abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_105965537
Totaal niet onverwacht dit weer een volgend stapje:

quote:
DEN HAAG - De politie gaat automatisch met camera's vastgelegde nummerborden in de toekomst altijd en langer waren, namelijk 4 weken.

Dit moet de opsporing van misdrijven bevorderen, aldus het kabinet. Het gaat ook gelden voor beelden van gemeentelijke toezichtscamera's.

Behalve de foto, worden plek, datum en tijdstip opgeslagen. De naam van de eigenaar van het voertuig niet; die wordt pas achterhaald als dat relevant lijkt.

bron
Kleine geheimen dienen beschermd te worden.
Grote geheimen worden beschermd door publiek ongeloof.
  zaterdag 24 december 2011 @ 01:21:05 #202
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_105990271
Regels waar de overheid lak aan mag hebben, maar burgers niet:
quote:
Crisis- en herstelwet wordt permanent
Economie • Geschreven door Novum op 23-12-2011 @ 18:52

De crisis- en herstelwet wordt permanent gemaakt. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten, maakte minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) na afloop bekend. De wet zou oorspronkelijk tot 1 januari 2014 gelden. Het kabinet heeft besloten om de wet nu voor onbepaalde tijd te verlengen.

Wel is de wet op een paar punten aangepast. Zo geldt een kortere procedure om tijdelijk van een bestemmingsplan te mogen afwijken. Dat kan bijvoorbeeld bijdragen aan het beter benutten van leegstaande kantoorpanden voor andere functies.

De crisis- en herstelwet was een persoonlijk project van oud-premier Jan Peter Balkenende (CDA) en was bedoeld om tijdens de vorige economische crisis voor extra banen te zorgen. Dankzij de wet worden veel regels, bijvoorbeeld op het gebied van milieu, opzijgezet. Dat maakt het mogelijk sneller wegen aan te leggen en andere grote bouwprojecten uit te voeren.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zaterdag 24 december 2011 @ 11:04:05 #203
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_105995200
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 01:21 schreef Stupendous76 het volgende:
Regels waar de overheid lak aan mag hebben, maar burgers niet:

[..]

Klinkt bijna als een noodtoestand. Fascisme-light.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 30 december 2011 @ 11:59:34 #204
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_106198609
quote:
Veiligheidsdiensten krijgen mogelijk meer aftapbevoegdheden
Door Joost Schellevis, vrijdag 30 december 2011 10:55, views: 4.039

Het kabinet onderzoekt of de veiligheidsdiensten ruimere tapbevoegdheden voor internetverbindingen moeten krijgen. Op dit moment mogen alleen gerichte taps worden gezet, maar straks mogen wellicht virtuele vangnetten worden uitgehangen.

Minister Hans Hillen van Defensie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat wordt nagedacht over ruimere tapbevoegdheden. Nu mogen veiligheidsdiensten, zoals de AIVD en MIVD, wel 'internettaps' zetten waarbij internetverkeer wordt afgeluisterd, maar die moeten gericht tegen een bepaald persoon worden ingezet. Nu onderzoekt het kabinet of het mogelijk moet worden om ook ongerichte interceptie in te zetten. Daarbij wordt een vangnet uitgehangen, waarna de veiligheidsdiensten in alle verkeer dat wordt onderschept kunnen zoeken naar relevante informatie.

Ongerichte interceptie mag op dit moment ook al voor communicatie in de ether; de veiligheidsdiensten mogen bijvoorbeeld satellietcommunicatie onderscheppen. Het idee om deze bevoegdheid naar internetverbindingen uit te breiden werd geopperd in een rapport van een commissie die toezicht op de veiligheidsdiensten houdt. Hillen informeert de Tweede Kamer 'in de loop van 2012' over de precieze plannen.

Bits of Freedom, dat de Kamerbrief van Hillen ontdekte, zet vraagtekens bij de uitgebreidere tapbevoegdheid. Die zou ervoor kunnen zorgen dat de veiligheidsdiensten onschuldige internetgebruikers in hun gedrag kunnen volgen. De afgelopen jaren heeft de overheid al meer greep op internetcommunicatie proberen te krijgen. Zo moeten internet- en e-mailproviders informatie over het internetgebruik van hun klanten bijhouden. In de Verenigde Staten tappen veiligheidsdiensten al langer ongericht internetverbindingen af.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  donderdag 5 januari 2012 @ 13:56:55 #205
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_106437236
Bits Of Freedom meldt:

quote:
Goed nieuws! Geen uitbreiding telecomdatabank overheid

Winst! Het ministerie heeft ons in de beslissing op een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur laten weten dat het Project Dataretentie is stopgezet. In het project onderzocht het ministerie in het kader van de bewaarplicht een grote uitbreiding van de centrale databank met onze telecomgegevens. Dat is nu dus van de baan.

In het kader van de bewaarplicht wordt vastgelegd met wie jij het afgelopen jaar gebeld en ge-sms’t hebt. Ook wordt opgeslagen waar je op dat moment was. Je internetaanbieder moet bovendien bijhouden met wie mailt. Zij moeten dat een half jaar vasthouden. Ook als je helemaal niets op je kerfstok hebt.

[meer]
  vrijdag 6 januari 2012 @ 18:16:52 #206
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_106492455
Van de FP:
quote:
[url=http://frontpage.fok.nl/nieuws/481665/1/1/500/vs-heeft-censuur-wet-doorgedrukt-in-spanje.html]VS heeft censuur-wet doorgedrukt in Spanje
Digital & Games • Internationaal • Geschreven door Danny Roodbol op 06-01-2012 @ 11:16
print


Uit geheime documenten die onlangs opdoken op de klokkenluiderwebsite Wikileaks en documenten in bezit van de Spaanse krant El Pais, blijkt dat de Verenigde Staten heeft gedreigd sancties op te leggen aan Spanje als die zou weigeren mee te werken aan vergaande regels omtrent het blokkeren van websites van vermeende auteursrechtenschenders.

Eerder zetten de Amerikanen de Franse regering al onder druk om de zogenaamde Three Strikes wetgeving erdoor te drukken, en ook de Zweedse politiek werd al onder zware druk gezet om strenge antipiraterijwetgeving in te voeren.

Uit één van de gelekte documenten blijkt dat de VS woedend was op president Jose Luis Rodriguez Zapatero, toen bleek dat hij niet de mogelijkheden had een wet door te voeren die het censureren van websites mogelijk maakt. Amerikaans ambassadeur Alan D. Solomont, aangesteld door President Obama, uitte in een brief gericht aan de Spaanse premier, zijn "diepe bezorgdheid" over het feit dat de zwaar omstreden SOPA-wet (Stop Online Piracy Act) hierdoor vertraging zou kunnen oplopen.

De Special 301 lijst
Spanje werd op de Amerikaanse 'Special 301' lijst gezet, welke dient als formele waarschuwing van potentiële economische sancties. Zo zouden Amerikaanse films en series niet langer in Spanje verkocht mogen worden als Spanje niet voldeed aan de door de VS gestelde eisen. Ook werd middels een brief door de U.S. Chamber of Commerce gedreigd dat Spanje van de Special 301 lijst verplaatst zou worden naar de 'Priority Watch List'. Landen op die lijst overtreden handelsovereenkomsten met de V.S. en kunnen zware economische sancties tegemoet zien.

De nieuwe Spaanse wet gaat verder dan de Three Strikes wetgeving uit Frankrijk. Bij melding van overtreding van de auteursrechten wordt binnen tien dagen beoordeeld of de claim terecht is. Zo ja zullen ISP's worden gedwongen alle toegang tot de websites te blokkeren.

Nederland
In Nederland wordt momenteel ook gesproken over een verbod op downloaden en scherpere antipiraterijwetten. Of hierbij de Amerikanen óók een vinger in de pap hebben is niet bekend. Wel is bekend dat het ACTA verdrag, waaraan Nederland sinds de plotselinge draai van de PVV haar steun aan verleent, grotendeels door de Verenigde Staten is opgesteld.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  maandag 9 januari 2012 @ 20:18:20 #207
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_106614726
quote:

Amerikaan protesteert tegen inbeslagname laptop bij grens VS


Door Joost Schellevis, maandag 9 januari 2012 14:02, views: 23.141


Een Amerikaanse reiziger is een rechtszaak begonnen tegen de overheid van de Verenigde Staten, omdat zijn laptop op een vliegveld in beslag is genomen en zijn gegevens zijn doorzocht. Hij wil dat in beslag genomen gegevens worden vernietigd.

Why privacySoftware-ontwikkelaar David House stapte over op een vliegveld van Chicago toen zijn laptop in beslag werd genomen bij de grenscontrole, schrijft The Boston Globe. Het duurde 49 dagen voordat hij de laptop terugkreeg. In die tijd is zijn laptop doorzocht en kunnen de gegevens op zijn laptop zijn gekopieerd. Op de laptop stonden persoonlijke gegevens, maar ook code die hij tijdens zijn vakantie had getikt.

De overheid wilde meer weten over zijn banden met Bradley Manning, die momenteel vastzit op verdenking van het lekken van staatsgeheimen aan WikiLeaks. House hielp mee met het inzamelen van geld voor de verdediging van Manning.

Bij de inbeslagname van de laptop was er echter geen concrete verdenking tegen House. Volgens de Amerikaanse grondwet is een search warrant verplicht voor doorzoekingen, maar bij de Amerikaanse grenscontrole geldt een uitzondering. Wetsvoorstellen die de afgelopen jaren zijn ingediend om beperkingen te stellen aan de macht van douanebeambten werden geen van allen aangenomen.

House wil dat die willekeurige doorzoekingen door de rechter onmogelijk worden gemaakt. Samen met de Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU is hij een rechtszaak begonnen. Hij wil dat eventuele kopieën van zijn gegevens worden vernietigd of teruggegeven en dat hij een overzicht krijgt van de overheidsdiensten die toegang tot de gegevens hebben gehad. De kans is niet erg groot dat House de zaak wint, geeft hij toe, maar als dat gebeurt, mogen douanebeambten volgens de ACLU niet meer zomaar laptops doorzoeken.

De Amerikaanse organisatie voor grenscontrole stelt dat het met doorzoekingen voorkomt dat 'terroristen, drugssmokkelaars en andere criminelen' de Verenigde Staten binnenkomen. In 2011 werden 5000 laptops, telefoons, iPods en camera's doorzocht. Sophos raadt bedrijven die personeel de Amerikaanse grens over sturen aan om laptops te wipen, gevoelige informatie naar een clouddienst te uploaden of op een beschermde schijf te plaatsen en eventueel zelfs een tweede laptop aan te schaffen. Daarmee moet worden voorkomen dat gegevens die bij een doorzoeking worden bemachtigd, in de verkeerde handen komen.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_106647218
quote:
Bewaarplicht dreigt ook voor sociale media
Sociale netwerken krijgen mogelijk een bewaarplicht, zodat opsporingsdiensten toegang kunnen krijgen tot data die in het verleden via die netwerken is uitgewisseld.

De Europese Commissie maakt op dit moment plannen om het Data Retention Directive te herzien, de Europese richtlijn voor de bewaarplicht. Providers zijn verplicht gegevens van hun klanten, zoals ip-adressen en andere metadata, voor een bepaalde tijd op te slaan. Die data is bedoeld voor opsporingsdiensten. En diezelfde opsporingsdiensten blijken nog veel meer wensen te hebben.

In het kader van de herziening van de bewaarplicht heeft de Europese Commissie de meningen gevraagd van lidstaten en opsporingsdiensten over de tot nu toe geldende richtlijnen. Dat leverde onder meer het verwijt op dat de bewaarplicht zo moeilijk is te verklaren en te rechtvaardigen door lokale politici en opsporingsdiensten. Aan de Europese Commissie is gevraagd met betere argumentatie te komen om de bewaarplicht beter te beargumenteren.
Intern stuk gelekt

Dat wil de EC wel, zo blijkt uit een intern stuk dat gelekt is en in handen is van de Oostenrijkse tegenhanger van Bits of Freedom: q/uintessenz. Daarnaast leverde de respons van de opsporingsdiensten op dat zij zich belemmerd voelen doordat zij geen wettelijke basis hebben om toegang te krijgen tot historische en metadata van sociale netwerken. De Europese Commissie lijkt in het interne document begrip te tonen voor de behoefte van de opsporingsdiensten en gaat onderzoeken of zij die wens kan faciliteren.

De opsporingsdiensten zeggen "technologische neutraliteit" te willen hebben om te weten te komen wie met wie, wanneer, waar en hoe communiceert. Die term betekent dat het niet moet uitmaken of dat via e-mail, videoconferencing (skype), telefoon, WhatsApp, Twitter, sms of Facebook gebeurt.
Ook voor illegaal downloaden

Niet alleen willen de opsporingsdiensten dat de bewaarplicht voor meer communicatievormen wordt gebruikt, ook zou het voor meer soorten van criminaliteit moeten gelden. Nu mag het grazen in de historische data alleen in geval van zwaardere criminaliteit en terrorismebestrijding. Maar er is grote druk vanuit sommige lidstaten om dat uit te breiden naar opsporing van mensen die zich bezig houden met piraterij en illegale downloads, en in de speurotcht naar cybercrime, bijvoorbeeld naar hackers.

Bits of Freedom heeft de gelekte memo onder de loep genomen en zegt dat de Europese Commissie zonder enige vraagtekens de mening van de opsporingsdiensten lijkt te volgen. "Als het aan de opsporingsdiensten ligt wordt de bewaarplicht zelfs uitgebreid. Die vragen om het bizarre concept "technological neutrality", zo blijkt uit het document. "
Politie neust in krabbels

"Dat zou betekenen dat niet alleen je telefoongesprekken, maar ook al je Facebook updates, je Gmail e-mails, je Hyves krabbels en je up- en downloads een half jaar of langer bewaard moeten worden", schrijft Rejo Zenger namens BoF. Om over de uitbreiding naar copyrightschendingen op te merken: "Function creep to the max!"

Zenger vervolgt: "De Europese Commissie kan nog altijd niet bewijzen dat de bewaarplicht écht nodig is. Laat staan dat het deze enorme inbreuk op onze privacy rechtvaardigt. Hoogste tijd dat de Commissie stopt met het grootschalig bespieden van onverdachte Europese burgers."

Het onderzoek naar de voorstellen van de opsporingsdiensten moet in mei zijn afgerond. Waarna ze in juli besproken worden door de Europese Commissie.
bron: webwereld
  dinsdag 10 januari 2012 @ 19:57:06 #209
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_106654266
Stond vandaag een stuk over in de krant, maar blijkbaar is het onderwerp toch al iets ouder. Anyway, de camera's worden gewoon ergens halverwege dit jaar in gebruik genomen en Duitsland krijgt gewoon de middelvinger. Net als elke vorm van privacy.
quote:


Camera's achter de grens mogen gewoon


Nieuwsbericht | 02-12-2011


Het camerasysteem @migo boras waarmee de Koninklijke Marechaussee volgend jaar gaat werken bij de bestaande controles achter de grens met Duitsland en België, valt binnen bestaande regels voor privacy en grenscontrole.

Dat zegt minister Leers (Immigratie en Asiel) in reactie op berichten in Duitse media. Hij zal dit ook melden in antwoord op vragen van de Europese Commissie.

Privacy

In het systeem is er geen sprake van het opslaan van kentekennummers van auto's of vrachtwagens die te herleiden zijn tot personen. Ook worden de camera's niet gebruikt om kentekenplaten te vergelijken met tevoren opgeslagen kentekens van gestolen auto's of van mensen die gezocht worden of een boete open hebben staan.

Wel kan aan de hand van de kentekenplaten met de camera's gezien worden uit welk land een auto of vrachtwagen komt, maar dat kunnen de mensen van de marechaussee nu ook al.

Geen grensbewaking

De camera's zullen geen permanente grensbewaking vormen. Ze ondersteunen slechts het werk van de Koninklijke Marechaussee. Die voert al sinds jaar en dag mobiele controles achter de Nederlandse grenzen uit, het mobiel toezicht veiligheid (MTV). Die controles zijn gericht op illegale grensoverschrijding en criminaliteit die daarmee gepaard gaat, zoals mensensmokkel, mensenhandel, identiteitsfraude en het witwassen van geld.

Aangezien binnen het Europese Schengengebied de binnengrenzen zijn opgeheven, heeft het toezicht niet het karakter van de vroegere grensbewaking. De controles zijn daarom steekproeven: tot maximaal twintig kilometer vanaf de grens, maximaal 90 uur per maand en maximaal 6 uur per dag op dezelfde (snel)weg, en slechts een deel van de passerende auto’s en vrachtwagens mag gecontroleerd worden.

Ondersteuning van mensen

De camera's ondersteunen het werk van de marechaussee. In het systeem is de kennis en ervaring van de marechaussee vastgelegd in de vorm van risicoprofielen. Als een camera een 'hit' registreert, is dat voor de marechaussee aanleiding een menselijke controle uit te voeren. Het camerasysteem is een selectiemiddel, waardoor bonafide grensverkeer minder last heeft van controles. Ook maken de camera's het grensverkeer beter zichtbaar, zodat de steekproeven hierop afgestemd kunnen worden.

Het systeem kost eenmalig 19 miljoen euro (ontwikkeling en aanschaf apparatuur) en 2 miljoen euro per jaar aan beheer. Daarmee wordt het mobiel toezicht door de marechaussee achter de grens effectiever en efficiënter.

Het is de bedoeling dat de camera's begin 2012 in gebruik worden genomen op vijftien (snel)wegen achter de grens met Duitsland en België, en in een aantal auto's van de marechaussee.

De camera’s komen te hangen bij de vijftien grootste grensovergangen met België en Duitsland:
A4 Hoogerheide, A16 Breda, A67 Bladel, A76 Stein, A2 Eijsden, A76 Heerlen, A74 Tegelen, N280 Roermond, A67 Venlo, A77 Bergen, A12 Zevenaar, N35 Enschede, A1 Losser, A37 Emmen en A7 Reiderland.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 11 januari 2012 @ 18:06:03 #210
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_106689981
Politie scant sociale media op 'verdachte info'

De KLPD heeft een systeem aangeschaft om verdachte informatie van openbare bronnen te verzamelen. De regio Twente gaat er als eerste mee aan de slag.

Het systeem CY-Humint (Cyber Human Intelligence) wordt geleverd door Athena GS3 Security Implementations Ltd in Holon Industrial Zone in Israël. Athena is onderdeel van de grote leverancier van infrastructuur- en transportsystemen Mer Group, in Nederland aanwezig met Cellular Infrastructure BV. Vragen van Webwereld worden vanuit Israël per e-mail beantwoord door Omer Laviv, chief executive officer van Athena.
Openbare bronnen

Over CY-Humint zegt Laviv: "Het is bedoeld om wethandhavende instanties te voorzien van vroege waarschuwingen, die worden gebaseerd op 'deep-web' activiteiten." Het is ontwikkeld in Israëlische defensiekringen met behulp van specialisten van de geheime dienst Mossad en nu is het beschikbaar voor export. Welke landen het systeem in gebruik hebben wil Laviv niet kwijt.

De documentatie van Athena is duidelijk over de redenen van het systeem: "Gebeurtenissen als de 'Arabische Lente', de Londense rellen en de maatschappelijke onrust over de hele wereld hebben onomstotelijk aangetoond dat de cyberspace is uitgegroeid tot een favoriete plaats voor aanzetten tot en het coördineren van terrorisme en criminaliteit, maar ook in de civiele onrust."

Volgens Laviv wordt het speuren in ieder geval beperkt tot openbare bronnen, zoals blogs, microblogs, websites, forums, chatrooms en sociale netten als Facebook, Hyves en Twitter. Het systeem maakt vooral gebruik van koppeling op grond van het volgen van het gebruik van IP-nummers en het wisselen daarvan. Het is vooral krachtig vanwege analyse: "CY-Humant creëert en onderhoudt virtuele identiteiten, aangevuld met krachtige middelen voor analyse. Het systeem ondersteunt informatieanalisten online met de efficiency van het verkrijgen van informatie in de echte wereld."
Europese subsidie

Het KLPD en de Politie Twente zijn samen met diverse andere opsporingsinstanties, IT-bedrijven en onderzoeksinstellingen partner in wat nu nog een 'onderzoeksproject' heet. Ordina doet de systeemintegratie en begeleiding in Nederland. Volgens managing partner Onno Franken van Ordina moet het project officieel nog van start gaan. Er is namelijk een Europese subsidieaanvraag, maar het besluit daarover moet in de komende maanden nog vallen.

"Met een aantal Europese partijen hebben we een voorstel ingediend om dit systeem te ontwikkelen voor aan aantal politiediensten in Europa", zegt Franken. "Als je dat samen doet, dan bespaart dat onderzoekskosten en je kunt later elkaars ervaringen delen."
'Niemand hoeft bang te zijn'

Volgens hem hebben ze een 'gezamenlijke visie' opgesteld om als politie meer te gaan doen met informatie. Ze willen op grond van diepgaande analyse potentieel crimineel gedrag en de potentiële vorming van criminele organisaties eerder in beeld te krijgen. Daarmee wil de politie preventief kunnen optreden, of sneller succes boeken met opsporing na een misdaad.

"Het systeem functioneert geheel binnen de wettelijke en ethische grenzen", stelt hij op de vraag of nu iedereen op internet potentieel verdachte wordt. "Als de verkregen informatie uit openbare bronnen verder onderzoek vergt, worden de reguliere kanalen en procedures die voor elk politieonderzoek gelden gevolgd. Niemand is zomaar verdachte en niemand hoeft er bang voor te zijn."
Breder gebruikt

In het verlengde daarvan speelt de vraag of juist de kwaadwillenden voortaan het openbare internet niet gaan gebruiken in de wetenschap dat de politie daar intensief surveilleert. Maar volgens Franken tonen de ervaringen met CY-Humint elders beslist dat het effectief is in het gebruik.

Ordina is de vaste partner van Athena in de Benelux. Dat suggereert dat er al meer opdrachtgevers zijn, maar namen willen Athena en Ordina niet noemen. Wel wil Franken nog kwijt dat de Belgische politie niet deelneemt in het project.

Webwereld
  donderdag 12 januari 2012 @ 19:27:45 #211
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_106732573
quote:
TomTom op vingers getikt door privacywaakhond CBP

TomTom is door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) op de vingers getikt over het gebruik van locatiegegevens van gebruikers. De Nederlandse producent van navigatie-apparatuur vraagt deels wel om toestemming, maar is te vaag over waarvoor de gegevens worden gebruikt.

TomToms sturen automatisch gegevens door om verkeer en wegen in kaart te brengen, maar volgens het CBP moet vooraf om toestemming worden gevraagd. De privacywaakhond zegt volgens Novum dat locatiegegevens die gekoppeld kunnen worden aan personen onder de noemer persoonsgegevens vallen. Voor die informatie geldt dat die niet zomaar verspreid mag worden.

TomTom-apparaten die verbonden zijn met internet, zoals applicaties op smartphones, sturen continu informatie naar computers van TomTom. En wie denkt met offline navigatiekastjes veilig te zijn, komt eveneens bedrogen uit. Wanneer deze aan een computer worden gekoppeld voor bijvoorbeeld een update worden net zo goed gegevens gedeeld.

Volgens het CBP heeft het Nederlandse bedrijf inmiddels toegezegd de werkwijze vanaf februari aan de wettelijke eisen te gaan voldoen. TomTom bevestigt dit tegenover nrc.nl.

. “We konden niet zeggen dat de data die we verzamelden anoniem binnenkwam, maar wel dat deze anoniem gebruikt wordt. Persoonlijke gegevens van klanten zijn nooit aan derden verstrekt. Het is voor ons relatief makkelijk aan de nieuwe eis te voldoen en in dezen kunnen we een voorbeeldfunctie vervullen.” – woordvoerder Simon Hania.

TomTom stuurt ook gegevens naar derden, maar niet meer aan de politie, en doet dat volgens het CPB in goede orde. Die gegevens zijn voldoende geanonimiseerd. Om klanten tegemoet te komen en meer transparantie te geven laat Hania weten dat op de website een speciale sectie is ingericht. Ook is een voorlichtingsfilmpje gemaakt:

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 25 januari 2012 @ 22:17:15 #212
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107236937
quote:

Google biedt geen privacy-opt-out meer voor eigen diensten - update


Door Wout Funnekotter, woensdag 25 januari 2012 08:33
Submitter: Armada651, views: 23.633


Google past met ingang van 1 maart zijn privacyvoorwaarden aan. Het bedrijf wil de gegevens die het over gebruikers verzamelt sterker gaan inzetten, verdeeld over al zijn diensten. Volgens de nieuwe voorwaarden komt er geen opt-out-mogelijkheid.

GoogleHet bedrijf wil de gegevens van mensen met een Google-account beschikbaar maken voor al zijn diensten, is in een blogpost te lezen. Waar zoekopdrachten uit het verleden bijvoorbeeld eerst enkel gebruikt werden om de resultaten van Google Search aan te scherpen, wil Google ze in de toekomst ook gebruiken om andere diensten te verrijken.

Door surfgedrag en gebruikersinformatie uit al zijn diensten te combineren hoopt Google dat het de zoekresultaten en gepresenteerde advertenties beter kan afstemmen op de interesses van de gebruiker. Voorbeelden van informatie die Google aan gebruikersaccounts koppelt of nog gaat koppelen zijn ip-adressen, locatiegegevens, search queries, browser en OS-gegevens, en in het geval van Android-gebruikers ook gegevens over de mobiele telefoon.

Het bedrijf introduceert daarvoor ook nieuwe privacyvoorwaarden, die sterk versimpeld zijn ten opzichte van de oude. Momenteel heeft het bedrijf meer dan zeventig documenten waarin het privacybeleid wordt beschreven; vanaf 1 maart zullen zestig hiervan geconsolideerd worden in de nieuwe privacy policy. Deze moet beter te begrijpen zijn voor de doorsneegebruiker.

De voorwaarden zullen van toepassing zijn op alle diensten die Google aanbiedt. Opvallend aan de voorwaarden is dat er geen mogelijkheid tot opt-out meer is. Iedereen met een Google-account geeft Google impliciet toestemming tot het vergaren, analyseren en inzetten van gebruiksgegevens. Voor sommige advertentiediensten van Google geldt overigens nog wel een opt-in, zo zal Google nog steeds geen persoonsgegevens voor DoubleClick-advertenties gebruiken zonder toestemming van een gebruiker.

Volgens Mark Jansen, pr-manager bij Google Benelux is een opt-out-constructie 'simpelweg niet werkbaar'. Het bedrijf zou dan twee verschillende privacy-structuren aan moeten houden die tegelijkertijd van kracht zijn, wat zou resulteren in een 'zooitje', voor zowel Google als de gebruikers. Jansen benadrukt dat Google nog steeds verschillende opties biedt om privacy-instellingen te beheren.

Update 11:42: Reactie van Google Benelux toegevoegd.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 25 januari 2012 @ 22:18:29 #213
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107237004
quote:

Europa presenteert strengere privacyregels



Door Joost Schellevis, woensdag 25 januari 2012 13:38, views: 11.924


De privacy van internetters wordt, als het aan Europa ligt, beter beschermd. Zo krijgen gebruikers het 'recht om vergeten te worden' en wordt het verzamelen van privégegevens aan banden gelegd. De regels moeten nog worden goedgekeurd.

De verordening voorziet onder meer in een 'recht om te worden vergeten'. Als een burger erom verzoekt, moet een gegevensverwerker, bijvoorbeeld een sociaal netwerk, gegevens van hem of haar verwijderen, tenzij de gegevens echt nodig zijn. Bedrijven mogen ook niet meer zomaar gegevens verzamelen, maar alleen als ze die echt nodig hebben. Nu is het enkel verboden om gegevens te verzamelen als dat 'excessief' is.

De verordening is woensdag gepresenteerd. Omdat het om een verordening gaat, hoeft deze niet in wetgeving te worden omgezet alvorens te worden ingevoerd. Wel moeten eerst alle EU-lidstaten en het Europarlement akkoord gaan. Het is dus nog maar de vraag of de regels in hun huidige vorm worden ingevoerd.

Als de verordening wordt ingevoerd moeten bedrijven consumenten duidelijk op de hoogte stellen wanneer ze informatie opslaan en moet de gebruiker daarvoor expliciet toestemming geven. Gegevens mogen niet meer zomaar openbaar worden gemaakt. De standaardinstellingen van sociale netwerken moeten bijvoorbeeld voorkomen dat gegevens voor iedereen zichtbaar zijn, totdat die instellingen worden gewijzigd.

Bij het ontwerpen van systemen moet de privacy in acht geworden genomen en bedrijven met meer dan 250 medewerkers krijgen de verplichting om een data protection officer te benoemen. Alle bedrijven moeten datalekken binnen 24 uur melden bij de lokale privacywaakhond, in Nederland het College bescherming persoonsgegevens. Gegevens zijn volgens de plannen eigendom van de burger, en niet van de gegevensverwerker.

Bovendien moeten gebruikers van wie gegevens zijn uitgelekt binnen die termijn op de hoogte worden gesteld. De meldplicht geldt alleen als het redelijkerwijs mogelijk is om eraan te voldoen. De Nederlandse overheid presenteerde eind vorig jaar nog een eigen wetsvoorstel voor een meldplicht. Daarbij hoeven gebruikers enkel op de hoogte te worden gesteld wanneer onversleutelde data is uitgelekt.

Voldoen bedrijven niet aan de strengere privacyregels, dan kunnen ze flinke boetes tegemoet zien. Privacywaakhonden krijgen meer mogelijkheden om op te treden tegen privacyschendingen. Toch hebben de nieuwe regels ook voordelen voor bedrijven, denkt de Europese Commissie. De privacyregels van de 27 EU-lidstaten worden gestroomlijnd, waardoor bedrijven die in verschillende EU-landen actief zijn beter weten waar ze aan toe zijn. Zo hoeven ze zich nog maar aan één privacytoezichthouder te verantwoorden, waarschijnlijk die in het land waar ze statutair gevestigd zijn.

Tot slot krijgen gebruikers het recht op dataportabiliteit. Gebruikers mogen hun gegevens van een sociaal netwerk exporteren om deze vervolgens bij een ander sociaal netwerk te kunnen importeren. Dat recht geldt alleen als gegevens in een gestandaardiseerd formaat zijn opgeslagen. Een regeling die beperkingen stelde aan het opvragen van gegevens door buitenlandse mogendheden en die in eerdere gelekte concepten van de verordening wel voorkwamen, is geschrapt.

De nieuwe regels gelden, als ze worden aangenomen, niet voor de overheid. Er is een aparte richtlijn voorgesteld als update voor de bestaande richtlijn voor overheden, waaronder bijvoorbeeld ook opsporingsorganisaties vallen. D66 noemt het een gemis dat overheidsorganisaties niet onder de strenge privacyregels vallen, maar is over het algemeen wel blij met de nieuwe privacyregels.

Ook Bits of Freedom is 'in grote lijnen' tevreden met de nieuwe regels. "Het is een ontzettend goede stap", zegt Ot van Daalen van de burgerrechtenorganisatie. Toch plaatst de organisatie een aantal kanttekeningen en is de organisatie bang dat de regels in het overleg met de EU-lidstaten worden afgezwakt.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 25 januari 2012 @ 22:19:21 #214
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107237045
quote:

Facebook maakt Timeline verplicht


Door Arnoud Wokke, woensdag 25 januari 2012 16:26
Submitter: Galen, views: 45.103

Facebook gaat alle gebruikers in de komende weken verplichten om gebruik te maken van Timeline, de nieuwe profielpagina van het sociale netwerk. Met Timeline wil Facebook meer informatie verzamelen voor toegespitste advertenties.

Op Timeline staan niet alleen status-updates en foto's, maar gebruikers kunnen ook gebeurtenissen toevoegen uit de periode voordat ze op Facebook zaten. Timeline werd in september aangekondigd op Facebooks eigen ontwikkelaarsconferentie F8. De functie wordt in de Nederlandse versie Tijdlijn genoemd.

In de komende weken moet iedereen over op de nieuwe profielpagina, zo zegt Facebook op het eigen blog. Als een gebruiker is overgezet op Timeline, heeft die een week om eventuele ongewenste statusupdates en foto's uit de Timeline te verwijderen. Daarna wordt de nieuwe profielpagina automatisch live gezet.

Facebook hoopt naar verluidt met de nieuwe profielpagina meer informatie te verzamelen over zijn gebruikers doordat het invullen van details over het eigen leven wordt aangemoedigd. Daardoor kan het bedrijf advertenties beter afstemmen op gebruikers. Daarnaast moet het andere gebruikers meer overzicht geven. Naast statusupdates, foto's en video's hebben ook informatiestromen uit andere apps als Spotify een plekje op de nieuwe profielpagina.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 25 januari 2012 @ 22:24:59 #215
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_107237365
Wat :r

Ik heb voor het preventief ruimen van Timeline-gebruikers gestemd :r
  woensdag 25 januari 2012 @ 22:29:07 #216
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_107237629
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 22:19 schreef Stupendous76 het volgende:

[..]

.. _O-

Wat een kutzooi is dat toch, dat facebook.. :D
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  donderdag 26 januari 2012 @ 09:31:50 #217
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_107248392
Is dat van google dan toch vervelender dan dat van facebook imho. Het invullen van facebook gegevens moet je toch echt bewust doen, maar dat van google..bij hoeveel browsers zit google nu geïntegreerd en is er een echt alternatief voor google?
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  donderdag 26 januari 2012 @ 22:08:30 #218
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107276688
quote:

Ratificatie Acta hangt af van volksvertegenwoordiging - update


Door Joost Schellevis, donderdag 26 januari 2012 14:30, views: 18.859


Nu de Europese Commissie vandaag namens alle lidstaten van de EU het Acta-verdrag ondertekent, zijn de Tweede Kamer en het Europees Parlement aan zet. Zij moeten bepalen of het verdrag wordt geratificeerd en daardoor in werking treedt.

Vandaag ondertekent de Europese Commissie het Anti-counterfeiting trade agreement in Japan. De regeringen van alle EU-lidstaten scharen zich daarmee achter het verdrag. Sommige lidstaten, zoals Ierland en Polen, gingen pas op het laatste moment akkoord met het verdrag. In Polen ging dat overigens gepaard met flinke protesten en zelfs rellen.

Dat betekent nog niet dat het verdrag ook al in werking treedt; daarvoor moet het verdrag nog worden geratificeerd. Het Europees Parlement behandelt het verdrag waarschijnlijk in juni en zal dan bepalen of het verdrag wordt aangenomen of niet. Om het verdrag in Nederland te bekrachtigen is het nodig dat ook de Tweede Kamer het ratificeert.

Er is veel kritiek op het verdrag en tegenstanders zijn petities begonnen om volksvertegenwoordigers onder druk te zetten het verdrag niet te ratificeren. Ook op de onderhandelingen was veel kritiek, omdat die grotendeels achter gesloten deuren plaatsvonden. Ook nu nog wordt hier en daar beweerd dat het verdrag niet bekend is, maar sinds halverwege vorig jaar is het verdrag openbaar. De documenten over de totstandkoming van het verdrag blijven echter achter gesloten deuren, tot onvrede van onder meer de Tweede Kamer.

Het Acta-verdrag wordt nu wel vergeleken met de omstreden Amerikaanse Pipa- en Sopa-wetsvoorstellen, maar waarschijnlijk gaat het verdrag minder ver. De Europese Commissie en de Nederlandse regering hebben herhaaldelijk aangegeven dat bestaande wetgeving niet hoeft te worden aangepast en dat het verdrag niet verdergaat dan wat nu wettelijk gezien al mogelijk is. Omstreden bepalingen, zoals het afsluiten van auteursrechtschenders van het internet, zijn geschrapt.

Toch kunnen met het verdrag bijvoorbeeld auteursrechthouders meer mogelijkheden krijgen om downloaders aan te pakken. Juridische experts hebben bovendien verklaard dat het EU-recht en het Acta-verdrag in strijd zijn met elkaar en dat het verdrag zelfs internationale verdragen schendt.

Onder meer europarlementariër Marietje Schaake van D66 is fel tegenstander van het verdrag. Zij wil een hoorzitting organiseren waarin iedereen die denkt benadeeld te worden door het verdrag, zijn mening kan laten horen.

Of het verdrag wordt geratificeerd is de cruciale vraag. In de Tweede Kamer hangt het waarschijnlijk van de PVV af of het verdrag wordt geratificeerd. Die partij zei altijd tegen te zijn, maar weerhield het kabinet er niet van om het verdrag te ondertekenen. In het europarlement lijkt een kleine meerderheid het verdrag te steunen.

Update, 14:47: Nederland heeft het acta-verdrag nog niet ondertekend, laat Europarlementariër Schaake na navraag weten. De Nederlandse ambassadeur zou niet op tijd toestemming hebben gekregen om het document te ondertekenen; de reden is onduidelijk. Waarschijnlijk gebeurt dit binnenkort alsnog.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zaterdag 28 januari 2012 @ 20:06:59 #219
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107337244
quote:

'Publiek en parlement bewust buitenspel gezet bij EU-besluit Acta'

Door Arnoud Wokke, vrijdag 27 januari 2012 18:58, views: 46.376
Maatschappelijke organisaties en het Europees parlement zijn bewust buitenspel gezet bij het besluit om het anti-piraterijverdrag Acta te ondertekenen. Dat zegt de rapporteur van het parlement, die spreekt van een 'politieke poppenkast'.

De rapporteur, een lid van het Europees parlement dat is aangesteld om toe te zien op de inhoudelijke besprekingen van wetsvoorstellen, concludeert dat rondom de ondertekening van het Anti-counterfeiting trade agreement een 'politieke poppenkast' is gespeeld, waarbij politici 'ongekende manoeuvres' hebben gemaakt. Hoewel het Europees Parlement het verdrag nog moet goedkeuren, heeft Kadar Arif zijn functie als rapporteur van dit dossier neergelegd uit onvrede met hoe de ondertekening tot stand is gekomen.

Arif zegt dat andere parlementariërs alles in het werk hebben gesteld om te zorgen dat het Europees parlement, inwoners van Europa en maatschappelijke organisaties geen inspraak kregen. Zo werden de onderhandelingen geheim gehouden en werd de ondertekening versneld om protesten in de kiem te smoren, zo claimt Arif. De mening van de rapporteur weegt zwaar, omdat hij juist is aangesteld om het wetgevingsproces in de gaten te houden.

Acta is een verdrag dat namaakartikelen en piraterij op internet zou moeten tegengaan. Het verdrag wordt gesloten met veel landen wereldwijd om zo de regelgeving in veel betrokken landen op elkaar af te stemmen. Het Acta-verdrag wordt vergeleken met de omstreden Amerikaanse Pipa- en Sopa-wetsvoorstellen, maar mogelijk gaat het minder ver. De Europese Commissie en de Nederlandse regering hebben herhaaldelijk aangegeven dat bestaande wetgeving niet hoeft te worden aangepast en dat het verdrag niet verdergaat dan wat nu wettelijk gezien al mogelijk is. Omstreden bepalingen, zoals het afsluiten van auteursrechtschenders van het internet, zijn geschrapt.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zaterdag 28 januari 2012 @ 20:23:38 #220
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107337875
quote:
RHENEN - Bewoners van het centrum in Rhenen lopen kans dat hun huizen rond Koninginnedag worden doorzocht door de politie. Dat heeft de gemeente donderdagavond gezegd op een informatiebijeenkomst over het bezoek van de Koninklijke familie aan Rhenen en Veenendaal.

Sommige bewoners zetten de koffie klaar voor de agenten, maar niet iedereen is even blij met de mogelijke politiecontroles aan huis. Burgemeester Van Oostrum waarschuwde de tegenstanders van de huiszoekingen om mee te werken, omdat ze anders gearresteerd kunnen worden.

Verder mogen bewoners dagenlang hun auto niet in het centrum neerzetten. Ook brommers moeten weg. Fietsen mag tot kort voor de aankomst van de Koninklijke familie nog wel. Rhenen plaatst camera's in het centrum en alle vrijwilligers worden gescreend.

Volgens burgemeester Van Oostrum zijn de strenge veiligheidsmaatregelen nodig, gezien het drama in Apeldoorn. In 2009 werd daar een aanslag gepleegd op de Koninklijke familie. Daardoor kwamen acht omstanders om het leven.
quote:
http://www.rtvutrecht.nl/(...)oorzocht-op-30-april

Dit is toch te zot voor woorden :{
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zondag 5 februari 2012 @ 13:02:58 #221
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107624817
Wederom de almacht van een paar bedrijfjes in de VS die wereldwijd bepalen wat jij wel maar vooral niet mag:
quote:
[url=http://tweakers.net/nieuws/79793/vs-dreigde-met-sancties-tegen-zweden-in-the-pirate-bay-zaak.html
'VS dreigde met sancties tegen Zweden in The Pirate Bay-zaak'[/url]

Door Dimitri Reijerman, zondag 5 februari 2012 11:59, views: 5.069

De Verenigde Staten heeft met sancties gedreigd als Zweden The Pirate Bay niet offline zou halen en de eigenaren werden vervolgd. Nieuwe wetgeving in Zweden zou zijn gericht op het verwijderen van dergelijke websites.

Dat meldt de website Falkvinge op basis van een Wikileaks-cable. In dit bericht is te lezen dat Zweden nog niet op de 'special 301'-lijst staat. In deze lijst staan landen die niet vriendelijk zouden zijn ten opzichte van copyrights van Amerikaanse bedrijven. De VS zou hebben gedreigd met sancties als het land geen gehoor zou hebben gegeven aan de eisen.

Zweden zou in grote lijnen gehoor hebben gegeven aan het verzoek vanuit de VS. Niet alleen zijn de vermeende leden van The Pirate Bay vervolgd, ook zou Zweden meer rechten hebben gegeven aan partijen die auteursrechten in bezit hebben en diverse maatregelen hebben genomen om internetpiraterij aan te pakken.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zondag 5 februari 2012 @ 13:04:50 #222
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_107624901
Maar er is nog meer nieuws uit de VS:
quote:
Zorgen over inzage VS in biometrische gegevens
Door Joost Schellevis, vrijdag 3 februari 2012 19:18, views: 20.579

D66 heeft Kamervragen gesteld over de opslag van paspoortgegevens. Omdat een bedrijf met Amerikaanse vestigingen de gegevens verwerkt, kan de Amerikaanse overheid mogelijk bij de biometrische gegevens voor het paspoort.

Volgens D66-Kamerlid Gerard Schouw bestaat het gevaar dat de Amerikaanse regering gegevens kan opvragen uit de database van het bedrijf dat onder meer Nederlandse paspoorten maakt. Daardoor zouden biometrische gegevens die door het bedrijf worden verwerkt voor de productie van de data, door de Amerikaanse regering kunnen worden opgevraagd.

Op de paspoorten staan onder meer een digitale gezichtsscan en vingerafdrukken. Om die op het paspoort te plaatsen, moeten ze tijdelijk worden opgeslagen. De paspoorten worden gemaakt door Morpho, onderdeel van de Safran Group. Omdat de Safran Group vestigingen in de Verenigde Staten heeft, valt het onder de Patriot Act. Daardoor moet het van de Amerikaanse overheid gegevens uit databases overdragen als daar om wordt gevraagd, zelfs als deze buiten de Verenigde Staten zijn opgeslagen.

Wanneer de Haarlemse vestiging van Morpho dus een verzoek krijgt om biometrische gegevens van Nederlanders over te dragen aan de Verenigde Staten, zou het daar op grond van de Patriot Act aan moeten voldoen. Kamerlid Schouw vraagt minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken of ze daarvan op de hoogte is. Ook wil Schouw weten of Morpho dergelijke verzoeken heeft gehad en of de Nederlandse overheid daaraan heeft meegewerkt.

De Patriot Act is omstreden. De wet, bedoeld om terrorisme tegen te gaan, zou een forse inperking van de burgerrechten tot gevolg hebben. In het afgelopen jaar ontstond in Europa de nodige kritiek, omdat op grond van de wet gegevens uit Europese databases kunnen worden gevorderd wanneer een dienstverlener zijn hoofdkantoor of een vestiging in de Verenigde Staten heeft.

Volgens nieuwe Europese wetgeving krijgen bedrijven die op verzoeken van de Amerikaanse overheid ingaan sancties. Als ze echter níet op zo'n verzoek ingaan, krijgen ze ook sancties, maar dan van de Amerikaanse overheid. De SP vindt dat ongewenst, schreef Webwereld eerder deze week, en wil dat het kabinet ervoor zorgt dat de Amerikanen überhaupt niet langer Nederlandse gegevens kunnen vorderen. Overigens kan de Amerikaanse overheid dan nog steeds via een zogenoemd rechtshulpverzoek gegevens opvragen, maar daarvoor moet het samenwerken met de Nederlandse Justitie.
En zo blijkt eens te meer dat privacy niet bestaat in het 'vrije' en 'democratische' westen. En dat vrijheid dus behoorlijk onvrij is.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_108007776
Goed topic! Daar past dit bericht ook wel in, uit Canada.

quote:
Canada onthult nieuwe omstreden surveillance wet

De Canadese minister-president Stephen Harper heeft dinsdag parlementariërs opgeroepen een vuist te maken tegen kinderporno en een nieuwe wet te steunen die het mogelijk maakt dat telecommunicatiebedrijven hun klantgegevens aan de politie overhandigen zonder gerechtelijk bevel.

De oppositie heeft forse kritiek geuit op het wetsvoorstel en stelt dat het inbreuk maakt op de privacy van Canadezen. Het zal de politie de mogelijkheid geven, zonder dat hier enig justitiëel toezicht op is, gedetailleerde profielen van alle burgers te maken door gebruik te maken van hun digitale voetafdruk.

De nieuwe wet, genaamd Protecting Children from Internet Predators Act, zal waarschijnlijk worden aangenomen door de conservatieve meerderheidsregering. Minister van Publieke Veiligheid, Vic Toews, zorgde maandag voor woedde en verontwaardiging door te stellen dat tegenstanders van de wet "zich bij de regering kunnen scharen of bij makers van kinderpornografie."

Internet Service Providers en mobiele telefonie bedrijven zullen bij goedkeuring van de wet real-time surveillance mogelijk moeten maken, zodat de politie te allen tijde deze gemonitorde data kan inzien.
  woensdag 15 februari 2012 @ 15:17:48 #224
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_108007841
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 15:16 schreef banketstaaf het volgende:
Goed topic! Daar past dit bericht ook wel in, uit Canada.

[..]

"Either you're with us or...."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 15 februari 2012 @ 15:26:55 #225
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_108008174
quote:
7s.gif Op woensdag 15 februari 2012 15:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

"Either you're with us or...."
Ach ja, als je geen goede argumenten hebt, kan je het natuurlijk altijd daarop gaan gooien ja. :')
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')