quote:Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
Ik zie dat de nieuwe rolverdeling je goed bevalt?quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:04 schreef Fargo het volgende:
Dank, vaagsel!
Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:07 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Ik zie dat de nieuwe rolverdeling je goed bevalt?
De marinade was lekker, maar ik had ze er ook een beetje in gegaard zeg maar ipv gewoon gebakken. Dat had ik beter niet kunnen doen want de smaak van de marinade was nu wel heel dominant.quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:11 schreef Fargo het volgende:
[..]
Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?
Ze denkt nog steeds dat het een aangeboren talent is bij mij!
Zijn die kippenbouten van je nog gelukt?
Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.quote:Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
Heb het in de OP gezet, dank.quote:Op donderdag 4 februari 2010 20:47 schreef Pandora73 het volgende:
Las ik ergens achteraan het vorige topic niet dat Piet hier voorlopig maar weinig zal zijn?
Edit: gevonden...
[..]
Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.
Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Thanks!quote:Op vrijdag 5 februari 2010 18:18 schreef Tezz het volgende:
[..]
Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.
Dan uit de pan halen en in een ovenschaal overdoen, de boter er overheen gieten en eventueel wat extra roomboter toevoegen.
Schuif de schaal in een oven van ongeveer 140 graden en gaar je beenham daar verder. De tijd is afhankelijk van het gewicht van de ham. Een stuk van ongeveer 500 gram duurt pakweg 45 minuten.
Even laten rusten en dan pas aansnijden. Voila, een heerlijk sappige beenham!
Ik vergat er nog bij te vertellen dat je halverwege een keer je ham moet keren en extra moet bedruipen met het in de schaal aanwezige braadvocht! Dan wordt ie extra sappig...quote:
De bloemkool was heerlijk gelukt andersquote:Op vrijdag 5 februari 2010 23:03 schreef DevilsAndDust het volgende:
Fargo, ga je lekker in de keuken? .
TVP. .
Beenham in colasausquote:Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Oeh oeh, ik weet het!quote:Op zaterdag 6 februari 2010 15:39 schreef Fargo het volgende:
[..]
De bloemkool was heerlijk gelukt anders
En drie keer raden wie er een maand of wat geleden jouw recept voor broccolisoep heeft uitgeprobeerd?
De instructies voor kip:quote:Op zaterdag 6 februari 2010 18:49 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb bij de turk 3 duifjes gekocht (geplukt, met kop / ingewanden). Nu heb ik de filetjes eraf gehaald en klaargemaakt, maar mijn vraag is hoe ik alle ingewanden er het handigst uitkrijg voor de volgdende keer.
Bron & illustraties: http://www.kippenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=13885quote:Neem het zeer scherpe aardappelmesje
Leg de kip voor je met het halseinde naar je toe.
Bekijk het zeer aandachtig, men zal verschillende lagen zien.
Maak een gleuf in het nekvel en trek die door tot het begin van de borstbeentjes (v vormig), maar probeer de krop niet te raken. De eerste keer snijdt men daarin gegarandeerd, maar dat is geen probleem, alleen zal men dan het voedsel zien. En dat moet weggedaan worden. Het beste is dan gewoon het voedsel weg te spoelen.
Op dat moment zal men de luchtpijp (darmvormig, doorsnede 0.5cm) en de slokdarm zien, deze moeten losgemaakt worden van het andere weefsel.In feite moet het halsvel nu los zijn van de nek.
De krop wordt afgesneden onder de krop zelf, dus in het tweede gedeelte van de slokdarm (eerst heeft men de slokdarm, daarna de krop en dan komt het tweede gedeelte van de slokdarm die de verbinding geeft met de kliermaag en de spiermaag. Deze twee laatsten zijn natuurlijk op dit ogenblik niet zichtbaar.)
Dan moet ook de luchtpijp afgesneden worden zo kort mogelijk bij de borstkast, en al de overige vezels en nekvel moeten verwijderd worden.
Daarna draait men de kip om, dus met haar achterste naar je toe en liggend op de rug.
Neem het buikvel vast, maak er een insnede in juist boven de cloaca, bekijk rustig of je geen darmen heb geraakt. Want dat doet men liefst niet, dus zeker niet diep insnijden, liefst dus juist onder het vel.
Maak daarna de insnede groter door het mes naar boven te trekken tot juist onder het borstbeen.
Ga dan met de hand in de kip (hand is dan aan de rugzijde van de kip, of de bovenkant zoals de kip er nu bijligt), heel rustig zodat je de ganse ingewanden kunt omvatten. En trek dan alles ineens eruit, en laat het vallen in een emmer die juist voor je voeten staat. (maag, lever en nieren zitten hier ook aan vast) Sommigen die maag, lever of nieren willen behouden, moeten dit dan eruit nemen (nooit de galblaas beschadigen)
Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.quote:Op maandag 8 februari 2010 20:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben de laatste tijd een beet met dingen op het zuur bezig, vooralsnog gebruik ik vooral mosterdzaad maar hieft iemand nog andere lekkere dingen om er bij te doen?
Ribbetjes zijn nogal vet.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 20:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb lamsribbetjes in de vriezer (had iik blijkbaar gemist toen een half lam in de vriezer verdween)
Diie ribbetjes zijn per stuk los... dus gewoon opbakken of moet je ze stoven of wat?
Met couscous ofzo?
Ik heb hier een zakje gele liggen van de turk.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 19:58 schreef sigme het volgende:
[..]
Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.
Een kaneelstokje ook, maar dat moet naar mijn smaak weinig kaneel op veel inmaak zijn.
En verder zit er in de standaard inmaakmixen laurier, chilipeper, dillezaad, venkel en zo nog wat.
Ik had geen los mosterdzaad toen ik ging inmaken en heb daarom inmaakmengsels gebruikt. Daarna heb ik bij de kruidenboer geel en zwart mosterdzaad gekocht. Welke gebruik jij en/of merk je enig verschil?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |