abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 22 augustus 2011 @ 21:23:13 #176
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_101056319
Vanuit Schiphol:
quote:
ma 22 aug 2011, 15:37 | 43 reacties
KLM test futuristische passagierscontroles
De KLM en luchthaven Schiphol doen komend jaar mee aan een internationaal experiment met de veiligheidscontroles van de toekomst.

Nieuwe apparatuur kan mensen met een laag risicoprofiel al lopend controleren als ze op weg zijn naar het vliegtuig. Ze hoeven dan hun handbagage of bijvoorbeeld hun schoenen niet meer af te geven om te laten scannen. Een KLM-woordvoerster benadrukte maandag dat de controles voor reizigers met een verhoogd risicoprofiel veel zwaarder worden.

De luchtvaartmaatschappij gaat de reizigers al na het boeken van de tickets indelen in verschillende risicogroepen. Ruim voordat de reizigers aankomen op Schiphol, schat de KLM onder meer op basis van hun persoonsgegevens en reisbestemmingen in wie voor een lichtere of zwaardere controle in aanmerking komen.

Ook de plek waar de boeking is gedaan en eerdere bestemmingen tellen daarbij mee. „Mensen met slechte intenties pikken we er zo sneller uit”, zegt de KLM-woordvoerster. „Ruim voordat mensen komen inchecken zijn al heel veel risico's bekend. Intelligent controleren noemen we dat.”

Het internationale experiment heet Checkpoint of the future. De KLM werkt hierin samen met Schiphol, de marechaussee en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). De overige partijen wilden maandag niets kwijt over de proef. Het is nog niet bekend wanneer de KLM ermee begint.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 7 september 2011 @ 12:42:54 #177
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_101669097
Hmmm....

http://www.nu.nl/binnenla(...)nkomend-verkeer.html

quote:
AMSTERDAM - De Amsterdamse politie gaat alle auto’s die de stad inrijden scannen op basis van het kenteken.

Dat bevestigt een woordvoerder van het politiekorps Amsterdam-Amstelland woensdag naar aanleiding van een bericht hierover in Het Parool.

Uit onderzoek is gebleken dat juridisch is toegestaan om bestaande camera’s die nu controleren of er geen vervuilde vrachtwagen de stad binnenrijden, in te zetten om de zogenaamde ANPR-gegevens van alle auto’s die via de ringweg en enkele andere grote toegangswegen naar Amsterdam rijden, te controleren.

De beelden worden dan gebruikt om de gegevens van nummerborden te koppelen aan verdachten van overlast of bijvoorbeeld mensen die nog een boete hebben openstaan.
“Die kunnen we dan onmiddellijk staande houden”, aldus de politiewoordvoerder, die uit strategische overwegingen niet nader wil toelichten hoe dat praktisch gaat worden aangepakt.
De camerabeelden worden niet opgeslagen, zo laat de zegman weten. De maatregelen gaat vermoedelijk eind dit jaar in.

Burgemeester Eberhard van der Laan laat bij monde van een woordvoerder aan Het Parool weten dat de beelden in de toekomst ook voor andere doeleinden kunnen gaan worden gebruikt, zoals het traceren van daders van gewapende overvallen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_101672737
Aanvulling van FOK/Novum Ook ring Amsterdam wordt 'digitale slotgracht'
quote:
De kentekens van alle voertuigen die via de hoofdwegen Amsterdam binnenrijden worden in de toekomst nagetrokken in het politieregister. Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft hiermee ingestemd, meldt de gemeente woensdag.

Om de kentekens te scannen worden 53 camera's gebruikt die nu al worden ingezet om te controleren of geen vervuilende vrachtwagens vanaf de A10 de stad inrijden. In het politieregister wordt straks ook gecontroleerd of passerende auto's als gestolen staan geregistreerd en of de eigenaar een belastingschuld heeft openstaan of nog een celstraf moet uitzitten.

Rotterdam heeft al enkele jaren zo'n zogenoemde digitale slotgracht, waarmee alle voertuigen op de hoofdwegen rond de stad worden gecontroleerd. Een woordvoerder van de politie daar benadrukt dat de gescande kentekens niet worden opgeslagen. "Alleen als er iets mis blijkt te zijn, kan het kenteken langer worden vastgehouden. Het zijn ook geen camera's waarmee we kunnen zien wat er op de snelweg gebeurt. Het scannen gebeurt automatisch."
Blijkbaar goedgekeurd door CBP en worden de kentekens niet opgeslagen. (Nog een snelwegschutter en dat is ook einde verhaal)
pi_101777792
quote:
Honderden fouten bij dna-onderzoek

AMSTERDAM - Bij dna-onderzoek naar zware misdrijven heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vele honderden, soms onherstelbare fouten gemaakt. Dat blijkt uit interne foutenregistraties die De Telegraaf op last van de rechter in handen kreeg. De overzichten zijn in zijn geheel op deze website terug te vinden.

Vandaag in de papieren versie van De Telegraaf een schokkende reportage over het enorme aantal fouten en afwijkingen (van onbenullig tot zeer ernstig) dat de afgelopen veertien jaar tijdens en na dna-onderzoek werd ontdekt. „Een schrikwekkend hoog aantal”, zegt rechtspsycholoog Peter van Koppen die pleit voor een diepgravend onderzoek naar forensische missers in ons land. Verder ook de rampzalige gevolgen die de blunders soms hebben en reacties van verbijsterde deskundigen.

Het vergde jaren procederen om de documenten van het staatslab in handen te krijgen. De nu openbaar geworden registraties zijn door het NFI geanonimiseerd, zodat niet duidelijk is om welke strafzaken en misdrijven het gaat. Ook zijn namen van medewerkers en merknamen weggehaald.

In het meldingsoverzicht (zie de links rechts bij dit verhaal) staan fouten en afwijkingen die het lab vanaf 1997 tot en met 2010 vaststelde. Zoals ‘contaminaties’: missers waardoor dna van bijvoorbeeld een dader vermengd raakt met dat van een NFI-medewerker, slachtoffer of andere dader. ‘Een match met de eliminatiedatabank’ houdt in dat een spoor gecontamineerd is met dna van NFI-personeel. Een ‘match of hit met de databank’ – waarmee bizar genoeg ook wordt misgekleund - betekent dat een spoor overeenkomt met een verdachte of ander spoor.

Bij ‘monsterverwisselingen’ belandt dna door fouten van de ene in de andere zaak. Afwijkingen van QOL-documenten betekent dat werkvoorschriften niet zijn gevolgd. Veel fouten worden afgedaan als incident, bij een veel kleiner aantal past het NFI de werkwijze aan. Stukken van overtuiging (svo’s) zijn moordwapens, kleding of schoenen van slachtoffers en andere voorwerpen vanaf plaatsen delict.

Omdat het NFI geaccrediteerd is volgens internationale ISO-normen houdt het interne audits (controles) door eigen personeel. Verder krijgt het jaarlijks externe audits door de Raad voor Accreditatie. Ook die verslagen staan op onze website.

Overigens wijst onderzoek uit dat de verstrekte stukken niet compleet zijn. De Telegraaf is opnieuw bij de rechter in beroep om alle gegevens in handen te krijgen.
Telegraaf
  zaterdag 10 september 2011 @ 17:32:17 #180
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_101788067
quote:
Camera herkent ongewenste tramreiziger
Laatste update: 10 september 2011 09:57 info
ROTTERDAM - De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET hangt binnenkort in de tram camera's op die instappende passagiers aan het gezicht kunnen herkennen.
Foto: ANP

Als een reiziger een ov-verbod heeft, dan krijgt de bestuurder een seintje. De maatregel moet agressie tegen medewerkers in het openbaar vervoer tegengaan, aldus een woordvoerder van de RET zaterdag.

Agressieve reizigers worden al een paar jaar geweerd uit de tram. De conducteur heeft daartoe foto's van die personen bij zich, maar is vaak te druk met andere zaken om de gezichten te checken.

De privacy is niet in het geding, stelt de RET-woordvoerder. ''De camera scant alleen gezichtskenmerken en die zijn niet gekoppeld aan persoonsgegevens.'' Het gaat om een proef van een jaar.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  zaterdag 10 september 2011 @ 18:12:46 #181
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_101789160
quote:
Ex-AIVD-chef kritisch over terreurwetgeving.

Toegevoegd: zaterdag 10 sep 2011, 14:42

Oud-directeur Sybrand van Hulst van de AIVD heeft kritiek op de Nederlandse terreurwetgeving. Volgens Van Hulst zijn er na 11 september 2001 wetten aangenomen die zich in de praktijk niet hebben bewezen. Sommige zijn ook niet of nauwelijks gebruikt, zegt hij.

Als voorbeeld noemt Van Hulst de extra bevoegdheden van de politie om al in een eerdere fase - bij een zekere dreiging van terrorisme - in te grijpen.

"Daarmee overlapt de politie haast het domein van de veiligheidsdiensten. Als je achteraf kijkt hoe succesvol de politie dat heeft gedaan, of er daardoor betere strafrechtelijke vervolgen hebben plaatsgevonden, denk ik dat we moeten concluderen dat het buitengewoon mager is geweest." Van Hulst pleit daarom voor een evaluatie van de bevoegdheden om te bezien of daar weer dingen vanaf kunnen.

"Na 10 jaar hoor je als samenleving nog eens een keer kritisch te kijken naar de bevoegdheden die er zijn", aldus Van Hulst.

Debat
Ook de PvdA vindt dat de terreurwetgeving bekeken moet worden. De partij wil hierover een debat in de Tweede Kamer. "Het is heel terecht dat er maatregelen zijn gekomen om ons te beschermen tegen terrorisme, maar die maatregelen hebben wel een prijs, in de privacy. En de overheid moet niet onnodig in privélevens van mensen komen", zei Tweede Kamerlid Jeroen Recourt in het NOS Radio 1 Journaal.

Een wet die wat de PvdA betreft afgezwakt zou moeten worden, is de wet terroristische misdrijven. Die maakt het makkelijker om mensen langer gevangen te zetten voor ze worden veroordeeld. Ook de wet afgeschermde getuige uit 2006 zou op de schop moeten. Die wet maakt het moeilijk voor verdachten om te controleren wat het bewijs is waarop zij worden veroordeeld.

"Eigenlijk alle wetten waar het strafrecht probeert te voorkomen in plaats van te reageren", aldus Recourt.

http://nos.nl/artikel/271(...)erreurwetgeving.html
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  dinsdag 13 september 2011 @ 18:10:43 #182
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_101906333
quote:
Google vernietigt wifigegevens Nederlanders

Google vernietigt alle wifigegevens die het bedrijf in Nederland heeft verzameld met zijn Street View-auto’s. Ook kunnen mensen voortaan aangeven dat zij hun gegevens niet willen delen. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eisen van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), zo meldt de privacywaakhond vandaag.

Het CBP tikte Google in april op de vingers omdat het internetbedrijf gegevens van zo’n 3,6 miljoen routers in Nederland had opgeslagen. Dat gebeurde tussen maart 2008 en mei 2010 met auto’s die foto’s maken voor de Google-dienst Street View. Volgens het college is dat in strijd met de privacywetgeving.

Het college legde Google een dwangsom van 750 duizend euro op. Die had kunnen oplopen tot een miljoen euro, als Google niet binnen drie maanden aan de eisen zou voldoen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:08:48 #183
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_102068251
quote:
[b]Bedrijven mogen Nederlandse privé-data aan Amerika blijven geven[/b
Door Arnoud Wokke, zaterdag 17 september 2011 12:18, views: 12.976

Amerikaanse ict-bedrijven mogen data van Nederlandse burgers en de Nederlandse overheid toch doorspelen aan de Amerikaanse overheid. Minister Opstelten wilde eerst de eis stellen dat het doorgeven van data niet meer zou mogen.

Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, heeft nu geconcludeerd dat Amerikaanse bedrijven zoals Microsoft en Google toch privé-gegevens van Nederlanders mag doorgeven aan de Amerikaanse overheid, schrijft Webwereld. Daarbij gaat het vermoedelijk om diensten als Google Docs, Dropbox en Office 365. Nu is dat ook al mogelijk, maar Opstelten wilde in de toekomst de eis stellen dat Amerikaanse bedrijven gegevens van Nederlanders en de Nederlandse overheid niet meer mocht doorspelen.

Een dergelijke eis zou echter rechtstreeks ingaan tegen de Amerikaanse wet Patriot Act. Die wet, ingevoerd door voormalig president Bush na de aanslagen van 11 september 2001, regelt dat de Amerikaanse overheid alle gegevens die Amerikaanse it-bedrijven op servers hebben staan mogen opeisen, ook al staan de servers niet in de Verenigde Staten en hebben de gegevens betrekking op niet-Amerikanen. De omstreden wet is bedoeld om terroristische aanslagen te voorkomen.

Als Nederland wetgeving zou invoeren die ingaat tegen de Patriot Act, zorgt dat ervoor dat Amerikaanse it-bedrijven geen zaken meer kunnen doen in Nederland, zegt Opstelten volgens Webwereld in antwoord op vragen van een PVV-Kamerlid. "Wetgeving om de Amerikaanse aanspraak teniet te doen zou impliceren dat bedrijven niet meer zowel in de Verenigde Staten als in Europa zaken kunnen doen."

Het is onduidelijk welke gegevens de Amerikaanse overheid precies opvraagt, maar het gaat om gegevens die op Nederlandse servers van Amerikaanse bedrijven staan opgeslagen. Ook de Nederlandse overheid werkt voor opslag van gegevens met Amerikaanse ict-bedrijven.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 21 september 2011 @ 21:04:37 #184
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_102236578
quote:

'Slimme energiemeter kan kijkgedrag verraden'

Door Yoeri Nijs, woensdag 21 september 2011 09:03, views: 29.126

Slimme energiemeters kunnen prijsgeven naar welke tv-programma's mensen op een bepaald moment kijken. Bovendien zouden de logbestanden van de meters niet altijd versleuteld zijn, zo blijkt uit onderzoek van de Fachhochschule in Münster.

De slimme energiemeter van EasymeterDe Duitse onderzoekers bekeken een slimme energiemeter van de firma EasyMeter, die te zijner tijd op de Duitse markt moet verschijnen. De EasyMeter registreert elke twee seconden hoeveel stroom er wordt afgenomen, zodat patronen in het energieverbruik zichtbaar kunnen worden gemaakt. Zo zou de energiemeter kunnen laten zien op welk moment een koelkast meer elektriciteit gebruikt.

Ook bij televisies zijn herkenbare patronen in de meetgegevens te vinden, zo stellen de onderzoekers. Bij het onderzoek werd het energieverbruik van een Panasonic Viera-lcd-tv door de EasyMeter in kaart gebracht. Omdat het energieverbruik op basis van het televisiebeeld fluctueert, kan aan de hand van de meetgegevens bepaald worden naar welk tv-programma wordt gekeken. Daarvoor moet het logbestand van de EasyMeter vergeleken worden met de patronen van de tv-zenders. De onderzoekers zeggen wel dat langere programma's, zoals speelfilms, duidelijker zijn te herkennen dan korte uitzendingen.

Nagenoeg alle slimme energiemeters sturen logbestanden via het internet naar een server van de energieleverancier. Discovergy, een adviesbureau dat slimme energiemeters exploiteert, verstuurt deze gegevens opmerkelijk genoeg onversleuteld, waardoor kwaadwillenden eenvoudig toegang tot verbruikscijfers kunnen krijgen. Ook zou een consument zo zijn meterstanden kunnen manipuleren.

Het is niet zeker of slimme energiemeters als de EasyMeter naar Nederland komen. De Nederlandse overheid zei vorig jaar wel dat slimme energiemeters in 2020 gemeengoed zouden moeten zijn; naar schatting vier op de vijf huishoudens zou tegen die tijd over een dergelijke meter moeten beschikken. Een voorstel om de meters verplicht te maken sneuvelde na tegenwerking van onder andere de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis.
Overigens: de digitale televisie is natuurlijk ook een bijzonder aantrekkelijke informatiebron...
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 12 oktober 2011 @ 00:25:23 #185
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_102984621
quote:
Kamervragen om gebruik 'snuffelsoftware'

D66 heeft Kamervragen gesteld over het gebruik van 'snuffelsoftware' door de overheid. De Kamerleden Schouw en Berndsen willen van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) weten of de overheid bij een Duits bedrijf software heeft gekocht, waarmee op afstand op computers kan worden meegekeken.

Een woordvoerder van het Duitse bedrijf DigiTask, dat voor de Duitse overheid spionagesoftware ontwikkelde die illegaal bleek te zijn, heeft gezegd dat DigiTask de software ook heeft verkocht aan Oostenrijk en Nederland. Om welke overheidsdiensten het precies ging, wilde de woordvoerder niet zeggen.

CCC
Vorig weekend bleek uit onderzoek van de Duitse hackersclub CCC, die de software in handen kreeg en onderzocht, dat die in strijd is met de Duitse wet. Het programma zou veel meer kunnen dan wettelijk is toegestaan. Zo zou met de zogenoemde spyware elke handeling op de computer in de gaten gehouden kunnen worden. Bovendien zou de verzamelde informatie onbeveiligd naar de overheid en een server in de Verenigde Staten worden gestuurd.

De Duitse minister van Justitie reageerde verontwaardigd op het bericht. Ze onderzoekt nu welke overheidsdiensten de software hebben gebruikt en of er wetten zijn overtreden.

Privacyregels
D66 wil van Opstelten weten of ook de Nederlandse politie met de software heeft gewerkt en in hoeverre het gebruik ervan binnen de grenzen van Europese privacyregels valt.

http://nos.nl/artikel/303(...)snuffelsoftware.html
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  donderdag 20 oktober 2011 @ 21:10:12 #186
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_103344439
quote:
MEP proposes 'black box' PC monitoring system

Under the pretext of a plea for children to be better protected on the internet, MEP Tiziano Motti has proposed installing a black box on every computer in Europe, to monitor and record every little scrap of traffic.

"We politicians are often hypocrites," Motti told EuropaPortalen of his plan. "On the one hand, we say that pedophilia is terrible and that it must be fought. On the other hand we do not give police the necessary tools to combat it. With my suggestion we can stop the hypocrisy."

Motti's proposal is to use a technology developed by Italian hacker Fabio Ghioni dubbed 'Logbox' to record every scrap of traffic that originates from every computing device across the EU.

That's worth a second-glance: Motti isn't just suggesting that PCs and laptops need to be monitored, but nothing capable of being connected to the Internet. As a result, Logbox would be installed on smartphones, featurephones with WAP access, eReaders, Blu-ray players and even TVs.

Logbox sits quietly in the background, monitoring the traffic for violations - and alerting authorities if something untoward, such as an image of child abuse, is discovered. Any evidence gathered is encrypted and stored securely, waiting for the police to show up.

"It allows the honest citizens to anonymously register their activities on the internet in a comprehensive, secure and neutral manner that can not be abused," Motti's proposal explains. "So, users can clearly demonstrate that they have not committed criminal acts so that the police do not waste time on the innocent in their investigations."
Guilty until proven innocent. En burgers staan te springen om hun onschuld te bewijzen. :')
quote:
Other MEPs haven't quite agreed with Motti's proposal. ActivePolitic has gathered some dissenting responses, including MEP Lars Christian Engstrom's rejection of Motti's proposal. "If it were China, North Korea or Saudi Arabia who had proposed this, what would we say then? It's scary in a democratic Europe to even hear a politician suggest such a thing. It is so absurd that I really hope we never have to discuss it seriously in Parliament."

Last year, Motti convinced the European Parliament to support a proposal extending the data storage directive to cover Google search terms, again using child abuse as the hot-button topic. Hopefully, Motti's latest wheeze won't be so lucky.

Read more: http://www.thinq.co.uk/20(...)ystem/#ixzz1bLmuo8bo
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 1 december 2011 @ 21:20:46 #188
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_105071113
quote:
[url=http://www.nu.nl/binnenland/2682176/duitsland-boos-nederlandse-grenscameras.html
'Duitsland is boos over Nederlandse grenscamera's'[/url]
Laatste update: 30 november 2011 22:21 info
AMSTERDAM - Duitsland is boos over de camera’s die Nederland heeft opgehangen bij de grens. De grenscamera’s zouden in strijd zijn met het vrije verkeer tussen landen.

Dat meldt de NOS. Het gaat tot nu toe om een proef, maar Nederland is van plan om de camera’s in januari bij 15 grensovergangen op te hangen.

De camera’s registreren het kenteken en de voorkant van auto’s. De Nederlandse marechaussee krijgt een signaal als er een verdachte auto passeert. Dit kan bijvoorbeeld een auto zijn die als gestolen staat geregistreerd.

Duitsland zou hierover geklaagd hebben bij de Europese Commissie.
Inmiddels ook op Fok
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_105309890
Een positief berichtje tussendoor. :s) :Y)

quote:
Nieuw privacy-initiatief gelanceerd
Woensdag is de website ImproveYourPrivacy.com (IYP) gelanceerd, een nieuw initiatief om de privacy van Nederlandse burgers te vergroten.

Op de website is een kennisdatabase te vinden waarin uitleg wordt gegeven over hoe men privacy kan verbeteren en waarborgen in zowel de analoge als digitale wereld. IYP roept internetgebruikers op om net zoals op Wikipedia de kennisdatabase uit te breiden met eigen inbreng.

FrontPage
  woensdag 7 december 2011 @ 21:02:44 #190
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_105311962
quote:
14s.gif Op woensdag 7 december 2011 20:26 schreef OldJeller het volgende:
Een positief berichtje tussendoor. :s) :Y)
En meteen een wat minder positief bericht...

quote:
Downloadverbod alleen bij grote schade

EN HAAG - Internetters die films en muziek downloaden zonder daarmee grote schade aan te richten, hoeven niet bang te zijn dat producenten hen voor de rechter gaan slepen.

Alleen fanatieke downloaders krijgen last van het downloadverbod dat staatssecretaris Fred Teeven (Veligheid en Justitie) wil instellen.

Dat zei Teeven woensdag in de Tweede Kamer. De Kamer is tegen een downloadverbod omdat mensen die slechts mondjesmaat liedjes van internet halen, hier ook last van krijgen. Door een schadebedrag in de wet op te nemen, wil Teeven een onderscheid maken tussen kleine en grote downloaders.

Overleggen

Teeven wil de komende tijd met betrokken partijen gaan overleggen over waar de grens tussen kleine en grote schade gaat liggen. Hij wilde daar woensdag nog niets over zeggen.

De Kamer had ook geklaagd over de salarissen van bestuurders van auteursrechtenorganiaties als Buma/Stemra. Teeven kondigde aan te regelen dat ze niet meer mogen verdienen dan 130 procent van het salaris van de minister-president.
  donderdag 8 december 2011 @ 16:21:40 #191
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_105341610
quote:
Landelijk elektronisch patiëntendossier blijft toch

Het landelijk elektronisch patiëntdossier blijft bestaan en gaat verder als 'persoonlijk gezondheidsdossier'.

De medische gegevens van 9 miljoen Nederlanders blijven elektronisch beschikbaar voor huisartsen, apothekers en ziekenhuizen mits de burger hen daarvoor toestemming geeft. Hierover heeft minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid overeenstemming bereikt met zorgverzekeraars, huisartsen, apothekers, ziekenhuizen en de consumenten en patiënten federatie NPCF.

Verzekeraars financieren het netwerk via de zorgverzekering. In 2013 wordt aansluiting van de zorgverleners verplicht omdat het dan bij de 'kwaliteitseisen' gaat horen. Aansluiting is dan een minimumeis die zorgverzekeraars aan hen stellen.

Beladen term
De patiënten en consumentenfederatie NPCF krijgt ook een rol bij het 'persoonlijk gezondheidsdossier'. Deze term moet de beladen term 'elektronisch patiëntendossier EPD' vervangen. De NPCF gaat een netwerk opzetten naar het voorbeeld van het Nijmeegse project 'mijn zorgnet'. Het is de idee dat burgers daar hun dossier kunnen inzien maar ook hun ervaringen kunnen delen. De NPCF krijgt hiervoor subsidie van zorgverzekeraars en van het ministerie van VWS.

Het EPD is een beladen begrip. Veertien jaar lang is, mede onder leiding van het ministerie van VWS, gewerkt aan de opzet van een landelijk schakelpunt waarmee zorgverleners gegevens kunnen uitwissel;en. Daarvoor zijn landelijke uniforme standaarden opgesteld. Het systeem heeft ruim 300 miljoen gekost.

Privacy
In februari 2009 stemde de Tweede Kamer in met een wettelijke regeling voor het EPD. Zorgverleners waren verplicht zich aan te sluiten. De gegevens van alle burgers konden uitgewisseld tenzij zij aangaven dat niet te willen. In april 2011 stemde de Eerste Kamer echter unaniem tegen dit wetsvoorstel. De privacy van patiënten zou niet gegarandeerd zijn. Bovendien vond de senaat regionale systemen verkieslijker dan een landelijk systeem, omdat zorg regionaal verleend zou worden.

Organisaties van huisartsen, ziekenhuizen en apothekers deden vervolgens vergeefs een poging het systeem zelf uit te baten. Te weinig zorgverleners sloten zich echter aan. Daarop drong de Tweede Kamer bij Schippers aan op actie omdat de gegevens van 9 miljoen Nederlanders anders niet meer gewisseld zouden kunnen worden en voortaan per post of fax of mail verstuurd zouden moeten worden.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 8 december 2011 @ 16:51:39 #192
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_105342767
Met dank aan Bukakame:

quote:
'Europa komt met scherpe privacyregels'

De nieuwe privacyregels waaraan de Europese Commissie werkt, gaan veel verder dan de huidige. Dat blijkt uit een uitgelekt concept. Gebruikers krijgen meer rechten en bedrijven kunnen hoge boetes krijgen als ze inbreuk maken op de privacy.

Als de maatregelen uit het uitgelekte concept van de nieuwe privacyregels definitief blijken te zijn, krijgen consumenten fors meer rechten. Zo krijgen ze dan het 'recht' om vergeten te worden, wat betekent dat bedrijven gegevens van consumenten moeten verwijderen wanneer die daarom vragen. Die maatregel gaat ver: bedrijven moeten er dan voor zorgen dat die informatie van het hele internet wordt verwijderd, wat bijna onmogelijk is in sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer derden informatie ergens anders hebben ge-upload.

Ook krijgen consumenten het recht om hun gegevens bij een serviceprovider op te vragen zodat ze deze bij een andere provider weer kunnen gebruiken. Dat zou betekenen dat gebruikers informatie van het ene sociale netwerk kunnen overdragen naar het andere. Als bedrijven informatie van gebruikers willen verwerken, moeten ze volgens het concept vooraf toestemming vragen; opt-in wordt in veel gevallen verplicht. Dat kan betekenen dat websites vooraf toestemming moeten vragen om gedragsprofilering toe te passen. Dat gebeurt vaak om gepersonaliseerde advertenties te kunnen weergeven.

Bedrijven krijgen volgens de nieuwe, voorgestelde regels meer plichten. Ze kunnen hoge boetes krijgen, tot 5 procent van de jaarlijkse omzet, fors meer dan nu mogelijk is. Ook komt er een meldplicht bij beveiligingsproblemen waarbij persoonsgegevens zijn uitgelekt. Zowel de toezichthouder, in Nederland het CBP, als de gebruikers die zijn getroffen moeten dan binnen 24 uur op de hoogte worden gesteld.

De regels verplichten buitenlandse bedrijven bovendien om zich aan de Europese privacyregels te houden. Een buitenlandse mogendheid mag een bedrijf dat in de Europese Unie actief is, niet dwingen om gegevens af te staan die in Europa zijn verwerkt. Dat betekent bijvoorbeeld dat Microsoft en Gmail geen gegevens van Europese gebruikers mogen afstaan aan de Amerikaanse overheid zonder dat een Europese rechter of opsporingsdienst zich daarover buigt. Enige tijd geleden veroorzaakten uitspraken van een Microsoft-medewerker veel ophef, toen die stelde dat niet kon worden uitgesloten dat dat toch gebeurde.

Verder hoeven bedrijven die in verschillende Europese landen actief zijn, zich nog maar aan de privacywetten van één lidstaat te houden. Het land waarin het hoofdkantoor van het bedrijf staat, is daarvoor bepalend. Dat betekent dat bedrijven zich niet aan 27 verschillende privacywetten hoeven te houden, zoals nu het geval is. Tot slot worden bedrijven in de publieke sector of met meer dan 250 medewerkers verplicht om privacycommissarisen te hebben.

Volgens ZDnet worden de regels in januari officieel gepresenteerd. Als de nieuwe privacyregels worden goedgekeurd, vervallen de oude. Het is echter onduidelijk wanneer de privacyregels geldig worden; een deel is opgenomen in EU-verordening, die van bovenaf kan worden opgelegd, maar een ander deel in een nieuwe EU-richtlijn, die door elke lidstaat in nationale wetgeving moet worden opgenomen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 13 december 2011 @ 22:46:32 #193
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_105557163
Van de FP:
quote:
EU akkoord met gegevensdeal VS
Internationaal • Geschreven door Novum/AP op 13-12-2011 @ 22:19

Europese regeringen hebben zich dinsdag achter een overeenkomst met de Verenigde Staten geschaard over het verstrekken van passagiersgegevens. Het betreft gegevens van reizigers die van Europa naar de VS vliegen.

In het akkoord is volgens de EU rekening gehouden met de bezwaren van Europa met betrekking tot de privacy van reizigers. Er zijn beperkingen gesteld aan het gebruik van de data door de Amerikaanse autoriteiten. Bovendien zijn er strengere garanties voor de bescherming van gegevens in het akkoord opgenomen.

Reizigers krijgen onder het nieuwe akkoord het recht om hun gegevens in te zien en ze te corrigeren. Bovendien hebben ze het recht op een administratieve en juridische schadevergoeding.

Als het Europees Parlement volgend jaar akkoord gaat met de deal, vervangt het een bestaand akkoord uit 2007. Daarover moest opnieuw worden onderhandeld, nadat het Europees Parlement kritiek had geleverd op de afspraken. Die zouden te soepel zijn geweest en gaven de Amerikaanse autoriteiten teveel inzicht in de gegevens van reizigers.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  woensdag 14 december 2011 @ 20:29:26 #194
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_105590435
quote:

'Europese Commissie wil komend weekend ACTA ondertekenen'

Door Dimitri Reijerman, woensdag 14 december 2011 18:43, views: 6.639

De Europese Commissie zou voornemens zijn om komend weekend het omstreden ACTA-antipiraterijverdrag te ondertekenen. Ondertussen is een ACTA-motie van D66 tegen minister Verhagen verworpen door een onverwachte draai van de PVV.

Om het ACTA-verdrag namens de EU te kunnen ondertekenen, zou de Europese Commissie inmiddels de benodigde interne besluitvorming hebben voltooid. Komend weekend zou de Commissie het omstreden verdrag willen ondertekenen tijdens een bijeenkomst van de Wereldhandelsorganisatie in Genève, zo meldt de website La Quadrature Du Net.

De volgende stap is de behandeling van het ACTA-verdrag, oftewel Anti-Counterfeiting Trade Agreement, in het Europees Parlement. Deze kan het verdrag, dat voorziet in strengere maatregelen tegen auteursrechtenschending op het internet en tegen de handel in namaakartikelen, aannemen of verwerpen. Vervolgens moeten alle lidstaten instemmen met het verdrag.

In het Nederlandse parlement werd woensdag gedebatteerd over het ACTA-verdrag waarvan de tekst op verzoek van de Amerikanen nog steeds geheim is. De uitkomst van het debat was dat Minister van Economische Zaken Verhagen nog steeds de handen vrij heeft om dit weekend de laatste onderhandelingen te voeren namens Nederland, zo schrijft de Volkskrant.

De PVV-fractie keerde zich tijdens het debat op het laatste moment tegen een motie van D66 waarin Verhagen werd opgeroepen om te stoppen met de geheime onderhandelingen, mede omdat de inhoud van het verdrag niet door de regering openbaar is gemaakt. Ook de regeringspartijen VVD en CDA stemden tegen de D66-motie. Opvallend is dat Laurence Stassen, lid van het Europees Parlement namens de PVV, zich uitspreekt tegen de 'draai' van de PVV-fractie.

Het ACTA-verdrag is hoogst omstreden omdat in het verdrag vermoedelijk is vastgelegd dat individuele internetters hoge boetes opgelegd kunnen krijgen. Ook ontstaat er waarschijnlijk meer ruimte voor een downloadverbod, bijvoorbeeld door invoering van het three strikes-model. Verhagen ontkent dat dergelijke maatregelen in Nederland ingevoerd zouden worden, omdat het ACTA-verdrag niet strenger zou zijn dan de Nederlandse wetgeving. Desondanks streeft het kabinet naar een downloadverbod.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 20 december 2011 @ 14:14:44 #195
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_105818636
quote:
'Reisgegevens studenten wel degelijk privacygevoelig'
Gepubliceerd: Dinsdag 20 december 2011, Auteur: René Schoemaker

Het vervoersbedrijf GVB mag de reisgegevens van studenten niet langer opslaan dan de wet toestaat. Het CBP dreigt met een dwangsom. Het GVB haalt bakzeil.

Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft het GVB ongelijk gegeven in een bezwaarprocedure tegen een eerder besluit waarin het vervoersbedrijf gemaand werd zijn bewaartermijnen aan te passen.
^O^.
pi_105837211
Mwoah Pirania, dat betekent dus op zijn minst 6 maanden gegevens die bewaard worden.. terwijl een student in zijn vrij-reizen periode gewoon recht heeft om te gaan en staan waar hij/zij wil.. ik moet nog steeds even de NS site bekijken om te achterhalen wat de reden is dat studenten moeten inchecken..
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:21:25 #197
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_105838127
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:06 schreef Boswachtertje het volgende:
Mwoah Pirania, dat betekent dus op zijn minst 6 maanden gegevens die bewaard worden.. terwijl een student in zijn vrij-reizen periode gewoon recht heeft om te gaan en staan waar hij/zij wil.. ik moet nog steeds even de NS site bekijken om te achterhalen wat de reden is dat studenten moeten inchecken..
Dit topic is niet om te discussiëren, als je er een topic over maakt, kan daar wel naartoe linken in dit topic :s).
pi_105905984
Verzekeraars dwingen artsen tot deelname aan EPD

De huisartsen worden door de zorgverzekeraars gedwongen om mee te doen aan het private EPD. In de contracten voor 2012 is aansluiting op de infrastructuur van het EPD als voorwaarde opgenomen.

Dat stellen verschillende artsenorganisaties. Volgens de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) heeft in ieder geval zorgverzekeraar Achmea in de nieuwe contracten met de huisartsen de eis gesteld dat deze aangesloten moeten worden op het zogeheten landelijke schakelpunt (LSP). Dat is de onderliggende ict-infrastructuur die de verschillende regionale medische databases moet ontsluiten.

Herman Suichies, bestuurslid van VPH, zegt "niet blij te zijn" met de gedwongen aansluiting van de huisartsen op dat LSP. "Zo wordt een complete beroepsgroep gedwongen mee te doen aan iets waarvan er nog helemaal geen kwaliteitseisen vast staan. Hoe het EPD wordt vormgegeven en wat er precies mee moet worden gedaan, is nog helemaal niet duidelijk."
Huisartsen zijn verdeeld

De koepelorganisatie van de huisartsen, de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), zou over de nieuwe contracten voor 2012 afspraken hebben gemaakt met Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de belangenbehartiger van de zorgverzekeraars. Daarover maakt Suichies zich boos. "Eerder heeft de helft van alle huisartsen laten weten niet mee te willen doen en niet mee te willen betalen aan een private doorstart van het LSP. Niet alle huisartsen zijn aangesloten bij het LHV en daarnaast heeft de koepelorganisatie hierover nog niet met de achterban overlegd."

Volgens Suichies kunnen de huisartsen vrijwel niets doen tegen de verplichting. Het niet tekenen van het contract met de zorgverzekeraar kost een huisarts inkomen, "oplopend tot 40 procent", zegt Suichies. Dat komt onder meer door andere declaratietarieven en vergoedingen voor minder behandelingen. "De macht van de zorgverzekeraars ten opzichte van de zorgverleners is oneindig", zegt Suichies.
Paragraaf in contract

Achmea zegt inderdaad "een paragraaf" over de aansluiting op het LSP te hebben opgenomen in de nieuwe contracten, maar verwijst verder door naar Zorgverzekeraars Nederland. Woordvoerder Wouter Kniest van ZN beaamt tegenover Webwereld hierover afspraken te hebben gemaakt met de LHV, maar zegt de details nog verder te moeten uitzoeken.

Het gaat volgens hem in ieder geval om een vaste standaard in de manier waarop huisartsen medische informatie vastleggen. "Kwaliteitsborging van de manier van registratie", noemt hij het. Webwereld heeft ook contact gezocht met het LHV, maar daar nog niets van gehoord.
Verkapte verplichting

De verkapte verplichting voor huisartsen en apothekers om zich aan te sluiten bij het LSP was eveneens tussen de regels door te lezen in een bijlage van de Kamerbrief die minister Schippers van Volksgezondheid begin deze maand aan de Eerste en Tweede Kamer stuurde, zegt Kaspar Mengelberg van de stichting de Koepel van DBC-Vrije Praktijken van Psychotherapeuten en Psychiaters (KDVP). Zorgaanbieders die weigeren moeten verwachten dat de zorgverzekeraars "in 2013 consequenties zullen verbinden aan het niet aangesloten zijn", schrijft de minister. Die zullen dat "meenemen" in hun tarieven.

Maar 2013 blijkt dus al 2012. Volgens Mengelberg laat ZN "er geen gras over groeien", maar hij wijst er verder op dat een groot deel van de artsen helemaal niet voor aansluiting is. "Ik hoop dat er een heleboel zullen weigeren." Wat Mengelberg opvalt is dat de Eerste Kamer wil dat het LSP alleen wordt gebruikt voor regionale uitwisseling van medische gegevens, maar dat de minister en de zorgverzekeraars het mogelijk maken toch landelijk uit te wisselen "als de patiënt daarom vraagt."

Webwereld
pi_105905994
Minister machteloos in EPD-strijd met verzekeraars

Minister Schippers staat machteloos tegen de zorgverzekeraars die huisartsen verplichten aansluiting te zoeken bij het privaat Elektronisch Patiëntendossier. Ze wil wel in gesprek gaan.

Schippers geeft de eigen machteloosheid openlijk toe. Ze zei in een debat in de Tweede Kamer vanmorgen dat zorgverzekeraars in hun contracten met huisartsen een verplichte aansluiting op het Landelijke Schakelpunt (LSP) mogen opnemen. "Zorgverzekeraars mogen extra kwaliteitseisen stellen aan de artsen", verklaarde de minister van Volksgezondheid. "Ik heb geen enkele wettelijke basis om daarin in te grijpen."

Een groot deel van de Tweede Kamer eiste een dergelijk ingrijpen van de minister. Die eis is opgekomen nadat Webwereld afgelopen maandag onthulde dat huisartsen door verzekeraars contractueel worden gedwongen zich aan te sluiten bij het privaat EPD (Elektronisch Patiëntendossier). Schippers zegt niet meer te kunnen doen dan met Zorgverzekeraars Nederland om tafel te gaan en het nog eens over deze aansluiting te hebben.
'Artsen moeten zelf tot standaard komen'

De minister zegt dat ze liever heeft dat de beroepsgroep, de huisartsen dus, uit zichzelf een standaard omarmt om medische gegevens vast te leggen en te delen. Dat kan dan in overleg met de zorgverzekeraars. Het komende jaar kan dan een overgangsjaar worden, waarna in 2013 alle huisartsen medische persoonsgegevens van patiënten kunnen uitwisselen. Niet alleen onderling maar ook met ziekenhuizen en apothekers.

Afgelopen maandag zei huisarts Suichies, tevens bestuurslid van de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen, dat de huisartsen vrijwel niets kunnen doen tegen de verplichting. Het niet tekenen van het contract met de zorgverzekeraar kost een huisarts namelijk inkomen, "oplopend tot 40 procent", aldus Suichies.

Die kosten zitten onder meer in andere declaratietarieven en vergoedingen voor minder behandelingen. "De macht van de zorgverzekeraars ten opzichte van de zorgverleners is oneindig", zegt Suichies. Nu ook de minister geen macht heeft om dat te veranderen, hangt het van de verzekeraars zelf af hoe er nu wordt omgegaan met het privaat EPD.
Kamer vreest bemoeienis verzekeraars

De Tweede Kamer uitte in het debat vanmorgen tevens zijn zorg over de bemoeienis van de zorgverzekeraars met de opvolgers van het in de Eerste Kamer gesneuvelde EPD. De zorgverzekeraars hebben zich via belangenorganisatie Zorgverzekeraars Nederland garant gesteld voor de vele miljoenen die het privaat EPD moet gaan kosten. Nu zij ook de huisartsen verplichten tot deelname daaraan, is een deel van de Kamer bang dat de zorgverzekeraars op slinkse wijze toegang krijgen tot de medische gegevens van patiënten.

De Kamerleden Attje Kuiken (PvdA) en Renske Leijten (SP) roepen in een motie de minister op zware sancties op te leggen aan verzekeraars die op enige manier de hand weten te leggen op medische gegevens die via het LSP worden uitgewisseld. Dat kan variëren van boetes van 100.000 euro tot uitsluiting van de zorgmarkt. De minister kondigde aan binnenkort met een wetsvoorstel hierover te komen.

Webwereld
  donderdag 22 december 2011 @ 17:32:17 #200
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_105923676
quote:


Amerikaanse censuur op dodelijk Nederlands griepvirus


donderdag 22 december 2011; Auteur: dka
De Amerikaanse overheid heeft aan de medische bladen Nature en Science gevraagd om details weg te laten in een artikel over een variant van vogelgriep die overdraagbaar is van mens op mens. De Amerikanen zijn bang dat de resultaten kunnen misbruikt worden door terroristen als biologisch wapen.

Een team Nederlandse virologen maakte in opdracht van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit NIH een genetisch aangepaste versie van het vogelgriepvirus H5N1, dat in bepaalde omstandigheden ook overdraagbaar zou zijn van mens op mens. De Rotterdamse wetenschappers ontdekten dat vijf 'vrij simpele' mutaties genoeg waren om een pandemie te veroorzaken.

'Het is van groot belang voor de volksgezondheid dat de details van het onderzoek beschikbaar zijn voor wetenschappers', zei Philip Campbell, hoofdredacteur van Nature, tegen persbureau Reuters.

Andere wetenschappers zouden immers aan de slag kunnen met de onderzoeksgegevens om zo'n pandemie te voorkomen, of op voorhand al vaccins te ontwikkelen.

De Nederlandse virologen zeggen het advies 'te respecteren' en zullen binnenkort een aangepaste versie van hun tekst publiceren.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')