abonnement Unibet Coolblue
  maandag 29 maart 2010 @ 00:39:00 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79694214
Eens. Daarbij valt witlof in het niet he?
Ik denk dat je ermee opgegroeid moet zijn.
  maandag 29 maart 2010 @ 00:40:17 #127
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_79694236
Het lijkt me inderdaad een 'acquired taste'. Ik heb wel mijn portie opgegeten en het went na een paar happen, maar ik geloof niet dat ik het ooit lekker ga vinden.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 maart 2010 @ 00:47:44 #128
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_79694361
Ik had er trouwens een Indiase curry mee gemaakt. In curry's lust ik zelfs groenten die ik normaal uitgesproken vies vind. Deze niet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_79694436
Dit proefde je ook nog overal doorheen. Jakkes.
  maandag 29 maart 2010 @ 00:54:00 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79694470
Ik had ze jaren terug eens met veel moeite gevuld met garnalengehaktprutje, sausje erbij, stomen, schijfjes snijden, roerbakken, weet ik veel. Het was echt veel werk. En ik denk dat het nog best goed gelukt was ook. Maar ja, toen kwam ik erachter dat bittermeloen helemaal niet lekker was!
Als iemand me het voorzet zal ik het graag proeven en misschien nog wel helemaal opeten ook, maar zelf maken? Nee, nooit meer. Ik geloof er niet meer in. Inderdaad, zelfs in curries lijkt het me niks.
  donderdag 1 april 2010 @ 22:49:21 #131
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79850595
Ik wil morgen beenham met honing en whisky combineren, maar hoe? Ik kom recepten tegen variėrend van eerst koken, dan marineren en dan de oven in tot gelijk de oven in en bestrijken maar... Wat zou de beste manier zijn?
  donderdag 1 april 2010 @ 22:51:53 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79850723
Niet koken, maar op lage temperatuur in de oven garen. Blijft ie mooi roze maar wordt wel gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 april 2010 @ 22:53:43 #133
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79850812
quote:
Op donderdag 1 april 2010 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet koken, maar op lage temperatuur in de oven garen. Blijft ie mooi roze maar wordt wel gaar.
Ok dank je, en dan van te voren marineren of het er pas op strijken terwijl het in de oven ligt?
  donderdag 1 april 2010 @ 23:08:46 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79851569
quote:
Op donderdag 1 april 2010 22:53 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok dank je, en dan van te voren marineren of het er pas op strijken terwijl het in de oven ligt?
Allebei
Beste is hem dagenlang te marineren voor je hem braad. Pekelen is ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 april 2010 @ 23:17:29 #135
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79852011
Ik ga hem er nu in leggen

Zal morgen het resultaat posten
  zaterdag 10 april 2010 @ 19:50:15 #136
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_80167426
Ik ben me vandaag helemaal te buiten gegaan op de markt in rotterdam Daar heb ik ook mei-knollen gekocht, maar ik heb werkelijk waar geen flauw idee wat ik er mee moet Dusss.... vertelvertelvertel
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  zaterdag 10 april 2010 @ 19:53:38 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80167532
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 19:50 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik ben me vandaag helemaal te buiten gegaan op de markt in rotterdam Daar heb ik ook mei-knollen gekocht, maar ik heb werkelijk waar geen flauw idee wat ik er mee moet Dusss.... vertelvertelvertel
Schoonborstelen, bladaanzet er af halen en in kwarten snijden. Kort koken tot beetgaar, beetje citroenboter erover, of een echte hollandaise, heerlijk, smaak ergens tussen asperges en radijsjes in. Ik vind het een van de lekkerste groenten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 april 2010 @ 20:02:42 #138
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_80167773
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schoonborstelen, bladaanzet er af halen en in kwarten snijden. Kort koken tot beetgaar, beetje citroenboter erover, of een echte hollandaise, heerlijk, smaak ergens tussen asperges en radijsjes in. Ik vind het een van de lekkerste groenten.
ah klinkt lekker en lente/zomers, vandaar de naam dus Ben benieuwd, laat t wel weten als ik ze gegeten heb. Wat is voor jou btw kort koken? 5 minuten of 10 minuten ofzo?
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_80168612
quote:
Op donderdag 1 april 2010 23:17 schreef Erasmo het volgende:
Ik ga hem er nu in leggen

Zal morgen het resultaat posten
En, waar blijft het resultaat nou?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zaterdag 10 april 2010 @ 20:55:12 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80169480
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 20:02 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ah klinkt lekker en lente/zomers, vandaar de naam dus Ben benieuwd, laat t wel weten als ik ze gegeten heb. Wat is voor jou btw kort koken? 5 minuten of 10 minuten ofzo?
Ik vind 5 minuten meer dan genoeg, maar hou van groenten die nog wat harder zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 april 2010 @ 22:48:25 #141
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_80172416
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 20:28 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

En, waar blijft het resultaat nou?
Oeps vergeten Het resultaat dobbert onderhand rond in de waterzuivering, maar het was wel lekker
pi_80667012
Piet, ik heb een potje clotted cream staan. Dat is al een poosje open en het is zuur geworden. Er staat geen schimmel op ofzo. Kan ik dat morgen als zure room in mijn aspergesoep gebruiken?
  zaterdag 24 april 2010 @ 14:35:36 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80667593
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, ik heb een potje clotted cream staan. Dat is al een poosje open en het is zuur geworden. Er staat geen schimmel op ofzo. Kan ik dat morgen als zure room in mijn aspergesoep gebruiken?
Mmm, ik zou het niet doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80667883
Isegrim roept: "Want?"
  zaterdag 24 april 2010 @ 15:35:25 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80668648
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 14:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Isegrim roept: "Want?"
Weet jij veel wat daar allemaal in gegroeid is?
Ik ben daar wat voorzichtig, geen zin in slingerpoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 april 2010 @ 22:51:00 #146
299496 Paranoot
paramilitaire noot
pi_80747383
niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar weet jij misschien wat -behalve de kleur- het verschil is tussen witte en bruine kippeneitjes? ik heb altijd de voorkeur voor bruin, vind ze er 'gezonder' uitzien, maar dat is waarschijnlijk onzin?
  dinsdag 27 april 2010 @ 08:11:23 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80754626
quote:
Op maandag 26 april 2010 22:51 schreef Paranoot het volgende:
niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar weet jij misschien wat -behalve de kleur- het verschil is tussen witte en bruine kippeneitjes? ik heb altijd de voorkeur voor bruin, vind ze er 'gezonder' uitzien, maar dat is waarschijnlijk onzin?
Jep, volledige onzin, de kleur van de eischaal is afhankelijk van het kippenras, niet van hoe die gehouden wordt of wat ie te eten krijgt. Witte scharreleieren zijn echter vrijwel onverkoopbaar omdat dit bruin is goed gevoel zeer wijd verspreid is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 april 2010 @ 08:14:38 #148
299496 Paranoot
paramilitaire noot
pi_80754673
grappig is dat, er zijn zoveel mythes rond eten
pi_80767632
Hoe maak ik het beste asperges klaar?
Het zijn vrij dikke asperges. Niet mega dik, maar wel de dikste in het bakje.

Ik lees namelijk enorm veel uiteenlopende recepten.
5min koken - 10-15min in water afkoelen
15-20min koken
2min koken - afkoelen tot ze koud zijn (Blergh ze moeten warm zijn)
stomen
Oven

Bomen/bos verhaal natuurlijk....
  dinsdag 27 april 2010 @ 15:38:50 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80769177
Gewoon, schillen(in water leggen) en de schillen in een pan met water koken ca half uur. Dan de schillen uit het water halen en uitwringen. Je kookt de asperges nu in dat kookvocht, dat zo naar asperges smaakt dat de asperges geen smaakverlies hebben in dat water. Je kookt ze zolang tot ze zo gaar zijn als jij ze wilt hebben.
Hoe lang dat is hangt van de asperges af.
Belangrijk is dat je asperges vers koopt, bij een aspergeteler het liefst direct.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')