abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_96287174
quote:
Julian Assange Thinks Facebook Is the ‘Most Appalling Spy Machine That Has Ever Been Invented’
In an interview with Russia Today, Wikileaks founder Julian Assange went all conspiracy theorist on Facebook. He says:

Facebook in particular is the most appalling spying machine that has ever been invented. Here we have the worlds most comprehensive database about people, their relationships, their names, their addresses, their location their communication with each other, their relatives...all accessible to US intelligence.

Assange didn't out and declare Facebook was working in cahoots with US intelligence but said that:

Everyone should understand that when they add their friends to Facebook, they are doing free work for United States intelligence agencies, and building this database for them.

Julian Assange! What a guy. Watch the whole interview at Russia Today.
Be curious, not judgmental
pi_96324745
quote:
'Persvrijheid hangt niet van wob af'

AMSTERDAM - Persvrijheid en openbaarheid van bestuur hebben weinig met elkaar te maken. Dat zei minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken dinsdag op een bijeenkomst in Amsterdam op de Dag van de Persvrijheid.

Hij nam er de Persvrijheidsmonitor 2010 in ontvangst. Donner wil oneigenlijk gebruik van de wet openbaarheid van bestuur (wob) door journalisten aanpakken en daarmee het ambtelijke apparaat ontlasten.

''Tientallen ambtenaren hebben nu vaak een dagtaak aan de behandeling van de wob-aanvragen. Dat is het gevolg van het schot hagel dat journalisten op de overheid afvuren in de hoop dat een korreltje een primeur oplevert. Dat vind ik geen efficiënte tijdsbesteding'', zei Donner.

''In die situaties wil ik optreden. Dit raakt de persvrijheid niet.'' Hij zei de wet op een aantal punten te willen aanpassen. Binnenkort informeert hij de Tweede Kamer.

Beraadsbeslagingen
Donner zei ook beraadslagingen die aan overheidsbesluiten voorafgaan, uit de openbaarheid te willen houden. ''Veel wob-geschillen die er nu zijn, hebben betrekking op afwegingen en beraadslagingen voorafgaand aan besluitvorming. Daarvoor gelden andere overwegingen.''

Volgens de minister hoeft Nederland zich in internationaal opzicht niet te schamen. Hij wees erop dat via internet steeds meer overheidsinformatie beschikbaar komt.

Gegevens overheid
Donner vindt dat de pers niet louter afhankelijk moet zijn van gegevens die de overheid verstrekt. ''Natuurlijk is de wet openbaarheid van bestuur een mooi instrument voor journalisten om nieuws te vergaren. Maar ook toen de wet er nog niet was, hadden we in Nederland persvrijheid.''

Donner vindt beslotenheid in sommige gevallen nuttig. Volgens hem kan openheid vernieuwing tegenwerken, omdat er commotie kan ontstaan, als ideeën in een vroeg stadium bekend worden.

''Ambtenaren en ministers zijn terecht voorzichtig met openbaarheid. Één verkeerde opmerking van de minister van Financiën kan tegenwoordig miljoenen aan schade opleveren.''

Bom

De IJslandse parlementariër Brigitta Jónsdóttir reageerde geschokt op de toespraak van de minister. ''Dit was meer dan een bom. Hier moeten journalisten tegen protesteren'', zei de voormalige woordvoerster van onthullingssite WikiLeaks, die eerder op de middag de jaarlijkse persvrijheidslezing uitsprak. Ze was verbaasd dat de journalisten in de zaal niet gelijk in verweer kwamen.

GroenLinks
Oppositiepartij GroenLinks heeft een debat aangevraagd met Donner naar aanleiding van zijn uitsprakenover de wob. De bewindsman zei dat hij oneigenlijk gebruik van de wob door journalisten wil aanpakken om daarmee het ambtelijk apparaat te ontlasten.

''Minister Donners begrip van openbaarheid van bestuur is als dat van een gesloten loden deur. Openbaarheid is de kern van een democratische macht die zich moet verantwoorden'', aldus GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters.

Peters: ''Nederland heeft een gesloten bestuurderscultuur die de laatste jaren meer en meer geslotener is geworden. Bestuurders als minister Donner die bang zijn voor misbruik van de wob miskennen de waakhondfunctie van de journalistiek. In een open, echt openbaar bestuur zou al dat wobben niet nodig zijn. Dat moet de ambitie zijn van dit kabinet."

NVJ
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het teleurstellend dat Donner oneigenlijk gebruik van de wet openbaarheid van bestuur (wob) door journalisten wil aanpakken om het ambtelijk apparaat te ontlasten.

Algemeen secretaris van de NVJ Thomas Bruning noemde de uitspraken van Donner dinsdagavond zorgelijk. Volgens hem ontkent de minister hiermee het democratisch proces en de rol die journalisten daarin spelen.

''Het is in onze ogen van groot belang om toegang te krijgen tot een proces dat voorafgaat aan de besluitvorming. Anders kun je de macht niet controleren'', zei Bruning.
http://www.nu.nl/politiek(...)niet-van-wob-af.html

Is er nog ergens een discussie-topic lopende trouwens?

[ Bericht 0% gewijzigd door Unstoppable op 04-05-2011 00:21:01 ]
pi_96332293
Be curious, not judgmental
  woensdag 4 mei 2011 @ 17:52:21 #154
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_96350095
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 00:15 schreef Unstoppable het volgende:



Is er nog ergens een discussie-topic lopende trouwens?
Op een gegeven moment hadden we dit overzicht en een apart discussie-topic. Maar die zijn samengevoegd wegens te weinig discussie denk ik.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_96355286
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 00:15 schreef Unstoppable het volgende:
Is er nog ergens een discussie-topic lopende trouwens?
Dat vroeg ik mij eergisteren ook af en het antwoord is dat in het discussietopic voor het laatst in 2009 is gepost. Tijd om dat weer nieuw leven in te blazen m.i.!
ahum.. ik ben de laatste die heeft gepost in het topic haha:
Discussietopic privacy-beperkende maatregelen. #2
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_96699986
quote:
KPN 'luistert' mobiel internet af.

AMSTERDAM – KPN gebruikt al negen maanden de techniek Deep Packet Inspection (DPI) waarmee het internetverkeer van klanten in de gaten gehouden wordt. Ook de inhoud van data is zo leesbaar.

Met de techniek kan bijvoorbeeld de inhoud van een bericht of e-mail bekeken worden en wordt gevolgd waar de data heen gaat. De techniek is omstreden in het verband met privacybezwaren.

Danny Mekic, internetdeskundige en -jurist, stelt tegenover NU.nl dat het plan van KPN in strijd is met de Wet bescherming persoonsgegevens. "Een bedrijf mag persoonlijke gegevens zoals communicatie over het internet, niet aftappen."

CBP

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), de instelling die over de wet gaat, laat aan weten het nieuws vernomen te hebben, maar doet inhoudelijk geen uitspraken.

Met DPI kan in theorie bekeken worden wat gebruikers naar elkaar sturen over in dit geval het mobiele netwerk van KPN. De provider wil de techniek echter alleen gebruiken om te monitoren of mensen gebruikmaken van een bepaalde techniek om data te versturen, zo blijkt uit een toespraak van KPN.

Nieuwe abonnementen

De provider komt deze zomer namelijk met nieuwe abonnementen waarbij extra betaald moet worden voor bepaalde diensten die bijvoorbeeld gebruikmaken van VoIP, een techniek voor bellen over internet.

Gebruikers die niet extra betalen mogen de diensten dus niet gebruiken. Het is nog niet duidelijk waarvoor gebruikers precies extra moeten gaan betalen.

Niet blokkeren

KPN stelde deze week dat de diensten niet geblokkeerd zullen worden, en uit een toespraak tegenover investeerders blijkt dat de provider met DPI wil gaan controleren wie toch gebruikmaakt van diensten waarvoor niet betaald is.

KPN gebruikt de techniek echter al negen maanden. Of DPI ook op dit moment wordt ingezet is onduidelijk. KPN was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Inhoud

"Met DPI wordt ook de inhoud afgetapt, of dit nu gebruikt wordt of niet, dat kan niet zonder expliciete toestemming", legt Mekic uit. Het zou dus kunnen dat KPN in de voorwaarden voor nieuwe abonnees opneemt dat de data van deze nieuwe klanten gevolgd wordt. In dat geval zou DPI dus toegestaan zijn.

Mekic legt uit dat DPI een stuk verder gaat dan controleren waar data heen gaat of vandaan komt. "Dat kan ook door te controleren via welke poort data gaat, WhatsApp maakt bijvoorbeeld gebruik van poort x, dat is dus makkelijk te zien, maar ook makkelijk te omzeilen."

"Met DPI kan ook worden achterhaald waar een bericht heen gaat of vandaan komt, maar wordt ook meteen de inhoud bekeken."

Aangifte

Digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BoF) heeft Nederlandse KPN-klanten inmiddels opgeroepen aangifte te doen. In het wetboek van Strafrecht is opgenomen dat aftappen verboden is (artikel 139c) en dus 'handelt KPN waarschijnlijk in strijd met de wet', aldus BoF.
Eigenlijk vind ik dit niet heel verrassend, maar misschien komt dat omdat ik sowieso al redelijk cynisch ben over onze 'privacy'.
  donderdag 12 mei 2011 @ 17:43:25 #157
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_96705756
quote:
KPN ontkent onderzoeken inhoud dataverkeer klanten

KPN ontkent het mobiele internetverkeer van klanten inhoudelijk geanalyseerd te hebben. Het bedrijf reageert op eerdere berichtgeving over hun gebruik van een omstreden techniek, Deep Packet Inspection (DPI), om te controleren wat mobiele klanten met hun internetbundel doen.

KPN kondigde onlangs aan dat klanten in de nabije toekomst apart moeten betalen voor sommige diensten via mobiel internet. De huidige pakketten met onbeperkt dataverkeer verdwijnen en klanten moeten onder meer gaan betalen voor diensten als Skype en mogelijk ook voor Whatsapp.

Hoe KPN van plan was het datagebruik te controleren, was nog niet bekend. Op een investeerdersbijeenkomst in Londen sprak Visser echter openlijk over het gebruik van DPI (bekijk de video vanaf 3 uur en 33 minuten), dat omstreden is vanwege privacybezwaren.

In een verklaring, die rond 16.30 uur is uitgegeven, schrijft KPN:

De indruk is ontstaan dat KPN zijn abonnees zou afluisteren of dataverkeer inhoudelijk zou bekijken, door middel van Deep Packet Inspection (DPI). Deze indruk is niet juist. KPN heeft het soort dataverkeer geanalyseerd om de opkomst van de applicatie WhatsApp in kaart te brengen, waarbij DPI is gebruikt. KPN kijkt niet naar de inhoud van berichten. KPN onderzoekt op dit moment of alle regels met betrekking tot het bewaren van analyse gegevens zijn nageleefd.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_96709614
quote:
KPN ontkent het mobiele internetverkeer van klanten inhoudelijk geanalyseerd te hebben.

KPN heeft het soort dataverkeer geanalyseerd om de opkomst van de applicatie WhatsApp in kaart te brengen[...]
Om te weten wat voor soort verkeer het is zul je toch echt de inhoud van de datapacks moeten analyseren o|O

Om maar even het vergelijk met het briefgeheim te maken: TNT opent alle brieven om te onderzoeken of het om handgeschreven of geprinte berichten gaat. Dan kan het ze wel niet om de werkelijke inhoud gaan, maar dat mag het toch echt nog steeds niet volgens mij..
  donderdag 12 mei 2011 @ 20:41:45 #159
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
  dinsdag 17 mei 2011 @ 17:06:28 #160
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_96946702
quote:
Onderzoek naar omstreden techniek KPN en Vodafone

Er komt een onderzoek naar de omstreden techniek waarmee telecomproviders controleren wat klanten met hun mobiele internet doen. Minister Verhagen zei dat vandaag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Vorige week ontstond commotie nadat bekend werd dat KPN gebruik maakt van Deep Packet Inspection (DPI). Daarmee hebben ze verregaande inzage in het gedrag van de mobiele internetter. KPN zegt dat het dat doet om de frequentie van gebruik van bepaalde apps – zoals Skype en WhatsApp – te analyseren. Een dag later verklaarde Vodafone dat het ook gebruik maakt van de techniek. Veel klanten maken zich echter zorgen om hun privacy, omdat met DPI ook de inhoud van e-mails, sms en chatapplicaties is in te zien.

PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel eiste opheldering van de minister, omdat dit volgens hem een inbreuk op de privacy is. “Ontoelaatbaar”, vindt hij. Verhagen erkende dat hij ook vragen heeft over de techniek.

De bewindsman maakte de vergelijking met het briefgeheim. Een postbode mag een pakketje wel wegen en nagaan of dit voldoende gefrankeerd is, maar mag het nooit openmaken om te kijken wat erin zit. Dit geldt ook voor internet: providers mogen wel het datagebruik analyseren, geld vragen voor dataverkeer, maar nooit naar de inhoud van de data kijken.

Verhagen heeft de toezichthouder OPTA gevraagd om te kijken naar de kwestie. De OPTA reageerde vorige week al op een soortgelijke roep om een onderzoek, toen door de Consumentenbond, door te stellen dat de praktijken weliswaar “vergaand en overbodig” zijn, maar dat een onderzoek niet op de planning stond. Het verzoek vanuit de Tweede Kamer brengt daar verandering in.

Binnen twee weken informeert de minister de Kamer over de voortgang van het onderzoek.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 17 mei 2011 @ 20:47:20 #161
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_96959245
Een wazig stukje van mij, vooral omdat ik de tekst niet digitaal heb (stond in de krant)
Een CDA-kamerlid was er nogal trots op om te vermelden dat in de Kamer wordt gesproken over een voorstel van hem, en dat hij een keertje mocht praten met een/de topman van computerfabrikant Dell (waarschijnlijk de Nederlandse vestiging)
Dit CDA-kamerlid gaf in zijn stukje in de krant aan dat hij veiligheid boven privacy wil stellen, omdat hij dat belangrijk vond.

Ik zal proberen de tekst alsnog te achterhalen.

edit: heb de tekst gevonden :)
lees en huiver hoe deze 'volks'vertegenwoordiger er over denkt
quote:
dinsdag, 17 mei 2011
Waak voor Die Hard-scenario

Zijn we bereid een fractie van onze privacy in te leveren?

door Raymond Knops
Het grote publiek is zich niet bewust van de internetgevaren die op de loer liggen. In de film Die Hard 4.0 legt een boosdoener de gehele Amerikaanse infrastructuur plat door middel van computervirussen. BruceWillis is weer de held die ze tegen moet houden. Dit Hollywoodscenario speelt zich echter nu al af in de echte wereld, zij het gelukkig minder apocalyptisch. Tot nu toe dan. Vorige week is de Rabobank slachtoffer geweest van een digitale aanval waardoor de klanten niet konden telebankieren. Eerder, medio april, ontdekte Sony dat het Playstation Netwek was gekraakt. Hackers kregen zo toegang tot de gegevens van 77 miljoen mensen die gebruikmaakten van online-computerspelletjes. De gestolen informatie bestond onder meer uit bankgegevens en creditcardnummers. Ook overheidsinstanties zoals het Europees Parlement en de Europese Commissie zijn al slachtoffer geworden van dergelijke aanvallen. Zelfs oorlogsvoering kan digitale vormen aannemen. Zo hebben cyberaanvallen op landen als Estland, Georgië en Iran wel duidelijk gemaakt.

Moderne, openWesterse economieën zijn in het bijzonder afhankelijk van informatietechnologie en daarom, hoe sterk en dynamisch ook, tegelijkertijd kwetsbaar. Cybercrime en -warfare kunnen ons dus hard raken. Alle reden dus om ons ertegen te wapenen. Maar eenvoudig is dit niet. Het is niet te vergelijken met een overtreding in het verkeer. Motorvoertuigen zijn herkenbaar en traceerbaar via het kenteken. Op het internet kunnen de deelnemers echter volledig anoniem zijn.

Dit brengt ons op een van de belangrijkste en moeilijke politieke discussies die we moeten voeren om dit probleemaan te pakken: privacy versus veiligheid. Dit betekent enerzijds het waarborgen van privacy en anderzijds het creëren van een veilige digitale omgeving voor gebruiker en netwerk. Zijn we bereid om ook maar een fractie van onze privacy in te leveren om onze veiligheid te garanderen? Deze discussie speelt op meerdere gebieden, maar juist bij cyber is het een zwaartepunt. De Tweede Kamer zou met een oplossing voor dit probleem moeten komen. Maar een oplossing kan alleen als zodanig dienen als ook burgers, het bedrijfsleven en de industrie met de overheid meedenken. In 2009 legde de Tweede Kamer op mijn initiatief de basis voor een te ontwikkelen Nationale Cyber Security Strategie. Een eerste aanzet daartoe werd in februari van dit jaar door de regering gepresenteerd. In de woorden van Minister van Veiligheid en Justitie Opstelten een ‘plan in uitvoering’. Minister van Defensie Hillen ontbrak het niet aan gevoel van urgentie. Hij zag ondanks de zware bezuinigingstaakstelling toch ruimte om 50 miljoen euro extra uit te trekken voor cyber-warfare.

Onlangs sprak ik met oprichter en directeur van Dell Computers, Michael Dell over dit onderwerp. Zijn analyse over de risico’s die met cybersecurity gemoeid zijn was eerlijk maar verontrustend:
„Ik denk dat er iets heel ergs moet gebeuren voordat de mensen bereid zullen zijn om een fractie van hun privacy op te geven om hun veiligheid te kunnen garanderen.” Ik vind dat we op korte termijn de discussie van ‘Privacy versus veiligheid’ moeten voeren. Mijn focus ligt primair op de veiligheid van mensen en het systeem en we zullen er dan ook alles aan doen om het scenario van Michael Dell en Die Hard 4.0 te voorkomen.

Raymond Knops uit Meterik is Tweede Kamerlid voor het CDA


[ Bericht 39% gewijzigd door Stupendous76 op 18-05-2011 22:55:02 ]
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_96975927
quote:
CDA wil afgifte encryptie-wachtwoord bij kinderporno afdwingen

CDA-kamerlid Van Toorenburg pleit ervoor om verdachten van kinderporno te verplichten om wachtwoorden af te geven, als ze versleutelde bestanden op hun computer hebben staan. De strafmaat moet 'voldoende afschrikwekkend zijn'.

Van Toorenburg noemt geen gedetailleerde strafmaat maar het zou volgens haar om een zware sanctie moeten gaan: "In Engeland lopen verdachten het risico op een gevangenisstraf van vijf jaar." Ze heeft deskundigen en de minister van Justitie gevraagd te adviseren welke straf passend zou zijn.

Het CDA-kamerlid zou 'signalen' hebben gekregen dat verdachten steeds vaker hun computers afgeschermd houden. "In de kinderpornozaak rond het Hofnarretje zijn tientallen rechercheurs weken bezig geweest om Robert M. die bestanden vrij te laten geven", zegt Van Toorenburg tegen Nu.nl.

Nu is het nog zo dat verdachten niet gedwongen kunnen worden aan hun eigen veroordeling mee te werken. Ze zijn dan ook niet verplicht wachtwoorden van computers of versleutelde bestanden af te geven. In Groot-Brittannië is dit wel het geval. Vorige maand ontstond ophef over de uitlatingen van de Amsterdamse plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Jet Hoogendijk. Zij zei dat het versleutelen van bestanden verboden moest worden om kinderporno tegen te gaan. Mogelijk doelde zij op eenzelfde plan als kamerlid Van Toorenburg nu voorstelt.
Word zo voorspelbaar, eerst het compleet debiele voorstel om encryptie te verbieden, het word wat afgezwakt en voorgesteld in de kamer. Weer iets wat er geprobeerd word om voor elkaar te krijgen middels het roepen van kinderporno. Terrorisme is blijkbaar uitgewerkt -O-

Gaat natuurlijk 0,0 opleveren want net zoals de harde criminelen gebruik maken van prepaid cellphones en die tig keer wisselen, zo zullen de pedo's simpelweg een hidden Truecrypt container aanmaken. Dubbele layer, 2 verschillende wachtwoorden. Wachtwoord A geeft toegang tot wat onzinbestanden, Wachtwoord B tot de zaken die hij echt wil verborgen houden. Hij geeft wachtwoord A, politie vind niks nuttigs en er is op geen enkele manier te bewijzen dat er een hidden volume is of wat er op zou staan.

Ondertussen worden er wel even een paar poten weggezaagd onder het feit dat niemand mee hoeft te werken aan zijn eigen veroordeling (hoe ernstig de verdenkingen ook zijn).
  woensdag 18 mei 2011 @ 22:48:15 #163
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_97011842
edit: dubbel

[ Bericht 97% gewijzigd door Stupendous76 op 18-05-2011 22:54:34 ]
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  vrijdag 20 mei 2011 @ 18:37:10 #164
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_97085210
quote:
Superinjunctions: Modern technology out of control, says lord chief justice

Lord Judge: People who defy legal restrictions and 'peddle lies' over the internet should have to pay damages

Modern technology is totally out of control, the lord chief justice has warned in a call for action to be taken against those who defy court injunctions and "peddle lies" on social media and websites.

Lord Judge welcomed a report by an influential judicial committee on privacy orders that called for superinjunctions to be granted only in "very limited circumstances" and normally for short periods of time. But he admitted that many bloggers and sites such as Twitter were publishing information that traditional newspapers and television stations were prevented from revealing by court orders.

There is no mention in the report of the impact of Twitter or the internet on the enforcement of court orders, but the lord chief justice said readers placed greater trust in the contents of traditional media than in those "who peddle lies" on websites. The internet had "by no means the same degree of intrusion into privacy as the story being emblazoned on the front pages of newspapers", which "people trust more", he said.

The names of those people who had taken out anonymity orders have been circulating, sometimes inaccurately, on Twitter. "Anybody can put anything on [such sites]," he said.

Lord Judge said he believed that ways would be found to curtail the "misuse of modern technology" in the same way that those involved with online child pornography were pursued by the police. "Are you really going to say that someone who has a true claim for protection perfectly well made has to be at the mercy of modern technology?" he asked.

"I'm not giving up on the possibility that people who peddle lies about others through using technology may one day be brought under control, maybe through damages, very substantial damages, maybe even injunctions to stop them peddling lies."

In a report that repeatedly stresses the importance of "open justice", the study headed by the master of the rolls, Lord Neuberger, proposes giving the media advance notice of applications for gagging orders.

Dismissing allegations that judges have been creating new laws beyond the authority of parliament, the committee on superinjunctions nonetheless states that "there was justifiable concern [last year] ... that superinjunctions were being applied for, and granted, far too readily".

The report also says that media reports of comments made in parliament which set out to contravene injunctions may be in contempt of court. Reports of statements in the Commons and Lords are protected by parliamentary privilege only if they are published "in good faith and without malice".

Addressing the media at the royal courts of justice in central London, the lord chief justice: "It is, of course, wonderful for you if a member of parliament stands up in parliament and says something which in effect means an order of the court on anonymity is breached.

"But you do need to think whether it's a good idea for our lawmakers to be flouting a court order just because they disagree with a court order or they disagree with the privacy law created by parliament."

On Thursday the Liberal Democrat Lord Stoneham of Droxford asked a question in the Lords revealing details of an injunction obtained by the former Royal Bank of Scotland boss Sir Fred Goodwin preventing coverage of details of his private life – which later led to the order being part-lifted.

Lord Judge said senior judges would be holding talks with the speakers of the Commons and the Lords over the issue. "It will take quite an effort for parliament to get a grip on this," he said.

The study will be scrutinised carefully by ministers, who have sent out mixed signals about whether they believe a privacy law needs to be introduced to provide clearer guidance for judges.

David Cameron's official spokesman said the government would consider Lord Neuberger's report before deciding whether to legislate on privacy issues. The spokesman told reporters at a regular daily briefing: "We think it is important to find the right balance between individual rights of privacy on the one hand and the right to freedom of expression on the other. We think this is a very useful report and it is something we will be considering very carefully."

While no one knows the precise number of privacy injunctions in circulation, the committee says it is only aware of two genuine superinjunctions – those whose existence cannot even be revealed – having been granted since January 2010. One was set aside on appeal and the other was in force for only seven days.

"The principle of open justice is a fundamental constitutional principle," the report states, "although it is not an absolute principle. It applies to interim injunction applications as it does to trials.

"... As they incorporate derogations from the principle of open justice, superinjunctions and anonymised injunctions can only be granted when they are strictly necessary. They cannot be granted so as to become in practice permanent."

The report sets out draft guidance on how applications should be processed in future, allowing third parties, including the media, to take part in, or lodge objections to, privacy proceedings.

It is hoped the presence of other parties in such complex cases will provide reassurance that the cause of justice is being served and that the law is not being exploited by the wealthy to close down debate about matters of public interest. It is acknowledged that new legal procedures will be required to ensure that those who attend such hearings do not divulge details until they are reportable.

"It will be a very rare case where advance notice of such applications to media organisations, which are likely to be affected by any order, can justifiably be withheld."

Lord Neuberger, who is the head of the civil judiciary, said: "Our starting point was the maintenance of the fundamental principles of open justice and freedom of speech. Where privacy and confidentiality are involved, a degree of secrecy is often necessary to do justice.

"However, where secrecy is ordered it should only be to the extent strictly necessary to achieve the interests of justice. And where it is ordered, the facts of the case and the reason for the secrecy should be explained, as far as possible, in an openly available judgment."

In a clear rebuff to politicians who have accused judges of inventing novel legal precedents without reference to parliament, Lord Judge welcomed the report and observed: "Contrary to some commentary, unelected judges in this country did not create privacy rights. They were created by parliament [through enactment of the 1998 Human Rights Act].

"Now that they have been created, judges cannot ignore or dispense with them: they must apply the law relating to privacy matters as created by parliament – including those relating to the enforcement of privacy rights by injunctive relief, balancing them with the rights ... of freedom of expression.

"The relationship between parliament and the courts has, for generations, been predicated on mutual understanding and respect. Judges have never asserted, and they are not now asserting, any authority or jurisdiction over parliamentary proceedings or debate, which are exclusively matters for parliament."

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 24 mei 2011 @ 13:07:24 #165
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_97243954
quote:
Sarkozy: overheden moeten internet reguleren

Overheden moeten zich actief gaan bezighouden met het opstellen en handhaven van regels op internet. Dat heeft de Franse president Sarkozy vandaag gezegd op de G8-top in Parijs.

Creativiteit op internet is belangrijk, erkende Sarkozy. Hij prees onder andere de revoluties in de Arabische wereld, waarbij datzelfde internet een belangrijke rol speelde. 'Het internet is een krachtig vehikel voor de vrijheid van meningsuiting gebleken', zei hij. 'Maar tegelijkertijd kan het niet ontsnappen aan minimale regelgeving vanuit de overheid.'

Volgens Sarkozy kent de digitale wereld zijn eigen vorm van regulering, maar is 'geen enkele uitwisseling mogelijk als de voorwaarden waaronder het gebeurt niet gelijk zijn'.

Internetgiganten
Sarkozy, die de G8 voorzit, heeft het onderwerp zelf op de agenda van de G8 gezet. Hij heeft internetgiganten als Google, Facebook en Microsoft uitgenodigd om vandaag en morgen te praten over het economische potentieel van internet. Onderwerpen als open internet, privacy en auteursrechten passeren de revue. Volgens de Franse regering, die de bijeenkomst 'e-G8' heeft gedoopt, is het de eerste keer dat er op de G8 zo intensief over internet wordt gesproken.

Maar veel bloggers en internetactivisten zijn sceptisch. Volgens hen is Sarkozy erop uit om de greep van overheden op het internet te verstevigen. De grote internetbedrijven zitten daar waarschijnlijk niet op te wachten.

In veel westerse landen klinkt kritiek op de internetcensuur die landen als China toepassen. Maar zelf zijn deze landen het er ook niet helemaal eens over hoe de internetvrijheden dan wel toegepast moeten worden. Zo kwam Google Streetview in verschillende landen in opspraak vanwege mogelijke privacyschendingen, en was er onenigheid over het scannen van boeken waar auteursrecht op rust. In Frankrijk is een wet aangenomen die de juridische vervolging van mensen die illegale content downloaden mogelijk maakt.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 24 mei 2011 @ 14:35:24 #166
87694 Robin__
letitredno
pi_97246899
quote:
Fontys schendt privacy studenten
door Ronald (Djeez) op 23-05-2011 @ 18:50

Al eerder waren hogescholen in het nieuws met betrekking tot privacyschending. Nu lijkt ook Fontys hogescholen zich hierbij aan te sluiten.

In een onlangs verstuurde e-mail werden studenten van de ICT-afdeling van Fontys verplicht om binnenkort deel te nemen aan het project 'digital footprint' om hun diploma te kunnen behalen. Digital footprint is een website voor bedrijven om kennis te maken met verschillende studenten. Studenten werd hierbij verzocht om hun persoonsgegevens en afstudeerscript vanaf dinsdag online op de website te publiceren.

Fontys heeft echter per direct besloten om de foto's van de studenten onmiddellijk online te plaatsen zonder toestemming van de student zelf. Fontys biedt ook geen verdere mogelijkheden om deze te verwijderen dan wel te verbergen. De verdere persoonsgegevens dienen studenten binnenkort in te sturen, willen zij hun diploma halen.
Dan wel niet voor iedere burger, maar ik weet wel zeker dat meer scholen dit soort grappen uithalen. (bv Haagse hogeschool verplicht ook digitaal portfolio waar je verplicht bepaalde informatie, beoordelingen en testen op moet zetten. Alsof ik wil dat mijn toekomstig werkgever dat in kan zien :{

hbo kennisbank (waar heel veel scripties op staan) vind ik ook zo vaag, begrijp ook niet waarom bedrijven allemaal toestemmen met die publicaties. Wel leuk als je eens wil zien wat voor havo werkstukken een hbo vrijetijdsmanagement scholier mee wegkomt :+ ( :') )
  dinsdag 31 mei 2011 @ 23:45:25 #167
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_97566001
Niet zozeer privacy, maar toch het vermelden waard:
quote:
Donner wil misbruik Wob tegengaan
Uitgegeven: 31 mei 2011 18:01 /// Laatst gewijzigd: 31 mei 2011 19:10
AMSTERDAM - Overheden moeten de mogelijkheid krijgen om 'oneigenlijke' vragen om overheidsinformatie af te wijzen en grote verzoeken in te perken.
© NU.nl/Gera Nieland

Dat schrijft minister Piet Hein Donner (CDA) van Binnenlandse Zaken in een brief namens het kabinet aan de Tweede Kamer. Donner wil met de maatregelen een einde maken aan misbruik van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). De Wob geeft burgers het recht om documenten over bestuurlijke aangelegenheden op te vragen. Onder meer journalisten maken regelmatig gebruik van die mogelijkheid.

Volgens Donner wordt de Wob soms misbruikt. Zo zouden sommige verzoeken alleen worden ingediend in de hoop dat de overheid niet tijdig reageert. Dan heeft de indiener recht op een dwangsom. Ook zouden sommige burgers de wet misbruiken om een bestuursorgaan te overladen met werk, of komen verzoeken voort uit "een obsessief streven naar openbaarmaking". Dat kost volgens de minister veel tijd en geld.

Hij wil daarom dat overheden oneigenlijke Wob-verzoeken kunnen afwijzen, en dat ze omvangrijke verzoeken om informatie voortaan in overleg met de aanvrager kunnen inperken.

Misbruik
Donner maakte al eerder bekend dergelijk misbruik te willen aanpakken. Hij kondigde in een toespraak op een bijeenkomst op de Dag van de Persvrijheid al aan de Wob daartoe te willen herzien. "Tientallen ambtenaren hebben nu vaak een dagtaak aan de behandeling van de wob-aanvragen. Dat is het gevolg van het schot hagel dat journalisten op de overheid afvuren in de hoop dat een korreltje een primeur oplevert. Dat vind ik geen efficiënte tijdsbesteding," zei hij toen.
Hij brak in zijn toespraak juist een lans voor beslotenheid in sommige situaties. "Ambtenaren en ministers zijn terecht voorzichtig met openbaarheid. Eén verkeerde opmerking van de minister van Financiën kan tegenwoordig miljoenen aan schade opleveren."

Kritiek
Die uitspraken kwamen Donner op veel kritiek te staan. "Geheimhouding dient uitzondering te zijn in een democratie," zei voorzitter Pieter Sijpersma van het Genootschap van hoofdredacteuren in zijn jaarrede. Hij noemde Donner "wereldvreemd" omdat die de staat als "intrinsiek goed" zou zien. "Of hij is slecht geïnformeerd of te kort van memorie. Want de staat is niet neutraal of goed. Er zijn talloze voorbeelden van een onwillige overheid."

Kosten
Donner schrijft in zijn brief aan de Kamer ook dat hij een uniforme regeling wil treffen voor de kosten van een Wob-procedure. De Rijksoverheid brengt bij een Wob-verzoek alleen kosten in rekening voor kopieën, uittreksels en samenvattingen, maar veel lagere overheden vragen ook geld voor het opzoeken en verzamelen van informatie. Daar wil Donner een einde aan maken, omdat dat volgens hem in strijd is met het principe van openbaarheid van bestuur.

Ook wil het kabinet dat overheidsinformatie gemakkelijker hergebruikt kan worden. Nu wordt dat vaak nog belemmerd door allerlei aanvullende voorwaarden, die hij wil wegnemen.
© NU.nl/Wieland van Dijk
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 18:12:42 #168
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_97847560
quote:
Facebook changes privacy settings for millions of users - facial recognition is enabled

When Facebook revealed last year it was introducing facial recognition technology to help users tag their friends in photographs, they gave the functionality to North American users only.

Most of the rest of us found the option in our privacy settings was "not yet available", which meant we could neither enable or disable it. We simply had to wait until Facebook decided to roll it out to our account.

Well, now might be a good time to check your Facebook privacy settings as many Facebook users are reporting that the site has enabled the option in the last few days without giving users any notice.

There are billions of photographs on Facebook's servers. As your Facebook friends upload their albums, Facebook will try to determine if any of the pictures look like you. And if they find what they believe to be a match, they may well urge one of your Facebook friends to tag it with your name.

The tagging is still done by your friends, not by Facebook, but rather creepily Facebook is now pushing your friends to go ahead and tag you.

Remember, Facebook does not give you any right to pre-approve tags. Instead the onus is on you to untag yourself in any photo a friend has tagged you in. After the fact.

If this is something you're uncomfortable with, disable "Suggest photos of me to friends" now.
http://nakedsecurity.soph(...)recognition-enabled/
pi_97859322
quote:

Blijft relevant
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  zaterdag 2 juli 2011 @ 12:21:17 #170
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_98944248
quote:
D66 wil geen inzage VS in Europese servers
Door Joost Schellevis, vrijdag 1 juli 2011 15:43, views: 16.936

D66 is er niet blij mee dat de Amerikaanse autoriteiten toegang kunnen krijgen tot in Europa geplaatste servers van Amerikaanse bedrijven. Die toegang heeft bovendien gevolgen voor bedrijven die speciale 'Europese' clouddiensten aanbieden.

Europese cloud eurocloudEerder deze week gaf Microsoft toe dat het niet kon garanderen dat de Amerikaanse autoriteiten de toegang tot Europese Microsoft-servers zou worden geweigerd. D66 is daar niet blij mee, meldt Webwereld. De partij wil dat de minister van Justitie erop toeziet dat de Amerikaanse autoriteiten geen toegang meer hebben tot gegevens op Europese servers. De partij heeft met dat doel Kamervragen gesteld.

De mogelijkheid voor Amerikaanse overheden om in Europese servers van Amerikaanse bedrijven rond te kijken, maakt 'Europese' clouddiensten in feite tot een wassen neus. Dergelijke diensten worden aangeboden door bedrijven als Rackspace en Microsoft, en zijn juist bedoeld om data onder de Europese jurisdictie te laten vallen. Overheden en andere organisaties met gevoelige gegevens willen of mogen vaak geen buitenlandse clouddiensten gebruiken, omdat de autoriteiten uit het desbetreffende land toegang kunnen krijgen tot de gegevens die er zijn opgeslagen.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 18:38:00 #171
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_99076004
quote:
Lawyers: Protect IP Act would align U.S. with ‘repressive regimes’

A group of Internet and intellectual property law professors have penned a letter to congressional lawmakers in opposition to the Protect IP Act, which would give the government sweeping new powers to take websites offline, censor search engines and sue Internet publishers accused of infringing activities.

In the letter, they warn that the act would "undermine" U.S. leadership on freedom of speech issues, cautioning that provisions within the legislation are more closely aligned with "repressive regimes" than the traditional American stance on Internet freedom.

They also predict that the Protect IP Act would threaten the security of the Internet at large, as it would give U.S. officials the authority to literally break the Internet's domain name system (DNS), which links servers to web domains for easy access to pages around the world.

The bill, sponsored and heavily promoted by the entertainment industries, would require Internet service providers and search engines to de-list whole domains on the basis of a copyright claim by a content provider. The claim does not have to be proven to an independent body for a site to be taken offline.

Sites that link to domains accused of hosting infringing activities could also be targeted for domain take-downs or other criminal penalties, and servers outside the U.S. are not exempt from the powers the Protect IP Act seeks to cement into law.

Because of the Internet's highly interwoven archetecture, the bill's broad language would "make it extraordinarily difficult for advertisers and credit card companies to do business on the Internet," the laywers warned.

That point was echoed by Google Chairman Eric Schmidt, who said in May that the search giant would fight any order to break the Internet's addressing system over copyright claims.

The lawyers also suggested that removing websites without so much as a hearing conflicts with standing constitutional law as interperted by the Supreme Court, cautioning that the act would undermine America's defense of free speech and "dramatically reduce" the Internet's usefulness in mass communications.

"At a time when many foreign governments have dramatically stepped up their efforts to censor Internet communications, the [Protect IP Act] would incorporate into U.S. law -- for the first time -- a principle more closely associated with those repressive regimes: a right to insist on the removal of content from the global Internet, regardless of where it may have originated or be located, in service of the exigencies of domestic law."

The letter was signed by Professor Mark Lemley of Stanford University, David S. Levine of Elon University and David G. Post of Temple University.

The Protect IP Act, proposed by Sen. Patrick Leahy (D-VT), is currently on hold in the U.S. Senate thanks to Sen. Ron Wyden (D-OR), who placed a freeze on it in May.

The full document follows, below.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 8 juli 2011 @ 21:52:09 #172
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_99221718
quote:
Verzekeraar wil zwarte doos in auto
HEERHUGOWAARD - Verzekeraar Univé wil klanten vrijwillig zo ver krijgen dat ze een zwarte doos in hun auto laten monteren. Het apparaat is bedoeld om in geval van een ongeluk zelf de hulpdiensten te alarmeren. Daarnaast registreert het kastje het rijgedrag van de automobilist. De apparatuur zou het aantal ongelukken en daarmee de premie naar beneden moeten krijgen.

Het gaat om techniek die al in duurdere modellen van BMW, Mercedes en Citroën zit. Een kastje weggewerkt achter het dashboard belt met de alarmcentrale na een aanrijding. Bij minder erge klappen krijgt de bestuurder vervolgens een telefoontje op zijn mobiele nummer om te controleren of alles goed is. In het geval van ongelukken die zo heftig zijn dat de airbag is afgegaan, stuurt de alarmcentrale direct een ambulance en eventueel ook een brandweerwagen.

De Europese Unie wil dat alle nieuwe auto's de zwarte doos vanaf 2015 hebben. Dat het niet nu al is geregeld, komt omdat er al jaren wordt gesteggeld over de technische standaards waaraan de apparatuur moet voldoen. Univé vindt het zonde om tot die tijd te wachten en biedt de apparatuur vanaf vandaag aan alle klanten aan. Ze betalen de normale premie voor een autoverzekering plus een opslag van zes euro per maand. De kastjes zijn geschikt voor alle auto's; ook voor oude en kleine modellen.

Tijdens het rijden verzamelt de zwarte doos ook gegevens over het rijgedrag van de automobilist. Deze data zijn voor de bestuurder in te zien via een speciale website. Het idee hierachter is dat de confrontatie met het rijgedrag lijdt tot het aanpassen ervan in positieve zin. De verzekeraar garandeert dat zij niet bij die informatie kan en het dus ook niet zal gebruiken in geval van een ongeluk om de schuldvraag vast te stellen.

Univé volgt het voorbeeld van verzekeraars in onder andere Spanje, Oostenrijk en België. Zij zagen het aantal ongelukken en de hoeveelheid afnemen bij mensen met een zwarte doos aan boord. De EU becijferde in eerdere onderzoeken dat bij algemene introductie in Europa dit 2500 verkeersdoden zou schelen, een vermindering van ruim zes procent.

De verzekeraar is de tweede organisatie die binnen korte tijd pleit voor zwarte dozen. Onlangs deed de Rai vereniging van auto-importeurs het. Hun beoogde doel is het bijhouden van gereden kilometers door leaserijders in verband met de bijtelling.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_99699036
Nieuwe methode om tevens aan nieuwe vingerafdrukken te komen?
quote:
Politie kan binnenkort op straat vingerafdruk afnemen
In het najaar start een proef waarbij agenten met een apparaat op straat iemands vingerafdruk kunnen afnemen. Zo kan direct worden gecontroleerd of iemand legaal in Nederland verblijft.

Bij controle op illegale vreemdelingen kan de politie vanaf dit najaar gebruik maken van een apparaat om vingerafdrukken op straat te kunnen afnemen. Dat meldt Trouw vanmorgen.

Het gaat om een proef van het ministerie van Veiligheid en Justitie waarbij 125 agenten uit verschillende regio’s een dergelijk apparaat, vergelijkbaar met een smartphone, meekrijgen. Momenteel kunnen agenten via hun Blackberry al ter plekke informatie over iemand opvragen om daarmee zijn of haar identiteit te controleren.

De bedoeling is dat met het apparaat direct gecontroleerd kan worden of iemand legaal in Nederland verblijft door de vingerafdruk te koppelen aan een database. Agenten controleren pas als er aanleiding is dat te doen. In het voorjaar wordt de proef geëvalueerd en wordt bekeken of het systeem breder kan worden ingezet.

Vijf jaar geleden werd een vergelijkbaar systeem ingezet in Groot-Brittannië. Vorig jaar ontstond commotie toen het aantal agenten dat er de beschikking over had werd uitgebreid en gevreesd werd dat de politie burgers van Aziatische en Afrikaanse afkomst onevenredig vaak controleerde.
Be curious, not judgmental
  donderdag 28 juli 2011 @ 15:40:02 #174
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_100049910
Nog niks definitiefs:

quote:
Internet beter controleren wegens terreur

BRUSSEL (ANP) BRUSSEL - In de strijd tegen terreur moet het internet beter in de gaten worden gehouden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de autoriteiten aanwijzingen ontdekken dat personen met radicale opvattingen geweld willen gaan gebruiken.

Dat is een van de conclusies van beraad tussen terrorismedeskundigen donderdag in Brussel. Experts uit de EU-lidstaten en Noorwegen kwamen bijeen om informatie uit te wisselen over de dubbele aanslag in Noorwegen en er lessen uit te trekken.
De deskundigen benadrukten dat het nodig is om het proces te leren kennen waarbij iemand met radicale ideeën besluit over te gaan tot terroristisch geweld. De experts erkenden ook dat de uitwisseling van informatie over bijvoorbeeld mogelijke terroristen sneller en efficiënter kan.

De huidige voorzitter van de Europese Unie, Polen, had de bijeenkomst belegd. Aan het begin werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Noorwegen.

Kunstmest
Bij de EU wordt na de zomer weer gesproken over de wens om de verkoop aan banden te leggen van chemische producten die gebruikt kunnen worden voor een bom, zoals kunstmest. De Noor Anders Behring Breivik gebruikte een grote hoeveelheid kunstmest voor de aanslag in Oslo. De Europese Commissie kwam vorig jaar met een voorstel om de beschikbaarheid van bijvoorbeeld ammoniumnitraat en waterstofperoxide te reguleren. Maar dergelijke stoffen komen in veel producten voor.
  vrijdag 29 juli 2011 @ 12:40:53 #175
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_100083998
Vanuit Engeland:
quote:
Isp moet Newzbin2 in Verenigd Koninkrijk blokkeren
Door Olaf van Miltenburg, donderdag 28 juli 2011 15:37
Submitter: Legoblokje, views: 13.041


De Britse isp BT moet op last van de rechter de toegang tot de usenetsite Newzbin2 blokkeren voor zijn klanten. De filmindustrie gaat met het vonnis in de hand blokkades bij andere providers afdwingen. Newzbin2 toont zich strijdbaar.

NewzbinBT noemde het vonnis 'rechtvaardig en redelijk' en gaat dan ook niet in beroep. Het moet nu zijn Cleanfeed-filtersysteem, dat oorspronkelijk is ontwikkeld om kinderpornosites te blokkeren, inzetten om zijn abonnees de toegang tot Newzbin2 te ontzeggen. Providers in het Verenigd Koninkrijk verzetten zich tot nu toe tegen blokkades, met als argument dat ze slechts doorgeefluik zijn. Het vonnis schuift dit argument opzij. "BT weet dat gebruikers en beheerders van Newzbin2 op grote schaal inbreuk maken op het auteursrecht", sprak de rechter. Het verweer dat Newzbin2 ook toegang biedt tot legale content werd afgewezen met een verwijzing naar het veelvoud aan illegale bestanden dat via de site is te benaderen.

"We hebben eindelijk een manier om inbreukmakende sites aan te pakken", sprak Lord Puttnam, president van de Britse Film Distributor's Association. De belangenbehartiger voor de filmindustrie MPAA beschouwde de zaak als een proefproces en gaat nu proberen af te dwingen dat alle Britse providers de toegang tot Newzbin2 afsluiten. Het vonnis is het eerste op basis van sectie 97a van de Copyright, Designs & Patents Act.

Newzbin2 is de opvolger van Newzbin, dat vorig jaar op last van de rechtbank zijn activiteiten moest staken. Daarop verhuisde de site naar het buitenland. Momenteel lijkt Newzbin2 in Zweden gehost te worden, buiten het bereik van de Britse justitie. Mr. White, de beheerder van de site toonde zich strijdbaar tegenover de BBC. "Onze gebruikers willen niet dat Cleanfeed in werking wordt gezet en op basis van een eerste technische indicatie denken we dat het eenvoudig uit te schakelen is. We hebben het zand en als het nodig is gooien we het in de Cleanfeed-machine." Volgens de beheerder is zijn site de Google van het usenet en daarmee niet aansprakelijk. In Nederland probeert Brein bij Ziggo een blokkade van The Pirate Bay af te dwingen.
En gisteravond was op de BBC het bericht dat George Lucas een rechtszaak heeft verloren tegen een Brit die kostuums maakt van stormtroopers. De reactie van George Lucas is dat ze het maximale zullen doen om het die vent lastig te blijven maken waarbij ze proberen om via Engelse wetgeving af te dwingen dat Amerikaanse copyright-wetten ook in Engeland geldig zijn.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')