abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 mei 2010 @ 13:20:38 #151
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_80929042
Heeft er iemand nog een goede tip voor een thermometer die de temperatuur van de BBQ kan meten? Had 2 IKEA vleesthermometers gekocht, met het idee er een voor kerntemp en een voor de BBQ temp te gebruiken, ze bleken echter slechts tot 130 graden te gaan...
  zondag 2 mei 2010 @ 13:26:20 #152
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_80929235
Kijk bij een speciaalzaak
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  zondag 2 mei 2010 @ 14:57:04 #153
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_80932375
Vrijdag voor het eerst een recept uit het nieuwe boek van Raichlen gemaakt. Bacon cheese pork roulade. Een aanrader! Hier wat foto's:






Het was weer heerlijk
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_80932723
Mmm ziet er heerlijk uit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  zondag 2 mei 2010 @ 15:18:13 #155
19529 Fendy
True Spirit
pi_80933279
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  zondag 2 mei 2010 @ 15:39:49 #156
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_80934026
De betere slager snijd de stukken gewoon zelf voor je af. Je kan ook zelf bacon maken (aanrader). duurt alleen wel ff voordat het klaar is.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 2 mei 2010 @ 16:20:41 #157
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_80935882
Iemand nog een goed recept voor lamsbout (indirect), inclusief rub/marinade? Welke kerntemperatuur moet lam hebben om medium te zijn? Zijn er websites/tabellen voor vleestemperaturen?
pi_80937736
quote:
Op zondag 2 mei 2010 16:20 schreef Coelho het volgende:
Iemand nog een goed recept voor lamsbout (indirect), inclusief rub/marinade? Welke kerntemperatuur moet lam hebben om medium te zijn? Zijn er websites/tabellen voor vleestemperaturen?
65-70°C
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  dinsdag 4 mei 2010 @ 10:33:15 #159
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_80998848
quote:
Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
ik kom helpen
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_80998979
quote:
Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
omg
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_81000084
In juni ga ik bij de lokale slager en weber leverancier een bbq cursus volgen. Altijd leuk om wat nieuwe dingen te wten te komen over direct/indirect en dat soort dingen.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 05:50:15 #162
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81118857
Ziet er goed uit Schransemans!
  vrijdag 7 mei 2010 @ 07:57:24 #163
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81119290
Maken jullie trouwens zelf ook wel eens een rub? Met een vijzel zou je toch al redelijk ver moeten kunnen komen?
pi_81119484
Ik heb geen vijzel maar gebruik van het extra hulpje van de staafmixer. Dat gaat ook wel goed. Al zal het met een vijzel een mooier poeder worden.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 09:05:34 #165
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81120167
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 07:57 schreef Redcoon het volgende:
Maken jullie trouwens zelf ook wel eens een rub? Met een vijzel zou je toch al redelijk ver moeten kunnen komen?
Ik probeer meestal zelf rub te maken. De kant en klare rubs vind ik namelijk nogal zout. Als ik die gebruik leng ik ze vaak aan met paprika poeder (van smokey al). Je kan rubs prima ook maken met poeders
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_81120492
Met een elektrische koffiemolen gaat het maken van een rub of kruidenmengsel perfect.
pi_81123578
Beste BBQ-mannen,

Onlangs heb ik van mijn vader wegens emmigratie een grote oude Weber gekregen en ondanks dat het ding in nogal "gebruikte" staat is, stond ik te popelen om er mee aan het braaien te slaan! Na uitgebreide uitleg over het starten van de kooltjes ging ik aan de slag:


Braaf een half uur gewacht en ze toen verdeeld over de twee bakjes, daartussenin 2 aardappels in alu-folie gelegd, rek er op en de andere heerlijkheden zo goed mogelijk verdeeld over de ruimte boven en naast de kolen.


Verder steeds het deksel dicht gehad, met de gaatjes een beetje open want ik had het verkeerd om begrepen, dacht dat dichte gaatjes hogere temperatuur betekende. De temperatuur bleef een beetje rond de 150-170 hangen terwijl Papa de Chef zei dat 200 ideaal was. Weer wat geleerd, volgende keer de gaatjes open.
Overigens had ik dus: gepofte aardappels, maiskolven met boter en zout, runderworstjes, paprika's, kip met zelfgemaakte honingmosterd en kip met miso, sojasaus en sesamzaad. De meeste dingen hebben er een klein uur op gelegen en alles was heerlijk!


Nou is dit natuurlijk nog redelijk basic voer allemaal, en ik wil meer en spannender! Zodra het weer het toelaat, ik ben nog niet hardcore genoeg voor regenBBQen, wil ik een beercan kip gaan maken sowieso.

Mijn vraag dus eigenlijk, goeie tips/sites/boeken voor de enthousiaste doch beginnende BBQ-chick?
Work hard, play harder.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 11:20:53 #168
128548 pavv
The computer says NO
pi_81123890
Je gaat in ieder geval voortvarend te werk!
Het ziet er lekker uit hoor.


2 linkjes die beide een enorme bron van informatie zijn op BBQ gebied:

Grootste BBQ forum van Nederland...

en

mooie blog met flink wat recepten


Veel plezier!
  vrijdag 7 mei 2010 @ 12:43:12 #169
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81127340
Goed bezig! beetje zelfbevlekking, maar ik heb laatst een artikeltje geschreven over wat te doen als je een weber heb gekocht en enthousiast bent om te beginnen.

Het artikel staat hier

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 11 mei 2010 @ 23:49:52 #170
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81323103
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!

Hier weer ff wat foto'tjes
















pi_81329321
Binnenkort ook eens een keer MOINK Balls proberen. Lijkt me erg lekker.
  woensdag 12 mei 2010 @ 10:40:42 #172
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81331173
Ik heb laatst een paar heerlijke spareribs gemaakt met een mobsaus gemaakt van ketjap, honing, suiker, sambal en gemberpoeder. Daarvoor het vlees een uurtje gekookt met wat kruiden, ui en ketjap.

Ze waren echt verukkelijk, trok ze zo van het bot af.. Er is echter één probleem, mijn vriendin lust geen "zoete" spareribs én ik ben juist weer verslaafd aan mobsauzen.

Wie helpt me dit probleem op te lossen?
pi_81333900
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!

Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooie foto's! Boekje BBQ Tapas verkoopt goed blijkbaar. Van zodra ik deze week kan, maak ik er wat uit. Prachtig boekje!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  woensdag 12 mei 2010 @ 12:49:08 #174
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81336249
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 10:40 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb laatst een paar heerlijke spareribs gemaakt met een mobsaus gemaakt van ketjap, honing, suiker, sambal en gemberpoeder. Daarvoor het vlees een uurtje gekookt met wat kruiden, ui en ketjap.

Ze waren echt verukkelijk, trok ze zo van het bot af.. Er is echter één probleem, mijn vriendin lust geen "zoete" spareribs én ik ben juist weer verslaafd aan mobsauzen.

Wie helpt me dit probleem op te lossen?
Geen zoete mobsaus maken, maar pittige. Of de helft van je racks insmeren en de andere helft niet.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_81337176
Of als je 1 groot rack hebt deze vooraf doorsnijden en dan aparte mobs insmeren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')