Beste BBQ-mannen,
Onlangs heb ik van mijn vader wegens emmigratie een grote oude Weber gekregen en ondanks dat het ding in nogal "gebruikte" staat is, stond ik te popelen om er mee aan het braaien te slaan! Na uitgebreide uitleg over het starten van de kooltjes ging ik aan de slag:
Braaf een half uur gewacht en ze toen verdeeld over de twee bakjes, daartussenin 2 aardappels in alu-folie gelegd, rek er op en de andere heerlijkheden zo goed mogelijk verdeeld over de ruimte boven en naast de kolen.
Verder steeds het deksel dicht gehad, met de gaatjes een beetje open want ik had het verkeerd om begrepen, dacht dat dichte gaatjes hogere temperatuur betekende. De temperatuur bleef een beetje rond de 150-170 hangen terwijl Papa de Chef zei dat 200 ideaal was. Weer wat geleerd, volgende keer de gaatjes open.
Overigens had ik dus: gepofte aardappels, maiskolven met boter en zout, runderworstjes, paprika's, kip met zelfgemaakte honingmosterd en kip met miso, sojasaus en sesamzaad. De meeste dingen hebben er een klein uur op gelegen en alles was heerlijk!
Nou is dit natuurlijk nog redelijk basic voer allemaal, en ik wil meer en spannender! Zodra het weer het toelaat, ik ben nog niet hardcore genoeg voor regenBBQen, wil ik een beercan kip gaan maken sowieso.
Mijn vraag dus eigenlijk, goeie tips/sites/boeken voor de enthousiaste doch beginnende BBQ-chick?