Oke, ik (absolute nono in de keuken) ga vanavond mijn vriendin verrassen met een lekker hoofdgerecht, salade met gegrilde kabeljauw. Hieronder de ingredienten en de bereiding:
Ingredienten:
300g kabeljauwfilet
6 plakjes ontbijtspek
8 cherry tomaten
1 bosui
4 tl Franse mosterd
zout en versgemalen peper
2 el citroensap
7 el olijfolie
1 zakje jonge bladsla (80g)
Oké, dit heb ik allemaal in huis gehaald vanmorgen. Stap één is gezet. Joeghei! Maar nu het volgende. Ik wil me vanavond op zo weinig mogelijk dingen hoeven concentreren. Mijn vraag aan jullie is dus wat ik van onderstaande bereiding nu alvast kan doen, zodat ik dat straks in the heat of the moment niet meer hoef te doen?
Bereiding:
1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Dep de kabeljauw droog. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Halveer de tomaten. Snijd de bosui in ringetjes.
2. Roer een dressing van de bosui met 2 tl mosterd, snufje zout, peper, citroensap en 5 el olijfolie.
3. Meng 2 tl mosterd met 2 tl olijfolie en bestrijk hiermee de kabeljauw. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal onder de grill en rooster de vis in ca 8 minuten gaar.
4. Verdeel de sla met de tomaten, kabeljauw en spek over de borden en besprenkel met de citroendressing.
Zo staat het dus aangegeven. Nogmaals, kan ik sommige dingen nu al doen, bijvoorbeeld de dressing maken en afgedekt in de koelkast laten staan tot een uurtje of 7?
Wat andere vragen die in me opkomen:
- moet de ovenschaal waar de kabeljauw in gaat ingevet worden?
- Dat ontbijtspek is toch al afgekoeld als ik dat al knapperig bak voordat die kabeljauw de oven ingaat? Of is dat ook de bedoeling?