abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 2 maart 2010 @ 19:15:23 #1
104871 remlof
Europees federalist
pi_78647670


Welkom in het centrale PvdD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Het leven op aarde manifesteert zich in velerlei vormen. Alleen al het aantal diersoorten bedraagt meer dan een miljoen. Iedere levensvorm tracht zichzelf optimaal in stand te houden, ook indien dit ten koste gaat van andere levensvormen. Diersoorten kunnen elkaars concurrent zijn of in een jager-prooi relatie tot elkaar staan. Alle levensvormen tezamen maken deel uit van het wereldwijde ecosysteem, dat zich in een natuurlijk, dynamisch evenwicht bevindt. Het leven op aarde is hierdoor niet een vredig paradijs, maar een permanente strijd die bij alle betrokkenen leed veroorzaakt, tot aan de dood toe.

De mens is onderdeel van het aardse ecosysteem, maar door zijn mentale ontwikkeling en de daaruit voortgekomen cultuur is hij in staat zijn eigen belangen ten koste van andere levensvormen intensiever en grootschaliger te behartigen dan welke ander levend wezen ook. Door die zelfde mentale ontwikkeling heeft hij echter ook de vrijheid om andere levensvormen alsook zijn eigen soortgenoten in heden en toekomst geen onnodig leed en schade te berokkenen. Dit respect voor de lichamelijke en mentale integriteit van alle levensvormen op aarde vormt de basis voor een meer vreedzame wijze waarop mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur in het algemeen kunnen omgaan.
Dit respect voor het leven is onder mensen nog in onvoldoende mate ontwikkeld. Dit heeft geleid en leidt steeds opnieuw tot grote ruwheid en onzorgvuldigheid in het gedrag van mensen. Daardoor verdwijnen in hoog tempo natuurgebieden, sterven diersoorten uit, wordt het mondiale ecosysteem zwaar belast en ontwricht, en worden grote bevolkingsgroepen in hun voortbestaan bedreigd.

Het is moreel onacceptabel dat de mens de natuur zo intensief exploiteert dat hierdoor de leefomstandigheden op aarde dramatisch veranderen en de biotoop van de mens zelf en van andere levensvormen verslechtert, kleiner wordt of zelfs verdwijnt. Toekomstige generaties zullen met de gevolgen hiervan nog meer geconfronteerd worden dan de huidige generatie. Het is daarom van groot belang dat de mens zichzelf aanzienlijke ecologische beperkingen oplegt. Die dienen gericht te zijn op het reduceren van het gebruik van ruimte, grondstoffen, energie, planten en dieren.
In het Handvest van de Aarde, voortgekomen uit een initiatief van de Verenigde Naties in 1987 (United Nations World Commission on Environment and Development: www.earthcharter.org), dat door tal van natuur- en milieu-organisaties als uitgangspunt wordt gehanteerd, wordt deze doelstelling nader uitgewerkt. De bescherming van de 'levensvatbaarheid, diversiteit en schoonheid van de aarde' wordt in dit handvest als een 'heilige taak' van de mensheid opgevat. In artikel 15 worden respect en mededogen in de omgang met dieren als een aparte doelstelling geformuleerd. Wreedheden tegen door de mens gehouden dieren moeten worden voorkomen en jacht- en vismethoden die 'extreem, langdurig of onnodig lijden veroorzaken', dienen te worden verboden.
Het Handvest is sterk gericht op het duurzame gebruik van de natuur door de mens. Weliswaar wordt ook aan andere levensvormen dan de mens een eigen waarde toegekend en worden respect en mededogen in de omgang met dieren voorgeschreven, maar aan het doel van het gebruik van dieren worden geen expliciete beperkingen gesteld.

Dat gebeurt wel in de Universele Verklaring van de Rechten van het Dier van de International League of Animal Rights in 1977. Hierin wordt niet alleen gesteld dat alle dieren met respect behandeld moeten worden, maar worden in artikel 7 het zonder noodzaak doden van een dier en elke beslissing die hiertoe leidt, als een 'misdaad tegen het leven' gekwalificeerd. Expliciet worden de plezierjacht en de sportvisserij afgewezen, terwijl aan het gebruik van dierproeven de eis wordt gesteld dat die een noodzakelijk doel moeten dienen en gepaard moeten gaan met onderzoek en toepassing van alternatieven.

Na twee eeuwen dierenbescherming wordt het hoog tijd om aan het gebruik van dieren verdergaande beperkingen te stellen. Dieren worden nog te vaak slechts als object beschouwd dat altijd ondergeschikt is aan de belangen van de mens en voor al die belangen gebruikt mag worden. De exploitatie van dieren en van hun biotoop heeft, ook vindt die op een duurzame wijze plaats, altijd onvermijdelijk negatieve gevolgen voor de dieren en eindigt meestal zelfs met hun dood.
Bij iedere vorm van omgang met en gebruik van dieren moet daarom steeds een zorgvuldige afweging plaatsvinden tussen de zwaarte van de menselijk belangen en de gevolgen voor het dier. Naarmate het menselijk belang minder noodzakelijk is en de gevolgen voor de dieren schadelijker zijn, vermindert de morele rechtvaardiging om hun welzijn te schaden.
Het gebruik van dieren voor niet-vitale belangen van mensen kan met deze benadering worden teruggedrongen en uitgebannen. Het is evident dat dit geldt voor onder andere de bontproductie, het circus, stierenvechten, hengelsport en andere dieronvriendelijke vormen van vermaak met dieren. Godsdienstige en culturele tradities, die dieren in hun welzijn aantasten, moeten zich op dit punt vernieuwen. Tradities zijn immers geen onveranderlijke verschijnselen, maar kunnen zich in de loop der tijd aan de nieuwe opvattingen en morele normen van mensen aanpassen en hebben dat in het verleden ook steeds zo gedaan.
Ook bij het gebruik van proefdieren en van dieren voor menselijke consumptie dient steeds de ethische afweging van de verschillende belangen van mens en dier plaats te vinden. Hierbij moet ook de toepassing van alternatieven voor dierproeven en dierlijke producten de volle aandacht krijgen. De ontwikkeling en toepassing van deze alternatieven kan daarom ook als een ethische noodzaak van de mensheid beschouwd worden.

Een zorgvuldige, liefdevolle omgang met de natuur en de dieren houdt tenslotte ook in dat aan mensen respect voor hun lichamelijke en mentale integriteit in de ruimste zin des woords wordt betoond. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (1948) biedt hiervoor het geschikte uitgangspunt. Deze creëert de voorwaarden waaronder de mens in vrijheid en zonder onderdrukking en geweld kan leven en zich kan ontwikkelen. Hierbij dient de mens wel rekening te houden met zijn medeschepselen. Zijn vrijheid houdt op waar die van de ander in het gedrang komt. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vormt samen met de Verklaring van de Rechten van het Dier en het Handvest van de Aarde het practische uitgangspunt voor de wijze waarop mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur behoren om te gaan. Dit uitgangspunt wordt nader uitgewerkt in het Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren en bepaalt de politieke opstelling van de partij in actuele kwesties.

www.partijvoordedieren.nl

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-08-2016 21:55:04 ]
pi_78657457
slotje aub
pi_78694810
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 21:56 schreef Cahir het volgende:
slotje aub
ze halen nog steeds 2 zetels in de peilingen
  donderdag 25 maart 2010 @ 10:52:02 #4
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_79562100
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 19:18 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

ze halen nog steeds 2 zetels in de peilingen
2 teveel dus
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
  maandag 12 april 2010 @ 23:16:25 #5
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_80247634
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 10:52 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

[..]

2 teveel dus
Want?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 13 april 2010 @ 15:09:13 #6
81187 ethiraseth
Fuck you, got mine
pi_80265483
PvdD wil accijns van 2 euro op vlees

Fractievoorzitter Marianne Thieme© ANP
reacties (1) print stuur artikel door


De Partij voor de Dieren wil een extra toeslag van 2 euro op elke kilo vlees, zo blijkt uit het verkiezingsprogramma dat de partij vandaag bekend maakte.

Later deze maand moet het partijcongres zich nog over het programma uitspreken. De partij wil ook het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit schrappen.

Viswedstrijden, kerststallen en circussen met dieren en het rapen van kievitseieren zijn als het aan de PvdD ligt eveneens voorbij.

Een overzicht van de belangrijkste maatregelen:

-De intensieve veehouderij wordt afgeschaft.

-Geleidelijke beperking hypotheekrenteaftrek tot 42 procent en maximale hypotheekschuld van 500.000 euro.

-Geleidelijke verhoging AOW-leeftijd tot 67 jaar in 2044.

-Einde aan kerststallen met levende dieren.

-Verbod op rapen kievitseieren.

-Verbod op viswedstrijden.

-Het gebruik van dieren in circussen wordt verboden.

-Aantal dierproeven wordt jaarlijks met 10 procent teruggebracht.

-Er komt een bedenktermijn voor de verkoop van dieren.

-Er komt een gemeentelijke dierenpolitie.

-Houdverbod van dieren als straf na mishandeling.

-Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt opgeheven.

-Duur wachtgeld politieke ambtsdragers gehalveerd.

-Beperking duur WW-uitkering tot een jaar, uitkering eerste maanden hoger.

-Geen aanschaf JSF.

-20 procent minder budget voor Defensie.

-10 procent lagere bijdrage aan Europese Unie.

-Verbod op onverdoofd ritueel slachten van dieren.

-Geen invoering elektronisch patiëntendossier en elektronisch kinddossier.

-Accijns op vlees van 2 euro per kilo.

-Kilometerheffing van 15 cent voor vrachtwagens.

-Hogere belasting voor grijze stroom dan voor groene.

-Beperking kosten Koninklijk Huis.

-Inkomensafhankelijke kinderbijslag.
Winnaar Agnes Kant knuffel 2010.
Indeed, what are the roots of western geometry? Nothing else but the Egyptian techniques of surveying property.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 13 april 2010 @ 15:15:12 #7
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_80265677
-Geleidelijke verhoging AOW-leeftijd tot 67 jaar in 2044. waarom uberhaupt verlengen naar 67 met zo'n termijn.
-Het gebruik van dieren in circussen wordt verboden. Op zich voor.
-Er komt een gemeentelijke dierenpolitie. Had er moeten zijn vind ik
-Houdverbod van dieren als straf na mishandeling. Zie hier boven.
-Geen aanschaf JSF. Populistisch geneuzel.
-20 procent minder budget voor Defensie. Populistisch geneuzel.
-10 procent lagere bijdrage aan Europese Unie. Populistisch geneuzel.
-Geen invoering elektronisch patiëntendossier en elektronisch kinddossier. Populistisch geneuzel.
-Beperking kosten Koninklijk Huis. Populistisch geneuzel.
-Inkomensafhankelijke kinderbijslag. Populistisch geneuzel.

Maw, niet echt niet vernieuwends.
Meer van het zelfde.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 13 april 2010 @ 16:26:47 #8
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
  dinsdag 13 april 2010 @ 18:05:05 #9
104871 remlof
Europees federalist
pi_80272912
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 16:26 schreef freako het volgende:
Link naar het conceptverkiezingsprogramma:

http://www.partijvoordedi(...)ngsprogramma2010.pdf
Staat ook in de OP nu.

Maar het logo is pleitos, heeft iemand er nog een?
  dinsdag 13 april 2010 @ 18:35:16 #10
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80273909
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:05 schreef remlof het volgende:

[..]

Staat ook in de OP nu.

Maar het logo is pleitos, heeft iemand er nog een?
  dinsdag 13 april 2010 @ 18:48:08 #11
104871 remlof
Europees federalist
pi_80274339
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:35 schreef freako het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Thanks!
pi_80275762
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 15:15 schreef Netsplitter het volgende:
-Geleidelijke verhoging AOW-leeftijd tot 67 jaar in 2044. waarom uberhaupt verlengen naar 67 met zo'n termijn.
-Het gebruik van dieren in circussen wordt verboden. Op zich voor.
-Er komt een gemeentelijke dierenpolitie. Had er moeten zijn vind ik
-Houdverbod van dieren als straf na mishandeling. Zie hier boven.
-Geen aanschaf JSF. Populistisch geneuzel.
-20 procent minder budget voor Defensie. Populistisch geneuzel.
-10 procent lagere bijdrage aan Europese Unie. Populistisch geneuzel.
-Geen invoering elektronisch patiëntendossier en elektronisch kinddossier. Populistisch geneuzel.
-Beperking kosten Koninklijk Huis. Populistisch geneuzel.
-Inkomensafhankelijke kinderbijslag. Populistisch geneuzel.

Maw, niet echt niet vernieuwends.
Meer van het zelfde.
Alleen die toeslag op vlees al zal kiezers nou niet echt aansporen, denk ik.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  woensdag 14 april 2010 @ 11:00:47 #13
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80296894
En de kandidatenlijst is ook bekend. Opvallend is dat het huidige Kamerlid Esther Ouwehand niet op de lijst is geplaatst, terwijl ze zich wel kandidaat heeft gesteld voor herverkiezing. Ruzie met Thieme? Op nr. 2 en 3 staan nu de Statenleden Anja Hazenkamp en Frank Wassenberg, Statenlid in resp. Groningen en Limburg.

De lijst staat hier: http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4514
  Moderator / Redactie Sport woensdag 14 april 2010 @ 11:06:12 #14
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_80297096
Opvallend
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 18:09:36 #15
249559 crew  Lavenderr
pi_80312999
quote:
Op woensdag 14 april 2010 11:00 schreef freako het volgende:
En de kandidatenlijst is ook bekend. Opvallend is dat het huidige Kamerlid Esther Ouwehand niet op de lijst is geplaatst, terwijl ze zich wel kandidaat heeft gesteld voor herverkiezing. Ruzie met Thieme? Op nr. 2 en 3 staan nu de Statenleden Anja Hazenkamp en Frank Wassenberg, Statenlid in resp. Groningen en Limburg.

De lijst staat hier: http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4514
Het was daarnet op het nieuws dat Ouwehand niet meer op de lijst geplaatst is. Maar de PvdD wil niet zeggen waarom. Dus dat wordt speculeren naar de reden.
  woensdag 14 april 2010 @ 18:50:46 #16
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80314408
quote:
Op woensdag 14 april 2010 18:09 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Het was daarnet op het nieuws dat Ouwehand niet meer op de lijst geplaatst is. Maar de PvdD wil niet zeggen waarom. Dus dat wordt speculeren naar de reden.
Van een of ander weblog, geen idee of het betrouwbaar is:
quote:
Nog meer trammelant............

..............over Esther Ouwehand


Esther staat niet meer op de kandidatenlijst: af door de zijdeur. Op het laatste congres was al duidelijk dat het niet meer boterde tussen de beide dames, gezien haar opvallend kritische vragen op dat congres.
Wie nu de nummer tweee is, wordt morgen bekend gemaakt.
Intussen is een groot aantal 'prominenten' van de partij - staten-, raads- en andere leden - een handtekeningenactie begonnen om Esther weer op de lijst te krijgen.
De andere politieke partijen en de media zullen er blij mee zijn.
http://barendswereld.blog(...)meer-trammelant.html
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 19:41:15 #17
249559 crew  Lavenderr
pi_80316517
quote:
Op woensdag 14 april 2010 18:50 schreef freako het volgende:

[..]

Van een of ander weblog, geen idee of het betrouwbaar is:
[..]

http://barendswereld.blog(...)meer-trammelant.html
Heb even de reacties gelezen op dat weblog en die liegen er niet om. Of wel natuurlijk

'dominante Marianne versus zwak bestuur'
'kwestie Oostvaardersplassen waar Marianne Esther de kastanjes uit het vuur liet halen'
'Koffeman die manipuleert en domineert vanachter de schermen'
'Koffeman die alleen maar geeft om macht en geld'

Kortom, voor de media de komende dagen.
pi_80317311
En de politiek heeft er weer een binnenbrandje bij. En straks een partij minder, als het echt hommel( )es is binnen de partij.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  woensdag 14 april 2010 @ 20:06:50 #19
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80317725
quote:
Op woensdag 14 april 2010 19:41 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Heb even de reacties gelezen op dat weblog en die liegen er niet om. Of wel natuurlijk

'dominante Marianne versus zwak bestuur'
'kwestie Oostvaardersplassen waar Marianne Esther de kastanjes uit het vuur liet halen'
'Koffeman die manipuleert en domineert vanachter de schermen'
'Koffeman die alleen maar geeft om macht en geld'

Kortom, voor de media de komende dagen.
Ik snap nou waarom ze hun congressen achter gesloten deuren houden. Dat wordt vuurwerk volgende week. Jammer dat er geen persmuskieten ( )bij mogen zijn.

[ Bericht 5% gewijzigd door freako op 14-04-2010 20:26:02 (in lijn gebracht met posts hierboven en -onder ) ]
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 20:14:22 #20
249559 crew  Lavenderr
pi_80318055
quote:
Op woensdag 14 april 2010 19:57 schreef Ferdo het volgende:
En de politiek heeft er weer een binnenbrandje bij. En straks een partij minder, als het echt hommel( )es is binnen de partij.
Misschien denkt Marianne: Esther is maar bij( )zaak.
  woensdag 14 april 2010 @ 22:36:53 #21
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80324891
Er is nu een oproep om Esther Ouwehand op de tweede plaats te zetten, ondertekend door een hele rits aan PvdD-Statenleden, -gemeenteraadsleden en allerhande bestuursleden en andere prominente leden

Hier staat de hele tekst van de oproep:

http://anti-dierenleed.hy(...)id=81IBEDGZZ9K4WWCWW
pi_80326450
quote:
Op woensdag 14 april 2010 22:36 schreef freako het volgende:
Er is nu een oproep om Esther Ouwehand op de tweede plaats te zetten, ondertekend door een hele rits aan PvdD-Statenleden, -gemeenteraadsleden en allerhande bestuursleden en andere prominente leden

Hier staat de hele tekst van de oproep:

http://anti-dierenleed.hy(...)id=81IBEDGZZ9K4WWCWW
Is die Nico Kofferman (of zo) nog steeds voorzitter? Is die niet 2 handen op 1 buik met Thieme? (ook aangezien ze beide zevende dags adventisten zijn)
  woensdag 14 april 2010 @ 23:26:47 #23
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80327454
quote:
Op woensdag 14 april 2010 23:06 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Is die Nico Kofferman (of zo) nog steeds voorzitter?
Koffeman. Die is nooit voorzitter geweest (dat is Thieme), maar wel adviseur, senator en voorzitter van het wetenschappelijk bureau.
quote:
Is die niet 2 handen op 1 buik met Thieme? (ook aangezien ze beide zevende dags adventisten zijn)
Ja.
  woensdag 14 april 2010 @ 23:30:41 #24
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80327620
Ik zie nou trouwens dat op die oproep op Hyves 5 oud-fractiemedewerkers en 1 oud-fractiesecretaresse van de PvdD staan. Is dat niet een heel erg hoog verloop voor een partij die net 3,5 jaar in de Kamer zit, of is dat een funcitie die je een jaar vervult?
  Moderator woensdag 14 april 2010 @ 23:50:42 #25
249559 crew  Lavenderr
pi_80328409
quote:
Op woensdag 14 april 2010 23:06 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Is die Nico Kofferman (of zo) nog steeds voorzitter? Is die niet 2 handen op 1 buik met Thieme? (ook aangezien ze beide zevende dags adventisten zijn)
Ja.
2 Handen op één buik met Thieme.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')