abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 8 april 2000 @ 01:10:00 #1
2710 Lafayette
Wat ben jij ziek bezig!
pi_258103
Het spijt me te moeten constateren dat de bussers gewoon doorgaan. Antonette is wel verdrietig maar hoe oprecht? Voor haar zijn die Audi TT en de win de redenen om door te gaan. Misschien wel terecht (waarom is ze anders in die bus gestapt?) en in mijn ogen ook zeer naif. De overgebleven passagiers zullen uiteindelijk geconcludeerd hebben dat het vertrek van Jop voor hunzelf, in het kader van het winnen van de strijd, geen slechte ontwikkeling is. Ze zijn er nog steeds niet achter dat ze het zelf niet in de hand hebben wie er wint. De bus-ellende gaat dus gewoon door.
Conclusie: internet is nog niet krachtig genoeg en de traditionele media zal uiteindelijk winnen.

Lafayette

  zaterdag 8 april 2000 @ 09:00:00 #2
2928 Dendroaspis Angusticeps
'Would you like some veno
pi_258104
SBS zet omstreden survival-soap door.

SBS 6 begint deze zomer met Expeditie Robinson, het omstreden tv-programma uit Zweden waarin zestien mensen op een onbewoond eiland worden gezet en tegen elkaar moeten strijden. Acht Nederlanders en acht Belgen gaan in juni zes weken lang op survival op een eiland in Maleisiė.

De deelnemers moeten onder meer wedstrijdjes doen in duiken, bijlgooien en het zo lang mogelijk op een plank staan. Net als bij de 'real life soap' De Bus stemmen ze elkaar weg. Ze worden gefilmd door zes camerateams die elke dag naar het tropische eiland afreizen. Het programma is niet live: de serie wordt in het najaar uitgezonden.

Volgens SBS 6 zijn de omstandigheden op het eiland zo sober mogelijk. Zo moeten de deelnemers zelf vuur maken en water drinken uit natuurlijke bronnen. Wel krijgen ze wat voedsel mee en is er altijd een 'mannetje' op het eiland voor noodgevallen.

In Zweden loopt het tv-programma sinds 1997. Al in het eerste jaar raakte het programma omstreden toen een deelnemer, die door de anderen was weggestuurd, zelfmoord pleegde. Volgens SBS is het verband tussen de zelfmoord en het programma nooit aangetoond.

Het besluit van SBS 6 om met het programma te beginnen komt op een moment dat de zender de verwikkelingen rond De Bus nog nauwelijks te boven is. Zo moest passagier Jop de bus afgelopen donderdag verlaten omdat ineens bleek dat hij een strafblad had. In 1995 sloeg hij tijdens een ruzie in een Zaandamse discotheek samen met drie vrienden twee mannen in elkaar, waarvan er een bewusteloos raakte. De rechter veroordeelde hem tot honderd uur dienstverlening en een boete. SBS was hiervan naar eigen zeggen niet op de hoogte.

Twee weken geleden verliet ook passagier Seki de bus. SBS had uit justitiėle kringen een tip gekregen: Seki zou een crimineel en een gewelddadig verleden hebben. Toen de zender hem hiermee confronteerde, stapte hij vrijwillig op. Een woordvoerder van de zender zegt dat SBS volgens de Nederlandse wet niet mag controleren of iemand een strafblad heeft.

Voor Expeditie Robinson zit de productiemaatschappij nu 'met de handen in het haar', omdat ze ook hier niet kunnen checken of de deelnemers een strafblad hebben, zegt programmaleider E. van Stade. 'Maar we gaan absoluut extra opletten tijdens de selectie.'

SBS 6 werkt bij het programma samen met de Belgische commerciėle omroep VT 4. Het eiland in Maleisiė wordt samen met twee andere eilanden ook gebruikt voor de Zweedse, Deense, Noorse, Zwitserse en Duitse versie.

Uit de Volkskrant van 8 april 2000


Nader commentaar overbodig.


VAMOS!!!

The only reason some people get lost in thought is because it's an
unfamiliar territory...


  zaterdag 8 april 2000 @ 10:52:00 #3
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_258105
van de Seki-Fansite

Dramatische gevolgen voor Seki als afschilderen voor crimineel

[7/4/2000 | zwager-Joop | nieuw! ]

De advocaat van Seki is druk in de weer, als eerste druk bezig met SBS maar daar later meer over.
Maar als tweede PRIVE, het nederlands familieblad.
Afgelopen woensdag heeft erin gestaan dat Seki een levensgevaarlijke crimineel is die wordt gezocht door de politie.
Nou dat stuk heeft dramatische gevolgen gehad, ook bij de politie worden deze bladen gelezen.
Donderdagavond stond heel de straat bij Seki vol met politiewagens (5 of 6 met arrestatieteams aanwezig) Na aangebeld te hebben vroeg de politie of deze naar boven mochten komen, dit waren er twee. De papieren van Seki werden gecontroleerd (paspoort en rijbewijs), de twijfels waren er al
bij de politie maar voor indentificatie vroegen ze toch nog om even mee te komen naar het bureau daar was inmiddels foto's van de echte crimineel aanwezig. Op het bureau werd duidelijk dat Seki NIET de persoon is die PRIVE zei dat hij was!
Seki heeft ook een verklaring van de politie meegekregen dat er met Seki niets is, deze is inmiddels bij de advocaat.
Dit geval heeft zoveel schade aangericht bij Seki en zijn vriendin.
Dit is het gevolg van een SBS die Seki afschilderd als crimineel.
Gelukkig heeft Seki ook fans bij de politie, er moesten handtekeningen worden uitgedeeld.


De rest is te lezen op : http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=Fanclub+Seki

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')