Even iets anders: gisteren op het congres van de PvdD hebben de leden een lijstverbinding met 50Plus afgewezen. Wat vinden jullie hiervan?
Aan de ene kant zou een extra zetel door een lijstverbinding mooi zijn, maar een partij die zegt liever helemaal geen lijstverbindingen te zien en als credo heeft 'Hou vast aan je idealen', zou dan inderdaad zelf ook geen lijstverbinding aan moeten gaan omdat andere partijen het wel doen. Dus ik denk dat dit een juiste beslissing is geweest van het Congres.
  maandag 28 november 2016 @ 13:31:10 #232
289141 Kaji
Debiele homofiele joodse neger
pi_166954039
quote:
4s.gif Op maandag 28 november 2016 13:19 schreef Angry_Bird het volgende:

[..]

En als iedereen er zo over denkt, dan krijgt de PvdD natuurlijk inderdaad minder zetels dan potentieel mogelijk is. Oftewel, door wél op ze te stemmen, vergroot je sowieso hun invloed en daarmee verminder je dus de kans op een ongewenste coalitie. Vandaar dat ik zei dat strategisch stemmen nooit handig is.
Ik ben er niet per se op uit met mijn stem de PvdD een zo groot mogelijke invloed te geven. Ik wil gewoon dat er zo goed mogelijk beleid in Nederland wordt gevoerd, en in sommige gevallen is een strategische stem dan zinvoller dan een stem op de partij van je idealen. Om een extreem voorbeeld te nemen: in de VS hebben veel mensen op de kandidaat van de Groene Partij gestemd bij de presidentsverkiezingen. Als deze mensen Clinton desondanks minder erg vonden dan Trump vind ik het behoorlijk dom dat ze i.p.v. op Clinton op een kansloze kandidaat hebben gestemd.
quote:
Even iets anders: gisteren op het congres van de PvdD hebben de leden een lijstverbinding met 50Plus afgewezen. Wat vinden jullie hiervan?
Aan de ene kant zou een extra zetel door een lijstverbinding mooi zijn, maar een partij die zegt liever helemaal geen lijstverbindingen te zien en als credo heeft 'Hou vast aan je idealen', zou dan inderdaad zelf ook geen lijstverbinding aan moeten gaan omdat andere partijen het wel doen. Dus ik denk dat dit een juiste beslissing is geweest van het Congres.
Met een vreselijke partij als 50Plus moet je sowieso geen lijstverbinding willen.
Alle mensen zijn voortdurend ontevreden.
pi_166962084
50+ en de Partij voor de Dieren een lijstverbinding :')

wiens idee was dat dan :')_!

Henk Krol zeker :r
  Moderator vrijdag 9 december 2016 @ 18:47:25 #234
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167217378
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2016 13:31 schreef Kaji het volgende:

[..]

Ik ben er niet per se op uit met mijn stem de PvdD een zo groot mogelijke invloed te geven. Ik wil gewoon dat er zo goed mogelijk beleid in Nederland wordt gevoerd, en in sommige gevallen is een strategische stem dan zinvoller dan een stem op de partij van je idealen. Om een extreem voorbeeld te nemen: in de VS hebben veel mensen op de kandidaat van de Groene Partij gestemd bij de presidentsverkiezingen. Als deze mensen Clinton desondanks minder erg vonden dan Trump vind ik het behoorlijk dom dat ze i.p.v. op Clinton op een kansloze kandidaat hebben gestemd.

[..]

Met een vreselijke partij als 50Plus moet je sowieso geen lijstverbinding willen.
Met een stel mongolenmongolen als de PvdD ook niet. Dus ja, dan is het gunstig om een alliantie met elsluiten sluiten.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 10 december 2016 @ 21:39:10 #235
289141 Kaji
Debiele homofiele joodse neger
pi_167242327
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 december 2016 18:47 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Met een stel mongolenmongolen als de PvdD ook niet. Dus ja, dan is het gunstig om een alliantie met elsluiten sluiten.
Als je anderen mongolen gaat noemen mag je wel eerst zorgen dat je zelf begrijpelijke zinnen kan fabriceren.
Alle mensen zijn voortdurend ontevreden.
pi_168742199
Op mijn stem kunnen ze weer rekenen :)
  zondag 12 februari 2017 @ 12:11:13 #237
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_168848219
Mevrouw Thieme nu bij Buitenhof op NPO2; http://www.npo.nl/buitenhof/VPWON_1250213

W.m.b de enige partij die een fatsoenlijke partijplan heeft voor een behoudbare wereld.

[ Bericht 38% gewijzigd door Woods op 12-02-2017 13:02:43 ]
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_168848324
De naam is wat achterhaald en niet allesomvattend nu ze geen one-issue-partij meer zijn. Ze zouden zich er goed aan doen deze te actualiseren.
Het weer zat niet mee
  zondag 12 februari 2017 @ 21:54:28 #239
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_168863841
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 20:35 schreef Urquhart het volgende:
Op mijn stem kunnen ze weer rekenen :)
Op de mijne ook.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_168864933
Ik ben er ook weluit. Ik heb niet eerder op de PvdD gestemd, maar gaat nu wel gebeuren.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  Moderator zondag 12 februari 2017 @ 22:36:49 #241
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168865113
Stemmen op een partij die zijn partijprogramma niet wil laten doorrekenen :')
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_168865944
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 22:36 schreef derLudolf het volgende:
Stemmen op een partij die zijn partijprogramma niet wil laten doorrekenen :')
:')
Alsof politieke partijen dingen waar gaan maken in vier jaar. Al hun begrotingen kun je direct bij het oud papier gooien. De koers die ze willen gaan varen kun je een klein beetje waarde aan hechten. En als je achteraf besodemieterd blijkt te zijn, ach.. zo werkt dat.
Het weer zat niet mee
  maandag 13 februari 2017 @ 12:49:20 #243
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_168872219
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 22:36 schreef derLudolf het volgende:
Stemmen op een partij die zijn partijprogramma niet wil laten doorrekenen :')
Ik heb niet de illusie dat de PvdD in een regering komt, dus een begroting laten doorrekenen lijkt mij weinig zinvol. Het gaat mij erom dat ze zaken blijven agenderen.

Ik stem op de partij die het meest overeenkomt met mijn waarden en mijn wereldbeeld. Ik ga niet vanwege het doorrekenen stemmen op een partij die verder van mij af staat.

Jammer dat jij het nodig vind om :') in de mix te gooien. Alsof het feit dat jij je iets niet kunt voorstellen het gebrek van iemand anders is :{w

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_168872318
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 22:36 schreef derLudolf het volgende:
Stemmen op een partij die zijn partijprogramma niet wil laten doorrekenen :')
Ach, eerlijk gezegd zijn die CPB doorrekeningen een wassen neus.

Het CPB zit er in de eerste plaats in pakweg 75℅ van de voorspellingen uiteindelijk naast, en in de tweede plaats zijn de uitgangspunten en modellen die het CPB hanteert voor hun doorrekeningen uiterst discutabel, en is daar absoluut geen consensus over.

Kortom, die CPB doorrekeningen creëren ook maar een schijnwerkelijkheid.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_168876090
quote:
4s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:11 schreef Woods het volgende:
W.m.b de enige partij die een fatsoenlijke partijplan heeft voor een behoudbare wereld.
Inderdaad, is voor mij doorslaggevend.
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 12:49 schreef Verbal het volgende:
Ik heb niet de illusie dat de PvdD in een regering komt, dus een begroting laten doorrekenen lijkt mij weinig zinvol. Het gaat mij erom dat ze zaken blijven agenderen.

Ik stem op de partij die het meest overeenkomt met mijn waarden en mijn wereldbeeld.
Ze willen niet eens regeren (in een coalitie) want ze willen geen compromissen. Laat ze inderdaad maar gewoon vanuit de oppositie allerlei zaken onder de aandacht brengen die de andere partijen de moeite van het vermelden niet eens waard vinden.
pi_168886062
Mensen die het raar vinden dat de PvdD haar programma niet laat doorrekenen, zoals zelfs die econome bij Buitenhof, snappen de visie van de PvdD niet: geen focus meer op economisch cijfertjeswerk, maar op de dingen die er werkelijk toe doen in het leven en de wereld.
pi_168910487
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 23:37 schreef Angry_Bird het volgende:
Mensen die het raar vinden dat de PvdD haar programma niet laat doorrekenen, zoals zelfs die econome bij Buitenhof, snappen de visie van de PvdD niet: geen focus meer op economisch cijfertjeswerk, maar op de dingen die er werkelijk toe doen in het leven en de wereld.
Dat bekt natuurlijk wel lekker, maar om iets te bereiken zal het 'economisch cijfertjeswerk' uiteindelijk toch moeten kloppen. Het geld moet ergens vandaan komen, en voor niets gaat de zon op.

Als je dat deel van het verhaal niet op orde weet te krijgen, ben je gewoon niet serieus te nemen en bestaat je programma uit niets meer dan wat losse kreten.
pi_168910705
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 00:19 schreef heite het volgende:

[..]

Dat bekt natuurlijk wel lekker, maar om iets te bereiken zal het 'economisch cijfertjeswerk' uiteindelijk toch moeten kloppen. Het geld moet ergens vandaan komen, en voor niets gaat de zon op.

Als je dat deel van het verhaal niet op orde weet te krijgen, ben je gewoon niet serieus te nemen en bestaat je programma uit niets meer dan wat losse kreten.
Zie mijn post enkele posts hierboven. :)
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  Moderator woensdag 15 februari 2017 @ 00:48:02 #249
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168910764
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 23:37 schreef Angry_Bird het volgende:
Mensen die het raar vinden dat de PvdD haar programma niet laat doorrekenen, zoals zelfs die econome bij Buitenhof, snappen de visie van de PvdD niet: geen focus meer op economisch cijfertjeswerk, maar op de dingen die er werkelijk toe doen in het leven en de wereld.
Die mensen missen een beetje realiteitszin. Leuke gedachte maar Nederland is een vlekje op de kaart , daar zullen andere landen echt niet aan mee doen. Een ookal zou dat daar ook gebeuren duurt dat nog heel wat jaren. Tot die tijd moet je gewoon een plan hebben.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 15 februari 2017 @ 10:23:16 #250
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_168913512
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 00:19 schreef heite het volgende:

[..]

Dat bekt natuurlijk wel lekker, maar om iets te bereiken zal het 'economisch cijfertjeswerk' uiteindelijk toch moeten kloppen. Het geld moet ergens vandaan komen, en voor niets gaat de zon op.

Als je dat deel van het verhaal niet op orde weet te krijgen, ben je gewoon niet serieus te nemen en bestaat je programma uit niets meer dan wat losse kreten.
Ook dat bekt vast lekker, vooral dat 'niet serieus te nemen'. Geheel voor jouw rekening.

Nogmaals: zolang je toch geen deel uitmaakt van een kabinet maakt dat doorrekenen wmb niet schokkend veel uit. Ik ben vooral blij met een partij die mijn standpunten politiek vertegenwoordigt en dingen agendeert, waar wel degelijk wat mee gedaan wordt. Dus hoezo 'niet serieus nemen'? :?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 15 februari 2017 @ 10:26:52 #251
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_168913576
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 00:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die mensen missen een beetje realiteitszin.
Integendeel, de PvdD is een van de bijzonder weinige partijen die de realiteit enigszins onder ogen ziet. Andere partijen willen alleen maar inzetten op groei-groei-groei, terwijl er gewoon geen oneindige groei is op een eindige planeet.

Dat je het niet wilt horen of inzien, prima, jouw keuze, of misschien jouw gebrek. Allemaal goed. Stem jij lekker wat jij wilt stemmen, zonder dat wij jou mongool noemen, goed?

Want als íets een zwaktebod is, is het het uitschelden van anderen omdat zij politiek zaken anders zien dan jij.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_168915449
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 00:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die mensen missen een beetje realiteitszin. Leuke gedachte maar Nederland is een vlekje op de kaart , daar zullen andere landen echt niet aan mee doen. Een ook al zou dat daar ook gebeuren duurt dat nog heel wat jaren. Tot die tijd moet je gewoon een plan hebben.
Nee het is een kwestie van je idealen durven uit te dragen en een visie tonen. Voor wie maken die partijen hun programma's nou eigenlijk: voor de kiezers die hun idealen vertegenwoordigd willen zien of voor het CPB? Want als je je plannen zo moet gaan afstemmen dat ze in het hokje van het CPB passen, dan heb je dus al concessies aan je idealen gedaan nog voordat de verkiezingen zijn geweest. Tot betaalbare plannen komt men wel bij de formatie middels een regeerakkoord.
  maandag 20 februari 2017 @ 22:08:59 #255
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169034707
En ik heb ook nog Marianne in mijn Kamergotchi *O*

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_169035171
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:08 schreef Verbal het volgende:
En ik heb ook nog Marianne in mijn Kamergotchi *O*

V.
Ik ook .. en nog steeds in topvorm *O*
pi_169035580
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_169081781
Ik neig de laatste tijd steeds meer richting de Partij voor de Dieren, al twijfel ik nog steeds tussen deze partij en de SP. :)

Ik heb al vaker getwijfeld tussen beide partijen, zoveel verschillen deze partijen qua standpunten ook weer niet namelijk. Je zou kunnen zeggen dat de SP wat meer aandacht heeft voor sociaal-economische problemen en zorg, en de Partij voor de Dieren meer voor fundamentele kritiek op ons economische systeem en klimaatverandering, natuur en milieu.

Met name de fundamentele systeemkritiek mis ik wel bij alle andere partijen (en dus ook bij de SP), en ik denk dat het ook tijd - eigenlijk allang tijd is - voor dringend meer aandacht voor het aanpakken van klimaatverandering en de natuur- en milieuschade die wij met onze leefstijl veroorzaken.

Als wij op deze voet verder leven dan zijn er op de lange termijn überhaupt geen sociaal-economische problemen of problemen in de zorg meer op te lossen, want dan staat het voortbestaan van onze planeet ter discussie.

Een - waarschijnlijk - doorslaggevende overweging om Partij voor de Dieren te stemmen dit keer. ^O^
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  donderdag 23 februari 2017 @ 00:03:41 #259
224960 highender
Travellin' Light
pi_169082138
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 23:38 schreef Tomatenboer het volgende:
Ik neig de laatste tijd steeds meer richting de Partij voor de Dieren, al twijfel ik nog steeds tussen deze partij en de SP. :)

Ik heb al vaker getwijfeld tussen beide partijen, zoveel verschillen deze partijen qua standpunten ook weer niet namelijk. Je zou kunnen zeggen dat de SP wat meer aandacht heeft voor sociaal-economische problemen en zorg, en de Partij voor de Dieren meer voor fundamentele kritiek op ons economische systeem en klimaatverandering, natuur en milieu.

Met name de fundamentele systeemkritiek mis ik wel bij alle andere partijen (en dus ook bij de SP), en ik denk dat het ook tijd - eigenlijk allang tijd is - voor dringend meer aandacht voor het aanpakken van klimaatverandering en de natuur- en milieuschade die wij met onze leefstijl veroorzaken.

Als wij op deze voet verder leven dan zijn er op de lange termijn überhaupt geen sociaal-economische problemen of problemen in de zorg meer op te lossen, want dan staat het voortbestaan van onze planeet ter discussie.

Een - waarschijnlijk - doorslaggevende overweging om Partij voor de Dieren te stemmen dit keer. ^O^
^O^
  donderdag 23 februari 2017 @ 09:17:01 #260
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169084863
En dit is natuurlijk te bezopen voor woorden:

http://politiek.tpo.nl/20(...)-uit-van-radiodebat/

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_169132742
Voor de liefhebbers. Ewald Engelen (nummer 10 op de lijst voor PvdD) gaf afgelopen donderdag een lezing op de Radboud Universiteit met als titel:

Teleurgestelde burgers en vervreemde politici

Het verhaal dat hij daar hield is via de link terug te luisteren.

https://www.mixcloud.com/(...)graaf-ewald-engelen/
pi_169132782
Ik vind het verkiezingsprogramma van de PvdD zo beperkt als het gaat om de zorg. Vind ik overigens bij meer partijen. Iemand een idee hoe de PvdD zich de laatste jaren heeft uitgesproken wat betreft de bezuinigingen en andere veranderingen die zijn doorgevoerd in de zorg?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169150216
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 11:57 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik vind het verkiezingsprogramma van de PvdD zo beperkt als het gaat om de zorg. Vind ik overigens bij meer partijen. Iemand een idee hoe de PvdD zich de laatste jaren heeft uitgesproken wat betreft de bezuinigingen en andere veranderingen die zijn doorgevoerd in de zorg?
Zie oa. onderstaande pagina. Het bovenste gedeelte, maar ook het kopje moties.

https://www.partijvoorded(...)p-de-gezondheidszorg
  donderdag 2 maart 2017 @ 19:31:52 #264
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_169247409
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:16 schreef Verregende_Otter het volgende:
De naam is wat achterhaald en niet allesomvattend nu ze geen one-issue-partij meer zijn. Ze zouden zich er goed aan doen deze te actualiseren.
Partij voor de Dwarsdenkers _O_
  vrijdag 3 maart 2017 @ 07:29:13 #265
121310 venomsnake
El Saltador
pi_169257938
Ik stem dit jaar ook PvdD
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  vrijdag 3 maart 2017 @ 07:34:57 #266
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_169257954
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 11:21 schreef multifase het volgende:

[..]

Zie oa. onderstaande pagina. Het bovenste gedeelte, maar ook het kopje moties.

https://www.partijvoorded(...)p-de-gezondheidszorg
Oke, ze hebben zich er dus wel voor ingezet.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 3 maart 2017 @ 07:40:26 #267
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_169257975
Iemand dit gezien?


Wat is dat aan het begin met die vragen zeg.. NOS zet zichzelf weer mooi neer zo :')
Marianne doet het wel mooi.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 3 maart 2017 @ 13:03:40 #268
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_169262214
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 07:40 schreef Njosnavelin het volgende:
Iemand dit gezien?


Wat is dat aan het begin met die vragen zeg.. NOS zet zichzelf weer mooi neer zo :')
Marianne doet het wel mooi.
Gewoon een beetje luchtigheid joh
  maandag 6 maart 2017 @ 20:43:37 #269
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_169337681
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 13:03 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Gewoon een beetje luchtigheid joh
Smakeloze en misplaatste luchtigheid, als je het mij vraagt
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  maandag 6 maart 2017 @ 20:47:42 #270
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_169337807
Marianne was wel een beetje matig bij dat debat gisteren, het deel dat ik heb gezien althans.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169339972
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 20:47 schreef Njosnavelin het volgende:
Marianne was wel een beetje matig bij dat debat gisteren, het deel dat ik heb gezien althans.
Eens. Leek net alsof alles haar even aanvloog en/of te bedeesd t.o.v. de anderen. Jammer dat ze niet zo goed uit de verf kwam, gunde het haar zo! Maar alsnog trots O+
  dinsdag 7 maart 2017 @ 20:35:08 #272
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_169358720
Ik stem dit keer ook weer op PvdD, ben zelfs lid geworden van de partij!

En hopelijk van 2 naar 4 zetels :)
Koel en donker bewaren
pi_169361847
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 21:48 schreef MidnightB00m het volgende:

[..]

Eens. Leek net alsof alles haar even aanvloog en/of te bedeesd t.o.v. de anderen. Jammer dat ze niet zo goed uit de verf kwam, gunde het haar zo! Maar alsnog trots O+
Ja dat van het aanvliegen was wat ik dacht tijdens het kijken.
Zonde, normaal is ze veel sterker.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  dinsdag 7 maart 2017 @ 22:15:30 #274
215495 Knutknuttsson
Rood-Wit-Rood
pi_169361970
Ze kwam niet best over. Niet goed voorbereid, leek het wel. Jammer.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_169364353
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 22:15 schreef Knutknuttsson het volgende:
Ze kwam niet best over. Niet goed voorbereid, leek het wel. Jammer.
Maar hier wel


O+
pi_169378207
Vanavond zit Marianne Thieme bij Pauw en Jinek. :)
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  roze woensdag 8 maart 2017 @ 23:58:53 #277
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_169385637
Ik ben eruit. Mijn stem gaat naar PvdD.
Your beauty never ever scared me.
pi_169386366
Leuke aflevering en goed gedaan Thieme!
pi_169386493
quote:
Leuk item. _O_
Niet verwacht dat ze een Tesla heeft. :o
pi_169387434
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169388684
Marianne kwam goed uit de verf gisteren O+
Ben er nu wel uit.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169390847
quote:
Heerlijk vermaak. Jort was ook goed op dreef niet?
  Forum Admin donderdag 9 maart 2017 @ 13:39:48 #283
232445 crew  Specularium
pi_169391388
Die vrouw houdt niet van werkschuw tuig terwijl ze zelf waarschijnlijk ook nooit heeft gewerkt.
pi_169394062
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:08 schreef MidnightB00m het volgende:

[..]

Heerlijk vermaak. Jort was ook goed op dreef niet?
Die liet ook wel van zich horen, ja.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169394254
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:39 schreef Specularium het volgende:
Die vrouw houdt niet van werkschuw tuig terwijl ze zelf waarschijnlijk ook nooit heeft gewerkt.
Die Gooise?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169394447
Jort stemde idd ook ooit, toen hij nog met Georgina was :D
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  donderdag 9 maart 2017 @ 16:26:22 #287
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169394475
"Als u zegt je moet doelen stellen tegen een gast aan tafel wiens naam ik niet eens wil noemen"

Ik nam die Gooise vrouw toen al niet meer serieus. :')

Oh ja, ik ga ook PvdD stemmen. O+
pi_169394510
quote:
Oh ik begrijp die vrouw wel met het punt over kraken.

Maar idd je bent het nooit met alles eens, en dan moet je keuzes maken. Ik stem vanwege haar inzet voor dieren.
Mijn hart ligt bij de PvdD (mijn hoofd wellicht ergens anders) en mijn stem hebben ze, denk ik, hard nodig. Dus daarom zal ik weer op ze stemmen.

Met veel andere punten ben ik het ook niet met ze eens.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  donderdag 9 maart 2017 @ 16:29:09 #289
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_169394518
quote:
Wat een verknipt beeld van de politiek heb je dan _O-

Dit is bijna erger dan PVV-stemmers, als ik Thieme was zou ik niet eens met dit soort stemmers geassocieerd willen worden.
pi_169394551
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:29 schreef hhh38 het volgende:

Dit is bijna erger dan PVV-stemmers, als ik Thieme was zou ik niet eens met dit soort stemmers geassocieerd willen worden.
Dat is dan ook wel erg kleingeestig. Alsof al je stemmers mensen zijn waarmee je wat hebt.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  donderdag 9 maart 2017 @ 16:36:35 #291
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_169394635
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:30 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Dat is dan ook wel erg kleingeestig. Alsof al je stemmers mensen zijn waarmee je wat hebt.
Thieme wil een serieuze partij leiden met brede standpunten, waarmee ze op kan komen voor alle zwakkere groepen (mens en dier) die nadeel hebben van het huidige (kapitalistische) systeem. Als er dan zo'n elitaire vrouw op je stemt omdat ze dieren wel leuk vindt en het een veilige stem is, maar niets van de zwakkeren in de samenleving moet hebben, werkt dat alleen maar verstorend.
pi_169394779
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:36 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Thieme wil een serieuze partij leiden met brede standpunten, waarmee ze op kan komen voor alle zwakkere groepen (mens en dier) die nadeel hebben van het huidige (kapitalistische) systeem. Als er dan zo'n elitaire vrouw op je stemt omdat ze dieren wel leuk vindt en het een veilige stem is, maar niets van de zwakkeren in de samenleving moet hebben, werkt dat alleen maar verstorend.
Maar ze is van oorsprong geen partij geweest die voor de zwakkeren opkomt zoals de SP dat bijvoorbeeld wel doet. Dingen zijn ook veranderd.

Ik vind een kraker die bewust voor die levensstijl kiest alles behalve zwak. :N
Daarbij vind ik mensen en dieren niet met elkaar te vergelijken, een dier heeft geen keuze, die overkomt alles.

Maar goed, ik vind dat iedereen mag stemmen wat hij of zij wilt, en ik ben al blij als we allemaal stemmen. Wat iemand stemt, staat iedereen vrij.
Ook Marianne heeft er baat bij als die vrouw stemt. Dat ze alleen op tv komt en dat interview voor haar kiezen krijgt, is iets anders. :D
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_169394871
Ben het wel eens met Pisces. Marianne deed het wel echt goed, vind ik. Jammer dat die Gooise dame zich zo gemakkelijk van de wijs laat brengen door zaken waar ze het niet mee eens is. Dan komt ze als zwevende kiezer nog van een koude kermis thuis, want ze zal hoogstwaarschijnlijk geen partij vinden waar ze het wel volledig mee eens is.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  donderdag 9 maart 2017 @ 16:51:28 #294
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_169394909
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:44 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Maar ze is van oorsprong geen partij geweest die voor de zwakken opkomt zoals de SP dat bijvoorbeeld wel doet. Dingen zijn ook veranderd.

Ik vind een kraker die bewust voor die levensstijl kiest alles behalve zwak. :N
Daarbij vind ik mensen en dieren niet met elkaar te vergelijken, een dier heeft geen keuze, die overkomt alles.

Maar goed, ik vind dat iedereen mag stemmen wat hij of zij wilt, en ik ben al blij als we allemaal stemmen. Wat iemand stemt, staat iedereen vrij.
Ook Marianne heeft er baat bij als die vrouw stemt. Dat ze alleen op tv komt en dat interview voor haar kiezen krijgt, is iets anders. :D
Nee, dat bedoel ik ook. Elke stem is welkom, maar dat is anoniem. Als ik in zo'n confrontatie terecht zou komen met zo'n vrouw, zou ik echt denken: 'zoek het maar uit'. Ik redeneer nu vanuit Thieme en die vindt krakers blijkbaar geen probleem, dan hoop je natuurlijk dat je achterban het daar ook mee eens is. Zelf ben ik te jong om een goede mening over kraken te vormen, ik weet niet wat de problemen daarmee waren waardoor het nu is verboden.
pi_169395002
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:49 schreef Njosnavelin het volgende:
Ben het wel eens met Pisces. Marianne deed het wel echt goed, vind ik. Jammer dat die Gooise dame zich zo gemakkelijk van de wijs laat brengen door zaken waar ze het niet mee eens is. Dan komt ze als zwevende kiezer nog van een koude kermis thuis, want ze zal hoogstwaarschijnlijk geen partij vinden waar ze het wel volledig mee eens is.
Als ze een zeikerd is, dan moet ze maar wat anders kiezen ;) Misschien dat ze met de VVD 80% meer raakvlakken heeft, maar al die jaren koos ze kennelijk voor wat haar aan het hart gaat.

Ik gok maar zo dat ze gewoon op Marianne gaat stemmen, maar ze had een kans om haar onvrede te uiten. :)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_169395060
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:51 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Nee, dat bedoel ik ook. Elke stem is welkom, maar dat is anoniem. Als ik in zo'n confrontatie terecht zou komen met zo'n vrouw, zou ik echt denken: 'zoek het maar uit'. Ik redeneer nu vanuit Thieme en die vindt krakers blijkbaar geen probleem, dan hoop je natuurlijk dat je achterban het daar ook mee eens is. Zelf ben ik te jong om een goede mening over kraken te vormen, ik weet niet wat de problemen daarmee waren waardoor het nu is verboden.
Als politica is ze echt wel meer gewend ;)
En ze zegt zelf al dat je het nooit met alles eens kunt zijn, ze zal het dan ook niet van haar achterban verwachten.
Haar achterban, toen ze net begon met PvdD, was het ook niet eens met alles eens. Maar mensen stemmen vaak toch op die basis, waar ze zo voor 2000% achter staan.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Forum Admin donderdag 9 maart 2017 @ 17:37:47 #297
232445 crew  Specularium
pi_169395604
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:13 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Die Gooise?
Die ja.
  donderdag 9 maart 2017 @ 17:51:05 #298
329970 PandaDrop
Dropetende wegenbouwer
pi_169395808
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 02:17 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Leuk item. _O_
Niet verwacht dat ze een Tesla heeft. :o
Tesla. Voor mensen die zogenaamd goed voor het milieu willen zijn en eigenlijk aandacht zoeken. :')
tong80
Wel een mooie one liner dan.
:T
  donderdag 9 maart 2017 @ 20:50:36 #299
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169400210
Bizarre breinruft van randdebiel Grunberg -O-

http://www.volkskrant.nl/(...)oor-de-pvv~a4471892/

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_169402680
quote:
9s.gif Op donderdag 9 maart 2017 17:51 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Tesla. Voor mensen die zogenaamd goed voor het milieu willen zijn en eigenlijk aandacht zoeken. :')
Ik wil alleen Tesla omdat het zelfrijdend is. Of het elektrisch is boeit mij niet zoveel.
pi_169403296
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 20:50 schreef Verbal het volgende:
Bizarre breinruft van randdebiel Grunberg -O-

http://www.volkskrant.nl/(...)oor-de-pvv~a4471892/

V.
Ik kan alleen de eerste alinea lezen. Vreemde titel. PvdD heeft toch een duidelijk plan als het gaat om de EU.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')