abonnement Unibet Coolblue
pi_78201281
Senna, lekker bekkie .

Iris heeft vanavond komkommer geproefd... althans in haar mond gestoken, gerild en er weer uit gehaald (en dan nog een paar keer op herhaling) . En toen ik een foto wilde maken liet ze de komkommer gauw op de grond vallen... tuttebel.
Ik heb haar eerst maar prutje gegeven (bloemkool met wortel) en daarna heeft ze lekker met de komkommer zitten stoeien, want anders heeft ze er dus echt geen geduld voor he...
Rijstewafeltjes krijgt ze ook best aardig weg.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_78221451
Lotte Serieuze business, dat eten he?
Senna vond de yoghurt niet te zuur. Eerste hapje was even rillen, maar dat is met alles wat nieuw is, maar daarna vond ze het heerlijk en strekte telkens haar handje uit voor de volgend ehap

Basboussa, ze is idd wat rossig, maar dat ben ik ook een beetje, van mezelf.

Nijn, doe nog eens een fotootje van Iris! Mag ook zonder komkommer, hoor
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 21 februari 2010 @ 10:47:38 #203
38223 Takkembah
Beetje gek en raar
pi_78257064
Even een praktische vraag: voor ons speelt het nog niet, maar we denken wel sterk aan de Rapley methode. Ik vraag me alleen af hoe jullie het praktisch doen met het KDV? Geven jullie dan wel geprakt fruit mee, bv.
Alexa en Seth zijn lief
See everything; overlook a great deal; correct a little
  Moderator zondag 21 februari 2010 @ 11:00:57 #204
5428 crew  miss_sly
pi_78257244
Bij ons op het kdv wordt kv, fruit, vers warm eten en brood/rijstwafel vanuit het kdv zelf verstrekt. Daar wordt wel geprakt, wat me ook logisch lijkt gezien eht feit dat ze met 2 leidsters met een aantal kinderen tegelijk aan tafel zitten. Ziet er trouwens wel heel schattig uit, een halfronde tafel met een rij tripp trapps ervoor en twee leidsters erachter en dan de kindjes voeren maar dat terzijde, ik heb daar ook even over nagedacht, maar het leek me eigenlijk geen probleem als ze leert dat het ook anders kan. Op die manier hoeven wij haar geen geprakt eten van een lepel te leren eten, maar krijgt ze dat wel onder de knie. Ik heb wel tegen de leidsters verteld dat wij Rapleyen en ik zeg ook iedere woensdag (ze gaat maar 1 keer per week) wat ze wel of niet mag hebben.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_78257608
Takkembah, ik heb toen bij Mirte wel verteld dat we stukken aanboden thuis en in het begin prutjes meegegeven. Toen ze het beter door had heb ik het fruit wel in stukken meegegeven en ze verteld dat als ze haar stukken gaven dat ze haar echt in de kinderstoel moesten zetten en niet in de wipstoel ofzo. En dat als ze het niet zagen zitten ze het ook prima mochten pureren.
Ook erbij verteld dat ze af en toe zou gaan kokhalzen, maar dat ze dat vaak ook wel zelf weer oplostte.
Brood kreeg ze ook in repen mee en dat hebben ze haar volgens mij ook gewoon zo gegeven. In haar hand en niet stukjes in haar mond stoppen.

Ik zou kijken wat je zelf prettig vindt en wat de leidsters ervan vinden. Kijk als zij het niet zien zitten dan zou ik ze gewoon prutjes laten geven. Zien ze het wel zitten en zie jij het zitten dan kan je altijd voorstellen om stukken te geven.
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 1 maart 2010 @ 18:32:20 #206
143848 huuphuup
Dorksided
pi_78600811
Hier gaat het lekker met het eten
we waren gister in een restaurant (oma werd 80) en Amélie ging mee, dus ik had voor haar komkommer in repen gesneden en in een bakje meegenomen. Ging prima!

Vandaag wederom tomaat op het menu. Die vindt ze heerlijk ze slobbert ze helemaal uit en schraapt ze dan leeg met dr kaakjes haha. En dan komt er zo'n los zielig velletje weer naar buiten.











[ Bericht 0% gewijzigd door huuphuup op 01-03-2010 18:42:30 ]
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_78601164
Wat een supermooie dochter heb je, huuphuup!
  maandag 1 maart 2010 @ 18:44:02 #208
143848 huuphuup
Dorksided
pi_78601275
wat lief! dankjewel
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_78602971
Ow die laatse foto huup, zo leuk!

Toen mijn dochterlief zo klein was had ik nog nooit gehoord van rapley eten...

Ik had het wel leuk en goed gevonden denk ik, zij kreeg alles gepureerd of geprakt. (Wel vers gekookt though )
"I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
pi_78604088
Amélie . Dat koppie alleen al is gewoon genieten!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_78606514
Amelie! Mooi al dat rood en dan die prachtige blauwe ogen.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_78609858
Wow, dat rood staat haar geweldig Huup! Mooi meiske hebben jullie.
pi_78614334
Hallo allemaal, ben begonnen met mezelf in te lezen. Mette is nu pas 4 maandjes dus heb nog eventjes. Maar pfoe wat een hoop info.
Even een vraagje aan jullie, heeft het nut om het boek van Stefan Kleintjes te kopen? Lees overal dat het ook erg vanuit de borstvoeding geschreven is. Ik geef geen borstvoeding meer en heb mn portie schuldigvoelen daarover wel gehad, heb dus niet echt zin in om daar een heel boek lang mee geconfronteerd te worden.
Las wel dat het ook met flesvoeding kan. Onze dochter krijgt flesvoeding op verzoek (ze regelt dat perfect zelf). Zijn er meer mensen hier die vanuit de flesvoeding met Rapley zijn begonnen.

Ik ga weer braaf verder lezen en hele leuke foto's en filmpjes kijken
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
pi_78614791
Jahoor Wickie.
Tessie en Vicky geven ook flesvoeding, dat ik weet en Nijna ook dacht ik. En veel info uit dat boek kun je ook lezen op borstvoeding.com, zoals de lijst van welke producten wanneer mogen etc. Dan kun je wegklikken als je er genoeg van hebt.
Als je liever niet geconfronteerd wil worden met bv moet je dat boek maar niet kopen.
En voel je niet schuldig joh!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_78615334
Dank je Oeke. Het is niet dat ik er niks mee te maken wil hebben hoor
Ik moet nog een beetje leren filteren, soms grijpt het me gewoon. (het was niet mijn keuze te stoppen, wegens trombosebeen, erg vitaminetekort en leverproblemen was het niet meer verantwoord en de voeding die ik gaf niet toereikend. Erg jammer..)
Ik ga had het introductieschema al gevonden, ga daar nog wat verder zoeken.

En ik denk dat ik van de week gewoon even in de bieb het boek eerst rustig op mn gemakje ga bekijken. Vind een boek toch altijd wel fijn.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
pi_78615747
Dat begreep ik wel uit je post hoor. Verdrietig dat je moest stoppen. En begrijpelijk dat je er dan liever niet mee geconfronteerd wordt. Het boek is fijn, en ik lees een beetje over de jubelteksten heen. Vooral het schema en de recepten gebruik ik. Het eerste deel van het boek, over bv, helemaal niet.

En de bieb is altijd goed om even te kijken of een boek je zal bevallen.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  maandag 1 maart 2010 @ 22:49:29 #217
143848 huuphuup
Dorksided
pi_78615999
Wickie ik heb het boek van Kleintjes verder niet gebruikt. Alleen de website uitgebreid doorgenomen en verder doe ik maar wat haha dat klinkt chaotischer dan het in de praktijk is hoor
Maar ik heb het zelf gewoon heel simpel benaderd, het introductieschema bekeken van wat wel al kan en wat nog even moet wachten en verder is het gewoon een kwestie van stukken aanbieden die ze makkelijk vast kan houden en erbij blijven. Of je kind borstvoeding of flesvoeding krijgt heeft er eigenlijk geen hol mee te maken. Kleintjes laat graag vallen hoe goed het wel niet is en blabla, maar puntje bij paaltje staat er ook gewoon op het boek en de site dat kindjes die de fles krijgen óók gewoon volgens rapley te eten kunnen krijgen.

Het enige wat je dan niet moet doen of willen (denk ik hoor! ik ben geen fv-expert) is het aantal flessen ineens in rap tempo af gaan bouwen ofzoiets. Maar aangezien je op verzoek voedt is dat dus geen probleem!
Gewoon doen, komt helemaal goed, kijk naar Graeme van Tessie, hoe die kan eten!
't is zo leuk
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  maandag 1 maart 2010 @ 22:50:22 #218
143848 huuphuup
Dorksided
pi_78616051
god wat tik ik weer lekker chaotisch zeg
tijd voor bed. Sorry
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  dinsdag 2 maart 2010 @ 07:06:15 #219
245866 Ca.ra
Nu met loslopend wild
pi_78623031
Thomas heeft in de tijd dat ik aan het afbouwen was ales door elkaar gehad: bv uit fles, fles, prutjes en stukjes. Gaat allemaal prima.
Qua boek ben ik het eens met Huup: de tweede helft is leuk om eens door te lezen, maar ik zou het er zelf niet voor kopen (heb m ook geleend van de bieb).
Time is the quality of nature that keeps events from happening all at once. Lately, it doesn't seem to be working.
pi_78623567
Ik vond het boek wel interessant om te lezen, maar idd erg gericht op borstvoeding.
Ik heb het wel gekocht, inmiddels uitgeleend. Maar het introductieschema staat ook op borstvoeding.com en dat hou ik ongeveer aan.
Bij Mirte hebben we echt alleen rapley gedaan de eerste tijd. Bij Iris is het op het moment meer prutjes met ook dingen uit de hand. Ze krijgt een fruithapje, maar dan geef ik haar wel een stuk appel van zuslief in haar hand, waar ze ook echt aan zit te knagen. En ik moet zeggen dat ze er beter raad mee weet dan Mirte op die leeftijd.

Het is toch een beetje zelf zoeken wat bij je past en wat bij je kind past. Ik ben daar bij Mirte veel te star in geweest, vooral voor mezelf denk ik. Wilde het zo graag "goed" doen, maar zoals we het nu doen geeft in elk geval mij meer rust en dat is ook heel wat waard.
Dus zoek wat bij je past, want ook combinatie van het eea gaat prima heb ik inmiddels ontdekt
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_78624033
Ik geef Leander eigenlijk gewoon alles al. Ik kijk hoe ie er op reageert en aan de hand van dat krijgt ie het vaker of even nog niet!!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_78880165
Amelietje, lekkere smikkelaar

[ Bericht 50% gewijzigd door Vicky op 09-03-2010 20:03:22 ]
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  maandag 8 maart 2010 @ 14:14:32 #223
100412 mefke79
komt goed!
pi_78888430
We zijn met Driekus (ook flesvoeding wickie) voorzichtig begonnen, maar het wil nog niet echt. Sabbelen aan een banaan en aan mango wil wel, maar alleen als wij het voor hem vasthouden en dat is niet echt de bedoeling. Toen maar eens gekeken wat olvarit doet, maar dat moet meneer al helemaal niet. Dus gisteren maar eens zelf een mango klein gemaakt in de blender. Gezorgd dat er nog flinke stukken in zaten, dus geen puree. En dat deed 't em, zomaar een half potje op. En dan heerlijk knoeien met stukjes die op zijn slabber beland waren, hup slabber en al in de mond, met handje stukjes van je slabber vissen, het werd een heerlijk zooitje.
Maar goed, hoe nu verder? Hij is nog vrij jong, zou het daaraan liggen? Want al het speelgoed gaat wel direct in de mond.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_78889374
Lotte wil ook nog steeds alles voor dr neus gehouden hebben. En dan mn hand besturen. Gaat makkelijker dan dat glibberfruit, want brood en soepstengel kan ze wel zelf. Misschien kijken of Driekus dat wel "kan"?
Lotte!
Noah!
  maandag 8 maart 2010 @ 14:42:32 #225
100412 mefke79
komt goed!
pi_78889597
Hm, Linda dat is natuurlijk ook nog een idee. Ik zal eens kijken of ie rijstwafels lust, die kan je makkelijk vast houden.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')