abonnement Unibet Coolblue
pi_130417776
Oh jee, het is de moraalridder.
  Moderator donderdag 20 juli 2017 @ 13:36:14 #152
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_172548614
Nog mensen met reisplannen voor Noord-Korea?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator donderdag 20 juli 2017 @ 13:39:55 #153
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_172548706
Zijn er de afgelopen jaren nog fokkers naar Noord Korea geweest die hier een foto verslagje willen droppen? Ik heb zelf niet direct de intentie om er een keer naar toe te gaan, maar het boeit me wel enorm. Ik kijk wel voor een trip naar Zuid-Korea die in het teken zal staan van een bezoek aan DMZ :)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_172551431
U vraagt wij draaien:

De brug tussen Dandong & Noord korea, de plek waar onze reis per trein begon.


Hier volgen enkele sfeerbeelden geschoten vanuit de trein op weg naar Pyongang



Onderweg passeerde we een locale trein



Na een aantal uur in ons treinstel (met vooral toeristen) kwamen we aan op het trein station in Pyongyang


Het stationsplein waar we al meer tussen de mensen kwam dan ik vooraf had verwacht.



De eerste bezienswaardigheid waren deze twee bekende beelden. Vooraf had je de optie om bloemen te kopen(in euro's of Chinese Yuang) . Aangekomen bij de beelden waren er massa's Noord koreanen welke ook bloemen kwamen leggen. Echter waren deze een paar minuten later als sneeuw voor de zon verdwenen


Op een van de avonden zijn we bij een pretpark geweest in Pyongyang, de attracties waren voor onze maatstaven niet zo indrukwekkend. Wel was dat de sfeer en het zijn tussen het normale volk. De locals keken stiekem toch wel onze kant op af en toe en er werd wat heen en weer gezwaaid.


Achtbaan pretpark

Toren pretpark

Ook zijn we bij een soort circus voorstelling geweest, wederom een plek waar veel Noord koreanen samen kwamen. Vaak ook mensen van buiten de stad. Deze kwamen in bussen aan en droegen vaak dezelfde uniformen.


Op een sportcomplex kwamen we zelfs een heus hockeyveld tegen. De gidsen konden ons er heelaas verder niks over vertellen


Een van de vele musea die we bezocht hebben, deze ging oa over hoe slecht de VS is en hoe Noord korea de sterkste is


In dit museum was het verboden om foto's te maken, ik was dit even vergeten en dat leverde deze schitterende plaat + reprimande op.


de bekende piramide toren in Pyongyang, helaas niet van heel dichtbij kunnen bekijken


Bij het bovenstaande museum waren wederom veel locals, die vaan in de hurkzit aan het luisten waren. Met op de achtergrond de US Pueblo.


Er waren veel mooie propaganda posters/borden/kaarten




Pyongyang kent een zeeer drukke spits voor een stad van 3 miljoen mensen




Wanneer we gingen eten schaamde ik me vaak diep. Het was allemaal zeer uitgebreid, goed verzorgd en veel te veel. En dan zag je al die mensen op straat..




Het beeld van de wegen op het plattenland, breed en leeg


Vanuit het bus een mooi buitenzwembad gespot, sowieso hebben we veel mensen zien zwemmen op het platteland in meren en rivieren.


Op een andere avond zijn we bij een bierfestival geweest. Was erg vet aan het water in Pyongyang, bijna alleen maar locals waarvan er enkele wel een slokje te veel op hadden. Zelfs een kort gesprek gevoerd in het duits met een local.




Ook wij zaten in het bekende hotel op het eiland. Dit leverde wel een aardig uitzicht.




Tram in Pyongyang


Arc de Triomph (net wat hoger dan zijn kleine broertje in Parijs)


Science tower in de Science street, deze straat is net gebouwd en gevuld met de wetenschappers uit NK, zag er relatief hip uit. Met wat winkels en restaurant achtige locaties.


De grens met Zuid Korea, de weg er naar toe kende dit soort taferelen


dmz vanuit de Noord kant, de sfeer was vrij ontspannen. Wat uiterst opmerkelijk was, was een andere groep welke geheel uit Nederland afkomstig was. Deze stonden kerkliederen te zingen, de locals vonden het prachtig


Op het grote plein, bekend van tv, staat de grond vol met strepen/nummers voor de parades.


Aan het plein grenst de nationale bibliotheek met dit uitzicht, hier ook nog wat woordjes engels uitgewisseld met studenten.


grote plein in het avondlicht


De metro is daadwerkelijk prachtig, mooie ornamenten/lampen/muziek & afbeeldingen.






Beetje chaotische verzameling, maar heb 't even snel bij elkaar gezocht. Het was in ieder geval een bizarre ervaring. Lupine Travels had alles fantastisch geregeld, ik zou ze aan iedereen aanraden.
  donderdag 20 juli 2017 @ 19:02:33 #155
438758 zeer
Opritsjniki
pi_172555842
Nice! Vind dat je foto's een stuk vriendelijke ogen dan de foto's die je normaliter ziet verschijnen uit NK. Had je het idee dat het ook daadwerkelijk wat vrolijker is daar dan we hier te horen krijgen of valt dat toch tegen?
pi_172565762
Ik heb daar een heel dubbel gevoel bij. In eerste instantie zou ik ja zeggen. Maar, ten eerste zie je vooral wat zij willen dat je ziet. Daarnaast is pyongyang natuurlijk het parade paardje van het land, en zeker wat ze ons laten zien. Hier woont de elite en staan alle mooie gebouwen.

De stad is op veel plekken kleurrijk gebouwen, outfits, posters bloemen.

Echter zijn Noord koreanen ontzettend klein, de verhalen zijn dat dit komt door ondervoeding. Ik moet zeggen dat, zeker op het platteland, ik nog nooit zulke uitgemergelde gezichten heb gezien. Daarnaast is het natuurlijk een hel om op een plek te wonen waar niks kan en mag. Ik héb toch ook wel erg veel armoede gezien.

Andere nare dingen waren toch ook wel 't feit dat ze meerlingen afnemen en ik een internaat stoppen voor shows en dergelijke. In zo'n show hebben we een kind toch wel flinke tikken zien krijgen in de coulissen en dan spreek je over iemand van een jaar of 8.

Of het nou vrolijker was dan verwacht.. Ik denk oprecht dat veel mensen niet beter weten, ze hebben veelal geen idee van de wereld buiten NK. Dat maakt het misschien een tikje minder erg. Echter als elite/ gidsen welke kennis hebben van hoe het buiten NK zelf is, lijkt me 't op een andere manier ook wel erg heftig. Deze mensen weten hoe het ook kan maar zullen er nooit uitkomen.

Als reiziger is het zo surrealistisch, het voelde als ene grote droom met zo veel bizarre momenten. Ik heb deuren gezien met een muur erachter, totaal lege winkels, voetgangers tunnels welke alleen andere dezelfde kant van de weg uitkwamen en een vrouw die een prullenbak wou gaan verven welke ontzettend smerig was. Deze vrouw heeft een half uur in haar pot verf staan roeren en verdween.

Het was een absurde ervaring. Ik hoop dat er een dag komt waarop je je er vrij kan verplaatsen. Want er is zoveel meer te zien

De nos heeft trouwens een artikeltje + beelden van het beruchte bierfestival: http://nos.nl/artikel/212(...)te-bierfestival.html

[ Bericht 6% gewijzigd door bitowner op 21-07-2017 00:28:42 ]
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 08:31:00 #157
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_172567580
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 15:33 schreef bitowner het volgende:
-veel foto's-
Bedankt voor je uitgebreide post bitowner ^O^
Mooie foto's _O_

Mooi detail ook, de cijfers op de grond voor de parade's. En wat je zegt, een bezoek lijkt me zo surrealistisch. Ergens zou ik er wel naar toe willen. Maar anderzijds ben ik te bang om te eindigen als een Otto Warmbier :{

Niet heel erg realistisch maar toch... Hoeveel toeristen bezoeken Noord-Korea jaarlijks ongeveerd? Hoe streng is het daadwerkelijk? Ik heb ondertussen genoeg docu's gezien dat beide gidsen niet van je zijde wijken en dat alles redelijk strak geregisseerd is.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_172569223
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 08:31 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Bedankt voor je uitgebreide post bitowner ^O^
Mooie foto's _O_

Mooi detail ook, de cijfers op de grond voor de parade's. En wat je zegt, een bezoek lijkt me zo surrealistisch. Ergens zou ik er wel naar toe willen. Maar anderzijds ben ik te bang om te eindigen als een Otto Warmbier :{

Niet heel erg realistisch maar toch... Hoeveel toeristen bezoeken Noord-Korea jaarlijks ongeveerd? Hoe streng is het daadwerkelijk? Ik heb ondertussen genoeg docu's gezien dat beide gidsen niet van je zijde wijken en dat alles redelijk strak geregisseerd is.
Ik ben er ook geweest, kan me wel vinden in het foto verslag hierboven.

Schijnt dat het toerisme toeneemt, met name uit China. De gidsen konden goed Engels, wel met duidelijk accent uiteraard. Zelf mag je niks, de gidsen kaderen alles in. Ik ben ook in het noorden van het land geweest, waar amper toeristen komen. De meeste gaan direct door naar de hoofdstad en de DMZ. Noord-Korea is nog een agrarische samenleving, zoals "wij" dat heel vroeger ook waren. Alleen in bepaalde hotspots, centrum Pyongyang bijvoorbeeld, heb je wat ontwikkeling.

Wat betreft veiligheid; gedraag je normaal, ga geen rare grappen maken of rare poses aannemen. Dan is er niks aan de hand. Ik was zelf in een groep met wat jeugdige lui die, ondanks waarschuwingen, toch een handstand en zo gingen doen bij die standbeelden. Dat ging net goed, maar had ook fout kunnen aflopen. Als je jezelf niet kan beheersen moet je naar een andere vakantiebestemming gaan.
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 11:27:08 #159
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_172570228
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 10:31 schreef Homey het volgende:

[..]

Ik ben er ook geweest, kan me wel vinden in het foto verslag hierboven.

Schijnt dat het toerisme toeneemt, met name uit China. De gidsen konden goed Engels, wel met duidelijk accent uiteraard. Zelf mag je niks, de gidsen kaderen alles in. Ik ben ook in het noorden van het land geweest, waar amper toeristen komen. De meeste gaan direct door naar de hoofdstad en de DMZ. Noord-Korea is nog een agrarische samenleving, zoals "wij" dat heel vroeger ook waren. Alleen in bepaalde hotspots, centrum Pyongyang bijvoorbeeld, heb je wat ontwikkeling.

Wat betreft veiligheid; gedraag je normaal, ga geen rare grappen maken of rare poses aannemen. Dan is er niks aan de hand. Ik was zelf in een groep met wat jeugdige lui die, ondanks waarschuwingen, toch een handstand en zo gingen doen bij die standbeelden. Dat ging net goed, maar had ook fout kunnen aflopen. Als je jezelf niet kan beheersen moet je naar een andere vakantiebestemming gaan.
Een bezoek aan Pyongyang lijkt me redelijk onvermijdelijk omdat ze je juist alles willen laten zien wat mooi en groot is en wat de Grote Leider allemaal wel niet heeft betekend voor het land. Maar je zegt zelf dat je in het noorden van Noord-Korea bent geweest...

Kan je aangeven waar je naar toe zou willen en bekijken je gidsen dan of het mogelijk is daar naar toe te gaan, of krijg je van te voren een aantal plekken aangewezen waar je een keuze uit zou kunnen maken?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_172570607
quote:
5s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:27 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Een bezoek aan Pyongyang lijkt me redelijk onvermijdelijk omdat ze je juist alles willen laten zien wat mooi en groot is en wat de Grote Leider allemaal wel niet heeft betekend voor het land. Maar je zegt zelf dat je in het noorden van Noord-Korea bent geweest...

Kan je aangeven waar je naar toe zou willen en bekijken je gidsen dan of het mogelijk is daar naar toe te gaan, of krijg je van te voren een aantal plekken aangewezen waar je een keuze uit zou kunnen maken?
Uiteraard ga je naar Pyongyang, part of the program. Een bombastische stad, heel ruim opgezet. De wegen in het centrum zijn ok, ga je daarbuiten dan is de infrastructuur een drama. Het centrum is idd een bubble. Maar goed, dat heb je in bepaalde mate in steden als Parijs en New York ook.

Je mag zelf niks verzinnen, het programma is vastgelegd. Je wordt wel bezig gehouden, maak je daar maar niet druk om. Elke nacht slaap je ergens anders, je verhuist continu van hotel naar hotel. Wellicht zijn er tour operators die iets meer flexibiliteit aanbieden.

By the way, een reis naar Noord-Korea is niet bepaald goedkoop.
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 11:51:13 #161
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_172570772
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:44 schreef Homey het volgende:

[..]

Uiteraard ga je naar Pyongyang, part of the program. Een bombastische stad, heel ruim opgezet. De wegen in het centrum zijn ok, ga je daarbuiten dan is de infrastructuur een drama. Het centrum is idd een bubble. Maar goed, dat heb je in bepaalde mate in steden als Parijs en New York ook.

Je mag zelf niks verzinnen, het programma is vastgelegd. Je wordt wel bezig gehouden, maak je daar maar niet druk om. Elke nacht slaap je ergens anders, je verhuist continu van hotel naar hotel. Wellicht zijn er tour operators die iets meer flexibiliteit aanbieden.

By the way, een reis naar Noord-Korea is niet bepaald goedkoop.
Dat is wel jammer, maar begrijpelijk wanneer je dat afzet tegen de heersende onderdrukking/cultuur. Toch is het ook enorm fascinerend hoe een land zichzelf in stand weet te houden op zo'n manier. De docu's vind ik reuze interessant en ik ben nu ook in wat boeken begonnen om meer te weten te komen over de Kim's en de totstandkoming van deze poppenkast.

Dat het geen goedkope vakantie zou zijn, besef ik mij terdege. Waar moet ik aan denken, orde van grootte?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_172572288
quote:
5s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:51 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Dat is wel jammer, maar begrijpelijk wanneer je dat afzet tegen de heersende onderdrukking/cultuur. Toch is het ook enorm fascinerend hoe een land zichzelf in stand weet te houden op zo'n manier. De docu's vind ik reuze interessant en ik ben nu ook in wat boeken begonnen om meer te weten te komen over de Kim's en de totstandkoming van deze poppenkast.

Dat het geen goedkope vakantie zou zijn, besef ik mij terdege. Waar moet ik aan denken, orde van grootte?
Ik ben ook pure fascinatie daar heen gegaan. Ik interesseer me al zeker 15 jaar in Noord-Korea. Toen had je nog nauwelijks docu's of reisverslagen over dat land. Dat is de afgelopen jaren wel veranderd, Noord-Korea fascineert nu zoveel mensen. Heeft denk ik ook te maken met het feit dat globalisering nu zowat overal is, en de enkele plekken waar dat (nog) niet het geval is de fascinatie ontstaat. Avontuurlijke toeristen zijn immer op zoek naar de 'pure ervaring', zonder in aanraking te komen met de zoveelste McDonalds of Starbucks om de hoek. Dat wordt steeds lastiger.

Een reis kost je zeker 3000 dollar.
pi_172572543
Ik haak maar weer even in op het e.a. wat hier boven gezegd is.
Om te beginnen het aantal bezoekers, ik heb geen idee, op wikipedia staat 4000-6000 westerse bezoekers per jaar. Op een andere website las ik 100,000 in totaal. Het is iig zo dat het voor chinezen makkelijker/goedkoper is om NK te bezoeken.

Is het gevaarlijk? Ik denk dat het zeker gevaarlijk is, ze hadden mij prima kunnen oppakken voor het maken van die foto, dat is immers niet veel "erger" dan het geval van Otto Warmbier. Een andere nederlander uit onze groep had een typisch Nederlands boek bij zich met een naakte vrouw op de voorkant waar ze ook niet zo blij van worden. Het hangt denk ik erg van het moment af en ik denk dat je als Amerikaan ook wel een groter risico loopt. Daarnaast heb je natuurlijk nog de immens slechte wegen, en raketdreiging. Was het het risico waard? Ja. Zou ik weer gaan? JA.

De reis ligt als je er bent wel redelijk vast, veel tours zien dezelfde dingen en zeker de kortere varianten. Wij opereerde steeds vanuit het zelfde hotel in Pyongyang en maakte vanuit daar dagtrips. Echter is er op voorhand wel het e.a. te kiezen er zijn diverse soorten tours met ook wel verschillende "hoofdthema's.

De gidsen wijken in principe niet van je zijde af, alleen in en rond het hotel ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Daarnaast mochten wij op het terrein van het bierfestival vrij rondlopen, dit was wel vrij uniek had ik het idee en de gidsen waren zelf volgensmij ook zeer verbaasd over deze losse avond. Zelf hadden ze iig ook goed wat biertjes weggetikt.

Is het duur? Ik vind van niet als je bedenkt dat je in het meest gesloten land ter wereld bent.
Wij hebben voor 5 dagen(3,5 dag echt daar) iets van 800 pp betaald. Daar komt iig nog bij vlucht naar china(400) en double entry visa voor China (120?). Wij hebben de reis gecombineerd met 4 weken China dus zijn niet enkel naar NK geweest.

Je hebt wel wat langere/ meer apartere tours denk aan :
-Marathon lopen daar -ski trip vanaf 8:00 -golf http://www.earthnutshell.(...)ongyang-golf-course/
-er was vorig jaar een vliegshow waar wat toeristen waren geloof ik https://theaviationist.co(...)first-air-show-ever/

Ook zijn er organisaties waar je dmv "bouwstenen" zelf locaties kan uitkiezen; https://yourway2go.nl/bouwstenen-noord-korea . Alles natuurlijk met z'n eigen prijs
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:39:07 #164
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_172577159
Mooie platen bitowner. Noord-Korea blijft een fascinerend land.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_172578735
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 08:31 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Bedankt voor je uitgebreide post bitowner ^O^
Mooie foto's _O_

Mooi detail ook, de cijfers op de grond voor de parade's. En wat je zegt, een bezoek lijkt me zo surrealistisch. Ergens zou ik er wel naar toe willen. Maar anderzijds ben ik te bang om te eindigen als een Otto Warmbier :{

Niet heel erg realistisch maar toch... Hoeveel toeristen bezoeken Noord-Korea jaarlijks ongeveerd? Hoe streng is het daadwerkelijk? Ik heb ondertussen genoeg docu's gezien dat beide gidsen niet van je zijde wijken en dat alles redelijk strak geregisseerd is.
Ach mijn gidsen zagen er allebei leuk uit helemaal geen straf dat ze op me gelet hebben
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_172579537
Toevallig net gepost door mijn favoriete Duitse docu kanaal.

Reiservaringen van 6 verschillende bezoekers:

pi_172582347
Het nieuwe Noord-Korea waar niemand heen gaat is Turkmenistan.
pi_172587676
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 20:39 schreef Homey het volgende:
Het nieuwe Noord-Korea waar niemand heen gaat is Turkmenistan.
Oh, daar ben ik ook al lang geweest. Noord Korea was in 2001, Turkmenistan in 2008. :7

Ik twijfel wel over een reisje naar Soedan. :o

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2017 23:42:07 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')