abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 21 juni 2012 @ 10:29:39 #76
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_113179194
quote:
Gerommel in het CDA na onverwacht vertrek financieel specialist Blanksma

CDA is onaangenaam verrast door het plotselinge vertrek van Elly Blanksma uit de landelijke politiek. De 52-jarige Blanksma, net op de vierde plaats van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gezet, kiest voor het burgemeesterschap van Helmond.

Partijleider Sybrand van Haersma Buma en partijvoorzitter Ruth Peetoom hadden gesprekken gevoerd met zittende Kamerleden die dóór wilden gaan. Een belangrijk selectiecriterium was: voor de volle periode willen zitten. Dat zou ook de reden zijn waarom de lijst geen bekenden of (oud-)bewindslieden telt.

Toch haakt Blanksma twee weken later af. In het Eindhovens Dagblad zei Peetoom woensdag 'stevig te balen'. Volgens Peetooms woordvoerder heeft Blanksma in de lijst-procedure verzwegen dat ze bezig was met een andere baan. Ook de fractietop tastte in het duister. Kamerlid Ger Koopmans, die in de fractie de burgemeesterschappen van CDA'ers coördineert: 'Ik wist van niets.'

Omtzigt
Bijkomende complicatie is dat Blanksma het woord voerde over de financiële crisis. Hoewel betwijfeld werd of de fractie op dat gebied genoeg expertise bezit, kwam financieel expert Pieter Omtzigt niet op de lijst. Nu vertrekt ook Blanksma.

Ook is het regionaal evenwicht verstoord. De provincie Brabant vond het belangrijk een kandidaat in de top te hebben. Die is nu weg. 'Het CDA is bij uitstek de partij van de regio', zegt Wil van der Kruijs, voorzitter van CDA Brabant. 'De belangrijkste regio heeft nu geen kandidaat meer bij de eerste twaalf. Dat kan gewoon niet. Dit is heel pijnlijk voor het landelijke CDA, en voor het CDA in Brabant helemaal.

Van der Kruijs heeft 'mevrouw Blanksma gemaild dat ik het een goed huwelijk vind tussen Helmond en haar, maar dat ik het buitengewoon betreurenswaardig voor de partij vind en dat ik daar graag nog eens met haar over wil praten'.

Strategisch
Elly Blanksma uit Eindhoven stond vierde op de lijst. De eerstvolgende Brabander is Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen. Zij staat op de vijftiende plaats, maar schuift door Blanksma's vertrek op naar veertien. In de laatste peiling van Maurice de Hond haalt het CDA twaalf zetels.

'We moeten iets creatiefs bedenken', zegt Van der Kruijs. 'We kunnen strategisch stemmen. Maar als alle 67 Brabantse afdelingen aangeven dat ze Madeleine op twee willen in plaats van Mona (Keijzer, red.), dan nog schuift Madeleine misschien één plaatsje op, naar dertien. Bovendien hebben veel afdelingen al gestemd.'

Een tweede variant is volgens hem dat de Brabanders op 12 september 'massaal op een andere Brabander op de lijst stemmen', waardoor die met voorkeursstemmen gekozen wordt. 'Want ik ga ervan uit - ik ben een optimistisch mens - dat het CDA zeker veertien zetels haalt en Madeleine in de Kamer komt.'

Mensen-mens
In Helmond klinkt vooral tevredenheid over de voordracht van Blanksma, geboren als boerendochter in Beek en Donk en jarenlang werkzaam bij de lokale Rabobank. De gemeenteraad betitelt haar als 'een mensen-mens' en 'makkelijk toegankelijk'.
http://www.volkskrant.nl/(...)alist-Blanksma.dhtml
  woensdag 18 juli 2012 @ 18:16:26 #77
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_114374603
quote:
'What would Jezus do? Opheffen dat CDA'

Ze zijn kampioen herbronnen. Maar bij gebrek aan bronnen zijn het steeds dezelfde clichés die komen bovendrijven. Rob Wijnberg constateerde al dat de 'strategische keuzes' van het Strategisch Beraad uit 2011 vrijwel identiek zijn aan die van het Strategisch Beraad uit 1995. Een 'slagvaardige overheid', 'versterking van Europa' en 'een duurzame dynamiek' werden 'een solide overheid', 'een effectief Europa' en 'het duurzaam bewerken van de aarde'.

Het radicale midden radicaliseert de nietszeggendheid.

Als partij zonder ruggengraat is het CDA altijd afhankelijk geweest van politici met ruggengraat. En laten we eerlijk zijn: ze heeft heel wat rechtgeaarde staatsmannen en vrouwen voortgebracht. Ernst Hirsch-Ballin, Ab Klink, Ben Bot, Herman Wijffels, Dries van Agt, Willem Aantjes, Hannie van Leeuwen, Piet de Jong - het is een indrukwekkende lijst van christendemocraten die inmiddels zijn weggepest. De stokoude De Jong mocht tijdens het verkiezingscongres van twee jaar geleden nog opdraven om de PvdA een trap na te geven. Maar toen hij later wilde 'vechten' tegen de partij waar hij zich voor 'schaamt', zat er niets anders op dan hem weg te zetten als seniele bejaarde.

Eigengeilers
Jarenlang was het CDA een inspiratieloze, maar oerdegelijke landbouwpartij. Op lokaal niveau zal de partij fatsoenlijke bestuurders blijven aantrekken: mensen uit een goed nest, vol integriteit en dienstbaarheid. Maar aan de top loopt een partij zonder ideeën het risico een machtspartij te worden. De sympathieke eigenheimers moesten plaatsmaken voor de gewetenloze eigengeilers. Types als Maxime Verhagen, Gerd Leers, Henk Bleker, Hans Hillen en Piet Hein Donner hebben hun principiële ballast achtergelaten op de drempel van de Trêveszaal.

Het genre van de column is natuurlijk gestoeld op overdrijving. Maar dat de christendemocratische 'compassie' is verworden tot betekenisloze prietpraat waar asielzoekers, uitkeringstrekkers, werklozen en iedereen met een gebrek hun zitzak mee afvegen - dat is een understatement.

Leers
Gerd Leers vertelt het hele verhaal. In 2006 zat hij nog vol wijze woorden: 'Wie de geest van de wet niet aandurft, neemt zijn toevlucht tot de letter'. Als ik hem nu zie staan, met zijn knipperende ogen en droeve wenkbrauwen, verbaas ik me over de grondigheid waarmee hij zijn eigen karaktermoord heeft gearrangeerd. 'Moet ik dan nu, omwille van de politieke druk, zeggen: toch maar even discretionair? Zo zit ik niet in elkaar', horen we hem lispelen. Leers is minstens zo harteloos als Verdonk, maar zij stond tenminste voor haar apathie. Leers' geveinsde machteloosheid maakt zijn hardvochtigheid alleen maar perverser. De 'geest van de wet', waar de burgemeester de mond vol van had, zal de minister een worst wezen.

Verhagen onderhandelde over ontwikkelingshulp alsof het wisselgeld is, Bleker schoof met huichelachtige briefjes, Donner reserveerde een mooi baantje voor zichzelf en Hillen droomde van een terugkeer naar het conservatisme. Het zijn slechts symptomen, maar ze worden veroorzaakt door de chronische stuurloosheid van een partij die haar bestaansrecht heeft verloren. De verkrampte landbouwpartij ziet groen van provincialisme sinds ze aan het gedooginfuus vol rancuneus gif heeft gelegen. Maar het is vooral de stuurloosheid die het CDA tot een gevaarlijke partij maakt. De christendemocratie vertroebelt de democratie, omdat je nooit weet door wie ze zich nu weer zullen laten bedotten.

Luchtfietser
Geert gaf de genadeklap aan het clubje van Verhagen. Wat er overblijft is niets. Buma, die luchtfietser in dat desolate polderlandschap, is zo iemand die je kunt haten noch liefhebben. Je kunt überhaupt niets met hem. Hij is voor 'samen' en 'iedereen'. Hij wil ook 'keuzes maken', maar weet niet welke. Geen partij was zo blij met de inbreng van jongerenbeweging G500 als het CDA. Niet omdat ze het leuk vonden om politiek gehackt te worden, maar gewoon, omdat ze wel wat ideeën konden gebruiken.

Orthodox christelijke politiek wordt alleen nog door de ChristenUnie en de SGP bedreven. De cultuurchristenen hebben allang besloten dat alles wat links van het radicale midden zit, het evangelie beter heeft begrepen dan het CDA. Zelfs de lezers van dagblad Trouw stemmen inmiddels massaal GroenLinks. Het restant, de xenofobe conservatievelingen, zoeken nu hun heil bij de PVV of VVD, die Buma zonder gevoel voor ironie al 'PVV-light' noemde.

De 'joods-christelijke cultuur' van de christendemocraten is even orthodox als de godsdienstlessen van een openbare school. Sterker nog: het evangelie is levensgevaarlijke kost voor een partij die een neoliberale agenda voert, Nederlanders naar hun 'land van herkomst' stuurt en bezuinigt op de allerzwaksten.

'What would Jezus do?' vragen moderne evangelicalen zichzelf . Er is maar één antwoord: opheffen die handel. Als het CDA het zelf niet doet, dan moet de kiezer het maar doen. Een ideeënloze machtspartij met minder dan tien zetels sleept zich misschien nog even voort, maar kan geen kwaad meer. Laten we daar naar streven: het CDA onder de tien zetels. Wat zie ik uit naar de knipperende ogen van Leers bij de volgende verkiezingsuitslag. Het zou een feest voor de democratie zijn.

Rutger Bregman is historicus en publicist
http://www.volkskrant.nl/(...)heffen-dat-CDA.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 21 juli 2012 @ 21:00:54 #78
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_114508806
quote:
Ik weet het allemaal ook niet met het CDA. Vorige keer nog CDA gestemd. Ze zeggen steeds zulke goede dingen, ik ben het altijd voor minstens 80% eens met het CDA, maar ze maken er zo weinig van waar. Hun idealen zijn zo flexibel, als ze maar in de regering kunnen zetelen. Jammer.

Ze kunnen in ieder geval niet meer op mijn stem rekenen, denk ik zo
Laffe huichelaar
  dinsdag 24 juli 2012 @ 11:23:01 #79
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_114598452
http://nos.nl/artikel/398(...)-als-leider-cda.html

Zegt op zich ook genoeg, alle lieden die ze competent genoeg achtten de partij te leiden, heeft een actieve rol binnen de partij de rug toegekeerd
Laffe huichelaar
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 24 juli 2012 @ 11:31:00 #80
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_114598651
Doekle Terpstra wilde ook wel leider worden, maar die had geen zin in leiderschapsverkiezingen.

Ik zal nooit op het CDA stemmen zolang ze privacy in de uitverkoop blijven zetten. Bijvoorbeeld ACTA, passagiersgegevens naar de VS weggeven zonder er iets voor terug te krijgen, WOB willen inperken etc.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_115689388
CDAstemmer hier, de verkiezingen gaan matig worden. Hmk.
pi_115808572
Die vrouw die in de Lowlandstent heeft lopen praten voor het cda :')
Wat een slechte toespraak zeg :')
Op maandag 17 juni 2013 schreef Murdera:
Had ik maar jouw benen. :@
pi_115896870
quote:
Jan Kees de Jager loog over Roemer

Jan Kees de Jager misbruikte dinsdag zijn gezag als minister van financien door (bij Knevel en van den Brink) te beweren dat de uispraken over Roemer over Europa Nederland geld hadden gekost. Hij beweerde dat de stelling van Roemer (boeten betalen aan de EU ‘over my dead body’) tot een verhoging van de rente had geleid. NRC zocht het uit. Onzin, naar blijkt. Sterker: op de ochtend dat de financiele markten via Bloomberg te horen hadden gekregen wat Roemer vindt daalde de rente. Een klein beetje, maar toch.

Het lijkt waar wat Roemer zegt: er is een campagne begonnen van bangmakerij
http://www.welingelichtek(...)oog-over-roemer.html
pi_115982262
Stukje bij beetje begint het CDA nu dan toch afstand te nemen van de PVV. Eerst liet Keijzer zich al erg kritisch uit over de PVV, nu dan ook Van Haersma Buma; de man die tot dusver steeds de samenwerking met de PVV bleef goedpraten...

quote:
Buma niet in een coalitie met PVV
AMSTERDAM - Het CDA zal niet plaatsnemen in een kabinet met de Partij voor de Vrijheid.

Dat zegt CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma in een interview met het Reformatorisch Dagblad. Hij stelt erg weinig vertrouwen te hebben in PVV-leider Geert Wilders. "Ik sluit niet zomaar partijen uit, maar bij Wilders doe ik dat wel", aldus de CDA'er.

Van Haersma Buma liet eerder weten zeer teleurgesteld te zijn in de PVV na het mislukken van de Catshuisonderhandelingen.
Bron: http://www.nu.nl/nieuws/2(...)oalitie-met-pvv.html

Oorspronkelijke bron: http://www.refdag.nl/nieu(...)met_pvv_uit_1_669445
Op de RD-website verschijnt straks om 11.00 uur een uitgebreider artikel.
  † In Memoriam † zaterdag 1 september 2012 @ 12:44:35 #85
137949 Disana
pi_116306975
Er is echt geen hond die over het CDA praat... Kijk maar eens naar de topics op dit forum. Het gaat overal over, behalve over het CDA. Buma legt zich op voorhand al bij een dikke nederlaag neer...

En dan ook nog dit soort parodieën...

pi_116344127
Enige humor kan Sybrand niet worden ontzegd:

sybrandbuma twitterde op zaterdag 01-09-2012 om 22:01:08 Dank voor de vele enthousiaste reacties van mijn nepvolgers op mijn sprong bij ssoz, maar het was helaas een nepbuma. #Koefnoen reageer retweet
Sportieve reactie wel... ^O^
pi_164950837
kick
  maandag 29 augustus 2016 @ 22:29:20 #89
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_164952333
quote:
10s.gif Op woensdag 19 mei 2010 13:57 schreef I.R.Baboon het volgende:
Ik begin toch al meer het idee te krijgen dat het CDA een enorme fout gemaakt heeft door JP niet te vervangen.
Hoera, vergeten topics in m'n AT met goede voorspellingen.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_164956993
Ja ik denk dat het CDA de verkiezingen wint en dat Buma premier word
pi_165183056
Ik ga noodgedwongen ook overwegen om op het CDA te stemmen. Echter ben ik wel benieuwd waar de coalitie voorkeur van het CDA naar uitgaat :)
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  donderdag 8 september 2016 @ 21:19:32 #92
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_165183482
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2016 21:04 schreef phpmystyle het volgende:
Ik ga noodgedwongen ook overwegen om op het CDA te stemmen. Echter ben ik wel benieuwd waar de coalitie voorkeur van het CDA naar uitgaat :)
Naar iets met het CDA erin, denk ik.

Hun voorkeur zal ongetwijfeld liggen bij samenwerking met de VVD, al dan niet in combinatie met D66, maar ik denk niet dat we op al te veel ruggengraat hoeven te rekenen bij het CDA als het gaat om coalitiebesprekingen. Als ze daarmee regeren kunnen afdwingen gaan ze ook wel met de PvdA en SP in zee. Of hernieuwd in een PVV-wespennest.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_165267033
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 21:19 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Naar iets met het CDA erin, denk ik.
Gewaagde uitspraak.
  Moderator / Redactie Sport maandag 12 september 2016 @ 16:49:43 #94
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_165273975
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 12 september 2016 @ 16:50:59 #95
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_165274019
quote:
Vooral die maatschappelijke dienstplicht is brrr.

Naast dat het al een draak van een vinding is, kan het natuurlijk alleen maar uitdraaien op een administratieve ramp.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_165274245
quote:
Tot 2010 hadden we in de vorm van André Rouvoet ook nog een minister van gezin in een kabinet onder Balkenende. Geloof niet dat die ooit iets te doen had.
  maandag 12 september 2016 @ 16:59:29 #97
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_165274270
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2016 16:58 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Tot 2010 hadden we in de vorm van André Rouvoet ook nog een minister van gezin in een kabinet onder Balkenende. Geloof niet dat die ooit iets te doen had.
Hij heeft als Minister van Jeugd en Gezin de Centra voor Jeugd en Gezin opgericht. Groot succes was dat.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_165274298
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 16:59 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Hij heeft als Minister van Jeugd en Gezin de Centra voor Jeugd en Gezin opgericht. Groot succes was dat.
Wie kent ze niet?
  maandag 12 september 2016 @ 17:01:06 #99
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_165274310
quote:
6s.gif Op maandag 12 september 2016 17:00 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Wie kent ze niet?
Op zich was het idee niet gek. Het kastje en de muur in één gebouw.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 20 september 2016 @ 10:12:56 #100
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165445869
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 16:50 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Vooral die maatschappelijke dienstplicht is brrr.

Naast dat het al een draak van een vinding is, kan het natuurlijk alleen maar uitdraaien op een administratieve ramp.
Mensen in een collectief keurslijf dwingen is zeker brrr.
a man convinced against his will is of the same opinion still



quote quotesplits me

Omdat je een nieuwe gebruiker bent willen we je erop wijzen dat het niet is toegestaan reclame te maken of FOK! te gebruiken voor commerciële doeleinden. Blijf ontopic en wees aardig voor je medeFOK!kers.
smilie   Pagina 4 / 6
Let op: Met het plaatsen van een bericht verklaar je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden van 27-05-2020, privacy policy van 27-05-2020 en Policy
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')