Verzameld via Wikipedia:quote:Op vrijdag 22 januari 2010 10:11 schreef Pandora73 het volgende:
Ik moet toch eens gaan uitzoeken wat nou het verschil is tussen shoarma, döner en kebab... Ik snap het effe niet meer.
Dan was het dus ook niet heel dom dat ik het verschil ook niet snapte.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 10:32 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Verzameld via Wikipedia:
Kebab is gebraden gekruid kalfsvlees of kip.
Döner = draaiend, dus Döner kebab = draaiend gekruid kalfsvlees of kip
Dürüm = Kebab gerold in een pannenkoek
Shoarma: is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een vertaling van het Turkse çevirme, draaiend, met dezelfde betekenis als döner kebab, draaiend kebab.
Samenvatting:
Kebab = vlees, Döner kebab = shoarma = gedraaid vlees
Dürüm = kebab in een pannenkoek.
Oftewel: er zit bijna geen verschil in dus.
Zou best kunnen.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 12:22 schreef thettes het volgende:
Maar geen lam dus volgens dit lijstje... en mijn lokale tentje heeft dan ook alleen kalf en kip (wat dus zou moeten kloppen).
Shoarma denk ik meer aan reepjes vlees
[ afbeelding ]
en Doner meer aan plakjes. Dacht ook altijd dat dat het verschil was...
Die foto is geen shoarma, dat zijn reepjes varkensvlees met (niet authentieke) shoarmakruiden, zoals je vaak bij de supermarkt/slager koopt. Van dat gortdroge filet-achtige vlees. Heeft niets met shoarma te maken, ze moeten het dan ook eigenlijk noemen: roerbakreepjes met midden-oosten kruidenquote:Op vrijdag 22 januari 2010 12:22 schreef thettes het volgende:
Maar geen lam dus volgens dit lijstje... en mijn lokale tentje heeft dan ook alleen kalf en kip (wat dus zou moeten kloppen).
Shoarma denk ik meer aan reepjes vlees
[ afbeelding ]
en Doner meer aan plakjes. Dacht ook altijd dat dat het verschil was...
interview met Maarten Remmers in Humoquote:Op vrijdag 22 januari 2010 08:46 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Paardenvlees is geen raar vlees. Dat is gewoon lekker.
Ik ben wel benieuwd naar de overige doner zaakjes. De eerste zaak die in beeld kwam (die man die iets vertelde over de historie) zit bij mij om de hoek en is super goedkoop. Loopt ook als een trein die zaak, maar ik eet er alleen af en toe kipdonerquote:Paardenvlees, bijvoorbeeld. In België is dat nog redelijk normaal, maar in Nederland zit paardenvlees eten half in de taboesfeer. Maar door er een uitzending over te maken, ben ik er dus achter gekomen dat het voor mij het ideale vlees was. Het komt dus niet uit de bio-industrie: het wordt maar in een paar landen gegeten, dus er is paardenvlees genoeg. En het is nog gezond en lekker ook.
Zoals ik dus al zei, niks mis met paardenvlees. Snap niet dat sommige mensen zo bang zijn om paard te eten. Het is toch gewoon een beest, net als een koe en een varken?quote:Op vrijdag 22 januari 2010 14:25 schreef computergirl het volgende:
[..]
interview met Maarten Remmers in Humo
[..]
Ik ben wel benieuwd naar de overige doner zaakjes. De eerste zaak die in beeld kwam (die man die iets vertelde over de historie) zit bij mij om de hoek en is super goedkoop. Loopt ook als een trein die zaak, maar ik eet er alleen af en toe kipdoner
Zit ook in de kroketten (behalve de rundvleeskroketten) en is zelfs lekkerder dan rund daarin. Je hebt overigens ook paardenworst die goed verkocht wordt.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 16:34 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Zoals ik dus al zei, niks mis met paardenvlees. Snap niet dat sommige mensen zo bang zijn om paard te eten. Het is toch gewoon een beest, net als een koe en een varken?
Volgens mij heb ik het ook ooit op Rundvleessalade zien staan, dat er een deel paardenvlees in zat. Ik wil het puur nog wel eens proeven eigenlijkquote:Op vrijdag 22 januari 2010 17:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zit ook in de kroketten (behalve de rundvleeskroketten) en is zelfs lekkerder dan rund daarin. Je hebt overigens ook paardenworst die goed verkocht wordt.
quote:Wol
Dankzij een dik vest van een duur merk zat de Keuringsdienst van Waarde er warm bij deze winter. Met de hand gebreid en van echt 'highland lamswol'.
Dankbaar waren ze, onze verslaggevers. Naar het lammetje dat zijn jas uit had gedaan en de breister die er een vest van had gemaakt. Zo dankbaar dat het wel van een persoonlijke ontmoeting met beiden moest komen. Maar in welk hoogland woont het lammetje eigenlijk? En die ambachtelijke breisters, zitten die daar in de buurt? Dat is geheim, zegt de hoogste baas van de modeketen. Daar laat de Keuringsdienst het natuurlijk niet bij zitten. Door de wol geverfd dat ze zijn.
In een tweeluik over een vest ontrafelt de Keuringsdienst de wijde wereld van wol, en raakt bijna de draad kwijt. Het vervolg van dit tweeluik is volgende week donderdag te zien bij de Keuringsdienst van Waarde.
hier zal best wat opmerkelijks uitkomen. En ik vermoed dat ze weer richting China moeten voor dat breienquote:Op donderdag 28 januari 2010 14:04 schreef Paul-89 het volgende:
20.25 28-01-'10
[..]
Jammer dat het niet over eten gaat naar mijn gevoel altijd net iets leuker en interessanter, maar ik laat me verrassen in ieder geval dus in 2 delen dus zal wel het een en ander mee aan de hand zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |